KODU

kodumõtteid

17. juuli 2021

Ma pean tunnistama, et ma tegelikult pole kogu selle koduostu teema peale täiesti tuim ka olnud. Mul olid siin paar põgusat päeva, kus ma olin MEGA põnevil ja õnnelik. Ilmselt on mu praegune dead inside olek sellel natukene tuure alla tõmmanud.

Taipasin alles täna kommentaare lugedes, et ma ei näidanud teile isegi eelmine kord pilte. Parandan selle vea ja annan teile hoopis korteri müügilingi. Siit saate ilmselt kõige paremini aimu, mis seisukorras korter praegu on. Väga hull ei ole, aga no mõned asjad on vaja kohe ära teha, nagu ma rääkisin.

Esiteks, vannituba. Ma ei räägi siin ainult sellest, et see on veidi iganenud, sest sellega saaks elada küll vabalt. Jutt käib hoopis sellest, et seal on ühte kohta paigaldatud dušš, kus pole ümber mingit seina või midagi. See tähendab aga seda, et vesi on jooksnud magamistoa uksest välja ja rikkunud esiteks selle ukse ja selle taga oleva põranda. Ukse osa on lihtne – see on neil lausa korteris uuena pakendis olemas ja ainult paigaldamise vaev. Küll aga põrandaga tuleb midagi ette võtta, sest tervet põrandat ma üles võtta ei tahaks. Seega loodan, et sinna saab kuidagi äkki mingis osas plaadid vms panna? Ma isegi ei tea, kui teostatav see on. Aga ilmselt midagi ikka on võimalik teha terve põranda üles võtmise asemel.

Kes viitsib uurida, siis seal kuulutusel ühel pildil on näha, kuidas põrand magamistoa ukse eest veekahjustust saanud on. Nii et kui kellelgi on ideid, kuidas seda seal parandada, ilma tervet põrandat üles kiskumata, kuulan hea meelega.

Vannitoa suhtes on mul endal praegu mõte, et sinna seina, kus hetkel vann on, paneksin ma hoopis dušinurga. Sinna kõrvale tasapinna, mille all on nt pesumasin ja peal kraanikauss ja peegel ja värki. Kuigi vist kui kraanikauss on, siis sinna alla pesumasinat panna hästi ei saa? Ma ei tea, sest tegelikult see nurk, kus neil praegu pesumasin on, sinna saaks panna teise WC-poti. Krt, mul ei ole üldse seda sisekujunduslikku silma, et mis kuhugi hästi sobiks, aga ma loodan, et jooksvalt tekib mingeid ideid.

Ainuke mõte, mis mul praegu on tulnud, on see, et tahaksin läbi kogu korteri kasutada aktsendina rohekaid toone. Näiteks panna elutuppa ühte seina sellise fototapeedi:

Ja magamistuppa tahaksin ilma peatsita voodit, et siis lasta seina taha paigaldada pehmed paneelid. Need jäid mulle kunagi instas silma ja siiamaani on meeles, seega mai tea, äkki sobiks. Neil seal tegelt lastetubadesse ka mega nunnusid paneele. Paraku ma nii kaugele pole veel üldse jõudnud, et mis lastetubadega saama hakkab. Lisaks painab mind see, et… Nende paneelidega peaks ju sobiv voodi ka olema, st samas toonis? Kust ma sellise veel saaksin? Mitte et see mingi eluoluline küsimus oleks hetke, haha, ma pole veel notarissegi jõudnud. Aga no kuidagi peab inimene enda mõtteid mujale saama.

Ja vannitoast veel uuesti rääkides, siis on mul kuri kahtlus, et ma tahaks röövida Arabella vannitoa idee ja teha mingi taolise rohelise seina. See on lihtsalt NII ilus! Eriti just nii, et kõik muu on hele ja siis mingi üks ilus värviline sein.

Ja kuigi korteris on olemas mega suur diivan, siis mulle tundub, et ta on natukene võib-olla liiga suur ja ma tahaksin sinna asemele midagi, noh, rohelisemat. Näiteks midagi sellist. Või midagi sellist (sorri, ma ei viitsi linki otsida, mul pilt lihtsalt olemas), aga see ootoot.ee lehelt:

Mulle lihtsalt tundub, et kui see köök tagasi elutuppa tõsta ja söögilaua asemel saab olema köögisaar, siis kuhu ma selle söögilaua panen? Ja kas söögilauda üldse on vaja, kui sul on saar? Issand ma ei tea. Lähen juba kergelt öeldes ärevusse, et pean siin täiskasvanuasju tegema. Asju nagu kodu ostmine. Ise samal ajal ei oma näiteks õrna aimugi, et mida see euribor tähendab, mis järgnevad kolmkümmend aastat mu kuumakset kujundab.

Vot nii, rohkem mõtteid mul hetkel endal ei ole. Kui teil on, siis ma oleks päris rõõmus. Mitu pead on ikka mitu pead.

Loe ka neid postitusi!

65 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Anna 19. juuli 2021 at 12:35

    Ma ausalt öeldes hoidsin hinge kinni, et sa ei oleks see teine huviline korterile Nõmme-Mustamäe piiril, mida me nillisime.
    Fototapeedi asemel on võimalik teha ka mõni lahe efektsein, mõni idee nt siit https://tikkurila.ee/ideed/unique-loo-enda-unikaalne-stiil. Nad on ägedad üldiselt selle tõttu, et erinevas valguses mängivad erinevalt ja saab vastavalt maitsele kõiki Tikkurila värvikaardi toone kasutada. Ma ei jõua nüüd augustit ära oodata, millal oma uude koju saame ja kõikides tubades midagi põnevat seintega ette saab võtta.

  • Avatar
    Vasta Renna 18. juuli 2021 at 18:48

    Nemad teevad ägedaid polsterdatud seinapaneele või midaiganes. Polsterdatud voodiraamid ka neil valikus -> https://www.walldesign.ee/

  • Avatar
    Vasta Helery 18. juuli 2021 at 11:12

    Päris kena korter iseenesest. Lahe?.
    Aga, noo, roheline diivan kuidagi “too much” ei tundu või? Mind hirmutaks see julge diivan?. Äkki roheliste patjadega jumet juurde anda lihtsalt.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuli 2021 at 12:10

      ei mulle ei tundu isiklikult, aga no eks näis 😀

    • Avatar
      Vasta Liisa 19. juuli 2021 at 14:49

      Kolisime ka hiljuti päris oma koju ja nüüd vaikselt sisustame seda. Valisime endale tumerohelise diivani, veidi sarnase nagu sul plaanis, ja kuigi seda tellides oli küll mõte, et äkki see on “too much” ja et neutraalne hall valik oleks parem, siis tegelikkuses on just see värviline diivan nii äge. Toob tuppa selle erilise “miski” juurde. Nii et kindlasti julgen soovitada sellise erilisema diivani valikut, värve ei pea kartma 🙂

    • Avatar
      Vasta K 20. juuli 2021 at 09:52

      Mina jälle olen täitsa pead murdnud selle üle, et huvitav miks see eesti inimeste diivanieelistus nii tugevalt halli-valge-beeži rada käib. Meil on sinepikollane, eelmises kodus helesinine.
      Mu jaoks just diivan peabki värviline olema ja koju värvi lisama, muidu on igav 🙂
      Aga no eks see sõltub sellest ka, et kui palju värve kodus muidu on ja eks igaühele oma.
      Aga väidetavalt pidavat mingid maaklerid a la lilla diivani peale pead vangutama ja poetama, et “julge valik” 😀

      • Mallu
        Vasta Mallu 20. juuli 2021 at 15:36

        Ma ka ei tea, värvilised diivanid on ägedad 😀

      • Avatar
        Vasta Kris 22. juuli 2021 at 15:21

        Ma olen sama mõelnud. Hallid ja valged on nii igavad, Meil on oranž enne seda punane ja ei vahetaks küll nt. beeži vastu välja.

      • Avatar
        Vasta Anna 22. juuli 2021 at 21:31

        Ma väga tahaks erksavärvilist, aga kogemus näitab, et see ei ela hästi koerte- ja lastekarja üle. Hall lihtsalt andestab palju rohkem plekke.

        • Avatar
          Vasta Liisa 26. juuli 2021 at 09:16

          Ilma naljata selle vastu aitab sametist diivan, need mis praegu hullult moes on. Kui vähegi selline meeldib, siis soovitan. Plekkide, karvade ja muu jama eemaldamine on nii lihtne. Elame ka koos loomadega ja lapsedki varsti olemas pluss olen ise megakoba ja pillan kõike kogu aeg igale poole. Karvade vastu aitab käsitolmuimeja või veelgi paremini lihtsalt niiske lapp, teeb imesid. Samuti plekkide vastu aitab niiske lapp. Kallasin kord oma helehalli sametist tooli punase siirupiga üle. No võib arvata, et mõttes juba ostsin uut tooli, kuid kiire lapiga reageerimine aitas ja tool nagu uus.

  • Avatar
    Vasta Rooza 18. juuli 2021 at 10:33

    Vannitoale tuleb uus uks paigaldada koos uksepakuga ja siis ei voola vesi magamistuppa.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuli 2021 at 12:10

      Noh, ega ma seda dušši sinna seinale ka ei jäta enivei

    • Avatar
      Vasta H 18. juuli 2021 at 21:01

      Siis mädaneb uus uks koos pakiga 😀

      Põranda kalle tuleb üle vaadata ning muidugi dussi asukoht (kaugus uksest). Midagi on seal hetkel valesti ehitatud (kui pererahvas ei ole just ise pangega vett magamistuppa kallanud 😀 )

  • Avatar
    Vasta Enel 18. juuli 2021 at 09:27

    Nii tore, et oma kodu saad. Õnnitlused! Oma kodu ostmine on alati põnev ja hirmuäratav samal ajal. Tahaks öelda, et need kes on saanud endale probleemideta korteri või maja, on tõeliselt haruldased õnneseened.
    Kuna küsisid arvamust sisekujunduse osas, siis jagan omi mõtteid ka. Kuna plaani ja mõõte ei tea siis vb need ei toimi, aga oh well :). Olemas olev köök vast mahuks praeguse esikukapi kohale ja köögisaar söögilaua asemel. Oleks tehnilise lahenduse poolest ka vast kõige lihtsam. Söögilaud võiks minna diivani seljatoe ja laste magamistoa vahelisele alale akna alla. Selle diivanimonstrumi vahetaks kindlalt välja normaalse vastu. Söögilaua taga on lastel tore projekte koos teha, lauamänge mängida, koolitöid teha, sünnipäevad, jõulud jne. Saare taga on ikka ebamugavam. Viimaks esikus selle valgete korvidega riiuli asemel teeksin suure maast laeni esikukapi. Eraldaks nii esiku elutoast. Vannitoas mulle väga meeldib see roheline plaat, aga…dusinurka, mis saab kogu aeg kareda vee, seebi ja muu sodiga pihta, seina tume plaat panna, on suht surm. Endal tehtud, ei kunagi enam. Tume aktsent sein võiks olla kuskil vähem pihta saavas kohas. Idee on plaatida ka seina alumine pool ja ülemises osas kasutada näiteks struktuurkrohvi. Jääb väga äge. Igatahes, edu sulle!

  • Avatar
    Vasta Kristina 18. juuli 2021 at 08:24

    Mul sõber ostis ka korteri väikese veekahjustusega põrandal ja hiljem selgus, et põranda all kõik hallitas ja pidi kuni betoonini kõik üles võtma.
    Muidu korter on väga ilus aga see veekahjustus teeks ettevaatlikuks.

  • Avatar
    Vasta .T.U 18. juuli 2021 at 00:56

    Kui sul köögisein ja nn esikukappide sein on mõõtmetelt 1:1, siis jah, pole väga raske ümber tõsta. Kui otse uksest sisse tulla, kus praegu see nagi ja madal riiul on, sinna asemele vajad nn esikukappi, ma laseks seina ehitada ja sellega tekiks esikunurk ja siis kohe uksest tulles on kapp kuhu saab üleriided ja jalanõud panna. Mulle tundub et su köök on kuskil kaks ja pool meetrit lai, ja sel juhul on olemasolevad esikukapid ka sama laiad. Oleneb kappide sisust, vbl saad ka ära kasutada osaliselt, või teed lühema variandi ja kasutad ära ainult ühe poole olemasolevast esikukapsit ja liuguksest. Vali sel juhul kindlalt liuguksega kapp. Ei tea, palju neid meetreid seal elutoas on just pikkus ja laius, siis saaks täpsemalt rehkendada ja mõelda erinevaid variante. Esikukapp peaks jääma kuskil ala 1,7-2 m, ja siis sinna kappide taha toa poolele paneks söögilaua toolidega ja saare paneks sinna kus sul on hetkel söögilaud. Muud varianti pole kui sa tahad mõlemat varianti kasutada. Miks sa kahte wc-d tahad. Mina teeksin samuti dušinurga just sinna, kus praegu on pesumasin ja pesumasina paneks kohe ukse kõrvale, kus on see üksik dušijura. Pesumasina peale ja kraanikausile tekitaks pika töötasapinna asjade hoidmiseks., kui sa ei taha hankida endale eraldi kuivatit, sel juhul moodustaks torn ukse kõrvale. Vanni välja ei viskaks. Ja sauna lammutama ei hakkaks. Aga kui sul vaja kahte wc-d siis peab midagi jah välja viskama ja välja vahetama. Aga muidu on korter hea, eriti lapsi silmas pidades. Nii palju tegemist ja kinnine hoov ka hea variant.

  • Avatar
    Vasta T 18. juuli 2021 at 00:30

    Kui ma oma mehe jutust õigesti aru sain on euripoliga seotud laenud päris riskantsed, kui euripol plussi läheb siis euro on kahjumis ja sa võid maksta 850 e kuumakse asemel nt 1700 e kuus. Kui läheb nrx 1 ga plussi siis on um 20%suurem kuumakse. See ei tähenda seda et sa rutem makstud saad. Swedbank on juba 4-5 kirja meile saatnud et inflatsioon tuleb, see võib vabalt juhtuda tänu koroona jamale.. mina sinu asmemel teek kindlaks ikkagi mida see euripol endast ette kujutab. Meie jätsime näiteks sellepärast laenu võtmata.

    • Avatar
      Vasta A 18. juuli 2021 at 14:34

      selle asja nimi on euribor

    • Avatar
      Vasta Mari 19. juuli 2021 at 14:18

      Tehniliselt on see jutt õige, et euribor võib teoorias väga palju tõusta ning see mõjutab laenu kuumakset.
      Praktikas pole viimased 20 aastat euribor sellistesse hirmutavatesse kõrgustesse tõusnud. Praktika osa nr 2 on, et proovi saada pangast kodulaenu, mis poleks euriboriga seotud. Siis oleks selle intress kohe algusest peale üüratu ja maksaksid kogueg rohkem.

  • Avatar
    Vasta Ingrid 17. juuli 2021 at 20:21

    Ka praegu on väga ilus korter! Nagu ikka.. teed omale hubasemaks ja super!

  • Avatar
    Vasta E. 17. juuli 2021 at 19:37

    Nagu mõnes kommentaaris juba mainiti, siis soovitaksin ka kindlasti ehitusspetsialistiga koos veel üle vaadata, enne notarit. Esiteks muidugi see veekahjustus, aga eks neil on silma-kogemust ka kõike muud märgata, mida ise ei pruugi üldse tähele panna. Lisaks saad läbi arutada ja näidata, mida-kuidas plaaniksid ümber ehitada ja tõsta ning ehk ka selles osas saada kohe nõu. Ma usun, et see annaks natuke kindlustunnet juurde.
    Kui täpseid korteriplaane ei ole, siis soovitaks ka ruumid üle mõõta, et saaks juba ootamise ajal teha täpsemaid plaane, kuhu-mis-mis suuruses jne…

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuli 2021 at 20:20

      Me tegelikult käisime seal ehitajaga küll, ta ei öelnud, et ta seal midagi traagilist näeks

  • Avatar
    Vasta Anu 17. juuli 2021 at 19:05

    Vannitoaplaate on mul erinevates kodudes olnud nii heledaid kui tumedaid, läikivaid kui matte. Minu kogemus näitab, et läikiv näitab iga veepiisa ja mustuse armutult välja, matid on palju lihtsamini hooldatavad. Põranda teeks ma iga kell midagi tumedamat (ei pruugi olla tume, võib ju ka keskmine olla) ja kindlasti tumedamate vuugivahedega ka. Põrandaplaatide vuugivahesid on võimatu puhtana hoida ja valgel põrandal paistab see eriti tugevalt välja.

    Oleneb, kuhu sa lõpuks duši ja kraanikausi paned, aga see on ka variant, et terve vannituba ei pea plaaditud olema, osad seinad võib lihtsalt värvida. Mina pole üldse saunasõber, nii et ise võtaksin ka sauna välja ja kuna boiler on lava all, siis selle peaks nagunii kuskile ära “peitma”, sellega samasse seina paneks pesumasina (+ kuivati) ja lükanduksed ette (nagu magamistoas).

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuli 2021 at 23:17

      Tead ma pole ka absull sauna sõber ?‍♀️

      • Avatar
        Vasta Riina 19. juuli 2021 at 08:09

        Siiski tuleviku perspektiivi silmas pidades ei ole sauna välja võtmine hea, tulevikus annab sauna olemasolu kohe hinda korterile juurde, seega soovitan pigem sauna jätta ja lapsed saavad sinna onni ehitada või teha väljakutset 24 h saunas. Nagu minu lapsed.

  • Avatar
    Vasta Anu 17. juuli 2021 at 18:57

    Mina ehitaks vannitoa ja magamistoa vahelise ukse kinni ja elutoa-vannitoa vahelise ukse samuti kinni. WC ja vannitoa laseks kokku ehitada ja uks sellesse ühte suurde ruumi läheks siis sealt, kus praegu ongi WC uks. Praegune versioon on jube sopiline, aga samas igatepidi kitsas. Eriti WC oma tibatillukese kraanikausiga.

  • Avatar
    Vasta Liis Er 17. juuli 2021 at 18:24

    Pliis küsi sealt seinatapeedi inimestelt koodi 😀 ma nii kaua neid imetlenud, aga no ei taha maksta :(:(:(

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuli 2021 at 18:43

      Ma tegin nendega kunagi sada aastat tagasi koostööd, aga kui aeg sealmaal, eks ma siis võin küsida küll, ega see tükki küljest ei võta ✌

  • Avatar
    Vasta E 17. juuli 2021 at 17:56

    Kui endal pole seda silma eriti, siis äkki tõesti mõnelt sisekujundajalt abi küsida (tuli kohe BSH korter meelde, tal kõik väga ilusti kokku pandud tänu disainerile) usun, et see väljaminek on seda väärt, et hiljem ise õnnelik olla. 🙂

  • Avatar
    Vasta H 17. juuli 2021 at 17:50

    Söögilaud on mõnusam kui saare taga istumine. Meil on näiteks Bolia Double up laud mis igapäevaselt kokkupanduna võtab väga vähe ruumi ja on meile paras. Kui on suurem dinner koos sõpradega siis teeme laua lahti.

    https://www.bolia.com/en/products/03-003-03_8131675/

  • Avatar
    Vasta A 17. juuli 2021 at 17:32

    Energiaklass F ? Ufff…

    • Avatar
      Vasta Andrus 17. juuli 2021 at 20:23

      Mulle jäi ka see silma, saavad suured arved olema. Arvatavasti kahekordsed aknad, mis on 20 aastaga suht ära väsinud. Soe vesi boileriga veel lisaks. Ei tea, kuidas ventilatsiooniga lood on? Buumiaegne maja, sellega võib igast jama olla. Kuhu sul Mallukas nüüd nii kiire on? Oleks siis hind tänu nendele aegadele mõistlik…

    • Avatar
      Vasta Klõmps 17. juuli 2021 at 23:48

      Mina ei tea muidugi midagi, aga vähemalt kodumasinate energiaklassifikatsiooni muudeti selle aasta alguses. Kõik, mis enne oli A on nüüd F muideks. Kas on võimalik, et see kehtib ka ehitiste kohta? Mul oli korraga vaja külmkappi ja pidin end lolliks imestama, et miks järsku on poodides valdavalt ainult F-klassiga tooted. Mingi jurakas tuhande-eurone kahe uksega külmkapp, mis vist ise poest piima ka tellida oskab ja klass F! Aga vott eelmisel aastal olid need kõik veel A-d. Ja energia tarbimine on ka sama muidugi, aga lihtsalt seda loetakse nüüd viletsamaks tulemuseks, saab olla veel säästlikum. Äkki on majadel sama uuendus klassifikatsioonis toimunud?

  • Avatar
    Vasta kats 17. juuli 2021 at 17:13

    Mulle ei meeldi absoluutselt see, et esikut praktiliselt polegi – astud välisuksest kohe tuppa. Õueriiete-jalanõude hoiustamiseks pole praktiliselt üldse ruumi. OK ma saan aru, et sul pole erinevalt minust ühtki nr 44 jalanõudega”teismelist majas, aga see-eest on sul 3 last ja ma arvan, et nende jalanõud -riided kokku võivad isegi rohkem ruumi võtta, kui minu ühe poisi “paadid”
    Ei näe piltidel turvafirma andureid 🙁 See oleks sel juhul esimene asi, mida peale võtmete kättesaamist laseksin teha – turvasüsteemi paigaldus – arvestades et tegu 1.korrusega.
    Kas oled uurinud, kuidas sinu uued majanaabrid suhtuvad koertesse? Paistab, et mänguväljak on kohe ukse ees ja seal tavaliselt koerad liikuda ei tohi. Uuri, ega sa pea äkki Lottet süles väravani tassima, et temaga jalutama minna.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuli 2021 at 18:22

      Ma usun, et Lotte jääb ikka Kardo juurde.

  • Avatar
    Vasta Mer 17. juuli 2021 at 16:15

    Ma ostsin ka hiljuti kodu, kus oli boiler katki läinud ja sein ja parkett väikese kahjustusega. Küll aga selgus peale ostu, kui ma põrandaliistu üles võtsin, et parketi alune oli täiesti läbivettinud palju suuremas ulatuses ja pea kõik põrandad pidi üles võtma, k.a vannitoa remondi uuesti tegema, kuna kalded olid valed. Hetkel ei tea kes selle kõik kinni maksab, aga kindlustus tegeleb ja müüjale ka märku antud, et see hoopis suurem jama, kui ta müües väitis. Telli ehitusekspert ja las ta mõõdab igal pool niiskuse üle. Neil aparaadid mõõdavad 10cm sügavuselt niiskust ja ütleb sulle kohe ära kui hull seis on. Kui olukord hullem kui väliselt tundub siis ehk saate enne ostu juba müüjaga kokkuleppele. Minul kahjuks oli ostu hetkel ainult suur rõõm oma kodu saamise üle ja uskusin sinisilmselt nii maakleri kui müüja juttu.

  • Avatar
    Vasta Olga 17. juuli 2021 at 15:46

    Meil hele põrand vannitoas.. me nagu põrsad pole..aga ma pean ikka mitu korda päevas seda põrandat pesema?

    • Avatar
      Vasta H 17. juuli 2021 at 20:14

      Tumedatele plaatidele jäävad jällegi seebist laigud.

  • Avatar
    Vasta Laura 17. juuli 2021 at 15:44

    Diivani suhtes soovitan vaadata FB Eesti diivan. Seal on kenad ja mõistliku hinnaga diivanid. Väga mugavad ka. Meie oleme enda omaga väga rahul.

    • Avatar
      Vasta M. 17. juuli 2021 at 23:56

      Minu hinnangul ei ole korteri hinna-ja kvaliteedi suhe paigas. Selle raha eest saaksid Sa ideaalses korras korteri osta. Siin on tundmatu suurusega veekahjustus (ei käida ju kord elus duššiall, seda vett on sinna pidevalt jooksnud); täiesti totter köök, mida hakkad ümber kohe tegema; välisuks otse elutuppa ja tegelikult veel juba mitmeid küsitavusi ainuüksi piltide järgi. Ära kiirusta selle ostuga. Küll Sa leiad selle õige, aga see minu meelest seda ei ole.

      • Mallu
        Vasta Mallu 18. juuli 2021 at 12:12

        veits too late, sest ma juba teen seda ja loodan parimat, as i do 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 18. juuli 2021 at 12:34

        Misasi on ideaalses korras korter? Ininesed tahavad erinevaid asju. Kui näiteks minu ostetud korteris oleks olnud ülikvaliteetne moodne remont, siis see ei tähendaks mulle midagi; mul läheks ikka remondile hunnik raha, sest olemasolev ei oleks minu stiil.

  • Avatar
    Vasta Keiliiii 17. juuli 2021 at 15:34

    Oii. Ise enesest kõik vahva.. Aga nüüd teavad kõik, kus sa elama hakkad.
    Loodan, et see tulevikus probleeme sulle ei tekita. 🙂
    Edu oma kodu kujundamisel. Hoia meid ikka kursis :).

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuli 2021 at 18:23

      Mu aadress pole kunagi mingi saladus olnus

  • Avatar
    Vasta Tyy 17. juuli 2021 at 15:33

    Ha- ei olnud jah pilte aga detektiivina nuhkisin ise selle kuulutuse välja . Oli ju kirjas et Kinnisvara 24 , Laagri, kooli vatas ja lastele mega hoov + ruutmeetrid ka! 🙂 Öö otsa nuputasin JA joonistasin, et mis mina teeksin. Kuhu seina sa ise köögi planeerid ? Ainus mis mind väga häirib on välisuks otse elutuppa. Sinna kui muud lahendust ei ole teeksin ribidest seinajupi. Kui saaksin mõõtudega korteri plaani, siis viitsiksin küll kaas mõelda. See mu salahobi. M a teeks dushi sinna nurka kus praegu on pesumasin . Jään lootma et lisad korteri plaani.

  • Avatar
    Vasta Käty 17. juuli 2021 at 15:11

    Woow, kui iluuuus. Ja noo see laste lõbustus kõik mis on kodu juures on SUUREPÄRANE ?. see elamine on supper kena. Ma ise võtaks essana ette vannitoa ehk pimp my bathroom .
    Aga jaa kui tahad hakata remontima jne, siis läheb ropult raha. Meil läks ainuüksi elutuba, köögiseinad, esiku seinad, magamistuba juba 4000euri kandis või enam veel ( ostsin kohe märkmiku, kuhule kõik üles kirjutasin ja hoian märkmiku alles, et kui hakkame kunagi täis pimp my home tegema, et siis lõpuks kokku kõik lüüa, et palju see 4toalise korteri pimp my home lõbu maksma läheb, aga mitte nii pea veel)… Kööki sai ainukesena uus pliit muretsetud tehnikast ja elutuba, esik, magamistuba sai osaliselt uue mööbli.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 17. juuli 2021 at 14:27

    Palju palju õnne! Väga ilus kodu, lastega ideaalne. Hoov, väravad jne. Ja sinu uuued ideed meeldivad mulle ka väga. Edu!

  • Avatar
    Vasta A. 17. juuli 2021 at 13:11

    Kas tahad tõesti lapsed vannirõõmudest ilma jätta, eriti arvestades, et nad tunduvad sul väga suured vannihundid olevat juttude põhjal (ja sa ise ka ikka rääkinud, kuidas vanniskäike naudid minu mäletamist mööda). Me ostsime korteri, kus on dušinurk ja ma ei jõua ära oodata, millal saame endale vannitoaremonti lubada ja vanni sisse panna (ei tea, kas mahub, aga… Peab mahtuma ?), üürikas võin dušinurgaga elada, aga oma koju tahan kindlasti vanni!

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuli 2021 at 13:18

      Noh, õnneks Kardol on ju vann 😀

    • Avatar
      Vasta Naksik 18. juuli 2021 at 08:19

      Tekkis sama küsimus, sest juttude põhjal Lende peaaegu, et elab vannis.

  • Avatar
    Vasta A 17. juuli 2021 at 13:10

    soe soovitus paluda mōnel sisekujundajal tulla vaatama ja soovitusi andma. lõppkokkuvõttes tuleb odavam. neil on kogemust ja silma asjadele, mille peale sa ise vaevalt tuled.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuli 2021 at 13:18

      Jaa seda nagunii 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 17. juuli 2021 at 13:08

    Kõik su plaanid on head ja korteril potentsiaali on, aga oi blinn, kui palju sul raha sinna alla läheb. See, et köök sinna väiksesse tuppa on pandud…inimene oleks võinud Lasnamäe paneelikasse kolida, kui väikest kööki tahtis.

    • Avatar
      Vasta Vaike 17. juuli 2021 at 13:31

      Inimene elas nii nagu tema tahtis ja seal, kus tahtis 🙂 Mu tuttav tegi samamoodi, sest ta tahab, et söögitegemine oleks eraldi. Vaba maa õnneks.

  • Avatar
    Vasta Leah 17. juuli 2021 at 13:00

    Osta sleepwell kontinentaalvoodi kõrgemate jalgadega ja ilma peatsita või voodiraam + tugevdatud äärtega kõrge madrats+ kõrgemad voodijalad ja ongi šikk komplekt pehmete paneelidega.

  • Avatar
    Vasta Maia 17. juuli 2021 at 13:00

    Looetvasti käisid korterit vaatamas mõne ehituseksperdiga. Diivani värv on pisiasi veekahjustuste kõrval. On sul aimu, mis seal parketi all toimub?

  • Avatar
    Vasta Silvia 17. juuli 2021 at 12:52

    !. See vannitoapilt on megailus, 100% approved.
    2. Diivan on ka väga ilus, muide, kui sa sisustama hakkad, siis saad kindlasti mingit koostööd teha ja discounti…jaga siis koodi ka.
    3. Su plaanid on head, aga mitte odavad. Mul on hetkel tuhandeeurone arve laual, sest ma tahan omale 1 ruutmeeter suuremat vannituba, majas, mida veel isegi pole (uusarenduse planeeringumuudatus). Ehitustööd on roppkallid.
    4. See veekahjustus ei ole hea märk, kindlasti vaja uurida, kas müüja kompenseerib kuidagi kui sealt alt näiteks hallitus peaks välja kooruma…ökk. Ühtlasi, põhjus on tõenäoliselt vannitoa valesti ehitatud põrandakalletes – ehk kui sul seal kunagi mingi veeõnnetus tekib, võib magamistuba uusti vett saada. Selles mõttes kinnine dušikabiin on hea ohutu valik.

    • Avatar
      Vasta Mai 17. juuli 2021 at 13:29

      Antud olukorras ei pea müüja küll midagi kompenseerima- tegemist pole varjatud veaga. Veekahjustus on nähtav ja ostmise hetkel teada. Kui ostjat see ei huvita, siis järelikult sobib.

      • Avatar
        Vasta JJ 19. juuli 2021 at 16:00

        Veekahjustus võib olla nähtav, aga hallitus seal all mitte. “Kahjuks” käis Mallu objektil ehitajaga, mistõttu ei ole tal hiljem protsessimiseks õigust, sest ise, mittespetsialistina, üle vaadates ei loe ka see, kui on ilmselge viga näha – tavainimene ei pea teadma, mida see tähendab ja kaasa toob.

        Fakt on aga jah selline, et ilmselt tuleb terve põrand välja vahetada.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. juuli 2021 at 18:07

          No..siis vahetan 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 17. juuli 2021 at 12:46

    Heh, no basically naaber, tere! ?

  • Avatar
    Vasta Nipitiri 17. juuli 2021 at 12:46

    Mul on juba paar aastat sisekujunduses sellise rohelise armastus ❤️
    Minu arust imeliselt ilus toon ja teeb elamise kuidagi stiilseks, samas aga väga hubaseks. Sellise rohelise tooniga saab siduda nii palju teisi värve ( mina ise tõin magamistuppa lisaks rohelisele vanaroosat sisse).
    Igatahes Sind ootab ees imeliselt põnev aeg – millegi uue algus!
    Naudi seda?

    • Avatar
      Vasta Kristine 17. juuli 2021 at 13:08

      Kas omanikyl kindlystust pole, see peaks ju kindlystuse alla minema.Tasuks uurida.

  • Avatar
    Vasta Alleen 17. juuli 2021 at 12:40

    Väga äge elamine ja tõesti ümbruskond tundub lastele ideaalne. Kuulutuses jäi silma maja enargiaklass – F. Kas uurisid ka, kuidas talviste kommunaalidega lood on ja kas korter on ikka soe? Energiaklassi järgi tundub väga suurte kuludega korter olema.