Kingiloos TESTIN JA ARVUSTAN

Kui palju päkapikutamine maksab?*

8. november 2020

Olgem ausad, kui seda detsembrikuud korralikult ette ei planeeri, võib see päris kulukaks minna. Seda enam, et mul see aasta neid päkapiku ootajaid kolm tükki ja raudnael on see, et neil peavad kõigil kindlasti samad asjad sussis olema, sest muidu ootab mind iga hommik ees maailmasõda. 

Eelmistel aastatel on see kõik nii kaootiline olnud. Harvad ei olnud juhused, kus ma avastasin õhtul, et issand, meil ei ole midagi sussi sisse panna ja üks meist pidi enne poe sulgemist midagi ostma tormama. Või unustas päkapikk öösel lihtsalt tulla ja laste pettunud pobina peale millalgi hommikul alles läbi jõudis. Mis sa ära teed, kui vaesel tegelasel vaja ühe ööga terve maailm läbi käia, ikka juhtub nii, et mõnikord jääb kuskile hiljaks.

Selleks aastaks olen ma nii hästi ette valmistatud, et hoia ja keela. Nimelt lasi Bionoria mul oma lastele välja valida päkapikupakid. Neid on seal kahte sorti: veidi odavam, kus sees on pulgakommid ja vähe kallim variant, kus pulgakomme ei ole, on seevastu natukene suuremad asjakesed. Meil on need pulgakommid kodus nii igapäevased, et ma valisin selle teise paki. Samas kui teie peres Yummikommide pulgakad nii harilik nähtus pole, sobib ideaalselt ka see esimene variant.

Need on põhimõttelised tervislikud üllatusmunad – saab üllatuse ja shoksi ka

Päkapikkude paki sisu on täitsa loogiline: 24 erinevat maitsvat maiust, mida iga õhtu sussi sisse poetada. Valik on mitmekesine ja natukene tervislikum, kui suvaline poekomm. Seda enam, et jõulude ajal saavad lapsed nagunii igasuguseid maiustusi viis korda rohkem, kui muul ajal. Kas te mäletate, et “meie ajal” tõid päkapikud üldse ühe õuna või mandariini? Olid ajad…

Mõlema paki sisu on kodukal kenasti lahti ka seletatud ja kui midagi valikust kohe üldse ei sobi, võib kolm asja ka välja vahetada (samaväärse toote vastu). Minul vahetamishuvi ei olnud, seega sain tavapärased pakid. Kolm tükki, just nagu neid lapsigi siin majas on. Ja vastuseks pealkirjas esitatud küsimusele, siis neid pakke saab kas 28.45€ eest, või kallima 35,55€ eest. Need on hetkel veel allahindlusega, ilmselt vist selle teooriaga, et varajased tellijad parema hinnaga saaks. Ei usu, et see soodukas kuigi kaua veel kehtib, seega soovitan tellimuse ära teha. See teeb siis umbes 1€ kanti päev, pole ju nii hull!

Minu ja Marta suured lemmikud – ananassibatoonid.

Ja kui nüüd juurelda, et kas see on kallis või mitte, siis loomulikult olenebki see enda rahakoti paksusest. Mina lihtsalt mõtlen, et arvestades seda, et kõik snäkid ja maiused on tervislikud ja mõnusad, siis ei saagi kõige odavamat hinda oodata. Muidugi oleks siiski hea, kui sul kodus üks laps, siis saab odavamalt hakkama, haha. Mul sõbranna näiteks tellis ühe päkapikupaki ja paki pulgakomme, seega jagab ise iga päev kahe lapse vahel ära (ja eriti head palad jätab raudselt üldse omale, haha).

Kes lapse vastu eriti helde tahab olla ja lisaks päkapikkudele ka advendikalendri soetada, siis SEE siin tundub konkreetselt kõige ägedam variant, mida ma näinud olen! Iga päev väike shokolaadike + tore loomake, keda meisterdada. Lisaks on karbikeses ka faktikaardike, kus on antud tegelase kohta infot. Lapsed on ju nagu väiksed infokäsnad, seega on see raudselt hariv ja tore hommikune maiustus ja infominutikene.

Anna kommentaarides teada, kas ja kuidas sina juba jõuluajaks valmistud ja ühele õnnelikule loosime omal valikul ühe kolmest: kas siis emma-kumma päkapikupaki või hoopis selle ägeda advendikalendri. Ps! Kui loosiõnnele ootama jääda ei viitsi, siis tee tellimus julgelt ära. Kui sa osutud võitjaks, kantakse sulle soovi korral raha tagasi (või saad ühe lisakingituse, kuidas ise soovid!).

*Postitus sündis koostöös Yummikommidega

Loe ka neid postitusi!

121 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Maili 28. november 2020 at 01:53

    Vist küll juba loositud, aga meie valmistume iga aasta päkapikusussi täitmisega- mõnikord ka yummikomm sattund, kuuse toomise, pärja valmistamisega ja piparkookide tegemisega.

  • Avatar
    Vasta Madli 27. november 2020 at 01:04

    Täna hakkasin valmistuma ehk tegin päkapikusussid valmis ja tikkisin nimed peale,. Riputasin juba aknale ära ja ostsin ka paar maiust valmis, kuna kohe läheb trall lahti. Muidu ikka toob äi kuuse ja kogu pere saab kord aastas täies mahus kokku.

  • Avatar
    Vasta Vici 24. november 2020 at 21:37

    Ei olegi valmistunud, sussid olen valmis ostnud hetkel 🙂

  • Avatar
    Vasta Ainar 19. november 2020 at 00:55

    Kuusk tuleb alati metsast tuppa tuua ja seda detsembri alguses. Valgustid maja ette ja tuppa samuti. Päkapikud on samuti väga oodatud tegelased.

  • Avatar
    Vasta Kristi 15. november 2020 at 15:35

    Mul kahele piigale natuke kogutud, aga siis tulid Halloweenil külalised ja tuli varud välja otsida 😀 ja niii see läks 😀 nüüd pääseks pole enam miskit, aga jõulukingid vaikselt kogunevad 😀

  • Avatar
    Vasta Pamela 13. november 2020 at 17:04

    Kui muidu seostus jõuluaeg mu jaoks hõõgveini ja erinevate üritustega (kus sai nauditud veel rohkem hõõgveini või tavalist?), siis nüüdseks on see midagi palju enamat. Kuna peres kasvab tütreke, tähendab jõul dekoratsioone, piparkooke, surnuaias käimist, jõuluvana ootust ja kinkide tegemist. See aasta ka plaan esimest korda lapsele päkapikususs muretseda ja teda igal hommikul üllatada.

  • Avatar
    Vasta Merli 12. november 2020 at 21:57

    Ma armastan väga jõule ja alustan alati varakult kinkide varumisega. Mul on 2 last ja olen mõlemale mõned sussiasjad valmis ostnud , samas oleksid maitsvad snäkid super lisa.

    • Avatar
      Vasta Sirlys 25. november 2020 at 23:02

      Mõned ettevalmistused jõuludeks on tehtud (osad kingid ostetud ja uued jõulutuled õue ja tuppa ka soetatud). Jõulukaunistusi veel üles pannud ei ole, ootan ikkagi esimese advendi ära ja siis löön alles maja särama. ? Poja on alles kahene, aga sel aastal tulevad talle esimest korda päkapikud, seega tervislik maius tundub just õige asi, mida päkapikud võiksid tuua. ?

  • Avatar
    Vasta Jaanika 12. november 2020 at 16:44

    Andsid väga hea idee,et tellida Yummi päkapiku pakk-mure murtud. Advendikalendrit pole veel muretsenud,sest ei suuda otsustada,milline oleks hea valik.
    Jõulukingitustele pole veel jõudnud mõelda,kuna sagimist on nii palju olnud ja tutikas beebi ka majas. Harjume uue elukorraldusega ja siis hakkame kingitustele mõtlema ?
    Soovin väga loosis osaleda?

  • Avatar
    Vasta Margit V. 12. november 2020 at 03:53

    Ma valmistun jõuludeks alati aastaringselt, et kui midagi kuskil näen, siis ostan ära ja pakin ka. Kõige raskem on muidugi leida koht, kus neid siis jõuludeni hoida. Aga elu õpetab ja seni on ka õnnestunud need asjad jõuludeni saladuses hoida. Ega selgi aastal midagi teistmoodi ole, aga loodan, et ei ole nii nagu ikka päris mitu jõulu tagasi. Ostsin kõigile kolmele tütrele jõulukingid varakult valmis, ikka juba mingi märtsikuus, just need, mida nad olid soovinud ja panin tavalisse kohta. Kontrollisin, et kõik korras, oli! Natuke enne jõule andsin tüdrukutele teada, et need jõulud tulevad ägedad, nende soovid on täidetud. Jõululaupäeva õhtul läksin kinke võtma ja mida pole, seda pole! Otsisin mingi 5 korda kõik kohad kodus läbi, neid ei ole mitte kuskil. Mida ma teen?!?! Tunnistasin siis tüdrukutele üles, et kingid olid mul olemas, aga neid ei ole enam meie majapidamises ja ütlesin veel sellise lause: “Ema otsis kõik kohad mitu korda läbi, neid lihtsalt ei ole kuskil, aga küll nad jaaniõhtuks välja tulevad!” Ja uskuge või mitte, nii oligi, jaaniõhtul meenus mulle mu ütlus, läksin tõmbasin selle kapiukse lahti, kus pakid alati on olnud ja … seal nad olidki, kõik kolmekesi kenasti reas tüdrukuid ootamas! Sel aastal oli neil kohe topeltrõõmu, sest ostsin ikka jõuluajal ka uued väiksemad kingid, et tüdrukud päris kurvad ei oleks. Sel aastal on mõned kingid juba olemas, mõned peab veel varuma. Ootan juba lumist jõuluaega!

  • Avatar
    Vasta A 12. november 2020 at 01:37

    Bionoriast jõulukraami tellimise peale polegi tulnud, nende Sussikombo aitab sel aastal tõesti vist hädast välja. Pea-aegu pool novembrit on läbi, aga sussitäidet veel kogutud pole.

  • Avatar
    Vasta Piret 11. november 2020 at 22:59

    Jõuluajaks valmistun alati juba novembris. Hubased jõulutuled ja pärjake uksel on “must have”. Ei puudu ka aknalaualt küünlad ja laualt jõulutäht, ikka korralik kompott jõuluhullust. Päkapikku mängikisin võidu korral naabrilapsele, kelle vanemad kahjuks pühadest lugu ei pea.

  • Avatar
    Vasta Desperate 11. november 2020 at 22:43

    Mina eelmisel aastal tellisin 4 aastasele Bionoriast selle kallima päkapikupaki ja kahjuks sõi laps ainult yummikomme sealt. Ei maitsenud talle see puhas kraam, proovis ainult mõnda asja natuke. Tuttaval samamoodi. Seega jah kui peaksin loosiga võitma, siis prooviks advendikalendrit.

  • Avatar
    Vasta Brita 11. november 2020 at 22:22

    Jõuludeks sai juba suvel valmistuda: nii väiksele põnnile kui perepeale on kingid olemas ja ootel. Endal on isegi suurem ootusärevus, kuna ei suuda ära oodata, kui õnnelikud nad neid nähes on. Vahel lihtsalt tuleb hea idee ja peab sellest kohe kinni haarama. Õnneks ei tule keegi neist veel selle peale, et peaks elamise läbi otsima kinkide jahil nagu ma ise lapsena tegin ? Detsembrikuus kingistressi pea polegi, ainult kaarte hakkan novembris meisterdama ja see on tavaliselt väga lahe, nagu päkapiku töökojas!

  • Avatar
    Vasta E 11. november 2020 at 18:05

    Tellisin siin sinu soovitusel selle suurema päkipikupaki. Mõtlesin, et hea võtta kui magusaisu tekib, ei ole vaja poest osta mingit jama. Ka mõtlesin, et neid piisavalt, et prooviks see aasta rohkem mitte osta omale magusat…
    Just sõin viis erinevat maiust ära, sest need nii head, et ei suutnud lõpetada:(
    Ehk ma olen ikka liiga nõrk, et koju mingit maiust ette osta, sest ma nagunii söön kõik ära kohe ??

  • Avatar
    Vasta Kirsika 11. november 2020 at 17:01

    Hetkel natuke veel vara. Aga eks kuu lõpus tuleb juba vaikselt kommivaru hakata kappidesse peitma ja koju küünlad ja mõned tulekesed ?

  • Avatar
    Vasta Silja 11. november 2020 at 15:05

    Täiesti juhuslikult sain täna teada Yummi maiustustest ning loomulikult vaimustusin. Nii põnevad maiused ja vahvad lahendused jõuludeks on seal välja pakutud. Et ka minu lapsed jõulukuul nendest tervislikumatest maiustustest osa saaksid, tegin e-poest kohe Päkapikkude jaoks tellimuse 🙂
    Kahjuks siiski kõigele muule lisaks mitut advendikalendrit ma osta ei raatsinud, seega jään lootma loosiõnnele 😉

  • Avatar
    Vasta Olga 11. november 2020 at 13:41

    Kuna kasvatan üksinda pojapoega, siis olen talle juba kaks aastat päkapikku nö mänginud. Kui varem olen juba novembris kõik maiused valmis ostnud, siis seekord on see kriisiaasta ka sellele mõjunud ja hetkel veel valmis midagi pole. Muidu jõulud on meie pisikeses peres alati oluline aeg, mil kaunistame koos elamist ja sööme veidi mõnusamaid sööke.

  • Avatar
    Vasta Ketter 11. november 2020 at 13:36

    Tellisin ka Yummikomme, Bionoria lehelt mitu pakki pulgakomme ja kummikomme. Läheb maiustamiseks.

  • Avatar
    Vasta Marge 11. november 2020 at 12:39

    Tänan, et meelde tuletasid jõuluteema, pole veel midagi varunud, aga tuleb pihta hakata, sest 2 sussi vajavad ju täitmist ja viimasele minutile pole ka mõtet maiuste ostmist jätta.

  • Avatar
    Vasta A 11. november 2020 at 01:33

    Lego advendikalender on teel ja nüüd oleks vaja maiustusi ka lisaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 10. november 2020 at 22:17

    Ma tellisin natuke kodinaid sussi sisse.. Suuremale lego mehikesi ja väiksemale põrkepalle. Aga kaugemale hetkel polegi selle sussimajandusega jõudnud. Selline mugav ja maitsev päkapikupakk oleks super. Saaks kahe lapse peale kenasti ära jagatud ☺️

  • Avatar
    Vasta Jane 10. november 2020 at 20:09

    Mõningaid asju olen juba vaadanud küll, mis päkapikk tuua võiks. Ja samuti mõelnud, et mida meisterdamiseks varuda, et saaks mõned ehted ja kaunistused lastega teha. Yummikommidest tellisin samuti snäkke, aga ma pole kindel, et need enne õiget aega otsa ei saa 😀
    Võidu korral meeldiks mulle see advendikalender väga, see tundub nii vahva 🙂

  • Avatar
    Vasta P 10. november 2020 at 15:44

    Enamik kingitusi on mul juba ostetud – üritasin seda iga-aastast viimase minuti kingipaanikat seekord vältida.
    Advendikalendri plaanin teha ise, aga sinna sisse oleks ka vaja midagi panna, ehk et Bionoria kommid kuluksid väga ära!

  • Avatar
    Vasta . 10. november 2020 at 12:39

    See aasta tulevad odavad jõulud, õnneks laps veel liiga väike päkapikkude jaoks.

  • Avatar
    Vasta Annika 10. november 2020 at 11:10

    Ei ole veel midagi valmis vaadanud ega mõelnud. Küll jooksvalt kõik tehtud saab, ilma pole plaaniski jätta. ??

  • Avatar
    Vasta Mailis 10. november 2020 at 09:49

    Mul on ka 3 last, juba ei jõuta ära oodata kunas päkapikud käima hakkavad. Suuremal lapsel on juba viimased paar nädalat king aknal ja ootel. Kuna kõige pisem on 1,7 siis olen väga päri tervislike maiuste poolt, ise muidugi 3 pakki osta ei jõuaks. Olen ise juba vaikselt jõulukingitiste lainel. On erinevaid sooduspakkumisi mänguasjadele millest olen nii mõndagi juba saanud. Detsembris ei jõua ajaliselt ja olgem ausalt ka rahaliselt läheb asi käest. Olen igati selle paki poolt ja tänan, et juhtisid tähelepanu sellisele pakkumisele, ise ei ole üldse kursis, et sellist asja tehakse. Peab täitsa mõtlema, ehk ühe paki 3 lapse peale täitsa soetaks.

  • Avatar
    Vasta Annemari 10. november 2020 at 09:01

    Minu kolmene kirjutas juba eelmine kuu jõuluvanale? Varutud kraami juba on nii lelude kui ka natukese kommide näol. Pesamuna veel pisike ja talle see aasta päkats ei tule veel.?

  • Avatar
    Vasta D 10. november 2020 at 02:34

    Vanem laps saab varsti kolmeseks, seega pole veel päkapikutamiseks vajadust näinud, ta ei ole osanud sellest puudust tunda 😀 aga võib-olla kui lasteaias maitse suhu saab, siis hakkab kodus ka tahtma, parem ikka valmistuda

  • Avatar
    Vasta Ingrid 10. november 2020 at 00:16

    Jõulukinke veel pole tellitud, aga kirjavahetus päkapikkudega on täies hoos.

  • Avatar
    Vasta Piret 9. november 2020 at 23:52

    Tellisin oma tütrele ühe kommide komplekti ja pataka nuputamisajakirju. Päkapikud on meie peres au sees. Beebi saab siis ehk mõne püree sussi seest

  • Avatar
    Vasta Kaisa 9. november 2020 at 23:47

    Oh pole môelnudki aga nyyd hakkasin kyll môtlema 😀 plaanin suht iga aasta kuskilt “vene” poest igasugu pônevaid asju kokku osta, mida tavapoodides pole. Aga selline pakk oleks kyll eriti lahe ja tervislik 🙂

  • Avatar
    Vasta Kirsika P 9. november 2020 at 23:46

    Tüdrukule on tellitud iluvidinaid sisaldav kaldender, kuid maiustusteni pole veel jõudnud. Yummikomme leidub kodus alati, kuid jõuludeks tuleb varu täiendada ♡
    Poja on veel nii pisi, et tema peab leppima sellega, kui õde oma pulgakommist kiire ülevaate talle teeb ja suurem osa kordadest õnneks lubab tal ka keelega korra limpsti teha 😀

  • Avatar
    Vasta Karen 9. november 2020 at 23:31

    Jõulukingitus ühele lapsele on ootamas, pisemale veel puudu. Päkapiku suss on ka juba akna juures ootamas ,aga päkapikku on vaja veel varustada kraamiga 🙂

    • Avatar
      Vasta Sirili 10. november 2020 at 08:15

      Alustasin just jõulukingituste tellimisega. Esimesed piparkoogid said ka lapsed juba ära kaunistada ?

  • Avatar
    Vasta Lila 9. november 2020 at 23:29

    Appi kui lahe loos, osalen! Väljas suht ilusad ilmad ja jõulud tunduvad mega kaugel. Ainult korra olen tabanud end mõttelt tulukesi üles riputads

  • Avatar
    Vasta ann 9. november 2020 at 23:06

    Hakkasin ka nüüd vaikselt valmistuma. Tellisin lapsele nimelise jõulusoki, et oleks ikka õigel ajal ilusti olemas ja ostsin jõulukalendri, sellise väikse majakese, kus sees kinderi maiustused. Vaatasin ka erinevaid maiustusi, mida päkapikule ette varuda, aga selline valmis pakk sobib kindlasti paremini. Eriti just sellepärast, et advendikalendrist tuleb nagunii tavaline maiustus ning päkapikk võiks tuua tasakaaluks midagi maitsvat ja tervislikku. Meile sobiks just soodsam pakk 🙂

  • Avatar
    Vasta Eva-Maria 9. november 2020 at 22:58

    Jõuluks ostsime natuke valgust, sest jube pime ja masendav on ? Piparkooke ostsime ka, aga oma tehtud on ikka paremad ? Verivorstid ja tanguvorstid on ka juba proovitud. Bionoriast veel hea ja parem puudu. Ah ja vaatasin netis juba “Üksinda kodus” ka. Nali! ??

  • Avatar
    Vasta Tene 9. november 2020 at 22:47

    Jõuludeks/jõulukuuks olen valmistunud täpselt nii palju, et ostsin täna oma 3-le lapsele päkapikusussid ära. ?

  • Avatar
    Vasta Piret 9. november 2020 at 22:16

    See advendikalender oleks tore või siis päkapikupakk. Bionora lehel olen juba käinud piilumas aga pole veel tellinud midgi susi sisse. Jõulukinke veel pole veel jõunud tellida.

  • Avatar
    Vasta Y 9. november 2020 at 22:11

    Pole veel valmistubud kuidagi, olen mõttetes alles oktoobris 😀 seega eriti mugav oleks, kui päkapikukraam oleks kõik korraga olemas.

  • Avatar
    Vasta Sille 9. november 2020 at 21:44

    Lastetuppa panime jõulutuled, et nii pime ei oleks ja oleme ka erinevaid advendikalendreid uurinud, siiani ostnud pole 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaanika 9. november 2020 at 21:26

    Mõned kingid on lastele juba varutud, nii et olen veidi ettevalmistusi jõuludeks teinud 🙂 Kui võidaksin, siis valiksin selle kallima päkapikupaki, sest yummi pulgakommid on meil nagunii olemas 🙂

  • Avatar
    Vasta liina 9. november 2020 at 21:20

    Pole veel valmistunud. Täna selle postituse peale tellisin lego friends advendikalendrid ära lastele. Muu päkapikuvärgi vaatab jooksvalt. Bionoria pakk kuluks ka väga ära.

  • Avatar
    Vasta Viki 9. november 2020 at 21:14

    Ma plaanin lähipäevil oma valge kunstkuuse püsti panna.. Oohh kus tahaks seda juba teha, nii meeldivad jõulud ja kaunistamine ja kinkide ostmine ja… Ja väiksel õel käib juba päkapikk ka, tema ütles, et päkapikud peavad hakkama novembri algusest käima ja kus sa siis vastu vaielda saad, niiet poes käin ka päkapikud pilguga ringi ?

    • Avatar
      Vasta Kaidi 9. november 2020 at 23:11

      Valiksin kallima päkapiku pakki ja see kuuluks hädasti, praegu ära

  • Avatar
    Vasta Annemarie 9. november 2020 at 21:12

    Nii, kui algab pimedam aeg, siis mulle meeldib kodu ehtida ära tulukestega, nii mõnusa tunde tekitab kohe!!

    Lisaks alustasin juba oktoobris jõulukinkide soetamisega, et ei jääks kõik jõulukuusse:)

  • Avatar
    Vasta Liisi 9. november 2020 at 19:58

    Jõulukuuse ostsin ära 😀 Meie soojas kodus päris kuusk kahjuks kaua ei seisa ja kuna kunstkuused olid allahindlusega, siis ostsin oktoobrikuus selle ära. Pakist võtan siiski detsembris välja. Lisaks on ühel lapsel juba jõuluvanale kiri kirjutatud, teine laps alles mõtleb soovi.
    Käisin ka neid päkapikupakke Bionoria lehel piilumas, aga olgem ausad: kahele lapsele tuleks seepäkapikutamine üsna kulukas. Seega jään loosiõnnele lootma.

  • Avatar
    Vasta Merks 9. november 2020 at 19:34

    Tellisin lapsele nimelise jõulusoki, komme olen piilunud erinevatest kohtadest, kuid pole veel ostnud, sest 100% sööks kõik enne päkapikuaega ära.

  • Avatar
    Vasta Laura K. 9. november 2020 at 17:59

    Ma tellisin ära ühe vahva vildist jõulusoki, aga rohkem veel polegi jõudnud valmistuda. Üks äge päkapikupakk mu neljasele oleks küll tore võit ? Saaks sussi ilusti täita 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 9. november 2020 at 17:55

    Mina sooviksin endale päkapikku??

    • Avatar
      Vasta Eliise 9. november 2020 at 19:59

      Kuna iga aasta olen jätnud kingituste tegemise ikka päris viimasele hetkele, siis see aasta tiba targem? Mõned kingitused on olemas? Ning minu peres saavad kõik jõulukalendri?

  • Avatar
    Vasta Merit 9. november 2020 at 17:20

    Meie peres valmistus ka päkapikk tellides selle odavama variandi, aga kuna lapsi 2 ja 2 kalendrit rahakott ei kannatanud, siis hädasti oleks ühte juurde vaja ?. Muidu oli päkapikul plaanis ka mõni päev poetada mandariini või mõni mitte-nii-tervislik maius ?

    • Avatar
      Vasta Leili 9. november 2020 at 21:30

      Minu 2,5 aastasel lapsel hakkavad see aasta esimest korda päkapikud käima oleks tore kui sussi sisse saaks väheke tervislikumat kraami ?

  • Avatar
    Vasta Trii 9. november 2020 at 17:01

    Vaatasin ka just hiljuti bionoria lehelt päkapiku üllatuspakke, aga veel ostnud ei ole.

    Mul on kodus üks laps ja talle tulevad nüüd täitsa esimest korda päkapikud. (Eelmine aasta oli veel liiga väike, et sellest aru saada)

    Seega tahaks, et see oleks talle vahva kogemus ja samas selline, et iga päev ei söö suurtes kogustes magusat endale sisse, vaid midagi natuke tervislikumat 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 9. november 2020 at 16:53

    Mina tulin perega ära Skandinaaviast Eestisse jõuludeks. Igaks juhuks et kui sõber covid enam ei lase hiljem või nii ?

  • Avatar
    Vasta Mari-Jaana 9. november 2020 at 16:35

    Mina ka juba tellisin needsamad Bionoria sussipakid, odavamad, sest meil juba ammuilma pulgakad kodus otsas. See aasta ka vaja kahele lapsele juba päkapikutada, seega môlemale oma tervislik sussikombo. Ja ma imestasin, et nii kiirelt tuli – paari päevaga lausa.
    Vôidu korral sobiks imeliselt just see advendikalender.✌️

  • Avatar
    Vasta Taisi 9. november 2020 at 16:19

    Kuna meie tegime jõululoosi moodi ära, et kes kellele paki teeb, siis elukaaslasel on mu vennale juba kink ostetud. Minul endal vaatamata õele? Aga mõtteid kogunenud ja peakski ära tellima? Ja kuna olen lastele tore tädi, siis kindlasti mingitel päevadel käib neil päkapikk ka siin, minu juures, sest õelapsed elavad pm kõrval kortermajas??

  • Avatar
    Vasta Gedy 9. november 2020 at 16:18

    Varusin tatoveeringuid jms kraami, sest kalendrist saavad sokolaadi niikuinii ?

  • Avatar
    Vasta Keiti 9. november 2020 at 15:23

    Valmistun hetkel ainult oma mõtetes. Sealt veel kaugemale jõudnud pole ?

  • Avatar
    Vasta P 9. november 2020 at 15:00

    Pole midagi jõuludeks varunud ega mõelnudki. Nii tüütu see kuu aega asjade peitmine ja salatsemine ja hullem kommiaeg. Anoh lastele ju muidugi meeldib. Tõesti – ühega oleks kerge vist ?

  • Avatar
    Vasta KristiK 9. november 2020 at 14:27

    Mul saavad kõik lapsed kalendri,nii 19aastane, 16, 10 Kui ka 5ne. Kõik vannuvad ühest suust, et nemad usuvad päkapikke. ? Suurtel ikka maiustuse kalender ja väikestel asjadega. Sest aias, algklassis ikka jagatakse kommi, tuleb natike piiri pidada. Selline tervislikum oleks äge vaheldus. ?

  • Avatar
    Vasta Marily 9. november 2020 at 14:26

    Hetkel olen lapsele jõulukingi ära ostnud, kuid iga päev uurin ka maad, et mida võiks sussi sisse hakata panema.

  • Avatar
    Vasta Hel 9. november 2020 at 14:15

    Minu selle aasta esimene jõulu ettevalmistus on see, et ostsin kaks kuusekujulist taldrikut piparkookide ja maiuste jaoks. Kaks päkapiku-kuuseehteksest lisandusid ka kogusse ?

  • Avatar
    Vasta Aili 9. november 2020 at 14:15

    Ma selleks aastaks ostsin jälle advendikalendrid 3 ja 7 aastasele. Kuna suurem šokolaadisõber pole , siis eelneval aastal on ta legokalendreid ka saanud. See aasta valisin mõlemale Chuppa Chupsi kalendrid, sest neid söövad ehk mõlemad lapsed. Ja peavad olema täpselt ühesugused, muidu hakkavad kaklema. Jõulutuled – mingid värvilised ledtuled- on meil aastaringselt üleval. Muid kaunistusi pole kunagi teinud. Kuusk ei mahu korterisse. Oma majas ehk panustaks ehtimisele rohkem – sooviks maja ette kuuske, mida saaks ehtida – tuppa ei raatsi tuua, las kasvavad. Tuppa aksepteeriksin suurt ja kohevat kunstkuuske. Et ei oleks kastmisega ja koristamisega vaja mässata?

  • Avatar
    Vasta Kaisa Linnas 9. november 2020 at 14:14

    Meie peres ka kolm last. See yummika lahendus on nii hea lihtsalt!!! Kuigi vaikselt juba jõulude peale olen mõelnud,et mida kellelegi kinkida. Mõtlen siinkohal vanemaid jne. Mehele pole aimugi.

    • Avatar
      Vasta Katrin 9. november 2020 at 14:53

      Minu lapsed saavad maiustusi ja vidinaid umbes pooleks. See kuu tellin suurema osa asjadest ära. Kuna lapsed veel väikesed, siis eelistan kindlasti mahedaid maiustusi.

  • Avatar
    Vasta Daire 9. november 2020 at 14:13

    Kuna peres 2 last, siis jõuluajale lähevad mõtted varakult, lapsed ootavad ikka sussi üles paneku ja kalendri ostu ning kirja kirjutamist ja mina olen sunnitud nendega kaasa mõtlema.

  • Avatar
    Vasta Kristi R 9. november 2020 at 14:06

    Sel aastal oli plaanis osta nt Kalevi kommikalendrid ning igal advendil saavad mingi mänguasja või meisterduskoplekti. Samas see kalender tundub põnev, et selle prooviks ära küll

  • Avatar
    Vasta Liis 9. november 2020 at 13:59

    Ma ostan tavaliselt detsembri alguses väikse kotitäie nodi kokku ja siis igapäev võtan sealt midagi. Siis ei ole ohtu ka, et üks õhtu avastad, et polegi miskit sussi sisse panna. Valikus siis a la raffaello, tutti frutti kommipakike, mõnus maius, nätsud, väiksed šokolaadid. Tigerist leidsin ka kunagi palju asju, aga nüüd need tal ju kõik kätte saadud- värvipliiatsid, mingid valgustusega väiksed mänguasjad jne. Üldjuhul üritan ka hoida “1 eur päevas” joont ?.
    Ja selle emma-kumma päkapiku pakikese vastu ka poleks midagi ?

  • Avatar
    Vasta Annabel 9. november 2020 at 13:53

    Jõuluks valmistumine käib varakult, kingid enamus juba ostetud? Päkapikuga on aga teised lood, enamasti unustab miskit tuua ja siis tuleb välja mõelda, miks ei toonud jne.

  • Avatar
    Vasta Kai 9. november 2020 at 13:32

    Mu lapsed 1 ja 4 ning siiani ei ole ka kumbkil pàkapikud kàinud. Vòit oleks vàga vahva.;)

    • Avatar
      Vasta Rebeka 9. november 2020 at 16:43

      Minu 2,5 aastasel lapsel hakkavad see aasta , esimest korda elus, päkapikud käima. Olen bionoria lehel yummikommide päkapiku pakki vaadanud aga ära ostnud veel pole.
      Võit oleks tore küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Stiina 9. november 2020 at 13:30

    Elukaaslane küsis juba septembri lõpus, millal on liiga vara jõulu asju üles panna. ?
    Sel aastal läksid meil jõulutuled üles 3.novembril (eelmine aasta oli 1.november nt). Advendikalendrid ostsime lastele oktoobri alguses ära. Mees ütles, et tahab veel mingeid nips asjakesi riiulitele panemiseks osta, aga et need võivad vabalt alles siis tulla, kui kuuse tuppa toome 🙂

    Aga vot kingitusi pole veel ostnud, mille osas tunnen end hetkel jube lollina. Kolmandik novembrit juba läbi, + vanemal lapsel on kohe pärast jõule sünnipäev ka veel.

  • Avatar
    Vasta Sandra 9. november 2020 at 13:30

    Natsa vara, aga meie kaunistasime juba kodu ära ja oleme jõuludeks peaaegu täitsa valmis – kuuske on ainult detsembris veel vaja. Ükspäev tegime ka juba glögi. Septembris ostsime juba kõik jõulukingitused ka ära, sest meie peres on teatud asjaolude tõttu selle aasta november ja detsember rahaliselt rasked kuud.
    Meie oleme jõuludeks valmis!

  • Avatar
    Vasta Hannaj 9. november 2020 at 13:12

    Mul on ostetud kaks kinki lastele. Sussikraami pole veel see aasta jõudnud varuda.

  • Avatar
    Vasta Triin 9. november 2020 at 13:03

    Maiustused plaanin osta kõik tervislikumad ning ilmselt mõne ettevõtte päkapikupaki valikust, et terve detsember oleks muretu. Jooksvalt vaatan juurde ka väikseid mänguasju või raamatuid juhuks kui peaksin ise mõne maiuse lapse uneajal ära sööma 😀

  • Avatar
    Vasta J.T 9. november 2020 at 13:00

    Ma ilmselt olen üks nendest Grinchidest, kes ei pane kuuske 2 kuud enne üles ning jõulumuusikat veel ei kuula.
    Paar päeva tagasi põletasin kaneelilõhnalist küünalt, see veidi juba andis jõulutunnet küll.
    Kahjuks pole jõulud juba ammu enam sellised nagu varem kuna kogu pere elab mööda maailma laiali ning nüüd koroona mölluga ei saa ilmselt koos istuda ka see aasta.

  • Avatar
    Vasta Merilin 9. november 2020 at 12:37

    See aasta ei ole veel varumisega tegelema jõudnud hakata. Aga kindlasti päkapikud käima hakkavad ja kui nad veel tervislikumat kraami toovad seda parem 🙂

  • Avatar
    Vasta Silvia 9. november 2020 at 12:35

    Meie vaatame jooksvalt mida siis päkapikud toovad ?

    • Avatar
      Vasta P 9. november 2020 at 13:25

      Pole absoluutselt valmistunud. See aasta tuleks vist esmakordselt sussikraami ka ostma hakata – enne oli laps liiga noor, aga see aasta võib-olla juba võiks isegi päkapikutada. Aga aega on selle kiire asjaga (mis suure tõenäosusega tähendab, et tuleb ikka viimasel minutil mõelda ja planeerida).

  • Avatar
    Vasta Anzelika Kotka 9. november 2020 at 12:34

    Tänase e-Esmaspäeva raames on plaan mõned jõulukingid soetada ja uurin ka vaikselt juba päkapiku kraami.

  • Avatar
    Vasta Triin 9. november 2020 at 12:34

    Vaikselt mõni jõuluteemaline rätik kasutusele tulnud, mõned kingidki juba muretsetud ning küünlaidki välja pandud, kuusega veel jõuab oodata 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 9. november 2020 at 12:29

    Minu lapsed on “kahtlased”, ei söö eriti komme. Lemmikud on üllatusmunad ja jäätis. See teeb sussimajanduse keeruliseks ? Varem ei näinud vaeva sussidega, sest liiga noored, et midagi mõista. Sel aastal pean midagi mõtlema.
    Kaalunud olengi mingit pisikest mänguasja või siis üllatusmuna. Advendikalendrit mänguadjadega vms olen ka kaalunud. Aga no aega ju veel on ?

  • Avatar
    Vasta Helena 9. november 2020 at 12:12

    Just vaatan e-poodides, mida lapsele sussi sisse poetada ja milline advendikalender lapsele valida. Eelmine aasta oli laps 2,5 aastane ja plaan oli küll päkapikutada, kuid unustasin pidevalt ja lõpuks loobusin. Üritan see aasta eriti tubli olla ja kraami varem koju ära osta. Peaks vist meeldetuletused telefoni panema, et üllatused ka sussi sisse jõuaks ?, kuid sellest pole vist ka kasu, kui telefon pidevalt hääletu peal ?.

    • Avatar
      Vasta Anette 9. november 2020 at 13:20

      Kallim variant tundub väga asjalik pakk.
      Tellin ühele lapsele paki ära kohe.
      Äkki teisele lapsele naeratab õnn ☺️☺️

  • Avatar
    Vasta Karin 9. november 2020 at 12:08

    Pole üldse valmis.

  • Avatar
    Vasta Evelin 9. november 2020 at 12:05

    Olen varunus päkapiku soki sisse üllatusi.. päkapiku soki pean veel poest leidma. Kuna sellel aastal on meil jõulud esimest korda päris uue kodus, siis veel ei teagi kuidas kaunistada. Tütar arvas eile, et talle meeldiks hõbeda ja valgega jõulud sellel aasta.

  • Avatar
    Vasta Kalli 9. november 2020 at 12:04

    See aasta on ju eriti karm selle koroona pärast. Rahaliselt oli kaotus ikka märgatav ja ilmselt see aasta ei tule ka jõulukinke eriti. Pigem teen ise enda kätega midagi, et päris kingitusteta ei jäta kedagi. Kinkimise rõõm on alati suur!
    Isegi endale (olen 24) ostan ilmselt advendikalendri, et ikka kõik šokolaadid korraga esimesel päeval ära süüa. 🙂

  • Avatar
    Vasta Heli M. 9. november 2020 at 12:03

    See aasta saab veel pisut rahulikult võtta, 1 päkapiku sõber veel natuke väike, aga vaikselt juba varun, poed käies piilun, mida sussi sisse pista, aga päkapiku pakk oleks suureks abiks küll, jään loosiõnne ootama 🙂

  • Avatar
    Vasta Airi 9. november 2020 at 12:00

    Mul lapsed on küll juba 10 ja 16 aga ega ma ka see aasta ei pääse päkatamisest 😀 Usun, et läheb sinnani välja, kus lapsed kodust ära kolivad 😀 Väga tahaks neid pakke, aga kardan, et Soome neid mulle nagunii ei saadeta, kui just mõnda head inimest ei leia, kes posti paneks selle mulle. Nii et osalen hea meelega loosis!

  • Avatar
    Vasta Tatsu 9. november 2020 at 11:59

    Mina ostan oma neiule ühe advendikalendri,mis on siis mänguasjadega ja sussi sisse proovin midagi väiksemat panna,aga ikka on selleks komm,üllatusmuna, šokolaad 🙁
    Varasemalt vaatasin neid Yummikomme ka,aga neiu on alles viimase paari kuu jooksul neid sööma hakanud,seega see pulgakommide pakk on hea mõte, peakski piiluma minema…paar nädalat ainult päkapikkudeni…
    Tunnen end juba väikestviisi Grinchina :/

  • Avatar
    Vasta Mare 9. november 2020 at 11:56

    Lapsele, endale ja elukaaslasele on sokid muretsetud. Kuna päkapikud tulevad see aasta esimest korda siis üritan mitte tekitada küsimust, et miks mitte emme ja issi (kas nad on pahad lapsed). Lisaks need nii nunnud sokid.
    Mida nende sisse panna on veel otsustamisel.

  • Avatar
    Vasta MarianneL 9. november 2020 at 11:55

    Eelmine talv ostsin selle sama päkapikupaki, aga kahjuks mu lapsele enamus neist tervislikest näksidest ei meeldinud 😀 niiet kõik batoonid ja asjad sain ise ära süüa. Äkki oli asi ka selles, et neil lasteaias käib ka päkapikk ja ma eeldan, et seal on ikka magusam kraam sussi sees. Igastahes see aasta olen täitsa hädas, sest ma ise ka neid tervislikke palle enam ei taha 😀 see ökošokolaad oli ka so-so: meil on samasuguseid papist mänguloomi kodus juba olemas ja ütleme nii, et laps pole nende vastu seni huvi tundnud, seega ei julge neid ka rohkem osta. Tahaks mingit lahedat kalendrit äkki, aga neid pudinatega legosid ja asju ka väga ei näe mõtet osta, sest jällegi, lapsel huvi null. Õudus kuubis ühesõnaga. Varsti ostangi 24 pulgakommi sealt 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 9. november 2020 at 11:39

    Kogun vaikselt juba ja otsustasin ka see aasta, et unustan ära selle poe magusa ja ostan lapsele sellised asjad, millest ta pärast suhkruhaigust ei saa.

  • Avatar
    Vasta Tuuli 9. november 2020 at 11:38

    Hakkasin just uurima, et millist päkapikukraami valida, nii et suht kümnesse postitus 🙂

  • Avatar
    Vasta Ingrid M 9. november 2020 at 11:25

    Pole veel üldse valmistunud. Peaks juba sussi maiused ara ostma, aga kuidagi ei jöua kohale, et see aeg jubaaa jälle kaes on

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. november 2020 at 11:35

      Sama.. kuhu see aasta vahepeal kadus? 😀

  • Avatar
    Vasta Ave 9. november 2020 at 11:13

    oeh, korra mõtlesin, et mida enda kolmele preilile teha, kas osta mingisugused advendikalendrid või hakkan sussi sisse jooksvalt midagi poetama. Vanem plika käib koolis ja tal on see tarkus juba teada, et päkapikke ja jõuluvana pole olemas. keeruline, keeruline ma ütlen 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 9. november 2020 at 10:10

    Laps on 2,5 ja just arutame mehega, et kas hakata juba päkapikutama või ei… Mõtlesin välja, et kui loosiõnn naeratab, siis hakkame ja kui ei, siis ootame järgmise aastani. 🙂

  • Avatar
    Vasta C 9. november 2020 at 09:44

    Esimest aastat hakkab meie peres ringi jooksma päkapikk, seega olen hakanud juba varakult mõtlema, mida lapsele sussi sisse panna. Sussi sisu võiks olla võimalikult tervislik ja põnev.

  • Avatar
    Vasta Ketter 9. november 2020 at 08:42

    Ei ole veel jõudnud kuidagi valmistuda, aga sooviks lapsele väga-väga ühte päkapikupakki. Pulgakomme on ta proovinud, kuid snäkke pole veel saanud

  • Avatar
    Vasta K. 9. november 2020 at 01:24

    Olen oma preilidele vaikselt juba päkapikukraami varuma hakanud. Enamasti mingeid väikseid vidinaid – juukselõkse, tätokaid vms. Aga Yummikommide pulgakad meeldivad tervele meie perele väga. Kui mul ema külas käib, siis ta tunneb alati huvi, kas mul “neid häid pulgakomme” ka on ja paneb mult mõne tuuri 😀

  • Avatar
    Vasta Anneli 9. november 2020 at 00:24

    Kuna ise piimatooteid tarbida ei saa, siis kogunevad kõik kommid, šokolaadid ja muud mulle mitte sobivad maiustused kommikappi. Sealt hea külalistele pakkuda ja samamoodi on alati mida sussi sisse panna, ei ole ohtu, et ma olen kõik ära söönud ?

  • Avatar
    Vasta Merit Eier 8. november 2020 at 23:49

    Mina veel ei valmistugi, aga vist juba võiks ?. Eelmine aasta tõid päkspikud plastiliini, hambaharju, liimipulkasid jne. Üritasin võimalikult vähe magusat sinna sisse panna, kuna suuremal lapsel dermatiit ja magus seda soodustab. Lisaks muutuvad nad max põrgulisteks, kui liiga palju magusat saavad ?‍♀️.

  • Avatar
    Vasta Birgit 8. november 2020 at 23:32

    Meil on novembris ja mitmed sünnipäevad, nii et sel korral ei olegi jõuludeks jõudnud valmistuda. Üldiselt käivad meil päkapikud. Nt eelmisel aastal meisterdasime endast alles jäänud legodega lastele hommikuks väikesed kingid, noh nagu lego advendikalender, aga kodukootud versioon. See oli päris suur hitt. Sel aastal ei olegi veel otsustanud, aga päkapikud käima ikka hakkavad.

  • Avatar
    Vasta Tiina 8. november 2020 at 22:53

    Olen siiani ilusti suutnud selle päkapikurolli ära täita. Aga üllatavalt raske on vahel see igaõhtune liigutus ikkagi ära teha. Nt siis, kui oled juba voodis ja tunned, et ohh, kohe utleb uni ka. Kui äkki meenub, et sussid puha tühjad. Sel momendil end püsti ajada tundub reaalne väljakutse. Hommiku peale ei julge ise jätta, sest tüübid enamasti enne mind ärkvel.
    Seda bionora päkapikupakki olen nüüd kahel korral tellinud. Kallis on ta ses suhtes küll jah, et kui ostaks mingi suva maiuste mixi poest, saaks ikka tunduvalt soodsamalt. Aga see oleks ka üksluine ja jama. Ja isegi mitte natukenegi tervislik. Eelmisel aastal jäädi paki sisuga väga rahule, jagasin ka tookord selle kahe lapse vahel ära. Mõnikord läks sussi sisse midagi, mis kodust võtta oli. Sel aastal teen samamoodi, aga selle erinevusega, et jagan kolme vahel. Seega muidugi oleks abiks üks lisapakk juurde võita 😛

  • Avatar
    Vasta Liis 8. november 2020 at 22:24

    Ma pole seni lastele päkapikususse teinud. Jõulude ajal tuleb seda magusat niigi palju. Olen mõelnud, et kui tuleb päkapikutralli teha, katsuks asjalikke kinke teha. Midagi mida päriselt võiks vaja minna – vesivärve, pluuse… aga 24tk x 2 … kõlab väga kõva pähklina, et kõik pärvad saaks kaetud. Pluss kas neid on üldse nii palju vaja?
    Ilmselt kui suuremal lapsel sõbrad hakkavad saama, siis tuleb mingi lahendus leida. Selles mõttes selline snäkimajandus oleks väga lahe!

  • Avatar
    Vasta Kristiina 8. november 2020 at 22:17

    Mina veel see aasta päkapikutada ei viitsi. Pole suuremat last ka ees, kellel küsimusi tekiks, et miks väikesel ei käi. Aga ausalt, neid maiustusi sööks hoopis ise!

  • Avatar
    Vasta Evelin 8. november 2020 at 22:04

    Kohe tellin 3 soodsamat päkapikupakki 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina 8. november 2020 at 21:48

    Huh, hetkel ka maadlen, millega oma peaaegu 4-aastast üllatada see aasta. 2 aastat on olnud Schleichi kalendrid, aga see aasta on nii jama valik ja pm kordab eelmise aasta valikut. Sinu postituses välja toodud advendikalender on tõesti äge ja kaldun selle ostmise poole ? sooviksin väga osaleda loosis.

  • Avatar
    Vasta Laura 8. november 2020 at 21:31

    Mina hakkasin päkapikukraami kokku ostma juba juulis ? Ma teen nii, et üks päev maius, teine päev mingi väike asi, nt värviraamat, patsikummid, kleepsud, piparkoogivorm jne. Aga vot advendikalendrit mul veel ostetud pole.

  • Avatar
    Vasta Kertu 8. november 2020 at 21:06

    Ma vaatasin seda bionoria lehel advendikalendrit, väga äge, aga ei ole raatsinud tellida. Tegelikult on päkapiku pakid ka super variant, ei pea pead vaevama.
    Aga ehk ei ole hea niigi nigela isuga lapsele iga hommik maiustust anda. Vaevalt et ta siis üldse nõus on hommikusööki sööma. Hakkan hoopis vaikselt ise ostma väikseid asjakesi, juukseklambreid, kleepse jne.

  • Avatar
    Vasta Laura 8. november 2020 at 19:59

    Veel pole valmistunud, aga üldiselt püüan jõulusokki pista vaheldumisi snäkke ning põnevaid ja arendavaid mänguasju.

  • Avatar
    Vasta Maarja-Liis 8. november 2020 at 15:05

    See kallim variant tundub väga põnev. 🙂

  • Avatar
    Vasta T 8. november 2020 at 14:47

    Plaanin ikka päkapikusussi kraami varakult koguma hakata. Pigem vaatan kust odavamalt saan. Keerulised ajad, kuid lapsemeele üritan ikka rõõmsana hoida.

  • Avatar
    Vasta sirle 8. november 2020 at 14:35

    Mul on ootajaid kaks – kaks vâikest tütart, aga kuidagii ei ole suutnud välja mõelda, mida ja MILLAL sussi sisse hakata midagi panema. Enne lasteaeda nagu ei tahaks, et nad mingi shoksi paneks… peale ka ei taha, aga nad ootavad alati midagi SÖÖDAVAT, seega on raske?

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 8. november 2020 at 14:28

    Kahjuks pean tunnistma, et minu rahakoti jaoks on odavam poest osta paar Kalevi päkapiku šokolaadi ja juba varem tellin AliExpressist odavat laste nänni ka juurde. Aga neid jummikommide pakke olen ma juba mitu korda see aasta hiilimas käinud ja paar tükki kavatsen küll soetada ka oma lapsele.
    Võidu korral sooviksin advendikalendrit.?

  • Avatar
    Vasta Kati 8. november 2020 at 12:33

    Osad jõulutuledest on juba üles pandud, vaikselt olen pead murdmas sellega, mida lähedastele kinkida.. Lisaks pea igal õhtul põlevad küündlad, et seda masendust, mis pimeda ajaga kaasneb, eemale peletada 🙂
    Endal lapsi ei ole (veel), aga abikaasat tahaks küll üllatada päkapikutamisega.. Võib-olla ostan juba enne loosi paki ära, väga mõtlen sellele 🙂

  • Avatar
    Vasta Merit 8. november 2020 at 12:32

    Ma pole veel jõudnud midagi soetada sussi sisse ?

  • Avatar
    Vasta Ann 8. november 2020 at 12:02

    Veel ei tee ettevalmistusi, aga päkapikutamise traditsioon on nii tore (isegi siis, kui karm tõde on päevavalgele tulnud).