KODU

mul on abi vaja…tunnistan sõltuvust

5. märts 2020

Olen kuulnud, et sõltuvuse tunnistamine on esimene ja kõige olulisem samm niiet ma siis lõpuks võtan ennast kokku ja proovin teiega jagada enda rasket sisevõitlust deemoniga nimega sõltuvus… Ma pean alustama kõige algusest. Ja alguses ma ei arvanud üldse, et mul mingi probleem oleks. Teate küll seda mõtet, et noh, üks. Ainult üks, see on okei!

Aga enne kui sa arugi saad, on ühest saanud kaks ja kahest saanud kolm ja kolmest saanud neli ja lumepall juba veereb. See sõltuvus laastab kõike. Meie pere eelarvet. Meie laste elu! Kõike… Ja kõige haigem on see, et ma teen seda juba salaja. Loodan, et Kardo ehk ei märka ja lasen oma sõltuvusel oma elu elada. Aga ta alati märkab. Ma näen seda pettumust ta silmis. Seda etteheidet. Seda pahameelt, kui ta jälle näeb, et ma olen uue vaiba ostnud.

“Mallu, meil on maja peale KÜMME VAIPA, kas sul on neid ilmtingimata juurde vaja? Lastetoa ukse tagune on rulli keeratud vaipu täis, nad ei saa varsti oma tuppagi!” ahastas Kardo ükspäev, pisar silmanurgas helkimas. “Mallu, sul on abi vaja…” ütles ta tasakesti.

Mis abi?? Ma ju lihtsalt ei tea täpselt, milline vaip meile kuhu sobiks ja selle pärast on mul vaja osta nii pruune, siniseid, halle, musti, kandilisi, ümmargusi ja erineva pehmusega vaipu. Sest ma ju ei tea! Mulle meeldivad vaibad! Palun, ärge võtke mult mu vaipu!!!

Täna hommikul sain uue doosi. Sain kätte oma rug.ee‘st tellitud karvase vaiba, mida üks lugeja mulle soovitas. Tal oli õigus, see vaip on lihtsalt nii mõnus, nii pehme. Nii ilus. Me rullisime lastega ennast mööda vaipa edasi-tagasi ja see oli see moment, kus ma sain aru, et mul on abi vaja.

Siinkohal palun ennast panna kõikide vaibapoodide musta nimekirja. Kui ma esitan tellimuse, saatke see mulle tagasi ja öelge, et sorri, aga te ei toeta sõltuvusi. Te ei saa mulle uusi vaipu müüa, eks! Ja nagu iga sõltlane, leian ka mina uue augu. Näiteks Fb’i marketplace. Kui ma teile kirjutan – ärge vastake! Mul pole teie vaipu vaja. Ma luban! (V.a kui see on mega äge ja ilus vaip).

Mõni naine ostab kingi, teine käekotte, minu nimi on aga Mariann Treimann ja mul on raskekujuline vaibasõltuvus…Aga vähemalt on mul nüüd peaaegu valmis ilus elutuba. Ma ütlen peaaegu, sest mul on veel paar asja, mida mul kindlasti VAJA on, et ma saaksin öelda, et ma nüüd umbes pooleks aastaks rahul olen.

Tagumine vaip rug.ee, eesmine väike kodukoi.ee (seal praegu 30% ale koodiga NAINE30, aga need vaibad müüdi juba välja, sry!)

Okei, ma ei saa selles postituses MITTE enda uhiuut fototapeeti ka mainimata jätta, eks. Ma tegelikult enne olen seda pilti teile ka näidanud, aga kordamine on tarkuse ema – tegu on Photowall’ist pärit tapeediga, mida ma valisin vist kolm nädalat. Seal on niii suur valik ja no mitte ei suutnud ära otsustada. Mul oli päris mitmeid lemmikuid, aga osad mis mulle täiega meeldisid, olid Kardo meelest mitte nii ägedad ja lõpuks läksin ma lihtsaima lahenduse teed – ei küsinud Kardo arvamust 😂 Igatahes sai SEE valitud, samas napilt oleks selle võtnud. Ja SEE oli mul ka mega lemmik, aga Kardo meelest nägi see välja nagu äsja pestud vanaaegne koolitahvel, haha 😂

Igatahes on seal niiiii lai valik ja möödas on need ajad, kus fototapeet tähendab lihtsalt mingit inetut palmipilti kellegi elutoaseinal. Reaalselt, minge vaadake ise, kui ei usu. Mina avastasin selle firma miramii blogist, aga Merje ka just näitas enda oma ja no mulle meeldivad need kõikide kodudes. Annab sellist särtsu, kui võib nii öelda.

Ja kuigi võib tunduda, et ühe seina eest on paar sotti kallis välja käia (eks see oleneb seina suurusest), siis tegelikult minu meelest on see investeering seda väärt, sest tuba saab täiesti uue ilme, isegi kui sa muud remonti ei tee. Ning kasutades koodi “mallukas” on kõik tapeedid teile 25% soodsamad ja seda terve kuu!

Aitäh Liivile, kes mulle halli vaipa soovitas!

Nagu kas mu töömees ei teinud maailma parimat tööd või??!?!?!?!?!!?

Aga okei, okei, ma näitan oma elutuba üleni siis, kui see lõpuks täitsa valmis on. Praegu on üks riiul puudu, uued toolid tulemata ja kui need kohal, siis ma pean vaatama, et kas vana laud sobib nendega või mitte. Ning kui üdini aus olla, siis tegelikult pole ma seda vannitoa remondi mõtet ka veel maha matnud, seega võiks öelda, et mul pole sõltuvus mitte vaid vaipadest, vaid remondist 😂 Kellel veel sama probleem on?

Sulle võib ka järgnev huvi pakkuda

43 kommentaari

Jäta kommentaar ning oota - kommentaar ilmub peale ülevaatamist

 • Reply Iti 11. november 2020 at 21:45

  selline küsimus, et kui palju see pehme faux jänese vaip kaalub? sul on vist 180x300cm?

  ütlen kohe ära, et proovisin küll googeldada, aga päris kindlat vastust ei leidnud :/

  • Reply Mallu 12. november 2020 at 13:23

   ma ausalt pole kaalunud 😀

   • Reply ITI 12. november 2020 at 13:49

    aga kas ta on nagu nii raske, et sa jõuad seda ise vabalt õue viia või pigem mitte?

    • Reply Mallu 12. november 2020 at 14:43

     Jõuan:)

 • Reply Kaisa Orrav 7. märts 2020 at 21:53

  Appppi, mine pekki, mis sa arvad, et ma ei taha seda 240€ vaipa nyyd v???? Miks sa nii teed😭😭😭 yxpàev yhe tuttava instas ka nägin ja oleks tahtnud sinna magama visata. Nyyd sis sina siin vaiba lingiga ja puha… pliiiz loosi see vaip vàlja ja mullle 😭😭😭😭😭😭

  • Reply Mallu 8. märts 2020 at 10:36

   sry, pole liigset, mida loosida, ma ka ise ostsin 😀 Ja nüüd kaalun, et äkki peaks magamistuppa ka väiksema ostma 😀

 • Reply Triin 6. märts 2020 at 18:04

  Mu meelest sul on üldse kodu- ja remondisõltuvus. Näiteks neid diivaneid on juba nii palju paari aasta jooksul vahetunud ja saan aru, et varsti jälle? 😃

  Ma ka koduhull ja kardan, et mul võib ka kalduvus sellele olla. Õnneks siiani veel suudan suuremate muudatusteta läbi ajada.

  • Reply Mallu 6. märts 2020 at 23:54

   Mul on jah midagi sinnakanti 😀

 • Reply E. 6. märts 2020 at 12:43

  appi, mis selle halli pehme vaiba mudel ja nimi on ????

 • Reply Kelly 6. märts 2020 at 09:54

  Heh mina jälle ei kannata üldse vaipasi – raske puhastamine, ajab tolmu jne 😀

  • Reply Mallu 6. märts 2020 at 10:07

   Aga nii pehme! 😀

 • Reply Anee 6. märts 2020 at 00:49

  Mõnus lugemine. Reklaamid ei sega. Mulle meeldib suur vaip ja fototapeet väga. Mina näen sellel fototapeedil metsaviiru peegeldust jõel, õitsvat välu ja sompus taevast ja sellesse kujutlusse võib kaduda pikkadeks rahustavateks hetkedeks. See blogi meeldib mulle enam kui varem. Satun siia vahel und oodates. Ei ole halvustamist ja põhjendamatut kriitikat. On mõnusa tunnetusega kirjaviis. Ja vahel peab kurtma ka.

  • Reply Mallu 6. märts 2020 at 10:08

   No see on küll nüüd üks ilus kommentaar, aitäh!

 • Reply Lily 6. märts 2020 at 00:05

  See tapeediga sein on lihtsalt imeline, hea et just selle valisid!

  • Reply Mallu 6. märts 2020 at 10:09

   Aitäh!

 • Reply Zz 5. märts 2020 at 22:33

  Nii ilus elamine!😍 ja mulle nt see tapeedi vastas olev sein väga meeldib, pildil tundub selline sügavam toon ja annab just sellist mõnusat kontrasti ja samas sobib tapeediga ka.😃 Sul ikka seda sisekujundaja (on see õige sõna ikka vist..?) silma on👌

  • Reply Zz 5. märts 2020 at 22:34

   Jaa see vaip… no rulliks ise ka end seal😂

  • Reply Mallu 6. märts 2020 at 10:10

   Haha, tegelikult ei ole üldse, ma aina katsetan ja katsetan, kuni midagi välja kukub 😀

 • Reply E 5. märts 2020 at 20:42

  Kas tegu on päris ehtsa jänese karva/nahaga? Kui nii, siis no ikka väga nõme ja julm.

  • Reply Mallu 6. märts 2020 at 10:10

   Hull peast, loomulikult ei ole 😀 Sellise vaiba peale läheks vist mingi 100 jänest 😀

   • Reply E 6. märts 2020 at 14:35

    Thank god. No märget pole seal ja ausalt ei oleks imestanud ka, arvestades kui julmad inimesed on 🙁

    • Reply Mallu 6. märts 2020 at 15:50

     Ma arvan, et hind peaks juba reetma ka 😀 Ma arvan, et PÄRIS nahast selline vaip maksaks mingi paar tonni 😀

 • Reply Kristiina 5. märts 2020 at 19:45

  Tunnistan, et kuskil(ei mäleta, kus seda enne näitasid) esialgu mulle see tapeet üldse kohe ei meeldinud. Küll aga nüüd seal seinas on väga ilus!
  Minu maitsele on tapeedi vastassein tsutt liiga tume, aga ehk lisab just kontrastsust.. Ja teleka alune kapp võiks ka toonilt miskit muud olla.
  Ise olen liiga laisk ja liiga koi, et pidevale remondile raha panna. Õnneks on vannitoa remont nii või teisiti lähiaastatel plaanis, sest seda on pigem ikka vaja. Lisaks valmib varsti varsti juurdeehitus ja saab seal värvide-tapeetidega möllata.

  • Reply Mallu 5. märts 2020 at 19:55

   Ma ka ei teadnud, et kuidas see tapeet jääb, aga näed, sobib idekalt. Mulle see sinakasroheline sein meeldis ja seda ma muuta ei tahtnud, kuigi eks ta võiks tsutt heledam äkki olla jah, aga vahet pole. Selle telekaaluse kapiga ma ei tea, mida ma teen, korraks mõtlesin valgeks värvida, aga hetkel ei viitsi 😀

   minu jaoks remondile pandud raha on parimini pandud raha, sest ma tahan, et mu kodu oleks max ilus ja hubane 😀

  • Reply Anni 5. märts 2020 at 23:29

   Ei taha su rõõmu rikkuda aga see hall vaip oli meie pere kõige ebaõnnestunum ost. Esimesed päevad ka silitasin ja mõnulesime lapsega 😅
   Ja siis hakkas ta iseloomu näitama, meeletult ajas karva, kõik riided ja pesumasin ja suu ja silmad ka neid karvu täis 😓
   Kannatasin paar kuud ja viskasin välja ära 😀.

   • Reply Mallu 6. märts 2020 at 10:09

    Mulle just eile kirjutas üks, kellel see üle aasta olnud ja ta ütles, et siiani mega pehme ja ilus. Äkki sa said mimgi praak vaiba?

 • Reply Sirly 5. märts 2020 at 17:02

  Hästi kirjutatud! 😁 Nagu Henry juba, et.loed ja saad aru, et see tekst viib kuhugi.mujale kui esmalt tundub .
  See liumäe juures olev vaip om mega ilus. Tänan, et ostukoha avaldasid- lähen kohe uurima. Eiii, mul ei ole probleemi…ma lihtsalt veel ei tea, kuhu ma ta panen, aga mul on vaja! 😊👍

  • Reply Mallu 5. märts 2020 at 17:21

   sry, see vist müüdi juba välja haha 😀

   • Reply Sirly 5. märts 2020 at 18:27

    Vedas, ma veel sain 😊

 • Reply M 5. märts 2020 at 16:46

  Super tapeet ja väga ilusti tehtud! Tundub selline töö, et tapeedi ilu esile pääseks, peakski hoidma minimalitlikku joont 🙂 .

 • Reply Kts 5. märts 2020 at 16:10

  Minu arust on sul ainult üks sõltuvus – ostusõltuvus 😉

  • Reply Mallu 5. märts 2020 at 16:18

   jah, võib see ka olla, lihtsalt mõndasid asju meeldib rohkem osta kui teisi 😀

 • Reply K. 5. märts 2020 at 16:06

  See on see sama vaip mida mu 9.a saaev vend poes nägi ja omale sünnipäevaks soovis, sest see nii pehme ja mõnus 😀😀

  • Reply Mallu 5. märts 2020 at 16:18

   me terve perega rullisime seal peal 😀

   • Reply K. 5. märts 2020 at 16:46

    Ta pidi pool aastat hiljem ka seal ema sõnul “aelema”

    • Reply Mallu 5. märts 2020 at 16:50

     Ma ei imesta :D:D

   • Reply Evely 5. märts 2020 at 16:50

    Kas robottolmuimeja selle pehme vaiba peal saab hakkama või jääb kinni? Kes laenaks vaipa korraks 😀

    • Reply Mallu 5. märts 2020 at 16:51

     Ma just sain kätte, pole veel proovinud 😀

     • Evely 5. märts 2020 at 16:58

      Proovi ja anna teada 🙂

 • Reply Kaja 5. märts 2020 at 16:01

  Vaip tundub mõnus, aga kui hea on seda sügavuti puhastada? Ja tõesti, ilusti tehtud tuba, aga viimasel pildil segas see sinine sein. 😀

  • Reply Mallu 5. märts 2020 at 16:19

   See on roheline sein tegelt. Puhastamise kohta ei tea, alles täna sain. Muidu saadan oma vaibad sinitiivikusse.- nad tulevad ise järgi, viivad puhastusse ja toovad tagasi.

   • Reply Ele 5. märts 2020 at 22:50

    See kapp on just õiget tooni, tasakaalustab ja läheb lampidega hästi kokku. Ära värvi valgeks😊