Uncategorized

my ass is saved!

13. jaanuar 2021

See siin oleks napilt olnud reklaampostitus, aga boy oh boy, kuidas vahel mõne koostöö ärajäämine võib inimest rõõmustada. Kohe tõesõna.

Mulle pakuti hiljuti võimalust läbida paastukuur ja fitnessguru nagu ma viimasel ajal olen – tundus huvitav. Pidavat hõlmama massaaže, tervisekontrolli, kõndimist, võimlemist, joogat ja üsna palju muud. Kusagil nende meelitavalt kutsuvate sõnade varjus luuras ka üks klistiirike. Aga koht olevat looduskaunis. Aga klistiir. Mida teha…

Mõtlesin, et davai, vaevalt et keegi mind seal kinni hakkab siduma ja küllap saan öelda, et ma seda konkreetset osa sellest paketist ei soovi, ei midagi keerulist. Põhimõtteliselt väike puhkus vähese toidu ja võimlemisega kuskil mõnusas paigas. Ühelegi kolme lapse emale ja vahelduva eduga tervise-entusiastile ei ole väga palju vaja maksta, et siukse diiliga nõus olla.

Okei, nende kodulehel on selle ürituse juures lisaks kirjas ka “sügav sooltepuhastus”, aga minu ullike aju mõtles jumala muuseas, et ju see on glamuurse jooga kõrvale väike roheline detox smuuti siin ja seal – no big deal. Mu peas kangastus tegelikult tervest sellest asjast pilt, mille alla instas hästi midagi stiilis #nordicbliss passiks. Akna taga lai lumi langemas, tasane joogamuusika mängimas, vaikus. Mis mind enese teadmata päriselt varitses, oli pudelikaela mõõtu voolik tagumikust sisse uhatud, kusagile pange voolamas mu sisikonna mustem osa, ei smuutisid, üleüldse ei midagi nordicut. Silmis kerge paanika- ja häbiläige eesootava spontaanse pasandamise pärast

Puhas õnn, et enne oma jah-sõna andmist ühe teise suunamudija story’sid juhtusin nägema, kes just selle sama asja kõik läbi on teinud. Kuulasin tema üksikasjalikku kirjeldust kõigest ja tundsin kuidas vererõhk langes ning oma tagumiku tugevamini tooli külge surusin. Mõtlesin, et olgu mis on – armas taevaisa on vist ikkagi minu poolel, et mind selle kõige eest hoiatas. Ükski hulk raha ei ole sellist protseduuri väärt! Mõelda vaid, kui ma oleksingi rahumeeli sinna teise Eesti otsa pahaaimamatult kohale kablutanud, kui keegi äkki enda aiavooliku välja kahmab ja palub sisse istuda. Ütleme nii, et ma oleks nuttes Tallinna poole punuma pannud. Muidugi võimalik oleks ka see olnud, et ma oleks tardunud, mitte midagi öelda tihanud ja lasknud ennast anaalselt ära kasutada, aga olgem ausad, peale seda oleksin ma kohe ennast kuskile teraapiasse sisse kirjutanud ja naksakaid storysid sellest, mis minuga juhtus, oodata ei maksaks. Kui siis ainult selliseid, kus ma looteasendis pimedas vannitoas voolava vee all hääletult nuuksun.

Olgu öeldud, et ma ei ütle mitte midagi selle meetodi tõhususe kohta. Ma lihtsalt pole võtnud vaevaks end kurssi viia, kui hea või halb see kõik kokkuvõttes on. Täiesti vabalt võib olla, et ongi super kasulik. Mina isiklikult lihtsalt hindan väga, et mu tagumikust Panama kanal ei saa. Issand kui hea rahulik teadmine! Mõelge, kui mul see info saamata jäänud oleks!

Täname siinkord veel taevaisa. Aitäh, musirull!

Ma ei tee ka loomulikult nalja selle suunamudija üle, kes selle teekonna ette võttis. Tore, kui keegi asjadest räägib ega pelga pealtnäha ebameeldivaid asju proovida. Ise ei viitsiks nii nõrkemiseni paastuda ja veel vähem tihkaks sellest rääkida, aga kindlasti on neidki, kes tänu temale vajaliku info said ja tagumik uppis ise ka kohale kablutavad. Mõned teised siin löövad aga ristimärgi ette ja suruvad kannikad tänulikult kokku – see oli napikas!

Loe ka neid postitusi!

31 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 15. jaanuar 2021 at 21:44

    Tàiesti mõistan sind! Ka relvaähvardusel ka ei läbiks sellist protseduuri. Sammuti ei mõista kedagi hukka ega oska kaasa rääkida kui kasulik või tulemusi andev see on aga igatshes pole mulle.
    Mul oli kaks nädalt tagasi keiser ja kõige ebameeldivam osa selle juures minu jaoks oli põie kateetri panek.? Nii kui jalgu tundsin küsisin kohe luba püsti tõusmiseks et sellest õudusest lahti saada.

  • Avatar
    Vasta Tyy 15. jaanuar 2021 at 09:32

    Ahoi, Mallu!
    See postitus kõlab juba kui ennast taas leidnud Sina. Mahlakas huumor ja eneseiroonia on tagasi.
    Esimest korda tajusin, et VIST ikkagi oli sulle vaja lahkuminemist…
    Ehk see, mida endast meile jagasid enne seda hetke, jättis hoopis muu mulje. Ajas paljud segadusse, kui uudis lahvatas.
    Enne seda, üsna tihti tahtsin hõigata, et ma näen ohumärke, aga mis sa ikka paha hõigud, kui teine parasjagu õitseb oma kirjatükkides, Toona ma muretsesin pigem Kardo pärast, aga vaat vastupidi, kuni lõpuks olid hoopis sina lõhestatud hingega. (Suvelõpu postitused olid päris hirmutavad.) Presenteerid end ju, kui väga ausat pajatajat oma elust. Mitte, et sa meid petnud oleks, sest mõistan ka seda, et inimene on ka ise ennast väga osav petma, ise sellest arusaamata. Iga tahes edu sulle ja issanda teed on imelikud, mine tea kuhu see kõik viib. Edasi, ringiga tagasi, 🙂 uuele tasandile?
    Tõesti kena näha. et oskate, suudate ilma ´vaenu ja vara pärast kisklemata edasi sõpradeks jääda. Ei ole allunud selle laadsetele provokatsioonilistele vihjetele, suunamistele. Respekt.

  • Avatar
    Vasta Meow 14. jaanuar 2021 at 23:19

    Ega see pole juhtumisi Loodus biospa Tartu lähedal? See on RÄME urgas. Olen tööalaselt pidanud seal käima,“ ravist“ ei oska kommenteerida, aga kogu see atmosfäär ja stiil on kinni kuskil sügaval nõukaajas. Jube ebameeldiv oli see koht ainuüksi põgusal külastusel

  • Avatar
    Vasta P. 14. jaanuar 2021 at 09:53

    ;Os sa hädaga ära teed, kui veedieet ka enam ei toimi. Siis tulebki haarata viimasest õlekõrrest ja teha läbi protseduur ‘Panama Anal’. Vali see siis, kui oled meeleheitel, et ei ole kuidagi saanud 2kg kergemaks ja toksiinidest vabaks.
    Jeesusmariiaristijajohannes.

    • Avatar
      Vasta P. 14. jaanuar 2021 at 10:05

      Ja sa, Mallu, tõsiselt olid sama asja tegema minemas v. Tõesti, olgu kõik jumalad tänatud, et püha Brigitta end ilmutas ja sulle selguse majja tõi 😀

      • Mallu
        Vasta Mallu 14. jaanuar 2021 at 13:32

        there is a god! 😀

  • Avatar
    Vasta Heidi 14. jaanuar 2021 at 09:31

    Selline “sügav soolepuhastus” on absurdsus kuubis! Niiviisi ei tohiks seda iial teha! Ka meditsiiniasutuses tehakse seda viimase variandina, nõrgema tervisega inimestel lausa haiglas järelevalve all. Mina olen selle protsessi lahuse (äärmiselt jälk vedelik) joomisega läbi teinud, et sooleuuringut teha ja kindlasti ei ole asi, ühel või teisel viisil, mida organismile teha. Toetan igati neid mõtteid, kus soovitatakse igapäevaselt tervislikumalt toituda ja end liigutada. Tegid väga õige otsuse, et sellega kaasa ei läinud!

    • Avatar
      Vasta isiil 14. jaanuar 2021 at 15:59

      Olen ka lugenud, et soolte mikrofloorale, nende bakterilete, mis meil alati kõhus olemas on, mõjub selline “puhastamine” väga halvasti. Just nimelt, kui mu organism on terve ja neerud, maks jne hästi töötavad, siis miks peaks mu sees mingi meeletu kogus toksiine olema? See on lihtsalt müüginipp. Detoxkultuur on niivõrd suur müüginipp, mida meile maha parseldatakse… ja mida osa visalt usub ka.

  • Avatar
    Vasta Liisa 14. jaanuar 2021 at 00:15

    Sattusin vaatama seda asja juhuslikult (aga ei näinud vist kõike) ja ei ole täpselt aru saanud, kas see on ta meditsiiniliselt näidustatud või miks seda tehakse? Saan aru paastumisest, nö restart kehale jne. Aga kui inimene ikkagi toitub tervislikult ja regulaarselt ja soolestik, neerud ja maks toimivad, ei tohiks ju otseselt mingit “saasta” (nagu ta ütles) tohututes kogustes tekkida, et seda lausa voolikuga välja pesema peab?
    Teine asi, mis tundus veider, et kuigi meditsiinilise järelvalve all, siis on ta samal ajal paastus ehk ei söö, teeb trenni, sügavat sooltepuhastust (suhteliselt intensiivne protseduur kogu organismile), käib saunas ja ükski arst seal ei märka, et see on organismile päris suur koormus? Mõnel jah organism talub, aga tal seda isegi näost näha, et liig. Samuti kui vererõhk ka madal ja jube halb enesetunne ja liigutada ei jaksa, siis äkki võiks need trennid ja saunad vahele jätta ja veidike puhata ja pikutada. Miks peab kõike korraga tegema?
    Mul massöör isegi spaast tulles hoiatab, et jälgiksin hoolikalt enesetunnet, kuna nii saun kui massaaž on mõlemad organismile koormavad tegevused. Kindlasti rohkem juua jne.
    Loodetavasti nüüd suured fännid ei hakka kuivpaastu tegema samal ajal saunamaratoni, sooltepuhastuse ja BodyPump treeninguga.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 13. jaanuar 2021 at 23:00

    Aitäh Mallu et vahel ikka huumorit pakud! Ma panin just oma lapsi ( neid on 4) magama kui jäin seda postitust lugema. Ja nüüd ei maga keegi sest emme naerab põrandal pikali pisarad väljas ja lapsed on kergelt häiritud sest see on midagi uut ja täiesti ootamatut. Värvikas!

  • Avatar
    Vasta Helina 13. jaanuar 2021 at 19:00

    Youtubes peaks olema klipp, kuidas TLC sMothered saates ema ja tütar koos endale sellist sooltepuhastust teha lasevad 😀 😀

  • Avatar
    Vasta iSiil 13. jaanuar 2021 at 18:45

    Täiesti pekkis on see paljas porgand oma detox haigusega. Ma ei tea… ma nii triggered temast, sest inimesed ju võtavad kuulda teda, eriti noored. Kuivpaast ja klistiir ja… krt tômmaku normiks ja saagu aru, et ta lihtsalt vahetab ûhe kinnisidee teisega oma tervisehulluses

  • Avatar
    Vasta anu 13. jaanuar 2021 at 17:51

    Sa ei tee ju kunagi asju mis nõuaks PÄRISELT pingutust, Pole lihtsalt võimeline selleks. Igast trennid jmt hakkan heaks on alati vajunud varem või hiljem ära. Inimesed on lihtsalt erinevad, selles pole midagi paha. Kehapuhastus ja paast on igati kasulik. Sa pole võimeline oma mugavustsoonist väljuma.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. jaanuar 2021 at 18:06

      Aitäh selle ülevaate eest mu hingeellu. Ma ei vaidle vastu ka – miks ma peaks pingutama, kui saab ka ilma. Ja miks ma peaks elama, aiavoolik persses, kui saab ka ilma :D?

      • Avatar
        Vasta Mari 13. jaanuar 2021 at 23:13

        Tead, Anu, käi kukele oma jutuga. Kui preili suunamudija ütleb, et pead ahju pista on hullult mõnna, siis ma pole nõrga iseloomuga seda mitte tehes.

        Küsi näiteks oma perearsti käest, kas paastumine ja klistiir on “igati kasulik”. Iga meditsiiniinimene (sh ma) ütleb ei. Kuluta selle asemel oma aega ja energiat mõistlikumate asjade peale – näiteks normaalse tervisliku söögi ja trenni peale.

        Preili suunamudija võiks ausalt öeldes terviseeksperdi mängimise lõpetada.

      • Avatar
        Vasta Kristiina 13. jaanuar 2021 at 23:24

        +1
        **Vabandage, ma lihtsalt jalutan siit kommentaarist praegu hüsteerilise naerupursatuse saatel mööda.
        ????

  • Avatar
    Vasta Ma vist imelik aga 13. jaanuar 2021 at 16:58

    Ma ei tea kuidas nendes paastulaagrites asjad käivad, aga ise olen kodus klistiirikotiga klistiiri teinud ja tbh see on üsna mõnus ja tore 😀 tore just sellessuhtes, et peale seda on megalihtne tervislikult toituda, sest mingeid rämpstoidu- v magusaisu lihtsalt ei tule, nii värske ja kerge tunne on, et tahakski just aint rohelist kraami sûüa 😀
    Aga kusagil laagris teiste ees vist jah never ei teeks

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. jaanuar 2021 at 18:05

      see, mis mind õudusest värisema pani, oli see “sügavsoolte puhastus” mitte isegi klistiir 😀

  • Avatar
    Vasta Maris 13. jaanuar 2021 at 16:35

    Kahju ju ka. Mulle tundub, et su jälgijad jäid nüüd ikka korralikust naeruteraapiast ilma. Sellest oleks korraliku komöödia saanud mõneks päevaks ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. jaanuar 2021 at 16:45

      ma oleks blogimise maha pannud :DD

  • Avatar
    Vasta Pipi 13. jaanuar 2021 at 16:33

    See oli nüüd see koht kus kogu kontor keeras pea minu poole ja mul ei olnud võimalik hakata seletame mille peale ma naerma turtsatasin ja pidama ei saa, silmad märjad! Oh sind ja sinu mahlakat keelekasutust 🙂 Õnn ikka, et hästi läks, mul käivitus kohe peas film kuidas sa lumiste metsade vahelt minema hiilid, hirmuhigi otsaees. Ole ikka hoitud!

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. jaanuar 2021 at 16:34

      käsi kramplikult tagumikku kinni hoidmas… 😀

  • Avatar
    Vasta m. 13. jaanuar 2021 at 16:28

    Klistiir pole hullu midagi, mina poleks nõus hoopis paastuma, kuna see eeldab enese piinamist mitmete päevade jooksul 🙂 Kui 22 aastat tagasi oma esimest last sünnitama läksin, tehtid kõikidele sünnitajatele veel klistiiri, enne kui lapse väljapressimiseks läks. Mingit traumat ma sellest osast ei mäleta. Pärast oli hoopis selline kergem tunne 🙂 Aiavoolikut ei kasutatud. Klistiiri tegemiseks kasutatud vooliku suurus ei olnud ligilähedanegi aiavoolikule 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. jaanuar 2021 at 16:34

      Jaa, klistiiris ilmselt polegi aiavoolik, aga see “soolte sügavpuhastus” olla mingi suure toruga … teema 😀

  • Avatar
    Vasta Liisukas 13. jaanuar 2021 at 16:22

    Sa pääsesid küll napilt 🙂 Aga… Sa kirjutad:”Et ei ole Sulle vaja palju maksta, et laseks seda endale teha” – teised on ju nõus ise selle eest maksma, et seda endale teha lasta 🙂
    Meetodis ma muidugi ka ei kahtle, aga vabalt võib seda ju ka kodus teha, mitte küll voolikut sisse istudes, aga mõni korralik kõhulahtisti ajab ka asja ära.
    Ma ise katsetasin ühe kuurina mõrusoola lahust. Issand kui jälk see oli, aga toimis 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. jaanuar 2021 at 16:35

      aga mis selle point on, seda teha? 😀

    • Avatar
      Vasta P 13. jaanuar 2021 at 18:14

      Lased kodus sappi välja endal nagu sellele teisele blogijale tehti? Ma kahtlen. ?

  • Avatar
    Vasta M 13. jaanuar 2021 at 16:21

    Ütled, et kogu see tekst ei ole halvustav selle influenceri osas, aga no veidi ikka on ju küll ? Miks sa arvad et peale seda protseduuri saab sinu tagumikust “Panama kanal”, kui sa ei ole seda tegelikult proovinud? Tee natuke siis järgmine kord researchi enne kui hakkad lahmima avalikult, et PP-l nüüd tagumik Panama kanal, sest ta teeb läbi sellist kuuri koos selliste protseduuridega – tundub nagu täpselt seda sa selle postitusega ütlema tulidki ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. jaanuar 2021 at 16:45

      Haha, ei loomulikult ma ei arva, et tal Panama kanal on 😀 See oli pigem selline ilukirjanduslik liialdus 😀 Kui see tõsi oleks, siis pool inimkonda käiks panama kanaliga ringi :D:D

    • Avatar
      Vasta K 13. jaanuar 2021 at 17:07

      Ma tänan. Südamest. Ma pole ammu nii naernud, et pisarad jooksevad ???
      Aga muidu PP storysid vaadates tõmbas endal ka kann pingule..sa püha issand mis inimestega tehakse.
      Aga igale oma. Samas lahe, et sellest räägib ? kõrvalt vaadata ja kuulata on alati põnevam selliseid asju ?

    • Avatar
      Vasta Tyy 15. jaanuar 2021 at 09:44

      Püha issanda arm, kuidas sa aru ei saa , et ta ei kuuluta “Kogu Tõde” protseduurist , vaid oma emotsioone ja pildikesi , elavat kujutlust asjast. Rühk sõnal KUJUTLUS-