KODU

wannabe sisekujundaja jälle hoos

5. august 2021

Vabandan jälle ette ja taha nende kodujuttude eest. Ilmselt osasid teist see teema absoluutselt ei huvita. No ja keda huvitab, siis ega mul seda va sisekujunduse silma nii väga ei ole, et minult inspiratsiooni ammutada. Aga kuna ma just eile käisin Konverteris, siis mul jälle mõte lendab ja tahaks ju ometi kellegagi sheerida seda pulli. Seega andestage 😀

Hetkel on mu mõtted täiega elutoa peal, sest kui me selle osa ära jätame, et seal tuleb kööki sisse tõsta, siis see teine pool, kus diivan on, on tegelikult ju üsna valmis ja võib selle sisustusosa peale vaikselt mõtlema hakata küll. Seda ma juba rääkisin, et diivani tahan ma välja vahetada väiksema vastu. Esialgu mõtlesin RUG-i lehelt ühe rohelise diivani peale. Aga eile tuli mul hoopis selline idee, et mis oleks kui paneksin sinna hoopis sellise pruunika diivani ja tooksin rohelist aktsenti sisse hoopis ühe efektseinaga + patjade/pleedidega?

Diivan: Konverter

Dekoratiivpadjad: Dreamfurn

Vaip: Konverter

Tapeet: Photowall

Ma alguses mõtlesin roheliseks teha selle seina, kuhu tuleb telekas, aga Bellu arvas, et parem oleks rohelisega teha hoopis see sein, kuhu diivan tuleb. Mõte on iseenesest hea, aga mul pole tegelikult väga ettekujutust, kas see väiksem diivan telekast maru kaugele ei jää? Samas telekas on 65 tolli, et vast on ikka toa teise otsa ka näha , hehe. Lisaks murran pead, kas oleks imelik, kui telekaga samas seinas oleks lõuendid mu laste piltidega? Või teeks see olukorra kuidagi liiga kirjuks…

Selline kaunis tõetruu kavand tulevasest kodust, haha. Aga no vähemalt saate poindile pihta, eks. Kardinaid tahan ma heledaid ja ühte tooni, mitte mingisuguse mustriga. Sinna, kus praegu on söögilaud, tuleb köögisaar ja kui saab, siis vannitoatukse lasen teisele poole seina tõsta, nurga taha. Siis on seal ka niiöelda kasutatav sein. Köögisaare taha leidsin eile idekad rohekad baaripukid, mis endale kohe kõrvale panna lasin. Nii ilusad!

Ülejäänud seinad kavatsen heledaks jätta. Kuigi panen teleka otse seinale, siis tahan sinna alla ikkagi mingisugust telekakappi, kus oleks hea elutoas vajaminevaid asju hoida ja mille peale saaksin oma taimekesed panna, et tuppa rohelust juurde tuua.

Rohelisega sobib kenasti kuldne toon, seega meenus mulle kohe eile poes nähtud suur kuldne põrandalamp, mille taoline mul ka männikul olemas oli. Ja no kuldsete detailidega asju on üldse tänapäeval lihtne leida, ju siis on moekas värk. Mulle igatahes meeldib ja minu meelest lähevad hästi kokku ka. Selline (link) diivanilaud oleks eriti idekas olnud, aga kahjuks on see laost otsas.

Kuldne põrandalamp: Konverter

Pruun TV-alus: Konverter

Diivanilaud: Konverter

Laevalgusti: Konverter

Taaskord pean vabandama oma mitte nii imelise talendi peale netis kavandeid teha, aga ühest ideest räägin veel. See koht, kus praegu see esikuriiul on, mõtlesin ma panna kaks kipsseina, et tekitada väike esikukapp. Kuna suures magamistoas on palju hoiustamisruumi, siis selline keskmist mõõtu esikukapp kõikide jopedele-jalanõudele oleks sinna üsna lihtsasti tekitatav kahe seinakese ja ühe toru abil, kuhu peale riided rippuma panna. Ma arvan, et kui see ilusasti teha, siis ei ole sinna kohe vaja hakata mingeid kalleid lükanduksigi ette tellima, ehk ajab alguses sedasi asja ära. See oleks hea, sest siis ei astu otse esikust elutuppa ega tassiks sodi sisse. Ühtlasi saaks veidi esikut ja elutuba eraldada.

See koht, kuhu noole tegin, sinna loodaksin mahutada söögilaua ja toolid. Praegu siit pildilt tundub see üsna võimatu, aga ma vannun, et tegelikult on seal toas ruumi piisavalt, kui ära võtta see mega suur diivan ja see hästi pikk telekalaud.

Muidugi suur see laud olla ei saa, aga minu vaimusilmas mingi nunnu ümar lauake koos kollaste riidest toolidega võiks sinna idekalt sobida. Või peaksid need toolid pigem olema diivaniga ühte tooni? Või samas roosa on ka selles värvipaletis olemas ja ilmselt sobiks ka? Ma ei tea, mul hetkel raske netist neid toole niimoodi vaadata, sest ma eile veendusin selles, et nad võivad päris elus hoopis teistsugused välja näha ja nõnda on keeruline otsustada.

Aga… Kui niimoodi juba kõik kirja panna, siis ei tundu üldse kaugel see valmis elutuba! Mis siis, et seal paar suurt asja teha vaja – MINGI nurk võib ju ilus ja valmis olla, eks? Esimene samm olekski lihtsalt seinad üle võõbata, tapeet seina panna ja siis saabki juba sisekujundust tegema hakata, jee!

Teile infoks veel see ka, et kuigi see post pole otseselt Konverteriga koostöös (nad ei palunud seda teha ega maksnud mulle selle posti eest), siis tõesõna ma leidsin eile nende P.Pinna kauplusest Lasnakal (mis on ainult HOMSENI veel lahti!) mega palju ägedaid asju ja kõik on super hea hinnaga ka. Kõikidel toodetel pole jõutud veel kohapeal hinda ära vahetada, nii et küsi lõplikku hinda kassast ja maini juurde, et sa tead salasõna “Mallukas” ka. Siis saad niigi soodsalt hinnalt veel 10% alla! Eelkõige soovitan sinna täna-homme minna neil, kel vaja erinevaid toole, peegleid, diivanilaudu. Neid oli seal mega palju! PS! Kood kehtib kuni augusti lõpuni ka e-poes ning samuti nende tuttuues kaupluses!

Also nagu ikka ootan endiselt teie soovitusi ja mõtteid ka, need alati nii head olnud 😀

Loe ka neid postitusi!

10 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta meow 10. august 2021 at 15:59

    Watta hell, läksin üle 200 aasta Jane blogisse ja tal oli ka postituse pealkiri „wannabe sisekujundaja“ ja ma mõtlesin, et ma jumala kindlalt nägin sinu blogis ka mingit sellist pealkirja.. huh, polegi hulluks läinud?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 16:04

      tead ta pani selle enne mind, ma ka alles nüüd märkasin, et olene enda teadmata copycat olnd 😀

  • Avatar
    Vasta Anneli 9. august 2021 at 11:38

    Sadolini värvi app “sadolin visualizer ee” on hästi hea variant erinevaid värve kodu kujundamisel katsetada.

  • Avatar
    Vasta Mina 6. august 2021 at 08:47

    Mulle meeldib see roheline toon. ?

  • Avatar
    Vasta Liis 5. august 2021 at 22:29

    Kollaseid toole pigem ise ei valiks. Sul juba päris mitu tugevat tooni tuppa planeeritud, läheb paljuks. Valiks siis kas saare pukkidega sama tooni vöi diivaniga.
    See rohekas + konjak on päris äge kombo, ei ole vist sellist väga kohanudki.

  • Avatar
    Vasta Liis Er 5. august 2021 at 17:37

    Ma ei tahaks koledasti öelda, aga.. käi perse! Ma mingi nädal tagasi tellisin neilt suure raha eest alles ja nüüd sa tuled oma sooduskoodiga siin liputama!

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. august 2021 at 17:53

      Palun vabandust ???

  • Avatar
    Vasta Tyy 5. august 2021 at 16:19

    Soovitus diivanilaua osas. Kui leiad analoogse kuid mitte kuldse, siis purk kuldset spreid on kuki-muki sinugi käes laua metall osade värvimiseks. Oled ju seda “tööd” juba varemgi katsetanud.

  • Avatar
    Vasta Kerli 5. august 2021 at 14:12

    Võib olla tead poodi likvy.ee , seal on ka täiega ilusat mööblit aga minu jaoks mega kallis. Äkki leiad sealt diivanilaua.

    • Avatar
      Vasta Lea 6. august 2021 at 20:37

      Oh! Aitäh – ma olin selle poe täiesti unustanud. Väga mõnus angaar, kenad leiud. Pole küll odav aga võib pärleid leida.