JUMALAITA LAPSED TESTIN JA ARVUSTAN

ostumaania in action*

11. november 2020

Ma ei tea, kas asi on vanuses või milles, aga kas teile ka tundub, et elutempo on kuidagi jube kiireks läinud?

Minu jaoks on sisuliselt aasta jagatud viieks osaks: aasta algus, kus me nüüd viimased aastad oleme Tenerifel talvitumas olnud, jaanipäev, suvi, laste sünnipäevad ja jõulud. Okei, kolmel aastal on sügised olnud laste sünnitamise aeg, aga teeme sellega nüüd väikse pausi, näiteks elu lõpuni on kena paus.

Koguaeg nagu toimub midagi taustal ka ja päevad lihtsalt vuhisevad mööda ja siis on need suuremad teemad pidevalt kuskil ajukäärus, mille peale mõtlema peab ja organiseerimist tahavad. Lisaks siis tavalisele elule, tööle, lastele ja muule säärasele. Ah, mida ma ikka seletan, eks iga töötav lapsevanem teab seda kaose tunnet, mis aeg-ajalt kummitamas käib.

Laste sünnade trall on peaaegu möödas. Jumal tänatud. 22.november on veel Marta sünna, aga õnneks sellega veel see aasta väga palju tegelema ei pea, sest ega ta ise eriti aru ei saa, mis toimub. Küünalt puhuda saab ja üks kingiidee on mul talle siiski olemas, aga laias laastus pidu vms tegema isegi ei hakka. No ja siis kohe tulebki jõulutrall peale.

Ma olen see aasta üritanud olla targem ja juba mingit aega kogun mõtteid ja ideid, et mida kellelegi jõuludeks kinkida. Ette ära ma asju osta ei saa, eriti enda lastele, sest nagu ma ka enne kirjutanud olen, siis ma alati kui mingi asja kuskilt kätte saan mõtlen, et no nad oleksid ju niii rõõmsad kui selle kätte saaksid ja juba sellega mängida ja siis ma murdun ja mõtlen, et ah suva, küll ma jõuludeks ka midagi välja mõtlen ja nii need mänguasjade kuhjad muudkui suurenevad. Vana hea mina. Ja no kui aus olla siis ega mul siin korteris neid kingitusi kuskile eriti peita ka ei ole (loll, kes vabandust ei leia).

Ma TEAN, et selline ületarbimine on kohutavalt suur probleem maailmas ja uskuge mind, ma üritan igapäevaselt teha paremaid valikuid ja vähem tarbida ja ka lastele mänguasju ostes mõelda, et oleksid asjad, millega oleks mängurõõmu pikaks ajaks, mitte ei oleks lihtsalt emotsiooniost. Samas ma praegu vist tunnen eriti, et kuidagi…tahan kompenseerida lastele seda kogu lahkumineku värki. Eks lahkuminek ju ka nende jaoks keeruline, isegi kui nad seda igapäevaselt välja ei näita. Sama põhjus ei luba mul veel ka Martat lutist võõrutada, aga see on juba täitsa teise postituse teema.

Seoses sellega, et need päevad niimoodi mööda tuhisevad siis on mul väga hea meel, et mul on koostööpartnerid, kes erinevate koostööde kaudu mulle meelde tuletavad, et mis hooaeg täpsemalt nüüd siis algamas on ja millele on aeg hakata keskenduma.
Nii ongi, et juba mitmendat aastat järjest võttis minuga ühendust Bonusway tiim, tänu kellele meenus mulle, et nonii, jõulud hakkavad lähenema ja on aeg vaikselt hakata oma jõulukingi ideid realiseerima. Mäletate, ma üritasin sellega tegelikult nädalake tagasi ka tegeleda, aga need nukud on lastel juba käes, ups…

Kuna mu töö iseloom on selline, et hästi paljud populaarsemad tooted oma tee meie koju nagunii leiavad, siis on see läbi Bonusway asjade ostmine minu jaoks päris põnev, sest seal on valik paljuski erinev kui näiteks Eesti turul. Ma saan ju suurepäraselt aru, et kui ma näiteks kuskilt AliExpressist asju tellin, siis see kvaliteet ei pruugi olla nendel asjadel nii hea, kui mingeid kallimaid asju ostes, aga mul on siiski ka mingid asjad, mille eest mu käsi lihtsalt ei tõuse suuri summasid maksmast. Näiteks telefonikatted, telefoni kaitseklaasid, mingid laste juukseklambrid ja patsikummid jne. Eks iga lapsevanem teab, et kui maailmas on olemas Peppa ja Elsa juuksekummid ja juukseklambrid, siis oleks ikkagi pigem vaja just neid kui mingeid tavalisi. Am I right?

Muidugi on ka asju mida ma kindlalt endale näiteks AliExpressist, või üldse väga tundmatutelt tootjatelt osta ei julge, nendeks on igasugused meigi ja hügieenitarbed. Pärast käin ringi nägu kärnas ja nahka koorub, ei tänan. Riided on ka selline, et noh….teeme pigem ei. Mitte, et ma kunagi seda teinud poleks, aga hetkel enam mitte.

Aga samas jällegi lastel on praegu näiteks peal suur preilitamise faas ja igasugused küünekleepsud (nagu näiteks need) on näiteks väga teemas. Ja Mari kindlasti rõõmustaks selle kella üle.No ja vaaaadake, kui lahe kaamera lastele. Mari täiega tahab koguaeg mu telefoniga ringi käia ja pilte klõpsutada. Laps pidi kodu peegel vist olema või kuidas see ütlemine oligi? Lende ilmselt kukuks suurest rõõmust istuli, kui sellise uhke Peppa maja saaks, kuigi sarnast ilmselt saaks Eestist kah? Kusjuures hea asi on see, et ka Martale on Peppa hakanud huvi pakkuma niiet saaks äkki nad jagama õpetada 😀 Haha või siis peaks Martale tellima selle Booba, sest no see inimene ei tee küll midagi rohkem päeva jooksul kui muudkui nõuab, et tahab Boobat vaadata… Ja Eestist pole ma ühestki poest sellest tondist ühtegi mänguasja näinud, te olete?

Okei, apppppi ma juba sattusin täiega sinna lõksu ja tunnen, et ma ei saa pidama ja, et mul nii palju asju vaja. Keegi palun takistage mind! Mul on abi vaja! Või siis soovitage veel mingeid lahedaid tooteid mida sealt leidnud olete… sama asi.

Muidugi, kes oma tellimustega plaanib jõulude peale panustada, siis ma igaksjuhuks soovitan jälgida lubatud tarneaega ka, et see liiga pikk ei oleks ja pakid ikka õigeks ajaks kenasti kohale jõuaksid. Mina igatahes seda hoolega jälgisin ja panin mõned tellimused teele ka. Ja eriti hea on seda ju teha niimoodi, kui saad oma ostude pealt veidi raha tagasi teenida.

Kes veel kursis ei ole, mis imeasi see Bonusway on siis ma katsun teile hästi lihtsas keeles lahti seletada. Sisuliselt on siis tegemist veebilehega, mis koondab omavahel erinevaid veebipoode ja kui läbi nende lehe enda ostud sooritada, siis on võimalus sinul enda ostude pealt kuni 4% saada raha tagasi. Kusjuures seda koguneb ka siis, kui kasutada sooduskuponge, mis pärinevad AliExpressi kodulehelt või äpist.Ma olen niimodi mitu korda asju ikka väga-väga odavalt saanud. Ja tegelikult ikka aegade jooksul väga suuri summasid kokku hoidnud.

Bonuswayl on olemas nii koduleht, kui äpp (SIIN). Mõlema kaudu lihtne boonuseid koguda. Vaja läheb vaid üht kasutajakontot Bonusways, mille saab registreerida kas äpis või kodulehel. Lisaks olen sealt saanud väga korraliku summa endale ka välja maksta niiet see oleks nagu investeering (nii ma võin endale ju kinnitada, eks).

Mis veel: kes veel kursis ei ole, siis 11.11 on suur Singles’ Day, mis on Hiinas suur ostupüha, mille raames on palju kaupa väga-väga hea hinnaga. See algab 11.11 kell 10 hommikul ja läbi saab täpselt kaks päeva hiljem, 13.11 kell 10.00. Mulle sellise ajaperioodi juures meeldib see, et ei pea paaniliselt ühe päeva jooksul kõiki asju ostukorvi lahmima vaid saad ikkagi rahulikult mõelda ja vaadata. Ma üldiselt selliste ostuorgiate poolt ei ole aga pean tunnistama, et kui ma tean, et on vaja midagi osta siis ma parema meelega ostan seda odavamalt kui, et hiljem selle eest kallist raha maksan.  Nüüd ju räägitakse, et järgmisest aastast läheb Hiinast tellimine kallimaks ka, sest lisandub alla 22 EURistele toodetele käibemaks, ehk siis viimane aeg omale veel hea hinnaga mingeid asju ette ära osta, mida juba tead, et vaja võib minna. Sõbrannad näiteks ostavad kellarihmasid sealt hea hinnaga lisaks telefonikatetele ja kaitseklaasidele. Neid ikka kulub. Ja teate, mis mulle selle Singles’ Day puhul meeldib? Ma saan tellida ära jõulukinke ja siis pean natukene ootama, et nad kohale jõuaksid, mis tähendab, et ma ei saa neid asju kohe emotsiooni ajel lastele kätte anda ja suudan ehk jõuludeni ära oodata… Loota võib?

Igatahes mulle see bonusway süsteem meeldib ja kavatsen seda täna ka veel kasutada, kui lapsed õhtul vähegi lasevad.

Kas teie olete juba Bonuswayd kasutanud ja kui palju teie sellega säästnud olete? Liitu minu lingi kaudu Bonuswayga (SIIN), kui pole veel liitunud ja saad 3€ stardiboonuseid koos esimese ostuga. 

*Postitus sündis koostöös Bonusway’ga

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta K 15. november 2020 at 15:49

  Hehe sain ühe jõulukingi postist kätte, ütlesin lastele, et seal on emme riided ja viskasin mõnuga oma riidekappi jõule ootama, hea rahulik 😀 õnneks neil polnud üldse huvi selle sisu vastu 😀

 • Avatar
  Vasta ? 11. november 2020 at 22:51

  Vaata fb: Lillelapsiku loomaaed, tal on väga ilus Booba ja muud tegelesad ka.

 • Avatar
  Vasta RK 11. november 2020 at 22:43

  Mul on ühe korra olnud meeles bonuswayd kasutada. Tellisin about you lehelt ja varsti pool aastat möödas ja pole tagasi midagi saanud ? Pole kahjuks selletõttu rohkem huvi seda proovida

 • Avatar
  Vasta Karin 11. november 2020 at 17:00

  oo,anna palun teada kui selle kaamera tellid.ma tahtsin ka seda tellida aga kuna Alist pole siiani pakk tulnud augustist,ma ei julge rohkem tellida..lapsele sünnaks tellisin Tulevaimu kaisuka,seda pole ka Eestis näinud.noja tundub et ei saagi kätte seda

  • Mallu
   Vasta Mallu 11. november 2020 at 17:53

   mul tulid eelmine kord tellitud nutikella rihmad nii, et üks tuli kahe nädalaga ja teine kahe kuuga 😀

 • Avatar
  Vasta R. 11. november 2020 at 16:29

  Pepa lingiga avaneb ka kaamera.. ?

  • Mallu
   Vasta Mallu 11. november 2020 at 16:40

   kohe muudan ära 🙂

 • Avatar
  Vasta Maarja 11. november 2020 at 15:34

  Ma päris ausalt püüdsin googeldada, aga ikkagi ma ei suutnud enam leida seda poodi, kust need nukud pärit olid. Palun aita 😀

  • Mallu
   Vasta Mallu 11. november 2020 at 16:40

   nukupood.ee