KODU

totaalne peldik

11. veebruar 2019

Ma ei teagi, miks ma teiega seda väikest meisterdust jaganud ei ole, aga ühel hetkel vaatasin ma, et meie vets näeb veits peldik välja. Ühesõnaga kraapisin ma välja silikooni, kollase värvi, trelli ja ühe riiuli, ning hakkasin meisterdama. Ega siin pikka juttu ole, vaadake ise enne pilte:

Mida ma siis tegin – tahtsin rulood puhastada, aga see oli mingi 10a vana ja lagunes mulle kätte ära, seega ma praegu rulood tagasi ei pannud. Selle asemel riputasin ma sinna pitskardina, mille peale Kardo ütles, et nüüd on meil ehe vanamutivets. Pitskardina ja pudi-padiga, nagu vanamutivetsudes ikka on. Ainukene asi, mis puudu on, on see karbike, kus sees pehmeks hõõrutud ajalehetükid, millega pühkida.

Praegu nagu saksapreilid pühime hoopis nende niiskete paberitega, st lastega on neid hea kasutada. Tavalise paberiga veetis Mari mõnikord 15 mintsa vetsus “pühkides”, niisketega saab kiiremini hakkama ?

See vaene peegel on olnud pronksivärvi, valge, must, roosa, kuldne ja nüüd kollane ✌️

Selle küünlaga oli selline lugu, et kui ma seda esimest korda põletasin, siis haises see nagu… perse ja peeru segu. Aga õnneks taipasin ma ta hiljem vetsust esikusse tõsta ja seal sai see lebra rohkem hajuda, mistõttu ma kallist kraami ära viskama päris ei pidanud, aga uuesti ei osta iial ja teistel ka ei soovita. Samas kui teda mitte põletada, lõhnab see ülihästi kadakate järgi…Ma ei tea, mis seal toimub, kui see põlema panna, aga no issand jumal. Kui ma peale küünla süütamist vetsu astusin, siis ma kartsin, et keegi on sinna maha surnud ?

Ühesõnaga, nüüd on siis vets selline. Veits vanamutilik, aga minu meelest kuidagi hubasem ja mõnusam kui enne. Kui vets üldse saab “hubane” olla. Ainuke asi on see, et ruloo TULEB tellida, sest suht imelik on, kui nt pimedal ajal vetsus tuli põleb, ise seal rahumeeli istud ja siis äkki ämm nt oma välisuksele tuleb. Siis ta lihtsalt saab mulle otse näkku vaadata, kui ma seal istun… Kardol juba ükspäev juhtus nii, et rahumeeli pissis, kui äkki astus mu ema ämma juurest välja. Nii nad siis silmsideme lõid – mu ema ämma uksel ja Kardo meie vetsus, emm peos.

Talvel tegelikult niiväga seda muret pole, sest kes ikka meil vetsuakna taga seisaks, aga suvel, kui näiteks aias istumise ja asjad on, siis viib teekond aiast värvani ikka ka sealt akna alt mööda, mistõttu suveks tuleb see nali kiiremas korras ära teha. Muidu istume seal vetsus ja vahime samal ajal teistega tõtt. Ma juba isegi tean, et ma tellin ruloo Rulo.ee poest, aga pole veel “õiget hetke” leidnud. Kes veel ei tea neist, siis hakake nende FBi jälgima – minu arust tõeliselt out of the box firma. Ei ootaks, et lambine ruloofirma just humoorikusega hiilgama peaks, aga just seda nad teevad. Äge! Mulle meeldivad sellised firmad ja inimesed, mistõttu hea meelega toetan selliseid kohti, mis julgevad erineda.

Kuidas teile mu mutipeller meeldib?

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta M 11. veebruar 2019 at 22:37

    Kas niisked paberid lähevad prügisse? Ei tea, millised sul. Aga olen lugenud päris palju lugusi, kuidas need ummistavad kanalisatsiooni.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. veebruar 2019 at 00:16

      Meil pole unmistanud miskit

      • Avatar
        Vasta P. 12. veebruar 2019 at 17:18

        Kirjutan heaga, niiskeid pabereid pigem mitte wc potti visata. Kuigi kodus ei pruugi ummistust tekkida, võib see kaugemal torustikus juhtuda. Samuti ei ole need kindlasti keskkonnale head, isegi kui pakendil midagi muud kirjas on, sest niisked salfakad ei lagune nagu wc-paber.?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 12. veebruar 2019 at 17:19

          Hmm, aga pakil on kirjas, et võib :D?

          • Avatar
            P. 12. veebruar 2019 at 18:10

            Ja, sul on õigus, neile pakenditele on tihti tõepoolest “flushable” peale kirjutatud, kuid sellegi poolest need lagunevad aeglasemalt ning regulatsioon ei ole ka tegelikult väga selge, millal selline märge pakendile panna. Ning nii ehk naa erinevalt tavalisest wc paberist niisked paberid sisaldavad mikroplastikut, mis keskkonda tagasi satuvad. Vähemalt välismeedias on sellest probleemist viimasel ajal rohkem kirjutatud ning silma on jäänud, et pigem ei soovitata salfakaid potti visata. ?

          • Avatar
            M 12. veebruar 2019 at 18:16

            Äkki sul mingid öko omad. Need niisked seal UK-s, päris räiged ummistused asjad moodustanud.( kui googeldad, leiad väga koledad pildid/videod)

  • Avatar
    Vasta käts 11. veebruar 2019 at 21:24

    Vets on vägev aga sorry ei leidnud kuhu mujale postitada, ma tahaks et sa räägiksid hoopis oma pellet kaminast. Kuidas kütab kas on tuba soe palju pelletit võtab ja muu värk. 🙂

  • Avatar
    Vasta M 11. veebruar 2019 at 17:43

    Sinna aknale saab panna ka kile, mis on matt või jää effektiga. Valgus pääseb sisse samas näha ka ei ole, kuju ainult kumab. Siis ei ole vaja rulood panna. Kilet saab ehituspoest ja ei maksa palju.
    Ise kasutasin sellist kilet magamistoa usel.

  • Avatar
    Vasta Krissu 11. veebruar 2019 at 16:32

    Apppppi, mótlesin ise tàpselt sama, et pitskardin = vanamutimets ?? kuidagi vàga tàppi ja naljakas kommentaar selle kohta hahaaa

  • Avatar
    Vasta kaisa 11. veebruar 2019 at 14:59

    Hahah kus seda küünalt saab tellida? 😀 tahaks ka tunda

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. veebruar 2019 at 15:00

      ma ostsin aatriumist

  • Avatar
    Vasta Ei 11. veebruar 2019 at 14:58

    “Ainukene asi, mis puudu on, on see karbike, kus sees pehmeks hõõrutud ajalehetükid, millega pühkida.” Eee…. tahad sa sellest rääkida?? ?? St ma pole sellisest asjast kuulnudki ?
    Aga see vets näeb väga hea välja! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. veebruar 2019 at 15:00

      Ma ausalt pole ka ammu näind, aga kunagi ühe vana naise vetsus oli 😀 Lapsepõlvest mäletan 😀

    • Avatar
      Vasta Liis 11. veebruar 2019 at 15:26

      Mu vanaisal see siiani. Vea palju tahad neid WC pabereid sinna, ta lihtsalt ei raatsi kasutada. Täiesti ulme. Ma siiani mäletan lapsepõlvest kuidas see wc lõhnas, sest peale nr2 tõmmati alati tikku ka peale. Need ajalehetükid + tiku põlemislõhn + muud aroomid = lapsepõlvetrauma 😀

    • Avatar
      Vasta Hel. 11. veebruar 2019 at 15:58

      Kunagi nõukaajal oli wc-paber defitsiit ja sellepärast kasutati ajalehti, päris paljud kusjuures. Võimalik, et mõned teevad siiani nii, raha kokkuhoiu eesmärgil vms.

    • Avatar
      Vasta Kellukas 11. veebruar 2019 at 17:35

      Mu isa juures maal on siiani vetsupaberi asemel karbike kus sees ajalehetükid millega saad siis pühkida 😀 No, mina panin talle sinna wc-paberi, ise teab kumba tahab kasutada siis.

  • Avatar
    Vasta Carmen 11. veebruar 2019 at 14:56

    Isssand kuidas ma sain naerda Kardo pissimise jutu peale 😀
    Ja vastuseks küsimusele- väga meeldib ;D Armas ja hubane