Uncategorized

on see kiletamine ikka üks tänuväärt asi*

20. september 2021

Nagu te ehk mäletate, siis eelmises kodus oli mulle pinnuks silmis laimiroheline köök. Mitte et sellel otseselt midagi häda oleks olnud, lihtsalt ei olnud päris minu maitse. Seega olin ääretult rõõmus, kui Mirlex mulle sellist varianti tutvustas, et pindu saab lihtsa vaevaga üle kiletada. Nojah, ma ei tea kui “lihtne” see minu kätega tehtuna oleks, aga neid pealt vaadates tundus vägagi kerge. Kolme tunniga oli mu rohelise köögi asemel armas ja neutraalne puidune köök.

Ma ei tea miks, aga enne oli see väljend “kiletamine” kuidagi imelik. Omas peas tekkis kohe eelarvamus, et tegu on mingi odava läikiva kilega, millega pigem oma pinnad ära rikud, kui ilusamaks muudad. Kuna mul oli seekord kogemus juba olemas, siis teadsin, et neid kilesid on üle 650 erineva. See aga tähendab, et neid on erineva värvi, mustri ja tekstuuriga. Minu köögi puidukile oligi selline veidikene tekstuurne ja jättis mulje täiesti tavalistest puidust kappidest. Ma arvan, et see sõna “kile” ongi eksitav. Silmade ette tuleb mingi õhukene kilejas värgendus, millest Mirlexi kaup on valgusaastate kaugusel.

SIIT leiad eelmise postituse koos piltidega. Kui keegi tahab mu eelmise köögi makeoverit meenutada ja saada vastuseid mõnele küsimusele seoses kiletamisega.

Nüüd endale oma kodu ostes sain kohe aru, et ka siin on mul kindlasti Mirlexi abi vaja. Jah, jälle köögiga ka. Eelkõige tahtsin aga enne elutuba natuke rohkem valmis saada, et siis vaadata, kuidas asjad kokku sobituvad ja mõista, milline köök siia kõige paremini sobiks. Saladuskatte all ütlen, et nüüd on mul see valik tehtud ja varsti hakkab ka see töö pihta, aga esimesena oli mul nende abi vaja suurema lastetoaga. Kes ei mäleta, siis enne oli see selline:

Pildilt ei tundu see tuba võib-olla väga suur, aga tegelikult on see üle kahekümne ruutmeetri – lihtsalt see voodi oli seal toas üüratu (2x2m) ja pildid on ka tehtud umbes poole toa pealt. Seega oli üldmulje VÄGA puidune, sest seal oli terve seitsmemeetrine sein ühtlaselt pruune kapiuksi täis. Ja no tee või tina, ei meelinud mulle see kollase-pruuni kombo. Lihtsalt selle pärast, et põrand on juba pruun ja… kõik ülejäänud asjad on heledad, seega no oli VAJA valgeid uksi.

Alguses mõtlesin jälle, et ah, mis see on. Värvin need kapiuksed lihtsalt heledaks ja asi ants, aga siis sain ma aru, et need on mingid megakallid täispuidust uksed, mille värvimiseks oleks ma pidanud need maha monteerima, kuskile värvimisse saatma, sada aastat ootama jne. Seega tundus lihtsam variant jälle Mirlexi poole pöörduda ja küsida, et kas nad saaks nende pruunide seinte asemel midagi heledamat arendada. Ega ma ausalt midagi muud ei tahtnudki, kui lihtsalt valgeid kapiuksi, et toale avarust juurde anda.

Kuna meil oli plaanis ka toa seinad üle värvida, siis leppisime kokku, et enne kiletavad nemad uksed ja siis saame värvida. Lihtsalt sellepärast, et mitte kogemata värskelt värvitud seinalt kilega värvi maha tõmmata. Nii et ühel päeval tulidki nad kahekesti siia ja kukkusid kapiuksi kiletama. Paari tunniga olid uksed valmis ja ma olin NII rahul! Või noh, ma olen siiani rahul. Tuba oleks nagu kümme ruutu suurem, avar ja helge. Eriti hästi on tulemust näha pärast värvimist, sest kollaste seinte asemel on kaks neist helehallid (toon F499) ja üks sein heleroosa (toon G419).

Ma nii tahtsin tegelikult teile neid enne-pärast pilte näidata siis, kui mul tuba täiesti valmis on, ehk siis kardinad ees, laste uus voodi koos, lamp laes jne. Aga kuna ma juba instas natukene näidanud olen, siis küsiti juba selle kiletamise kohta nii palju, et tundus õige aeg postitus ära teha. Luban pühalikult muidugi ka valmis toast pilte teha, aga nagu te aru saate on vahe juba praegu näha nagu öö ja päev! Ja mina olen nii rahul, et jälle Mirlexi poole pöördusin, sest ma ei taha teada, mis porno mu toast alles oleks, kui oleksin üritanud neid kapiuksi ise värvida. Või mitme miljoni võrra vaesem ma oleksin, kui oleksin lasknud mingil firmal seda teha.

Seega, kellele ma kiletamist soovitan?

  • Inimesele, kes soovib kodus mingile pinnale kerge vaevaga uue välimuse anda.
  • Inimesele, kel pole aega või ei viitsi oodata, sest see tehakse ära paari tunniga.
  • inimesele, kes tahab oma kiletamisetööle 2a garantiid (sest Mirlex on ainukene litsentsiga kiletamisfirma Eestis ja kui mingi jama peaks tulema või tekkima, läheb see kenasti garantii alla ja tehakse korda. Kuigi ma ei tea, mis jama see olla saaks, sest ma kasutasin oma kööki üle poole aasta ja seal ei juhtunud küll midagi 😀 Lisaks on nad ainukesed Eestis, kes pakuvad ka oma materjalile 10a garantiid (ehk siis kui materjal peaks hakkama maha tulema v kooruma vms).
  • Inimesele, kes tahab kodule natuke odavamalt uuenduskuuri anda kui seda värvida lastes saab teha. Või veel hullem – uksi ja tasapindu vahetama hakata. See on ikka eriline kirves.

Ja nagu ma maininud olen, siis kiletada saab põhimõtteliselt ükskõik mida. Mööblist välisukse ja kodutehnikani välja. Võimalusi on niiiii palju. Mina nt praegu mõtlen, kas lasta ahjuosa ka mustaks kiletada, sest see hõbedane veidi häirib. Aga saab ka külmkappe jne! Hinna suhtes on nii, et oleneb kile kogusest ja kiletüübist. Hinnapakkumisi soovitan mitte siit kommentaariumist, vaid nende käest otse küsida. Saatke neile kiletamist ootava asja pildid ja mõõdud ning valige välja, mis kilet te sinna tahate (SIIT näete kogu valikut, edu selle miljoni tooni seast valmisega :D). Küllap nemad oskavad teile öelda, mis see umbes maksta võiks.

Vot, sellised lood siis meie suures magamistoas. Nüüd olen ma juba põnevil, et teile lähiajal näidata, mis lahenduse ma kööki välja mõtlesin. Ise usun, et see saab mega ilus olema! St loodan 😀

Loe ka neid postitusi!

10 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta JJ 21. september 2021 at 22:00

    Mis eelmise kodu köögist edasi sai, kui välja kolisid? St kas pidid kile eemaldama?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. september 2021 at 22:16

      Ei pidanud 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 21. september 2021 at 09:05

    Teie tekstis on eksitavat infot! Nimelt pole Mirlex Eestis ainuke volitatud paigaldaja, materjalile annab garantii tootja, kui on paigaldatud litsentsiga paigaldaja poolt. Mirlex ei ole materjali maaletooja, seega ka mitte kõige odavam teenusepakkuja. Võtke pakkumine alati mitmest kohast!

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. september 2021 at 09:21

      no aga nimeta mõni teine litsentsiga kiletaja 😀

    • Avatar
      Vasta Mirlex OÜ 22. september 2021 at 15:38

      Maria.. palun täpsustage oma väiteid?
      Nimetage mõni ettevõte kellel on veel kehtiv sertifikaat?
      Mirlex OÜ on Eestis ainuke ettevõte kellel on kehtiv paigaldus litsents.
      Ja Mirlexil on volitus anda paigaltatud materjalile 10 aastane garantii.

      Võiksite eelnevalt uurida kui hakkate valet infot levitama.

  • Avatar
    Vasta M. 21. september 2021 at 08:11

    Oppa see tulemus on ju väga äge!
    Aga kui sa nüüd kappi käega katsud siis milline see kiletatud uks on? Nagu kilelaadne? ? Ja kas tõesti ühe ukse taga on sissekäik vannituppa? Nagu miks seda nii lahendati ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. september 2021 at 08:43

      see oleneb materjalist, eelmises köögis oli tunne nagu katsuks puitplaati 😀

      Aga miks see uks seal on, ma ei tea, aga ma lasen ta kinni panna 😀

    • Avatar
      Vasta Kaisa 21. september 2021 at 19:26

      Nii tore ju, et lapsed saavad otse oma toast vetsu minna.

  • Avatar
    Vasta Liis Er 21. september 2021 at 06:55

    Mulle meeldib see lamp laes

  • Avatar
    Vasta K 20. september 2021 at 21:39

    Kas nad autosi ka kiletavad?