JUMALAITA Uni

mida ööd

9. september 2021

Ausalt, ma ei saa ise ka aru, mis täna öösel täpselt toimus, aga vahemikus 00-05, ärkas Marta umbes iga tunni tagant üles ja lihtsalt röökis pool tundi jutti. Miks? Seda teab ainult taevaisa. Ainuke asi, mida ta ütles oli see, et ta ei tunne kõike värve? Iga jumala kord, kui hakkasin uuesti magama jääma, oli tal jälle kisa taevani. Seetõttu ei ole magamata vaid meie kaks, vaid ilmselt ka Lende, Mari ja noh…lähinaabrid.

Lõpuks kuskil viie paiku nuttis ta, et tahab Mari kaissu minna. Seega viisin ta Mari tuppa ja seal ta lõpuks tõesti magama jäi. Ma olen siiani suht segaduses, mis ta peas öösel toimus, aga olen ise nii magamata ja läbi, et pilt lausa virvendab ees.

Jänes oli öösel laste hüppejänese konkurentsist kõrvaldanud ja ühest lauamängust pool pintsisse pistnud. Kassid seevastu olid alla tõmmatnud kõik rulood. Ilmselt selleks, et hommikupäikest nautida. Ja kell üheksa saabus nagu kellavärk meie usin maaler, kes lastetuba värvib.

Maril on täna koolis esimene pildistamine, mina pean hunniku riideid ära sorteerima, sada tööasja tegema ja õhtul kuidagi suutma veel kahte sünnipäeva pidada. Eesti naine olla kange mutt, seega loodetavasti elan ma selle päeva üle.

***

Viisin nüüd lapsed ära ja ostsin endale tagasiteel suure Red Bulli. Ma vist ei ole reaalselt elu sees ka nii väsinud olnud. Ühtlasi on mu peas korraga 87678 asja, mida ma tean, et peaksin ära tegema. Selle asemel ma lihtsalt istun siin ja vahin ekraani, lootuses, et mingi ahjualune minu asemel ID-kaardilugeja üles otsiks, et ma ükskord ometi majandusaasta aruande ära allkirjastaksin.

Kust kohast seda valla poolt pakutavat hooldajat endale orgunnida saaks? Mul ausalt oleks tarvis.

***

Konkreetselt võttis ID-kaardilugeja leidmine ja allkirjastamine kaks minutit mu elust. Huvitav, mis asju ma veel sada aastat edasi lükanud olen, sest “see võtab nii kaua aega”, mis tegelikult sekundiga tehtud saab. Ma ei julge isegi mõelda mitte.

***

Tahaks Marile sünnaks kinkida salaja üles tuunitud oma toa, aga ma ei oska seal midagi teha, peale selle rõlge ükssarvikutapeedi, mida ta tahtis. Palun öelge mulle, mis oleks 8-aastase unistuste toas, mis oleks MEGA äge? Kui ise ei tea, küsige palun enda samavanadelt lastelt. Pliis.

Avapildil on öösel katki näritud jänes, või siis hoopis mina as we speak…

Loe ka neid postitusi!

25 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Karin 9. september 2021 at 22:16

    Sala-seif ehk a la mingi seina sisse ehitatud või muudmoodi varjatud pisike (lukustatav) peidukas. Eriti aktuaalne kui nooremad õed ka tema toas uudistamas käivad.

  • Avatar
    Vasta Tuuliki 9. september 2021 at 20:19

    Ma ei viitsi kõiki kommentaare lugeda, et kas keegi on pakkunud ripptooli. See meeldiks minu 8 aastasele.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. september 2021 at 20:20

      Ma ise mõtlesin ka sellele, aga Mari tuba on nii väike, et ma ei tea, kas sinna hästi mahuks 🙁

  • Avatar
    Vasta Nurri 9. september 2021 at 18:46

    Pinterestis kui panna otsingusse nt “girl bedroom unicorn”, siis leiab päris asjalikke variante ka. Hele ühevärviline sein, aga ükssarviku pildid raamides, ka baldahhiini variant oli ükssarvikuga olemas…

  • Avatar
    Vasta Liisa 9. september 2021 at 16:30

    Mina unistasin lapsena, et mul oleks voodi kohal baldahhiin… Ei saanud. ? Polnud oma tubagi.

  • Avatar
    Vasta Alli 9. september 2021 at 15:56

    Kusjuures nüüd peaks vist saama dokumente allkirjastada ka smart ID-ga, seega lugejat ja ID kaarti pole vajagi. Mul endal koguuuu aeg probleem kui mingi koht nõuab ID kaardiga sisselogimist, et otsida üles see kuradima lugeja ja rahakotist tuua ID kaart – maailma kõige tüütum!

  • Avatar
    Vasta OhLaa 9. september 2021 at 15:48

    Need mittekassidest loomad tuleks ööseks ikkagi puuri harjutada. Ohutuse pärast juba. Muidu võib juhtuda, et ühel ööl on loom söönud ära midagi, mis jääb tema viimaseks söömaajaks. Või närinud mingi juhtme eluohtlikusse seisu sinu või su laste jaoks. Mind on üks taoline elektrijuhtum visanud üle toa nagu kaltsunuku, aga vähemalt ma ei jäänud voolu alla, hea seegi. Sinikad paranesid ära, aukartus elektri vastu jäi.

  • Avatar
    Vasta Kristi 9. september 2021 at 15:40

    Mina unistasin juba lapsedt saati, et mul oleks oma tuba ja selles oleks lapmviks lühter. Sain selle alles 35 aastaselt 🙂 aga sain!

    • Avatar
      Vasta Eha 9. september 2021 at 18:32

      Ma tellisin just oma 1.kl poisile sünnipäeva jaoks keerleva diskokuuli. Aga teil vist oli see kosmosevalguse lamp, see vist enam-vähem sama.

  • Avatar
    Vasta lumi 9. september 2021 at 15:17

    Ma soovitaks tuppa tähistaeva projektorit. Minu lapsed on väga vaimustuses. Meil on sellised https://www.outers.ee/toode/tahe-galaktika-ja-led-ookeanilaine-projektor/

  • Avatar
    Vasta Mann 9. september 2021 at 14:56

    Ma mäletan, et väikse tüdrkuna ma ise unistasin tualettlauast. Mari küll ei meigi ennast veel, aga ma usun, et talle meeldiks ka isikliku peegli ees ennast kammida, ehtida jms ?

  • Avatar
    Vasta Kärolyn 9. september 2021 at 14:50

    Mul laps sai oma toa, kui oli 9. Algselt leppisime kokku, et toonideks saavad olema hall ja valge, et oleks stiilne ja ajatu. Kui poodi värvi ostma läks, vaatas laps värvikaarti ja valis nii rõveda roosa kui veel vähegi võimalik 😀 oma tuba, oma luba ja ma ei hakanud väga vastu vaidlema. Kolm seina said seega jõhkrad roosad, üks sein kirsiõitega fototapeedi, voodi valis laps metallist kolme kõrge servaga(sihuke nikerdatud). Ca aasta oli rahu maa peal seal roosas toas ja edasi hakkasin aga kuulma lapse jauramist, et kes laseb 9aastasel oma tuba kujundada, et see pole vastutustundlik lapsevanem jne. igatahes sel suvel võõpasin selle roosa üle valgeks ja nüüd on rahu maapeal (ja oi kui mitu kihti läks, enne kui see roosa kaetud sai).

  • Avatar
    Vasta Maria 9. september 2021 at 14:20

    Sa pole ainus kes magamata. Mu 1,6 aastane otsustas, et 4.30 oleks äärmiselt õige aeg oma luugid lahti lüüa ja kategooriliselt keeldus magamast.. magama jäi ka alles mingi 23 või 23.30 ma isegi ei tea enam…
    Täna pool uimas ja samas energiat on üle.. kummaline olek igatahes ,aga küll see kell ka õhtusse veereb.. muru tahab ka pügamist, seega ehk jõuan selle ka pügatud ja siis võiks vist küll jalad diivanile visata ja nautida seda pikkkka päeva lõppu ?

  • Avatar
    Vasta Mari 9. september 2021 at 12:58

    Vist oli mingi üleriigiline väikelaste öine häire.
    Minu kahene karjus öösel mu peale läbi hüsteerilise nutu, et ta ei taha õue minna.
    nagu… tore on… kell on pool 4, MINA KA EI TAHA! head ööd!

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. september 2021 at 13:07

      Need jah öösiti suurimad mured, et ei taha õue minna või ei tunne kõiki värve 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 9. september 2021 at 12:55

    tipitelk, mingi hetk lapsed otsivad oma kohta, pane talle selline, kaunistatud nende tulukestega ja padjad tekid sisse ja oma nurk olemas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. september 2021 at 13:08

      Aga tal terve tuba “oma nurk” 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 9. september 2021 at 12:36

    Ei ole mingit täiskuud. Noorkuu on hoopis. Seega hea aeg mõtete korrastamiseks, uute asjadega alustamiseks jne 😀
    Magamatuse koha peal tunnen kaasa ja istun sinuga kahjuks samas paadis -__- 3 last haiged, ise ka ja mistahes virin, inin, hala, nutujoru on kestnud juba 1,5 nädalat. Seda taluda on……………. kohati liiga suur väljakutse. Arusaadav, et pisikestel inimestel on vaevused ja mured ja ebamugavused. Aga krt mul nagu polegi või…… Wtf see emadus on ah :'[
    Mari toa osas soovitusi anda… pigem ei oska. Mu tüdruk alles 2a. Guugeldasin toakujundus ideid 7-aastastele, aga mdea.. üks roosamannavaht kõik, ei ütleks, et midagi vauuuuuuu erilist. Samas ilus ikka. Ja vb tüdrukud unistavadki mingi aeg sellises roosamannavahus elada?? Kui su eesmärk on muljet avaldada/üllatada/max rahulolu Marile pakkuda, siis kahtlustan, et sa ei pääse tollest ükssarvikust… 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. september 2021 at 12:48

      Mul ka aeg ajalt see küss, et WTF see emadus on :D??

      Aga jah, ma kujutan ette, et see roosamanna ongi see, mida ta tahab… noh lisaks see ükssarviku õudus 😀

  • Avatar
    Vasta Kairi 9. september 2021 at 12:15

    Pakun, et voodi peale baldahiin või siis kuskile liumägi, dekoratiivsed lilled voodi otsmisel äärel, tulukesed ehk nö fairy lights.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. september 2021 at 12:21

      Jaa, selle balhadiini peale mõtlesin ise ka, liumägi on suures lastetoas olemas, seda teist vaja ei ole. Ja need tulukesed ka mega hea idee!

  • Avatar
    Vasta Merilin 9. september 2021 at 12:14

    Unepaanika – been there, done that ?
    See on tõesti nii õudne, ei suuda rahustada ega muud moodi aidata… Lohutuseks ainult see, et kasvab välja sellest ja ehk tal ei tule seda iga öö.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. september 2021 at 12:22

      See oli tõesti rämeeeee 😀

  • Avatar
    Vasta Kertu 9. september 2021 at 12:11

    Samas paadis sinuga. Laps jäi teisipäeval haigeks aga täna öösel lihtsalt öö läbi köhis. Niiet terve meie pere magamata. Auru tegemine oli nagu tapatalgud, sest laps röökis lihtsalt terve aja. Kohutav.? Aga noh nagu sa ütlesid, Eesti naine on kange mutt. Loodame, et tänane öö on parem ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. september 2021 at 12:22

      Mul täna õnneks lapsed Kardoga, aga mul mingi haige asi, et isegi nendeta ärkan kell 8 üles 😀