AVALDAN ARVAMUST NIISAMA JUTTU

ma siis…panen uued tissid endale

30. märts 2021

Et kõik ausalt ära rääkida, pean ilmselt alustama sellest korrast, kui Mart mulle sügisel külla tuli ja viskas nalja, et noh, kas ma ikka käitun nüüd nagu õige lahutatud naine ja panen endale uued tissid ka, nagu kord ja kohus. Mul oli konkreetselt null plaani seda teha, sest kuigi mu partii ei ole enam see, mis ta oli enne, siis midagi hullu ei olnud ja käras peeglist ennast vaadata küll.

Aga paneme siia nüüd juurde veel paar kaotatud kilokest ja lähme aega, mil me Andraga Kanaaridel olime: võtsin seal mina rahulikult kõhuli päikest, kui ühel hetkel allapoole vaatasin ja kohemaid Mardile kirjutasin, et kle, me peame ikka seda tissijuttu nüüd tõsisemalt edasi arutama. Ega see olukord endiselt nüüd NII hull ei ole, aga ütleme nii, et enam ma suurematele rindadele kätt ette ei paneks. Kuluksid ehk marjaks ära või nii. Kaua ma nende nirakatega ikka ringi silkan.

Seega leppisime kokku, et lähen Health Clinicusse Mardi konsultatsioonile ja vaatame siis üheskoos, et mida teha annaks. Eile käisingi siis ära ja selgus, et teha saab nii üht koma teist. Proovisime seal erinevaid implantaate rinnahoidjasse ja jõudsime järeldusele, et mu hädine B võiks olla suurem C. Pean tunnistama, et vahe oli ikka PÄRIS suur, naljakas oli lausa vaadata ennast jälle nii suurte rindadega. Aga pean tunnistama, et kehv see vaatepilt ei olnud.

Ehk siis täitsa ootamatult sai mu mõttest, et äkki-kunagi-ma-ei-tea, hoopis see, et panime mulle opiaja kirja. Boom.

Sain seal erinevaid suuruseid proovida ja erinevate firmade implantaate katsuda. Lõpuks jäime siis selle peale, et mul saavad olema implantaadid suurusega 380 ml ja firmaks valisin Nagor Perle. Tundus teine käe all kuidagi mõnus, kuigi laias laastus vahet ei ole, sest see läheb mul lihase alla ja sinna ma midagi näppima nagunii ei pääse, haha. Aga päris tissi moodi oli küll, ei hakka vastu vaidlemagi. Sellest saime ka aru, et tõstma mu rinda ei pea, ainult veits suuremaks tegema. See on hea, sest seda vähem tuleb lõigata ja arme on ka vähem. Üks variant oleks muidugi ka see enda keharasvaga rinna täitmine, aga see tundub mulle isiklikult selles suhtes lamp, et kui kehakaal kõigub (mida ta ikka aeg-ajalt teeb), siis kaob see rasv sealt tissidest samamoodi esimesena, nagu naistel ikka.

Edasi läheb nüüd see eluke nii, et ma saatsin täna hommikul pankadesse laenutaotlused ära, sest kuigi mul on see raha olemas ka, siis poole aasta peale natsa lebom maksta seda, kui korraga mitu tonni välja käia. Taotlused saatsin kodupanka, ehk siis Swedi, Bigbank’i ja LHV’sse. Ma üritasin SEB’sse ka saata, aga nende leht lõi 3x errorisse ja ütles, et “isikukoodid pole õiged” vms ja ma lihtsalt ei viitsinud neljandat korda kogu seda taotluse asja sisse trükkida, loodan parem, et teistega õnneks läheb ja siis vaatan edasi. Vastust veel kuskilt saanud ei ole, aga Bigbank on juba 2x helistanud lisaküsimustega, seega ilmselt tänase jooksul peaks saama ka. 

Ja siis juba tehakse haiglas rinnauuring ja vereanalüüsid ja… üsna pea saan ma uute tissidega suvel rannas laineid lüüa, haha.

Ma pean tunnistama, et veits on närv sees küll, sest ikkagi narkoos ja värki. Aga samas ma usaldan Marti ja tean, et küll ta parima töö teeb, seega on süda selle koha pealt rahul. Ma ise võib-olla kardan kõige rohkem seda taastumist, esimesed paar päeva pidi vist väga hull olema, aga õnneks esimese öö olen haiglas ja siis saan kodus vedeleda ja palvetada, et sõbrannad mind pesema ja plaasterdama tuleksid, kui ma enda käsi tõsta ei saa, haha. Ega ma tegelikult ei tea super paljusid, kellel oleks uued tissid pandud, seega kui Sul on, siis ole hea, jaga kommentaariumis oma kogemust, et kui hull siis peale oppi olla oli ja millal inimese tunne peale tuli.

Ahjaa ja kui mingisuguseid küsse on, siis küsige julgelt, kui ise vastata ei oska, küsin Mardilt :D!

Mul paremat pilti pole näidata haha, aga see külg, mis on peegli poole, on siis praegu tavaline (haha, nii tundub suht pesulaud :D) ja teisel pool on siis rinnakasse pandud see suuruse näidis sisse. Päris hea erinevus…

Loe ka neid postitusi!

79 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta ingkrist 25. veebruar 2024 at 15:18

    No kui siinseid kommentaare lugeda, et 380ml on suured, siis mis minu 1600ml suurus on teie kõrval?

  • Avatar
    Vasta LK 4. aprill 2021 at 22:22

    380 ml ei ole natuke suuremad “tissid” – on päris palju suuremad. Mul on 275 ml implantaadid ja on väike C-korv. Ja minu enda rinnad olid enne olematud – laste imetamine tegi oma töö. Aga – oled kindel, et nii suuri rindu tahad?!? Muus osas – täna, aastake hiljem tunnen, et oli väga õige otsus lasta mitte suuremaid panna ja oli õige otsus lasta rindu siiski suurendada. Eks kõik sõltub kehakujust ja mis tulemust soovid, aga ebaloomulikke pomme ehk pole ka mõttekas endale külge panna. Ehk mõtle suurus läbi. Aga – mina soovisin ka naturaalset ja proportsioonis tulemust. Muus osas – minul oli taastumine kiire, pole ühtegi negatiivset kogemust, narkoosi kartsin – ei oleks pidanud. Isegi valuvaigisteid polnud vaja võtta. Aga igal ühel on omad kogemused, kehad ja inimesed on erinevad ja tean inimesi, kes ei suutnud paar nädalat kõrvalise abita voodistki püsti saada. Nimetatud kliinik on vâga professionaalnne ja hea valik (Dr.Simmo oli minu kirurg). Ja täna olen kindlasti rohkem rahul, kui olin enne – aga tulemus pole kunagi 100% loomulik – et sellega tuleb arvestada. Jah, olen suht sale ja kondine ning lihase alla ei tahtnud kirurg paigaldada, kuna rinnalihased väga tugevad – eks see mängib oma rolli. Aga päris emotsiooniotsus see operatsioon ka olla ei tohiks. Muus osas – go for it, kui tunned, et muudab visuaali paremaks. Mina täna tunnen end märksa naiselikumana. Ja oluline ongi see kuidas mina või Sina end tunneb. Ma sain parajalt ikka kriitikat, et ei armasta end sellisena nagu olen – aga mulle on antud megailus ja hea keha – ainus, mis mind häiris, oli olematu rind – ja seda ei saa ma trenni, toitumise jms muuta.

  • Avatar
    Vasta Muhv. Nõudmiseni. 1. aprill 2021 at 23:04

    Mul küsimus, et kui üks laps on ja plaanis veel mõni, siis kas on mõtet enne hakata rindu kohendama või pigem alles siis kui lastetegemisega ühelpool?
    Ma veel toidan last rinnaga, aga kuna piima juba vähem ka, siis vaatan, et rindadele oma mõju see ikka jätab. Vaikselt siin mõtlengi, et äkki…
    Aga enne plaanis ette võtta hoopis laserepilatsioon, sest hormoonid on karvakasvu tuksi keeranud. Siiralt loodan, et aitab (kuigi info on nii vastuoluline – mõni kiidab taevani ja teised ütlevad, et pole tolku miskit).

  • Avatar
    Vasta Maria 1. aprill 2021 at 14:14

    Hiljuti Mel Robbins rääkis oma kogemusest, huvitav info ja tasub kaaluda.
    https://www.youtube.com/watch?v=NBsHtEb5Amk

    Muidugi igaühe kogemus võib olla erinev.

    • Avatar
      Vasta Kata 1. aprill 2021 at 17:25

      Lasin umbes 2,5 aastat tagasi panna ja ütlen, et maailma parim otsus. Kui enne ei julgenud iseennast peeglist vaadata või isegi ujulas teiste naiste ees riidest lahti võtta (rind oli täiesti olematu), siis nüüd olen oma kehaga väga rahul (väike C). Taastumine oli minu jaoks esimesed nädalad raske aga see ununeb (nagu laste sünnitamisega).
      Ilus rind annab nii palju enesekindlust ikka juurde.

  • Avatar
    Vasta Tanel 1. aprill 2021 at 13:43

    Mehena kes on tissi-mees mitte pepu-mees (mitte selles mõttes…) ütlen ma konkreetselt alati – tisside välimus on alati olulisem kui suurus! Enda naisel on imeilusad B-korvi tissid (ei ole sünnitanud) ja no ei saa eemale hoida 😀 Niiet olgu suured või väiksed, vahet pole, peaasi et on ilusad. Aga kui lähevad ikka sinna tühja soki poole juba siis loomulikult võib kohendada, see on täiesti ok. Vana ütlus – suured rinnad on riietes ilusamad kui paljalt, väiksed rinnad on paljalt ilusamad kui riides 😉 Ma pigem naudin oma naise ideaalseid tisse parem paljalt ja privaatselt kui eputan tema suurte rindadega avalikult riides aga magamistoas pööran pea ära. Edu sulle opil!

  • Avatar
    Vasta Maarja 1. aprill 2021 at 10:44

    Palun, naised, ärge tehke seda! Või tehke eelnevalt uurimustööd. Siis te nagunii ei tahaks seda teha.

  • Avatar
    Vasta Merike 1. aprill 2021 at 02:17

    Tublid naised kõik (siin kommentaariumis kui ka Mallu Sina ise) kes võtavad kätte ja muudavad midagi enda juures millega nad rahul pole 🙂 Ma ka kunagi 20-21 aastaselt kogusin raha ja tahtsin uued tissid panna (olin too aeg A korv võibolla max pisike B) aga näed aeg tegi oma töö ja nüüd 27 aastasena olen C korv (suurem) Kui võtan paar kilokest juurde olen kõmmdi D korv. (PS SÜNNITAMATA NAINE!)
    Ei räägi seda selleks et sa, Mallu meelt muudaksid (kammoon sul tehtud kolm imeilusat last)

  • Avatar
    Vasta Katre 31. märts 2021 at 22:04

    Paari päeva asemel ma arvestaks paari nädalase taastumusajaga. Vähemalt mul oli nii. Samuti pandi lihase alla (mis taastub kauem kui lihase peale pannes).
    Ja 380 ml B pealt tuleb pigem D korv. Mul väikse B peale 350 ml implantaat ja kasutanud vaid D korv rinnahoidjaid.

  • Avatar
    Vasta Naine 31. märts 2021 at 21:59

    Minul on rääkida väga pikk õpetlik lugu. Panin implantaadid alaväärsuskompleksist, olin psüühhiliselt katki (tol hetkel ma seda ei tunnistanud, arvasin, et see on lahendus kompleksidele). A korvist sai C raskelt teenitud raha eest. Lapsi ja meest polnud. Varsti pärast seda, kui leidsin ka õige mehe, hakkasin otsust kahetsema. Need ei tundunud nagu päris (emotsionaalselt), halb joosta, kõhuli ei saa magada. Tervis hakkas tegema veidraid asju. 6a hiljem sain aru, et implantaadid on tekitanud immuunsüsteemile tõsise häirekella. Lasin eemaldada (ja selgus, et need nägid välja nagu oleksid 20a sees olnud, purunenud), kuigi UH ja MRT seda ei näidanud. Eemaldamine oli palju raskem kui paigaldus, olu tohutu verekaotus. Tänaseks pole terve. Sain sellest trauma ja autoimmuunhaigused. Kui soovid minuga rohkem suhelda, palun. Igatahes, palun mõtle ümber, su lastel on ema vaja.

  • Avatar
    Vasta Eva 31. märts 2021 at 21:54

    Hetkel kogun raha kuna päris kallis lõbu on uued tissid. Kuid kuna 4 last on oma töö teinud ja ja vanus siis …..
    Mina pean ka tõsta laskma nii et see tõstab veel omakorda hinda.
    Nüüd siis jään ootama sinu lugu kuidas opp mõõdus ja taastumine läks. Ja ehk tuleb ka kood mallukas?

    • Avatar
      Vasta Gretsu 2. aprill 2021 at 15:38

      Kood võiks tulla jaa ??

  • Avatar
    Vasta Ahjaoh 31. märts 2021 at 21:22

    Ma tahaks nii kangesti vähendada, aga kardan juba ette, et mega suurelt tuleb parandada ja mis selle käigus kõik juhtuda võib… Vaja oleks vähendada, tõsta, nibude asukohta muuta ja ka nende suurust vähendada (pole isegi uurinud veel, et kas nibude suurust üldse vähendataksegi). Mu korv on ülbe F ja ideaalis sooviksin C-d või kasvõi B-d. Igatahes midagi, mis mu selga ei kurnaks ja millega oleks lihtsam riietuda.
    Aga hirm on suur ja kardan, et pärast olen armiline, tundetute nibudega ja õnnetum.
    Loomulikkus oleks muidu iga kell esmane valik, aga mu enese “suvikõrvits põlvikus” teeb mind ka teiste tissioppide suhtes väga leebeks ja arvamusvabaks.

    • Avatar
      Vasta Anneli 1. aprill 2021 at 23:26

      Tere!
      Ära karda. Mul on täpselt selline operatsioon tehtud 3 aastat tagasi. Vähendatud, tõstetud, nibu väiksemaks tehtud. Oli samuti E-F, nüüd C. Rind on väga ilus, arme põhimõtteliselt näha ei olegi – nibu ümbert ja nibust rinna alla minevat armi nagu ei olekski, rinnaalune arm jääb rinnavoldi sisse. Peale vaadates eales ei ütle, et lõigatud rinnad, lihtsalt tekib kahtlus, et kuidas nad küll nii ilusad on:). Nibude tundlikkus on kenasti alles, nibud olid suured ja nn laialivalguvad, nüüd ilusad ja hea suurusega. Taastumine ei olnud raske, haavad tahavad erilist hoolitsust (silikoonplaaster), et arme ei jääks, aga üldiselt üsna lihtne ja kerge oli. Parim otsus. Kaalusin ka aastaid ja olen nii rahul, et ette võtsin. Muideks, operatsiooni tegi sama arst, dr Mart Eller. Soovitan!

  • Avatar
    Vasta R 31. märts 2021 at 20:50

    Mul 2018 aastal The Health Clinicus pandud B-lite ümmargused 285cc (olen 165cm ja 53kg olin, nüüd veits rohkem 🙂 ) Tulemuseks väikesest B korvist C korviks. Kasutan 75C või 70D rinnakaid. Paigaldas dr. Troost. Praegu mõtlen, et jumal tänatud, et 285cc panin, vahetasin viimasel hetkel veel väiksemate vastu. Christinas Clinic oli valmis ka 380 panema, aga dr Troost ütles kohe, et minu keha jaoks on need liiga suured.

    Esimene ärkamine peale oppi oli ikka väga hirmus. Tissid nagu torpeedod ees, paistes ja valusad. Ma päriselt mõtlesin, et mida paganat ma teinud olen 😀 Taastumine polnud väga hull. Nädal aega pidi selili magama, mootoriga voodi ost tasus sel ajal end 500-ga ära 🙂 peale paistetuse alanemist läks seis ilusamaks, paari kuu pärast oli juba loomulik. Umbes aasta peale paigaldamist hakkas mul üks implantaat end ümber keerama (nagu pannkook pannil). Ikka üpris sageli tegi seda ja väga ebamugav oli. Dr ütles, et ilmselt laps sellel rinnal rohkem istunud ja tasku kus implantaat istub on liiga suur ning vajab kohendamist. See rind mul teisest ka veidi madalamale vajunud. Kohendamise haiglakulud tuleb ikka endal tasuda, seega ma nüüd venitan selle minekuga.

    Aa ja ühte rinnanibu ma peale oppi enam ei tunne 🙂 Maailma niru tunme on, nagu sügeleks, aga sügamine üldse ei aita.

  • Avatar
    Vasta Nimi 31. märts 2021 at 20:29

    Kas ma olen ainus, kes sügab kukalt lause “Mart tuli külla” lause peale??.
    Ehk ta ongi uus silmarõõm?

    Tissidest rääkides, siis olen mõelnud vähenduse peale, aga julgust pole.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 20:31

      Mart on ilukirurg ja mu sõber 😀

  • Avatar
    Vasta Marie 31. märts 2021 at 19:27

    Aga kas kõiki implantaate ei pea mingite aastate järel välja vahetama uuesti? Kunagi ma kuulsin et iga 10 aasta järel.. et kas nüüd ongi nii, et ühe korra paned ja elu lõpuni samad. Mis siis nüüd teisiti on, et miks varem pidi seda tegema?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 19:33

      Ei elu lõpuni ei kesta üksi implantaat, aga kella pealt küll pole, et 10a täis ja peab vahetama. Iga aasta käid kontrollis ja selle järgi vaadatakse 🙂

      • Avatar
        Vasta Miia 31. märts 2021 at 22:28

        Mul on 14 a olnud ja pole kordagi kontrollis käinud ?. Olen ka nendega 3 last ära imetanud , nii et ega neist suurt enam midagi järgi pole . Varsti peab vist uuendama. Aga samas mulle väga sobib pragune suurus sest teen palju sporti ja need ei sega.

        • Mallu
          Vasta Mallu 1. aprill 2021 at 01:32

          Iga aasta peab oma kirurgi juures kontrollis käima, et ennetada kasvajaid jne.

  • Avatar
    Vasta Eku 31. märts 2021 at 18:37

    Kahju, et siin tissiloosi ei toimu. Sinu hädiste B korvi tisside kõrval on minu AA “korv” täiesti olematu?

  • Avatar
    Vasta Kristi 31. märts 2021 at 17:56

    Käisin opil, kui elasin Austraalias, nii ümarad kui tilgad olid valikus ning mõlemad oleks olnud ok paigaldada, valisin tilgad siiski. Olen 167 ja 53kg, implantaadid said 350cc ning A korvist 60E/65DD. Aegajalt ikka taban end mõttelt, et 300cc oleks olnud mulle rohkem meelt mööda, kuigi teised kõik kiidavad, et kena ja proportsioonis. Ju ma ei ole nii eputaja. Taastumine läks üsna kergelt, jalutasin ise opilt koju ning kohe õhtul käisin dushi all, järgmine päev ka pesin pead ise ja toimetasin, polnud raskusi. Rohkem vaevas tohutu pinge rinnas kuna nahk vajas venimist ning selili magamine oli jube. Oli ka raske hoiduda asjade tõstmisest, kuna enesetunne oli hea, kuid kirurg hoiatas, et kuu kindlasti ei tohi üle mõne kiloseid asju kanda. Kõik siis selleks, et implantaat kenasti tehtud tasku õigesti pidama jääks ning et haavad ikka paraneksid. Üks asi millele ise ei osanud toona tähelepanu viia ja kirurgiga konsulteerida oli nibude asetus, minu jaoks omad isegi liiga kikkis ja kõrgel, oleksin eelistanud ca 1-2cm madalamal asuvaid, seega ehk tasub ka see üle käia, sest arusaam normaalsest paigutusest võib olla erinev, aga pilte näidates saab samale lainele. Soovitan ka pikka patja soetada, nii kui sain hakata külili magama, oli nii hea tissid padjale toetada, muidu oli tunne, et kukuvad küljest ära. 😀 Edu opiga!

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 18:24

      Kas sul siis tõsteti ka? Sest nibusid ju keegi kuskile eraldi paigutama ei hakka 😀

      • Avatar
        Vasta Kristi 31. märts 2021 at 18:53

        Ei tõstetud, kuid nibu asukoht sõltub implantaadi paigaldusest ning kuidas taskud luuakse. Ehk siis enda puhul taskud tsipa liiga madalal, implantaat võiks pisut kõrgemal istuda. Vajunud nad aastatega pole ja on endiselt nii nagu paar kuud pärast oppi. Üldjoontes ikkagi ei kahetse, kõik tore ilus ja naiselik on olla 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2021 at 18:56

          ok tänks, siis tean seda Mardiga arutada 😀

  • Avatar
    Vasta kärt 31. märts 2021 at 17:44

    Taastumine.. oli mul tõeline põrgu käsi tõsta ei saanud üldse .. magasin kuu aega istukil nii et tagumiku kont oli tulivalus.. aind valuvaigistite peal ja lõpux nädala möödudes ka xanax sest tekkisid ärevushood.. nüüd hea jutt. Tulemus imeilus ja ei kahetse aga uuesti ka ei teeks ??

  • Avatar
    Vasta Kristiina 31. märts 2021 at 17:05

    Kaks esimest päeva enesetunne oli nii jube, et sure või ära!
    Pmst võtsin aint valuvaigsteid ja magasin ööpäevaringselt.

    • Avatar
      Vasta Toona 1. aprill 2021 at 01:28

      Millalgi pead ikka neid kohendama minema ju? Ei ole igavesed need

  • Avatar
    Vasta Merlin 31. märts 2021 at 16:51

    Ise käisin aasta tagasi rindasid tõstmas ja vähendamas. Armid Juba hakkavad heledamaks minema aga ise üli rahul , korvisuuruseks on samuti c. Valusid ei olnud, küll aga plaasterdada ennast ei suutnud ( mul on enda haavade vaatamisega probleeme, kipub minestus peale ). Peale haavade paranemist plaasterdasin edasi umbes kuu, et vältida armide väljavenimist.
    Laenu/järeka osas soovitakd medicreditit, kuigi ise seda võimalust lõpuks ei kasutanud ja maksin kogusumma säästudest (tasud kogumist?).

    • Avatar
      Vasta Sigrit 31. märts 2021 at 21:16

      Käisin 9.03 the health clinicus opil. Jaan troost oli arst..siiani väga rahul, esimesed päevad oli raske voodust tõusta aga ei midagi hullu. Kõige raskem on selili magada, see on küll räige alguses? aga ootan põnevusega kui juba paika vajuksid ja et kuidas siis lõpptulemus on. Praegu väga ilusad. Motiva 275.

  • Avatar
    Vasta L 31. märts 2021 at 16:36

    Mina käisin ka Health Clinicus, 3 nädalat tagasi oli operatsioon ja nüüd kontroll ja kõik on ok. Taastumine pole üldse hull, 3 päeva võtsin valuvaigistit, esimesed päevad oli raske voodist püsti saada ja selili ebamugav magada.
    Sõbrannal lasin mõned korrad juukseid pesta ja poest raskemaid asju tuua, muidu sain ise kõik tehtud, läheks iga kell uuesti kui vaja 😀
    Ajaa soovitan enne operatsiooni kodus vajalikud asjad madalamatele riiulitele panna, lihtsam kätte saada ja veits vähem abitu tunne.

  • Avatar
    Vasta Sofia 31. märts 2021 at 16:26

    Mul tehtud aasta tagasi , kõige raskem oli magada selili 2 nädalat. Aga muidu suht lebo paar päeva oli veits valus , aga mitte midagi erilist. See valu ununeb nii kiiresti , kui saad jälle ennast seksikana tunda ja kanda seda mida soovid. ???

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 31. märts 2021 at 16:16

    Äge:) ma käisin 25.03 just opil. 420 ml ja lihase peale. Nyyd täna juba inimese tunne. 3 päeva võtsin valuvaigisteid. Selili magamine on kõige raskem selle asja juures. Esimesed 3 ööd magasin pool istudes kaks patja selja taga. Hetkel veel mega paistes ja kõvad. Selline survetunne nagu tissid plahvatavad kohe piimast ?

  • Avatar
    Vasta A 31. märts 2021 at 15:42

    Kaks aastat tagasi sai ka tehtud ja elu kõige parem otsus. Taastumine ei olnud mittte midagi hullu.
    Peale kolmandat päeva oli juba lihtne.
    Mäletan et mees aitas paar korda öösel voodist istuli ja natuke raske oli nt külmkapi ust avada v akent aga ei midagi rohkemat. Juukseid ei saanud ka ise pesta.

  • Avatar
    Vasta Kertu 31. märts 2021 at 15:41

    Sa elad üürikorteris, sul on 3 last ja sul pole rahaga muud teha, oi sorry, laenurahaga muud teha, kui tissid panna. Uus mees nõuab? Seriously!? Tule maa peale!!!!

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. aprill 2021 at 17:26

      Mitte keegi minult mitte midagi ei nõua ega isegi eelda, käsi südamel 😀 Ja elusees ei teeks ühegi mehe survestamisel seda oppi. Mis korterit ja lapsi puudutab, siis mul on kõik jumala hästi kontrolli all, aga aitäh muretsemast 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 31. märts 2021 at 15:33

    Lisaks veel et kui ma endale implantaadid lasin panna ja jagasin enda kogemust, siis väga paljud tunnistasid, et on ka mõelnud, tahaksid aga ei julge või ei ole raha. Üks sõbranna isegi läks sellepeale konsultatsioonile ja lasi endale ka panna.
    Mina tegin selle medicrediti järelmaksuga, mille ma hiljem ennetähtaega maksin korraga ära.

  • Avatar
    Vasta Mari 31. märts 2021 at 15:32

    Poolt! Rinnad tuleks panna kui tunned et ise tahad ja endaa heaolu jaoks, siis kui on tunne et nüüd! Mul ei olnud enne mitte midagi (rasedusega ka ei tulnud mis oli suur pettumus , arst kes mu üle vaatas isegi ei kahelnud kordagi mu otsuses, sest ainus kommentaar oli “Sul tõesti pole siin midagi”. Ma tahtsin et oleks midagigi – et riided istuksid ja enesetunne oelks parem ja seda ma ka sain! Uued rinnad sai pandud juba 2017 sügisel ma arvan.. ? Seega selle taastumisperioodi olen ma vist ajus ära blokkinud, aga esimene nädal oli kindlasti raske, püsti saada voodist oli raske hommikul, seda mäletan kõige paremini 😀 Aga valu läheb mööda ja rinnad jäävad 🙂 Ja see rinnaimplantaatide haigus tundub mingi uus pseudomure olevat pigem ..

    • Avatar
      Vasta Naine 31. märts 2021 at 22:10

      Mul on nii kahju lugeda, et arvatakse et “breast implant illness” on väljamõeldis (nb! Osade Ilukirurgide jaoks küll). Rinnaimplantaatide näol on tegemust suure kahe eraldiseisva võõrkehaga. See kuidas immuunsüsteem reageerib ei tea keegi. Minul nii hästi ei läinud kahjuks ja tervist enam tagasi ei saa.

  • Avatar
    Vasta Kets 31. märts 2021 at 15:31

    Sa kardad narkoosi mis minu jaoks eriti lebo mõelda ?, ma pigem hakkasin kartma rindade kapseldumist või siis, et siiski võõrkehad minu kehas, et kunagi ei tea kas ja kuidas sobib ja kuidas minu keha reageerib. Paar aastat tagasi olin ma 99% veendunud, et uued rinnad ma lasen panna aga selle kahe aastaga ma jõudsin ümber mõelda. Nägin tv ka kellegi hirmu lugu. Pole just selline otsus, et ah täna tahaks ja kohe panen. Ps: mul väga pisikesed rinnad A kuni väiksem B ja kehaga pole absoluutselt proportsioonis sest perse ja puusad on laiemad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 15:50

      100% kõikide implantaatide ümber tekib see kapseldumine muuseas 😀 ega see ei tee midagi

  • Avatar
    Vasta Gerli 31. märts 2021 at 15:28

    Mina panin oma A-korvile 360cc implantaadid ja nüüd kannan rinnahoidjat suuruses 75D/E.
    Peale oppi oli valus küll, voodis magasin pool-istuvas asendis ja püsti aitas esimestel päevadel mees. Esimese nädala olingi ainult voodis, teine nädal juba käisin küürus seljaga poes ka. ? Autos hoidsin sõidu ajal rindadest kätega kinni, sest tundus, et auto raputab nii rämedalt nagu sõidaks offroadi. ? Tööle pidin tagasi minema 2ndl möödudes, aga võtsin ühe nädala veel lisaks vabaks, sest töö oli füüsiline. Alguses oli ikkagi paar nädalat tööl hirm haiget teha. Valuvaigistid iseenesest hoidsid valu päris hästi kontrolli all. Peaasi, et võtad rohtu alati enne, kui jõuab valutama hakata. Valu maha võtta raskem kui pidevalt kontrolli all hoida. Kokkuvõttes oli valus küll, aga mitte just piinarikas.

  • Avatar
    Vasta M 31. märts 2021 at 15:27

    Uuriks lisaks, et kas paned ümarad või tilga kujulised? ja mis hinnaga tuleb arvestada. Suur soov on endale ka panna, olen terve elu olnud väikse rinnaga, kes siis ei unistaks lopsakast partiist ? Tuleb aga hakata koguma ja ära teha. Muidugi mul pole lapsi tehtud, aga need ei tohiks mõjutada seda?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 15:51

      Tilga kujulised pannaksegi üldiselt mitte sünnitanud naistele 🙂

  • Avatar
    Vasta F 31. märts 2021 at 15:25

    Arvan, et vale on jätta muljet, et ah, lasin möödaminnes uued tissid panna. Igal protseduuril on omad ohud. Ma ei mõtle operatsiooni riski, seda ei kardaks, aga riskida “breast implants illness`”-iga, peaksid need enda omad ikka täiesti talumatud välja nägema.
    Lisaks oleks päris veider olla 70-aastase kehaga ja punnis prinkide tissidega. Keha poleks proportsioonis.
    Aga eks igaüks ise teab. Aga ei pea õigeks, et tissidest selline moehaigus saanud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 18:29

      Ma ei jäta mingit muljet, lihtsalt minu jaoks isiklikult ei ole see mingi “suur otsus”, ma teen pooli asju siin elus möödaminnes 😀 Teised tehku ikka nii, kuidas ise soovivad ja tahavad 😀

    • Avatar
      Vasta Anu 31. märts 2021 at 23:36

      Kuna implantaate tuleb vahetada iga 10-20 aasta tagant, siis ühel hetkel võib ju rahulikult otsustada nad välja jättagi. Keegi ei jaluta 70-sena ringi samade tissidega, mis ta 30-selt lasi panna.

  • Avatar
    Vasta Kats 31. märts 2021 at 15:23

    Käidud ja tehtud 2-aastat tagasi. Tahtsin pikki aastaid, varasemalt olid veidi erineva suurusega rinnad ja a korv, mitte miski ei istunud seljas ja et enamvähem normaalne olla, pidi koguaeg push-up rinnakas seljas olema. Praegu mõtlen, et elu parim otsus, rinnad on niii ilusad! Ise panin CC-s, lähtusin soovitustest ja peale oppi sain 75C. Esimesed 5 päeva oli raske, aga see kõik on seda väärt!:)

  • Avatar
    Vasta Birgit 31. märts 2021 at 15:21

    Kas need on jäädavad või peab ala 5aasta pärast uued panema ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 15:23

      nendel ei ole “aegumiskuupäeva” 😀

  • Avatar
    Vasta Birgit 31. märts 2021 at 15:21

    Kas need on jäädavat või peab ala 5aasta pärast uued panema ?

  • Avatar
    Vasta Triinnn 31. märts 2021 at 15:18

    Kas sa ei arva, et natuke kiirustad ?
    Oled sa lugenud mida see võõrkeha su kehas tega võib ?
    Miks väiksed tissid kuidagi koledamad on ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 15:20

      Kus ma ütlesin, et väiksed koledamad on 🙂

    • Avatar
      Vasta Laura 31. märts 2021 at 15:24

      Millega kiirustad?
      Kas 40 saades on parem avastada, et shit, oleks võinud noore elu olla kobeda tissiga?
      Oma võõrkeha jutuga minge puu taha ausalt. See on igasugu porgandite ja muude uhhuuteadlaste jutt. Minul on silikoonid juba 15a ja elus pole isegi haige olnud.

      • Avatar
        Vasta Trinnn 31. märts 2021 at 17:23

        Võõrkeha ta ju on 100%. Mis siin kuu peale minna ? kiirustad… selles mōttes, et pole vast paari kuu otsus… btw, malluks alles sai 30

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2021 at 17:24

          ma ei saanud alles 30 aga ok 😀

      • Avatar
        Vasta JJ 31. märts 2021 at 18:15

        Porgandil on endal ka. Ja kannatabki kõrvalnähtude all, aga ära ka võtta ei lase. Ma uurisin ka kunagi teemat kui sellist. Ma ei tea, 15 a tagasi. Sain kinnitust, et ei, endale ei pane. Lugesin reaalsete eesti naiste reaalseid kogemusi – keegi oligi teinud Delfi naistekasse teema, et kas ainult mul on jama ja ebamugav. Ei, oli kohe paljudel, aga kõik kannatavad ilu nimel. Igatahes ei kanna ma nüüd ka enam push-uppe, sest sa jeerum, kui ebamugav see rinnahoidja on. Väga vabastav on mitte põdeda.

      • Avatar
        Vasta H.S 31. märts 2021 at 22:34

        Käisin opil 4 nädalat tagasi! Otsusega super rahul, taastumine oli ka kerge. Ümarad Perled mul 🙂 Ja ka katsudes võitsid mu poolehoiu,nii mõnusad. Mul küll 335 suuruseks ja ümarad, aga oleks võinud isegi suuremad olla. Samas suuremaks saab alati minna ?

    • Avatar
      Vasta Boobs :) 31. märts 2021 at 20:11

      Üle 5aasta tagasi panin implantaadid 335 ja ümarad. Kuna mul oli eelnevalt olnud juab c korv, miaspeale teist last tühjaks vajus, oli see mu kindel plaan.
      Nüüd aga kahetsen, et ei olnud rohkem informeeritud, ma tunnen, et ikka ei ole nö pingid vaid fake pallid. Pandi lihase ette, sest ruumi oli.
      Kokkuvõtvalt suurusega olen rahul, aga ehk oleks pidanud ka rinda vähendama vms, kui ikka ei ole triksis-traksis.
      Eks paari aasta jooksul lähen vahetama ja see kord olen juba targem 🙂

  • Avatar
    Vasta Crimson 31. märts 2021 at 15:17

    Bigbank sobiks juba nime poolest tissiopi laenupangaks ? Sa niigi püss naine, varsti siis lausa kahur. Kade meel hakkab. Oleks omal ka vaja, aga mul pole silmaopilgi veel käidud. Edu opil!

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 15:19

      haha, selle peale ma ei mõelnudki, sobib jah 😀

  • Avatar
    Vasta E. 31. märts 2021 at 15:12

    “Nirakatega ringi silkama” 😀 Mul ka on hädised B-d ja olen nendega terve elu ringi silganud. 😀 Pesulaud ma enda kohta ei ütle, et sest meeste kommentaarid on olnud, et “niikaua kui isegi väike kumerus on, on finee ja pole siis ju pesulaud”. Kuigi ma ei väida, et tahaksin ka suuremaid rindu, aga laenu ei taha võtta sellepärast ja ma ka mittu tonni HETKEL ei taha selle alla panna,kuigi saaks. Lisaks on kahtlused olnud implataatide osas ja siis see implantaadi haigus (ma korjan kõik üles :D). Aga tegelt ma tulin siia ültema, et eesti naised enamvähem, kes uusi rindu lähevad panema, panevad endale lõpuks C korvi, ma tahaks lihtsalt tugevat B-d. 😀 Kirjuta siis hiljem ka (kui paranemisperiood läbi), et kas on aru saada, et tehis ning kuidas su uuele kaaslasele su uhiuued rinnad meeldivad. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 15:12

      Haha, ma ei mõelnud seda sugugi väikeste rindadele dissina, minu meelest on igas suuruses tissid ilusad #nohomo 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 31. märts 2021 at 15:06

    Ma olen 181cm pikk ja mul 550ml, tulemuseks suur C või väike D. Ülirahul, Iga päev imetlen enda tisse, hahaaaaaa. Nibuneedi lasin ka panna, nüüd kohe eriti šekš värk 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 15:07

      Ma sinust veitsa lühem ka, 169 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 31. märts 2021 at 15:03

    Olen ka peale 3 lapse sündi sellele mõelnud, aga hirm on ja nii ta ainult ideeks on jäänud. Rinnad on ausalt nagu silguniisud, vajunud ja lõssis?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 15:07

      ma ei saaks öelda, et mul null hirmu oleks 😀

      • Avatar
        Vasta Liis 31. märts 2021 at 15:09

        Jään ootama su opist saadud kogemuse ja taastumise postitust ehk annab see ka mulle rohkem julgust ning tõuke sellele suunas liikuda ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2021 at 15:10

          aah, ma ei jõua ka ära oodata, muidu enne selline närv sees, oleks juba tehtud, saaks edasi elada 😀

  • Avatar
    Vasta t. 31. märts 2021 at 14:53

    Ok, ma nüüd lähen nurka ja häbenen… Ostsin just eelmisel nädalal uut pesu ja kellele ma valetan, 85A oli see, mis parajalt istus. Olen küll 30, aga ei mõtle veel ühegi rinnaopi peale. Nüüd hakka või arvama, et kellegi jaoks lame ja inetu olen.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 15:03

      Miks sina häbenema pead? Või mis see sinu tissidesse puutub, mis teised enda omadega teevad 😀

    • Avatar
      Vasta S. 1. aprill 2021 at 15:07

      Mul sarnane seis. Vanust 30 ja nt trenni saaksin hea tahtmise juures ka täitsa ilma trennirinnahoidjata teha 😀
      Kord paari aasta jooksul tuleb tahtmine päris pesupoest kraami osta (mitte tavalist Lindexi pesu), viimane kord palusin BonBon Lingerie poes müüjalt abi, et ehk ta leiab nende tootevalikust mulle ka midagi. Müüja muidugi andis proovida asju, mis mul nagu tühjad kausid ümber rippusid, ja tunnistas siis, et minusugusele pole neil tõesti midagi pakkuda.

      Korraks lõi klombi kurku küll, aga no mis siis, elu läheb edasi 😀

      Peigmehed on alati tagumikku kiitnud ja muidu on ka füüsiline tegevuskava super olnud. Igatahes jumalale tänu, et praegu pitsilised bralette tüüpi rinnahoidjad moes ja saadaval on, ei pane need mul selga valutama ega midagi, ja armsad näevad välja ka (klassikalise korvistatud pesuga mul pikka pidu poleks).

      Implantaatide suhtes olen “ela ja lase elada” leeris, ise väga ei julgeks ja ootan naiivselt, et ehk lapse saamine annab kunagi sutsu materjali juurde.

  • Avatar
    Vasta Kiki 31. märts 2021 at 14:50

    Bigbank on juba 2x helistanud lisaküsimustega… Ja selle peale ma kohe kujutasin ette, kuidas preili pangast helistab ja uurib, et mis mõõdus ja kujuga ja materjalist see uus tiss siis tuleb. Lisaküsimused, noh.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2021 at 15:03

      Haha, see oleks hea olnud küll 😀 Et girrrrl, millal paned siis 😀

      • Avatar
        Vasta Brit00 31. märts 2021 at 15:11

        Ma tean, et igaüks teab ise, mis ta teeb aga minu meelest sul neid tarvis pole ??

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. märts 2021 at 15:12

          noh, “vaja” on lai mõiste indeed 😀

        • Avatar
          Vasta Laura 31. märts 2021 at 15:15

          Britoo, sa oled tihti näinud Malluka paljaid tisse või neid näppimas käinud?

          • Mallu
            Mallu 31. märts 2021 at 15:15

            hea küsimus 😀