NIISAMA JUTTU PILDID REISIMINE

üks igati mõnus puhkus Hiiumaal

24. oktoober 2019

Nagu ma siin ühes postituses mainisin, kutsuti meid Hiiumaale. Täpsemalt Tahkuna Puhkekeskuse Hausma villasse. Me juba piltidelt nägime, et tegemist on mega mõnusa kohaga. Sinna jõudes olime siiski täiesti üllatunud, et no kui äge koht ikka. Muidugi ma kujutan ette, et see koht oleks ideaalne väikse seltskonnaga puhkuseks või peoks, aga ka lastega reisides oli see ideaalne, sest magamistubadega maja oli eraldi, kuid kohe suure chillimismaja kõrval. Ehk siis beebimonitoriga ei olnud mingit probleemi lapsed õhtul magama panna ja ise veel istuda, ilma, et peaks muretsema, et oma jutuvadaga lapsed äratame.

Autoga oli see kesklinnast mingi viis minti, aga me olime täitsa metsa sees, mere kõrval. Täielik privaatsus, terrassilt sai kohe metsa astuda ja näiteks seenele minna (seal olla palju riisikaid, ma leidsin isiklikult ühe, aga ega ma otsisin ka paar mintsa aint, hehe).

Elu liigub Hiiumaal ikka täiesti teises rütmis. Selline vaikne ja tasane. St kesklinn on väga vaikne ja tasane, meie majas oli lärmi rohkem kui rubla eest, sest me üritasime “puhata” koos seitsme väikse lapsega. Jah, tore oli ja nad said omavahel mängida, aga tegelikult oli see nii kurnav ja imes täielikult energiast tühjaks, et esimene õhtu ei suutnud ma kauem kui 23ni üleval ollagi. Nii palju siis sellest, et paneme lapsed magama ja chillime ise ka, eksole. Aga päev läbi muudkui kokkasime ja mässasime ja otsisime lastele tegevusi, et uni lihtsalt murdis. Või oli see Hiiumaa õhk? Kes teab.

Järgmisel päeval käisime Andra sõbranna juures, kellel olid ponid ja kanad ja koerad ja jänesed ja sellist kraami, mida lapsed näppida said. Lende on mingi 7464 aastat korrutanud, et “hobu tahan”, aga kui me sinna jõudsime, siis ta oli lihtsalt nii tuima näoga, et ma lihtsalt naersin ta üle pool aega. Vaene väike orb?

Ülejäänud päeva tegime jälle niisama süüa, rääkisime juttu, puhkasime nii palju, kui lapsed meil enda armust puhata lasid ja üldse oli kuidagi nii mõnus olemine. Et tööasju ei ajanud, hästi palju aega veetsime lastega ja omavahel, lihtsalt niisama. Ja no imeilus maja ei olnud muidugi ka paha. Kogu aeg õhkasime, et no niiii ilus ja nii mõnus ja kui äge see veel suvel oleks, et tundub täiesti ideaalne suvepuhkuseks. Samas ka talvel selline mõnus – kamin tööle, suurtest akendest näeb talvel ilmselt täieliku talve võlumaad, et lihtsalt super. Peate ise vaatama minema, kui mind ei usu. Ja kui otsite mingit kohta, kus puhata/üritust korraldada väikse seltskonnaga või perega koos aega veeta, siis see koht on selleks ideaalne. Kodukalt saab koodiga “Mariann20” selle aasta lõpuni ka 20% soodsamalt endale seda kohta bronnida, seega kes ees, see mees!

Täitsa suvaline pilt, aga annab nii hästi seda vibe edasi – palju lapsi, palju lärmi, palju naeru. Minu parimad inimesed!

Muuseas, ma vist mainisin ka, et ma pole enne Hiiumaal käinud. Kui olen, siis ei mäleta küll. Igatahes nüüd võin öelda, et nii tore ja armas koht. Inimesed olid kõik mega sõbralikud ja muhedad. Kõik, kellega kokku puutusime, olid super abivalmid ja kui meil maja peal mõni probleem tekkis, lahendati kõik väga kiirelt ära. Ainult kiidusõnad meie seltskonna poolt tervele Hiiumaale! Eriti sellele habemega härrasmehele, kes pitsat ostes müüjale meenutas, et ma peaks 15% alla saama (mingi lõunapakkumine vms), see oli nii armas, et ta niimoodi märkas ja tähelepanu juhtis ja meile raha säästis. Jaa, väike asi, aga ikka nunnu. ☺️

Seega – kes pole ammu Hiiumaale sattunud, siis aeg on asja teha. Mis siis, et suvi on läbi, Hausma Villa ootab teid igal aastaajal! Ole ainult meheks ja tule puhkama. Tegin kohapeal ka väikse maja tutvustava video, seda näed siitsamast alt?

Millal teie viimati Hiiumaal käisite? Mina kibelen igatahes juba tagasi. 

*Tegemist oli nendepoolse lahke küllakutsega ☺️

Loe ka neid postitusi!

14 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Laura 25. oktoober 2019 at 05:33

    Hiiumaa on endalegi alati armas koht, aga… Vabandust, kas tõesti on nii raske teha videosid telefoni nö laiupidi käes hoides? Et kõik saaks kenasti vaadata neid arvutitiekraanidelt, vajadusel ka kõlbaks reklaamiks kasutada (!) või endalgi kunagi läbi suurema ekraani mineviku tegemisi meenutada? 🙂 Kas lapsed eelistaks tulevikus pigem vaadata ekraanilt enda lapsepõlves üles võetud täiskaadreid või siis hoopis peenikest filmikriipsukest suure halli virvendava udu poolt ümbritsetuna? 😉 Kõik, mis on nii filmitud, kahjuks, läheb kohe arvutis kiirelt “klikkadi” kinni ka, enne kui kuhugi jõuabki, ja ma tõesti pole kaugeltki ainuke kes nii reageerib selliselt ülesvõetud “filmimaterjalile”. 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. oktoober 2019 at 08:04

      Kuna see video on tehtud konkreetselt IG jaoks, siis jah, see on meelega nii tehtud, mitte, et raske oleks 🙂

  • Avatar
    Vasta Küsimus 25. oktoober 2019 at 02:45

    Mul tekkis küsimus. Kuidas te sinna kõik magama mahtusite? Tahaksin seda maja suvel üürida ja plaan oleks 3 perega minna, kokku 11 inimest-6 täiskasvanut ja 5 last, kellest kaks 2. aastased. Magamistoad tundusid suht pisikesed, et ega sinna täismõõdus lisavoodit sisse just ei suru. Väikesed lapsed saaks reisivoodis magada aga kuhu me 3 suuremat last mahutaks (kaks 9 aastast ja üks 7 aastane). Või kuidas sulle tundus? Muidu koht on megaäge

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. oktoober 2019 at 08:05

      Seal oli kaks lisavoodit, mida sai lahti teha, aga tegelikult mahtus magamistoa põrandale kaheinimese madrats (Andra toas oli, lapsed magasid seal), et mahtus kenasti. 11 liikmelise seltskonnaga mahub kenasti.

  • Avatar
    Vasta maisa 24. oktoober 2019 at 21:56

    Ma vist ainus või üks vähestest kes polegi Hiiumaal käinud.

  • Avatar
    Vasta Mirru 24. oktoober 2019 at 13:33

    Mehe vanaema elab Hiiumaal, seega paar korda aastas ikka satume sinna. Ise olen Saarlane, aga peab tunnistama, et ka Hiiumaal on mõnus. Saaremaal muidugi parem ?

  • Avatar
    Vasta Helena 24. oktoober 2019 at 13:02

    Mul olnud alati mingi seletamatu tõmme Hiiumaa osas. Väiksena sai palju käidud, siis millegi pärast jäi soiku. Mõned aastad tagasi tutvusin oma hiidlasest elukaaslasega ja nüüd on seal käimisega mured lahendatud. ?
    Alati on seal nii hea ja rahulik ning tõesti inimesed on sõbralikud ja toredad. Vähemalt need kellega olen kokku puutunud. ?

  • Avatar
    Vasta Krr. 24. oktoober 2019 at 12:13

    Hiiumaa on ideaalne koht kaheks asjaks – korra üks vahva kodumaine turismireis ja vanaduspõlve veetmiseks.

    Elada on seal mõnus ainult hiidlasel. Kõik mandriinimesed, kes on end Hiiumaale sisse seadnud, ütlevad, et nad ei tunne aastaid seal elanuna ja ühiskonda sulandununa seda, et nad oleks seal päriselt omaks võetud.

    • Avatar
      Vasta Mari 24. oktoober 2019 at 13:25

      Oleme käinud kolm suve telkimas seal ja on ideaalne koht, kus juhe seinast tõmmata. Loodus on imeline ja inimesed on nii soojad ja armsad.

  • Avatar
    Vasta Irma 24. oktoober 2019 at 10:51

    Elan Hiiumaal ja tean, kui super koht see siin puhkamiseks teil oli?! Elamiseks on siin väga vaikne, aga mulle meeldib see rahulikkus ja puhas õhk. Lisaks on siin suurepärane lapsi kasvatada.
    Suur pluss, et inimesed tunnevad kõiki pms ja abi saab igaltpoolt. Kõik on vastutulelikud ja sõbralikud.

    Ainult rõõm kuulda, et teil siin hästi läks. Kui ma su insta storyt vaatasin Kärdla kohta “tühermaa”, pahvatasin ma lihtsalt naerma?

  • Avatar
    Vasta Diantsik 24. oktoober 2019 at 10:06

    Kuidas sa jaksasid neid lapsi koguaeg valvata et keegi basseini ei kukuks?? sellessuhtes tundub nii keeruline väikeste lastega sinna minna et ei saa ju sekundikski kõrvale vaadata, muidu keegi peadpidi vees

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. oktoober 2019 at 11:08

      panime vaheukse kinni

  • Avatar
    Vasta Riina 24. oktoober 2019 at 09:43

    Olen täitsa Hiiumaa inimene. Elan siin 🙂 Lugesin esimest korda, et meil selline majake siin on 😀 #piinlik
    Aga tõepoolest, me “hingame” hoopis teises rütmis. Elu siin on rahulik, kaalutletud, inimesed (enamaltjaolt) sõbralikud ja abivalmid 🙂

  • Avatar
    Vasta getter 24. oktoober 2019 at 09:00

    Muidugi oli tuima näoga, Lents tahtis hobu, aga sai poni 😀