Lasteasjad TESTIN JA ARVUSTAN

arvustus: Nosiboo GO

4. märts 2019

Eelmisel aastal sain ma proovida Nosiboo PRO ninaaspiraatorit (loe siit) ja nüüd, kui Kidsmed lehele ka nende kõige uuem väljalase jõudis, sain ka Nosiboo GO ära testida. Mitte, et mul selle üle väga hea meel oleks olnud, sest see tähendas vaid üht – Marta sai nohu. Kuigi see nohu on tal tulnud ja läinud, siis õnneks oluliselt vaevusi see talle ei tekita ja ta on ka nohust hoolimata pidevalt heatujuline ja mõnusa unega, aga endal on üsna kahju kuulata, kuidas laps süües luriseb ja üritab mugavamat asendit leida, et paremini hingata.

Selge on see, et kui lapsel on nohu, siis MIDAGI tuleb teha ja see tatt tuleb välja saada. Ma mäletan soovitusi, et kui sul mingit…imemisvahendit ei ole, et siis Humerit ninna ja laps kõhuli, et siis voolab ehk ise midagi välja, aga meil küll ei voolanud, kuigi kõhuli panin (ja panen siiani) teda pidevalt. Ehk siis meie teeme praegu nii, et esiteks üritame pahaaimamatule lapsele Humerit ninna saada. See on üsna raske, sest ega üks inimene ei lase endale just kõige rahumeelsemalt midagi ninna pritsida. Kui läbi ime saab see osa tehtud, siis hakkab pihta hullem osa. See näeb konkreetselt selline välja, et Kardo hoiab ta pead ja mina proovin ta suud kinni hoida, et see imur üldse töötada saaks. Ja siis mingi kolmanda käega hoian veel teist ninaauku kinni ja üritan masinat normaalselt ninaauku saada, et see seal oma tööd teha saaks. Terve selle aja kisab ja karjub Marta nagu ratta peal. Samas… kui ma ise oleksin taolises olukorras, ehk kisaks ka.

Ühesõnaga, ma ei hakka siin udujuttu ajama, et kui sul on see masin, siis on lapse nohu nagu … eee…lapsemäng? Et hops, masinaga teed puhtaks ja asi ants. Ehk MÕNE lapsega see nii oleks, aga igatahes mitte meie beebiga, kes peab seda maailma suurimaks vaenlaseks. Ja ega ma teda sellega piinata tahagi, aga loeb ikka tulemus. Ja see minut “lapsepiina” võrdub sellega, et tal on jälle ilusasti nina puhas ja saab ilma lurisemata hingata, lisaks kaob ka nohu kiiremini, kui seda regulaarselt eemaldada.

Loodan, et ma teid nüüd ära ei ehmatanud, sest tegelikult on Nosiboo GO sellisele rabelevale lapsele loodud. Esiteks see otsik mis ninna käib, on selline pehme ja ei tee haiget ka siis, kui laps rabelebki nagu ratta peal. Ka pesta on seda väga mugav, loputad pärast ära ja olemas.

Üldse on masin kerge ja lihtsasti puhastatav. Ei mingeid vahetatavaid filtreid ja otsikuid, lihtsalt teed ta lahti, loputad kraani all ära ja ongi valmis uuesti kasutamiseks.

Niimoodi käibki lahti ja saab ära pesta

Kes tahab teada, kui kõva heli ta teeb, siis mu Insta storys on praegu video üleval, minge vaadake. Aga minu meelest jumala okei nivooga surin, see kindlasti last ära ei ehmata. Kui sa just läbi une seda teha ei ürita ? Kui aga nüüd öelda, et kumb mulle rohkem meeldib, kas PRO või GO, siis ma arvan, et ausalt vahet isegi pole, sest oma töö teevad nad mõlemad samamoodi ära. St kui mul juba PRO olemas oleks, siis ma GO’d ostma ei kiirustaks, samas kui mul kumbagi poleks, siis ostaks vist kohe GO lihtsalt selle kompaktsuse ja veidi vaiksema heli pärast.

Selles suhtes kallis on ta küll ja sinna ma ei saa midagi teha muud, kui anda teile sooduskood “MallukasGo”, millega saab kuni 17.03 10% soodsamalt masinat osta. Küll aga tahaks ma rõhutada, et kui sa ostad endale apteegist selle Rhynomeri, või mis iganes asi see on, siis see läheb lõpuks NII kalliks. Kõik need otsikud ja filtrid ja plastikjura, mis sa soetama pead, apppiii. Seega ma pigem teeks selle ühe väljamineku GO näol, aga kui rahakott tõesti ei kannata, siis vaadake, Nosibool on ka see ise imetav aspiraatot olemas, ECO nime all. Maksab alla 14€ ja seal pole ühtegi filtrit ega asja vahetada vaja, saab kõike lihtsalt pestes puhtaks.

Ühesõnaga – kui rahakott kannatab, võtke GO ja kui ei raatsi, siis teeb isegi 13.50€ maksev ECO sama asja ära. Lihtsalt me räägime siin mugavusest, mis teadupärast maksab. Aga noh, paar aastat saab Nosibood kindlasti kasutada ja kui lapsed nuuskama õpivad, saad päris norm hinnaga maha ka müüa, niiet jah. Eks ise teate, mis variant teile sobib ?

Loe ka neid postitusi!

22 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Kristina 12. november 2019 at 12:19

  Tere, kas Nosiboo go on võimalik veel m8ngi sooduskood saada v % . ??

 • Avatar
  Vasta Maarja 11. mai 2019 at 18:11

  Jälle magasin sooduskoodi maha.
  Kas seda pikendada ei saa?

 • Avatar
  Vasta Marili 4. märts 2019 at 21:15

  Ma seda ei usu, et Rhinomeri kasutades lapsevanem sellest nohu saab, pigem lihtsalt seetõttu, et on lapsega kontaktis ka muul ajal, mitte ainult nina puhastades. Ise kasutan Rhinomeri juba teise lapsega. Minu säästunipp on see, et plastikotsikuid kasutan korduvalt, filtriks ostsin ammu juba apteegist paki tavalist vatti ja kui nina puhas, viskan vati minema ja otsiku pesen korralikult puhtaks. Pole vaja hiigelsummasid uutele otsikutele kulutada ja kõik on hügieeniline. Ma ei raatsiks iial nii kallist aparaati osta, kuigi olen täitsa veendunud, et seda on 100x mugavam kasutada, kui Rhinomeri. Aga õnneks kohevarsti nuuskab pesamuna ka ise ja viskan selle vooliku, kus see ja teine ?.

 • Avatar
  Vasta ege 4. märts 2019 at 16:05

  me oleme koguaeg kasutanud vana head suuga ära tõmbamise võtet. Saab alati väga ilusti kõik kätte (kui plikad veel rinda said siis tulgutasin enne natuke rinnapiima ninna ka, tegi kõik ilustu pehmeks) ja saab kiiresti ruttu “nunnu musu” ära teha enne kui laps arugi saab mis toimub. Kuna lapse nina nii pisike siis minu suu läheb ilusti kaugelt ümber nina ja vist ühe-kaks kora on juktunud seda et tunnen et kuule peal on natuke miskit soolakat. Muidu alati tuleb tatt lihtsalt ninast välja ja siis tõmban paberiga ära. Esimesel korral tegin olude sunnil, sest imepisikestel beebidel oli nohu ja siis on kõik nõuanded head, isegi kui esimese hooga rõve tundub. Ja peale seda polegi muud viitsinud kasutada 😀 Siia maani, kui kellelegi räägin, siis kõik kukuvad ohkima, et appiii kuidas sa suudad 😀 aga noh, kui kaks enneaegset 3 kuust keset ööd korraga nagu ratta peal kisavad sest nina tatti täis siis kaob see “iuu” kohe peast ära.

 • Avatar
  Vasta Yutulind 4. märts 2019 at 14:53

  me peseme rhinomeri, filtreid ei kasuta

 • Avatar
  Vasta Karmen 4. märts 2019 at 13:44

  Mina tegin ka alguses selle nö vea, et surusin lapsel teise ninapoole ka kinni. Laps röökis nagu metslane ja ei saanud seda tatti ka korralikult kätte. Just sellepärast, et õhk kuskilt läbi ei saanud käia. Nüüd panen otsa korralikult ninaauku, et see sama auk oleks nö vaakumis, teine pool on lahti. Laps enam niimoodi ei röögi, ei karda seda, ja tatt tuleb korralikult ja kiiresti välja. Proovi niimoodi, ma arvan, et see teine ninapool ei pea kinni olema.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 4. märts 2019 at 14:02

   ma proovin nüüd õigesti jaa, tänks!

 • Avatar
  Vasta Lila 4. märts 2019 at 11:34

  Laps ei saa ju hingata, kui tal suu ja teine ninapool kinni panna.
  Kus see loogika on? Tundub vale…

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 4. märts 2019 at 12:45

   Tead, sellel polegi loogikat, kui ma nüüd mõtlema hakkan 😀

 • Avatar
  Vasta Anna-Liisa 4. märts 2019 at 10:47

  Ja mina mõtlesin, et mul laps ainuke kes karjub selle aparaadi kasutamisega. Head tööd teeb küll, aga iga kord lapsega võitlus, laps 1,2 aastane ning hetkel meil nohu ja köha ?

 • Avatar
  Vasta Aili 4. märts 2019 at 10:44

  160 eurot! Wow! Nii Eesti kui väljamaine kaubandus sisaldab elektrilisi ninapumpasid ka umbes 20 euroga. Kvaliteet ja disain muidugi on ka faktorid, ei eitagi, aga wow….

 • Avatar
  Vasta Älis 4. märts 2019 at 10:10

  Issand, mis hind?! Kallim kui Pro.. aga jah, eks hea asi maksab.
  Aga muidu neid rhynomeri laadseid ei soovita üldse, kuna kogu see pisikute hulk, mis on lapse ninas, satub otsemaid vanema suhu, kes siis seda tatti parasjagu imeb. Enda peal ka mitu korda proovitud, jäin kohe haigeks. Nii kui ostsime Nosiboo Pro, pole kordagi enam koos lapsega haige olnud! Ei tea, kas nende Eco variant sama, mis rhynomer?..

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 4. märts 2019 at 10:16

   Ma ei tea, ma olen imenud omal ajal (ehhee) ja ei ole haigeks jäänud 😀

  • Avatar
   Vasta Ma 4. märts 2019 at 10:38

   Rhinomeril on ju filter vahel. See kindlasti hoiab palju pisikuid kinni. Ma olen Rhinomeri väga palju kasutanud, ei ole haigeks jäänud.

   • Avatar
    Vasta Älis 4. märts 2019 at 11:49

    Ma tean jah, et seal filter, aga see tahtis kogu aeg paigast liikuda. Et mingi kogus pisikuid satub kohe kindlasti vanema suhu.

 • Avatar
  Vasta Ma 4. märts 2019 at 10:07

  Kas Go-l saab võimsust ka reguleerida?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 4. märts 2019 at 10:15

   Ei saa, on stabiilne.

   • Avatar
    Vasta Ma 4. märts 2019 at 10:17

    Ja täitsa ausalt ütled, et on piisav võimsus? 😛

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 4. märts 2019 at 10:20

     jaaa, ma sellel teisel ka muuseas kunagi ei regullinud 🙂

     • Avatar
      MA 4. märts 2019 at 10:21

      Super! Sest ma tellisin selle GO nüüd ära kah. 🙂

 • Avatar
  Vasta Eneli 4. märts 2019 at 10:04

  Aitäh! Sain täpselt kõikidele oma küsimustele vastuse ja tean nüüd Go oma lapsele tellida ?.

 • Avatar
  Vasta Kristel 4. märts 2019 at 10:02

  ?????? eile otsisin kõik kohad läbi, et sooduskoodiga osta saaks. Ja ostsin ära oma nosiboo ja täna teed selle postituse. Deem no kuidas mul ei vea ???