Ilukraam TESTIN JA ARVUSTAN

mu uus lemmikõli on…kivist välja pigistatud*

19. juuli 2021

Ma arvan, et olen läbi aastate vist suht kõike enda peal järele proovinud. Kõikvõimalikke kreeme ja õlisid endale peale määrinud. Ilmselt sadu söödavaid asju maitsnud ning loendamatuid toidulisandeid katsetanud. Aga ikka veel leidub tooteid, millest kuulen täiesti esmakordselt. Selliseid, mille peale ise eluilmas ei tuleks.

Üks just niisugune produkt on ploomiõli. Lõhnab see muuseas martsipaniselt ja ma absoluutselt ei tea, mis võlukunstiga siin tegu on, sest ühtki lõhnaainet pole õlisse lisatud. Samas ploom ise ei ole ju martsipani lõhnaga…? Igal juhul on see lõhn ilma liialdamata ÜLIhea. Eriti muretu on teada, et see on naturaalne aroom, mitte kusagil laboris osavasti kokku segatud kemikaalide kombo, mis üritab võimalikult looduslikult mõjuda. Mingisuguste toodete puhul on selline variant ka vahel okei. Aga olgem ausad – oma näkku eelistaks igasugu sodi mitte määrida, kus nahka kahjustavat kokkuvõttes rohkem sees. Orgaaniline ploomiõli on selles mõttes turvaline valik. Imendub super kiiresti, niisutab nagu homset poleks ega ummista poore 🙂

Põhiline, mida ma Plummé lehelt ja guugeldades ploomiõli kohta leian, on selle rohke e-vitamiini sisaldus. Nii et kuigi see sobib reaalselt kõigile nahatüüpidele, siis vananevale nahale tuleb kohe eriti kasuks. Kuigi ma ei ole üldises mõttes VANA, siis olgem realistid – nooruse haripunkt on ikkagi halastamatult möödas. Mu keha (sh nahk) liigub raugastumise suunas. Nuuks. Praegu veel üsna tasahilju, nii et üht-teist annab selle hoo pidurdamiseks teha. No näiteks kasutada nahahooldustooteid, mis on võimalikult puhtad ja kvaliteetsed.

Leian internetist veel sellise lause, et “E-vitamiin kaitseb nahka UV-kiirguse, saastuse, ravimite ning teiste kahjulike toimete eest, mida põhjustavad vabad radikaalid”. Ei hakka üldse salgama, et mul pole õrnematki aimu, mis imeloomad on vabad radikaalid. Aga see nimetus kõlab piisavalt tõsiselt – umbes nagu midagi neoonrohelist ja toksilist -, nii et palun mulle vähem neid vendasid ja rohkem e-vitamiini ning antioksüdante, aitäh!

Plummé Beauty e-poes väga pikalt midagi otsida ega surfata pole – nad müüvad täpselt ühte toodet. Mingil veidral põhjusel tekitab see minus veel eraldi usaldust. Sest kui vaimustuses sa oma tootest oled ja kui väga sellesse usud, et ei pea vajalikuks üldse mitte midagi muud müüa? Ilmselgelt väga! Kohe tekib endal ka ekstra huvi ja tahaks teada, et what the fuss is about.

Mis mulle juba enne esimest katsetamist meeldis selle õli puhul, on tema kahepidine otstarve. Ma ei väsi kordamast, kui laisk inimene ma olen. Teen ja jõuan küll palju, aga hea meelega ei teeks vahel (khmenamastikhm) üldse mitte midagi. Aga peab. Päris sageli tuleb mul endal koos toodetega pildil olla ja seda enam ei saa ma päris paadialune välja näha. Paratamatult kulub mul igasugu tooteid oma näo ja juuste inimlikuna hoidmiseks. Nii et kui ühest pudelist saan näo niisutatud ja juukseotsad kogu selle töötluse ja keberniidi eest kaitstud, mida need taluma peavad, olen juba müüdud. Selline õnnis toode rändab ei kusagile mujale kui otsejoones mu esmavajalike ilutarvete kotti.

Kui tavaliselt tuleb ilutoodete puhul juttu erinevatest koostisosadest, siis Plummé õliga on jutt hästi palju lühem – see koosnebki ainult külmpressitud orgaanilisest ploomiõlist. Kusjuures minule tuli üllatuseks (sisuliselt vist ebaoluline infokild), et pressitakse ploomikive, mitte viljaliha. Saadud õli ei kuumtöödelda ega midagi, nii et kõik need kasulikud happed ja vitamiinid, mida ploomituum sisaldab, on alles ka õlis. Kes üldse tuleb selliste asjade peale? Et hakkaks kive pressima. Igal juhul jumalale tänu selliste inimeste eest. Kes teab, mis ploomimoosi me, lihtinimesed, muidu endale näkku määriks. Teadmata, et kõige väärtuslikum kraam peitub hoopis kivides.

Nädala lõpuni kehtib Plummé Beauty e-poes sooduskood “MALLUKAS10”, millega saate niigi soodushinnaga tooteid veelgi odavamalt. Testril on samuti hästi hea hind, kes kohe täissuuruses toodet osta ei taha, vaid arvab, et pikemat veenmist vajab. Kuigi ma võin kohe ära öelda, et pole põhjust ja võtke soodushinnast maksimum, sest ploomiõli on oma haipi absoluutselt väärt 🙂

Kas keegi mu lugejatest on ploomiõli olemasoluga juba varasemalt kursis? Olete kasutanud ka?

Loe ka neid postitusi!

5 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta A 22. juuli 2021 at 22:02

    Tellisin, õli tuli avatud pakendis. Polnud just tore.
    E-pood võiks korralikus karbis saata, mille saan ise avada.
    Teavitasin e-poodi – isegi ei reageeritud.
    Pettumus.

    • Avatar
      Vasta Plumme Beauty 30. juuli 2021 at 12:19

      Tere! Vastasime Teile töövälisel ajal vähem kui kolme tunni jooksul peale kirja saamist. Tõepoolest, kahju, et postikarbi kleepsuriba oli meist mitte olenevatel põhjustel lahti tulnud, kuid teame nüüd, et selle aspektiga tegeleda. Loodame, et toode ise Teile sobis 🙂

  • Avatar
    Vasta Marju-shmarju 20. juuli 2021 at 08:57

    Kui suur too pildil olev õlikogus on? See ongi testri-suurus, eks? St umbes pool 10 ml pudelist? Ja kas pakendil on kirjas, kui kaua pärast lahti võtmist säilib? Mõtlen, et ehk on just testri kaupa hankimine mõistlik…

    • Avatar
      Vasta Plumme Beauty 30. juuli 2021 at 12:27

      Tere! Fotol on kõrvuti tester ja 30ml toode (karbis). Kõik meie õlid, sõltumata kogusest, säilivad kuni 12 kuud.

  • Avatar
    Vasta Mari 19. juuli 2021 at 19:09

    Lõhnab martsipaniselt ilmselt seetõttu, et too õli on tehtud ploomikivist. Selline asi nagu persipan on martsipani alternatiiv, mis on tehtud virsikukividest just seepärast, et pidavat meenutama mandli maitset (sama nektariini-, aprikoosi- ja ploomikividega). Ei maitse samamoodi aga on close enough, et kommides kasutada martsipani asemel.