KODU

sügavad mõtted ja uut kodukraami

20. aprill 2020

Küpsetasin eile leiba nagu korralikule abielunaisele kohane (hämmastavalt hästi kukkus välja, nüüd saan juuretist paremale ja vasakule jagada) ja hakkasin mõtlema, et KUIDAS keegi kunagi leiva välja mõtles? Sest esiteks on vaja juuretist, aga seda saab teha… leivaviilust. Ja no isegi kui kellelgi täiesti juhuslikult kuskil mingi rukkijahuollus käärima läks, siis kuidas jumala lambist mõtles ta, et ooo, sellega võiks ju midagi teha? Et ma võiks sinna segada juurde rukkijahu ja soola ja suhkrut ja kardemoni ja köömneid ja panna vormi ja lasta vormis kerkida ja siis susata kogu see gemööse 250 kraadisesse ahju, siis kohe see 200 kraadi peale langetada ning küpsetada 53(!) minutit – ohhoo, saingi leiva. Kae perra…

See pani mind mõtlema, kui imelikud on pooled asjad, mida me teeme ja kuidas küll keegi seda esimest korda tegema sattus?

  • Ooo, sellel imelikul muugival loomal sündis poeg, huvitav, mis siis saaks, kui ma ise ta tissist tilkuvat vedelikku kaaniks?
  • Hmm… see uhke lakaga loom jookseb nii kiiresti, ma parem istun talle selga ja hakkan edasipidi temaga punktist A punkti B liikuma.
  • Ohhoo, milline mõnus lokkis loom. Kui ma ta karva maha ajaks, mingit moodi sellest pika nööri valmis  teeks ja kahe pika pulgaga selle kallal pusiks, siis kuidagi peaksin ma sellest ju midagi kampsunilaadset saama?

Ehk siis jah, nagu näha, siis mul on palju huvitavaid ideid, hehe. Kahjuks oli leiva ja pasteedi tegemine väga suur viga, sest esiteks on mu äsjakoristatud köök jälle mega sassis ja teiseks on seal ilmselt neli miljonit kalorit, mida ma süüa ei tohiks. Nimelt hakkab mul homsest katse vol miljon, sest ma endiselt võtan usinalt kaalu juurde ja ma pean mingisuguse muu rütmi endale kätte leidma, sest see läheb juba naeruväärseks. Mulle kirjutas Monika ja küsis, kas ma tahaksin tema kuuenädalast Hourglass programmi proovida ja ma mingis hullushoos lubasin seda teha. Seega ma pean täna kõik leiva ja pasteedi ära sööma, sest see programm nõuab MyFitnessPal’i kasutamist ja konkreetselt see on õudne, kui palju kõikides asjades kaloreid on. Ainukene asi, mille kalorikogus mul rabandust ei tekitanud, oli hapukapsas, niiet järgnevad kuus nädalat toitun ilmselt sellest.

Mis paneb mind mõtlema, et…Kunagi oli inimene, kes mõtles lambist, et oo, ma riivin selle kapsa ära ja lasen hapuks minna. Äkki on hea? Kuigi jah, ma pean tunnistama, et on hea küll jah, mulle meeldib.

Rääkides veel kaalust, siis täna näitas kaal 67.6 (alles ükspäev olin 66.6 niiet jee, jälle kiloke juurde õgitud) ja ainukene liigutamine, mida ma teen, on epoodides klikkimine ja parimatel päevadel koristamine ka. Kardo käib lapsega mingi kümnekildistel ringidel ja ma istun arvutis ja kütan blogisid ja vlogisid teha. Nagu öeldud, tere tulemast 876555 kilone elu. Ok, ok, ma tean, et see 67.6 pole nüüd ka mingi megasuur number (kuigi mu kaal kuvab mulle alati peale kaalumist vaalapildi ?) aga tahaks lihtsalt absull ilma mingi vaeva ja effortita olla nt 59 kilo ja süüa mida ma tahan ja null % liigutada, kas on palju palutud v???

Ei teagi, miks näiteks see kodu korrastamine tundub palju olulisem ja parem idee, kui enda keha, eee, korrastamine? Ma võiks ju ka koristamise asemel jalutama minna, aga oh ei, kus sa sellega. Kuigi ma lubasin, et ma järgmine kord lähen kaasa, selle programmi üks nõudmine on iga päev 10 000 sammu täis saada (veel üks õudus mu ellu).

Igatahes, minnes tagas kodu korrastamise peale, siis ma olen teinud vägagi tubli tööd oma kodust asjade vähemaks saamisel. Ma ei tea, mitu kotti ja kastitäit asju MTÜ Garderoobi siit rännanud on ja mitu veel peab rändama, aga näiteks köögikapid pole enam nii pungil täis ja ma isegi enam vähem tean, kus asjad asuvad. Et ma aga köögi ideaalsesse korda saaks, sain ma Apelsinist endale hunniku tavaari tellida. Jep, mu lemmar pood on lõpuks netis ka olemas (või oli ammu ja ma lihtsalt ei teadnud seda, haha). Kes tahab, siis siin see pood ennast peidab, aadressil https://www.kodusvajalik.ee.

Tahate näha, mida ma sealt soetasin? Mis muud, kui kiigake siis videosse ja näete ise. Ja kui mõni minu ost tekitas tunde, et sul ka seda vaja, või leiad kodukalt midagi, mis tekitab tunde, et just seda oleks koduses majapidamises tarvis, siis sooduskood “Mallukas” annab sulle -20% allahindlust! (Kehtib tavahinnaga toodetele ja kestab aprilli lõpuni!). Kasutan seda kohe ise ka, tuligi üht-teist meelde, mida tarvis (langesin ise enda reklaami ohvriks haha).

Ps! Palun ärge pange tähele, et ma näen videos välja, nagu mu alakeha oleks 90x suurem kui ülakeha, haha. Also, kui me mängiks joomismängu, et võta pitsike iga kord kui ma “ühesõnaga” ütlen, oleksite te ennast video lõpuks surnuks joonud.

Pott, nagu videos mainitud, on nüüd tellitud. Jäätisevorme on vaja, sest lapsed nõuavad iga päev jäätist ja kasulikum oleks neid ise nt smuutist teha, mitte neid poe omi sisse sööta. Ja leivavorm ja leivanuga ka, sest siis ma saan edaspidi 3 leiba korraga valmis küpsetada, mitte kahe laari kaupa, nagu eile. Ma siiani nii amazed, et see mul välja tuli ja veel nii maitsev ka! Ma olen tõeline kodujumalanna ?

Isetehtud leib ja isetehtud pasteet ja Kardo kasvatatud hernevõrsed, omg kui HEAA!

Aga okei, ma lähen nüüd oma asju köögi ära paigutama ja teiega räägime juba homme, sest mul teile üliägedaid uudiseid, ma lihtsalt täna ei jõua enam siin toksida, haha ? BAIII.

Ps! Kui midagi ägedat tellite, andke mulle ka teada, äkki on mul ka vaja 😀

Loe ka neid postitusi!

22 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta merks 1. mai 2020 at 17:50

    appi, tahtsin veel asju tellida, ja jäin ühe päeva hiljaks, et koodi kasutada :(.
    nii palju ägedaid asju tahaks veel juurde saada, äkki viitsid küsida kas nad tahaks uuesti sooduskoodi anda? 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. mai 2020 at 19:28

      Ma uurin 🙂

  • Avatar
    Vasta Sääsk 22. aprill 2020 at 11:00

    “tahaks lihtsalt absull ilma mingi vaeva ja effortita olla nt 59 kilo ja süüa mida ma tahan ja null % liigutada, kas on palju palutud v???”

    WORD!

    Ma kusjuures kasutan myfitnesspali pea igapäevaselt (vahepeal ei viitsi asju sisse logida, sest paljud toidud korduvad ja tean juba peast. Praegu söön ca 1200 ca päevas nagu myfit kaalulanguseks soovitab ja no kaal seisab rõõmsalt 65 peal! Eelmisel sügisel hakkasin jälle jooksmas käima ja sain 70 pealt viis kilo maha ja jäigi seisma. Vahepeal ei jooksnud ja kaal ikka seisis. Jõuludest hakkasin jooksmas käima ja pärast 3 kuud sain 1 kilo vahepeal maha (ning jah, see on juba tagasi) 😀 Niiet ma ka enam ei tea, korralik platoo on. Pole ka nagu hull see 65, aga sellega kaasneb keisrivolt, mis takistab nii paljude ilusate asjade kandmist 😀
    Nüüd mõtlesin, et I don’t care. Kui eriolukord läbi saab lähen tagasi Revalisse (mis sest, et see on mu kodust ei tea kui kaugel) oma lemmiktreener Siimu juurde, kes suutis tuju alati üleval hoida ja stressi alla viia isegi, kui kaal langeda ei tahtnud 😀 Tema käe all treenides võtsin isegi siis kaalus alla kui 3p järjest AINULT Komeedi eimäletamitmekilosest napoleoni tordist toitusin. Vaatan mis ta arvab sellest, et olen end internetis harinud, et ma olen endomorf ja mulle võiks ehk metabolic confusion sobida. Sest midagi ju peab sobima! 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. aprill 2020 at 11:03

      1200 päevas? Ma sureks nälga ära vist 😀

      • Avatar
        Vasta Sääsk 22. aprill 2020 at 15:08

        Tegelikult mitte 😀
        Mul praegu juba raskused, et trennipäevadel seda kaloraaži tõsta nii, et ma ei ägiseks. Päevas 4 söögikorda ja menüü keskeltläbi muna+puder+puuvili, 2x liha+hunnik salatit ja proteiinijogurt/kodujuust+puuvili. Ei tarbi jahu ja paistab, et ilma selleta ei saa kaloreid ka üles ilma, et kogu aeg üle peaks sööma 😀 Isegi kui tatart või riisi juurde lisada, õnnestub heal juhul 1400 peale saada :D. Aga noh, eks sellest ilmselt ka see platoo, et keha on madala kalorsusega ammu ära harjunud.

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 09:22

          Jahu on ju kõikides asjades 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 21. aprill 2020 at 18:30

    Jaa, tean mis tunned kaaluga seoses. Mul sama kaal 67. Täiega tahaks 60-62 olla. Krt liigutada ei viitsi, süüa on nii hea ja mõni klaas veini veel parem ?. Jah, ei või siis niisama lihtsalt need kilod ära kaduda?Kunagi olen Fitlapi teinud ja kaal kadus ilusti. Aga praegu lihtsalt ei viitsi, ma ei tea.. ? . Aga Apelsini pood on änks jah. Kahju, et neid ainult 2 kohas on.

    • Avatar
      Vasta Maris 28. aprill 2020 at 07:57

      Apelsini poode on Tallinnas nüüd 3: Roccas, Järvel ja Ülemistel. Rakveres on neljas.

  • Avatar
    Vasta K 21. aprill 2020 at 18:15

    Ma olen alati mõelnud munavalge vahustamise peale. Ajal kui polnud miksereid ja vispleid… Puulusikaga hõõruti vahtu kõik see. Ma eeldan, et see oli esialgu kellelegi karistuseks mõeldud ja siis alles avastati, et oo tore asi…

  • Avatar
    Vasta Pille 21. aprill 2020 at 15:46

    Ma just sain oma pelmeenivormi kätte. Oleks teadnud et kood tulekul, oleks oodanud tellimisega natukene ? aga üldisemas oli see, et nad olid pakki pannud ka Nurri šokolaadi tahvli ?

  • Avatar
    Vasta Kat 21. aprill 2020 at 00:05

    Vb on sul mingi toidu vastu talumatus. Sul on vol1000 olnud ka piim ära jätta. Proovi paar nädalat ja vaata, kas kaal langeb iseenesest (muide piima/laktoosi on pm igas asjas, seega õpi lugema)

  • Avatar
    Vasta Sigrid 20. aprill 2020 at 20:43

    Oi…. mul kaasa ütles, et tellib pannid (vana katki)… ja kuna tahtis spets panne, siis ma rohkem ei uurinudki… hiljem sain teada, et ta tellis need Apelsinist ning siis olin küll pahur, et mismõttes nagu?? Ma oleks sealt ju veel hulgim asju ostnud, kui oleks teadnud, et sealt tellib…… aaarghhh

  • Avatar
    Vasta Tikker 20. aprill 2020 at 19:03

    Tänks, mul mitu nädalat üks nende taoline kahekorruseline puuviljakorv vahelehel lahti olnud, sest see jäi mulle jaanuaris Tallinnas käies meelde, ära toona ei ostnud ja siis millalgi avastasin netist, aga ei raatsinud tellida, sest fakken postikulu. Nüüd su koodiga saan rohkem alla, kui postikulu üldse ongi 😀 Vaatan veel ringi siis, äkki saan ühe hoobiga rohkem kraami 😛

  • Avatar
    Vasta Helen 20. aprill 2020 at 17:56

    ma lasin täna mehel tellida Kärcherist selle vidina, mis surveka otsa pannakse, pesuaine sisse valatakse ja siis saab kivisillutise ja terrassid puhtaks teha https://www.youtube.com/watch?v=avcbBhNpFqE

  • Avatar
    Vasta A 20. aprill 2020 at 17:35

    Ma oleks pidanud paar päeva ootama oma Apelsini tellimusega, ma tellisin pastamasina ja sinna juurde ravioolide lisa seadme ja nüüd oleks nii hea koodi olnud kasutada.

  • Avatar
    Vasta KI 20. aprill 2020 at 17:08

    Ja sellega tuli meelde, et endal ka päris mitmeid asju koju vaja – nii et tellimus tehtud! 😛

  • Avatar
    Vasta soodomagomorra 20. aprill 2020 at 17:06

    Kas juuretise saamiseks tuleks topsiga sinu poole tulla?

  • Avatar
    Vasta Kairi 20. aprill 2020 at 16:48

    See tundus ka hea kraam. Küpsetusmatt. Tundub, et kogu Eestimaa rahvas on küpsetuslainel isolatsioonis ollea. Seda minagi ?
    https://www.kodusvajalik.ee/toode/kupsetusmatt-60x40cm/

    Ja teine asi, mida lastega vôiks teha. Ise pirukaid vôi pelmeene nt. Vormid https://www.kodusvajalik.ee/toode/pelmeeni-ja-pirukavormide-kompl/

  • Avatar
    Vasta Kairi 20. aprill 2020 at 16:44

    Hea kraam tähtede õppimiseks. Magnetiga tähed. Laps saab teha nt poelisti külmkapile. Vôi jätad lapsele sõnumeid külmikule, mis vaja kokku lugeda enne sööma asumist (nt pese käsi jne).
    https://www.kodusvajalik.ee/toode/puidust-tahed-magnetiga-83-tahte/

  • Avatar
    Vasta Nimi 20. aprill 2020 at 15:01

    Mul oleks ka neid samasi kuivainetopse vaja, aga apelsini lehelt ei leia. Oskad ehk öelda, mis märksõnaga neid otsida?

      • Avatar
        Vasta Heleriin 20. aprill 2020 at 19:59

        Hehe, ma olen terve täiskasvanuea 56kg kaalunud (170cm pikk, 30a), terve elu söönud, mida hing ihaldab, ülikooli esimestel aastatel elasin Hessis, sest minu külas seda polnud ? trenni hakkasin tegema järjepidevalt paar aastat tagasi, mitte kaalu pärast, vaid et oleks parem vorm ja rohkem jaksu. Ei jaga seda uhkustamise pärast, aga vähemalt on mu elus üks asi, mille pärast ei pea muretsema ?