AVALDAN ARVAMUST LOOMAD

kus on kassid??

8. august 2021

Teate. Ma ei ole super kindel, kui õige inimene olen mina sel teemal sõna võtma. Olen siin aegade jooksul ise ka paar looma ära andnud ja mõni on muul moel hukka saanud. Eutanaasia teel mitte kordagi, aga muid asju on juhtunud. Ma ei ole selle üle uhke ega rõõmus. Olen oma vigu neis asjades teadvustanud ja edaspidi arvesse võtnud.

Mulle on väga mitmed teist kirjutanud seoses hetkel aktuaalse kassidraamaga ja pean ütlema, et mina ei saa aru. Päriselt ka.

Ma ei saa aru, mis huvi on ühel inimesel endale kassitapja kuvand luua, kui ta kassid on tegelikult elu ja tervises. Paraku, mida rohkem loo peategelane sel teemal vaikib ning vaikimise vahele täiesti ennastunustavalt hämab ja valetab, seda vähem jääb mulje, et kassidega tõesti kõik korras on. Mida ma südamest loodan, et on, ja et tegelikult on Triinu lihtsalt nii loll, et ta ei saa praegu hästi aru, millist mainehävingut ta oma vassimisega korda saadab. Nagu tal seal jube palju hävitada oleks enam, aga näe saab küll, kui väga tahta.

Raske on uskuda, et keegi võiks oma 7+ aastat olnud pereliikmed eutaneerida lasta või tänavale visata. Then again on väga raske ette kujutada, et keegi rõõmsalt rannas piknikku peab ja naerda lõkerdab kui teine ema sealt samast merest oma väikest last otsib. Need kaks asja ei ole omavahel mitte kuidagi muudmoodi seotud kui et normaalse empaatiavõimega inimesel ei jõua sellised asjad kohale. Et kuidas nii saab… Ja et ma seda kasside hülgamise varianti vist isegi ei usuks, kui poleks olnud seda rannajuhtumit. Aga veelkord, südamest loodan, et see pole praegu keiss.

Oletame hoopis, et Triinu kassid on indeed elu ja turvalisuses. Ja nad on maal – sada korda öeldud – või õigemini kellelegi võõrale antud – viis tuhat korda öeldud. Ja Pesaleidjaga on suheldud, ainult et Pesaleidja inimesed ise seda ei tea. Ja tegelikult anti nad ära mitu kuud enne kui nad ära anti. See viimane on üks tõsine Mandela efekt – kõik nende jälgijad mäletavad, et kassid olid veel J seal elamise ajal täiesti alles. Isegi video on sellest olemas. Aga vot Triinu ütleb, et tal üksikemana jäi ajast puudu ja andis nad enne J saabumist ära.

Väide, et tema ei saa dikteerida uuele omanikule, et too teeks kassidest pildi, tundub kummaline. Argument, et see pilt isegi ei lahendaks midagi, on lihtsalt arulage – mitte mingit teemat ei oleks enam ammu, kui Triinu oleks küsinud kassidest ühe pildi. Või andnud Pesaleidjale uue omaniku kontakti, et nad siis ise saaksid kinnitada, et kõik on korras. Aga Triinu jahub süveneva kassitapja maine taustal midagi trotsist, ahh…?

Mul on sulle paar soovitust, Triinu.

Esiteks, ära poe oma kassiteemaga kuskile Milvi taha. See asi ei puuduta absoluutselt mind. Et ma omal ajal Milvi ära andsin, et ta saaks endale sobivamas keskkonnas elada, ei ole roheline tuli kõigile oma loomi naaksu saata. Näiteks kui kassidel enam liiva ei viitsi vahetada vms. Samuti ei ole vähimalgi määral oluline, et sa need kassid minult said. Mina pakkusin Pesaleidja kassidele vaid hoiukodu ja ei olnud kordagi nende omanik. Ja oleksin ma teadnud, et nad pärast pikki aastaid su peres kuskile teadmata kohta minema saadad, võid kolm korda arvata, kas nad siis sulle andnud oleksin.

Teiseks, ole kordki aus. Ma olen piisavalt igasugu pangesid teinud ja kurat kui raske on selliste kohtade peal tuhandetele inimestele tunnistada, et käitusin valesti. Võtta vastu (mis tundub nagu) kogu maailma pahameel ja tümitamine. See ongi rõve ja halb, aga tead kui palju lihtsam on MITTE hämada. Ei pea pidevalt meeles pidama, kellele mida oled rääkinud ja jääb see raskus olemata. Viimase aasta põhjal ma kahtlen, et sa neid soovitusi kuulda võtad, aga vähemalt kaalu seda varianti. Enne kui sa end oma valetamisega täiesti ära käänseldad. Nii et sebi neist kassidest pilt või anna Pesaleidjale uue omaniku kontakt, ole inimene. Kui sa seda ei tee, oma trotsi vms joru edasi ajad, siis tõesti on väga raske ühtki positiivset stsenaariumit ette kujutada, sorri.

*Postituse juures oleval pildil on need samad kassid alles poegadena, vahetult enne kui Triinu nad endale sai.

Loe ka neid postitusi!

119 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helery 10. august 2021 at 14:29

    Aitäh, äkki ta loeb ja äkki saab aru. Aga jah….

    • Avatar
      Vasta Kardo 11. august 2021 at 09:00

      See kasside järsk eest ära koristamine ja maha vaikimine on ikka kahtlased. Lisaks, et valetas, millal andis. Tundub, et uus mees pani valiku, kas kaovad kassid või tema.
      Viib olla täielik ülekohus, aga minu meelest see kõige tõenäolisem.

  • Avatar
    Vasta ebe 10. august 2021 at 09:34

    Üks nõmedamaid asju on see vale, et oh oleks J juba siin olnud, siis poleks kasse ära pidanud andma, aga üksikemana pidi.
    Justin oligi siin. Nad olid kõik koos. Ja lisaks see, et ta nad loomade varjupaika viis…Rääkimata pidevast valetamisest ja ohvri mängimisest. Masendav!

  • Avatar
    Vasta KK 10. august 2021 at 05:52

    Wow! Ma juba ammu nende tegemisi ei jälgi, aga niimoodi valetada ja vassida – what is the point? Positiivse noodi all..vähemalt meeldivad Justinile lapsed, muidu oleks teema vb veel kurvem siin 🙁

  • Avatar
    Vasta signe 9. august 2021 at 23:57

    Tere

    Nagu tõsiselt!!!! Hallooo- mis toimib blogijatega!!! Mis mõttes kass- keegi andis ära jne! Lihtsalt loed ja imestad. Kas täiskasvanu inimene ei oska muust kirjutada kui teise blogia situatsioone kirjeldada… Viimasel ajal meie blogijad draama kuningannad! Kus on Teie isikupära, see mille pärast teid inimesed jälgivad! Milleks raisata oma elust aega kirjutada postitus kassidest- kus tõde pole teada jne! Küll siis tuleb sellelt blogist postitus, kus kassid jne! Siiralt ütlen , et uskumatu lihtsalt kuidas inimesed käituvad ….

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 07:58

      Tõde samas on teada ju

  • Avatar
    Vasta Eliis 9. august 2021 at 21:44

    Appi, ta viiski nad Petsi ju, nagu siin https://www.facebook.com/115634898452178/posts/4874024105946543/ kirjas on..? vaadake seal selgelt näha,et kassid Viimsist ja veebruari kuus …leitud? On ikka inimene, miks ta siis Peasleidjasse tagasi ei viinud. Jõle käitumine, ma küll sellist enam jälgida ei viitsi.

  • Avatar
    Vasta Geily 9. august 2021 at 21:14

    Olles ise olnud hoiukodu ja võtnud MTÜst kassi, siis kahjuks tema jutt ei käi kuidagi kokku.
    Tal on leping, mis sisaldab tema andmeid ja nende kasside kiibid registreeriti selle lepingu alusel tema nimele. Antud lepinguga kinnitas ta, et võtab vastutuse ja kui tekivad raskused, siis võtab ühendust hoiukodu või MTÜga. Vahet ei ole mida ta tegi nende kassidega aga lepingut ta rikkus ning see on fakt. Kui ei saa/ei taha kasse enam oma elus hoida, siis koostöös MTÜga leitakse neile ühine kodu. Just selleks, et vältida kasside sattumist tänavale/varjupaika. Juhtusin ka tema storysid kuulama ja alguses väidab, et andis kassid ära ennem kui Justin Eestisse jõudis ja siis lõpus on jutt, et andis ära kui Justin juba Eestis oli. Ennem kui postitad, siis kuula üle, et kas algus ja lõpp klapivad omavahel..
    PS! Mina jälgin minu käest päris koju läinud kassilaste tegemisi igapäevaselt. Olen pidevas suhtluses uute kodudega ning ka MTÜ kelle vabatahtlik ma olin, on nende uute kodudega suhtluses. Kodud teavad, et võivad iga kell kassid mulle tuua kui enam hakkama ei saa vms.

    Kahju, et inimene oma mainet niimoodi vassides kahjustab ja see enda insta lukku panek näitab ainult seda, et kui vähe tõtt tema jutus oli ?

  • Avatar
    Vasta ebe 9. august 2021 at 18:19

    Nii paljud, kes enne olid üritanud TeeLusikat kuidagigi mõista ja ehk isegi toetada, ütlevad nüüd, et nad on kohutavalt pettunud, est kuust kuusse tuleb välja uusi asju, mida see inimene on teistele teinud ja mismoodi käitunud.
    See mis tema mainega, ja tänu temale ka J mainega toimunud on, on katastroofiline minu arvates. Aga ta aina kaevab ja kaevab edasi seda auku o_0

  • Avatar
    Vasta Ami 9. august 2021 at 17:08

    Triibuline emane jah, TL-i blogis pilt kus must kass hoiab triibulisel käppa peal ja pildi pealkiri “valvan su und õeraas”
    Aga äkki TL ei viinudki neid ise sinna varjupaika kui vanusega nii puusse on pandud? V ytles, et leidis nad kuskilt? Kui viid siis annad passi kaasa v vähemalt ütled õige vanuse…

  • Avatar
    Vasta Gzz 9. august 2021 at 16:21

    Ega sa sugu juhuslikult ei mäleta nendel kassidel? Seal Pets lehel märgitud, et must on isane ja kirju emane…kui need ka klapiksid, siis on suurem tõenäosus, et tegu on samade kassidega.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. august 2021 at 16:48

      Must oli isane jaa

  • Avatar
    Vasta Ann 9. august 2021 at 16:18

    Loodan, et Mallukal on piisavalt ‘võimu’, et välja selgitada, kus kassid on.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. august 2021 at 16:49

      No minul pole rohkem midagi kahjuks võimalik uurida. Kas Pets annab Pesaleidjale infot v mitte, selles on küss ?‍♀️

      • Avatar
        Vasta Kati 9. august 2021 at 18:26

        Vaevalt, neil oma kana kitkuda (ammu ja tõsine)

  • Avatar
    Vasta Jan 9. august 2021 at 15:30

    Ja kas varjupaigas siis kassid saavad rohkem tähelepanu v 🙂 Seda mida nad väärivad… Nagu ta eile oma storydes rääkida üritas, et tahtis kassidele paremat elu kui tema juures oli… JA SIIS ANNAD OMA KASSID VARJUPAIKA. Ebainimlik lihtsalt. Ulme mis pilti ta endast maalida tahab, nagu ta tahaks kõigile ainuuuult head, oma musupallidele kiisudele parimat elu, sest tema ise seda üksikemana enam pakkuda ei suutnud… Krt endal niipalju jälgijaid, tee postitus, ala “kahjuks pean elumuutuste tõttu oma lemmikutest loobuma, kas minu jälgijate seas on kedagi, kes tahaks endale kahte armast kassi.” KINDLASTI oleks keegi soovinud. Aga ei, TL viib kassid varjupaika, kus miljon kassi ja seal neil sada korda stressirohkem ning lõpuks leitakse neile jah kodu, aga peale seda ei saa kaks kassi ka koos olla nii, nagu nad 6 aastat harjunud on… Ilmselgelt pole need kassid enam koos, kui erinevatel päevadel loovutatud. Selline kasside solgutamine lihtsalt ja kindlastiii, pole nendel kassidel praegu parem ja toredam elu… Kas tal pole südant sees või on lihtsalt pimestunud mehest kes nüüd dikteerib ta elu ning seda, mis loomad majas võivad olla v ei… Appppiii kui kurb lihtsalt…. Aitähh Mariann, et selle teema ülesse võtsid!

  • Avatar
    Vasta Merlin 9. august 2021 at 14:37

    Seee on niiii niiiii haige, et mul pole isegi sõnu…
    Üritasin kogu aeg inimest mõista, kaitsta… Ikka noh heaga püäda aru saada temast.

    Aga see tekitab tohutut viha ja pettumust.

    Hea postitus Mallu 🙂

  • Avatar
    Vasta JaneM 9. august 2021 at 14:35

    Kas äkki annaks pets.ee-ga suhelda, uurida mismoodi need loomad sinna sattusid?

  • Avatar
    Vasta I 9. august 2021 at 14:24

    http://www.pets.ee/kodus/kassid/23040.htm#.YREN5sC6klQ

    http://www.pets.ee/kodus/kassid/23039.htm#.YREPe8C6klQ

    Need ei või tema kassid olla? Vanus jah vale aga mõlemad samal kuupäeval Viimsist “leitud”?

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. august 2021 at 14:25

      Sarnased on tõesti, aga kas samad, seda peaks vist piltide järgi uurima ja kõrvutama

      • Avatar
        Vasta Sille 9. august 2021 at 14:42

        Kas kassidel kiipe ei olnud?

        • Mallu
          Vasta Mallu 9. august 2021 at 14:48

          Minu meelest olid küll, aga ma ausalt ei mäleta, see oli niiii ammu 🙁

          • Avatar
            Vaike 9. august 2021 at 18:35

            Pets (ja varjupaigad üldse tihti) valetab vanusega alati, tehes kassid nooremaks, et oleks suurem tõenäosus neist lahti saada. Minu kass on sealt pärit. Väidetavalt oli kahene, loomaarst hakkas naerma ja ütles, et 10-12; temalt kuulsingi, et see olla tavaline praktika.

    • Avatar
      Vasta R 9. august 2021 at 14:33

      Seal on kasside vanuseks 1 aasta, ei saa kuidagi klappida.

      • Mallu
        Vasta Mallu 9. august 2021 at 14:35

        Jah, vanus ei klapigi, aga see ei klapi seal varjupaigas kahjuks tihtipeale.

        • Avatar
          Vasta doris 9. august 2021 at 14:54

          arvestades seda, kui vähe tegelikult kasse varjupaigast võetakse, siis on VÄGA kahtlane, et need kaks kassi said juhuslikult päevase vahega uude koju…

        • Avatar
          Vasta Liisi 9. august 2021 at 15:25

          Pildil olevad kassid näevad kindlasti vanemad välja, kui 1 a

    • Avatar
      Vasta Südametu 9. august 2021 at 14:50

      Sel juhul on küll tegu kahtlase kokkusattumusega. Kaks kassi kes on saabunud samal päeval ja näevad välja identsed Triinu kassidega.
      Siin võib olla iva sees miks Triinu ei saa omanikega ühendust. Kuna vb ei olnudki tema see kes neile uue kodu leidis vaid viskas oma 6 aastat temaga koos olnud kaaslased lihtsalt varjupaika kellegi teise tegeleda? Seda enam teades kui palju kasse on varjupaikades ja kui suur probleem neile kodu leidmisega on.
      Me ei tea tõde aga kuni TL poolt konkreetset tõendit ei tule ei jäta loomasõbrad seda teemat kindlasti ja spekulatsioonid vaid kasvavad!

    • Avatar
      Vasta H. 9. august 2021 at 15:01

      See hall kass ei tundu mu meelest sama – varjupaiga kassil läheb ühe silma juurest selge kaheharuline triip üles (nagu tagurpidi Y), TLi omal mitte.

    • Avatar
      Vasta Jan 9. august 2021 at 15:06

      Jaaa, Triinu kassid!
      http://www.costany.ee/2015/05/pildipostitus-hetked-kiisudega.html – must kass ju üks ühele, lõua-alune valge märgis…. Samuti triibuline kass, hele nina, kollakad karvad sees… http://www.costany.ee/2015/08/loreal-vitamino-color-ox-arvustus.html
      ……
      Apppiiii, lihtsalt annad oma pereliikmed varjupaika ja sogad mingit jama avalikkusele. USKUMATUUUUUU! Otsus sündis siis kui elas üksinda… eee ja kassid jõudsid varjupaika 06.02.2021… Siis kui Justin oli elanud 1,5 kuud tema juures?! Miks alles siis? Kassid on väga väga iseseisvad loomad, mul on kassid olnud sünnist saadik, 25 aastat.,. Ema isa on eluaeg tööl käinud ja lapsed lasteaias-koolis… Kassidel täitsa pohhui olnud, peaasi, et saavad hommikul ja õhtul süüa, eriti kui kaks kassi koos siis pole vabsjee midagi hullu, neile piisab üksteise seltsist. Koer nõuab palju rohkem tähelepanu ja otsib inimese seltskonda, koerale uue kodu otsimisest aja puuduse tõttu ma veel saaksin kuidagi aru.. See et tal pole aega päeval neile kassidele pai teha, sest teeb niiiiiiiiii palju tööd, ei ole mingi vabandus neid varjupaika anda. Ma ei tea kaua nad Kristoga lahus olid enne Justini tulekut, mingi aasta-poolteist? ja kassidel polnud terve aeg ju midagi häda… Laivides ju koguaeg olid, nurrusid diivani peal… Jussule lihtsalt ei meeldi kassid, thats it, tunnistagu seda oma jälgijatele ja asi vask, milleks sellist häma ajada :):):):) Haigeeeeee

    • Avatar
      Vasta K. 10. august 2021 at 15:16

      Kui kurvad ja haiget saanud pilgud 🙁

  • Avatar
    Vasta Kati 9. august 2021 at 14:09

    Soovitan salvestada valevorstide storyd endale kusagile kausta, et siis neile vesi peale tõmmata hiljem. Ebanormaalne, kuidas valetatakse maad ja ilmad kokku, ja siis öeldakse, et tegelt pole neid asju rääkinud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. august 2021 at 14:11

      Ma usun, et päris paljudel on juba need ekraanisalvestused tehtud ka.

  • Avatar
    Vasta H. 9. august 2021 at 14:08

    Muide selle info, kust ta need kassid sai, oleks kasvõi omaenda blogist leidnud: “Hetkel on nad umbes kuue kuused. Me täpselt ei saagi tegelikult teada, sest kiisud on ju pesaleidjast.” Kuused-kased, you guys.

  • Avatar
    Vasta M 9. august 2021 at 14:02

    Issand jumal. Viisid kassid Sinirebase varjupaika ja seda teades irvitasid veel J-ga Maks&Mooritsa grilli peale, mjäu-mjäu. Vastik tõesti. Ei aita siin pisarate punnitamine ja ohvri mängimine. Okse.

  • Avatar
    Vasta Liisu 9. august 2021 at 13:50

    Jaaa. Ma just võtsin pesaleidjast kassi. küsisin kohe vana omaniku numbri. Suhtlesime. uurisin, mis toidud kassile meeldivad, kuidas ta käitub.. Teda olevat ka tahetud vihahoogude pärast magama panna, aga veterinaar polnud nõus ja tõi pesaleidjasse. Parimat kassi annab otsida, ta kallistab ja nurrub süles, hommikuti põksab peaga.. ma ei tea, mis peaks juhtuma, et temast loobuksin.. enne kaoks kahtlase väärtusega peigmehe kandidaat…
    See kriiskav ja pröökav Justin jätab kergelt ebasümpaatse mulje.. Üldse tundub selline pealiskaudne ja edvistav tühine värk…. kui mina teaks, et annan kassi heasse perre, küsiksin kohe pildi või teeks ise…

    ma pole suurimat lollust kuulnud, ei saa sundida… ilmselge jura…

  • Avatar
    Vasta F 9. august 2021 at 13:46

    Kui on kindel, et viis Sinirebasesse, siis tuleb 293 lehekülge kasse läbi vaadata, kes on läinud uude kodusse.
    Lihtsalt ei mahu pähe, MIKS nad mõlevad valetavad, et käisid kasside uut kodu vaatamas ja oli ilus ja tore (eilses storys J rääkis seda)

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. august 2021 at 14:00

      Mmm. ma vaatasin neid eilseid storysid, ma seda osa ei kuulnud, et nad ise kodu nägid jne, aga seda ütlesid jah, et tegid seda, mis kassidele parim ja nad heas kodus… Ma ei tea, kuidas nad selles nii kindlad olla saavad.

  • Avatar
    Vasta S 9. august 2021 at 13:33

    Saan aru, et on juhuseid, kus inimene prab loomast loobuma, aga viia oma pereliige pets varjukasse… Ja ise olles samal ajal paljude jälginatega avaliku elu tegelane, tunnistagu siis, et ei saa kassidega hakkama ja leidku jälginate seast kodu, aga ei taha “halba eeskuju” anda ja viib oma loomad petsi, kus ei tea, kas pannakse magama või kellele lõpuks antakse, see on ikka tase omaette

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. august 2021 at 13:36

      No ütleme nii, et see on tõesti viimane koht, kuhu üldse loomi viia. Seda enam, et see oleks nagunii välja tulnud ja selliste jälgijaarvuga inimestel on kindlasti ju võimalik ka oma jälgijate seast leida keegi, kes loomad koos endale võtaks.

  • Avatar
    Vasta RAILI 9. august 2021 at 12:51

    Hahahha

    Pada sõimab katet. Üks hullem kui teine. MALLUKAS ILMSELGELT kade millegi üle ja leiab alati mingi asja üle viriseda.

    Mis seal ikka kui andis ära, vaevalt tapeti ära, ju siis sai ilusa kodu ja ju siis uued omanikud ei soovi postitada kassidest, kui selline draama koguaeg kaasas käib.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. august 2021 at 12:58

      Ta andis need kõige hullemasse varjupaika, seega tal pole õrna aimugi, kas neeed kassid on elus/koos/heas kodus. Ja see on fakt.

      • Avatar
        Vasta Marge 9. august 2021 at 13:11

        Kas tõesti sinna?? Miks ometi, Pesaleidja võtab ju alati oma loomad tagasi kui midagi on, ükskõik siis mis, alati! Seda on küll väga väga kurb kuulda 🙁

        • Mallu
          Vasta Mallu 9. august 2021 at 13:13

          Ta väidetavalt ei mäletanud, kust MTÜst kassid võttis ja viis ilmselt sinna kuhu kõige lihtsam viia oli. Siis on ka arusaadav, miks ta kasside kohta infot ei tea – pets on nii suur ühing, ega nemadki ei pruugi enam teada v mäletada, mis kass kuhu läks v kas üldse elus on. Ma tahaks LOOTA, et keegi nad võttis, aga et koos ja et nii julgelt rõhutada, et paremas kodus, tundub küll veidi kahtlane. Eriti kuna ta ise ei teagi, kus need kassid on.

          • Avatar
            Kati 9. august 2021 at 13:19

            Appi, kui õudne, kõik teavad ju, mis see Sinirebase on! Aga kõik sinna saabuvad loomad peaksid olema nende veebilehel kajastatavad!

          • Mallu
            Mallu 9. august 2021 at 13:22

            Noh, ma ise ka praegu üritasin vaadata, aga vaevalt, et neil kõik loomad 7-8 kuu tagusest ajast ikka veel seal üleval on.

          • Avatar
            Marge 9. august 2021 at 13:26

            No kui ta võttis need hoiukassidena sinult, siis vast oleks olnud kõige lihtsam sinult küsida, millise MTÜ hoiukodu sa olid. Pealegi on olemas loovutusleping, selle viskas ka minema? Kuidagi ei suuda mõista seda inimest..

          • Mallu
            Mallu 9. august 2021 at 13:35

            Jah, oleks võinud ju küsida küll, aga seda ta ei teinud. Mina nägin teda viimati mingi nov/dets, et ei saaks öelda, et me poleks üldse suhelnud, et minu käest võimatu seda infot saada oleks olnud. Loovutuslepingut vist tal jah alles ei olnud, aga küllap pesaleidjal ikka on, selles suhtes on see kõik tõestatav.

  • Avatar
    Vasta Kati 9. august 2021 at 11:46

    Ja muidugi Instakonto kohe kinni, et saaks ka sellest draamast endale võimalikult palju uusi jälgijaid juurde.

  • Avatar
    Vasta Katriina 9. august 2021 at 11:30

    Triinu-Liisi jutus on nii palju vasturääkimisi, et ta ilmselgelt valetab ja vassib. See, et Justin oma suu lahti tegi jätab kogu loos veel jubedama mulje. Hüsteerik mees ja valetav naine…tõesti, tore paarike. Ülbed ja rumalad. Sellised ei vääri isegi mitte mänguloomi oma kodus.
    Midagi selles kasside loos ei klapi.

  • Avatar
    Vasta Maali 9. august 2021 at 11:20

    Üliveider, see pole tema asi nõuda “uuelt” omanikult pilti?! See ju nii elementaarne, et mingi kontakt või huvi säiliks. Mina võtsin 8.a tagasi eraisikult kutsika. Suhtleme endiselt, st kutsu sünnipäeval jagan siiani pilte/videosid, jõuludel ja ka siis, kui tuleb eriti äge pilt või videoklipp. Endine omanik on siiralt õnnelik, et saab messengeri vahendusel koera õnnelikule elule kaasa elada. Samuti jagas tuttav oma kassipojad aastaid tagasi laiali. Tänase päevani tunneb huvi nende elu kohta, isegi siis kui kassid loomaarstil käivad, toetab ja panustab. See on normaalne, et mingigi huvi olemas on.
    Igatahes, aeg oleks üles tunnistada. Täiskasvanud naine ei trotsi, vaid jääb soliidseks, viisakaks, tunnistab, vastutab ja käitub nagu naine!

  • Avatar
    Vasta Mari 9. august 2021 at 10:06

    Pada sõimab katelt.
    Ei vali pooli, sest pole aimugi kus peitub tõde, ning pole ammugi minu asi, et käia ringi ja kisada, nagu enamus, kes sõna võtavad.
    See kassisaaga on ilmselt hea põhjus, et sõdida, sest on näha, et Sul on isiklikult tasandil mingi lahendamat okas Triinu-Liisiga. Ega muidu Sind iga tema valik/liigutus või elustiil ei triggerdaks. Ometi käid teraapias ja peaksid teadma, et peegli ees tuleks küsida, miks see nii on ?

    Mul on hea meel, et oled omale paksu naha kasvatud ja nende eluülikooli elukutseliste emmede pasarahest suutnud läbi murda aga loodan, et Sinust nüüd nende liider ei saa. Väga lihtne on teiste valikuid sitaga loopida. Proovi üks postitus sellest teha, kui palju Sa teda mõista püüdsid, kui raske tal oli või kui tubli ta on olnud ja kui palju asju ta hästi on teinud ?
    Loomulikult teeb ka tema kahetsusväärseid valikuid, nagu Sina ja kõik eluterved inimesed.

    Aga võin öelda, et kõige rohkem pori loobivad kõige suuremad põrsad!

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. august 2021 at 10:09

      Mina ei väidagi, et ma tean, kus on tõde ja nagu sa ka ise ütled, see teema ei ole laias laastus isegi minu asi. Küll aga triggerib mind see, kuidas inimene oma “puhtsüdamlikus ülestunnistuses” valetab nii, et silm ka ei pilgu (tõestatav ju) ja siis üritab mind sinna sisse tuua, ala et mina andsin ka need kassid ära, mis on vale, sest need polnudki minu kassid jne.

      Mul isiklikul tasandil on Triinust lihtsalt kahju, aga selline valetamine ja vassimine ei ole vajalikud.

      • Avatar
        Vasta Mari 9. august 2021 at 13:05

        Kui ma sammu tagasi astun ja suurt pilti vaatan, siis tema postitusi ja väljaütlemisi jälgides, et ole ma kunagi tähendanud, et ta väga teiste inimeste tegemisi liistule oleks tõmmanud. Arvamust avaldanud või hinnanguid andnud, kuidas teised oma elu elavad või kui mõtetuid valikuid keegi teeb. Sina aga teed seda pidevalt, samal ajal räägid kui pohhui Sul temast/kõigest on, ometi pidevalt avaldad oma arvamust – järelikult ei ole pohhui, kui on arvamus. Neid kahte korraga valida ei saa.

        Kõiki neid perekooli kägusid triggerdab samamoodi, muidu nad sõna ei võtaks. Sina lihtsalt teed seda avalikult, sest kui Sa kirjutad juurde, et Sul on tegelikult pohhui, siis see justkui õigustab Sinu triggerit.

        Võid ennast rahulikult sinna käopatta panna, oled täpselt samast puust – pidevalt on vaja teistes vigu otsida, et tunda, et ise jälle päästja oled.

        Nüüd lähen vaatan, miks Sina mind hetkel nii hullult triggerdad, sest see kassiteema mind absull ei huvita, kui palju Triinu vassib, absull ei huvita. Aga miks üks inimene teisele nii väga jalgu jääb, pidevalt – huvitab.

        • Mallu
          Vasta Mallu 9. august 2021 at 13:12

          Ma tõesti ei pea sellist vassimist (kuhu ta nimeliselt mind sisse segada üritab) pohhuiks teemaks. Pole ka öelnud, et mul sellest teemast pohui oleks absoluutselt. Ilmselgelt ei ole, kui ma sellest ju räägin. Mind lihtsat väga häirib, kui inimene üritab ennast suurte silmadega valedest puhtaks pesta uute valedega, see ei ole minu jaoks eriti aktsepteeritav. Ma ei tea, kui paljude jaoks oleks, et enda sisse vaatama peaks, et leida sellest käitumises viga.

  • Avatar
    Vasta Eliis 9. august 2021 at 00:06

    Naljakas, kuidas inimene vassib ikka. Ma olin temast paremal arvamusel. Ise väidab, et kassid stressis üksindusest..siis, et jah, praegu uusmees siin, pereelu, et vb saaks teisiti..aga ikkagi kadusid kassid just peale kuti tulekut. Et nagu, enne seda sündis otsus, aga anti ära peale tulekut?..niii segane kõik. Aga jah, ega vahet enam pole. Maine rikutud. Siiralt loodan, et loomadega on kõik ok! Imelik on loomulikult see, et infot ei jagata, kasvõi enda kaitseks..
    P.S Ma seda seika ei teadnud muide üldse, et nad kuskil rõõmsalt kargasid, kui keegi ema oma uppunud last otsis..? üle mõistuse.

  • Avatar
    Vasta K 8. august 2021 at 23:29

    Ja loomulikult, nagu alati, Justin võtab sõna meeletu ülbusega, vehib kätega, kisendab, loobib suuri sõnu.. ausalt öeldes tema sõnavõtt kogu selle asja juures oli võrdlemisi ebavajalik, need polnud tema kassid ju.

  • Avatar
    Vasta Mari 8. august 2021 at 23:20

    Ma ei saa aru ühest! Kui eutanaasia loomadel Eestis on lubatud ja täiesti kasutatakse, siis mille kuradi pärast Triinu jaoks see ei kehti? Ei ärme aja siin emotsiooni ja armastust segamini, aga nagu päriselt. On Teil aimu igapäevaselt, mil kassi beebide hooajal, kui palju kasse ka täna veel uputatakse? Ebareaalne – kass steriliseerida maksab 30 EUR – selle asemel kord aastas uputamine. Miks keegi kisa ei tõsta? Sest se justkui on OK, aga mitte eetiline. Kuid eutanaasia tehakse haigetele loomadele, kas ka tervetele? Kui jah, siis miks üleüldse tehakse? Miks loomakliinik peaks terve looma magama panema? Ma ei saa sellest aru? Ning kui paneb ja see on igati seaduslik, siis what a f.. its someone busness? Päriselt nagu? Jälle kordan, jatame kõrvale emotsioonid ja tunded .. sest jah ma ju kurat saan aru, ma oleks kasvõi metsa lahti lasknud, ennem kui eutanaasia valiks, aga reaalselt kui see võimalus täna on antud, siis miks Triinu on see patuoinas, kes nüüd seda ehk võib-olla kasutas – kord. EHK sest ju ei tea .. oletatakse. Kas temale siis need õigused ei kehti?
    Malle Türilt sai seda eile teha, ta pole uudistest. Kalle eile hävitas kassipojad, soovimatud .. kes sellest teeb teema? Mitte keegi kahjuks .. vaga vaga veider.
    Iga inimese enda sudametunnis, kuid ma ei leia et seegi postitus siin väga adekvaatne on, lihtsalt väga palju emotsioone. Sorry, just my opinion ♥️?‍♀️

    • Avatar
      Vasta Nimi 9. august 2021 at 01:46

      Muud seosetut soga ei hakka isegi mitte kommenteerima. Aga. Kodukasside metsa “lahti laskmine” (ehk hülgamine) on sinu arvates okei? Kas sul on peas mõra?

    • Avatar
      Vasta K 9. august 2021 at 08:58

      Terveid kasse ei panda magama ainult sellepärast, et sul nende jaoks aega pole. Enamjaolt tulevad seal mängu kassidega seotud organisatsioonid, kes päästavad ära need kassid, keda arst pole nõus magama panema. Selle nimi on inimlikkus.

      • Avatar
        Vasta Endine loomaarst 9. august 2021 at 21:52

        Pean kahjuks purustama sinu naiivsuse, kuid loomaarstid panevad Eestis magama terveid loomi iga päev. Kui klient astub uksest sisse ja nõuab eutanaasiat, siis tal ei pea olema sellele põhjendust. Kõik loomaarstid ei hakka kahjuks ka alternatiivseid variante pakkuma, kui kliendi teenindamiseks on pool tundi, järjekord ukse taga ning need loomade päästjad vastavad, et ehk saaksite paar päeva loomakest kusagil hoida kuniks me hoiukodu organiseerime. Siis on loomaarstil kiirem lahendus mitte süübida, teha see süst ja võtta järgmine patsient.

    • Avatar
      Vasta Marge 9. august 2021 at 10:03

      Ennem oleks metsa lahti lasknud??? Kodukass ei saa metsas hakkama, ta nälgib, külmetab, ta on seal üksi ja hirmunud ja lõpuks leiab piinarikka otsa metslooma hammaste vahel. Minu arust vaikselt magama jäädes elust lahkuda (eutaneerimine) on siiski kordades parem valik looma jaoks! Kas teate ka kui palju neid metsa viidud vaeseid kasse ja kassipoegi on loomakaitseseltsid pidanud ära päästma?! Vastik lugeda niisugust “humaansust”.

    • Avatar
      Vasta Jaanika 9. august 2021 at 13:48

      Mari, sa ei saa aru miks biznis ei ole ülem hoolivusest? Kust oled võtnud arusaama, et kasside suvaline eutaneerimine on ‘õigus’? Häbi lugeda. Otsi ehk ikka mõned emotsioonid üles, enne kui hakkad kõike tapmist õiguseks lugema.

  • Avatar
    Vasta Keegi mina 8. august 2021 at 23:03

    Reaalsuses ei ole kellegi asi, miks ja kuhu keegi oma kassid ära andis. Võib olla andis need kellegile võõrale tädile maal ja nad elavad oma elu. Inimesel on omad põhjused teemat mitte torkida. Mõelge parem lastele, kellel süüa ja katust pea kohal ei ole. Alustage siitsamast riigist. Suunake oma energia kuhugi, mis kusagil maailmas positiivsust tooks, mitte hävitage inimeste psüühikat tõehetke kohtunikku mängides. Ainult head.

  • Avatar
    Vasta P. 8. august 2021 at 22:44

    Mingit teooriat kasside saatuse kohta mul pole. Ei küündi spekuleerima, et pani nad magama. Kas tõesti saab seda nii lihtsasti teha? :O Aga Triinu jutt ei tundu ka kuidagi aus. Kui kõik need süüdistused tema pihta ei vasta tõele, siis tõesti, miks ei sekku see inimene või need inimesed, kelle käes kassid praegu on ega aita alatule laimule lõppu teha? Okei, ei loe seda sorti uudiseid, ei teagi, mis toimub. Aga Triinu ise siis. Kui raske on ise pöörduda? Kui keegi mulle üritaks külge rääkida tegusid, mida ma teinud pole, siis igal sajal juhul lööks faktid letti ja olekski lugu läbi. Mis oleks magusam, kui lajatada laimajatele konkreetsete tõenditega? Ometi ta seda ei tee…… Selle asemel jookseb ta stooritama, kuidas ta on SO DONE with everything ja üks kahtlane häma lihtsalt. Üldse ei tekita küsimusi ega kahtlusi, eks………
    Ei mõista ma kah, mis mõte sel käojaani ajamisel on. Ammu teada, et vale läheb lõpuks haisema nagu ta praeguseks juba ongi läinud. Need tema stoorijutud on lausa piinlikud vaadata/kuulata.

  • Avatar
    Vasta Loomaarmastaja 8. august 2021 at 22:34

    Kuna Triinu mainis sind oma põhjenduses millest jäi ka mulle esimese asjana mulje, et Mallukas on ka oma kassid hüljanud. Miks see oluline oli välja tuua, ei tea! Aga annab põhjuse sul antud teemat kommenteerida.
    Probleem oleks täiesti olemata kui Triinu vastaks ausalt lihtsalt, olgu see nii häbi kui tahes. Loomade äraandmine ei tohiks olla kerge asi kuid on põhjendatav ja arusaadav teatud olukordades! Millal saab Triinu aru, et ta teeb endale selle olukorra aina keerulisemaks iga sekundiga. Ole aus ja just take the bullets.. god. Saad rohkem respekti nvnaa kui praegu igaljuhul. (Facepalm)

  • Avatar
    Vasta Nimi 8. august 2021 at 22:12

    Tahaks sulle maailma suurima kalli teha. See postitus on nii kümnesse.

  • Avatar
    Vasta M. 8. august 2021 at 22:01

    Tegemist on lihtsalt patoloogilise valetajaga. Olen puutunud temaga kaudselt tööalaselt kokku ning kui temalt küsiti, et kas sa saatsid juba X asja ära, siis lõpuks nähvas, et ta juba ammu saatis, kuid kindel fakt on, et ta ei saatnud. Lisaks kõik muud valed ja lubadused, mis ta andis. Ei imesta üldse, et ta eelmisest töökohast minema saadeti. See supertöötaja kuvand, mis ta endast instas jättis, oli niiiiiiii feik.

  • Avatar
    Vasta Mer 8. august 2021 at 21:54

    Miks sa kiusad ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. august 2021 at 21:58

      See on kiusamine?

      • Avatar
        Vasta K 8. august 2021 at 23:39

        Mina ei mõista ka seda hämamist.. Ta väidab, et kassid olid stressis. Milles see väljendus? Ütleb, et polnud aega nende jaoks, kuna pühendus lapsele. Et oleks J olnud temaga juba siis, oleks kaasid saanud ehk tähelepanu. Aga kassid olid veel alles kui J oli tema juures Eestis. ? Alguses on jutt üks ja siis on teine. Kord annab kassid ära enne J tulekut, siis aga kui J Eestis juba oli.. ?‍♀️
        Väidab, et on teinud live ja rääkinud sellel teemal… pigem mitte- ta on vaid vastanud, et kassidega kõik korras ning pigem vihastas, kui keegi küsis nende kohta. Kui J koos storyt tegi, siis pidi ka ikka mainima ära, et Mallu on andnud ära loomi ..?‍♀️

      • Avatar
        Vasta Karu 8. august 2021 at 23:43

        On küll jah!

      • Avatar
        Vasta Minni 9. august 2021 at 00:33

        On jah kiusamine! Kui inimene on öelnud juba korduvalt,et ta EI SOOVI rääkida,siis mis inimene sa oled ytlema “anna vastuseid”?! Sul on ka asju,millest sa ei taha rääkida,nt laste vaktsineerimise teema. See on sinu otsus ja sinu õigus. Ja tõesti,kassid ju elasid aastaid nendega koos,ilmselgelt nende ära andmine oligi raske ja siis veel vaja urgitseda.?

        • Mallu
          Vasta Mallu 9. august 2021 at 09:32

          Vaata, siis ei tasu mind oma teemadesse lohistada ka, küllap ma siis ka vait oleks olnud.

    • Avatar
      Vasta Katriina 9. august 2021 at 11:33

      Triinu tiris ju Mallu oma kasside kadumise teemasse. Kuidas siinne blogipostitus kiusamine on?

  • Avatar
    Vasta Krizz 8. august 2021 at 21:22

    Mul on meeles millegipärast see, et Triinu kunagi ütles, et Justin pole eriline kassisõber. Mina arvan, et Justini pärast need kassid ära antigi.

  • Avatar
    Vasta ebe 8. august 2021 at 21:16

    Ja allergiat Justinil ju pigem olla ei saa – hiljuti oli mingi tsiki juure sushitamas ja tolle kassi katsus küll. Allergik pigem hoiaks eemale.

  • Avatar
    Vasta L 8. august 2021 at 21:12

    Kusjuures, jäin ka mõtlema, et miks su Milvit oli vaja mängu tuua, et meenutada su “pahategu” v?

  • Avatar
    Vasta L 8. august 2021 at 21:11

    Aitäh Mariann ausa postituse eest! Eksimine on inimlik ja sellepärast Sa niipaljudele meeldid. Ma pole kunagi olnud Sinu blogi jälgija, kuna enda elugagi käed ja jalad tööd täis. Kuid loomulikult olen Sinust kuulnud, kuna Eesti on nii väike. Nüüd süvenesin Sinu blogisse esimest korda ning Sa meeldid mulle…kuna julged enda jamasid ka tunnistada (ning olgem ausad, kellel neid ei juhtuks). Mul pole enam ammu peale facebooki ühtegi kontot, kuna lihtsalt ei viitsi seda ülepunnitatud “täiuslikku” elu jälgida, mida väga väga suur hulk inimesi endast loob. Sina oled teistsugune ja ära kunagi kaota seda osa endast!
    Mis puutub nendesse kassidesse, siis TL sai tutavaks mulle läbi Perekooli, kui seal pärast beebi sündi lugemas hakkasin käima. Algul vaatasin ka, et mida kiusamist ja kui nüüd lugesin seda,mida ta enda storydes rääkis….sai pilt selgemaks + lisaks videod, kus tema esmalt väga aus üksikema raske elu hülgamuie lugu, kuidagi vett ei pea. Lisaks Sinu mängu toomine…kuidas saab nii rumal olla, et ennast järjest rohkem sisse mässida. Kõige lihtsam oleks olnud öelda, et J-l allergia või tunnistada ausalt, et teate, pidin kassid ära andma, kuna uus elukaaslane pole kassiinimene ning lisaks olid nad stressis…paar päeva oleks perekoolis puid saanud ja ilmselt oleks lugu ka unustatud. Ohjah.

  • Avatar
    Vasta L 8. august 2021 at 21:09

    Kas Triinul on veel inimest kes temal olemas oleks? Päriselt olemas?

  • Avatar
    Vasta Ebe 8. august 2021 at 21:05

    Reaalselt nii hea postitus!
    Ma loodan, et keegi selgitab välja, mis päriselt juhtus.
    Kuidas üldse saab üks inimene niiii palju valetada ja vassida igast asjadega =/

  • Avatar
    Vasta T 8. august 2021 at 20:50

    Kui Milvi juba jutuks tuli – kuidas tal läheb? Oled sa teda vaatama jõudnud?
    Küsin, sest, noh, lahe loom oli.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. august 2021 at 21:23

      Jaa, alles sain tast video ka, ta ikka ERITI paksuks läind seal maal 😀

      • Avatar
        Vasta T 8. august 2021 at 21:33

        Ühesõnaga, naudib sigalahedat elu 🙂

  • Avatar
    Vasta Kuks 8. august 2021 at 20:16

    Jussu tiktoki 7veebruari videos näha veel kasside küüneterituspuud

  • Avatar
    Vasta Liisu Er 8. august 2021 at 20:07

    Mallu, aamen selle postituse peale! Sa panid kirja kõik need samad mõtted, mis mul tema storysid ja ÕL lugedes tekkisid.

  • Avatar
    Vasta Marge 8. august 2021 at 20:07

    On ju olemas lemmikloomaregistrid ja Pesaleidja nagu ka kõikide teiste selliste organisatsioonide loomad on päris kindlasti kiibistatud ja nemad on registris omanikud. Looma omanikuvahetusel kantakse registrisse uue omaniku nimi. Looma surma puhul tehakse samuti registrisse vastav kanne. Huvitav oleks teada, mis nende kasside kohta lemmikloomaregistris on, loovutuslepingus on kiibi number olemas, seal oleks ju uus omanik näha.. Aga usun et Pesaleidja on seda juba kontrollinud . Jube segane lugu. Olles ise mitme varjupaigast võetud kassi omanik, kriibib lugu väga hinge 🙁

    • Avatar
      Vasta Vesper 8. august 2021 at 22:06

      Lemmikloomaregister (riiklik ja sinu linna oma) on vabatahtlik. Sain ise ühe kassi hoiule, kes oli kiibistatud, aga esimese loomaarsti külastuse ajal selgus, et kiipi registreerinud polnud keegi.

      • Avatar
        Vasta Marge 9. august 2021 at 10:12

        Eraisikule võib olla on vabatahtlik, aga loomapäästeorganisatsioonid kiibivad oma loomi ja nad on siis kuni uue omaniku leidmiseni nende nö hingekirjas. Uus omanik võib ennast ise siis omanikuks regada ja ma ausalt öeldes ei saa aru miks ei peaks seda tegema. Aga kui pole tehtud siis jah jooksevad kahjuks otsad vette ja ainult eelmine omanik teab öelda kuhu ja kelle kätte loom sai…

    • Avatar
      Vasta Mari 8. august 2021 at 23:22

      Seda enam .. mida on siin üleüldse seda teemat arutleda, kui tegelikult see info on kätte saadav, kellel seda vaja teada. Kas minul on? Sinul, meil? Ma arvan, et mitte. Kuid oleneb, oleneb oleneb

  • Avatar
    Vasta Katu 8. august 2021 at 20:02

    Olles ise veterinaariaga seotud on raske uskuda, et üks täie mõistuse juures olev loomaarst eutaneeriks kaks tervet keskealist kassi, sest nad on stressis vms. Seega see eutaneerimise osa on minu jaoks viimane variant mida kaaluda. Küll aga võib omanik arstile anda valeinfot ja maalida pildi nii halvaks, et seda ikka tehakse – kas just kahele kassile korraga..aga siin võibki olla ka kont maetud, et üks kassisest kuses tuppa (stresiga kaasnev põiepõletik, mille tingis meesterahva sisse kolimine, vb ka vähene tähelepanu, laps jpm), pandi magama ja teine sokutati kellelegi ära aga kui nüüd anda pilt ainult ühest siis ju tekib kohe küsimis, kus teine on ja oleme alguses tagasi ? täna tema seletust kuulates olin ma isegi üsna veendunud, et ta räägibki nii nagu asi on ja seda ennegi ette tulnud, et kass antakse uue elukaaslase/lapse, elukoha muutuse tõttu või lihtsalt haigeks jäädes ära. Mina seda küll ei soosi, sest enamasti on olemas lahendused aga inimesed valivad lihtsama tee aga see on aksepteeritav. Triinu-Liisi puhul ei imestaks kui Justini pärast sai kassid maha jäetud ja paari aasta pärast kui nad lahku on läinud ta hakkab igatsema oma vanu pereliikmeid, kes teda ei jätaks maha -aga see on tema otsus. Mis on kahtlane ikkagi on see varjamine, vassimine ja tõestuse puudumine. Esiteks, miks väidab Pesaleidja, et neil puudub info uuest omanikust, teiseks kas see uus omanik elab kivi all (vb tõesti on mingi pensionär, kes pole kursis, mis meedias toimub aga siiski), et ta ise sõna ei võta ja kinnita, et kassid korras on, kolmandaks mina uuriks ikka väga kellele anda oma kassid ja oleks loomulik, et uuriks ka aeg ajalt kuidas läheb, kas saaks pilte, toetaks toidu ja ravi arvetega jne (vähimgi mis teha saaks) seega poleks see ju kummaline, et panna pilt ülesse, neljandaks ei maininud ta kordagi, et ta kassid oleks vaevatud, temal pole neile aega, nad on kurvad jne enne Justini tulekut, vastupidi ta näitas kui armsad nad on. Tegelikult on kassid väga iseseisvad ja kahtlen, et nad ei saaks pikkadel tööpäevadel üksi hakkama. Väide, et nad on õuekassid, kuigi elasid ju aasta- paar vabalt korteris, on ka tobe. Lisaks tõi ta jah storides mitu korda välja, et sai kassif Mallukalt, millest ma järeldan, et ta püüdis näidata, et sina oled nad ka nö hüljanud (+Milvi) om täiesti ebavajalik, sest ilmselgelt pakkusid sina hoiukodu Pesaleidja kassidele ja leping oli ju tehtud tema ja Pesaleidjaga. Ma isegi ei arvaks sellest teemast suurt midagi, kui ta kohe alguses oleks avameelselt tunnistanud, et nt tal on valik, kas kassid v Justin ja ilmselgelt valin ma mehe aga kassid loovutan ma heasse uude kodusse kahekesi koos ja hoian nende käekäigul silma peal ning toetan vajadusel ka edaspidi…aga praegu on asi küll väga halva mulje jätnud. Selle pikniku kohta rannas nii palju, et kas ei võinud olla, et nad lihtsalt ei teadnud, mis toimunud oli ja seega tegid oma asja. Ei tahaks uskuda, et ta nii südametu on aga inimesed võivad väga petlikud olla.

    • Avatar
      Vasta Kati 8. august 2021 at 21:39

      Oh, oleks vaid nii (eutaneerimisega). Vaata, kui palju Larakese juures on loomi magama pandud ja keegi ei kõssa midagi. Neid pörandaaluseid ja vähetuntud veterinaare on maailm täis, kes raha eest teevad mida iganes 🙁

    • Avatar
      Vasta P. 8. august 2021 at 22:27

      See rannajuhtum oli ikka nii, et jagati oma sots meedias abipalvet, et laps teadmata kadunud jne, vabatahtlike kutsuti appi otsima. Ja siis stooritati lõbusas meeleolus edasi, kaasa arvatud siis, kui juba laip leiti. Ka mulle on see ülimalt arusaamatu.
      5a tagasi juhtusime ka randa, kus laip (vanem meesterahvas) oli siruli maas rannas ja meedikud polnud veel kohale jõudnud. Ausaltöeldes polnud mingit tahtmist enam randa minnagi, kuidagi nii muserdas ära ja mõtteid ei saanud ka enam mujale. Niiet mul küll raske ette kujutada, mismoodi saab veel lõbusalt edasi chillida nagu poleks midagi juhtunudki… A see selleks.

  • Avatar
    Vasta Kk 8. august 2021 at 20:00

    Naljakas, vanaomanikuna ju just loogiline kui tunneb huvi oma kiisude vastu ja küsib kuidas neil läheb(mitte ,et see tülitamine oleks). Meil sai ka kiisupoeg võetud äsja ja sealt veel öeldi kui raatsite saatke ikka talle pilte milliseks kassid sirguvad jne.
    Seega need põhjendused tunduvad tõesti kummalised.

    • Avatar
      Vasta Kuku 8. august 2021 at 21:12

      See jutt on täpselt nagu Perekooli käo sulest kirjutatud….

      • Avatar
        Vasta Kuku 8. august 2021 at 21:13

        Malluka postitust pidasin silmas, kommentaar sattus valesse kohta.

  • Avatar
    Vasta Kuks 8. august 2021 at 19:55

    Meettheleos tiktoki lehel on video jussust köögis, 17jaanuar 2020,kus taustal maas paistab loomade söögi/jooginõu.

    • Avatar
      Vasta Kuks 8. august 2021 at 19:56

      17.jaanuar* aastat ple

  • Avatar
    Vasta Liis 8. august 2021 at 19:54

    Hea postitus. Loodan ka väga, et need kiisud on siiski kuskil terved, vb TL lihtsalt ei tea neist enam midagi. Sest vastupidine variant ei mahuks pähe ega hinge.
    Teen oma kolmele kiisule rahvusvahelise kasside päeva puhul siinkohal pai ja soovin kõike ilusat kõigile teistelegi loomadele ja loomasõpradele!

  • Avatar
    Vasta mina ikka 8. august 2021 at 19:48

    Kõik, kes küsivad instas kasside kohta, saavad bloki.

  • Avatar
    Vasta D 8. august 2021 at 19:41

    Ja ometi ta väidab ise, et see teema kõik on igasugused piirid ületanud ja talle tehakse liiga. Väidab et on 500x seletanud seda kasside teemat, kuigi reaalselt pole keegi tema jälgijatest kordagi seda põhjendust ennem kuulnud. Olen jälginud teda väga ammusest ajast ja täpselt on meeles kõik, mis see neiu omast suust öelnud on. Kuulsin mina esimest korda täna tema põhjendusi. Kassid olid siis veel ju seal, kui Justin Eestisse tuli + korduvalt Justin nende laivides, kui ta veel Austraalias oli, mainis seda, et talle ei meeldi kassid ja vaatab mis nendest saab, kui ta Eestisse jõuab. Ja ilmselgelt nende kasside uus omanik oleks ka juba ammu kursis ja kuulnud, mis draama nende üle käib ja ise saatnud Pesaleidjale või kuhu iganes pildid või kontaktid, et kiisudega on kõik korras. Mis maailmas me elame?

  • Avatar
    Vasta Maru 8. august 2021 at 19:33

    No ta ajab ju totaalset paska suust. Andis kassid kui oli üksikema, daaah igas laivis suht patseerisid need kassid ekraanil. Ei jaksand üksi – daaah siis oli ju juba teada tal, et J tuleb siia. Kassidest loobuti muudel põhjustel ilmselgelt, aga näe tunnistada ei julge.

  • Avatar
    Vasta Mirru 8. august 2021 at 19:33

    Kae õudu Mallu! Kõik TL lähedad sõbrad su kirjutisel silmad punnis ligi? Vaata, et sa jälle kohtukutset ei saa

  • Avatar
    Vasta Kats 8. august 2021 at 19:18

    Kuna peategelane empaatiga ei hiilga, siis mul on raske uskuda, et ta oma kassidele siirast südamest head pere otsis, kes võtaks kaks üsna viisakas eas kiisut korraga. Väga võimalik, et üks läks “sinna” ja teine “tänna” – niimoodi oli kergem neist vabaneda ja raskem on tunnistada ka, sest sa mitte ei hüljanud oma loomi, kes olid niigi väidetavalt stressis, vaid sa lahutasid ka 2 sõpra ning sul on vaja nüüd pilte kahe erineva pere käest küsida?! Ma loodan, et nad enam kunagi ühtegi looma ei võta. Ja minu pähe ei mahu iial, kuidas aastaid armastatud pereliikmed saab lihtsalt ühel hetkel üle parda lüüa. Tegemist ei ole ju kuu kahe ega poole aastaga, vaid pikki aastaid koos funktsioneerinud seltskonnaga. Masendavalt kole lugu.

  • Avatar
    Vasta kreek 8. august 2021 at 19:17

    Mul on ka meeles, et mingis storys Justin silitas kassi ja meenub ka nagu mingi allergiajutt. Mina arvan, et allergia pärast antigi nad ära. Kuidas ja kuhu, see on iseasi…

  • Avatar
    Vasta PM 8. august 2021 at 19:10

    See oli tõesti nõme kuidas Ta ümber Sinu keerutas – sest Tema jutust jäi mulje nagu need oleks Sinu kasspojad olnud ja andsid Talle… pluss see Milvi teemasse tirimine. ?‍?
    Ta oleks pidanud ikka väga kõvasti oma “siira” jutu läbi mõtlema. Ta ise valetab nii, et silm ei pilgu – kuigi kongreetsed faktid räägivad Talle kohe vastu.
    Lihtsalt lahmib ja see p*sa pidu läheb ainult hullemaks.
    PS! Nüüd Ta “assistent” kindlasti ei anna infot edasi kui kommentaare lisaks küsitakse!

  • Avatar
    Vasta K 8. august 2021 at 19:07

    Mulle jättis Triinu oma instastorydes mulje, et sa andsid kassid justkui Triinule edasi, et ise ei tahtnud neid vms. Väga nõme, et ta nii rääkis, sest tegelikult pakkusid ju hoopis kassidele hoiukodu ja nad polnudki sinu kassid. Tahtis sinust halba muljet jätta minu meelest.
    Aga jah, kuidagi väga mäda tundub see olukord olevat, miks öelda, et andis kassid enne ära kui Justin siia tuli? Kui krdi videos on näha neid koos ?

  • Avatar
    Vasta Geam 8. august 2021 at 19:07

    Ta vist lootis, et seda kasside kadumist ei pane keegi tähele, aga paraku inimsed jälgivad kõike ja kui lambist pole enam kasse on asi ikka väääga kahtlane. Lihtsam oleks olnud kohe alguses ära rääkida, kuidas asi tegelikult on? Kuigi seda ei tea meist siiamaani, sest ainult hämatakse ja muudetakse versioone kasside “kadumisest”.

  • Avatar
    Vasta Ingunn Björg 8. august 2021 at 19:07

    Kas sa mäletad seda lugu kui üks blogija oma koera ära andis (https://estonianwithabackpack.com/2020/07/24/me-peame-raakima-koertest/, võid lingi eemaldada kui arvad, et ei ole vajalik) ja kuidas selle eest igas võimalikus loomagrupis maha materdati? Ma saan aru, et TL üritas maha vaikida teema, sest ei tahtnud samasugust saatust. Ma mõistan teda. Sellest hoolimata olen ma nõus, et kui teema on kirgi kütnud kuid, siis aus oleks suure tüdruku püksid jalga panna ja rääkida ära, kuidas asjad tegelikult olid. Selline valetamine ei aita kaasa. Kas tõesti ei ole tal kedagi, kes annaks nõu??? Mul on temast kahju. Oma valede lõksus:(

  • Avatar
    Vasta Kerli 8. august 2021 at 18:53

    Kas sel tüübil kasside vastu allergiat polnud? Ühest laivist mäletan seda.. Eeldasin sp neid kasse enam polegi seal. Väga kahtlane teema

    • Avatar
      Vasta k. 8. august 2021 at 19:11

      Ei ole. Talle lihtsalt ei meeldi kassid. Juba ammu ütles seda, ennem Eestisse saabumist. Vaadake instas Meettheleos all on need highlights vms. Q&A higlightsides. 66nädalat tagasi juba vastas sellele. ☺️

  • Avatar
    Vasta ... 8. august 2021 at 18:52

    Ei ole küll eriline sõnavõtja, kuid tõesti, miski “haiseb” siin.. Kui tõesti lugu on nii, nagu Triinuliis väidab, siis tegelikkuses ei ole sugugi häbiasi küsida uutelt omanikelt kasside käekäigu kohta. See näitab hoopiski, et ta hoolis/hoolib oma endistest lemmikutest. Ja kui uued omanikud on vähegi normaalsed inimesed, siis mõistavad ja võivad igati lõbusaid ja armsaid pilte/videoid/storysid kiskadest jagada. Tõesti, see vabandus, et “ei ole enam nende omanik ja ei oma õigust”, on väär. Ainus õigus, mida ei oma, on nende hooldusõigus.

    • Avatar
      Vasta Mall 8. august 2021 at 19:26

      Aasta lõpupoole ma nägin ta laivides kassi küll, aga ainult ühte- musta kassi. Tükk aega polnud halli kassi pildis ja ka söögitopse ühes videos oli ainult üks. Siis juba mõtlesin, et kas hall kass on veel alles või juhtus midagi. Pole kindel, et need kassid enam üldse kooski on, ehk leidis kõigepealt ühele kodu ja siis teisele… Või mis iganes nendega juhtus…

  • Avatar
    Vasta K 8. august 2021 at 18:50

    Siiralt aitäh, et Sa võtsid sõna.ja räägid sellest. Reaalselt ma olen Sind Mallu jälginud , kui Mari pisike beebi oli. Sa oled selle ajaga inimesena super palju arenenud, kasvanud, kuid Sinu, põhiolemus on jäänud. Siiras, aus, läbipaistev, ei vaiki ning ei tolereeri ebaõiglust! Isegi kui Sina ise oled eksinud, Sa julged olla Sina ise! Mega äge naine oled! Aitäh et sa tõstatad teemasid, mis vajavad tähelepanu, mitte vastupidi!

  • Avatar
    Vasta meow 8. august 2021 at 18:44

    High five selle postituse eest! Täielik häma on öelda, et tema ei saa kasside edasist käekäiku dikteerida/avaldada vms. Esiteks, leida üldse inimene, kes võtab kaks vana kassi endale, on üldse suht keeruline. Seega tundub veidi ebaloogiline, et ta nii kiirelt neile uue ja hea kodu leidis. Algul ka öeldi, et kassid on maal, siis et kodus. Nüüd ikkagi on kellelegi ära antud. Otsusta ära, Triinu. Masendav

  • Avatar
    Vasta A 8. august 2021 at 18:37

    Mitte ükski influencer ei käi mulle rohkem pinda kui Triinu-Liis. Kui mutta saab inimene enda maine lasta, unreal. Kahju ullikesest aga samas naljakas vaadata ka kui kaugele ta omadega jõuab ?

  • Avatar
    Vasta VK 8. august 2021 at 18:35

    See Malluka teemasse kiskumine oli tõesti nagu lasteaed…lasteaia laste suust kuuleb enamasti selliseid asju “aga näe tema tegi ka vaadake hoopis kui paha tema on”

  • Avatar
    Vasta Lee 8. august 2021 at 18:30

    Ka ei saa aru kui raske on üks pilt küsida või õelda uus omanik. Hetkel minu silmis on ta nn influencer, keda jälgima ei peaks.

  • Avatar
    Vasta Kati 8. august 2021 at 18:21

    Täiesti võimalik, et ta ei viitsinud nende kasside eest hoolitseda! Ta ei jõua ju ka enda eest hoolitseda (praegu loetlen seda, mida olen ise videotes näinud) – katkised küüned, justkui kammimata ja pesemata juuksed (ühe ehetepoe reklaami tegi katkiste küüntega), laiguline keha, kritseldused näos, mida kandis mitu päeva. Justingi siiatulles kohe ütles, et hakkab esimese asjana tema kodu koristama. See kõik on nö dokumenteeritud ka (videod ja intervjuud). Mulle jätab see päris räpaka mulje. Arusaamatul kombel kadus ka tema palavalt armastatud töökoht kinnisvaraturul.