SPORDIJUTUD

püha jumal, millesse ma ennast nüüd mässisin?!

10. juuni 2021

Ma ei tea, kui soojad suhted teil jalgpalliga on, aga mina ei ole end kunagi mingiks eriliseks fänniks pidanud. Kunagi ammu, kui oma Austraalia rännakult kodu poole tagasi tulin, peatusin ma paar nädalat Malaisias. Kes on kursis sellise asjaga nagu couchsurfing, siis vot seda ma just seal tegingi. Ehk siis ööbisin võõra inimese juures. Haha, okei, see kõlas nüüd imelikult. Tegelikult oli see sellel ajal päris popp trippimisviis. Ma ei tea, kas see veel praegu muidugi eksisteerib, aga põhipoint on see, et saad ennast ühel veebilehel regada, kirjutad enda tutvustuse ja siis saad valida riikide järgi, et kus ja kelle juures sa peatuda tahaks. Leht ise on väga turvaline, näed ka teiste kommentaare, kes antud isiku juures ööbinud on jne.

Igatahes olin mina kamba noormeeste juures, kes kõik olid mega suured jalkafännid. Issand, mis aasta see oli, kus jalka tunnuslaul oli Shakira Waka-Waka lugu? Ikka ammu… Aga kuna nemad jalkat vaatasid ja mul ka seal paremat teha polnud, jäin ka vaatama.

Täiesti hämmastav, kui kiiresti tol ajal see hasart tekkis. Ikka kujunesid omad lemmikud ja isegi mingisuguseid reegleid tegid nad mulle selgeks. Lõpuks olin ise ka koos nendega poolhüsteerias, kui “vale” meeskond värava lõi ja värki.

Seega, kui mult nüüd mõni aeg tagasi küsiti, et kas ma kunagi jalkat vaadanud olen, võisin ausalt öelda, et muidugi olen. Mis siis, et sada aastat tagasi, aga sellegipoolest olen! Isegi oma lemmikmeeskond on! Mitte loomulikult selle põhjal, et ma nüüd jubedalt teaks, kes maru hea mängija on, aga kammoon, silmad on mul ju ometi peas ja kuna ma Hispaaniat nii väga armastan, siis tundus täiesti soliidne valik just neid eelistada. 

Enne kui ma arugi sain, paluti mind osa võtta jalkaprojektist. Ei, mitte ise mängimiseks, jumal tänatud. Ma väänaks vist oma jala esimese löögi peale välja, kui ma isegi pallile imekombel pihta saaks. Aga kohe on algamas 2021. aasta meistrivõistlused ja selle raames mõtles Fenixjalka välja sellise naljaka kampaania, et mina ja spordikommentaator Ott Järvela hakkame omavahel ennustusmängu mängima. Iga päev ennustame ühe mängu tulemusi ja vaatame, kummal õigus on.

Te võite küll arvata, et tal on oma teadmistepagasiga suur eelis ja noh… äkki ongi? Aga mina usun, et kõik need pallimängud on üks paras joppamise asi ja ma ei näe absoluutselt põhjust, miks hoopis MINA võita ei võiks? Seda enam, et erinevalt Otist on mul siin blogis ja Instagramis mitukümmend tuhat sõpsi, kes mind aidata võivad selle valiku tegemisel. Seega on mul usku.

Ja mis oleks võistlus ilma võidu ja kaotuseta. Kui mina võidan, saan ma rahus mõne oma projekti Oti kanda anda. Kaua ma ikka neid kreemide ja ilutoodete tutvustusi valmis vorbin. Las Ott teeb ise minu asemel! Ja kui mingi ime läbi peaksin mina kaotama, ootab mind ees ühe mahlaka spordireportaaži kirjutamine. Asi siis sedagi kirjutada oleks… Mehed jooksevad ringi. Ajavad palli taga. Üks saab palli väravasse, teised on pettunud. Heh, näete, juba peaaegu valmis 😀

Ah, ei. Mul on tegelikult usku, et see reportaaž jääb minu poolt kirjutamata. Kuumad Hispaania mehed võidavad ja mina saan enne igat mängu teie abiga vabalt aru, kummale meeskonnale võit tuleb, eks?

Teie ise saate ka meie mängus natukene kaasa lüüa ja pooli valida. Nimelt saate te Fenixjalka lehel valida, kas usute rohkem minu või Oti ennustust. Ma loodan, et olete ikka minu poolt, eks, khmmm!! Seal läheb kõikide kaasalööjate vahel loosi igasuguseid ägedaid auhindu, seega on meid ees ootamas üks igati tuus, jalkat täis periood. Ahjaa ja kui lõpuks võiduriik selgub, siis võidab üks hääletanud inimene ERITI ägeda auhinna –  nimelt reisi EM võitjariiki! Eeem… Huvitav, kas ma kuidagi seda ise võita ei saaks või…?

Ma ise loosin ka järgmisel nädalal EM-i alguse puhul ägedat jalkakraami välja! Nii et olge inimesed ja minge hääletage minu poolt eks! Seal muud ei olegi vaja, kui mingi e-mail ja värk sisestada, seega ei midagi keerulist!

Kui suured jalgpallifännid ise olete? Mis te arvate, mis riik EM’i lukku paneb ja mis te arvate, kas lõpuks võidutsen mina või teeb seda Ott?

Loe ka neid postitusi!

2 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tiux 10. juuni 2021 at 19:39

    Koos pojaga oleme suured jalkafännid, nii et ootame huviga homset ? kes lõpuks võidab… Võimalusi mitmeid ? Olen viisakas ja panustan sulle ??

  • Avatar
    Vasta Aino 10. juuni 2021 at 14:26

    Klubidevahelist jalkat vaatan harva, aga kõik EM ja MM olen küll paadunud fännina ära vaadanud. Jumal tänatud järelvaatamise loojate eest – nüüd saab ka need mängud ära vaadata, mis ühel ajal on ?