AVALDAN ARVAMUST

5 põhjust, miks ma iial EKREt ei valiks

28. veebruar 2019

Poliitikast rääkimine on õhukesel jääl kõndimine. Ega ma üldiselt just hiilga oma suu kinni hoidmisega, aga kui asi puudutab meie riiki ja meie kõigi ühist tulevikku, siis pean ma suu lahti tegema ja rääkima, miks mina never-ever-ever ei valiks EKREt ja ei soovita seda teha ka ühelgi lugejal.

Eile purtsatasin ma oma Facebookis välja väite, et kõik, kes valivad EKRE, on debiilikud ja võiksid mitte mu virtuaalmaailmas (blogis) eksisteerida. Ma otseselt ei tagane oma sõnadest, aga ma tahaks ennast paremini seletada, sest pole ilus inimesi debiilikuks sõimata, ilma seletamata, miks ma nii arvan ja tunnen. Oma FBi postid kustutasin selle pärast, et ma … ei viitsi vaielda. Lihtsalt ei viitsi. EKREkad on kurjad, vihased ja sõnakad. Seega ei viitsinud ma oma postkastist enam “KALTS OLED!” kirju lugeda. Aga vot ütlemata jätta ei saa, sest kui kõik mõtlevad, et ah, ei viitsi “kakelda”, siis jäävadki kõlama ainult EKREkate enda propaganda ja pullikaka.

Miks ma ei taha EKREt valida?

  1. Minu jaoks on EKRE platvorm üles ehitatud vihale ja hirmule. Seda pole raske leida – paljud siin Eestimaal elavad kehvasti, mis tekitab viha ja hirmu tuleviku ees. Kui erakond raiub, et ooo pagulased tulevad, nad vägistavad, võtavad meie viimasedki rahad, oioioi, kaitske Eestit! Siis mida teeb hirmul ja vihane inimene? Kaagutab kaasa, et jaaaa! Maha pagulased, eks? Uskuge mind, ei ole siia mingit massilist pagulaste voolu oodata ja ei oota neid siin mingid pudrumäed. Mõttetu hirm, mida üritatakse juurutada. Samamoodi suhtumine homodesse. Eile hakkas mulle üks lugeja kirjutama, et kui homod saaksid lapsendada, oleks see nagu lastekaubandus?? *

    Ja need EKRE soodad käivad lastele ka seda juttu ajamas, et kui kaks samast soost inimest adopteerivad lapse, kellel pole pere, siis see on nagu kutsika ost ja müük. Tule mulle armas jumal appi, kas saaks olla rumalam ja kitsarinnalisem? Kui jah, siis ma ei tea kuidas. Ajusurm, täielik! Kuhu on jäänud tolerantsus, sallivus ja armastamine? Ja ärge hakake mulle ajama, et sina ju ise ka pole toleratne EKRE suhtes. Ausalt ei ole, sest ma ei saa olla toleratne millegi suhtes, mis õhutab AINULT viha. Konkreetselt ainult selle peale üles ehitatud.

  2. EKRE üldprogrammis sisalduvad maksualandused ning rahalubamised viitavad ilmselgelt sellele, et EKRE ei tea kuidas majandus toimib ning poole aastaga on Eesti pankrotis. Ma võiks ka lubada, et valige mind, ma annan kõigile megasuured palgad, maksud kaotan ära ja üldse hakkab Hendrik Sal-Saller iga neljapäev iga lastega pere ukse ees iga jumala neljapäev kuldmune sittuma, aga kas te mind usuks? Kui ei, siis kuidas jumal saab üks selge mõistusega inimene EKREt uskuda? Nad lubavad lihtsalt lubamise pärast.
  3. EKRE tahab hakata reformima justiitsüsteemi.. muuta riigikohtunikud valitatavateks, tahavad kohtunike ametiaega muuta tähtajaliseks, viia sisse erasüüdistuse (ehk erasektor hakkab prokuröri rolli täitma), tahavad hakata prokuröre kontrollima (mõjutama). See kõik on võimude lahususse sekkumine, kas nad proovivad muuta kohtud poliitiliseks? Kas see tundub normaalne?
  4. EKRE arvab, et kliimasoojenemine on väljamõeldis (viide artiklile SIIN). Nagu, kas täie mõistuse juures inimene saaks midagi sellist üldse arvata?
  5. EKREt saab vabalt samastada teiste äärmuslastega nagu ISIS ja ehk mäletate natse? Vaadake, mis on äärmuslaste definitsioon SIIT ja noh, loeks nagu EKREst, eks?

Iga kord, kui telekas näitab EKREkaid, siis on see lihtsalt… piinlik. Ise ka ei tea, mida nad arvavad, mida tahavad, ainult puhas viha ja vimm. Mingil kogunemisel filmiti, kuidas üks mees karjus, et feministid peavad ära minema, et nad ei tohi seal olla. Ajakirjanik küsis, et miks, et kas feministid pole Eesti rahvas, miks nad ei või olla “EESTI EEST” üritusel? “Mökk-mökkk, ise nad tulid…plakatitega”, vastas mees puterdavalt.

-“Aga siin on teisigi plakatitega, miks nemad jääda võivad? Kas te üldse teate, mis on feminism?”

“Mökk, ei tea, mingu minema!!!”

Järjekordne EKREkate taseme näide oli eile Pealtnägijas, kus rääkis sellest, et järjekordne EKRE fänn lubas lasteaias seksuaalkasvatust tegeva naise ära kägistada. Nagu ma sattusin FBis lugema selle teema kommentaare ja tahaks nuttes peast kinni hoida. Millega inimesed mõtlevad? Kommentaarid olid, et olgu jah see perv naine omaette ja hoidku lastest eemale jne. Kas inimesed EI SAA ARU, et kui lapsed ei tea, kuidas mida nimetada ja mida on normaalne ja ebanormaalne teha, siis nad ongi pervertidele kaitsetud? Saate aru või? Mis see nokulaul on nüüd nii elumuutev ja jube, et ei saa elada? Laste jaoks on see suvaline lauluke, tõesti ikka põhjus kedagi ära kägistada, eks? EKREkad on põhivennad, kes väidavad, et lastel EI TOHIKS olla seksuaalkasvatust, sest see on perversne. Nagu… parem on, kui keegi käib su last näppimas ja su laps ei oska seda sulle seletada, sest ta ei tea, et see on vale? Nagu kui rumal peab olema keegi, et ärrituda naise peale, kelle töö eesmärk on säästa lapsi kohutavatest traumadest ja kogemustest? Puude tagant metsa ei näe? Kui keegi õpetaks teie lastele, et kuidas teed ületada, rahaga arvutada ja haavale plaastrit panna, siis see on ok, aga kui keegi tahab aidata kaitsta neid pervertide eest, siis plz ei soovi, las molestitakse, peaasi, et mu laps ei kuuleks sõna noku ja pissu? What?

Tee või tina, EKRE maailmavaated ei ole innovaatilised ning edasiviivad, vaid tagurlikud nind ajale jalgujäävad. Nad tahavad piirata aborte, panna kirja et abielluda tohivad ainult naised ja mehed, tahavad takistada võõrtööjõu eestisse toomist (meil on mega puudu tööjõust), tahavad muuta hariduses nii et kui ülikoolis käiakse riigi raha eest, siis pead olema 5-aastat sunnimaine, tahavad sulgeda mingid infokanalid, tahavad saata pagulsed tagasi sõjakolletesse, tahavad EList välja astuda kui EL meie tahtmistele vastu ei tule, tahavad usalt küsida miljard dollarit sõjalistabi (never USA ei anna?), lubavad aktsiisilangetusi, kuid samas lubavad suuremaid palku, toetusi, pensione, + tahavad hakata maksta inimeste kodulaene kinni (ja lasta kõigil käia korra aastas teatris v kontserdil), tahavad maksustada välismaiste firmade kasumi ehk need firmad siis siin enam olla ei taha, tahavad rändom 25 seadust mis rahvas valib kehtetuks tunnistada. Saate ju aru, kui absurdne see on, eks?

Seega sorri. Ma jään oma sõnade juurde. Kes valib EKRE, on mingi ekreka poolt juba räigelt ajupesu saanud ja ei saanud ise ka aru, mida ta teeb. Ärge hääletage viha ja lolluse poolt. Ausalt, hääletage ÜKSKÕIK kelle teise poolt. Sest noh, reaalselt kui ma saaks teada, et keegi mu sõpradest on ekrekas, siis ma reaalselt never ei suhtleks temaga enam. Selline inimene ei ole minu inimene, selline lollus ei ole mulle vastuvõetamatu ja selline viha pole kahjuks tolereeritav.

Uskuge mind – ma mõistan, et Eestis annaks palju asju paremaks muuta ja paljude elu ON halb. Aga EKRE teeb selle ainult sitemaks, pärast elame nagu natsisaksamaal, seda tahategi või? Seega  – muutke ära oma hääl, võtke mõistus pähe ja valigem mingi erakond, mis ei valeta oma valijatele näkku ja mis päriselt midagi ära ka teeb, ilma viha ja hirmu külvamata.

Paljud eile arvasid, et ma kustutasin fbi teemad, sest ma sain palju negatiivset tagasisidet. Ausalt – sellest on mul suva. Ma võin ju olla debiilik või mitte olla debiilik ja mul on suva, kas ekrekad mu lehte jälgivad või mitte (eelistaks, et mitte :). Ma lihtsalt ei viitsi lollidega vaielda. Sest need tulihingelised ekrekad, või EKRE-trollid, nagu neid kutsutakse, need nagunii ühtegi ratsionaalselt argumenti ei oska välja tuua. Seega sain ma eile kirju, et ma olen kalts, paks lits, värdjas, lollakas, et mulle makstakse selle eest, et ma parimat erakonda laimaks jne. Kammoon, simmo ? Samas võtan vastu süü, et ma ka eile ründasin seletuseta, täna seletan ära, miks ma never ever EKREt ei vali ja miks ma ei suuda ühtegi inimest tõsiselt võtta, kes EKRE valib.

Ole inimene, ÄRA VALI EKRET! Ja kui sa seda sellegipoolest teed, siis ausalt, mul pole kahju, kui sa enam siia blogisse jalga ei tõstaks. Ma oleksin õnnelik ka siis, kui mul FBis 50 000 fänni asemel 500 oleks, kui need 500 on normaalsed, mõistusega inimesed. Sorry, not sorry!

Ps! Keskerakonda ei valiks ma jälle SELLE arvamuse pärast! Kuiiiii debiilne!

(iga sellel teemal mulle kirjutanu annab nõusoleku kasutada kirjutatut koos arvamuse avaldaja näo ja nimega)

Loe ka neid postitusi!

167 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Anne 1. juuni 2019 at 14:57

    Nii, mallukas, ma ütlen sulle midagi. Ekrekad on jubedad kuid veel hullemad on ekrestunud usklikud. Ei usu? Nad karjuvad pea iga päev sotsmeedias, kuidas eestlus hävib, maailm on hukas, ekre on ainus ja õige erakond, mis Eesti päästab. Rebivad piiblist enda jaoks sobivad tekstid välja, et kaasinimesi tümitada. Halvustavad kaaskristlasi, kui nood otsustavad teisiti valida. Hurjutavad neid sõnadega, et kui sa ekret ei vali, siis saab võimule erakond, kes pooldab aborte ja kooseluseadust ja sa jääd süüdi sündimata laste tapmise eest ja Jumal karistab sind selle eest. Appii kui haige! Pesuehtne manipuleerimine, et OMA TAHTMIST SAADA. Jumalal endal pole sellega mingit pistmist. Fakt on see, et usklikud said oma tahtmise ja röögivad edasi- abort on vaja keelustada ja kooseluseadus tühistada. Nad tümitavad ka vallalisi ja lasteta naisi, kuna nad on isekad, ei tõsta iivet- teisisõnu ei sigi ega paljune. Lollakad igal juhul.

  • Avatar
    Vasta A 4. märts 2019 at 15:02

    Ekre jätab vahel mulje, et neid on niiiiiiiiii palju ja nad on “rahva tahe”. Kammoon, Simmo… Üle 80% rahvast valis kedagi teist, seega ei, EKRE EI OLE RAHVA TAHE. Ekre on selle vaese viiendiku tahe, kellel on hirm südames meie riigi pärast (tore, et hoolivad), kuid kes ei saa aru, et hirm ei lähe ära mitte viha, vaid armastusega. Aga noh, mis siin ikka targutada. Eks “eluülikool” harib igat ühte omamoodi. Tihti selliste perede lapsed sünnivadki homoseksuaalseteks ning võtavad kaaslaseks teisest rassist inimese.
    Meie peres oli nii. Ema ja vanavanemad olid väga-väga võõrvaenulikud. Nüüd on mu õel teisest rahvusest inimesega laps ja kõik näevad, kui armas ja nunnu ta on, mis sest, et hoopis teist värvi ja väljanägemisega. Tubli poiss, puhas viieline. Armastab Eestit nagu iga teine Eesti laps.

    100, hiljemalt 300 aasta pärast on kõik maailma rahvad enam-vähem sama väljanägemisega ja teate, mis? See on okei. Siis ehk lõppevad ära need kasutud tapmised ja peksmised ja sõjad. Me oleme kõik ühelt planeedilt, ühest liigist. Miks me peame kogu aeg tülitsema? Teeks koos midagi toredat, lahendaks selle prügiprobleemi, päästaks loomad väljasuremisohust, avastaks kosmost… Nii palju on, mida teha. Selle asemel aga keskendume sellele, kui palju melaniini on kellegi naharakkudes.

    Maailm ei ole hukas. Me elame paremini kui kunagi varem.

  • Avatar
    Vasta Siiri 2. märts 2019 at 21:13

    Ma ei ole olnud varasemalt Sinu kõige suurem fänn ja ega me arusaamad asjadest alati ei kattu, aga pärast seda seisukoha väljendamist muutusid sa minu jaoks ääretult palju sümpaatsemaks. Aitäh Sulle selle eest! Ma olen kogu aeg täpselt seda sama mõelnud, aga aruka inimesena ei pea netikommentaatoritega sõnasõtta astumist – eriti ekrelastega, teadagi miks – kuigi mõistlikuks. Kahjuks on ka minu enda vanemad EKRE pooldajaid, olles tegelikult väga arukad inimesed. Kahjuks aga on vanemaealistel ilmselt see käivitav mootor EKRE näiline isamaalisus ning pettumus senistes valitsustes. Usun, et nad isegi ei ole kursis EKRE kogu ideoloogiaga. Millest on siiralt kahju. Nagu mulle öeldi :”Ega ma kõigega muidugi nõus ei ole, mida nad räägivad ja mille eest seisavad, aga need teised on veel hullemad!” Siis parem ausalt öeldes ära minegi valima, kui sa tegelikult hääletad “mingites punktides” iseenda seisukohtade vastu, sest hääle annad sa ju kogu ideoloogiale ja programmile, isegi, kui sa isiklikult “mingite osadega ei nõustu”. Oeh… Pere on kallis, seega sellepärast nüüd muidugi suhteid ära ei taha rikkuda. Loodan lihtsalt, et ehk mingi hetk jõuab ka nendeni siiski arusaamine, milliste viha ja kurjuse õhutajatega tegu on. Aga jah, keegi pidi selle avalikult välja ütlema, mida Sa kirjutasid! Kiitus!

  • Avatar
    Vasta SL 2. märts 2019 at 11:51

    Aitäh, et kirjutasid selle postituse! Olen täiesti nõus! Kahju on vaadata, kuidas nii paljud on selle vihaerakonna toetajateks sattunud. Ma ei saa oma vanemategagi arutada eesti elu, sest nemad on vastupidiselt minule EKRE suured pooldajad ja oleme korra selle pärast suure tüli maha pidanud (mind tembeldati sinisilmseks ja naiivseks). Elan ise nüüd küll välismaal, aga ikkagi on kahju vaadata, kuidas vägisi veetakse Eesti riik põhja. Ja jällegi ollakse küsimuse ees “Keda valida?”, sest Eesti rahvast on nii palju tüssatud riigiisade poolt ning nüüd paljud loodavatki, et just EKRE loob selle “Kuldaja”.

  • Avatar
    Vasta Ene 1. märts 2019 at 21:38

    Olen sinu mõtetega 100% nõus. EKRE toetajad on sõjakad, kurjad ja kibestunud inimesed

  • Avatar
    Vasta V 1. märts 2019 at 16:15

    selline lollus ei ole mulle vastuvõetamatu

    Topelt eitus 🙂

  • Avatar
    Vasta kerlin 1. märts 2019 at 14:47

    Mina ei saa aru kuidas neil niipalju toetajaid on. Kui seal segapudru see ongi mõni hea mõte siis suur osa sellest mida nad propageerivad on täielik jama ja taandareng. Nagu konservatiivseid väärtusi kandev partei aga väga väga äärmuslik.

    Sellest ei saa ma juba tükkaega aru kuidas praegused, ka paljude teiste erakondade lubadused palga ja maksude vähendamise kohta peaksid toimuma. Riik on oma olemuselt ju nagu firma kui vähendada järjest firma sissetulekuid ( maksude vähendamine) samas suurendada väljaminekuid( suuremad toetused, suuremad pensionid , suuremad palga??? kuidas üldse riik saab palkasi suurendada v.a siis miiniumi tõstmine)
    Lõpuks läheb Eesti riik pankrotti ja edasi….

  • Avatar
    Vasta Krk 1. märts 2019 at 12:32

    100000% su mõtetega nõus ja aitäh, et neid jagasid! Me juba veeretame peas riike, kuhu kolida, kui EKRE peaks valitsusse saama. Ma ei taha, et mu lapsed nii ebatolerantses keskkonnas peaksid kasvama, kus pole õigust oma mõtetele ja isikupärale. EKRE on Eesti hukk.

  • Avatar
    Vasta Tubli, Mallukas! 1. märts 2019 at 12:21

    Ma olen nii nõus. Oksele ajas kui ükskord lugesin intervjuud, kuidas Mart Helme uhkusega kiitles, kuidas oma eelmist naist pettis järjepidevalt, aga too ikka võttis alati tagasi. Siis abiellus teist korda, aga ei tea kas poeg Martin seda siis hukka ei mõistnud, sest tema rääkis küll, et abielluda tohiks vaid korra. Jaak Madisson tundub täispsühh, käis kruiisilaevadel naisi nende kajutites ahistamas ja tundubki selline ebastabiilne – jutustab traditsioonilistest väärtustest, aga ise ei suuda ühtegi kooligi lõpetada (aga arvab, et riiki suudab järjepidevalt juhtida). Kui nolgid tänaval midagi kraaklesid, siis Martin Helme laskus kohemaid samale tasemele kraageldes, ise täiskasvanud mees-lihtsalt piinlik vaadata.
    Eks neid ajabki edasi pime viha ja võimujanu, muud siin küll pole. Aga jah, nii viha täis erakonda pole varem näinud küll, aga paraku emotsioonide pealt poliitikat ajada ei saa. Ja ei saa teha poliitikat vabariigis ka nii, et teed hea elu vaid neile, kes sulle meeldivad (valge mees), see kuulub rohkem diktaatorlikke riikide pärusmaale.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 1. märts 2019 at 12:18

    Väga huvitav. Sina tõid enda argumendid välja, miks sa ei vali ekret. Ka mõni inimene on siia juurde kommenteerinud mõne hea argumendi. Ja siis näen ühte kommentaari, et sa ei vali ekret sp, et sa oled nii loll ja ei jaga midagi.. wtf ??
    Samuti loen, kuidas päris paljud kirjutavad et nende tutvusringkonnas ei vali keegi ekret. Samamoodi ei vali ka mul, nii paljudelt kui uurinud olen. Aga siiski 80 protsenti sinu fb kommentaaridest on ekre austajad. Kuidas see võimalik on. Ja üldseüldse ei saa ma aru, miks soovivad inimesed, et lahkuksime euroopa liidust ja läheksime venemaa alla ja et loomakarusnahkade farmid on täiesti okeid. Ma ei mõista. Niiet mõistan täpselt, mida ütled sellega, et ekre valijad on debiilikud. Tõsi. Ole tubli ???

    • Avatar
      Vasta Inimene 29. jaanuar 2023 at 16:23

      EKRE austajad on väga aktiivsed sotsiaalmeedias ja paljudel neist ei ole ilmselt mitte midagi teha.
      Aga tõsi on ka see, et EKRE toetus on hirmutaval kombel tõusnud, päris jahmatavalt paljud pealtnäha mõistlikud ja kenad inimesed vihkavad Kaja Kallast ja arvavad, et Venemaaga peaks hästi läbi saada üritama, sest odav nafta ja gaas. Inimesed, keda ma tunnen, üritan poliitikast rääkimist vältida, sest muidu on tahtmine neile peale käratada.
      Õudne.
      Aeg on raske ja EKRE kasutab seda hirmu külvamiseks edukalt ära. Koroonakriis muutis selle kõik veel raskemaks. Ei tea, mis saab, kohe mure on.
      Minge valima! Valige rohelisi näiteks!

  • Avatar
    Vasta Gigi 1. märts 2019 at 10:42

    Ainult ühes asjas vaidlen ma vastu. EKRE toetajad ei ole kahjuks pelgalt n-ö enda eluga mitte kuigi hästi hakkama saavad inimesed nagu paljud arvavad ja rõhutavad. Lihtsalt selline kontingent on kõige häälekam ja silmatorkavam. EKRE valijate seas on liiga palju ka endaga hästi toime tulevaid ja muidu igas mõttes justkui arukaid ning normaalseid inimesi. EKRE on populistlik partei, mis tähendab, et ta suudabki end valima motiveerida inimesi erinevatest ühiskonnagruppidest, sest eks igaühe king pigistab kusagilt ja ühisosa populistidega on lihtne leida. Vot just see ongi õudne ja hirmutav. Ja kui ma ükspäev lugesin, et EKRE on populaarne ka koolinoorte seas, siis võttis küll seest nii õõnsaks, et tekkis tahmine ülepeakaela välismaale emigreeruda.

  • Avatar
    Vasta mong 1. märts 2019 at 09:45

    tra sa tard

  • Avatar
    Vasta M 1. märts 2019 at 09:16

    Poliitika poliitikaks aga mind paneb imestama see et sa katkestaksid sõpruse oma sõbraga (ja nagu sa tavaliselt kuulutad on sul ju vaid megaägedad ja megahead sõbrad) vaid tema poliitika valiku pärast .Üks siin kirjutas et lubas oma elukaaslasegi maha jätta ,kui too hääletaks oma sõbra poolt ,kes kandideeris
    ekresse .
    Vot see on juba tase ma ütleks .
    Naljakas on ,et ”maailma suurim pohhuiist” nüüd järsku selline poliitik valmis on ,et hakkab siin sõprustele kriipsu peale tõmbama ainuüksi inimese poliitilise seisukoha pärast .

    Vot see on minu silmis hitlerlik käitumine .

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. märts 2019 at 10:15

      No mu sõprade seas polegi selliseid tobukesi ju ?

      • Avatar
        Vasta kerlin 1. märts 2019 at 14:54

        Minu sõpradest ka õnneks keegi EKRE t ei valiks.

        Aga kui minu elukaaslane teataks nüüd äkki, et ta kavatseb EKRE t valida siis ilmselgelt ei oleks ma enam kindel kas meie suhe saaks edasi toimida sest järelikult on kuidagi läinud nii, et minu ja tema maailmavaated on täiesti lahku läinud. Sest EKRE kannab endas väga äärmuslike vaateid inimeste suhtes ning konkreetselt halvustab ja teeb maha paljusi inimesi sellepärast kes nad on ja nende valimine tähendab ju seda, et inimene kannab nendega samu väärtusi ja ma ei ole kindel kas ma tahaks sellise inimesega sama katuse all elada kes on nii äärmuslike vaadetega…
        Elatakse ju koos ikka inimesega kellega kanatkse samu väärtusi….

  • Avatar
    Vasta NW 1. märts 2019 at 08:50

    Midagi nii lolli pole ma ammu lugenud, viimati sai sellega hakkama “Kapis kolli ei ole”. Kui muidugi need mesimummud ja jõulupuud uisuplatsil olid ka päris rumalad.

    Eesti nr. lollide meedia sait – Mallukas! Esimest ja loodetavasti viimast korda kuulen midagi teist, kuigi lollidel on kombeks silma hakata.

  • Avatar
    Vasta Liina 1. märts 2019 at 07:56

    Nüüd võib tekkida efekt, kus inimene ei julge lihtsalt öelda, et valis ekre, kuna siis hakkatakse teda sõimama ja paigutatakse ära, lahterdatakse kuhugi ära..a la sa oled mingi keskharidusega mats, vaene töllakas… 😀 see on natuke kurb ja natuke naljakas ka. Me elame ju vabas ühiskonnas ja erinevad vaated on lubatud. Mõlemad pooled sõimavad siin üksteist, aga kus on siis lahendus. Ma olen alati olnud rohelise maailmavaatega. Aga praegu ma lihtsalt tahaks näha, et kui ekre saab valitsusse, siis mida ja kas muutub paremaks (siin ei maksa ka hirmutada diktatuuri jm tagurlikkusega, see põhineb ka puha hirmul) Ja teine teema on veel see, et meedia on nii kallutatud. Meedia on loonud ekrest mingi suure kolli. Nagu oli kunagi Savisaare puhul. Mallukas sa ju peaksid seda ise ka teadma natuke… ? 🙂 Ja tasuks just lugeda erinevaid vaateid ja seisukohti. No kui langetada aktsiise, siis on ju laekumine ka suurem, kuna tarbimine suureneb, enam ei mida Lätti tankima jne.
    Kas on siis meie maailmas praegu ekrekad ja need teised, kes on normaalsed inimesed? 😀
    Üldse ei meeldi mingi lahterdamine ja ma ei pea ennast kellekski. 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 1. märts 2019 at 06:56

    Ma olen igatpudu sinuga nõus. Kahjuks on mu elukaaslane totaalselt ekre poolt. Nii kurb ja valus!

  • Avatar
    Vasta Triin 1. märts 2019 at 01:49

    EKRE annab oma pooldajatele võimaluse kusagile kuuluda. Inimene on ju sotsiaalne loom. Kui siiani oled olnud üksi ja õnnetu, keegi pole sind mõistnud, kõik kiusavad, siis nüüd on korraga olemas nii palju inimesi, kes mõtlevad täpselt samamoodi kui sina. Ühtäkki on täiesti normaalne ropendada, sõimata ja solvata (loe: pingeid maandada ja ennast siis paremini tunda), sest sind ümbritsevad su mõttekaaslased, kes suudavad teha väga kõva lärmi, nii et sulle tundub, et suurem osa inimestest mõtlebki niimoodi. Kui siiani on öeldud sulle, et sa oled kitsa silmaringiga ja rumal, siis nüüd saad öelda seda teistele. Sul on lõpuks ometi midagi, mille üle uhke olla – sa oled valge nahaga; eriti hea, kui meesterahvas; sündinud Eestis; sul on lapsed (kusjuures oma panuse oled sa andnud ainult laste saamiseks, kõik muu on sünnipärane). Järelikult oled sa täiuslik. Aga täiuslik ei saa olla nii, et kõik teised on ka. Järelikult pead hakkama ründama kõike ja kõiki, mis ja kes on teistsugused. Sest sa tahad, et sa oleksid eriline ja et ainult sul oleks õigus.

    Mulle tundub, et suurt osa EKRE tulihingelisest pooldajaskonnast võib niimoodi kirjeldada. Enesekindel ja tasakaalukas inimene kommentaariumites lahmimas ja ropendamas ei käi, ei pea kogu aeg kaitsepositsioonil olema ja lepib sellega, et on olemas erinevaid arvamusi ja see on täiesti okei (kusjuures oma arvamust saab avaldada ka rahulikult, ilma roppuste ja näopeksuta). Neid ei huvita niivõrd poliitika ise, vaid see, et EKRE pooldamine annab neile mingi… positsiooni?

  • Avatar
    Vasta Tony 28. veebruar 2019 at 23:08

    Õige suhtumine 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 28. veebruar 2019 at 22:53

    Tubli Mallu, jatka samas vaimus. Mina ise andsin alla ja lahkusin Eestist, ei pea nende jubedat juttu kuulama ja reklaame nagema enam. Ja lapsi ei hirmuta ka keegi, ning nende tuleviku parast ei pea muretsema, armastavad, keda tahavad.

  • Avatar
    Vasta Just nii 28. veebruar 2019 at 21:32

    Mina valin EKRE-t. Ainuke normaalne erakond, kes julgeb mustadele ja feministidele vastu astuda.

    • Avatar
      Vasta hmm 2. märts 2019 at 10:23

      Sest naistel ei või olla vabadust oma arvamust avaldada ja oma keha üle ise otsustada?!

  • Avatar
    Vasta Külli 28. veebruar 2019 at 21:16

    Absaluutselt nõus sinuga Mallukas ja never ever ei sa minu valitud ei Ekre ega Keskerakond ei iiiial

  • Avatar
    Vasta Katre 28. veebruar 2019 at 21:12

    Aga ise oled juba hääletanud vōi jääb pühapäeva peale?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. märts 2019 at 12:19

      hääletatud

  • Avatar
    Vasta Mari 28. veebruar 2019 at 20:57

    Seda postitust oli vaja! Aitäh!

  • Avatar
    Vasta Karin 28. veebruar 2019 at 20:47

    Nõustun 100%!

  • Avatar
    Vasta kellukas 28. veebruar 2019 at 20:44

    Tere Mallu.
    Olen Su postitusega 110% nõus!! Kõik, kes ekre poolt hääletavad, annavad oma hinge kuradile. Kahjuks sellistega vastutulle minnes, annab just sellise tulemuse, nagu me nägime. Lugesin Su facebooki lehel olevaid kommentaare, ja pole midagi nii rõvedat ammu näinud. Noored neiud, emad, isad, ekre varikontod jne kargavad kõrri ja võtavad igast Su öeldud sõnast kinni ning siis pritsivad tatti Sinu pihta, ning see kõik on nii mürgine. Sinu enda heaolu nimel soovitan Sul see vähemalt facebookist maha võtta. Üldse see valimiste trall ajab inimesi tülli ja see võiks juba läbi olla. Hinge kinni hoides loodame, et selleks on üks kõik mis teine erakond. Sina, mina, ja ka kõik teised täiemõistuse juures olevad inimesed tegelikult teavad, et Sul on selles postituses õigus. Hoia selg sirgu ja ole tubli! Palju jõudu ja toredaid ettevõtmisi Teie toredale perele! 🙂 PS! Kustuta see postitus facebookist, ära anna neile seda mõnu Sulle kambakat teha 😉

  • Avatar
    Vasta Tupsulotu 28. veebruar 2019 at 20:33

    Ma ei ole veel kommentaare lugenud, seega ei tea kas alljärgnevat on mainitud aga see tädi sinu esimeses punktis ei mõelnud vist adopteerimist vaid lapse saamist usas doonormunaraku abil gay-paari poolt. Ma lihtsalt lugesin tode artiklit (Shishi omanikest), kus nad protsessi kirjeldasid. Seega nö faktitäpsustus. Suures plaanis jääb aga lugu samaks.
    Isiklikult valiks ekret ainult üle oma laiba – seni kuni mehed ei sünnita hoidku mokk maas (minu ja teiste neile võõraste naiste) raseduste ja abortide ja iibe tõstmise jms koha pealt.

  • Avatar
    Vasta Gerlyn 28. veebruar 2019 at 20:18

    Kas ise valisid Rohelised? ☺️

  • Avatar
    Vasta ZAC 28. veebruar 2019 at 20:12

    Ma olen hääletanud ja mitte Ekre poolt aga…. Sa oled veel noor, alla 30ne. Kõike võib su elurattas veel juhtuda, miski pole ajas jääv. Ühel hetkel, mis võib saabuda sekundiga ja muuta sinu ja su pere elu, äkki vajad abi, tuleb päästja, politseinik, kiirabiarst , kaitseliitlane….kas arvad nende inimeste seas pole Ekre valijat..Müüjanna kuskil poes.. On nad debiilikud.. Ekrel on kõvahääln.e kõnepruuk.. Kas mitte ka sinul.. Sõna natsiriik ja Hitler on noortel naistel kerge suust tulema.. Olete lugenud olukorrast 1920ndate Saksamaal.. Nati teised olud olid kui praegu… Toitu ei valitud.. Ja pagulasi on vähe, hea on, saad oma tütardega rahulikult jalutada, loodame et nii jääb. Mu tuttav pääses kunagi Helsingis napilt tumedate meeste käest õhtul töölt tulles bussi oodates.. Äkki peab vahel lihtsalt ennem kella lööma kui jamad õuel.. Aga head valimispäeva kõigile!

    • Avatar
      Vasta Aroonia 2. märts 2019 at 10:25

      Jep, sest ükski valgenahaline inimene ei ole mitte kunagi kedagi rünnanud, ükski eestlane kunagi kuskil pagulasena pesitsenud, rääkimata sellest, et ükski eestlane kunagi ühegi kuriteo toime oleks pannud. Aa, right, meil tumedanahalisi eestlasi ka, ilmselt siis nemad?!? ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 28. veebruar 2019 at 19:52

    Täpselt! Ekre toetajad ei oska vist üldse arvutada…kust kurat tuleks see raha, et nende absurdseid lubadusi täide viida, kuskilt kullakaevandusest? Aka 4 aasta pankrot!
    Nad alati lõugavad iga poliitikateemalise postituse all ja häbi on lugeda kui rumalad inimesed olla võivad. Kui valimistulemused välja kuulutatakse, siis nad hakkavad patrama, kuidas e-hääletus pole ikka turvaline ja hääli on muudetud, et Ekre tulemus oleks halvem. Pangu endale fooliummütsid pähe, ausalt.

  • Avatar
    Vasta MO isetegemised 28. veebruar 2019 at 19:28

    Tubli tüdruk! Nii jätkata 🙂

  • Avatar
    Vasta Keidi 28. veebruar 2019 at 19:17

    Amen to that!! ?

  • Avatar
    Vasta Terje 28. veebruar 2019 at 19:11

    Ma haiglast välja saades lubasin arstile pühalikult jalad taeva poole diivanil vedeleda, aga suures EKRE hirmus ikka vean ennast valima.

  • Avatar
    Vasta Mia 28. veebruar 2019 at 18:47

    Kahe käega kirjutan su postitusele alla. Just ükspäev arutasime sõbrannaga, et kui peaks selguma, et keegi tutvusringkonnast pooldab EKREt, siis sorry, aga ma ei suudaks temaga enam suhelda. Natsidega võrdlus on väga hea, olen isegi seda mõelnud. Ega need natsid ka tühjast kohast välja ei hüpanud, enne tehti ju ajupesu kuidas oma riiki peab kaitsma ja selle eest seisma ning kuidas juudid ja vähemused on saatanast.

    • Avatar
      Vasta Juta 28. veebruar 2019 at 22:00

      Vot selleks peab natuke rohkem ajalugu koolis õppima, eriti I maailmasõja kohta.

  • Avatar
    Vasta Lily 28. veebruar 2019 at 18:41

    Uhh, nii nõus selle postitusega. EKRE tahab iga hinna eest säilitada patriarhaalset ühiskonda (nagu kehtib ka nende vihatud moslemite hulgas, muide), eirates naiste ja laste (ja teiste elusolendite + keskkonna) õigusi, sest nii on valgel mehel hea. Miks ka mõned naised sellega kaasa lähevad, ei mõista. Ilmselt need, kes ei julge oma peaga mõelda, vaid lepivad jätkuva orjusega. Aga noh, ma ka ei mõista, miks mõni naine vabatahtlikult islamiusku pöördub, ometi nad teevad seda 🙁

  • Avatar
    Vasta Geidi 28. veebruar 2019 at 18:25

    Niiii minu mõtted!!! Ma Sinuga samas paadis Mallu 😉

  • Avatar
    Vasta Merq 28. veebruar 2019 at 18:03

    Valisin ?. Lisaks Ekrele ei tasu valida ka sotse ja keskerakonda- viimased kaks on loetud aastatega meite maksusysteemi tuksi keeranud. Lätlastele kingime raha aga alla 300 pensioni saavatelt töötavatelt nôuame tagasi- nagu wtf? Väikeettevôtjatest ma ei hakka rääkimagi- kôik oü- tavad kuna muud ei jää üle.

  • Avatar
    Vasta Inga 28. veebruar 2019 at 17:50

    Poliitika ajab inimesed tülli. Ära siis sina vali seda EKRET ja tee ise nagu heaks arvad, pole vaja sellest nii kõva häälega pasundada !
    Las iga ühele jäägu oma arvamus ja omad valikud !

    • Avatar
      Vasta S 1. märts 2019 at 09:00

      Mmmmmmm sa oled muidu ise tema blogis pasundamas praegu

  • Avatar
    Vasta Nimi 28. veebruar 2019 at 17:24

    Ma ei ole veel oma valiku teinud, kuna ma ei suuda ära ostustada, aga ühes olen ma 100% kindel: EKREt ei vali ma mitte kunagi, makske või miljon eurot. Ma olen täiesti kõigutamatu oma arvamuses ja mul on hea meel, et sa ei poolda neid. See on reaalselt kõige äärmuslik erakond, mida ma näinud olen, lausa halb hakkab, kui mõtlen selle peale, et nad oma jaburate sõnavõttudega üldse nii kaugele jõudnud on. Juhtusin eile lugema su FB kommentaariumi ja mind pani imestama, kui harimatult need ekre-patrioodid kõlavad. Nad läksid ikka nii põlema, kukkusid sõimama ja ennast kaitsma ning enamik nende postitusi kubisesid kirjavigadest. Paljud ei osanud isegi sõna debiilik korrektselt kirjutama. Paneb imestama, kas tõesti sellised inimesed elavad mu ümber??? Ära lase end üldse häirida nendest tegelastest, sest usu mind, on ka täie mõistuse juures olevaid inimesi, kes ei ole mingid rassistid, homofoobid, abordivastased, lastetute naiste vihkajad. Lihtsalt nendel inimestel on piisavalt mõistust, et mitte minna teistega internetti kaklema. 🙂

  • Avatar
    Vasta Inge 28. veebruar 2019 at 17:23

    Valimiseelistustest rääkides – keda Sa siis valiksid? Ehk kirjutad oma arvamuse ka teistest parteidest. Oleks huvitav lugeda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 17:31

      Ma valisin Rohelised, nagu iga aasta 😀

  • Avatar
    Vasta K 28. veebruar 2019 at 17:20

    Ma ei loe su blogi enam väga, aga ma lugesin FB-s natuke neid kommentaare (kahetsen) ja tahtsin öelda, et nõustun su postitusega väga ja loodan, et kõik, kes EI valiks EKRE-t lähevad valima ka. Sa oled ilmselt halbade kommentaaridega harjunud juba, aga soovin ikkagi jõudu selle natsikambaga toime tulemiseks. 😀

  • Avatar
    Vasta Lilli 28. veebruar 2019 at 17:07

    Nii sai Hitler ka oma pooldajad – kasutas neid vaeseid, kibestunuid, mitte just maailma targimaid ära, sest nemad usuvad ja kuulavad kõike, mida ette söödetakse. Täpselt nagu ütlesid, surutakse nn valupunktidele, nendega manipuleeritakse, tõmmatakse valjuhäälselt käima ja kõik võitlushimulised siis hakkavad pimesi mingi asja poolt olema. Või noh, nii sai Trump ka presidendiks – pärast imestati, et oi, ta polegi hea, kas me saame hääle nüüd tagasi võtta. Mul on süda paha selle EKRE-jura pärast, esimest korda olen täitsa hirmul, mis peale valimisi saama hakkab ja kes ikka võidab ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 17:15

      sama 🙁

  • Avatar
    Vasta Maarja 28. veebruar 2019 at 16:52

    Väga julge postitus! Aitäh 🙂 Ma usun, et päris paljud sinu lugejad tegelikult toetavad EKREt. Aga kindlasti mõni ehk muudab nüüd meelt. Minu meelest on imelik, et ise nad on justkui nii isamaalised aga (Eesti) loodusest on neil täiesti savi. Rail Balticut nad küll ei pooldanud, aga see rong niikuinii juba läinud. Samas — las nad saavad Riigikokku, las nad hakkavad otsustama, ainuisikuliselt nad ju niikuinii midagi otsustada ei saa. Nii palju hääli nad nüüd ka ei saa, ikka peavad koalitsiooni tegema. Las olla mõni minister. Tahaks siis näha neid positiivseid otsuseid, mis nad teevad. Neil agu polegi mingit positiivset programmi… Ainult vastandumine.

  • Avatar
    Vasta Tõnu Mägi 28. veebruar 2019 at 16:49

    Miks mina valima ei lähe?
    Selgitan.
    Kui mina annaksin oma hääle ,siis teeksin ma midagi selleks ,et kokku kutsuda seadustloov organ ehk riigikogu. Aga ma tean ,et see seaduselooja seadustab päikesepäeva ,mis Eesti keeles on pühapäev. Ja kuna ma tean ,et Jumala poolt seadustatud hingamispäev on laupäev ,siis satuksid inimese poolt seadustatud puhkepäev ja Jumala poolt seadustatud hingamispäev vastuollu. Ja ,et ma ei tee midagi mis oleks vastuolus Jumala seadusega ,siis ma ei või ka teha midagi selleks ,et aidata luua kurja ,loe;jumalakartmatut seadust.
    Teame et EKRE ridades on religioosseid inimesi ,kes manipuleerivad religioossete inimeste häältega. Aga usklikud inimesena mina tean ,et Jeesus Kristus andis õpetust sellest et Tema jüngri riik ei asu sellel maal. Et siis minu kuningas ja valitseja asub taevas. EKRE eksib sellega ,et usub esindavat Jeesuse usku inimesi. Kristliku usu reformatsioon on korduvalt tähtsustanud ,et riigi valitsus ja kristlik kogudus peavad eksisteerima eraldi ,üksteise asjadesse nina toppimata. Sama punkt ka kirjutatud USA konstitutsiooni. EKRE kuri(loe;jumalakartmatu)plaan on läbinähtav. On kaaperdatud Jeesuse Kristuse identiteet jumalakartmatute tegude varjamiseks.

    Selle kommentaariumi ellukutsuja olen nõus ,et EKRE on ohuks ,aga detailides jääme eriarvamusele.

  • Avatar
    Vasta Mirru 28. veebruar 2019 at 16:36

    Ma olen ka sama meelt. Leidsin ühe lehe kus on päris huvitavat psühholoogilist lugemist:

    https://www.sirp.ee/s1-artiklid/c9-sotsiaalia/poliitilise-maailmavaate-psuhholoogia/

    Väga kenasti on välja toodud reaalsus :
    Suures plaanis leidis kinnitust, et konservatiivsete ideede populaarsus suureneb, kui kasvab psühholoogiline vajadus vähendada ebakindlust ja ohutunnet. Konservatiivse poliitika, parteide ja juhtide populaarsus suureneb terrori vms seotud ohutaju kasvades ning väheneb, kui hirmud taanduvad. Seejuures pole oluline, kas hirmud ja ohud on ka reaalsed, loeb see, et neid tajutakse sellisena.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 17:16

      täitsa tõsi ju!

  • Avatar
    Vasta Katrin 28. veebruar 2019 at 16:34

    Ma olen tõsine tolerast, ei vihka tõesti midagi – peale EKRE, selline lollus lihtsalt ei mahu pähe.
    Kui eelmine kord kandideeris üks mehe tuttava tuttav EKRE’st ja palus teda valida, siis ütlesin, et kui seda teed, siis me ei saa enam koos olla ja no valis siis muud õnneks, mitte, et teda poliitika eriti huvitaks, aga no mind huvitab 🙂

    Aga kallis Mallu, MIIIKS sa neile siis blogis reklaami tegid? Mul telefonis adBlock’i ei ole ja pikka aega ei saanud su blogi telefonist vaadata kuna need EKRE bännerid torkasid silma(d välja). Hakkas juba õudne korraks, et pliiis ei, Mallukas ei saa ometi ekre poolt olla, tore kuulda, et ikka ei ole 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 17:17

      mina ju ei vali siia reklaame, need tulevad automaatselt reklaamiagentuuri + google kaudu, mai saa neid kontrollida.

      • Avatar
        Vasta M 28. veebruar 2019 at 20:39

        Otseloomulikult võimaldab Google AdSense kontrolli su lehel kuvatavate reklaamide osas.

  • Avatar
    Vasta Grete 28. veebruar 2019 at 16:27

    Elaks ma vaid Tallinnas,valiks ma Anu Saagimi Roheliste erakonnast,aga kuna…olen siin L-Eestis,siis siin teine nimekiri.Iga kord,kui on Riigikogu valimised,siis valin Rohelised,sest mina kui poliitikakauge inimene,ei tea asjadest midagi.Aga ega väga huvita ka,sest keegi oma sõna niikui nii ei pea ja Rohelised Riigikokku ka niikui nii ei saa.Vähemalt ei saa keegi nö “munadega loopida” et ma valimas ei käinud,aga sorry ninasarvikuid,oravaid ja EKRE’t never-ever ei valiks!

  • Avatar
    Vasta Mitte iial 28. veebruar 2019 at 16:26

    Mõned punktid sulle veel lisaks:
    1. EKRE toetab karusloomafarmide säilitamist.

    2. EKRE soovib lahkuda Euroopa Liidust. Kõigi maamimmude mehed, kes Soomes küproki panevad, peavad sellisel juhul pass näpus praamisabas seisma, kui neid üldse enam Soome riiki lastakse.

    3. Mart Helme on öelnud- Eesti tulevik on Venemaa.

    4. Üle 27 a lastetud naised on ühiskonnale kahjulik element, kes tuleks ellimineerida (huvitav kuidas? gaasikambrites?) ja pensioniealised naised on kõige kasutum osa ühiskonnast. Okse!

    5. EKRE tahab reguleerida täiskasvanud inimeste suhteid ja seksuaalelu, aga pole poolt sõnagi öelnud selle kohta, et EEstis võib 50 a mees põrutada eile 14 a saanud tüdrukut ja kõik on JOKK. Pedofiilia on ok, kui laps on vastassoost. Okse!

    6. EKRE tahab moodustada abordikomisjonid, kus siis naised käivad keskealistele natsidele aru andmas, miks nad last ei soovi.

    7. EKRE on kristlik partei ja surub oma muinasjutte peale ka ateistidele.

    8. EKRE toodab oma trollivabrikus libauudiseid- Objektiiv, Uued Uudised jne. on täis fake-uudiseid, hirmutamist, võltsitud fotosid.

    9. EKRE oli vastu Istanbuli konvensioonile, mille eesmärk oli tõkestada naistevastast ja perevägivalda. Naistevastane vägivald pidi olema pseudoprobleem, vaatmata sellele, et igal aastab saab lähisuhtevägivallas Eestis raskeid ja üliraskeid kehavigastusi 3500-4000 naist ja pedofiiliajuhtumeid on ca 500. Aga vägistavad ja peksavad ju ainult mustad ja moslemid, mitte valged musjööd.

    10. Mart Helme meelest on andetu mees parem kui andekas naine.

    • Avatar
      Vasta Juta 28. veebruar 2019 at 22:08

      Vot selleks peab natuke rohkem ajalugu koolis õppima, eriti I maailmasõja kohta.

    • Avatar
      Vasta K. 1. märts 2019 at 09:24

      Väga hea kirjatükk, aitäh nende argumentide eest! Teinekord hea mõne ekre-hulluga vaidluses kasutada 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 28. veebruar 2019 at 16:24

    Valin ekre, ja seda teevad enamik minu tuttavaid, pereliikmeid, vanemad inimesed, vanakooli mehed. Miks küllll. Niiet tattnokk, hoia oma arvamus endale ja vali oma reformikad või isamaa, palju õnnne!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 17:18

      Eks enamasti ollaksegi perekonniti lihtsakesed 🙁

      • Avatar
        Vasta Kristina 28. veebruar 2019 at 18:15

        ?????

    • Avatar
      Vasta Ohjah 28. veebruar 2019 at 22:55

      Minul valib enamus perekonnast Reformi. Miks? Sest oleme kõik haritud, edukad, töökad ja ettevõtlikud inimesed. Me teame, et mitte ükski erakond ei saa olla 100% ideaalne ja kõigile meelepärane. Me teame, et lisaks kehvadele otsustele on Reform andnud meile väga palju (nt.vanemahûvitis). Me teame, et nad on ainuke erakond kes on võimelised saama piisavalt hääli, et Keskerakond ei saaks enam võimule.
      Tean, et ka nemad pole ideaalsed, aga meie pere elab hästi ja on alati hästi elanud. Siinkohal toon välja minu vanaema öeldud lause “Mitte kunagi pole ma elanud nii hästi kui praegu”.

  • Avatar
    Vasta Krr 28. veebruar 2019 at 16:23

    Ma ei tunne mitte kedagi, kes tunneks kedagi, kes valiks EKRE-t ja ometi on nende toetajaid hirmutavalt palju. Ja ma päris tõsiselt mõtleks, kas ja kuidas ma saaks edasi suhelda – koos eksisteerida mõne oma lähedasega, kui ta oleks EKRE pooldaja…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 17:19

      ma konkreetselt ei suhtlekski

    • Avatar
      Vasta Liis 1. märts 2019 at 00:31

      Ma olen paraku pidanud neid suhteid katkestama, õnneks mitte lähedastega, kuid kaugemate sugulastega.
      Tuleb onu Heino 3 a lapse sünnipäevale ja hakkab rääkima- poiss, ära pilli ja ära ole pehmo, harjuta ikka kaklemist, et juudisigu peksta jõuaksid. Järgmiseks- mida sa nende poistega seal mängid- kraba tüdrukuid seelikust ja juustest nagu õige mees. Laps õnneks aru ei saanud, mida talle soovitati. Vanemad, kes püüavad last kasvatada sõbralikuks ja hoolivaks olid imestusest minestuse äärel. Onu Heino elab küll Tallinna ligidal maal, aga sõimab “mustade horde”, kes Tallinnas ringi liiguvad, tööd ei tee ja ainult varastavad.
      Ekretiinid elavad mingis paralleelmaailmas, kus on ok õpetada 3 a poisile “grab them by the pussy”, kus nähakse Tallinnas ringiliikuvaid mustade horde (ma olen käinud 35 riigis ja Eesti on neist ainus, kus elavad pea eranditult vaid lumivalge nahaga inimesed), kus igas tumedamas inimeses nähakse töö, naise ja kodu äravõtjat. No kuradi sitt mees oled, onu Heino, kui iga sisserändaja on sinu tööandjale ja naisele atraktiivsem, kui sina.

      Onu Heino rohkem oma pisikest sugulast ei näe.

  • Avatar
    Vasta Liis 28. veebruar 2019 at 16:22

    Esimest korda elus üldse valisin, sest cmn Ekre on nii taun erakond ja selle jama pooldajad ei saa olla head inimesed. Ennast täis hirmul vussid inimesed, kes ilmselt on elus seisma jäänud.
    Valisin Rohelised ❤️

  • Avatar
    Vasta Ell 28. veebruar 2019 at 16:21

    Aitäh, et sel teemal kirjutasid. Tõesti tunne, et silmaklappidega ekre trolle on kõik kohad täis just selle tõttu, et mõistusega inimesed lihtsalt ei viitsi nendega vaielda.
    Hiljuti tegi ekre küsitluse, kus käskis immigrandid, juudid ja venelased ohtlikkuse, rumaluse jms järgi ära hinnata. Ning teema, et kas naised solvuvad mõttetult oli samas küsitluses. Natsid, mis natsid. Kahjuks nad ise sageli võtavad sõna “nats” komplimendina 🙁

  • Avatar
    Vasta Kiisukeauh 28. veebruar 2019 at 16:18

    Ma imestan, et teile on tähtsam kahe meesterahva isekas soov kodu mängida, mitte nende kaksikute tunded. Mõelge korrakski nende laste peale! Mida nad tundma peavad! Kas teile meeldiks teadmine, et teid on toodetud nagu kaupa? Et teie lihane ema on teid maha müünud! Kasutage kordki empaatiavõimet! Mida need lapsed tundma peavad! Kas tõesti on see teie arust eetiline?! Te toetate ju inimkaubandust ja seega toetate ka kurjategijaid! Sest Eestis on muide inimkaubandus kuritegu! Ma üritasin teile eile selgitada aga teis endis on vihkamine nii sees! Kõik, kes ei mõtle nii nagu teie on idioodid. Te keeldusite vestlusest, sest te isegi ei taha üldse teistsugust arvamust kuulda. Mida see teie kohta näitab? Ma tahan nüüd näha kas teil on julgust mu kommentaar siia üles panna. Te kasutate siin minu kirjutatud tekstist tehtud screenshotti, mida ma teile eile privavestluses kirjutasin ja serveerite endale sobivas vormis.

    • Avatar
      Vasta Heidi 1. märts 2019 at 17:20

      Kas sa tõesti arvad, et kui ei oleks olemas võimalust ühesoolistel paaridel lapsendada, siis ei olekski maailmas enam olemas neid lapsi, kelle vanemad neid lihtsalt ei taha? Kes annavadki oma lapsed ära või ei ole võimelised kellegi eest hoolitsema ja neilt võetakse lapsed ära. Ei jumala eest, las need süütud ja õnnetud hinged piinlevad nende joodikutest ja narkaritest vanemate juures, kui et peaksid saama tunda, mis tähendab see, kui keegi sinust hoolib ja sind hoiab ja armastab ja õpetab ja hirmus mõelda et need inimesed võiksid olla veel ühest soost?! Sest jaa muidugi.. inimesed hakkavadki lapsi tootma selleks, et nad geipaaridele maha müüa.

  • Avatar
    Vasta Mari 28. veebruar 2019 at 16:15

    Tubli tüdruk!
    EKRE ristikoerad muidugi hauguvad ja kui sa vaatad nt. Jane blogi ja sealseid EKRE-fänne, siis saab kommentaaride lugemisest silmavähi. Ma saan aru, et Eluylikooli igavesed õpilased (tegelikult enamikus põhihariduse ja suure “haritusega” maatibid) ja täiskohaga emmed on pettunud, kibestunud ja vihased, hääletades selle järgi mida isa või mees käseb. Erinevad nad siis tõsiusklikest moslemiperedest, kus mees keelab -käseb- poob ja lseb?

    EKREt valivad kaltsnaised, kelle jaoks teiste naiste töö, vaev, haridus ja edukus ei tähenda midagi- peaasi, et siider oleks odav ja abirahad jookseks. Nad ei saa aru isegi seda, mida tähendab nt. parempoolne tervisekindlustussüsteem, parempoolne hariduspoliitika või sotsiaalsüsteem. Nende jaoks on võimatu eneseületus elada enda teenitud rahast, mitte leppida mehe pakutavate raasukeste või mehe löödud sinise silmaga.

    Väga selgrootud ja meeste tuhvli all elavad naised valivad EKRE. Või siis täielikud ignorandid, kellel on Eesti saatusest ja kohast maailmas täiesti ükskõik.

    • Avatar
      Vasta Ritsik 28. veebruar 2019 at 20:15

      Minu tutvusringkonnas on mitu haritud ja iseseisvat naist, kes valivad ekret, sest “no pereväärtused ju”. Ilmselgelt ei ole nad selle pereväärtuste retoorika taha kunagi sügavamalt vaatama vaevunud..

    • Avatar
      Vasta Klaudia 1. märts 2019 at 02:13

      ???????? Kaltsnaised? Tõsiselt intelligentne ja inimesi väärtustav seisukoht (kohe hoopis midagi muud kui EKRE).

  • Avatar
    Vasta Lila 28. veebruar 2019 at 16:13

    Amen!
    Kui ära valisin, lisasin ka intagrami storysse, ütlesin, et iga hääl loeb (plz ära vali EKREt)
    Ja nii tore oli näha mõne aja pärast ka sõbrannal postitust, et hääletatud ja kus all oli, et pliis ära vali Ekret ?
    Loodan, et sinu kirjutatu ka selliseid juurde toob ? muidugi oleks veidi varem võinud see tulla, eelhääletus läbi.
    Ma olen sinu lugejana alati mõistnud, et meil paljudes asjades sama arvamus ja nüüd läks 100% täppi.

  • Avatar
    Vasta Liisu 28. veebruar 2019 at 16:10

    Noh lubadused on üks asi tegemised teine… Elu on näidanud, et siiani pole ükski erakond suutnud midagi suurt siin maapealkorda saata 😀 Sest nad päris üksi ikka ei otsuta seal riigikogus. Hästi oluline on jälgida kes kellega lõpuks valitsuse moodustab ja vot siis saab nalja. Muide rohelised olid ühed esimesed kes kohe ütlesid, et on nõus EKRE-ga koalitsiooni minema. Ja teised kes on nõus leivad ühte kappi panema on Reform. Seega ei julgeks küll öelda, et üks või teine valija on nüüd see või too.
    Hetkel arvavad ka tulihingelised Ekre vastased, et nüüd kui 4 .märts kukub ja juhtumisi nad võidavad siis kõik Eesti on natsiriik 😀 No nii lihtne see asi ilmselgelt ei ole. Ise ma ka ei usu, et nad võidvad kindlasti koguvad arvestatava koguse hääli. Seega mina ootan hoopis põnevusega seda aega kui hakatakse valitsust moodustama.

  • Avatar
    Vasta helene 28. veebruar 2019 at 16:06

    Täpselt sama, seetõttu ma ei suudagi mõista, kuidas nii paljud on praeguseks neid juba valinud :O . Hirm tuleb selle pärast peale juba ,,,

  • Avatar
    Vasta Helen 28. veebruar 2019 at 16:01

    Ma pole kordagi valimas käinud ja see aasta tegin seda just sellepärast, et anda hääl nendele, kes ekrest ees, et nende edu veelgi suurendada. Lihtsalt ebanormaalne on see, kuidas see viha õhutamine käib!

  • Avatar
    Vasta Maie 28. veebruar 2019 at 15:49

    Mina tean ühte põhjust, miks sa nii EKRE vaenulik oled ja EKREt ei vali ja see on: Sa oled lihtsalt nii loll, et ei saa mitte millestki aru. Soovin, et jumal annaks sulle natuke rohkem mõistust edaspidiseks, et toimuks mingigi areng parema arusaamise suunas.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 17:21

      No aga hari siis vaest lolli, lükka ümber mu argumendid :)?

      • Avatar
        Vasta poka 28. veebruar 2019 at 17:44

        Hale on vaadata, et need ekreiidid ei too ühtegi head põhjendust välja ja ei lükka su väiteid ümber, vaid lihtsalt Ärplevad..nagu needsamad nende isandad. Tegelikult saab ju täiesti punkt-punkt haaval kõik ette võtta ja musta valgeks kirjutada. Ma usun, et hea argumentatsiooniga läheks Mallukas ka ise pühapäeval EKREle häält andma :D:D
        Aga ei, lihtsalt sõimlevad ja tõestavad jälle ja jälle, kui rumalad nad on. Tahavad paremat maailmavaadet? Olgugi, analüüsige EKRE lubadusi…EKRE on hullem SOTS kui Sotsid 😀 Jagame paremale vasakule toetusi ja oleme meeletult parempoolsed…naljanumber

  • Avatar
    Vasta Birgit 28. veebruar 2019 at 15:48

    Aitäh selle postituse eest! Ilmselgelt on EKRE pooldajate seas näha mustrit, kus nende valijad on madala haridustasemega ja majanduslikult kehvemal järjel madala empaatiavõimega inimesed. Sellistele on väga lihtne läheneda populistlike loosungite ja viha õhutamisega. Kõige kurvem on see, et need inimesed, kes valivad EKREt ja vastavad neile parameetritele, ei tunnista kunagi seda, et nad ongi nt vähem haritud ja seega nende mõttemaailm lihtsalt ei olegi nii avar, et mõista, miks EKRE väärtused ei saa olla aktsepteeritavad.

  • Avatar
    Vasta M 28. veebruar 2019 at 15:48

    PREACH IT! Tahaks veel lisada, et EKRE koguaeg taob, et nende sõnavabadus on piiratud ja sõnavabadust ei tohi mitte mingil juhul piirata AGA jeez kui ühepoolne see sõnavabadus nende meelest on.. pmst nemad karjuvad kõigest millest tahavad ja vastuarvamused keelame ära :)))

  • Avatar
    Vasta Diana 28. veebruar 2019 at 15:39

    Olgu mis eelnevalt on, aga selle jutu eest müts maha.

  • Avatar
    Vasta Liina 28. veebruar 2019 at 15:30

    Ma jõudsin seda eilset teemat lugeda fb-s ja mul jäid silmad jõlli sellest kui palju su kommentaariumis oli ekrekaid 😀 USKUMATU. Ma juba mõtlesin, et ma üksi jäängi alles, õnneks paistab, et ikka mõni on veel. Loodan väga, et selline massiline ekretamine oli juhus ja tegelikult neid ikka ei vali iga teine! Õudus ju! Anna siis teada ka palju lugejaid kaotasid või paljud fb-st lahti ühendasid end! 😀

  • Avatar
    Vasta Eva 28. veebruar 2019 at 15:26

    See tormiline ja ehmatav reaktsioon su eilse postituse all võis vabalt olla ka suures osas ekreiitide libakontodelt.
    Tsitaat Delfi artiklist: “EKRE noorteorganisatsiooni liider Ruuben Kaalep kamandab erakonna varikontode väehulki, nimetab seda “infooperatsioniks”.
    Neid kontosid on terve FB täis, eesmärgiga jätta mulje, nagu erakonnal oleks väga lai kandepind (ja ise oled imelik, et sellest aru ei saa 😀 ). Oma suhteliselt laias tutvusringkonnas leian tikutulega otsides vast 3 inimest, kes selle erakonna poolt hääletavad.

  • Avatar
    Vasta Kerli 28. veebruar 2019 at 15:23

    Kõik EKRE valinud/ valivad naised võiksid mõtelda, kas nemad on tulevikus EKRE Eesti silmis ikka need õiged kodanikud, kui nad tahavad osaleda poliitikas, ajada äri, teha meestega sama tööd ja saada meestega sama palka. Kas nad on jätkuvalt EKRE Eesti silmis õiged kodanikud, kui nad mingil põhjusel mingil x ajaperioodil oma elus ei saa last sünnitada ja valivad abordi ning on sunnitud seda niigi ebameeldivat protseduuri läbi tegema suure ühiskonna häbi saatel või üldse kusagil nurgataga? Kas nad on ikka veel need õiged EKRE Eesti kodanikud, kui nad tahavad ise otsustada oma keha ja tuleviku üle, kui nad keelduvad vastu tahtsi olemast oma emade ja vanaemade moodi mehe ja kuue lapse toitjad (piltlikult)? On nad ikka need õiged kodanikud, kui nende lapsed polegi tulevikus padupatrioodid ja oskavad tahta tööd ja elu ka mujal kui kodumaal või kui nende ellu tuleb armastus mitteeestlase näol ja lapselapsed on “segaverelised”? EKRE valijad võiksid ennast natuke rohkem kurssi viia, et see erakond on konservatiivne mitte ainult pagulaste ja homode suhtes, vaid ka tavaliste inimeste igapäevaelu suhtes. Selle erakonna ideoloogia põhineb väga kindlatel ja vanadel traditsioonilistel ühiskonnarollidel. Mehe roll on olla pere toitja ja ühiskonnaelu korraldaja ning naise roll on olla kodus, sünnitada ja kasvatada lapsi ning teenides meest, teha temale võimalikult mugavaks ühiskonna juhtimine. Kui te seda teate ja see on teie tulevikunägemus ja soov, siis pole midagi kritiseerida. See on teie õigus. Aga kui te EKRE-t valides seda ei tea, siis jah, te olete lihtsalt lollid.

  • Avatar
    Vasta Katry 28. veebruar 2019 at 15:17

    Ma nii loodan, et need EKRE valijad loevad seda postitust ja natukenegi mõtlevad kaasa ning saavad aru, kui vale otsuse nad teevad. EKRE lubadused on nii haiged, et mulle ei mahu pähe, kuidas keegi üldse neid valida saab.
    Inimesed võtke palun mõistus pähe!

  • Avatar
    Vasta Älis 28. veebruar 2019 at 15:17

    Nõus! Ekre on populismil üles ehitatud partei, mis saigi oma suurema populaarsuse just pagulasteemal sõna võttes! Siis oli see teema ju nii kuum, kõik olid vastu ja nemad ässitasid inimesi oma vihakõnega olema veel rohkem vastu. Ok, ega ma ise ka teab mis suur pagulaste fänn pole, aga selge, et siia neid tuhandete kaupa ei tule, sest Eestil pole neile suurt pakkuda ju. Aga ikka usutakse, et Ekre kaitseb.. nagu mille eest? Väga vanamoodsate vaadetega partei, mis kohe kuidagi Eesti arengut ei soosi.

  • Avatar
    Vasta Kaija 28. veebruar 2019 at 15:15

    Minu jaoks on veel hämmastav kuidas EKRE pooldajad räägivad sellest, kuidas must paha pagulane tuleb eestisse peksma ja vägistama. Samas tahavad muuta abordi tasuliseks sedasi, et haigekassa seda ei toetaks. Järgmiseks sammuks oleks vist abordi keelustamine? Samas aga kui vaadata nende nimekirja põhjal tehtud artiklit kuritegudest, siis nii mõnegi nime taga on GHB omamine, mis teadupärast on vägistamisdroog. Et kui must tuleb pahandusi tegema on paha-paha (mida minuteada eestis pole juhtunud) aga põline patrioot EKREst vägistagu palju hing ihkab?
    Ehk olen ma lihtsalt maailmaasjadest valesti aru saanud või minu naisemõistus ei küündi sellele tasemele, aga ma ei suuda aru saada miks mõni naine üldse tahaks valida EKRET?

  • Avatar
    Vasta Printsess 28. veebruar 2019 at 15:08

    Ja seda ka, et valimiste puhul tuleb arvestada ka seda, millised erakonnad on täielikult välistanud EKRE-ga koostöö koalitsioonis. Selleks on Reformierakond ja Sotsiaaldemokraadid. Viimased nagunii nii palju hääli ei saa, seega jääbki ainult Reformierakond. Ka sinu valitud Rohelised oleksid nõus vajadusel EKRE-ga koostööd tegema, sellepärast ma neid valida juba ei saaks (aga nad nagunii ei pääse koalitsiooni). Kõige hullem oleks Keskerakonna ja EKRE koalitsioon, mis võiks isegi teoks saada, kui Keskerakond võidaks 🙁

  • Avatar
    Vasta iSiil 28. veebruar 2019 at 15:06

    Ma ootasin, et Sa selle postituse teeks, nii tore 🙂 See ongi oma influenceri-positsiooni hästi kasutamine! Kahtlemata saad ämbrite kaupa sitta kaela nüüd, aga minu poolt nukid ja respect! Olen nõus ja kirjutan alla.

    Ja muuseas – kui keegi hakkab jahuma, et tolerantsus tähendab ju ka tolerantset käitumist mittetolerantsuse suhtes, näita neile seda (tolerantsuse paradoks): https://en.m.wikipedia.org/wiki/Paradox_of_tolerance ehk siis – tolerantse suhtumise korral neelab ebatolerantsus tolerantsuse ja tulemuseks on ebatolerantne ühiskond

  • Avatar
    Vasta Kiku 28. veebruar 2019 at 15:02

    Mul on hoopis orgukava kohta kusimus? kuidas ja kas seal saab valida, et ühel päeval samat toitu süüa?

    • Avatar
      Vasta Nets 28. veebruar 2019 at 19:57

      Kui sa mõtled terve päev (hommikust õhtuni) sama toitu süüa, siis minu katsetuste põhjal üldiselt ei saagi. Leidsin ainult ühe salati (rosolje), mida sai igasse toidukorda lisada. Muidugi ma pole kõiki toite läbi klikkinud. Lihtsamalt hetkel uurida ei saagi, pead ise otsima, kas otsing pakub hommikuks, lõunaks, õhtuks valitud toitu.

  • Avatar
    Vasta iSiil 28. veebruar 2019 at 15:00

    Ma ootasin, et Sa selle postituse teeks, nii tore 🙂 See ongi oma influenceri-positsiooni hästi kasutamine! Kahtlemata saad ämbrite kaupa sitta kaela nüüd, aga minu poolt nukid ja respect! Olen nõus ja kirjutan alla.

  • Avatar
    Vasta K 28. veebruar 2019 at 14:59

    Lihtsalt märkuseks nendele, kelle arvates üksikkandidaatide valimine hukka läinud hääl on… Kui väiksemad/uuemad erakonnad saavad ette nähtud valimiskünnisest vähem hääli ja seetõtte riigikogusse ei saa, SIIS LÄHEVAD NEED SAMAD HÄÄLED ESIKOHTADELE SAANUD ERAKONDADELE. Üksikkandidaatide hääled ei lähe. Seetõttu, kui sa sooviksid ainult kindlat väikest erakonda toetada ja Reform, Kesk ja muu jura on vastumeelne, siis sel juhul läheb su hääl tõesti kaotsi. Vali pigem ükskõik kes üksikkandidaatide seast. Kui kõik oma kodukoha üksikuid inimesi valiks, kes siiralt rahva eest seisaks, saaksime kõik praegused pätid riigikogust välja süüa, aga selle peale paljud kahjuks ei tule ja pole teadlikudki. Rahvast lollitatakse hoolega. Kes tead, täiesti võimalik, et need uued erakonnad on meelega selleks loodud, et hääli varastada. Inimesed loodavad uuele verele, aga ikka saavad vanad tegijad nende arvelt uuesti meepoti juurde.

    • Avatar
      Vasta Õnne 28. veebruar 2019 at 22:32

      See häälte üleminek on müüt! Valmised ei käi nii 😀
      Ja kui Te mind ei usu, siis palun vaadake, kuidas VALIMISTEENISTUSE JUHT Priit Vinkel valimistest räägib https://etv.err.ee/911506/terevisioon. Tema saateosa algab 01:51:00 ajal ning see põhiline infokild, et kellegi hääli EI ANTA võitjatele tuleb 01:57:30.

  • Avatar
    Vasta L 28. veebruar 2019 at 14:49

    Ka mina ei vali neid nendel samadel põhjustel. Kuid saan aru, et neid on riigikokku vaja selleks, et valitsus end liialt mugavalt ei tunneks ja ei arvaks, et nende otsused jäävad tähelepanuta. Vahest on siiski vaja ka, et keegi torgiks. Kuid jumala eest, et nad ainuvõimu ei saaks, siis on diktatuur käega katsutavas kauguses.
    Kahjuks ajaloost võibki tuua näiteks Hitleri, kes oli ka oma vaadetelt nii äärmuslik, kuid vaene ja muserdatud saksa rahvas tundis, et muutuste läbiviimiseks ongi sellist tugevat ja vihast persooni vaja. Sama oli ka ju Ameerikas, tundus ilmvõimatu, et Trump saab presidendiks, aga inimesed tahavad nii väga muutust.
    Ka meil siin Eestis on lihtsalt töölisel, kellel võibolla ka nupp nii väga ei noki, eluke üsna kesine, ega palju ju peale maksude ja elementaarse järgi jäägi, vähemalt pealinnast väljas. Enamus tuttavaid elab nii, et mees on võõrsil tööl. Tahetakse muutust ja tahetakse paremat eluolu ja kuna need ammu võimul olnud parteid pole just eriti hiilanud inimeste eluolu parandamisega siis nähaksegi ekres seda uut tuult, kes ehk miskit ära teeb. Muidugi ta ei teeks essugi meil siin paremaks, samas saan aru mis nende inimeste peas toimub, kes neid valivad.
    Kui lugesin ekre seisukohti siis imestama pani abordi keelustamine. Tõesti inimesed võiks olla ikka vastutustundlikud ja mitte suhtuda aborti kui rasestumisvastasesse vahendisse kuid kas siis seda ei nähta, et sellele tuleb must turg nagu vanadel hallidel aegadel, kus naiste tervis seatakse ohtu, hakatakse selleks ka Lätis käima ja pealegi, kui üks naine ei taha last, kas siis tõesti peab riik sundima seda naist sünnitama seda last, keda ta ei taha, ehk vb isegi hakatakse seda vaest last vihkama . Kas see siis on ühele inimhingele õige elu.

  • Avatar
    Vasta Kriss 28. veebruar 2019 at 14:46

    Tunnistan, et kui ma juhtun FB-i kommentaariumites lugema erinevate ERKE pooldajate postitusi, siis üsna sageli puht huvi pärast lähen nende inimeste profiilidele vaatama, kellega tegu on. Profiil reedab aga päris kiirelt ära, kellega tegu. Väga suur osa neist on märkinud oma haridustasemeks “täiskasvanute gümnaasium” või “elukool” ja nende lühikesed kommentaarid kubisevad lubamatutest kirjavigadest. Seega ma võtan endale õiguse üldistada, et kahjuks on tegu ühiskonnagrupiga, kel suures osas puudulik haridus ja madal intelligentsus ning kes lihtsalt ei ole võimelised analüüsima ühiskonna tõelisi probleeme (ja isegi mitte neid samu artikleid ja postitusi, mille all nad kõvahäälselt kraaksuvad) ning nad ei suuda eristada oma ksenofoobiat poliitikast. Nemad ongi need kasulikud idioodid.

    • Avatar
      Vasta L. 28. veebruar 2019 at 18:38

      Määäh, ära Täiskasvanute gümnaasiume elukooliga küll ühte patta pane, palun. 🙂 Mina näiteks lõpetasin hiljuti TG ja no ausalt, täiskasvanutes (vähemalt selles, kus mina õppisin) on päris targad ja kogenud inimesed koos, täitsa ekre-vastased ja puha 🙂 Esimest korda tulin “kapist välja” just täiskasvanutes, mitte kuskil tavagümnis, kus enne käisin, sest TG-s reaalselt aktsepteeriti ja inimestel oligi parimas mõttes pohhui, mida keegi teine magamistoas teeb ja mis vaadetega on, peaasi, et koos chill olla oleks 😀 Ekrekaid tuleb igalt poolt ja teinekord väga üllatavast kohast. Näiteks minu enda isakene on maxlevel ekre ja ei suhtle minuga juba paar aastat, sest ajast peale kui naisega koos elama hakkasin 😀 Ega väga kahju ole ka, kui aus olla… 🙂 Või noh. Kahju on sellest, et mu perekonnas keegi ekre on ja Mart Helmele alt üles vaatab…

    • Avatar
      Vasta Marii 28. veebruar 2019 at 19:01

      Absoluutselt nõus. Demokraatia kõige suurem oht ongi harimatus, puudulik lugemisoskus ja võimetus asjadest aru saada.

  • Avatar
    Vasta Ave 28. veebruar 2019 at 14:29

    Lõpuks ometi on keegi veel minuga samal arvamusel jaa kaa selle mustvalgelt kirja pannud. Minu seltskonnas pole vist ühtegi inimest peale minu kes Ekret ei valiks. Minu mees on täielik ekre pooldaja, räägin mida ma räägin üritab ta ka mind mõjutada et ma hääle annaks ekrele. Ükspäev ütlesin talle et huvitav et ainult kõik pätid valivad ekret. Huvitav küll miks see nii on.
    Kui selle lingi oma mehele saatsin siis ütles et aga tead ju mida ma
    mallukast arvan. Aga niii mina kui ka keegi teine on üritanud täpselt seda sama selgeks teha..

  • Avatar
    Vasta Printsess 28. veebruar 2019 at 14:25

    Ma olen nii nõus sinuga! Ma lähen pühapäeval valima ja kuigi pean end üldiselt üsna poliitikakaugeks inimeseks, siis teen seda selle nimel, et EKRE jumala eest võimule ei saaks. Ma siiani olin arvanud, et EKRE valijad on üheksa klassi haridusega täiskohaga emmed, aga no kurja – tean isegi mõnda magistrikraadiga inimest, kes seda bullshiti eelistab. Reformierakond pole ka tõesti just hiilanud viimasel ajal, aga see on hetkel suht ainus võimalus, et hääletada EKRE-le vastu. Väiksemad erakonnad ilmselt nagunii koalitsiooni ei jõua. Ilmselt võidab Keskerakond või Reformierakond, aga peab palvetama, et EKRE üldse koalitsooni ei jõuaks. Siis oleks Eestiga täiesti jamasti.

    Aga EKRE-t valivad enamus Eeslaste Kolmnurga Facebooki grupi inimesed. Ja seal on tõelised madalalaubalised koos. Sellist Eestit küll ei tahaks.

    • Avatar
      Vasta at 28. veebruar 2019 at 15:01

      nimetades veerandit eesti rahvast pättideks , sülitad sa neile kõigile näkku

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 17:24

        mis oled pätt siis, et sulle näkku sülitama peab?

    • Avatar
      Vasta Poka 28. veebruar 2019 at 15:56

      Nii ongi. Reformile siiski kiitus lihtsa maksusüsteemi ja maailma parima vanemapalga eest, mida kesk nüüd natukene pekki on keeranud 😛

  • Avatar
    Vasta Meril 28. veebruar 2019 at 14:24

    Hahaa, tead Sinu blogi üleval servas jookseb reklaam… EKRE reklaam 😀
    Kui irooniline :))

  • Avatar
    Vasta Pille Petersoo 28. veebruar 2019 at 14:22

    Aitäh, Mallukas. Kirjutan samuti kahe käega alla. Kandideerin ise SDE nimekirjas Riigikokku ja see ekre-fännide ropendamine ja lällamine mu avalikul FB-lehel on masendav ja kurb. Ma ei ole ühegi teise erakonna fänne näinud sedasi valimatult FBs kommenteerimas ja labasusi kirjutamas…
    Jõudu blogimisel!

  • Avatar
    Vasta Gge 28. veebruar 2019 at 14:22

    Mina ei valinud EKREt, sest ma EI OLE rassist, homofoob, vihkaja ja vihkamise õhutaja, konservatiivne.
    Mulle meeldib olla vaba enda mõistuse ja mõtlemisega.
    Ma ei vihka neid sõjapõgenikke, kes meile saadetakse(mäletate, kõik hirmutasid, et neid tuleb sadu tuhandeid,hehe). Ma ei vihka neid tumeda nahalisi, neid pilusilmasi, neid hele+tume lapsi. Ma ei vihka homosi ega ka lesbisi.
    Ma EI SAA ARU sellest hirmu õhutamisest. Nâiteks: sisserändaja tappis inimese. Kõik on jumala leilis, et appi, mis maailmas me elame, pange pagulased pōlema jne. Ja siis on uudistes, et EESTLANE vägistas ja tappis kellegi. Kõik on nagu meh. Kedagi ei koti. Ja siis tekibki küsimus, et ooot, Eestlasest mõrvar on nagu siis kuidagi parem vôi? Et noh, ta pole ju pagulane, et siis nagu võib ju tappa. Yolo.
    Seksuaal kasvatust on vaja, iseasi kas just lasteaias nokulauluga, aga siiski seda on vaja. 7-klassis sellest 2x rääkida on ikka väga vähe.
    Ma POOLDAN, et samasoolised perekonnad saavad LAPSENDADA, mitte osta. Nagu what, kes arvab, et lapsendamine on ostmine ?
    Kõige haigem, mida EKRE on suutnud teha ongi see sõimamine ja halvustamine nende suhtes, kes ei nōustu nendega. Fbs EKRE saatkond Soomes on korduvalt enda jagatavate artiklite ja postituste all inimesi debiilikuteks sõimanud, kes nendega ei nõustu.
    EKRE on näidanud kui palju on Eestis rassismi. Kohutav. Nt: valgenaline naine on abielus tumedaga. On Tallinna Keskturul. Räägivad omavahel juttu ja ligi tuleb vanemapoolne meesterahvas ja küsib naiset, kas tal on kōik korras, kas on abi vaja. Peale selle, kui naine vastab, et too on tema abikaasa, siis vana lajatab: kas te oma laste peale ka mõtlete?! True story.
    Kallis EKRE valija, miks sa vihkad? Miks sa ei salli sinust erinevaid inimesi? Kas sulle on mōni homo/lesbi tulnud koju ja sind häirinud?

  • Avatar
    Vasta Tiiu 28. veebruar 2019 at 14:20

    Kes on Mart Helme, et tema otsustab, kes on inimene ja kes mitte, keda ellu jätta ja keda hukata??? Või kui tema ei otsusta, kes siis seda otsust peaks tegema???? Kes võtab endale vastutuse anda selliseid hinnanguid, et oled sa loom või inimene????

    V.K. Mõne aasta eest pooldasite surmanuhtlust, kuidas on praegu?
    M.H. Pooldan praegu ka, absoluutselt. Kui on selge, et inimene on parandamatu retsidivist… Praegu on ju väga leebe karistusseadustik. Mõrvarid pääsevad vabadusse halvimal juhul 15 aasta pärast, on väga palju näiteid, kuidas nad panevad toime uusi kuritegusid: vigastavad inimesi, tapavad inimesi. Järelikult ei ole ta inimene, järelikult on ta loom. Ja see loom tuleb hukata. See on ühiskonna tervise seisukohast mõistlik.
    ( väljavõte Mart Helme intervjuust Vilja Kiislerile PM. 24.01.2019 https://poliitika.postimees.ee/6506120/jarelikult-ei-ole-ta-inimene-ta-on-loom-ja-see-loom-tuleb-hukata )

  • Avatar
    Vasta Merilin 28. veebruar 2019 at 14:17

    Ma tean, mida sa tunned!!! Hirm tuleb peale….
    Tsiteerin valmisuudist:
    “Kombineerides näost-näkku ja veebiküsitlust kindlalt või tõenäoliselt valima minejate seas, oli 11 päeva enne valimisi lõppenud küsitluses kolmandal kohal Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) 17 protsendi suuruse toetusega”??????????
    Vabandust, aga mulle tundub, et eesti elanikkonnast 17%-l inimestest ei ole mõistus korras….

  • Avatar
    Vasta Epp 28. veebruar 2019 at 14:15

    Ma olen täielikult Sinuga nõus!
    Oled sa juhuslikult näinud kolmeraudse osa, kus Helme oli üheks saate külaliseks? Ei teadnudki, kas naerda või nutta selle saate peale. ?

  • Avatar
    Vasta Eva 28. veebruar 2019 at 14:12

    Mu meelest on ainuke kurb asi, et praeguse seisuga ongi kõik teised natuke nagu vähemuses – kui julged MIDAGIGI ekre vastu öelda, satud kohe rünnaku alla. Laussõimu saavad kõik, kes nende vaadetega ei nõustu. Mu meelest näitab see nende taset ja tundubki, et nende vastu võib vaid anonüümselt arvamust avaldada, muidu ähvardatakse tapmise või muu hullemaga. Nende jaoks ongi, et iga küsimus on provokatsioon ja nende laimamine.

  • Avatar
    Vasta Dagne 28. veebruar 2019 at 14:10

    Nõus kõigega täiesti, mida kirjutasid.
    Ma ei kannata ka EKRE haiget ellusuhtumist ja viha kõigi vähe teistsuguste inimeste suhtes.
    Leian,et igal hüljatud/narkomaani/alkohooliku lapsel on 1000* paremad võimalused elus, kui nad kasvavad armastavate vanemate juures, olgu nendeks vanemateks siis 2 naist, 2 meest, mees-naine vms kooselu variandid.
    Ma ei mõista, kuidas tänapäevases ühiskonnas ei suuda keegi olla tolerantne.
    Ise panime valimistega “pimedat”. Valisime nimekirjast pärast kõige ilusama nimega inimese ?
    Kui oleks tulnud EKRE või Kesk, oleks uuesti “pimedat”pannud, õnneks pääsesime esimese korraga.

  • Avatar
    Vasta E 28. veebruar 2019 at 14:09

    Kordki olen ma sinu nõus! Need ekretrollid on niiii lollid et lausa kurb. Nagu reaalselt sellepärast et mul on mu fb profiilipilt koos mu pisipojaga sõimati mind lapsepilastajaks ? tekkis kohe küsimus et kas see inimene teab ka mida see sõna tähendab? Ja nende lubadused. No päriselt kes on niiiiiiiiiii loll ja neid usub. See metsik viha mida nad õhutavad. Tahaks nagu päriselt teada kui paljusi need pagulased ja neegrid siin eestis vägistanud on?
    Ja siis see kui üritad seletada nendele ekre pooldajatele et nad on ise ajupestud ja ekre ei saa never oma lubadusi täita. Siis ohh seda sõimu ja et ise oled reformi poolt aju pestud ?
    Kõik kes ekret usuvad ja neile oma hääle annavad on debiilid!

  • Avatar
    Vasta Piret 28. veebruar 2019 at 14:06

    Tahaks siis siinkohal sult Mallukas küsida, kes siis sinu meelest ok on…keskerakond? Reform? Nagu halloo! Jätaks inimestele õiguse valida….ilma teiste eest otsustamata..õnneks sa seda teha ei saa! Ainus mis sa teha saad, on minna ise valima ja anda enda panus riigile. Mina kui debiilik siis olen juba valinud! Ja igaüks valigu oma soovide järgi!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 14:18

      Oleks siis, et igaüks pärast enda valitud riigis elab, aga kui ekre võidaks, peaksin mina ka ju kahjuks siin natsisaksamaal elama, miks sa seda soovid?

      • Avatar
        Vasta at 28. veebruar 2019 at 15:08

        haige jutt sul … ekraani peal tola mängida on ju ghirmus lahe , kuiselle eest veel pappi ka pritsitakse … sina ja teised siinsed takka kiitjad olete täpselt sama sugused hullud , kes trumpi võimuletulekul nutsid ja halasid ,, nemad lähevad minema kui võitma peaks … kuhugi ei läinud ja usa ei ole ka hävinud ja hukkund , trump on võimul vee järgmised 4 a ka … nutke edasi

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 17:23

          kuhu ma minema peaks, ma ei ela usas, sõbrake.

    • Avatar
      Vasta Kati 28. veebruar 2019 at 17:16

      Aga kes siinkohal inimestelt õiguse ise valida ära võttis!?
      Mariann avaldas oma seisukohta…kuidas see Sulle nii pihta käis?

  • Avatar
    Vasta Evelin 28. veebruar 2019 at 14:04

    Minu turvusringkonnas on üsna palju EKRE pooldajaid ja nii kaua, kui nad ei mulle ega kellelegi teisele selle teemaga pinda ei käi, siis las nad olla. Mul üks perekonnaliige valis EKRE ja teine kaalub ka seda varianti, ei hakka sellepärast ju perest lahti ütlema. Muidugi ei mahu mulle pähe, kuidas saab pooldada erakonda, kes otsib kõiges vastandumist ja kasutab ära rumalate masside manipulateeritavust, sest kui emotsioonid juba üles on õhutatud, siis lülitub mõistus välja ja tundubki normaalne anda jalaga perse kellelegi, kes on teisel arvamusel. Minul on nende ekrekatega, kes tahes- tahtmata siiski mu lähiringi kuuluvad, kokkulepe, et poliitikast me ei räägi. Ja kui keegi üritabki, siis ma ei lähe sellega kaasa. Nii kaua kui suudetakse jääda lugupidavaks, võib koos eksisteerida. Muidugi, kui keegi hakkab provotseerima ja mingit viha õhutama, siis ma nii leebe enam ei ole. Kedagi ümber veenma ma ei hakka. Mõttetu. Kui tekib normaalselt argumenteeritud arutelu, siis võib ju rääkida, aga paraku on valdav enamus ekrekaid siiski fanaatikud, kes väga kiiresti langevad emotsioonidesse ja siis ei ole sealt enam mingit normaalset arutelu loota.
    Eks vahel ikka üritatakse mind vaidlema saada mingite provokatsioonidega. Eelmisel nädalal näiteks hakkas üks rääkima, et tema läheb õhtul tõrvikumarsile, mina vastasin, et ma lähen õhtul jooma ja sinna see jutt jäi:D

  • Avatar
    Vasta Kix 28. veebruar 2019 at 14:01

    Olen ise ka alati imestanud, kui piiratud silmaringi ja kitsa analüüsivõimega on ekre erakonna pooldajad… ja selliseid inimesi on nii palju?! KURB…

  • Avatar
    Vasta Kristina Varikmaa 28. veebruar 2019 at 13:58

    Ma olen 100% nõus su tekstiga. ??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 14:03

      Niiii hea siin kaas-mõistlike inimesi näha 😀

      • Avatar
        Vasta täpi 28. veebruar 2019 at 21:44

        jah, ela oma lollidega paraleelmaailmas retakas:D

  • Avatar
    Vasta Kadi 28. veebruar 2019 at 13:58

    Kui hästi kirja pandud. Nagu wow. Ja see et sa oled oma kõigi tegemiste ja pere jne kõrvalt leidnud aega süveneda poliitikasse. Kuigi ma teadsin, et ma ei vali EKRET, sest natuke on jäänud ka silma ja kõrvu nende ,, loosungeid “, siis siin on ikka suht põhjalik ülevaade. Ka mul on kahjuks tutvusringkonnas neid ajupesu ohvreid.

  • Avatar
    Vasta L. 28. veebruar 2019 at 13:58

    Noh, ma tulen siis kõigi nende ärakadunud EKRE fännide asemel kohe kolm korda iga juttu lugema, sest ausalt, ma olen täiesti Sinuga sama meelt ja ei tahaks ka ühtki EKRE fänni enda ligidusse, sest ma olen sellisele lollusele äärmiselt allergiline 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 14:04

      laav ju! 😀

  • Avatar
    Vasta Helen 28. veebruar 2019 at 13:55

    Ma olen ka pidanud ennast alati tolerantseks inimeseks, kuni ma sain aru, et ma ei ole tolerantne mitte tolerantsete inimeste suhtes. Õhh…närvi ajavad…nii närvi

  • Avatar
    Vasta Anna 28. veebruar 2019 at 13:52

    “Selline inimene ei ole minu inimene, selline lollus ei ole mulle VASTUVÕETAMATU ja selline viha pole kahjuks tolereeritav.”

    See sõna tuleb ära parandada, kõlab nii halvasti muidu 😀

  • Avatar
    Vasta Saara 28. veebruar 2019 at 13:49

    Aitäh selle postituse eest! Täiesti nõus sinuga.

  • Avatar
    Vasta Ilse Metsamaa 28. veebruar 2019 at 13:49

    AITÄH !

  • Avatar
    Vasta Kersti Kikkas 28. veebruar 2019 at 13:49

    Mina valisin oma elukoha jàrgi EKREst Aare Rùùtli-kes tegeleb kadunud.ee -s kadunud inimeste otsimisega,olnuks ta rohelistes,oranzides vòi jumal teab kus mujal erakonnas-oleksin ma ta ikka valinud,inimene ise on tubli ja reaalselt tegeleb millegi olulisega?
    Ja kuna 90% valmimislubadusi nagunii ei täideta siis ma ei muretse?

    • Avatar
      Vasta hjm 28. veebruar 2019 at 16:57

      Isegi kui mingi ime läbi Aare Rüütli Riigikokku pääseks, siis ega ta seal oma rida ikkagi ajama ei saa hakata. Valides valid sa ikkagi ideoloogiate, antud juhul siis EKRE ideoloogia poolt, mitte üksikinimeste vahel.

    • Avatar
      Vasta Flamingo 1. märts 2019 at 01:09

      Ou noou, ma väga austan Aare Rüütlit ja tema ärategemisi, talle oleks kindlasti vaja riigikogusaadiki võimalusi…. Aga mul polnud aimugi, et ta EKREs on :/ Böö.

  • Avatar
    Vasta Pisi 28. veebruar 2019 at 13:48

    Mina olen näiteks hetkel väga segaduses, et keda valida. Tead, et kui tahan muutuseid ja paremat tulevikku, siis seda ei saa reformikate, keskerakonna, isamaasotside ja ekre abil. Peab selleks valima kedagi teist. Üksikkandidaatide osakaal on aga nii väike, et neid hääletades läheks nagu hääl hukka. Üksikandidaate võin hääletada, kui on vaja sinna Brüsselisse neid saata. Aga riigikokku oleks vaja saada inimesi, kellel seal kahe kõrva vahel ka midagi oleks. Praegu tundub, et on hunnikus mehi, kes mõtlevad munadega, mitte peaga. Vaatasin, et mõned nö normaalsed inimesed, kes isegi teeksid midagi on just nende erakondadega liitunud, mis kuulub minu EI nimekirja. Ongi ainult erakond eesti 200, elurikkuse erakond ja rohelised, keda valida. Valik saab olema raske aga valimata jätta ka ei saa.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 13:50

      ma võtsin rohelised

      • Avatar
        Vasta Miia 28. veebruar 2019 at 14:08

        Ja rohelised on hea valik siis? Jõudu Mallu

    • Avatar
      Vasta K. 28. veebruar 2019 at 14:54

      Paraku on sellistele väikestele parteidele hääle andmine üsna mõttetu. Jah, neil on häid ideid, kuid künnist nad väga suure tõenäosusega ei ületa. Häid valikuid sel korral tõesti pole, aga hääletasin suurpartei poolt, kelle programm on mulle enam-vähem vastuvõetav – lihtsalt seepärast, et kodanikukohustus oleks täidetud ja EKREle protestihääl antud.
      EKRE teemal ei viitsi kirjutada, siin postituses kõik ära öeldud, mida isegi mõtlen.

      • Avatar
        Vasta Tups 28. veebruar 2019 at 18:46

        Vastupidi, uutele erakondadele just tulebki hääl anda, muidu ei muutu midagi! Kui juba nt 50 000 inimest enam ei mõtleks, et väikest pole mõtet valida, siis toimuks märgatav muutus. Ärge olge vanas kinni, olge julged ja hääletage südame järgi, mitte mõistusega, kes kellele nö vastu saaks.

    • Avatar
      Vasta Marju 28. veebruar 2019 at 15:09

      Mina võtsin Elurikkuse. Mida rohkem neid jälgin siis tundub punt Reaalselt Tarku inimesi koos. Kohe uhke tunne oli valida neid, süda oli nii kindel, et valik oli õige 🙂 Mallu, palju juba lahkunud fännide skoor on 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 28. veebruar 2019 at 17:23

        300 oli vist eilsega võrreldes 😀

    • Avatar
      Vasta hlm 28. veebruar 2019 at 16:51

      ma võtsin e200, nende programm meeldis enim ja nende esikandidaadid, kes antud juhul siis valituks osutuksid, tunduvad olevat intelligentsed isikud.

  • Avatar
    Vasta Homo (kel on lapsendatud laps) 28. veebruar 2019 at 13:47

    Aitäh, armas Mallukas! Ma ütlen Sulle ausalt: mul on siiani olnud nii kahetised tunded Su suhtes – vahel tundud nii tore ja meeldiv, samas vahel mind kui korrafriiki häirib see Sinu laadna olek ja kohatine enne mõtlemata lahmimine.

    AGA, selliste seisukohtadega Sinu poolt muutusid mulle ootamatult 10x armsamaks. Nii kenasti lollidele ära seletatud, miks nad lollid on 😀 Jagan Su arvamust 100%, aga ei oleks osanud seda niisama hästi kirja panna.

    See jube naine, kes 11a tüdrukut sedasi manipuleeris, oli muidugi tase omaette. Eks oleneb, kuidas inimesele küsimus esitada. Näete vahet:
    1) Kas Sulle meeldinuks, kui Sinu armas ja hea ema (keda Sa 11a tunned ja kes reaalselt ongi Sulle armastav ja hea ema) müünuks Sind beebina maha kui kutsikat?
    2) Kui Sa oleksid sündinud süstiva narkomaani, kes Sind üldse omale ei tahtnud, lapsena, siis kas Sa eelistanuks elada Koplis narkarite vahel nälgides ja kannatades või meeldinuks Sulle, kui oleksid saanud elada head ja mõnusat elu kahe Sind väga armastava isaga?

    Muide, ei hetkel kehtivad ega ka plaanitud seadused ei anna homodele mingit eelisseisus lapsendamisõigust. Või mis, millest me räägime – lapsendamisõigus on neil tegelikult juba praegu olemas. Lapsenamisotsust ei tehta inimese orientatsiooni järgi. Iga lapse kohta võetakse eraldi otsus vastu. Hetkel lubab seadus koos lapsendada vaid abielus paaril. Kui lapsendajaks on vallaline inimene, ei hakata uurima tema orientatsiooni. Peresisene lapsendamine on homodel juba olemas ja seda EKRE niisama lihtsalt paraku ära võtta ei saa. Sest seaduste kehtetuks tunnistamine on keerulisem ettevõtmine, kui nad endale tunnistada soovivad.

    Mhh, pikaks läks, aga ehk mõni suutis ikka lugeda…

  • Avatar
    Vasta Janne 28. veebruar 2019 at 13:46

    Tsau Mariann! Tead, ma pole üldiselt suurem asi kommenteerija ja isegi parema tahtmise juures üritan oma suu koomal hoida, aga sinu blogipostitus lihtsalt pani mind tahtma kogu südamest juurde kirjutama, sest ma ei saa rohkem enam kahe käega poolt olla. (obviously, sest mul pole rohkem käsi)
    Kogu see EKRE süsteem tundub selline klassikaline rahvusriigi ajastu värk, kus presidendiks oli Päts ning meie riiki juhtis väga autoritaarne kord. Kuidas tekkis inimeste kategoriseerimine gruppidesse (klassikaline sotsiaalse identiteedi teooria näide: “meie” vs. “nemad) ja üsna vägivaldne ja radikaalne meelestatus. Aga mis kuradi värk on sellega, et need hullud konkreetselt mõtlevad iba välja ja söödavad seda reaalsuse pähe sisse?
    Kogu see võõrviha ja inimeste hirmutamine tohutute pagulasmassidega, mida ei eksisteeri? No WTF? Ma pole oma silmaga mitte ühtegi pagulast näinudki, rääkimata, et tõenäoliselt elab neid siin kokku vähem kui paarkümmend, aga ometi.. “TULEVAD NEED JUBEDAD PAGULASED, TUHANDETES, JA KÕIK VÕTAVAD ÄRA! TÖÖKOHAD JA RAHA JA ELUKOHAD JA SINU LAPSE SÖÖGI SÖÖVAD KA ÄRA JA SIIS VÄGISTAVAD SINU JA SINU EMA JA SINU VANAEMA KA JA SIIS PANEVAD VEEL LÕPUKS PÕLEMA!!!”
    Jeesus.. kristus.

    Kas keegi on üldse statistiliselt vaadanud kui PALJU vägistajaid on reaalselt juba puhtlabaseid eestlasi? Või mille poolest need tõrvikutega ringi räuskavad eestlased, kes teisi natsideks sõimavad aga salamisi netis paljaste laste pilte vaatavad, üldse paremad on nendest sõjapõgenikest, kes reaalselt LIHTSALT tahavad elada?
    Oeh. Tead, ma tahaks nii palju asju öelda, aga ma juba tunnen, kuidas ma lähen lihtsalt närvi. Lihtsalt.. vihaseks. 😀 Ja ausalt, ükski EKRE fänn pole seda väärt. Siiralt. Nagu eestlased ütlevad ju, küürakat parandab, vaid haud!

    Aa ja btw, keskmine EKRE pooldaja ja valija on madalama haridustasemega inimene. See väljendub ju ometi ka nende tohututes sõimukirjades ja tapmisähvardustes.
    Kahjuks on inimesi, kes tahavad radikaalsust. Mina lihtsalt loodan, et sellel ei lasta juhtuda.

    • Avatar
      Vasta Ketu 2. märts 2019 at 04:18

      Ma pole ammu midagi nii lolli lugenud

  • Avatar
    Vasta Mdl 28. veebruar 2019 at 13:45

    Aitäh selle arvamusavalduse eest, Mallu!

    Sul on läbi su blogi lai kõlapind ning kui mõnigi inimene hakkab tänu sellele arvamusavaldusele oma piire kompama ning juurdlema, et äkki EKRE polegi selline idülliline kooslus, nagu seni arvatud on, on see postitas eesmärgi täitnud.

  • Avatar
    Vasta Triin 28. veebruar 2019 at 13:45

    Üks positiivne asi EKREst – sain nendelt enda uurimistöö teema – vaenu õhutamine. Kes viitsib otsida, siis EKRE on ise kohtus käinud, et nende vastu on vihakõne kasutatud. ?
    Nõustun ilmselgelt sinuga. EKRE muidu ise väitnud, et nad kavatsevad oma suuri lubadusi hakata täitma riigilaenudega. Sest noh, nende sõnul, miks peaks koguma ja hoidma heal ajal, kui võiks hoopis laenata… Samuti on nende jaoks naljanumber tasakaalus eelarve. Sest jah, endal ka kui palgapäev ehk eelarve selles ulatuses, siis mõtlen, et no mida nalja, löön laiaks ja küll siis võtan laenu 🙂
    Muidugi ei hakka üldse rääkima teemal, et kuidas tahavad hakata kontrollima prokuratuuri ja kohtuid… Huvitav, mis suured põnevad tehingud siis toimuma hakkaksid.
    Pika jutu peale ütleks, et Hitler tuli ka kunagi ametlike valimistega võimule.

  • Avatar
    Vasta Monika 28. veebruar 2019 at 13:40

    5+ seletuse eest! Äkki keegi jäi mõtlema…

  • Avatar
    Vasta Maria 28. veebruar 2019 at 13:40

    Nõus!

  • Avatar
    Vasta Marii 28. veebruar 2019 at 13:38

    Halleluja Mariann. Aitäh aitäh. Ma ei vali IIALGI EKRET. Isegi mitte siis kui Merit Männiste abiellub Jaak Madisoniga, samal ajal laulab “sest et sinu silmad, on kui võõra, kuigi ilusa linna tuled”. Ma olen kõigi su välja toodud punktidega nõus. Viha õhutamine, peites ennast rahvusluse taha on niii madalalaubaline ja debiilne. Mul on kahju kõigist neist väliatudengitest, kes eestis tahaksid õppida ka elada , aga ei saa, sest mingid hullud on kõik võõramaalased ja teise nahavärviga inimesed tembeldanud pagulasteks. Mu mees on ka välismaalane, ei tea kas mina saan koos oma perega siis sissesõidukeelu ja kui otsustame eesti kolida, kas siis loobitakse meid kividega. Ei meeldi mulle, et keegi otsustab, milline välismaalane, milline inimene ükskõik mis nahavärviga, on eestis normaalne ja milline mitte. Aaaah ja no pluss see samasooliste ja laste teema. Ilmselt mind lüüakse nüüd risti aga, ma annan ennem lapse sada korda samasooliste armastavasse perre, kui see, et laps nui neljaks elab erisooliste peres, aga samas teda kasutatakse kasuisa või tuttavate ema sõprade poolt ära. Ei vali EKRET, olen uhke.

    • Avatar
      Vasta G 28. veebruar 2019 at 14:13

      Tänks mul jäi see kuradi laul nüüd kummitama 😀
      Aga muusosas 100% nõus. Mul on lausa piinlik selle pagulasviha pärast!

  • Avatar
    Vasta K 28. veebruar 2019 at 13:36

    Ega kui aus olla, siis pmst polegi kedagi valida:D
    EKRE- liiga vaenulik
    Sotsid-nende pärast tuleb üle piiri kütust käia ostmas ja soomlaste raha ka ei saa.
    Keskerakond-maksusüsteem puhta p*tsi kukkunud
    Reform- ka nende võimuloleku ajal ei läinud midagi paremaks.
    Ja valikusse jäigi Isamaa 😀

    • Avatar
      Vasta Mdl 28. veebruar 2019 at 13:46

      Eesti200 ja Rohelised on ka valikud, mõlemal on normaalsed programmid.

    • Avatar
      Vasta Hetu 28. veebruar 2019 at 15:58

      Sa vist ei tea, et Isamaa oligi see, kes selle maksusüsteemi pekki keeras – see oli nende initsatiiv koalitsioonis, mitte keskerakonna oma.

  • Avatar
    Vasta Kapten 28. veebruar 2019 at 13:35

    Ma lugesin ka korra su eilse postituse all neid kommentaare ja muutusin väga kurvaks. Ma ei suuda hoomata seda, et nii paljud pooldavad ekret!? Kuidas see võimalik on? Ekre põhimõtted peaks tänapäeva arenenud maailmas kriminaalsed olema. Oeh, mina ei taha kiviaega tagasi. Hirmus on lausa.

  • Avatar
    Vasta Birgit 28. veebruar 2019 at 13:35

    Oeh, nii hea on lugeda, et keegi mõtleb nagu mina ?

  • Avatar
    Vasta Airi 28. veebruar 2019 at 13:34

    Sa oleks nagu täpselt minu mõtted kirja pannud, olen sedasama juttu rääkinud kõikidele, kes hakkavad ajama, et EKRE ikka tahab Eestit kaitsa jne. Kusjuures me ei ela isegi Eestis, siiski leidub siin eestlasi, kes suure suuga EKRET kiidavad, et küll see nüüd kaitseb “meie Eestit”. Olen samamoodi kaitnud proua seksuaalõpetajat, kahe väikese tütre ema ahmis vaid õhku, et kuidas ikka lastele nii ja lastele naa, nagu kui toru võib olla, et ei saada aru sellest, MIKS ta seda teeb? Ja mis paha on, kui lastele maast madalast õpetatakse, et kaks isa või kaks ema on normaalne? Nii kaua kui on armastav pere, keda kurat peaks kottima, mis soost inimesed on?! Ehk siis on õhkõrn lootus, et Eesti hakkab tüürima välja sellest “macho” mentaliteedist, mis igal rindel laiub…

  • Avatar
    Vasta Kelly 28. veebruar 2019 at 13:33

    100% nõus. Ma pole siiani aru saanud, kas EKREkad ise päriselt ka usuvad enda juttu ja tõsimeeli mõtlevadki nii või lasevad nad lihtsalt rahva hirmudel liugu, ise samal ajal aina rohkem sitta üles keerutades. Jättes emotsioonid kõrvale, siis on nad äärmiselt hästi ära tabanud paljude valukohad ja siis suruvad nendele ikka mõnuga, vahet pole, kas realistlike või ebarealistlike lubadustega. Tuues emotsioonid aga uuesti mängu, siis tegu on ikka uskumatult ebasümpaatse seltskonnaga ja mulle ei mahu pähe, et inimesed neid usuvad ja on valmis neid valima.

  • Avatar
    Vasta Kadri 28. veebruar 2019 at 13:31

    Minu jaoks on ka täiesti arusaamatu, kuidas eriti noored inimesed saavad tulihingeliselt EKREt toetada. Sellised, kes tänaval vastu jalutades ei tundu üldse konservatiivsed ja sellised, kes sooviks ajas 100-200 aastat tagasi minna.
    Mul on kursavend EKRE pooldaja ja uskumatu millist viha ta avalikult facebooki kirjutab. Võiks kõrgharidusega 30ndates inimene olla natuke tolerantsem. Ise on palju töötanud välismaal kindlasti väiksema palga eest kui kohalikud, aga Ukrainlane ei tohi tulla Eesti paremat palka teenima?! Arvestades milline tööjõu puudus meil on. Sest seetõttu pidid ehitajad ka “vähe” palka praegu saama meil siin. *Ukrainale on ka pagulane

    • Avatar
      Vasta Nii 28. veebruar 2019 at 16:17

      Mulle tundub, et sa räägid nagu minu tuttavast 😀 elus pettunud kõrgharitud mees, kes välismaal teeb lihttöid, et ära elada.
      Aga ma ei saaks rohkem nõus olla antud postitusega, see on õudne, millist hirmu võib külvata, ja kuidas inimesed seda kõik usuvad. Hämmastav!

  • Avatar
    Vasta Kohalik 28. veebruar 2019 at 13:30

    Paraku ei ole võimalik enam häält muuta, st. eelhääletust ega e-hääletust ei saa pühapäevall muuta ja need hääletused on lõppenud. Ka Minu silmis on see täiesti uskumatu, kui palju on ekre pooldajaid ?

  • Avatar
    Vasta N 28. veebruar 2019 at 13:23

    wooooord

  • Avatar
    Vasta marta 28. veebruar 2019 at 13:21

    minu hääle sai reform, jälle..