SÖÖK TESTIN JA ARVUSTAN

ärge sööge s*tta!

3. september 2019

Teate ju küll lapsi – näevad mingit reklaami ja siis on kohe vaja seda. Ja no mis te arvate, mida Mari poes nõudma hakkas, kui telekast kogu aeg Nutella reklaam tuli? Imeline šokolaadine hommikusöök, mis on super tervislik ja pähkline ja täidab kõhtu ja paneb isegi sind oma ema armastama ? Minu meelest nii debiilne reklaam, sest jah, kujutaksin ette, et ala mingil pühapäeval võiksin pakkuda lastele laisal hommikul pannkooke šokolaadikreemiga (ja olen pakkunud ka), aga ma ei kujuta ette, et saadaksin koolilapse nii välja, et nosi seda sai+šokolaadi ja et sellest kõht täis püsiks kellelgi siin ilmas.

Maiustada aga jah, annab Nutellaga edukalt. Magus ja kleepuv ja ilmselt igale magusasõbrale meeldib, eks? Aga kas te olete kunagi vaadanud, mis seal sees on? Nagu reaalselt, peale selle, et sa saad hunniku kaloreid, sööd sa sisse pmst kõike muud kui “pähklikreemi”.

Et mul pole kahju lastele maiustamist lubada mõnikord, aga sellist p*ska ei taha ise süüa, ega veel vähem lastele anda. Mis ei tähenda, et meil Nutellat kodus ei ole, sest issi sai ükskord poes ära räägitud ja nii ta siia koju ilmneski. Ma läksin kohe kurjaks, jumala haud, meil on SADA KORDA parem variant olemas, aga eiii, ikkka on vaja mingit sodi koju tassida.

Järgnev jutt ei ole mitte kuidagi sponsoreeritud ega palutud mul kirjutada – sain lihtsalt Bionoria omanikuga kunagi koostöö raames sõbraks ja nüüd ta aeg-ajalt saadab mulle nende poe kraami lihtsalt, et me süüa saaks ja proovida saaks uusi asju. Tema saatis ka meile mahedad sarapuupähkli ja mandlipähkli kreemi, mis on reaalselt parimad asjad, mida ma elus suhu pannud olen. Ma ei ole ainus, kes nii arvab, liitriset totsikud läksid tal e-poest nagu soe sai, väiksemaid vist veel on pakkuda.

Igatahes, see sarapuupähklikreem lõhnab miskipärast nagu lapsepõlv, kuigi ma ei mäleta, mis kreemi ma siis sõin või ei söönud, aga Nutella lõhnab lihtsalt magusalt, see lõhnab nagu päris PÄHKEL. Ja madlikreem lõhnab nagu päris mandel, tee või tina. Kuna aga mul mõlemad kodus olemas olid, mõtlesin maitsmistesti teha. Võtsin Mari ka kampa, eks lapsesuu pidavat ju tõtt rääkima.

Teo&Bia pähklikreem on muidugi ka väga kaloririkas ja magus, aga sõbrad, see koosneb AINULT KOLMEST koostisosast. Lihtsalt pähklid, mõru kakao ja tume roosuhkur. Kokku annab see maitse, mida on raske kirjeldada. Tummine, pähkline ja imehea. Nutella on selline kleepuv ja jääb suulakke kinni ja lisaks sööd selle kreemiga koos sisse hunniku asju, mida ükski inimene enda suhu toppima ei peaks. Miks üldse seda teha, kui on nii palju parem, mahe ja hea asendus Nutellale olemas? Jah, Nutella on odavam, aga ta on selle võrra odavam, et mingit jama täis. Meie purk Nutellat maksis mingi 3€, pane viiekas juurde ja saad juba ülihead kraami (näed, siit).

parempoolsema võid poodi jätta

Päriselt lihtsalt tahtsin teile soovitada, et te teaksite lastele teinekord öelda, et kuule, ärme seda Nutellat võta, see on selline jura, ostame parem harvemini, aga midagi tõeliselt head. Sest kui juba maiustada, siis kvaliteetse kraamiga, eks!

Ja noh, võite ise pakkuda, kumb Marile rohkem maitses 😉 Mina ka soovitan seda, magusaisu saab kindlalt rahuldatud ja raudselt proovige seda mandlikreemi ka, to die for!

Loe ka neid postitusi!

14 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Maris 5. september 2019 at 07:11

  Kahjuks selle poe link ei tööta. Huvitav, miks?

  • Avatar
   Vasta Ave 5. september 2019 at 15:40

   Veebimajutus tegi hooldust öösel ja varahommikul 🙂

 • Avatar
  Vasta K. 5. september 2019 at 00:05

  Nuttellat ei osta konkreetselt palmiõli pärast juba.

 • Avatar
  Vasta TN 4. september 2019 at 19:38

  Pagan, üks pooltühi Nutella purk istub juba mingi aastakese kapi otsas, keegi ei taha seda.. aga kus nüüd tuli pähklikreemiga saia isu peale! Ja ma muidu magusat eriti ei armastagi. Mandlikreem kõlab nagu miski, mida küpsisega otse purgist suhu kaevaks.

 • Avatar
  Vasta Anu 4. september 2019 at 15:27

  käisin itaalias ühes kloostris, kus midagi kirjelduse järgi väga sarnast müüdi, nüüd oleme ise teinud – uhmerda põhkleid, sulata juurde natuke šokolaadi või pane õli,kohvikoort, kakaod ja suhkrut… väga mõnus.

 • Avatar
  Vasta Hilde 4. september 2019 at 13:01

  Nu aga Nestle hommikuhelbeid annaksid küll ju? 😀

  • Mallu
   Vasta Mallu 4. september 2019 at 13:18

   ei mäletagi, millal neid viimati ostsime 🙂

 • Avatar
  Vasta Kairixxx 3. september 2019 at 23:48

  Kahe käega nõus, maailma parimad kreemid!!! Minu vaieldamatu lemmik on mandlikreem! ??

 • Avatar
  Vasta Kadri 3. september 2019 at 18:17

  Olen ostnud Nutellat aegajalt, me kasutame neid väikseid purke joogiklaasidena. Paraku, kui katki läheb, siis ostan taaskord uue, õnneks suhteliselt paksust klaasist ja ei lähe katki kuigi tihti. Panen selle teise kreemi nime kõrva taha ja kui kunagi raha üle on, proovime ära 🙂

 • Avatar
  Vasta Vaike 3. september 2019 at 14:57

  Ma ei ole oma lihakäega Nutellat ega sellelaadseid vist iial ostnud. Maitsenud olen, aga et ma nagunii magusat ei fänna, ei oska ka midagi kommenteerida selle koha pealt. Minu “tahaks midagi head” võrdub tavaliselt rohelise sibulaga kodujuustuga, röstitud Rukkipala ja must kohvi kombinatsiooniga. ? Ok, head beljaši söön ka hea meelega, aga minu õnneks seda ei tehta väga. Hästi siis. Ent samal põhjusel, et ma oskan paki pealt lugeda, ei saa mu kass ühtegi konservi ega kuivtoitu, ka mitte kliiniku omi. Söögu lihaja olgu õnnelik. Näib seejuures olevat ka. Kui ma ise veini joon, siis ta saab konservi, võrdsus ennekõike ?

  • Avatar
   Vasta Ellen 3. september 2019 at 17:59

   Mul tuli Nutella maitse suhu, seda lugedes ?? Tahan ka seda uut pählivõid proovida (radeda isud) ??njommm

  • Avatar
   Vasta Juula 3. september 2019 at 21:49

   Ohjeerum, meil antakse lasteaias õhtuooteks sellist kräppi… ?

 • Avatar
  Vasta Kats 3. september 2019 at 14:11

  Hmm, aga sooduskoodi 😀 võiks ju olla! 😉

  • Avatar
   Vasta Älis 3. september 2019 at 19:26

   Pliiis, sooduskoodi 😀 meil just yummikommide varud otsas,no ja nüüd peab veel pähklikreemi osta!