AVALDAN ARVAMUST

rinnaoperatsioon Q&A

25. aprill 2021

Täitsa absurd mõelda, et napid kolm nädalat tagasi oli mul rinnaoperatsioon ja nüüd on juba peaaegu selline tunne, et kõik on samamoodi nagu enne. Selles suhtes, et selle erinevusega, et pooled kleidid-pluusid on nüüd rinnust kitsad ja pean veel paar nädalat seda spets rinnahoidjat kandma. Aga kuna teil on iga päev nii palju küsimusi, siis otsustasin need instas kokku korjata ja ühtse blogipostiga vastata. Sedasi saan huvilistele lingi anda ega pea ühte juttu sada korda rääkima, haha.

Mille järgi valisid kliiniku rinnaopi tegemiseks?

Kuna minu…ihukirurg, kui nii võiks öelda, Mart Eller, asus hiljaaegu Health Clinic-usse tööle, siis ega mul valikuga suurt küsimust ei olnudki. Health Clinic põhimõtteliselt vahendab kirurge ja haiglaid, ehk siis minu operatsioon toimus jällegi Kotka Erahaiglas. Kogu paberimajanduse ajas Health Clinic haiglaga aga ise. Minule anti ainult teada, millal ja kuhu ma minema pean. Eriti mugav lahendus!

Mis protseduure sa Mardi juures teinud oled ja miks just tema juures?

Mul ei olnud enne iluoppidega mitte mingit kogemust. Vist olin korra oma otsaesisega botoxis käinud. Aga peale Lende sündi võtsin ma täiega juurde ning mu figuur ja kehakuju on juba selline, et enamus koguneb just kõhule ja noh, lotti. Ehk sattusin lambist just Mardi konsultatsioonile ja esimesest minutist sain aru, et tegemist on täpselt sellise minu inimesega. Kohe klappisime, viskasime nalja ja rääkisime juttu. Sellel samal konsultatsioonil sain ka aru, et ilmselgelt on Mart oma ala tippude seas – seletas mulle kõik ilusasti ära, et mida ta teeks ja miks ja kuidas jne. Seega ei tekkinud mul isegi küsimust, et kui teha, siis just ainult Mardi käe all. Niisiis tegi ta mulle kõigepealt kõhule lipo ja siis eelmine aasta lõua alla ka. Mõlemad tulemused on püsinud ja mina olen mega rahul. Seega ei olnud küsimustki, et kas ma oma tissid kellegi teise kätte usaldaksin. Kindel ei!

Kui palju rinnaoperatsiooni maksis?

Selle kohta oli vist kõige rohkem küsimusi, aga samas on sellele raske vastata, sest see oleneb paljudest asjadest. Sellest, et mis firma implantaadid sa valid, kui suured ja kas sul on vaja lisaks ka neid tõsta või mitte. Üldiselt olen ma aru saanud, et hind jääb sinna 4000 euro kanti. Kuna ma ei tahtnud korraga nii suurt summat välja käia, aga samas eluaeg mingi väikse laenu maksmisega ka tegeleda ei viitsinud, siis võtsin kolmest pangast pakkumised ja kõige paremat intressi pakkus mulle Bigbank. Võiks lausa öelda, et tunduvalt paremat intressi, kui teised. Seega võtsin terviselaenu ja paari kuu pärast on tissid juba minu omad 😀

Ma laenuvõtjana olen tegelikult suht algaja. Aga see Bigbankiga asjatamise kogemus tekitas tunde, et selliseid mitmetonniseid asju võib teinekordki mingi poole aasta või aasta peale ära jagada. Siis ei pea korraga rahakotti auku lööma.

Kas jäin suurusega rahule, mis suuruses korv nüüd on?

Nagu ma ütlesin, usaldasin ma Marti 100%. Seega kui ta soovitas mulle 390CC, ei näinud ma põhjust vastu vaielda. Ja siiani võiks öelda, et TUNDUB, et olen rahul. Eks nad natukene suured veel näevad välja, aga kuna opist on nii vähe aega möödas ja nad ei ole veel alla langenud, siis praegu näeb ilma rinnahoidjateta välja, nagu mul oleks extra push up rinnahoidja seljas, haha. Aga no öeldaksegi, et see lõpptulemus hakkab olema umbes kuue kuu pärast. Seega ma praegu veel üldse ei muretse selle veidi fake välimuse pärast, küllap läheb paremaks.

Riiete ja bikiinidega näeb juba praegu mega hea välja, ei hakka salgama, haha. Aga selle korvi suuruse kohta ma ei oska öelda, ma arvan, et korralik C ikka. Kui poed lahti tehakse, sean esimese asjana sammud Change’i poodi, et nad mind üle mõõdaks ja saan siis oma pesuvarusid täiendada. Eelmiseid enam naljalt selga ei venita, kui aus olla 😀

Kas tunned katsudes erinevust?

Tead vist mitte eriti (ise praegu raevukalt tisse mudides). Alguses olid nad muidugi kivikõvad ja meenutasid seda tunnet, kui piimapais tekkis peale sünnitust. Praegu on minu meelest täitsa tavalised tissid. Okei, ilmselt selle suuruse kohta peaksid nad natukene rippuvamad ja pehmemad olema, aga noh. Sellepärast see tissiopp ju ka tehtud sai, et nad ei oleks rippuvad ja lödid, I guess.

Kui kaua läks aega, et said jälle igapäevaseid asju teha?

No kui ma aus olen, siis tegelikult sain ma kohe järgmisel päeval ise kõik tehtud. Muidugi oli see alguses veits vaevaline ja väga kangete valuvaigistite all, aga kõik pesemised ja riidevahetused jne sain tehtud. Täiesti valuvabalt sain ma kõike teha alates viiendast päevast. Eks see taastumine on individuaalne.

Kas see imelik krudin on ära kadunud?

Tead, see juhtus ainult paar korda täitsa alguses ja enam pole seda tunnet tundnud jaa. Jumal tänatud!

Mis oli kõige suurem hirm? Kas kartsid? Kas arst hoiatas ka millegi eest?

Eriti ei kartnud, närv oli muidugi sees. See sekund enne kui ma narkoosi jäin oli küll tunne, et apppiii, oodake, andke mulle üks sekund veel aega 😀 Aga siis ma juba ärkasin üles ja kõik oli tehtud ja korras. Kuna ma uskusin, et Mart mulle ilusa tulemuse teeb, siis selle üle ma ei põdenud üldse. Kartsin vb kõige rohkem seda taastumist, aga see ei olnud üldse nii hull, kui ma pelgasin. Hoiatati selle eest, et tuleb ennast hoida ja ei tohi rapsida, aga muud dramaatilisi sõnu peale ei loetud.

Kas tunnen ennast suuremate rindadega nüüd kuidagi teisiti/naiselikumalt?

Ma pean ütlema, et ei. Mul on ju korduvalt ja aastaid OLNUD suured tissid, et ilmselt oleks suurem erinevus siis, kui ma terve elu oleksin pesulaud olnud vms 😀 Aga ma seda küll ootan, et kõik juba ära paraneks ja saaksin endale uut pesu ja kleite ja asju osta, et näha, kuidas need istuma hakkavad. Seda, et oo, mu enesehinnang nüüd max laes jne, seda tunnet ei ole, sest ma olin enne ka suht rahul (sry, ego alert :D).

Kui on soov veel lapsi saada, kas on võimalik imetada?

Ma olen aru saanud, et ikka on jah.

Kas operatsiooni tuleb kunagi korrata, implantaadid välja vahetada?

Kunagi kindlasti, sest miski pole ju igavene. Aja jooksul võivad inimesed alla võtta, nahk välja venida (jääd vanaks noh). Või lihtsalt viskab kopa ette ja enam ei taha. Aga see pole nii, et ala kümme aastat kukub ja siis pead kohe minema. Pigem tuleb jooksvalt vaadata.

Kas sa BII (breast implant illness’i) ei pelga?

Ausalt öeldes mitte, kuigi ma lugesin selle kohta ka, aga ma ei näe põhjust paratseda asjade üle, mis veel käes ei ole (enamikel seda siiski ju ka ei teki).

Kui tihti kontrollis käima peab?

Esimene kord käisin kaks nädalat peale oppi, kus kirurg vaatas haavad üle ja eemaldas mingi niitide sõlme. Edaspidi tuleb kontrollis käia kord aastas, et veenduda, et kõik on ikka hästi. Ma olen aru saanud, et osad kirurgid ei maini klientidele, et iga aasta peaks kontrollis käima, aga tõesõna peab!

Kas lasid implantaadid panna rinnalihase alla või peale?

Mart soovitas, et tema paneks alla ja ma eksperdi soovituses kahtlema ei hakanud. Seega on mul rinnalihase all.

Sünnitamine või tissiopp – kumb on hullem?

Issand jumal, miljon korda hullem on sünnitada 😀 Kui mitte kaks miljonit.

Mis sinu kirurg arvab nendest ebaõnnestunud oppidest, mis ilukirurgiagrupis jagatud on? Miks nii juhtub?

Iga ebaõnnestunud juhust peab käsitlema individuaalselt. Ebaõnnestumisi esineb alati ja absoluutselt kõigil kirurgidel. Kui keegi väidab, et tal ei ole ühtegi tüsistust, siis järelikult ei tegele ta kirurgiaga. Alati ei ole probleemides süüdi sootuks mitte kirurg, vaid mõnikord on asi hoopis patsiendi poolne – ei peeta kinni režiimist jne. Kas süüdlase otsimine aitab tüsistust parandada? Tõenäoliselt mitte. Samas sageli jäävad tüsistuste tekkepõhjused üldse ebaselgeks- ei ole süüdi ei arst ega ka patsient. Üldjuhul on võimalik enamusi probleeme hiljem õnneks korrigeerida. Ükski arst ei võta protseduuri ette eesmärgiga kellelegi halba teha. Eesmärk on ikka maksimaalselt head tulemust saavutada!

Enne-pärast pilte

Lõpetuseks veel üks “tore” enne-pärast pilt. Ma teadsin, et mul peaks kuskil olema üks pilt ühe rohelise trikooga, et mõtlesin, et saaks täna selle selga ajada ja saaks ehk mingi võrdluspildi. Ja no ütleme nii, et paari aastaga on muud ka muutunud, kui tissid 😀

Loe ka neid postitusi!

19 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaja 2. mai 2021 at 23:21

    Kas sa oled kõhuplastikat ka teinud? ( Vaadates viimaseid võrdluspilte) Mul hetkel kolmas ja viimane lapsuke ka ja nüüd peale kolmandat keisrit kõht ikka ripub küll (püstiseistes täiega norm, aga kui kummardan, siis korralik nahk seal) ja tissid olid mõni kuu tagasi 95 DD, siis nüüd on “miinus A” 😀 eks kaalulangus ka korralikult mõjutab, aga… Mõtlesin, et kas sul on selle plastikaga ka kogemus või said ise naha korda?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. mai 2021 at 23:43

      Ei ole 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 27. aprill 2021 at 13:11

    Mul 4 last ja tissid on taastunud varem päris hästi ?. Ootame-vaatame muidugi kui too neljas jõmm lõpetab ?. Isegi kui raha oleks, ei teeks. Ülejäänud keha (kõht) ju on ikka selline pehme (lödi..?)… nagu naisel peab olema. Kui päris trenni fanatt ei ole, teevad aastad ülejäänud kehaga oma töö nagunii. Selles valguses oleksid need opitud rinnad ikka nagu mingi tehis something… Mees mudima rindu! ? Lähevad rutem trimmi. Aga ilusad, ei saa salata.

  • Avatar
    Vasta K 26. aprill 2021 at 19:16

    Musta trikooga pilt – polnud mahti tisse väga vahtidagi, silmad tõmbasid kogu tähelepanu. Nii, nii ilusad! 🙂

  • Avatar
    Vasta Karmen 26. aprill 2021 at 10:14

    Hot mama ??

  • Avatar
    Vasta Sandra 26. aprill 2021 at 09:31

    Niiiiiii kaunis ja äge naine! Ei jõua enda oppi ära oodata ??

  • Avatar
    Vasta Leili 26. aprill 2021 at 08:40

    Väga püss tulemus! ? Mul küsimus hoopis musta trikoo kohta mitte tisside? kust saab?

    • Avatar
      Vasta Boobs :) 26. aprill 2021 at 10:06

      Sama küsimus ?

  • Avatar
    Vasta Maili 25. aprill 2021 at 21:57

    Väga ilus!

  • Avatar
    Vasta Kalmu 25. aprill 2021 at 21:46

    Kas oled mõelnud ka tätoveeringud eemaldada?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2021 at 22:04

      Ei

      • Avatar
        Vasta Ema 25. aprill 2021 at 23:15

        Mul on üks rind 95D ja teine 100E, nii et peaksin samuti korrigeerimise peale mõtlema. 85C oleks optimaalne ja seljale talutav suurus.
        Sinu tulemust aga kiidan ??

  • Avatar
    Vasta Elllu 25. aprill 2021 at 21:36

    Tahaks ka , kaks last on oma töö teinud aga noo pole sellist raha?

  • Avatar
    Vasta Kristiina 25. aprill 2021 at 21:22

    Hei,
    Väga ilus! Minul tekkis selline küsimus, et kus need armid on ja kui suured need on?

  • Avatar
    Vasta Nimetu 25. aprill 2021 at 21:05

    Norm tiss ?
    Ma loodan, et mu naine pole siia sisse loginud oma kontoga ?

    Nimetu

    Ma ei ole robot

    Aaagghhrr

  • Avatar
    Vasta T 25. aprill 2021 at 20:54

    Krt, magasin Q&A maha, aga tahaks küsida, et kus täpsemalt need haavad on (kas rinna all või küljepeal?), kui suured need haavad on? Tahaks küljepealt ka enne-pärast pilti võimalusel! Ja kuidas peikale meeldib? 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2021 at 21:25

      Rinna all on armid 🙂

    • Avatar
      Vasta Maimu-Liisu 25. aprill 2021 at 22:13

      Vabandust.. igalt realt ootasin sooduskoodiiiii!!! ???

  • Avatar
    Vasta Kelly 25. aprill 2021 at 20:09

    Megailusad tissid! 😀 Ma hetkel tissitan last ja mul loomulikult väga suured rinnad, nii et ootan õudusega, mis neist alles jääb. Olen mõelnud juba ammu, et kui lapsed saadud ja imetatud, siis ilmselt läheks ka ise opile kui vahendid vähegi võimaldavad.