AUTOJUTUD JUMALAITA

mõistus pole raudselt oma teha

25. jaanuar 2021

Ma olen viimasel ajal kuidagi nii sooda, et endal hakkab ka vaikselt imelik. Esiteks avastasin ma paar päeva tagasi, et mu autol on roolisoojendus. Selles suhtes, et mul on see auto suve algusest saadik olnud, et tore, et üldse iial märkasin, eksole. Iroonilisel kombel ostsin ma kaks päeva enne seda imelist avastust endale autosse kindad, sest selle jääkülma rooliga ei olnud just kõige mugavam sõita. Nüüd vedelevad kindad nukralt autos ja vaatavad pealt, kuidas mu käed tänu roolisoojendusele soojas püsivad. Sorri, kindad.

Igatahes olen ma lihtsalt õnnelik, et ma selle nüüdki avastasin. Palju rohkem oleks see leid mind näiteks järgmisel suvel närvi ajanud. Abiks ikka!

Ühtlasi olen ma viimasel ajal mingil eriti kehval trahvilainel olnud. Ma olen lühikese aja jooksul lausa kolm korda parkimistrahvi saanud ja iga jumala kord selle pärast, et ma ei taipa endale lihtsalt poodi minnes parkimiskella välja panna. St ma isegi taipaks, kui mul see olemas oleks. Kunagi andsin sõidu ajal jorisevale Martale mängimiseks ja see rebis kella hoolega tükkideks. Ja no ausalt ei tule iga kord sekundiks poodi minnes meelde, et peaks selle suhtes midagi ette võtma. Täna olin ma lausa nii loll, et ma nägin oma ihusilmaga seda mupot parklas, aga konkreetselt korraks ka ei mõelnud, et ta seal trahve valmis vorbib. Ma ei tea, mida ma arvasin siis, et ta seal teeb, aga okei. 20 euri kooliraha, once again. Mis seal ikka.

Also ma ENDISELT ootan enda auto parandust – kes ei mäleta, siis ma mingi oktoobris suutsin endal T1 parklas külge veits kriimuliseks sõita, aga see kaskoga jeblamine on nii kaua aega võtnud. Samas selle kuu jooksul lootsid nad selle ikka ära teha. Samas eriti mugav oleks see enda reisi ajaks sinna viia, siis ei peaks vahepeal ilma autota elama. Mis tekitab omakorda küsimuse, et kuidas ma üldseee kunagi ilma autota elasin? Praegu tundub imelik mõelda, et ma alles kaks aastat tagasi need load ära tegin, uskumatu.

Lohutage mind nüüd – millal teie viimati trahvi saite? 😀

Loe ka neid postitusi!

56 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kätlin 29. jaanuar 2021 at 12:34

    Load aastast 2007 ja pole ühtegi korda trahvi saanud. Elaks ma suuremas linnas, kui Rakvere, siis olen päris kindel, et parkimistrahve oleks ettenäidata küll ?

  • Avatar
    Vasta Jaanika 28. jaanuar 2021 at 09:39

    Me läksime abikaasaga ükskord Tondile sinna spordipoodide outleti… Abikaasa tuli linnast töölt oma autoga ja mina kodunt oma autoga. Mõlemad teame, et seal tuleb panna parkimiskell, aga kumbki ei pannud. Kui poest välja tulime, oli mõlemal parkimistrahv kojamehe vahel! Päris piinlik oli oma rumaluse pärast, et ühte perre tuli ühest ja samast kohast ühel ja samal ajal kaks trahvi 😀

  • Avatar
    Vasta Kiku 26. jaanuar 2021 at 23:23

    Osta autosse blokk märkmepaberit ja pastakas ning pane see kellaajaga armatuurile. Ei ole mingit kella vaja!

  • Avatar
    Vasta Katrin 26. jaanuar 2021 at 16:12

    elektrooniline parkimiskell on parim asi!!

  • Avatar
    Vasta KK 26. jaanuar 2021 at 14:45

    Load on olnud 11 aastat ja olen selle aja jooksul saanud 2 parkimistrahvi. Ühe eelmisel talvel, sest tänavad olid väga halvasti puhastatud ja kui muidu on tänav sile, siis lume ja jää tõttu oli auto kalde all. Parkimiskell libises selle tõttu armatuuril ja kellaaeg läks valeks. Oiii kui vihane ma selle trahvi üle olin. Loodan, et see raha suunati tänavahooldusesse ?

  • Avatar
    Vasta Silja 26. jaanuar 2021 at 14:31

    No mina siis samasugune udupea, vähemalt kvartalis korra trahv poe parklast ;). Aga õnne on ka olnud päris mitmel korral, kui pole näppu jäänud.

  • Avatar
    Vasta M. 26. jaanuar 2021 at 14:28

    Load olnud ca 1,5 aastat, aga kuna mees on enamasti alati ise roolis, on minu sõidud piirdunud kainekas olemisega või lühikesed otsad trenni. Trahvi ei ole saanud, kuigi olen korduvalt vahtralehed unustanud panna, aga pole kordagi kinni peetud, sõidan väga ettevaatlikult ka. 🙂
    Ehk viimane trahv oli tiinekana ilma bussipiletit “augustamata” ca 20 krooni, pidin veel koos emaga politseisse minema, mis oli nii piinlik. 😀

    • Avatar
      Vasta Kadri 4. veebruar 2021 at 14:23

      Novembri alguses sain load, ja mõni päev peale seda kohe trahvi , kui esimest korda elus üldse kaubanduskeskuse parklasse parkisin. Olin nii elevil, et lihtsalt läks meelest et kella peab välja panema. Olin keskuses reaalselt ainult 15 min..ebaõnn missugune, juhtus ka 13 ja reede olema. Nüüd panen seal ka kella, kus vaja ei ole igaksjuhuks. Nii tigedaks sain enda peale. ?

  • Avatar
    Vasta Helina 26. jaanuar 2021 at 13:35

    Aitasin alles nüüd jaanuaris elukaaslase parkimistrahvi kinni maksta – 20 euri selle eest, et Tallinnas Vene tn Citybike juures on juhtumisi tehtud ala, kus on parkimise keeld, märgid on pandud muidugi rekkajuhi nähtavuse kõrgusele, mitte tavaautojuhi.

  • Avatar
    Vasta Kaia 26. jaanuar 2021 at 13:29

    Load olnud 1 aasta ja 2 kuud, trahvi sain kaubanduskeskuse parklas praktiliselt esimsel korral sinna parkides. Ja ma olin veel enda üle tohutult uhke kui keel suunurgast väljas üksida! esimest korda autos seal parkimiseks manööverdasin…Naastes auto juurde ei märganud ka siis kohe trahvikviitungit, vaid ei , see lehvitas mulle rõõmsalt terve sõidu ajal tuuleklaasil…

  • Avatar
    Vasta Zz 26. jaanuar 2021 at 13:11

    Parkimistrahvi sain juulis vist 😀 ja enne seda mingi 10a tagasi ?
    Aga eelmine aasta sain politsei käest ka trahvi. Küsisid veel, et kas tean miks kinni peeti. No ei julgenud öelda, kuna ma ei teadnud mida nad mõõtsid või vaatasid?
    20 euri telefoni näppimise eest. 😀 pool aastat enne seda kiiruse ületamise eest 60euri vist.. Samas 11a jooksul 2 trahvi + 2 parkimistrahvi ei ole vast hullu…?

  • Avatar
    Vasta Margit 26. jaanuar 2021 at 12:03

    Siis kui liikluskaamera alt läbi sõitsin… Jah, ma teadsin, et see seal on. Ei, ma ei osanud hoogu õigel ajal maha võtta.

    Sõitsin peale pikka päeva koju, mees oli just kirjutanud, et too poest suitsu ka ja ma siis hakkasin mõtteis poenimekirja kokku panema, et välja mõelda, kuhu poodi ma siis minema pean. Mingi hetk ärkan mõtteist, vaatan, mul kiirus juba 80, aga kas ma sõitsin kaamera alt läbi nii, et ei pannud tähelegi? Tõstsin pilgu ja seal see oli, pildistas mind…

    See mu ainukene trahv ca 5a jooksul. Aga kummaline oli asja juures see, et enne rehvivahetus näitas spidomeeter palju täpsemini ja siis selle sama kaamera alt 80ga läbi sõites ei tulnud mingit trahvi, aga nüüd kui spidomeeter näitas reaalsest kiirusest rohkem, siis BOOM, trahv ?

  • Avatar
    Vasta Ingrid 26. jaanuar 2021 at 10:11

    Kuue aasta jooksul olen 3 parkimistrahvi saanud – lihtsalt unustasin või üle aja on läinud..
    Samuti sain ka kiiruse ületamise eest trahvi, kui vahtralehe aeg oli.. + – 20km/h Enne pidin load ümber vahetama, kui trahvist aasta möödus. Oli valida, kas 2kuud ei sõida või teen teooriaeksami uuesti. Valisin teooria ja sain napilt 4? veaga läbi. Olin õnnelik ?
    Algajatele ei soovita liiga uljas olla, võib lõppeda rahalise trahvi + mingi ARK testi uuesti tegemisega.

  • Avatar
    Vasta Sirts 26. jaanuar 2021 at 07:28

    Mina sain viimati 22.04.2020 trahvi oma parkimis koha peal. 60€ selle eest et mu autol polnud parkimispaiga lipikut peal. Sest ma f***ing unustasin selle nähtavale kohale panna ? Päris mitu korda on tegelikult nii juhtunud. Ja see ajab nii närvi ise ennast. Kuidas saab nii tuulepea olla ??

  • Avatar
    Vasta Evelin 26. jaanuar 2021 at 01:18

    Ma sain täna Urge bensuka juures. Ületasin kiirust. Siis viisin telefoni akuvahetusse ja läksin rõõmsalt hambaarstile. Seal selgus, et olin saabunud pooleteist tundi liiga hilja. Kui tagasi akuvahetusse jõudsin, selgus, et telefoni emaplaat on vigane, aga saan kolme päeva pärast uue. Sim-kaarti asendustelefoni pannes selgus, et alles pole ühtegi kontakti.

  • Avatar
    Vasta Ämblik 26. jaanuar 2021 at 01:09

    Tahtsin hõiskama tulla, et ma pole EVER, NEVER trahvi saanud. Ja siis meenus….2005a 31.august….17 a mina jooksin sõbrannadega 25 m kauguselt ülekäigurajast üle tee salasuitsu tegema. Ja käekoti peidukast suitsupakki otsides veeres ootamatult sini-valge Nissan meieni ja ülejäänu on juba ajalugu. 180 krooni trahvi ning alates sellest on kiiks küljes, et teed ületan vaid selleks ettenähtud kohas.

  • Avatar
    Vasta K. 26. jaanuar 2021 at 00:00

    Trahvi olen saanud avalikus kohas joobes olemise eest omal ajal… 600 eeku. Mu maailm varises kokku:D Aga see oli tollel ajal mulle korralik õppetund. Bussis ka trahvi saanud, kuigi pilet oli olemas. Buss lihtsalt jõudis nii ruttu järgmisse peatusesse ja rahvast oli nii palju, et ei jõudnud komposteerima. Vaidlustamine ei läinud läbi. Elagu bussikaardid 😀 Autoga seoses ptuiptuiptui pole trahvi veel saanud. Aga mees on paras tuulepea, tal ikka olnud ebaõnne valesti parkimiste ja kiirusekaamera ees poseerimisega. Kõige hullem oli, kui ta otsustas end kuskil maani täis juua ja arvas ,et keset ööd ei hakka takseot võtma. KOju ju nii lühike maa ja selle maa ikka ära sõidab öösel kui liiklust pole ollagi. Mudugi võeti rajalt maha ja se laks oli päris valus. Paras kah. ma ei tolereeri absoluutselt sellist asja. Keset ööd sain siis kõne, pidin talle ja autole järgi minema. Elus pole nii häbi olnud, ausalt. Ja oiiii, ma olin vihane. Siiani ajab marru kui mõtlen. Aga tookord olin vihane niikaua kuni ta oma trahvi kinni tagus ja end harimas käis, miks alkohol ja autojuhtimine kokku ei käi.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 25. jaanuar 2021 at 23:34

    http://www.parkimiskell.ee/

    Soovitan seda parkimiskella , kui seisma jääd näitab ise aega ? ülihea asi , endal on mõlemal autol ja ei ole mingit parkimiskella unustamist ega midagi ?

    • Avatar
      Vasta Kiku 26. jaanuar 2021 at 23:22

      Mina ei soovita. Andis paari aastaga otsad ja pidin uue panema. Vahetasin hoopis auto välja.

  • Avatar
    Vasta Maris 25. jaanuar 2021 at 23:03

    ühe korra kiiruseületamise eest(mobiilne liikluskaamera oli), ühe korra kollasega üle sõitmise eest ja ühe korra parkimise eest. Parkimise eest saadud trahvi peale olen siiani maruvihane. Läksin matusebüroosse riideid viima(lapse matus) ja panin parkimiskella. 7!!! minutit hiljem tagasi tulles oli onuke trahvi kirjutamas. tuli välja, et oleksin pidanud mobiiliga parkimise fikseerima, siis oleks 15 min tasuta olnud. Aga no inimesel muudki mõttes kui oma 3 kuust last matma peab eksole. Oi ma karjusin ta peale ja proovisin vaidlustada ka, aga ei midagi. pea 40 euri nõuti kui ma nüüd õieti mäletan

  • Avatar
    Vasta meow 25. jaanuar 2021 at 23:02

    Mina sain aasta lõpus selle lollaka harkjala käest trahvi. No see mobiilne kiiruskaamera, mis võib sind igal nurgal passida 😀

    Mäletan hästi, kuidas sa vaidlesid, et taksoga on ka NIII mugav – tellid ja hüppad sisse ja mis vahet seal on, teeb sama välja nagu oma auto. NOOOOT, eks? ? mina ka ei tea, ilmselt muidugi harjuks vajadusel ümber, kui elu sunnib, aga ma olen 12a olnud igapäevaselt auto kasutaja, niiet raske oleks ikka küll..

  • Avatar
    Vasta M 25. jaanuar 2021 at 22:19

    Kas su Kial siis elektroonilidt parkimiskella pole? Mu omal on vasakul all nurgas esiklaasil (jaa, suht märgatav asi aga no igaks juhuks, kui sa roolisoojendusegi alles nüüd avastasid). Kui pole, siis osta, roolisoojenduse järel parim teine leiutis.

  • Avatar
    Vasta Eh 25. jaanuar 2021 at 21:51

    Load on mul olnud 4 aastat. Esimese trahvi sain eelmine aasta suvel kui töölt koju sõitsin. Nägin küll seda ajutiselt paigaldatud kaamerat aga selle asemel, et hoog maha võtta, andsid gaasi juurde. Trahvisumma oli 9€ ja mehe autoga ka veel.. ups noh.
    Ühe korra olen ka parkimise eest trahvi saanud, töö juures parkides ?‍♀️. Unustasin oma autole parkimisõiguse anda. Eriti feil on see, et ma olen meie parkimissüsteemi haldur ehk autode parkima panemine on igapäevane töö?‍♀️?. Seda trahvi ma muidugi tasuma ei pidanud..

    Minu kõige suurem feil oli nüüd selle aasta alguses kui ma tasusin tasuta parkimise eest 30€ ?. Nimelt panin oma auto parkima sõnumi teel aga unustasin parkimise ära lõpetada ??

  • Avatar
    Vasta Geidi 25. jaanuar 2021 at 21:38

    Ma pole kunagu trahvi saanud. Load olnud üle 10 aasta 😉

  • Avatar
    Vasta Marianne 25. jaanuar 2021 at 21:17

    Mul on kolm aastat load olnud aga trahvi pole veel õnnestunud saada. Loodan, et nüüd siin ära ei sõnu oma õnne, sest kipun ka raske jalaga olema. Ei pane tähelegi kui 110 rauas.

  • Avatar
    Vasta Hel 25. jaanuar 2021 at 20:43

    Viis aastat tagasi lubadeta sõidu eest, kuigi autokool oli läbitud ja ootasin arki 😀 Mulle sattusid nii toredad politseinikud, kes pakkusid välja, et kui pikema menetluse teevad, siis jõuan enne karistuse jõustumist load ära teha. Muidu ju Eesti seadustiku järgi peab aasta aega ootama. Minu õnnetuseks põrusin sellel eksamil ja ootasingi aasta aega…lisaks on pikema menetluse puhul krõbedamad trahvid.
    Kui see Sind ei lohuta, siis ma ei tea mis veel.. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. jaanuar 2021 at 20:44

      okei see on küll jaa feil haha 😀 aga no hea, et lõpuks ikka kätte said 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 25. jaanuar 2021 at 20:17

    Sain alles detsembris. Suutsin pargi.ee äpiga parkima panna pool autot ? Numbrid olid ühe auto omad, tähed aga elukaaslase auto omad ? 40€ sain trahvi. Vaidlustada proovisin, aga öeldi, et järgmine kord olgu ma hoolsam…

  • Avatar
    Vasta Mari 25. jaanuar 2021 at 20:16

    4atagasi. Sõitsin lapsele kooli järgi. Turvavood peal polnud ja kiire oli ka. Natuke üle lubatud kiiruse… Laps kartis kloune ju… Ja kiire oli. Sain õnneks 20euri ainult aga nüüd tean kihutada ei saa ja vöö käib peale isegi kui 10m sõita 😀 minu esimene ja viimane trahv

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. jaanuar 2021 at 20:41

      ma ei sõida kaht meetrit ka vööta, see nii automaatne kuidagi 😀

  • Avatar
    Vasta M. 25. jaanuar 2021 at 20:08

    Ma sõitsin oma üleeelmise autoga 3 aastat enne kui teada sain kuidas kaugtuled peale käivad nii, et kangi hoidma ei peaks… Ei pea end eriti blondiks aga see vist on suurim feil olnud. Suve alguses sain tutikana kätte, pikad valged ööd ja vähe linnast välja sõite.. alguses läks meelest ja siis juba oli häbi küsida 😀 õnneks oli see aaaaaaastaid tagasi ja rohkem selliseid ämbreid pole…vist.

  • Avatar
    Vasta Liisukas 25. jaanuar 2021 at 20:08

    Mul on elus 1 parkimistrahv ( u.12 aastat tagasi) ja 2 kiiruse oma. Üks neist ka 10a tagasi, teine nüüd eelmise aasta lõpus. Linnas oli see ajutine kaamera ja muidugi polnud mul wase sees, mis hoiataks. Mitte et ma hull kihutaja oleks, mõni km oli üle. Load muidu 24a juba ?

  • Avatar
    Vasta Nell 25. jaanuar 2021 at 19:49

    Parkimistrahvi olen saanud täpselt ühe korra. Tihti kasutatav parkla oli mõni nädal varem tasuliseks tehtud ja ei tulnud meelde kella panna. Aga 10€ polnud õnneks suur kooliraha ka.
    Trahvikviitung on kenasti külmikul, kui ikka Nunnuga raha eest fotograafil käia siis tuleb pilti ju eksponeerida 🙂
    Kiiruse ega muu eest trahve pole. Ainsa kokkupuuted liikluspolitseiga on vaid reidide ajal alkomeetrisse puhumist mõned korrad (18 aasta jooksul).

  • Avatar
    Vasta A 25. jaanuar 2021 at 19:37

    14 aastaselt alkoholijoobes peol….. peaaegu oleks saand aga tänu tutvustele sain vaid hoiatuse… nüüd saan kohe 34 ja siiani kuulan sõna ??

    • Avatar
      Vasta A 25. jaanuar 2021 at 19:38

      Liikluses polegi trahvi saand ?

  • Avatar
    Vasta Imestaja 25. jaanuar 2021 at 19:22

    Kui mul parkimiskell oli teise autosse jäänud, siis kirjutasin parkimisaja silmapliiatsiga miski vana tšeki tagaküljele ja olemas. Te pole kunagi nii teinud? Tavaliselt on mul siiski pastakas ka kotis. …

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. jaanuar 2021 at 20:42

      no kui mul ei tule üldse pähegi see kell, siis veel vähem tuleks mul mingi silmapliiatsist kella meisterdamine meelde 😀

      • Avatar
        Vasta Geidi 25. jaanuar 2021 at 21:41

        Mul polnud pastakat ja ma rebisin paberist numbrid. Kui tagasi tulin oli kojamehe vahel silt ” väga leidlik, tubli!”

    • Avatar
      Vasta Tibu0 25. jaanuar 2021 at 22:29

      Ja mul autos vana lapse joonistus, mille tagakülg nüüdseks kümneid kellaaegu täis kirjutatud. Alati loodan, et mõni kellaaeg sealt tänaseks ikka sobib. 😀

  • Avatar
    Vasta A 25. jaanuar 2021 at 19:10

    Viimati oli vist 5-6 aastat tagasi. Loodan, et nii jääb ka ??

  • Avatar
    Vasta Irmi 25. jaanuar 2021 at 19:02

    Meil on elektriline parkimiskell aga muidu sain ka trahvi 3 korda ?, tallinnast audiocityst saab osta elektrilist parkimiskella.

  • Avatar
    Vasta Liis 25. jaanuar 2021 at 18:24

    Sul oleks vaja seda elektrilist parkimiskella, mis hakkab ise automaatselt tööle kui auto ära pargid.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. jaanuar 2021 at 18:30

      kuulen esimest korda 😀

    • Avatar
      Vasta Salme 25. jaanuar 2021 at 19:00

      Jaa, see on jumala hea asi!!! Osta kindlasti see!

    • Avatar
      Vasta Krr 25. jaanuar 2021 at 21:23

      Tahtsin sama soovitada – elektroonilist parkimiskella. Aegajalt on lihtsalt soovitav kontrollida, et kellaaeg on õige (poleks maha jäänud jne) 15 mintsasel tasuta aja jooksul võib oluline olla.

  • Avatar
    Vasta Kätriin 25. jaanuar 2021 at 18:21

    Elektrooniline parkimiskell aitab hädast välja, pole kunagi enam vaja meeles pidada, et vaja parkimiskell ka panna.
    http://www.parkimiskell.ee/

  • Avatar
    Vasta L 25. jaanuar 2021 at 18:20

    Lohutuseks võin öelda, et 3 aasta jooksul pole veel kordagi saanud 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. jaanuar 2021 at 18:30

      see ei lohuta 😀

  • Avatar
    Vasta Greete 25. jaanuar 2021 at 18:18

    Teaaad! On olemas sellised (mitte küll väga ilusa välimusega), aga automaatsed parkimiskellad. See on sul kogu aeg armatuuril ja ise saab aru, kui auto kinni läheb ja hakkab aega lugema. Vahet pole, kas peab kella pnema või mitte. Tundub sinusugusele udupeale väga vajalik ?
    Esimene suvaline link https://www.motonet.ee/et/toode/6501510/Automatic-Park-elektrooniline-parkimiskell

  • Avatar
    Vasta Leenu 25. jaanuar 2021 at 18:18

    Osta selline parkimis kell mida ise peale ei pea panema. Läheb automaatselt kui auto seisma jäeb! Vahel tuöeb patareid aind vahetada?

  • Avatar
    Vasta Mastermind 25. jaanuar 2021 at 18:17

    Osta digitaalne kell. Autol mootor seisma jääb, siis paneb selle kellaaja peale ja saad rahus poes käia jne. Need ei maksa palju ka!

  • Avatar
    Vasta Mirjam 25. jaanuar 2021 at 18:16

    Mina ise polegi saanud trahvi autoga sõites. 😀 Load on olnud 17a. Pole parkimistrahvi ega ka muud. Aga mees sai eelmine nädal 20eurtsi, kuna tegi vales kohas vasakpööret.

    • Avatar
      Vasta Killu 25. jaanuar 2021 at 20:09

      Meil ka see kell ja väga hea. Just nende poeparklate(Selver) trahvid jäävad ära.

    • Avatar
      Vasta Piret 25. jaanuar 2021 at 20:42

      13 aastat trahvideta. ?
      Aga jah elektrooniline parkimiskell on hea asi, soovitan.

  • Avatar
    Vasta Kats 25. jaanuar 2021 at 18:14

    https://www.oomipood.ee/product/eldigipark_v_digitaalne_juhtmevaba_parkimiskell_valge_lcd?q=Parkimiskell
    Hangi see vidin ja seda muret parkimisega enam pole