KODU

hakkan vist haigeks jääma siin

23. august 2021

Ma ütlen ausalt, et ega täna jälle tuleks siin pikk hala, aga ma ausalt ei viitsi enam, haha. Keskendun sellele, mis edasi liikunud on ja üht-teist ikka on ka. Esiteks ei ole peaaegu üldse põrandat üles võetud ja kui ma õigesti aru sain, et torutööd nüüd tehtud on, siis äkki ei võetagi? Magamistoa põrandas on pisike auk ja sellega ei oska ma küll miskit muud peale hakata kui ee… Lõikan parketist (seda on mul olemas) sama suure tüki välja, viskan sinna peale ja lükkan sinna näiteks oma voodi? Eriti suur see auk ei ole, äkki siis ei ole väga suur probleem ka? Samas, mida mina ka tean.

Tänase päeva parimaks osaks jääb siiski see, et mulle kirjutas Divasoft. See kiri oli küll nagu hingeõnnistus, sest nad kirjutasid, et teevad mulle hea meelega just sellise diivani, nagu mulle mõõtudelt, värvilt ja materjalilt vaja on. Okei, nad kirjutasid jupp aega tagasi, aga täna käisin ma nende juures erinevatel diivanitel istumas ja saingi ideaalse diivani välja valitud. Tuleb uhke mooduldiivan. Mega pehme, roheline ja sametine – täpselt nagu ma tahtsin!

Kes sellisest firmast kuulnud ei ole, siis ilmselt sellepärast, et nad keskendusid varem ainult äriklientidele. Tegu on perefirmaga, mis on tegutsenud juba 1995. aastast, aga alles sellest aastast alates on võimalik ka endale koju nende tehtud kraami osta. Kuna nad on kogenud just hotellidele, restoranidele ja muudele kohtadele, kus mööbel saab palju vatti, siis on mul lootust, et nende diivan elab ka minu kolm metslast üle. Ja mis eriti äge – see kõik tehakse valmis siin samas Tallinnas!

See nädal peaksin uue diivani kavandi kätte saama ja kui see kinnitatud, saame ta töösse lasta. Seega juba umbes kuu aja pärast on mul uus diivan. Võiksin küll kurta, et kuu aega on NII kaua, aga olgem ausad, tegelikult läheb aeg ruttu. No ja spets minu koju tehtud diivani ootamise üle oleks ka patt nuriseda. Seega ma ei nurise ja olen ainult tänulik. Ongi aega enne köögiga enam-vähem ühele poole saada, seinad ära värvida ja siis rahus uhke diivan paika libistada.

Lapsed sain ka lõpuks koju. Muidu oleks kõik imekena, aga mul on NII imelik olla. Kõik kondid ja isegi silmamunad valutavad, aga vot palavikku ei ole. Nina ja kurgu vahelt on mingi imelik tunne ja selline vibe on, et heida või kohemaid magama. Lapsed ilmselt seda sammu heaks ei kiidaks, seega vedelen siin madratsil ja üritan kuidagi ellu jääda. Ehk läheb ikka ise üle. Tahaks midagi teha, et inimese tunne sisse tuleks, aga midagi muud ei osanud, kui kütsin hunniku C-vitamiini sisse.

Ja et siiski positiivsemal noodil lõpetada, said lapsed täna ilma minuta õues mängimas käia. Ma jälgisin seda aknast nagu korralik kanaema. Lisaks mõistsin, et kuigi mul ahju ei ole, saan kuumaõhufritüüris ikka miskit süüa teha, nii et päris otsa me siia ei lõppe. Mitte et WOLT ei eksisteeriks, aga mul on kodus igast head kraami, mis Mondo saatis. Need tahaks ikka kuidagi ära teha.

Igatahes sorri, et ma nii igav olen viimasel ajal, lihtsat… Muud siin elus pole kui töömehed ja remont ja sisekujundus ja ideed 😀

Loe ka neid postitusi!

24 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Trn 25. august 2021 at 01:04

    Kui tohiks, siis säästaks äkki nii sinu kui mõne muu inimese aega ja närve ning omast kogemusest soovitaks, et ära sa jumala pärast rohelist sametist diivanit endale telli. Ma tegin selle vea mõned aastad tagasi, enne kui see roheline samet üldse popiks läks. Esiteks, iga kuramuse looma ila/toidu/vee plekk kuivab sameti sisse selliseks kõvaks, märja lapiga seda ühte kohta puhastada ei saa, sest et noh, esiteks rikud sametit ja teiseks kuivab see märg laik veel suuremaks kõvaks laiguks. Lugupeetud tootja ütles, et ainult diivanipuhastus firma tohib puhastada. Käisid 3x nädala jooksul, iga kord kuivas see kunilt puhastatud diivan rõvedaks kõvaks käkiks. Seega ainus puhastamise variant on…üllatus üllatus.. katted pesumasinasse ja otse kuivatisse. Seega kui katted lukuga lihtsalt ära ei käi, siis unusta heaga ära. Päikese käes pleegib see roheline samet end ikka mõnuga ära ja jääb päris kole. Kolmandaks, need olid popid 3-4 aastat tagasi, nüüd on need nii lootusetult moest väljas. Mitte et iga kodu peaks viimase sisustustrendi järgi olema tehtud, pigem risti vastupidi- tehke kas isikupäraselt või tehke klassikaliselt, jätke need moevärgid heaga poodi. Ma sametist toolid ja diivanid bänniks üldse ära, kui saaks ? sest praegu on iga teine kodu neid erinevas variandis täis. Nagu vana hea nõuka aeg, kus kõigil oli sama mööbel kodus.
    Ja kodus sisutusideede läbimängimiseks soovitan veebipõhist Floorplanner kujundusprogrammi. Joonistad oma toa/korteri mõõtude järgi sinna maha ning siis kuku susustama ja paigutama nii kui jaksad. Saad mööbli ja seinte jms asukohad ja proportsioonid lihtsasti läbi mängida. Saad nii pealtvaates vaadata kui ka 3D tubades ringi liikuda. Väga hea abimees isehakanud sisustusgurudele 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. august 2021 at 09:21

      Tead, ma ütlen nüüd kõigile huvilistele, et sametit on NII palju erinevat materjali ja kangaid, minu oma on spets selline, mida saab puhastada ja selliseid probleeme ei tohiks tekkida. Muidugi hea point, et enne tuleks uurida, milline (kui paks jne) kangas on, et kas saab klanida või mitte 😀 Froorplannerit üritan ka proovida, aga ma eos ütlen, et ma niii kehv selles… it värgis :D:D

  • Avatar
    Vasta M. 23. august 2021 at 22:57

    Minu koroona nii ei alanud, kergemalt algas. Aga kopsukahjustusega lõppes ikka…ära parem taha, 1,5 kuud rõvedat olemist ei ole seda väärt!
    Remondijutte loen suure huviga, ise teen ka just seda. Aga vahest viskab nii kopa ette ja siis on hea lugeda, et kellelgi sama (või hullem) saatus on

  • Avatar
    Vasta OhLaa 23. august 2021 at 21:12

    Remondijutud on huvitavad kuni pisimagi detailini välja. Mõnel inimesel kohe on selline oskus, et iga sõna ta sulest on põnev. Ja kui sa arvad, et armas rahvas ootab ainult kokkuvõtvat mammutpostitust ja lõppviimistletud klantspilte, siis ei, ei oota. Kõike tahame!
    Ausalt, ma pole viimase kuu jooksul millegi muu pärast nii palju naernud kui su võrratu pistikuseina üle, praegugi kisub nägu naerule. Peaks vist mehele ka näitama, et vaadaku, millise pistikuvalikuga seina Mallukas endale tegi, ma tahan samasugust! Ega ta ei tea ju, et sul oli juba selline.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 08:20

      Haha, mul osad pistikud võeti ära ja kahjuks pean tunnistama, et paar võetakse veel 😀

  • Avatar
    Vasta T. 23. august 2021 at 19:37

    Koroona kiirtesti on mõtet teha kuskil 4-5 päeva pärast sümptomite ilmumist, siis pidi õigemat tulemust näitama.
    Mulle väga meeldivad su remondi ja kodu teemalised postutused, hea meelega loen.

  • Avatar
    Vasta Liis 23. august 2021 at 19:23

    Just on nii tore selliseid uue kodu alguse postitusi lugeda 🙂 muidugi pole see kõik ilmselgelt kerge aga tegelikult väga positiivne ju! Hoian pöialt, et tervis vastu peab ja annab sul asu askeldada

  • Avatar
    Vasta Janika 23. august 2021 at 19:09

    Nii äge just, et nii tihti blogid jälle ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. august 2021 at 20:04

      Kuule on nagu sattunud jah, aga kahjuks midagi tarka öelda pole 😀

  • Avatar
    Vasta K 23. august 2021 at 18:45

    Teeme nii, kui sa oled positiivne, siis kutsud külla ja jagad seda lahkelt minuga ?

    • Avatar
      Vasta P. 23. august 2021 at 22:27

      Kas siia alla võib järjekorda võtta? 😀

      • Avatar
        Vasta Ka A 23. august 2021 at 23:23

        Teeks mingi suurema kogunemise?, ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 23. august 2021 at 23:43

          Paneme tatti kõik? ??

  • Avatar
    Vasta Soovitaja 23. august 2021 at 18:33

    Tunduvad tõesti väga koroona sümptomid. Osta apteegist süljetest, tee ära, saad meelekindluse… või siis sisendi, et teha PCR-test, mis positiivse tulemuse korral annab siis vaba liikumise passi peale põdemist kuueks kuuks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. august 2021 at 19:06

      Mul on tegelt kuskil kodus olemas see 😀

  • Avatar
    Vasta Viivs 23. august 2021 at 18:00

    Mul algas täpipealt selliste sümptomitega koroona 😀 just kondivalu ja silmamunade valu, ilma palavikuta, pluss imelik tunne kurgus.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. august 2021 at 18:23

      Mul poleks koroona vastu ka midagi, siis saaks rahus pool aastat isegi kinno minna 😀

      • Avatar
        Vasta mat 23. august 2021 at 22:13

        Päris kurb on lugeda, et inimesed on enne valmis haigust läbi põdema, selle asemel, et vaktsiin ära teha.
        Ise olin kevadel 2 nädalat pikali ning tüsistused annavad siiani tunda. Mõtlesin küll, et mis see koroona 30 aastasele sportlasele ära ei ole…enam nii ei mõtle.

        • Mallu
          Vasta Mallu 23. august 2021 at 23:01

          Ma tõesti ei taha sellest teemast oma blogis suurt arutada. Igaüks teeb, mida paremaks peab. Ma isiklikult eelistan mitte teha ja kui selleta kuskile ei saa, siis ma lihtsalt ei lähe ?‍♀️ Ja no kui ma seda siin kodus läbi põen, siis ega see sinu elu vast kuidagi halvemaks ei tee ka, ma usun 😀

          • Avatar
            CH. 24. august 2021 at 08:52

            Igaüks võib teha tõepoolest, mida ta paremaks arvab, kuid on ülimalt naiivne arvata, et meie valikud ning teod ei mõjuta teisi meie ümber. Inimese valikul mitte vaktsineerida võivad olla (kuid ei pruugi) väga tõsised tagajärjed teiste inimeste jaoks. Alustuseks, kui veel ei tea, et on koroona võid selle oma lastele edasi anda. Saadad neid lasteaeda ja boom ühtäkki on lasteaias koroona. Kogu rühm pannakse karantiini ja on hunnik vanemaid, kes ei saa 10 päeva lastega kodust kuskile. Nad ei saa töölgi käia ning nii mõnegi pere eelarvesse lööb selline asi korraliku põntsu. Samamoodi, jah loodetavasti põed haiguse oma kodus läbi kuid kui nii hästi ei lähe võid hoopis sattuda haiglasse. Sel kevadel jäeti Tartus lausa vähihaigete oppe ära sest intensiivikohti ei olnud. See ei ole naljaasi. Vaktsineeritud võivad haiguse küll saada, seda edasi anda aga vähemalt tänase seisuga ei ole ( Tartu info järgi) mitte ükski haiglas olev koroonahaige vaktsineeritud.

            Täiesti nõustun, et see on iga inimese enda otsus, kas ta soovib vaktsineerida. Ning selle vastu ei vaidlegi. Sa ei soovi vaktsineerida – ok. Aga kui sa arvad, et sinu valik ei või väga tõsiselt mõjutada inimeste elu sinu ümber… vot see on küll see koht, kus sind tuleks valgustada sinu valiku võimalikest negatiivsetest tagajärgedest teistele inimestele. Ja kuna sina oled avaliku elu tegelane hunniku jälgijatega siis ma ütleks, et sinu võimalik negatiivne mõju ulatub veelgi kaugemale. Sinu valikud mõjutavad (jah kohe kindlasti sest kui paljud ostavad mingit toodet sest Mallu kiitis) paljude teiste valikuid. Seega neid potentsiaalseid inimesi, kes koroonaga haiglasse võivad sattuda on tänu sinu eeskujule kindlasti rohkem meie seas.

            Ma ei ütle et sa pead vaktsineerima. Et keegi peab. Mul ei ole seda õigust. Ma lihtsalt ei taha, et inimesed arvaks, et see nende valik ei või väga tõsiselt mõjutada teiste inimeste elusid. Sest ta võib ja sellest tuleks teadlik olla.

          • Mallu
            Mallu 24. august 2021 at 10:15

            Jääme lihtsalt selle juurde, et see on “vaba valik” eksole 🙂

        • Avatar
          Vasta dsds 24. august 2021 at 10:06

          Päris kurb on lugeda, et ka siin blogis on juba need vaktsiinipropageerijad. Nagu palun, see on igaühe enda valik kas ta vaktsineerib või ei. Vaatame hiljem, mis vaktsiinitüsistused tulemas on…

          • Mallu
            Mallu 24. august 2021 at 10:16

            Ausalt, see on teema, mida ma ausalt ei taha siin blogis enam käiata, ma olen kunagi selle eest korralikud vitsad saanud 😀

    • Avatar
      Vasta Kristi 23. august 2021 at 18:37

      Tahtsin ka sama kirjutada, et minu koroona hakkas ka silmamuna valuga ja kurgukraapimisega?