NIISAMA JUTTU

don’t be sad, go get a tattoo

30. august 2021

Ma panin endale siin jupp aega tagasi uue tätoveeringu jaoks aja Pireti juurde kirja. Tahtsin sellest siia ka kirjutada, aga siis tuli see pagana “hea m*nni hoida” venna skandaal. No ja selle jutu valguses tundus mu uue tätoveeringu idee natukene…soola haavale või nii, heh.

Mul on tegelikult küll plaan enda mõlemad käed otsast lõpuni täis joonistada lasta. Aga seekord tuli hoopis teistsugune mõte. Nimelt, kui mul juba need uued tissid on – ja ma ausalt vannun, et järgmiseks suveks ma olen super fitlife (nagu ma 31 aastat iga aasta vandunud olen) -, siis tundus midagi sellist äge variant:

See on ilus, aga ma tahaks, et nad oleks veits rohkem üks tervik, mitte kaks eraldi…Aga motiiv meeldib.
See tundub mulle kuidagi…poolik, aga need lilled on ilusad.
See on ka äge, aga ma ei tea, kuidas selline tätoveering paistab, kui laiema dekolteega pluus on (aga mitte NII lai, kui pildil). Vb on imelik, kui üks lehetutsakas kuskil tisside vahelt paistab 😀
See tundub kohati nagu umbes midagi, mida ma tahan, aga keskel on vist liiga palju… mustrit 😀 Ma tahaks, et see sobiks mu teiste lillemotiividega kokku.

Õnneks ma ise väga täpselt teadma ei peagi, mida ma tahan, sest ma olen alati Piretile öelnud UMBES, mida ma tahan. Tema on mu põgusast kirjeldusest iga kord kuidagimoodi hästi täpselt aru saanud ja selle kavandile pannud. Seega on mul ka praegu temasse usku. Ma just lugesin kokku, et Piret on mulle teinud seitse tätoveeringut. Pluss kaks tükki üle värvinud, mis teise tehtud olid, nii et võib vist öelda, et usaldan teda veits.

Te ilmselt saate aru, et ma olen hetkel elus olukorras, kus ma tahaks midagigi enda juures muuta. Tuka ma juba lõikasin, nime vahetasin ära, huuli keeldub Mart mul süstimast, rohkem tisse kuskile panna pole. Seega uus tätoveering it is! Ja otseloomulikult hakkan ma kolmapäevast jälle trennis käima, sest alanud on igaaastane “new year, new me” programm, mis kestab umbes kaks kuud. Yay.

Ja nagu te ehk aru saate, siis ma neid “issand, mis sa rikud oma nahka” kommentaare hetkel väga lugeda ei viitsi. Kui sul olid mu nahaga mingid imelikud plaanid, siis sry, et need ära rikkusin. Küll aga tahaks kuulda, mis teie viimane tätoveering oli. Või kui ei ole veel ühtegi, siis millist tahaksite. Ja kes on sinnakanti tätoveeringu teinud, kas on väga valus?

Loe ka neid postitusi!

60 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mari 31. august 2021 at 16:17

    Mul on täpselt rindadevahelt kuni esimeste ribideni tattoo. Ütleks, et null valu. Samas ma olen suht tundetu valu suhtes ja peale 4h sessiooni veel naersin, kui üle tehti siis mind ei tasu usaldada? Aga asukoha mõttes – jääb efektne!

  • Avatar
    Vasta JJ 31. august 2021 at 14:28

    “/…/rohkem tisse mul kuskile panna pole”. Hallooo. Kõhule mahuks veel paar tükki. Või seljale. Vähemalt teoorias küll. Kui just Mart ei peaks keelduma, noh.

  • Avatar
    Vasta Krr. 31. august 2021 at 11:31

    Kurat, ma ütlen! Kõik mu plaanid rikud ära!!!
    Ma tahtsin su nahast imeilusa diivani teha! Aga vähe sellest, et sa mu toormaterjali muudkui sodida lased, oled sa nii kõhnaks jäänud. Kust ma piisavalt palju nahka saan, kui sa niimoodi käitud? Ahh???

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. august 2021 at 11:47

      Ma just eile vaatasin ennast peeglist ja mõtlesin, et kas ma olen 10kg juurde võtnud, sest mul pole kaalu, aga TUNDUB 😀

      • Avatar
        Vasta Krr. 31. august 2021 at 12:23

        Ma saan aru, et sa tahad kõiki kohe aidata, aga pea hoogu nüüd! Venitusarmid tekivad nii! Tasa ja targu, mul korteriehitus pooleli alles, mul pole nii ruttu seda diivanit veel tarvis! (Aga pliis anna teada, kui kortsud hakkavad tekkima. Tindiplekid ma ehk saan maha kui see imevahend uuesti müüki tuleb, aga neid kortse vist välja ei triigi?)

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. august 2021 at 13:15

          ma siis kosun vaikselt, saad ehk hea tumba ka 😀

  • Avatar
    Vasta Kristin 31. august 2021 at 01:13

    Jah, väga valus piirkond. Ma paneks suht samale tasemele kui käe sisekülg kaenlaaluse juures. Ma ei ole kindel kas oled sinna kanti juba midagi teinud või mitte, aga eelda et see tossude alune piirkond on sama tundlik. Plus ribide pealt nõelaga üle käimine on ekstra ebameeldiv. (Mul on disain mis jookseb tissude alt, sinna kolmnurka, kus roided kokku saavad ja sealt puusakontideni edasi) See kolmnurga kiht on kõige hullem. Mul oli see ala veel oma nädala paistes ja tundud nagu oleks kolmas tiss seal 🙂

  • Avatar
    Vasta M. 30. august 2021 at 20:11

    Ma võtsin täpselt 20 aastat ideest (julgusest) teostuseni st sain 40 ja tegin oma esimesed st vasaku käe sleeve’i ja paremale käele ka. Sleeve on veel lõpetamata, sest see paganama koroona tuli vahele ja pole julgenud, kuigi nüüd sügisepoole ilmselt võtan ette. Mul on suur pojengiõis õlal ja ca 56 liblikat mööda kätt laiali lendamas. Alguses pisut varjasin, et noh eakamad sugulased ja kolleegi silmi peast ei pöörita aga nüüd on juba savi 🙂

  • Avatar
    Vasta TARTS 30. august 2021 at 19:47

    Hah, mul viimane tätokas on see “stay wild” kannile, tegin koos sõbrannadega 😀

    Aga mul ühel sõbrannal on ka seal rinna all selline mandala stiilis tätoveering, ühes tükis ja ikka oma mitukümmend sentimeetrit lai. Välja näeb ilus. Aga oli olnud üks kõige valusamatest kohtadest kuhu ta tätokat on teinud.

  • Avatar
    Vasta Aile 30. august 2021 at 19:01

    Ma võitsin aastad tagasi sinult tatoka Pireti juures. Umbes täpselt samas stiilis boobide alla 😀 täiega rahul ! Lasin tal juba edasi kaa seda teha. Nüüd ilusti küljelt küljele.

  • Avatar
    Vasta Liis 30. august 2021 at 17:45

    Ma sain Pireti kontakti su käest aastaid tagasi ja mul samuti mõlgub uus meeles ? Safe to say et ta on oma ala proff ning ka minul on sama tunne, et ta justkui alati täpselt teab mida ma tahan

  • Avatar
    Vasta Kätz 30. august 2021 at 17:16

    Minu viimane tattoo oli hip/ thigh piirkonnas lilled koos lehtedega. Can’t wait to get another tattoo. Järgmisena tahaks abaluule lillekesi või käevarre siseküljele mingit teksti. 🙂

  • Avatar
    Vasta Janeli 30. august 2021 at 16:32

    Ma tegin ka rindade vahele ja.. kui mul muidu on valulävi 0, varasemad tätoveringud on köömes olnud, siis selle puhul jäi minust reaalselt higiloik lauale maha. Ma imestan, et mu hambad lõualuid krampis hoidmisest kuhugi sügavamale luusse ei vajunud.

  • Avatar
    Vasta Tiia 30. august 2021 at 15:28

    Kus sa hakkad trennis käima, kui tohib küsida? Kas nõutakse covid passi seal?

  • Avatar
    Vasta Ann 30. august 2021 at 14:20

    Mul sai ka viimane üle mitme aasta põdemist rinna alla tehtud, kui mu ülejäänud tatoveeringud ei valutanud üldse siis see tõmbas pisara silma küll ? Aga eks kõigil on erinev valu lävi, mega hot näeb välja küll!

  • Avatar
    Vasta K 30. august 2021 at 13:54

    Mul ei ole ühtegi tätoveeringut (veel)… lubasin endale, et kui teen magistrikraadi ära, siis tuleb ka tätoveering (auhinnaks endale, või nii). Nüüd magistrikraad käes, aga tätoveeringut ikka veel pole. Mõtlen pingsaalt mida teha. Tahaks midagi väikest. Algul oli plaan linnusulg, praegu mõtlen pisikese kiili peale 🙂 aga eks näha ole 🙂

  • Avatar
    Vasta Rellu 30. august 2021 at 13:36

    No Pireti juures uksel on pilt ..üliseff naise tattoo kellel sarved.. see jäi piinama, lahe oleks näha kellegi seda

  • Avatar
    Vasta Helina 30. august 2021 at 13:23

    Ma mäletan, et mu endisel kaastöötajal oli rinnakul(rindade kohal) ikka väga suur tattoo ja see oli tema sõnul kõige valusam tal üldse. Ta ise töötab muidu hetkel ka tätoveerijana.

    Ja kui ma Pireti tehtud tööde pilte vaatan, siis saan aru, miks sa uut tahad – need on nii ilusad! Ise ma teha ei plaani, aga imetleda võin ikka 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 30. august 2021 at 12:48

    Meeldivad sinu tätuokad (va see sõõrik, kuigi kannad isegi selle välja) , enda kehal ei oska üldse tätokaid ette kujutada. Need rippuvad ketid/suled/päikesepüüdjad tunduvad pigem kui mööduv mood ja neid ma ei soovitaks teha. Aga Midaiganes Piret oma loominguga välja mõtleb, ma usun, et tuleb lahe.

  • Avatar
    Vasta Kat 30. august 2021 at 12:44

    Mul on plaan mõlemad jalad täis tatoveerida ja praegu olemasolevale veel oliivipuu oksad ja draakon lisada. Mujale kehale tatoveeringuid ei plaani teha. Kuid nende rinna all olevate tatoveeringutega olen alati mõelnud, et kas need ebaühtlaselt aastatega kuluma ei hakka? Kuna rinnahoidja ju hõõrdub vastu kogu aeg? Vb mõni kogenum oskab vastata 🙂 .

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. august 2021 at 14:26

      Mai tea, ma kannan rinnahoidjaid vb kord kuus 😀

  • Avatar
    Vasta PN 30. august 2021 at 12:22

    Kas rahakott on paksemaks läinud, et sellised mõtted jälle peas on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. august 2021 at 14:27

      Ei, see ongi selle juures kõige kurvem 😀

  • Avatar
    Vasta M 30. august 2021 at 12:16

    Mul eelmisel suvel tehtud samma kohta 🙂 essa tatokas ilma igasuguste valuvaigistavate või tuimestavate geelideta? Tahtmine oli ilmselt niipalju suurem kui see hirm valu ees. Keskelt valus polnud, neeed ribide juurest olid kõige valusamad, aga ei midagi hullu, mida ära ei kannataks. 🙂 ja ma nii palju komplimente saanud selle eest! Tasub igati ära. Mul tehtud ka täpselt minu visioonide järgi tähendusega tatokas, mitte mõni pinteresti üks ühele pilt. Pilti võin privaatselt jagada 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. august 2021 at 14:27

      jaga!

  • Avatar
    Vasta P. 30. august 2021 at 12:07

    Kus sa trenni tegema hakkad? Praegu kõik aind koroonapssiga :/

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. august 2021 at 14:27

      HIIT trenn, seal saab testitulemusega ka

  • Avatar
    Vasta meow 30. august 2021 at 12:05

    Ülilahe koht, kuhu tätoveerida. Mul kunstrindu ega tätoveeringut ei ole, nii igav olengi. Sõbrannal aga on kunstrinnad juba 6a, aga ikka on rindade all näha opikohad, seega kas su tattoo tuleb ka veits selle móttega, et arme katta või äkki sul vedas ja arme polegi?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. august 2021 at 14:28

      Mul on pisikesed armid, aga need täpselt tissi all…vahes, neid pole näha 😀

  • Avatar
    Vasta Mann 30. august 2021 at 11:33

    Mind influenciti ka Piretile ära ja ei jõua oodata, et nädala pärast juba oma tatoveerimis süütus anda talle ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. august 2021 at 11:51

      oo, mis teha lased?

      • Avatar
        Vasta Mann 31. august 2021 at 13:30

        Põllulilled ümber mööda kätt ketina ?

  • Avatar
    Vasta Angela 30. august 2021 at 11:19

    Viimase kolm kõik Pireti juures tehtud :p ja viimati juuli keskel käe peale ilusad lilled 😀 Samad sõnad nagu sul, Piretile räägid mis tahad ja ta täpselt nii teebki ja kõik alati sobib 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. august 2021 at 11:26

      Piret on da best!

  • Avatar
    Vasta Kristi 30. august 2021 at 11:15

    Minu viimane jäi 15 aasta tagusesse aega. Sellega midagi uhkustada ei ole, tahaks lasta üle teha:/ ja kuna nüüdseks on üks ebameeldiv nahahaigus(mitte et neid väga meeldivaid oleks ilmselt) mul naha nii koledaks teinud, pean plaani käed, jalad ja alaselja üleni täis lasta joonistada. Kahjuks on see piisavalt kallis, et tegudeni pole veel jõudnud, st kui mõne sooduskoodi välja räägid, oleks ka päris tore 😉

  • Avatar
    Vasta Lotte 30. august 2021 at 11:14

    Praegu on ainult 2, aga mõlemad on üliolulised. Sügised teen nüüd 1 juurde ja pikas plaanis on lasta teha half sleevi vasakule käele ja jalalabast põlveni suur pilt. Visioon on olemas, salong välja valitud, aga raha peab suurte piltide jaoks veel koguma. Ja ma armastan tattoosid! Ma vist olen üleni neid täis, kui võimalus oleks ?

  • Avatar
    Vasta Eva 30. august 2021 at 11:05

    Mul on just rinna all, vasakul pool, ribide peal üks nunnu jääkaru sümboliseerimaks mu abikaasat. Ja sigavalus võrreldes käsivarre erinevate osadega. Mul veidi suurem valulävi ka ja eks ma oskan enda “dead inside” värki mängu tuua – tätoveerija (tsau Leore!) ütles, et ta poleks aru saanud kui valus see on kui ma poleks aeg-ajalt tavalist vestlust vürtsitatud sõimusõnadega. Kõrvaltvaatajale oleks ilmselt jäänud mulje nagu mul oleks olnud teatud sündroom vms. Tehtud ta saab ja nagu ikka – niipea kui nõel väljas, siis pole valus. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. august 2021 at 11:08

      Ah tead, ilmselt elan üle jah 😀

      • Avatar
        Vasta Jane 30. august 2021 at 11:25

        Mul on ka mingi 7 tatokat ja uks on sternum (see, mida tegema lahed) ja no tehtud ta sai, aga valu oli unlike any other ? ma varisesin ja higistasin seal laual valust ☺️Ja mul ka tglt vist keskmisest korgem valulävi. Agaaa just jargmine nadal lahen uut tegema enda pooleteist aastasega seotult, nii, et igaveseks isu ei rikkund ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 30. august 2021 at 11:26

          Okei, siis tean ennast enne täis juua… (naliii :D)

  • Avatar
    Vasta Nelli 30. august 2021 at 10:58

    Mismõttes ilukirurg keeldub mingite protseduuride tegemisest? ?

    • Avatar
      Vasta LJ 30. august 2021 at 11:18

      miks ta ei või keelduda? oletame, et sa oled kondiiter ja keegi ütleb, et ta soovib x torti, siis sa võid ju ka keelduda. või kui sa oled koristaja ja sa ei soovi y maja koristada, siis sa võid keelduda. või kui sa oled arst, siis sa võid keelduda jalga maha võtmast, kui jalga pole vaja maha võtta. või kui oled aednik, siis võid keelduda z hoovi korrastamisest.

    • Avatar
      Vasta Helina 30. august 2021 at 13:19

      Üldiselt sõltub tahe ikkagi patsiendist, aga kui arst saab aru, et see on antud patsiendile liiga ohtlik, siis ta võib ka öelda, et tema pole nõus seda tegema, sest riskid on nii ja naasugused.

    • Avatar
      Vasta Lily 30. august 2021 at 13:30

      Muidugi võib ka ilukirurg tungivalt soovitada midagi mitte teha lasta. Vaevalt et ta jah lõplikult keelduks, kui piisavalt pinda käia, aga kui ta ei näe vajadust, siis on ainult aus seda ka kliendile öelda.
      Ja mina ka ei saa aru, miks Mallu sul peaks vaja olema huuli süstida, vt nt seda sama pilti siin postituses, korralikult lopsakad on nad sul ju loomulikultki. Mul on suht kriipsud ja ise olen küll kaalunud…

  • Avatar
    Vasta Triinu 30. august 2021 at 10:51

    Ma tegin viimati liblika ja mõned lilled. Ma ei usu et see väga hull koht on, aga ma ei tea-mul ju pole seal. Aga minu valusaim koht oli see koht kust veeniverd võetakse , kohe läks piste ja kuradi valus oli

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. august 2021 at 10:53

      mul need veeni kohad paljad, ei oska kaasa rääkida, muidu käed ei ole väga valusad olnud.

    • Avatar
      Vasta KK 30. august 2021 at 13:28

      Oleks vaid keegi mind hoiatanud kui valus see veenivere koha tätoveerimine on – oleks vist vahele jätnud ?
      Aga tehtud ta sai 😉

  • Avatar
    Vasta Camme 30. august 2021 at 10:50

    Esimene ja hetke seisuga viimane oli oma nunnu koera portree(olen ka koera-aastal sündinud, niiet minuga sobib hästi). Autoriks @ink_ rabbit_tattoo

  • Avatar
    Vasta Liisukas 30. august 2021 at 10:46

    Mulle need rindade alused tatokad ei meeldi. Nad on alati osaliselt peidus ja nii ei näe kunagi tervikpilti. Mulle meeldivad tatokad, mis on alati tervenisti nähtavad. Aga see midugi puhtalt mu oma arvamus. Mul omal on seljal selline, mis ka alati üleni välja ei paista ja on selline saladuslik natuke. Aga no mulle ei meeldi üldse paljud asjad, jalgadel tatood samuti mitte.
    Aga näiteks need üle õlgade oksd on Sul üliilusad!
    Ma mõtleks enne 10 korda, kui teeks 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. august 2021 at 10:48

      Ma tahakski nii, et mingit juppi kuskilt poolikult välja ei paista 😀 näen mina, või see auline isik, kelle ees otsustan särgi ära võtta 😀

      • Avatar
        Vasta S 30. august 2021 at 11:15

        Ja pool Eestit, kes sinuga samal ajal rannas on 😀 aga krt, hea ajastus selle tissitüübi ja tissitatokaga 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 30. august 2021 at 11:26

          Jah, rannas ka muidugi 😀

  • Avatar
    Vasta K 30. august 2021 at 10:44

    Kurat, just tahtsin su nahast laelambi valmistada… aganoh eks tuleb leppida piltidega lambiga, hea lastetuppa panna

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. august 2021 at 10:49

      Jalad on mul tegelt tätoveerimata, ehk venitaks sealt mingi lambikupli välja? 😀

  • Avatar
    Vasta Kirsi 30. august 2021 at 10:43

    rinna alla tatoveerimine on väga valus? mu enda tatoveerijal on seal nt täitsa poolik kuna ütleb et ei suuda lōpetada. Minu viimane tatoveering oli reedel kogu rinna ulatuses mis nyyd kätega kokku laheb?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. august 2021 at 10:49

      Ma teeskeln, et sa just ei öelnud seda 😀 Ja minu kasuks mängib ka fakt, et ma olen ded inside 😀

    • Avatar
      Vasta Liz 30. august 2021 at 11:17

      Ma lugesin redel kogu rinna ulatuses, mis nüüd kätega kokku läheb ja kujutasin hetkeks ette sellist klappredelit, millest moodustub tervik kui kätega rinnad kokku lükata. ???

      • Mallu
        Vasta Mallu 30. august 2021 at 11:26

        hahahhaha, see oleks ka hea idee 😀