Kingiloos TESTIN JA ARVUSTAN

postitus kõigile kaotajatele*

12. august 2021

Ma siin mõni aeg tagasi kiitsin oma Samsung Galaxy Buds Pro kõrvaklappe. Jutt oli kõik õige, aga jubedalt jäi kripeldama, et ma olen tegelt Samsungi käest veel iiiiigasugu häid seadmeid saanud. Et kuidas ma siis nüüd teisi asju üldse ei maini. Iga päev täiega tarvitan neid ja sõbrannadele kiidan ja siin vait nagu sukk. Seega kasutan praegu juhust, et põgusalt tutvustada üht seadeldist…?, mille olemasoluga mina isiklikult varem kursiski polnud. Aga mis mulle ja mu haugiajule täiega abiks on. Saage tuttavaks – Samsung Galaxy SmartTag.

Kõige põhilisem funktsioon on SmartTag’il see, et kui selle külge kinnitatud võitmekimpu, käekotti vms omal jõul leida ei õnnestu, siis vajutad aga telefonis nuppu ja kuuled polüfoonilist viisijupi, mille järgi edasi otsimine juba kukepea on. Aga töötab ka vastupidi. No et kui SmartTag on käepärast, ent telefon kuskile diivaniprakku lootusetult ära kadunud, siis vajutad SmartTag’il nuppu ja telefon hakkab oma peidupaigas helisema. Ja ikka valjusti. Seda saab muidugi reguleerida, aga kel pole enam esimeses nooruses kõrvad, siis ärge peljake – kuulete jumala vabalt.

Mõnipäev, kui mul on siin kusagil korteri peal kadunud siil, koduvõtmed ja üks või teine lastest, siis tundub, et peaksin kõik asjad oma elus selle seadmega ühendama. Vähemasti kõik need elus ja eluta objektid, mida on võimalik koha pealt ära liigutada. Või kes ise ära liikuma kipuvad.

Kui kadunud eseme leidmisega kiire pole, siis saab SmartTag’i leida ka lõbusamal moel kui lihtsalt nupuvajutusega. Nimelt on võimalik äpist jälgida, kas liigud seadmele lähemale või sellest kaugemale. Umbes nagu kunagi oli see peitusemäng, kus üks otsis ja teine “külm”, “soe” ja “kuum” abil esimest peidetud asjani juhatas. Pole kindel, kas mul endal selliseks meelelahutuseks kannatust on, aga mine tea. Äkki teinekord hea hoopis lastele niimoodi tegevust leida 😀

Kui oled võtmekimbu või käekoti, mille küljes SmartTag on, kuskile maha unustanud või täitsa ära kaotanud, siis on võimalik äpist selle täpset asukohta näha. Ei pea isegi midagi kaardirakendusse ümber hakkama toksima, vaid sealt samast saab juhised kadunud esemeni liikumiseks.

Kellel on kodus lausa hulgim seadmeid, mis on ühenduses interneti ja SmartThings äpiga, selle elu teeb see pisike vidin veelgi mugavamaks. Sellega saab näiteks kodumasinaid või tulesid sisse-välja lülitada – kellel kui nutikodu parasjagu on. Mingid nupuvajutused saab isegi automatiseerida. Näiteks et üks pikk vajutus paneb teleka tööle. Eks see maailm järjest sinna suunda liigub nagunii, et üha vähem on neid asju, mida EI SAA kuskilt äpist paari klikiga tehtud, nii et miks siis mitte kõiki saadaolevaid mugavusi juba praegu järgemööda nautima hakata.

Telefoniga ühendamine muide on konkreetselt paari nupuvajutuse vaev. Selle käigus saab SmartTag’ile nime ka panna. Ilmselt tuleb nime panemise kasulikkus mängu juhul, kui neid vidinaid rohkem kui üks on.

Üks “aga” on selle asjaga küll, ehk see, et SmartTag’i saab ühendada ainult Samsungi seadmetega. Minul probleemi pole – ma ei kavatse nagunii ühegi teise firma tooteid kasutada, hehee. Aga kes mingi muu kaubamärgi telefoni kasutab, siis teie olete endale sellise toreda vidina otsimise osas omapäi, sorri 😀

Samsungi e-poes on Galaxy SmartTag praegu tavapärase 30€ asemel 20€-ga, nii et kõik kes leiavad end sageli asju kaotamas, ruttu jaole! Enne kui selle ka unustate 😀

Aga okei tegelt ma tahan ikka paar SmartTag’i teie vahel välja ka loosida. Ühe siin, teise oma Insta feedis, minge tšekake sinna ka. Aga et siin loosis osaleda, andke ideid, mille külge (lisaks võtmekimbule) oleks veel hea SmartTag panna. Ehk siis vist niipidi, et mida te kõige sagedamini kaotate? 😀

*Postitus on sündinud koostöös Samsungiga

Loe ka neid postitusi!

83 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ülle M 18. august 2021 at 09:25

    ..tegelikult ikka võtmeid, need on mul alati kusklil ripakil.

  • Avatar
    Vasta Liis 15. august 2021 at 16:42

    Telekapuldi külge, see suudab müstiliselt jalad alla võtta ja nii lootusetult ära kaduda?‍♀️

  • Avatar
    Vasta AL 14. august 2021 at 13:04

    Kahju,et seda juba kadunud asjade külge kinnitada ei saa. Hetkel puudu pangakaart ja MP3….paneks siis vist viimase külge :p

  • Avatar
    Vasta Laura 14. august 2021 at 01:22

    Peaaegu igaõhtune kammajaa käib lapse Sipsiku pärast, mis kindlasti õhtul on vaja kaissu võtta aga mis päeva jooksul alati kuhugile jooksu tahab panna…?

  • Avatar
    Vasta Ewa 13. august 2021 at 23:31

    Autovõtmed….

  • Avatar
    Vasta Mutt 13. august 2021 at 22:36

    Ma paneksin selle oma võtmete külge, ma ise suudan nad vahest nii ära panna, et on kohe pandud. Või siis saavad lapsed võtmed kätte. Ja siis äkki leian telefoni ka vahest üles, sest ma unustan selle tavaliselt hääle peale panna. Need kaks asja kaovad pidevalt, nii minu kui mu armsate laste käe läbi. Eriti tore on otsida siis, kui mega kiire on.
    Kas telefon laulab, siis ka selle seadmega, kui ta hääletu on?

  • Avatar
    Vasta Maris 13. august 2021 at 16:06

    Pistaks käekotti, kuna rahakott seal, siis leiaks mõlemad korraga ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 13. august 2021 at 14:18

    Paneks lapse luti kylge. No ma ei viitsi et need kõik koguaeg kadunud on ja sis otsimisele nii palju aega peab kulutama?

  • Avatar
    Vasta Reet 13. august 2021 at 14:03

    Lapse külge paneksin ?

  • Avatar
    Vasta Kirke 13. august 2021 at 13:49

    Prillidele oleks mini varianti vaja. 😀

  • Avatar
    Vasta Margarita 13. august 2021 at 08:07

    Koduvõtmed on pidevalt kadunud ?

  • Avatar
    Vasta Margit 13. august 2021 at 06:16

    Prillid,rahakott

  • Avatar
    Vasta Elsa 13. august 2021 at 05:40

    Prillid on vist asi mida kõige rohkem ära kaotan silmist ja siis hakka neid poolpimedana otsima aga no see tag prillide küljes oleks küll huvitav vaatepilt. 🙂

  • Avatar
    Vasta Merka 13. august 2021 at 03:31

    Mul on ko-gu aeg midagi kadunud ? Vahel hakkab päris kahju kohe, kui suure osa päevast ma midagi otsin. Inimesed pidid vist mingi pool tundi päevas oma kadunud asju otsima, mul kulub raauudselt rohkem ? Kõige rohkem ajab närvi teleka puldi ja rahakoti mitte välja ilmumine vajalikul hetkel. Telefon kipub ka pidevalt kaotsis olema ja hääletu peal ka suht kogu aeg. Jiihhaa ? kui nüüd neid asju nii kaua otsima ei peaks ja miskit muud toredat selle asemel võiks teha..

  • Avatar
    Vasta Jaana 13. august 2021 at 02:12

    Telekapult

  • Avatar
    Vasta Stella 12. august 2021 at 23:25

    Beebilutt (kaotab seda igale poole)

  • Avatar
    Vasta Kristen 12. august 2021 at 22:31

    Prillid

  • Avatar
    Vasta A4 12. august 2021 at 21:40

    Rahakoti või autovõtme külge. Alailma on need kadunud ?

  • Avatar
    Vasta Annelii 12. august 2021 at 21:33

    Telekapuldid on meie majas kogu aeg kadunud.

  • Avatar
    Vasta Piret 12. august 2021 at 20:53

    Lapse lutt hahaa ??
    Usun, et praktiline auto võtme külge.

  • Avatar
    Vasta Lila 12. august 2021 at 20:01

    Peidan telefoni koguaeg diivani patjade vahele laste eest ? nii et smart tagiga leiaks üles. Aga rahakott on ka tihti mõnes kotis, mis juba kuskile väga ära pandud ?

    • Avatar
      Vasta Signe 13. august 2021 at 07:25

      Telefoni probleem on mul Garmini kellaga lahendatud, kasutan seda ikka igapàevaselt. Lapse telefon Family link ãpiga leitav, no see kaob páevas mitu korda koos lapsega…aga endal vôtmed on kúll pidevalt kadunud. Peab tàitsa môtlema selle lahenduse peale, olen ka Samsungi usku?

  • Avatar
    Vasta Liina 12. august 2021 at 19:41

    Võtmed on pidevalt kadunud mehel, tal oleks seda hädasti vaja.

  • Avatar
    Vasta Raili 12. august 2021 at 19:10

    Ikka autovõtme külge.
    Mõned aastad tagasi sõin autos banaani ( mitte sõidu ajal!) ja koju jõudes viskasin autost väljudes banaani koored õue prükkarisse. Hommikul otsisime mehega mõlemad,no mitte kuskil. Siis üritasin meenutada eelmise päeva igat sammu kui koju jõudsin. Mees närvis,et tööle ei jõua, kasutasin tema autot.
    No kuhu ma siis viimasene otsustasin vaadata, oli õues olev prügikast.Võtmed koos banaanikoortega õues prügikastis ? Sel päeval pidi prügiauto ka tulema,seega õnnelik õnnetus ja mehe autot enam ei ole kasutanud ☺
    Aga selle imevidinaga ehk julgeksin küsida ka ?

  • Avatar
    Vasta Anna 12. august 2021 at 19:03

    Mul kaovad koguaeg kõik asjad ära ? aga kõigerohkem oleks seda vaja võimetele või rahakotile ? Õnneks olen ise ka samsungi usku ja kõik võimalikud seadmed on samsungi omad ja mega rahul nendega ? Nii et loodan, et loosiõnn naeratab mulle ja tulevikus leian vähemalt enda asjad ülesse kui kodust välja kiirustan ?

  • Avatar
    Vasta Marii 12. august 2021 at 18:04

    No ma paneks lapsele külge, täna reaalselt otsisin õues last veerand tundi, enne kui leidsin ? ja kusjuures oli lausa juttu, et peaks ostma selle vidina. Nii et tasuta saada oleks eriti hea?

  • Avatar
    Vasta He 12. august 2021 at 18:03

    Telekapult ja mälupulk on kõige sagedamini kuskile peitu pugenud. Autovõtmeid otsin ka pidevalt, a need on tavaliselt õiges kohas, lihtsalt esimese korraga ei hakka näppu. Tarka vidinat kasutaks rahakoti küljes, sest see on kõige tähtsam, lisakaitse oleks hea. Samas autovõtmed on ka siiski ohus ju… Pean ise teise lisaks ostma järelikult ??

  • Avatar
    Vasta Kadri P. 12. august 2021 at 17:50

    Ma peaksin panema rahakoti külge. No alatasa otsin seda nagu hull taga.

  • Avatar
    Vasta Maari 12. august 2021 at 17:50

    lapse Lutt

  • Avatar
    Vasta Tyy 12. august 2021 at 17:39

    Ma arvasin et olen ainuke kel 24/7 prillid kadunud. Nii et kui mõni lastest mu prille näeb ja ma neid isegi veel otsima pole hakanud, toob need mulle kätte, et seda issand jälle kus mu prillid on? Kes teab ? kisa poleks. Eks muudki asjad aeg ajalt pugenud peitu. Nii et seekord küll osaleks loosis. Tänud ka ette meie kõigi poolt.

  • Avatar
    Vasta kristin 12. august 2021 at 17:09

    Autovõtmete, lapse absoluutne lemmik mäng nende peitmime, üks komplekt oma 3-4 kuud kuhugi kadunud?

  • Avatar
    Vasta Reelika 12. august 2021 at 16:56

    Ma panex lapse rattaluku kylge , muidu igahommik otsime seda ?

  • Avatar
    Vasta Ann1 12. august 2021 at 16:40

    Tütre telefon kus SIM kaarti veel pole, see alailma kadunud, oleks abiks?

  • Avatar
    Vasta Triin 12. august 2021 at 16:37

    Rahakott ja päikseprillid ???

  • Avatar
    Vasta Johanna 12. august 2021 at 16:37

    Kassi

  • Avatar
    Vasta Signe-Rita 12. august 2021 at 16:33

    Lapse lutt, teleka pult ja rahakott – no igapäevaselt vähemalt korra otsin taga ??‍♀️
    Aga muidu ikka koduvõtmed, seat need on KOGUAEG kadunud. ??

  • Avatar
    Vasta Liilian N 12. august 2021 at 16:18

    Ausalt öelda mul oleks seda vidinat vaja lausa 4 tk ? Kõige rohkem kaotan ma ära autovõtit,eriti kõige kiiremal ajal ,kui vaja tööle või arstile ,on mul autovõtmed kadunud,segaseks otsin lausa,oleks siis mitu autovõtit ,aga ainult 1 võti pere peale ? Ja teised tähtsamad asjad mis kaovad on rahakott ,telefon ja laps vahest silmapiirilt?

  • Avatar
    Vasta Age 12. august 2021 at 15:59

    Käekoti külge oleks hea mõte see panna.
    Või kui laps veits kasvab siis tema võtmete/seljakoti külge nt.

  • Avatar
    Vasta Andra 12. august 2021 at 15:53

    Telefon ka koguaeg kuskil “peidus”

  • Avatar
    Vasta Andra 12. august 2021 at 15:52

    Rahakotile sobiks ka külge ?

  • Avatar
    Vasta Anneli 12. august 2021 at 15:43

    Ma peaksin selle prillide külge panema. Või telefoni. Hoiaksin väga palju aega kokku ega hilineks nii palju… 😉

  • Avatar
    Vasta Maarja 12. august 2021 at 15:08

    Ma paneks vist beebi luti külge, sest üks kahene preili harrastab neid nalja viluks rotti lasta ja ära peita. Nii saaks alati vähemalt ühe tagasi.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 12. august 2021 at 15:06

    Insuliini pen

  • Avatar
    Vasta Kristiina 12. august 2021 at 14:57

    Elukaaslasele kingiks hea meelega.. Koguaeg pean mina teadma kus tema autovõtmed on 😀
    Koera kaelarihma külge oleks ka päris hea panna 😀

  • Avatar
    Vasta Signe 12. august 2021 at 14:55

    Peiksi külge, kaob koguaeg ära kurat! ?

  • Avatar
    Vasta Hiirweiler 12. august 2021 at 14:52

    Ma suudan kogu aeg “ära paigutada” telefoni, rahakoti, võtmed, pangakaardi jne. Ja kogu aeg tähendab seda, et isegi mu eelmised töökaaslased, kui ma nõutu pilguga ringi vaatasin, ütlesid, et su uksekaart või telefon või see või kolmas või neljas on seal või seal. 🙂 Nii et ma olen täitsa patoloogiline ärapaigutaja.

  • Avatar
    Vasta Merilyn 12. august 2021 at 14:50

    Ilmselt paigaldaks enda telefoni külge. Aga kõige rohkem vajab seda tegelikult üks koolilaps, kellel kogu aeg võtmed või telefon seljakotis kadunud on. Siis embkumb aitab teineteist leida! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kärol 12. august 2021 at 14:49

    Ma kaotan oma telefoni ära kogu aeg, kodus a la köögist elutuppa kõndides? mees kaotab tsäksi ära tihti. Auto- ja koduvõtmete külge kuluks ka muidugi ära. Äge vidin, mis asju küll välja mõeldakse?✌

  • Avatar
    Vasta Krr 12. august 2021 at 14:49

    Ma ise ei ole eriline asjade kaotaja, aga ühel lapsel on üks kindel kaisukas väga oluline – opereeriks sellele otsija sisse 🙂

    • Avatar
      Vasta Mari-Liis 12. august 2021 at 16:01

      Spordiriietele. Tundub lamp aga kui midagi kindlat otsid siis otsid end kogu kapi virvarris hulluks ( mul palju spordiriideid, mitte kapp pole sassis!)

  • Avatar
    Vasta V 12. august 2021 at 14:44

    Mul telefon koguaeg kadunud, no nii tüütu. Siis ütlen või kirjutan arvutist mehele, et ta helistaks mulle, et ma telefoni kuuleksin. Sul küll praegu meest ei ole, aga päris kaval oleks mehele kaasa anda, kui reede õhtul poistega linna peale läheb ?

  • Avatar
    Vasta merka 12. august 2021 at 14:33

    Prille otsin kōoge tihedamini- müstika

  • Avatar
    Vasta Lugeja 12. august 2021 at 14:32

    Oma rahakott, laste koolikotid. Väga kasulik vidin tundub olevat!

  • Avatar
    Vasta Janne Orav 12. august 2021 at 14:32

    Võtmete külge, laps kaotab neid nagu sokke 🙁

  • Avatar
    Vasta Janeli 12. august 2021 at 14:29

    Enda ? kui mehega poodi minna , siis olen alati kadund ja vaeseke vaid otsib ???

  • Avatar
    Vasta S 12. august 2021 at 14:26

    Alguses fb ei näidanud postituse pilti.. ja ma mõtlesin, et on välja mõeldud mingi “lohutusvidin” kohtus kaotajatele 😀 ??‍♀️ Mida muud sult ootaks, eksju? 😀

  • Avatar
    Vasta Marge Saariste 12. august 2021 at 14:24

    Toa- ja autovõtmete kimbule paneksin, aga äkki läheks ka telefonilaadjale see külge. ??

  • Avatar
    Vasta Krista 12. august 2021 at 14:24

    Lapse prillid on pidevalt kuskil kadunud.?
    Aga tegelikult oleks hea lapse enda külge panna juhuks, kui telefon teel teda jälle kätte ei saa.

  • Avatar
    Vasta Geily 12. august 2021 at 14:23

    Telekapuldi külge paneksin. Mul pole lapsi majapidamises aga kass suudab seda alati ei tea kuhu peita ?.
    Pult ei ole pisike ja eelmises korteris see teda ka ei huvitanud aga nüüd on iga õhtu kodus meil ühine otsimine ?

  • Avatar
    Vasta Liina 12. august 2021 at 14:23

    Huvitav, kui mehele külge panna???

  • Avatar
    Vasta Merlin 12. august 2021 at 14:21

    Autovõtme külge, seda enam kaotada ei soovi ? rahamaitse siiani suus 400€ uus võti kõigi vajaminevate juttudega.

  • Avatar
    Vasta Leili 12. august 2021 at 14:20

    Telefon ja rahakott kaovad kogu aeg võtmetele lisaks ??‍♀️

  • Avatar
    Vasta Maiu 12. august 2021 at 14:16

    Ma kaotan mitu korda päevas oma telefoni ära. Kui kuhugi minek, siis otsin autovõtmeid, siis lähen autosse ja tulen tagasi, sest kadunud on päikseprillid, käekott, poekott.. Püha müristus.. Autovõtmeid olen mega tihti poes käies kuhugi pannud, nt toidukoti põhja.. Muidugi seda toidukotti otsin läbi viimasena, kus need on eksole. Kanapea
    Mehe külge võiks ju ka selle riputada, siis poleks vaja helistada kui kaugel oled vaid juba näeks ??

  • Avatar
    Vasta Sirge 12. august 2021 at 14:16

    Autovõtmete külge koos teiste võtmetega.

    • Avatar
      Vasta Sirge 12. august 2021 at 14:17

      Autovõtmete ikka.

  • Avatar
    Vasta Nele? 12. august 2021 at 14:15

    Ilmselt prooviks kuidagi laadija külge panna ?

  • Avatar
    Vasta Anne 12. august 2021 at 14:14

    Kõige sagedamini “kaob” telefon ise.

  • Avatar
    Vasta Camme 12. august 2021 at 14:14

    Ma suudan oma rahakoti pidevalt kuhugi ära panna ja koera kaelarihma 😀

    • Avatar
      Vasta Krissu 12. august 2021 at 14:55

      Ma annaksin SmartTagi hoopis oma emale – tal on alalõpmata telefon, koduvõtmed või autovõtmed kadunud. Prillid oleks ka üks päris hea asi, mile külge kinnitada, sest need kipuvad pidevalt kuskil olema ja üles ei leia. Nt endal ees… Aga noh, siis olekski eriti lihne leida ja ei pea end lolliks otsima, kuniks kogemata peegli ette satud 😀 Kõige mugavam see lahendus vist paraku ei oleks 🙁

  • Avatar
    Vasta Kadri 12. august 2021 at 14:12

    Mina kaotan kogu aeg asju ära, alates ehetest kuni jopeni. Lootusetu juhtum. Ilmselt paneks autovõtmete külge.

  • Avatar
    Vasta Kerli 12. august 2021 at 14:12

    Ma mega pangakaardi kaotaja. Ei tea kas rekord kuulubki äkki mulle. Ja kuidas selle küll pangakaardi külge saaks monteerida!?

  • Avatar
    Vasta M 12. august 2021 at 14:11

    Telefon on enamus ajast kadunud ?

    • Avatar
      Vasta Triin 12. august 2021 at 15:12

      Mina paneks lapse lemmik mõmmi külge, sest seda peab päevas mitu korda otsima ja seni on kisa kuni leitud. Muidugi on meie peres ka võtmed ja telekapult pidevalt kadunud.

  • Avatar
    Vasta Laura 12. august 2021 at 14:06

    Töö uksekaardi külge paneksin kindlasti 🙂

  • Avatar
    Vasta KV 12. august 2021 at 14:04

    Ilmselt paneks autovõtmete külge.

    • Avatar
      Vasta Kristel 12. august 2021 at 14:17

      Mul ei kaogi võtmed ära, pigem telefon, aga kui see telefoni külge panna, siis oleks suht kasutu ?? Aga siis saab selle SmartTag’i panna kuskile kindlalt ära, et telefon üles leida ?

  • Avatar
    Vasta meow 12. august 2021 at 14:02

    Mul on analoogne asi Apple toodangust ehk siis AirTag ja ma peitsin selle hoopis…autosse! 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. august 2021 at 14:04

      Kartsid, et auto kaob ära v? 😀

      • Avatar
        Vasta meow 12. august 2021 at 14:07

        ÕNNEKS veel nii hull Alzheimer pole sisse kickinud 😀 pigem, et äkki keegi varastab ära, siis saan vaadata kus ta on 😀 😀 mul on päris hea auto, mõni võib tahta küll, haha 😀

    • Avatar
      Vasta kaida 12. august 2021 at 14:10

      Telekapult on tõesti ainus asi, mis koguaeg kuhugile kaob ?

      • Avatar
        Vasta Triin 12. august 2021 at 14:34

        Pult. Kogu aeg.

  • Avatar
    Vasta Liina 12. august 2021 at 14:01

    Telekapult for real koguaeg kadunud ? Teibiks selle külge ??

    • Avatar
      Vasta Mairi 12. august 2021 at 14:08

      Telefoni ? Kui telefon juhtub hääletu olema, siis üsna keeruline seda vahel leida ?