JUMALAITA

virin ja hala – aidake ometi

27. juuli 2021

Appi, ma olen lihtsalt nii pinges praegu. Ma lihtsalt EI saa allkirjastatud rahapesublanketti. Ma luban, armas taevaisa, et ma ei tegele rahapesuga! Ma isegi ei tea, misasi see rahapesu täpselt on, aga vot tee või tina – ei saa mina ära allkirjastatud seda paberit ei Dokobiti, ega ID-kaardiga. Ja see ajab mind nii pingesse, sest nagu… Ma olen elus sadu pabereid allkirjastanud ja nüüd ühte ei suuda, päev enne notarit, allkirjastada. Mis tähendab, et ma pean nagu loom linna minema ja seda käsitsi tegema…

Teine asi – hakkasin siin üleeile poes maksma ja…PIN-kood on peast haihtunud. See juhtus tegelikult üks kord veel, alles hiljuti. Ja nagu te teate, siis PIN-koodi muuta ei saa, saab ainult uue kaardi tellida. See vana PIN-kood ei tulnudki mulle never meelde, v.a nüüd, kus ma mäletan AINULT seda vana PIN-koodi ja null protsenti seda, mida ma viimased kuud iga päev kasutanud olen. Nagu ausalt, kas mul on mingi ajukasvaja, või millest need mäluprobleemid?

Kolmandaks – Mari on mu vanematega Soomes (jälle) ja Lende ning Marta on kaks päeva jutti mänginud seda mängu, et kumb suudab teisega rohkem kakelda ja iniseda. Ma vannun, et nad ei jagaks hea meelega omavahel hapnikku ka, kui see vähegi võimalik oleks. Üks ei tohi teist vaadata, teine ei tohi midagi puutuda ja muidugi klassikaline kaklus, et kumma emme ma ROHKEM olen.

Sellele kõigele ei aita kaasa ka see, et Marta otsustas ärgata 04:50. Üritasin teda uuesti magama saada, aga see vend ootas lihtsalt kuni mina magama jään ja selle aja jooksul üritas teha kohvi plekkkaussi, kuhu valas pool pakki suhkrut. Lõi ühte potti 10 muna ja topsitäie soola. Rebis oma joonistuspaberirullist välja 7655 meetrit paberit. Sobras prügikastis (??) tassis külmikust välja pooled asjad, millest kõigest võttis ühe ampsu. Pesi kassi (???) ja tegi kindlasti midagi veel, mida ma märganud ei ole. Ma reaalselt ei saa aru, kuidas ta nii vaikselt seda jama kokku keerab, aga ta teeb seda vähemalt kogu poweriga.

Lisaks sellised elulised küsimused, et miks mu jänes otsustas, et hea idee on ära süüa kõik juhtmed, mis ta silma alla satuvad.

Ja teine eluline küsimus, et kõik soovitavad mul remondiga oodata, sest ilmselt häid remondimehi pole kuskilt võtta. Aga kui ma vannituba ära ei remondi, siis keeran selle kasutusega põrandat rohkem pekki (okei, siis mitte, kui ma seda dušši ei kasuta). Ja ma olen hakanud mõtlema, et äkki ma ikka peaksin vanni jätma? Äkki ma peaks selle WC ja vannitoa kokku ehitama? MA EI TEAA! Või kas see saun peaks seal edasi olema? Ma vihkan saunas käimist, aga äkki oleks ikka tore, kui olemas oleks? Samas oleks vist imelik omada sauna, sest äkki külalistele meeldiks, haha. Ruumi saaks tema arvelt küll ja veel igatahes juurde…

Ma ei tea mitte midagi ja see sisse kolimine on saja aasta kaugusel ja ma ei tea midagi ega oska midagi ja tahaksin öelda, et mul oleks väikest restarti vaja, aga ma ei tea, kuidas seda teha. Lihtsalt palun vaadake seda plaani ja öelge mulle, mida teie teeksite. Lihtsalt juhendage mind mu elu elama 😀

Lagede kõrgus on 265 cm.
Elutoa lagi on selle koha pealt ca 27 cm madalam, kuhu oli mõeldud köök.
Plaanil on sauna uks vale koha peal – uks algab ca 22 cm vasakust seinast.

Ja lõpetuseks veel suurem hala – see kohtukeiss, mille kohta ma arvasin, et suht lamp, ei saa mult midagi nõuda, siis tuleb välja, et see vaidlemine läheb ka kohtus mega kalliks ja ma lihtsalt ei viitsi ega taha tegeleda sellega, et mingi jorss oma peeniseasetamise plaane minuga pidada tahab ja mina selle eest nende perele 4000 eurot maksma pean. Nagu, MIS MAAILM!?

Loe ka neid postitusi!

90 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Lila 2. august 2021 at 12:41

    Saunast magamistoa garderoobi ei saa teha? Või siis abiruumi
    Me kasutasime korteris sauna panipaigana ? hoidsime moppe ja ämbreid ja trennikotte

  • Avatar
    Vasta Hetu 28. juuli 2021 at 15:20

    Korteriplaanist: kuigi see suurem tegemine, siis ma kaaluks selle lisa WC laiendamist väikeseks duširuumiks ja teise vannitoa teeks suuremaks sauna arvelt ja lisaks vanni ja majapidamisnurga. 3 teismelist tüdrukut ja nende vannitoaprotseduurid ja pesemise-sabad… 2 vannituba kulub ära. Niipalju kui ma jooniselt aru saan, siis sul soojaveeboiler sauna lava all, seega pead sellele ka siiski ruumi arvestama oma vannitoas. Seetõttu võib olla otstarbekas ka lisaukse likvideerimine lastetoast. Samuti tundus mõistlik ettepanek vannitoa ukse liigutamine köögist nurga taha, sest nii saab kööki tuppa paremini paigutada. Lisaks tundub mõistlik kööki mitte paigutada keset tuba, vaid piki sinu magamistoa seina (usun, et ka nt elektri ja torude ümbervedamine praegusest teisele poole seina peaks suht lihtne olema võrreldes muude plaanidega. Nii mahuks ka nö köögisaar ära sinna, kus ta praegu on joonisel märgitud ja nii, et saaks mõlemalt poolt mööda – et ei peaks lastetoast ümber köögi koguaeg kõndima.

  • Avatar
    Vasta Kertu 28. juuli 2021 at 00:36

    Pangakaardi osas – kes siis tänapäeval enam üldse seda plastikkaarti kasutab, telefon on ju taskus nkn ja sellega viipamine veel lihtsam + polegi vaja teada mis see pin on 😀
    Ma ei tea juba üle aasta oma kaardi koodi ja puudust ka ei tunne. Kui vahest harva sularaha vaja, siis noh, kellelgi ikka on ja teen lihtsalt kohe ülekandena tagasi. ?

  • Avatar
    Vasta Kaja 27. juuli 2021 at 23:08

    Ma teeks suure magamistoa kaheks. Tumdub, et on 2 ust. Varem või hiljem(varem?) tahab iga tüdruk oma tuba

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. juuli 2021 at 00:08

      Ei saa teha, üks sein on pmst aknad 😀

  • Avatar
    Vasta Birgit 27. juuli 2021 at 22:53

    Ma plaani järgi laste toa ja magamustoa vahetaks ära, suuruse pärast. Lapsi on 3 ja nende träni hulga rohkem ja neil rohkem ruumi vaja, kui sul magades.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 22:53

      Minu magamistuba tulekski köögi asemele

      • Avatar
        Vasta Kersti 27. juuli 2021 at 23:13

        See kui pisike laps omapead tegutseb,peaasi,et midagi ohtlikku ei saaks kätte

      • Avatar
        Vasta Leila 27. juuli 2021 at 23:14

        Kuna planeerimiseks on ruumi mu meelest küll ja veel siis saab ju teha sauna küll ? ja samas saab need ukseaugud paigutada nii et keegi kellegi toast läbi ei käi. Kuigi tuleb arvestada sellest millised on kandvad seinad siis ehk mängid oma magamistoa ümber ja käiks ise läbi lastetoa et magama minna. ?

  • Avatar
    Vasta Kerli 27. juuli 2021 at 22:52

    Teeks ühe suure vannitoa mõnusa vanniga, aga wc jätaks alles ja sauna kaotaks ära. Seda enam, et sulle saun ei meeldi. Milleks siis? Arvan, et oleks lihtsalt hea, kui saad vannis olla ilma, et keegi pidevalt vetsu nõuaks ehk wc las jääb ?

  • Avatar
    Vasta Liisu Er 27. juuli 2021 at 20:30

    Loomulikult, kes meist majas ei sooviks elada, aga see uus korter on küll väga hea leid.

    Igastahes see lugu selle härraga, kes soovis oma peenist sulle tissi vahele poetada. Palun ära jäta seda nii! Ma olen nõus ka omast taskust raha sulle annetama, kui sa peaksid selle lahingu kaotama. See ei ole okei, et täiskasvanud mees ise eksponeerib oma pere sotsiaalmeedias ja siis saadab avaliku elu tegelasele sääraseid nilbuseid. Ta pidi eeldama, et see tehakse avalikuks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 20:56

      Jaa, mina arvan ka, et tegelikult on see korter väga hea leid! Suur, avar ja lastel hoovis palju tegevust ja mängukaaslasi!

      Ja no ega ma ei jäta nii, eks ma kohtusse pean jälle minema. Krt, ühe aasta sain elada ainult kohtus käimata 😀

  • Avatar
    Vasta Ka 27. juuli 2021 at 20:24

    Kui suuremaks pesuruumi ümberehituseks ja köögi ümbertõstmiseks läheb, siis tõsta pesuruumi uks lapse toa ukse vastu. Sellega saad nihutada köögi praeguse pesuruumi ukse kohale. Laste tubadesse, wcsse ja pesuruumi pääsemiseks jääb siis 125cm laiune koridor köögi taha. Selle variandi puhul peaks uks magamistoast pesuruumi jääma, sest ümber köögi ebamugav pessu minna.
    Või siis pane köök praeguse köögi ja esiku nurka U-kujuliselt (sinu joonist vaadetes tagurpidi U). Oleneb muidugi, kas saad sinna kanali ja vee vedada. Võid selle paigutuse puhul jätta ka otse esikust läbipääsu köögialale.
    Sauna asemele tee tõesti pigem majandusruum, kui ise saunataja pole või laienda selle arvelt pesuruum vannitoaks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 20:56

      Jaa, üli hea mõte!

  • Avatar
    Vasta Mai 27. juuli 2021 at 19:38

    Ma ei tea, mis pank Sul on, aga SEB netipangas saab oma pangakaardi pin’i vaadata. Kokku saab vist kolm korda vaadata, enne kui pead uue kaardi tellima, kuna unustasid pin’i.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 20:57

      Mul vana hea Swed 😀

  • Avatar
    Vasta AL 27. juuli 2021 at 18:46

    Automaadis saab ju PIN endale sobivaks muuta ;), lihtsalt enne vaja teada, mis see on. See aasta jäin bussis enda rahakotist ilma ja nii SEB kui LHV uue kaardi koodi käisin automaadis end ajule vastuvõtlikumaks tegemas 🙂 omast kogemusest võin ka öelda,et pangakaarte saab kohe läbi neti kiirelt ajutiselt ka sulgeda 🙂

  • Avatar
    Vasta Merit 27. juuli 2021 at 18:18

    Kui Sind pole mitte kunagi saun huvitanud ja pole sellest varem kodus puudust tundnud, siis pole sellel saunal mõtet. Kui mõni su sõber tahab sinuga korra aastas sauna minna, siis saaksite koos spaasae minna. Saun vajab ka hoolt nagu iga teine ruum majapidamises.
    Wc-d ja vannituba ei soovita kokku ehitada 🙂 Vahel tunnen ise puudust sellest,et nad eraldi oleks.

  • Avatar
    Vasta eva 27. juuli 2021 at 16:54

    Ma ei jätaks sauna, kuna ekstra ruum kulub marjaks ära. Kui kolmel lapsel hakkavad kunagi sõbrad külas käima hakkavad siis seda enam.

  • Avatar
    Vasta H. 27. juuli 2021 at 16:46

    Mitte mingil juhul ära ehita WC-d ja vannituba kokku. Pubekaeas plikadega ei jõua sa ukse taga ära oodata, millal nad oma protseduuridega valmis saavad.

  • Avatar
    Vasta Kairi 27. juuli 2021 at 15:51

    Mu elukaaslasel polnud ka võimalust seda rahapesublanketti digiallkirjastada (eelmine nädal oli meil just see mure). Aga helistasin sinna ja nad pakkusid välja, et me prindiks täidetud lehe välja, allkirjastaks kodus ära ja saadaks neile sellest fotod. Järgmine päev võtsime selle lihtsalt notarisse kaasa 🙂 EDU!

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 16:03

      mul notar ka kaugtõestusega vms, seega ma ei lähe kuskile kohale. aga ma proovisin 47664x järjest ja lõpuks sain hakkama 😀

  • Avatar
    Vasta Ka hädaline 27. juuli 2021 at 15:16

    Ma üldse ei suuda asju ajada. Ok ma suudan ja teen kõik läbi suure surma ära, samal ajal unistades, et mu kõrval oleks sel hetkel maailma kõige targem inimene. Aga kõik paraku ei ole kõiges targad.. Ma tunnistaks avalikult omaenese lollust, kui ilmuks välja üks megaaju, ja pakuks kas väikse tasu/unistustes muidugi 0 tasu eest teenust, kus ta ütleb mulle, mida oleks targem teha, äkki aitaks teha ka?
    Nii kurb, et peab alati ise rapsima.. Jah ma saan aru, et abi saab erinevatest kohtadest, aga siis sul tuleb igast telefoniklahve vajutada, ja ripud seal ootel 100 aastat. Paremal juhul vastab sulle robot Annika. ?‍♀️?

  • Avatar
    Vasta Eve 27. juuli 2021 at 15:13

    Ma oskan ainult öelda,ära jäta sauna,kui sa seda ei naudi ja selle arvelt ruumi juurde saad

  • Avatar
    Vasta Krr 27. juuli 2021 at 14:49

    Raudselt lõhuks selle sauna välja! Minu jaoks oleks ka korteris saun kõige mõttetum ruumi raiskaja ja mingite külaliste pärast seda seal kindlasti hoidma ei pea (nagunii hakkad sinna mingit koli koguma). Parem siis juba teha sellest kohe magamistoa külge garderoob (või niisama asjade hoidmise ruum).

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 14:50

      magamistoas (suures) on terve seina ulatuses garderoob, seega seal hoiustamismuret ei ole 😀

  • Avatar
    Vasta H. 27. juuli 2021 at 14:47

    Mida, kas see tähendab, et see keiss lähebki kohtusse ja nad võtsid selle arutlusele? Kui mul juhtuks selline mees olema, siis oleks megapiinlik eelkõige ja tahaks kõik lihtsalt ära unustada. Üldse ei kujuta ette, et lähen tähtsa näoga kuhugi advokaadibüroosse seletama, et vaadake mu abikaasa tegi nii ja see paha inimene tegi naa. Sest paratamatult pidi vist ju kohe ära rääkima ka, millest kõik alguse sai. Et siis ikka veel enamad inimesed kuuleksid mingist nõmedast emmi teemast ja saaks seda aina edasi kedrata, uskumatu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 14:50

      Noh, vist nii on jah 😀 Tegelikult süüdistab see naine mind rohkem selles, et ma TEDA häbistasin, aga no tema nime sain ma isiklikult alles nõudest teada 😀

      • Avatar
        Vasta Katša 27. juuli 2021 at 15:24

        Ma ei näinud ( olen nüüd vaid sellest lugenud) ei selle mehe kommentaari,ega ka sinu reageeringut sellele,aga saan aru,et tal oli profiilipildiks foto oma perega. Oli nii? Tema tekst sinu foto all oli labane.Paraku häbistas ta ise ennast ja oma lähedasi ühes sellega.See,mille eest tänapäeval inimesi kohtusse kaevatakse – mis maailm see küll on? Tagurpidi Antsla!

        • Mallu
          Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 15:34

          Mul on raske isegi aru saada sellest 😀

    • Avatar
      Vasta Nipitiri 27. juuli 2021 at 16:33

      Tõeste faktide screenshotina esitamine ei saa olla häbistamine. Mina ka ei soovita järgi anda, see on vesi ahistajate veskitele, ja naised, kes tulevikus hätta satuvad, meenutavad, et krt Mallukas ka andis järgi, ma parem ei hakka siis võitlemagi sel teemal. Also, tuleviku tarbeks maksab teha õigusabikindlustus (ERGO pakub näiteks), mis kaitseb sind pahatahtlike kaasuste eest, kus Sina ei ole süüdi.

    • Avatar
      Vasta H 27. juuli 2021 at 18:15

      Ma tahaksin näha milline kohus sellise keisi arutlusse võtab. Kui kohus sellise keisi vastu võtab siis ei taha ma enam kunagi kohtu-poolset hala kuulda, et neil pole aega nt. kõigi perevägivalla asjadega tegeleda.

  • Avatar
    Vasta M. 27. juuli 2021 at 14:29

    Pin-kood on mul ka niiviisi kassas peast haihtunud, et ei tuletagi enam meelde. Tavaliselt siis, kui ma olen mingeid teisi pin-koode pidanud muutma ja kogu pinisüsteem on sellega seoses ajus segamini läinud. ?

    • Avatar
      Vasta Ohjah 29. juuli 2021 at 03:47

      Mul oli kunagi tanklas nii. Paak täis, suundun maksma ja… Mäluauk. Nagu vist kõige hullem koht üldse, kus pin kood unustada. Mujal veel pobised näost peet, et ah ma ikka ei võta aga tanklas ju ei hakka bensiini paagist uuesti välja imema.
      Ausalt öeldes ei mäletagi, kuidas see lahenes (ju aju on traumaatilise sündmuse blokeerinud). Aga edaspidi olen ALATI automaattankurit kasutanud. Isegi kui tanklast veel kohvi vms tahan, siis kõigepealt automaadis paak täis ja alles siis poodi sisse.

  • Avatar
    Vasta Mari 27. juuli 2021 at 14:12

    ID-kaardi ja allkirjastamiste jamadega helista RIA kasutajatukke ((+372) 666 8888) või kirjuta siit: https://www.id.ee/artikkel/teavita-meid-probleemist/
    Vastuse saad kiirelt 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 27. juuli 2021 at 14:09

    Kuna sina hakkad oma kodus elama ja mitte külalised, siis tee ainult enda järgi ehk saun välja ning selle asemel majapidamisruum või vann või mis iganes. Nähes paari tuttavat, kel kodus saun ja samas pole ise saunatajad, siis sellest on saanud hoopis “ajutine” laopind/kolaruum vms, mida kunagi külaliste pärast tühjaks ei tehta, et sauna saaks.

  • Avatar
    Vasta Tyy 27. juuli 2021 at 14:09

    oota mulle tuli veel üks idee, kui sa tõesti ei taha sauna, tee sinna dushi ruum, nii ei pea sa midagi lammutama ja ka vann jääb soovikorral alles.

  • Avatar
    Vasta Väike Myy 27. juuli 2021 at 14:07

    OMA KODUS kahetsen kahte asja. Esiteks et eraldi wc-d ei ole ja teiseks kus talvel riideid kuivatada?

  • Avatar
    Vasta Tyy 27. juuli 2021 at 14:04

    astuda sry * asuda

  • Avatar
    Vasta Tyy 27. juuli 2021 at 14:02

    Pliis ära nüüd selle peenise perele küll järgi anna, seda nad ju loodavadki. Hirmutamise ja ähvardamise läbi. Nõmedikke on ilm täis tõesti.
    Remondiga veidike ootamine tundub mulle ka mõistlik mõte. Sees olles tajud paremini kuis asjad astuda võiks. Vannitoa ja sauna täis remont on ikka väga kallis ja su praegusi väljaminekuid arvates, laseks veidi kergemalt, pisukese täiendusega. dushi aluse paigaldus wc nurka ei ole teab mis kallis ja võimaldab sul selle tagaseina teha nagu unistasid. vanniasemele paneks kr kausi ja pesumasina. Saunas on talvel väga hea pesu kuivatada 🙂 Veidi su loomust aimates, võivad sul aastapärast olla hoopis uued tuuled, lase asjadel settida. Põranda parandus pole ka raketi teadus. Ise just parandasin omal üht sarnast mure kohta. No tööriistu on vaja. Venna käest sain. Üks töömees teeb selle põranda poole päevaga või kiirem, Võimalik et piltidel pole asi “täies ilus” nähtav. Hindan valesti. Et siis suured tööd jätaks ootele. Kui köök panna nii nagu sa pildi laadisid siis seinakappe kasutada ei saa kahjuks, aga need on sul olemas ju ! Proovi olla ökonoomne praeguses hetkes, kus ootamatud ohud ja kulud vahivad vastu.

  • Avatar
    Vasta Jjjjjjjjjj 27. juuli 2021 at 13:31

    Vasta et ei ole nõus ja kaalud vastuhagi esitamist ja kõik. Vaidlustatud nõue ei ole kunagi võlg.

    • Avatar
      Vasta Mari 27. juuli 2021 at 14:09

      WC hoiaks eraldi. Sauna võtaks ãra, sest saun korteris ei meeldi ja ruumi alati vaja. Remont lepi kokku võimalikult kiiresti ja isegi kui lâheb kauem, siis ära enne sisse koli. Ole edasi üürikas remondi lõpuni – säästad närve.

  • Avatar
    Vasta Pisi 27. juuli 2021 at 13:00

    Ma ka unustan palju aga õnneks mul juba mingi 2a olnud lastpass kasutuses. Seal saab turvaliselt hoida enda paroole.

    Mina viiks asja kohtusse. Tean, et see kestab kaua aga sinu kohtukeiss oleks ehk silmi arvadav. Kaua saab elada nii, et pervod võivad teha kõike ja siis nad on veel kannataja roolis. Tean, et see võib minna ka kulukaks aga kui ma ei eksi, siis vastaspoolelt saab nõuda kohtukulude maksmist, kui nad jäävad kaotajaks. Loodan, et sul on hea advokaat, kes on kursis ja ahistamise ja seksuaalkuridegudega. Sind on kaevatud kohtusse, kuna sind ahistati seksuaalsel alatoonil.

    • Avatar
      Vasta Katša 27. juuli 2021 at 15:10

      Ma ei tea, miks vahel kipuvad asjad kuhjuma. Olen viimaste päevade jooksul seda murdumise tunnet korduvalt tundnud. Ma hooldan oma 86-aastast ema. Kui varem suutis ta nii palju, et voodist WC-sse ja tagasi liikuda ning nii palju jalgu tõsta, et dušikabiini astuda, siis nüüd, ca viimane kuu enam mitte. Olemas on ööpott, mis seisab voodi kõrval, aga sinnagi pean teda aitama ning kuna päevas juhtub mitmeid kordi, et ema laseb ennast täis, on tema pesemine täielik peavalu ja suur mure. Viimases hädas oleme ta viinud õue terrassile (elame maal talus) ja pesnud teda seal, sest on olnud kordi, kus ta on endal isegi juuksed kakaga kokku teinud (käed saavad kokku ja ega ta kohati enam päris hästi aru ka ei saa asjadest).

      Ma olen ema ametlik hooldaja ja saan vallalt selle eest 50 eurot. (Praegu kirjutan neid ridu ja nutan, taustal käimas naiste vehklemine, mille just võitsid meie naised ja mu pisarad segunevad murest enda pere pärast ja rõõmust tüdrukute kulla üle. Elu on ikka kummaline).

      Täna vaatasin isegi hooldekodusid, aga minu poegade jaoks (10- ja 8-aastane) on ta ainus elus olev vanavanem, kes on peale insulte elanudki meie juures, ehk et põhimõtteliselt terve nende elu. Poisid nii armastavad teda ja kui ma paneksin ema hooldekodusse, siis arvan et seal ta kiiresti sureks. Siin on ta ümbritsetud armastavatest lähedastest. Pole mul ka sellist raha, et talle head (või üldse mingit) hooldekodu võimaldada.

      Selle kuu lõpp on jälle väga raske. Mähkmeid on kulunud normist (mida saab toetusega osta) tunduvalt rohkem ja olen pidanud laenu paluma, et mähkmeid, ravimeid ja süüa osta. Elektriarve on tasumata. Ma alati 5ndal kuupäeval maksan arved, et poleks vähemalt seda muret, aga ootamatute väljaminekute eest pole keegi kindlustatud ja nii siis olengi seisus, kus sisikond tõmbab murest ja valust kokku ning matab hinge.

      Ma ainult lahendustest mõtlengi ja kuigi on olemas võimalus taotleda puudega inimese eluruumide kohandamise toetust, siis selle saamisel ei pruugi need tööd hakata enne mitut aastat (meie ühele naabrimemmele just ehitatakse vannituba ümber ja tean, kui pikk protsess see on olnud), aga mul on vaja ema ju pesta täna. Ilmselt oleks esimane lahendus madal dušikabiin, kuhu ema jaksaks sisse astuda, kui teda toetan. Ideaalis oleks dušinurk üldse ilma kabiinita, et poleks ühtegi takistust.

      Olen alati mõelnud, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab. Nüüd aga, kui iga paari tunni tagant ema hõikab, et teda on vaja potile aidata või et juba on hilja – vaja pükse vahetada ja kasida -, tähendab see, et pean põhimõtteliselt kogu aeg olemas olema. Kiired käigud linna toidupoodi mööduvad kuklas tiksuva mõttega, et mis koju jõudes ees ootab. Poisid on hetkel koolivaheajal küll samal ajal kodus, aga 10- ja 8-aastane ei jaksa vanaema liigutada.

      Ahh mis ma ikka halan. See on elu ja kellel see ikka nii väga kerge on.

      • Mallu
        Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 15:53

        Vaata, ma kirjutasin sulle meilile 🙂

        • Avatar
          Vasta Getter 27. juuli 2021 at 16:46

          Mallu, ma tahaksin ka Katša kontakti, äkki saaksin pisut aidata. Kui muidugi ta nõus on.

          • Mallu
            Mallu 27. juuli 2021 at 16:50

            Vaata mu uut posti, ma juba mõtlesin selle peale, et teeme talle ühise kingi!

  • Avatar
    Vasta G 27. juuli 2021 at 12:52

    Mina salvestan pinid endale telefoni. Muidu oleks suht jama

  • Avatar
    Vasta SP 27. juuli 2021 at 12:45

    Mina ainuüksi külaliste rõõmuks sauna ei jätaks. Aga kindlasti teeks sellest majapidamisruumi, kus on pesumasin, kuivati ja musta pesu hunnikud silma alt ära.

    • Avatar
      Vasta Moonika 27. juuli 2021 at 14:23

      Ma saadan messengeris iseendale linke ja muud mida tahan meeles pidada ?

  • Avatar
    Vasta XX 27. juuli 2021 at 12:40

    Remont kindlasti enne kolimist ära teha. Need hinnad ei pruugi niipea veel langeda kui üldse. Sees elades remonti teha pole kõige mõnusam just ja teadmata aja remontivajavas korteris elada pole ka tore.
    Kindlasti ka teine WC. Varsti on majas kolm teismelist, üks WC jääb lihtsalt väheks. Meil on kolme inimese peale 2 WC-d ja ei ole midagi üle.
    Sauna lõhuks mina välja. Külaliste järgi oma elamist ei kujundaks ja kui ise saunataja ei ole, siis ei näe selle hoidmisel mõtet. Pigem uuriks, kas oleks võimalik jätta nii dušš kui vann. Ilmselt oleks vaja mingit sorti spetsialisti, kes oskaks vannitoa kujundamisel aidata. Lisaks ma ilmselt likvideeriks ühe suure magamistoa ustest. Ilmselt selle, mis vannituppa läheb.

  • Avatar
    Vasta Anu 27. juuli 2021 at 12:34

    Ära WC küll vannitoaga kokku ehita, soovi korral saad teise juurde teha ju vannituppa.
    Kui sauna kindlasti ei kasutata, siis tee parem suurem vannituba, kus pesumasin, lisa WC jms mõnusalt ära mahub.

  • Avatar
    Vasta Nell 27. juuli 2021 at 12:29

    Kuna sul on lapsed siis vanni kindlasti jätaks alles. Vannis saab ju duši all käia aga katsu sa duši alla vanni minna 🙂

  • Avatar
    Vasta LM 27. juuli 2021 at 12:16

    Kõige lihtsam oleks saunast teha majapidamisruum ehk pesumasin, kuivati ja siis kapid/riiulid voodipesu jms jaoks.

  • Avatar
    Vasta Nipi 27. juuli 2021 at 12:09

    Mu lapsed kaklesid talvel õues lume pärast, et teine ei tohtinud TEMA lund võtta, nagu WTF 😀
    Aga muus osas – edu! Küll kõik laheneb 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 14:37

      Lapsed ja nende probleemid 😀

  • Avatar
    Vasta A 27. juuli 2021 at 11:56

    SEB netipangas saab vaadata PIN-koodi, kui meeest on ära läinud, kas tõesti on üks kordki mõni teine ajast nii maas, et SEBs saab ja mujal ei saa?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 11:57

      Jah, ainult SEB-s saab krt 😀

      • Avatar
        Vasta Kats 27. juuli 2021 at 12:10

        LHV-s ka ?

      • Avatar
        Vasta Keidy-Liisa 27. juuli 2021 at 12:17

        Coopis saab ka ?

      • Avatar
        Vasta Triinu 27. juuli 2021 at 12:21

        LHVs saab ka!

    • Avatar
      Vasta Annu 27. juuli 2021 at 15:29

      OMG, ma kummardan su ees!! Ma ei teadnuki sellest võimalusest! Ma sellel põhjusel oma SEBi kaarti kasutan ainult ülekanneteks, sest ma ei tea selle koodi. Lõpuks ometi on mu aastaid kestnud murele lahendus!

      Mallu, nõu ei oska anda, aga sa saad kindlasti hakkama. Alati oled saanud, saad ka nüüd. Aga mõtle selle peale, et sa päästsid vähemalt ühe inimese lõpututest pin koodi muredest…

      • Mallu
        Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 15:34

        31 aastat ja lõpuks oli ka minust kellelegi tolku :D:D

  • Avatar
    Vasta Ei taha kohtusse 27. juuli 2021 at 11:56

    Issand ma ei tea, ma pigem peksaks pead iga päev kümme korda vastu betoonseina ja raiskaks oma viimased närvid kohtus käimisele, kui maksaks *** perele raha. Või siis mōtleks mingi imeviisi, kuidas seda raha saaks tulevikus kasutada ainult see meeletult haavata saanud laps ja ** ja ** lappaksid ***. (Krt loodan, et ma kohtukeissi kaela ei saa nüüd ?)

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 11:58

      Sry, ma pidin su kommi natukene muutma 😀 Mitte ainult sina ei pruugi sellise sõnakasutuse eest kohtukeissi saada, vaid mina ka 😀

  • Avatar
    Vasta Gerly 27. juuli 2021 at 11:54

    Vannituba ja wc kindlasti eraldi – kunagi kui neiud suuremad ja hakkavad tunde dushi all veetma, siis oled õnnelik, et ei pea jalad ristis naabrite poole jooksma või kui tahad ise rahus dushi all olla, ei muutu see ruum samas läbikäiguhooviks (mul on hetkel koos ja räägin enda kogemustest :-)). Lisaks nõuab igasugune korterites seinte maha võtmine paberimajanduse korda ajamist, mis tähendab raha. Võin oma 10 aastasest maakleritöö kogemusest öelda, et 90% juhtudest muutub korteris olev saun panipaigaks, kuhu hakkab igasugune träni kogunema. Saun välja ja majapidamisruum – pesumasin, kuivati, mustapesukorv jne.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 11:56

      Jaa, ma nüüd ise ka mõtlen, et kui saun ära võtta, siis tegelt tuleks vannituppa ka juba piisavalt ruumi juurde, et vb ei oleks hullu, kui see üks vets seal eraldi vedeleb.

      • Avatar
        Vasta Hehe 27. juuli 2021 at 13:21

        Meie tegime ka saunast kuivatusmasinaga majapidamisruumi ja ei saaks rohkem rahul olla! Kogu kuivatist tulev pesu sinna kaheks nädalaks hunnikusse ja vannitoas palju rohkem ruumi juures. Enne oli kuivati ja need puhta pesu hunnikud vannitoa põrandal:)

  • Avatar
    Vasta PN 27. juuli 2021 at 11:49

    Ma naudin alati täiega Martast tehtud pilte. Ta on nii nunnu laps, eriti siis, kui kelmikalt naerab ja naeruhimuline on ta tõesti.
    Tema teod on ka nii naljakad, naersin kohe südamest, kui lugesin 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 11:56

      Teod on naljakad, nende likvideerimine not so much 😀

  • Avatar
    Vasta Lii 27. juuli 2021 at 11:49

    Sauna lõhuks mina esimese asjana välja, koos sauna ees oleva seinaga. Milleks see saun ruumi raiskama, kui ise ei kasuta? Selle asemel suur vann ja mõnus duśś, ruumi pesumasinale ja teisele wc-le, väikese wc jätaks igatahes eraldi, kolme lapsega väga abiks.

    • Avatar
      Vasta kz 27. juuli 2021 at 13:30

      Just.
      Sul ju kolimisega veel aega. Tee kõik asjad ära enne, kui sisse kolid. Ehitusplatsil on õudne elada.
      Palka remondimehed ja alustuseks võta üles parkett ja vaata mis seal all on. Ilmselt on vannitoa põranda kalle vale ja peab uue põranda valama. Siis lõhu välja saun ja vii köök oma soovitud kohta. Peale seda saad alustada oma magamistoa kujundamist.
      Tööd on, aga kiirete ja osavate ehitusmeeste abil peaks küll kõik korda saama sissekolimise ajaks.

      • Mallu
        Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 13:59

        Seal elavad ju endised omanikud sees augusti lõpuni, ega nemad ka ehituspasas elada ei taha 😀

  • Avatar
    Vasta triinu 27. juuli 2021 at 11:48

    Tee vastu kaebus selle kirja eest ja luba kohtusse anda. Ma annan oma käega sulle vitsa kui sa selle eest 4000€ maksta kavatsed.

    • Avatar
      Vasta L 27. juuli 2021 at 13:07

      Jaaa, aga Sa nõua 40 000. Ütle, et Sul lausa terviseprobleemid tekkinud ja ei saa peast, et Sind ahistati peenisega, mida lubati rindade vahele toppida. Nüüd Sul pea nii sassis, et segab igapäevaelu, isegi PIN-kood ei tule meelde.

  • Avatar
    Vasta Triin 27. juuli 2021 at 11:48

    No kui sulle endale ei meeldi saunas käia siis pole tõesti mõtet seda sisse jätta. Ju need külalised kellele meeldivad saunatada leiavad mõne muu võimaluse ka selleks, praegu on nad ju ilma Mallu saunata kuidagi hakkama saanud. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 11:57

      Avan Laagris ühiskasutatava “Mallu sauna” 😀

      • Avatar
        Vasta A 27. juuli 2021 at 12:06

        Saad oma kohtukeissi rahad tasa ?

  • Avatar
    Vasta Kats 27. juuli 2021 at 11:43

    Kui vahegi võimalik jätaks ma WC ja vannitoa eraldi ja vannituppa ka poti nagu joonisel. Vb minu kiiks, aga kui on palju inimesi korteris, siis on hea kui on kaks WC-d, et ei pea alati kellegi järgi ootama. Sauna asemele teeks majapidamisruumi – pesumasin, kuivati jms (kui võimalik).

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 11:46

      Jaa ma ise mõtlesin ka, et see saun on päris suur ja majapidamisruum oleks ju idekas!

      • Avatar
        Vasta Kriss 27. juuli 2021 at 12:01

        Ma arvan ka, et see on parim mõte. Saun korteris on suht mõttetu. Mul oli ka, kasutasin heal juhul korra aastas ja muul ajal oli saun suht kolikamber. Lasin selle välja lõhkuda ja tegin sellest majapidamisruumi, kus on pesumasin, kuivati ja muu selline koristustaff. Ja parim otsus – masinad ja muu see jama on silma alt ära ja jätab palju parema mulje kohe.

  • Avatar
    Vasta Merlin 27. juuli 2021 at 11:43

    Mul pinidega sama jama, mul vist 5s kaart sel aastal.
    Nagu reaalselt iga päev kasutan ja ühel hetkel kõik, haihtunud peast. Ja ma ei saa aru, mul piiksutamine, a no päevas ikka mitu mitu korda pean pini ka panema.
    Nüüd kirjutasin erinevatesse chatidesse pini(pere ja lähedased), saab otsinguga ülesse leida. Kui mul see meelde tuleb, et sinna kirjutasin?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 11:46

      Ma õnneks ühe kaardi PIN-i olin sõbrannale ka öelnud, nii et päris nälgas ei pea elama 😀

  • Avatar
    Vasta Nipitiri 27. juuli 2021 at 11:30

    Minu arvates ei tasuks sauna jätta. Lapsed seda ei naudi, vähemalt meie pere omad. Ja ise kasutan vahel harva kui maal olles nädalalõpul sauna tehakse. Kui pole varasemalt meeldinud siis ilmselt ei hakkagi nautima.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 11:47

      Ma arvan sama…

  • Avatar
    Vasta Mari 27. juuli 2021 at 11:26

    Mitme otsaga M eksole .. ei taha tegeleda, ei taha üle maksta ja üleüldse maksta – arusaadav. Lihtsaim viis oleks maksta, aga MIKS .. kui reaalselt nagu ei peaks. Teiseks minna ja vaielda, sinu aeg närvid ja raha. See ei ole siis nn lõppenud teema, samas maksta et see lõppeks .. no ma ei tea. Ei usu, et see 4000 EUR ka kommiraha nüüd on, eksole. Kui ta kaotab, siis ilmselt peab kõik kulud tema maksma, aga millal see saatanast ükskord siis juhtub.
    Lisaks, ma oleks ettevaatlik – maksad ja sellest on sada uudist, usu! Ning neid, kes püüavad samasugust olukorda luua, hakkab tulema nagu seeni peale vihma. Sitaks nõme!
    Issand ma ei tea, ma sinu asemel ei maksaks vist .. ego ei luba ? aga samas ei tahaks selle sittaga tegeleda pidevalt, see nagu ka vale .. väga vale ..
    Oh kurat, ei oskagi midagi kohe öelda. Viska münti ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 11:43

      Ei, ma ka ei maksa kindlasti seda nõuet, lihtsalt hirmuga mõtlen, et pärast istun kuskil Harku võlavanglas (kui eksisteerib mingi selline :D)

  • Avatar
    Vasta Eveli 27. juuli 2021 at 11:23

    See pin-koodi unustamise teema,unustasin ka,kui elus stressirohkem periood ja liiga palju erinevaid mõtteid /plaane peas.Kuskilt peab ju järgi andma?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuli 2021 at 11:42

      Jah, aga nagu oleks võinud midagi lambisemat unustada, haha.

      • Avatar
        Vasta L. 28. juuli 2021 at 16:05

        Mina jätaksin kaa kaks wc kohta. Kasutu sauna asemele rajaks samuti majapidamisruumi. Laste magamistubadeks teeksin need identsed kõrvuti asetsevad, sest mina ei näeks sind sinna väiksesse tuppa voodi ja riidekapi ning peeglilauaga mahtuma. Samuti on sinul võimalik nedest natuke eemal puhata oma toas ilma, et kõrvalt magamistoast möll sinu ajudest läbi käib ning magamistoast on niiiii mõnus otse vannituppa astuda ja teha ära oma rituaalid. Küll aga lastetubadeks passiksid hästi väiksemad küll. Üks tuba kooliealisele, kus rahus õppida ja teine pisematele. Ning kui Lende ka kooli läheb siis kolib samuti Mari juurde rahulikumasse tsooni.