TERVISEJUTUD TESTIN JA ARVUSTAN

mõne asjaga lihtsalt ei kannata oodata*

11. oktoober 2021
kontaktivaba-infrapuna-termomeeter-termoplus

Ammu enne kui kogu see koroonapull pihta hakkas, oli lastega alatasa mingit köha ja nohu ja palaviku trall. Okei suurema asi trall see just pole, kui oled plaaninud lapsed nt lastekasse viia, aga siis on ta ootamatult hoopis haige. Mida väiksemad lasteaialapsed on, seda sagedamini siukest asja minu meelest juhtub. Mingi hetk tundus, et lapsed on kodus palju rohkem kui nad lasteaeda jõuavad. Pidevalt mingi kamm ühesõnaga…

Teinekord on lapsed juba riides ja minekuks ukse äärde rivistunud, kui märkad, et kellegi neist silmad kuidagi kahtlaselt kilavad. Enamustel hommikutel on sul siis jee aega seal kümme minutit tiksuda ja kraadida ja veenduda. Pigem pakid ta üleriietest lahti ja jätad lasteaiast koju. Lastega üksi olles on siis väga keeruline ka ülejäänute logistikat korraldada (ei saa ju üht üksipäini koju jätta seni), nii et enamasti jäävad siis kõik koju. Ja on jälle üks tööpäev noh, suht korstnasse kirjutatud, olgem ausad. Ega siin selles mõttes kedagi süüdistada ei ole, haiget last ammugi mitte, aga närvi ajab ikka, mis seal salata. Eriti kui on mingid tähtajad või lausa kohtumised ja asjad kokku lepitud ja lord knows, et mul neid jagub.

Nii et kui mul on võimalik kahtlused konkreetselt paari hetkega hajutada ja ikkagi lapsed lastekasse viia, siis teen seda ausalt hea meelega. Sama ei saa öelda selle kohta, et kümme minutit lapsel kraadiklaasi hoian ja ise samal ajal närviliselt kella vaatan, et kui palavikku pole, kas ma siis üldse jõuan enam kedagi kuskile viia. Enamasti ei jõuaks.

No ja isegi kui pole tegu hommikuse ajaga vms, siis see tavapärane kraadimine on täiega tüütu. Üks asi on palaviku tuvastamine, millega lapsed üldiselt super nõus pole, kui see tähendab mitu-mitu minutit paigal istumist. Aga tuleb ette ka neid olukordi, kus laps on for fact palavikus ja nt magab. Sealt kaenla alt mingi temperatuur kätte saada on ka ikka üle keskmise tülikas. Võtab aega ja siis ole ja hoia seal seda. Aga on vaja teada saada, kas temperatuur on kerkinud kuskile sinnamaale, et vaja rohtu anda.

Külmetushaiguste hooaeg on jälle täie valleraaga käima läinud ja kraadimist tuleb ikka omajagu ette. Ma olen piisavalt kannatamatu inimene, et väga sellega ausõna tegeleda ei viitsi. Või no ei viitsinud – enam pole absull probleemi enam. Saan minevikuvormis rääkida tänu sellele, et Kidsmed saatis meile kontaktivaba TermoPlus termomeetri. Oi kui hea asi see on! Ma ei soovitaks tavalist seda elavhõbedaga (ok need uuemad mingi muu asjaga) kraadiklaasi ausalt vaenlasele ka. Kuiiiiiii palju parem on vajutada nuppu, suunata termomeeter lapse oimukoha kanti ja jumala vabalt tema tegevust segamata temperatuur teada saada.

Kusjuures kontaktivabadel termomeetritel on ka ikka vahe sees. Mul enne oli üks teine, mis näitas suht, noh, aiateibaid. Ega ma ei oska lubada, milline kontaktivaba termomeeter töötab ja milline mitte, neid ikka päris palju erinevaid. Kindlasti on teisigi häid, aga selle konkreetse kohta julgen täitsa kindlalt lubada, et on väärt ost. Kallim natuke kui klassikaline kraadiklaas, aga ärajäänud närvikulu on ka midagi väärt. Aeg on kohe kindlasti midagi väärt. Kui ikka paari sekundiga hommikul lapse ära kraadid ja veendud, et ta on lasteaiakõlbulik ning tänu sellele terve tööpäeva võidad, siis millest me räägime, eks.

Tavalise kraadiklaasiga on muudkui üks ootamine ja digitaalse dermomeetriga mu meelest ei olegi võimalik kunagi mingit normaalset vastust saada 😀 Nendega on ainult üks ühtlane jama. Ei tunne kedagi, kes tunneks kedagi, kes oleks mõne sellisega kunagi kaks korda järjest sama näidu saanud. Või kes ei peaks alalõpmata kraadiklaasi tühjade patareidega diilima…

Haiguste perioodil (mis on Eestis mingi julgelt kolmveerand aastat, hahha) tasub muidugi pidevalt organismi turgutamisega ka tegeleda. Kui keha on vitamiinidega varustatud ja tugev, siis ehk ei pea igasugu haigustega üldse nii palju tegelema. Lootma ju peab. Kidsmed pakis oli meile selleks tarbeks veel siilikübarasiirup C-vitamiiniga ja nii palju kui meeles püsib, kütan lastele seda ka. Abiks vast ikka.

Muidugi sain teile sooduskoodi ka – kui ostukorvis õigesse lahtrisse “MALLUKAS” kirjutate, saate termomeetri 20€ odavamalt. Alla sajaeurose hinnaga toote puhul on see ikka ütlemata norm soodukas, kui minult küsite.

Ja muidugi loosin kellelegi teist ühe termomeetri välja ka. Rääkige vaid kaasa, mis kraadiklaasi teie kasutate ja kuidas rahul olete. Ühele kommenteerijale annab Kidsmed selle sama TermoPlus kontaktivaba termomeetri 🙂

*Postitus sündis koostöös Kidsmed’iga

Loe ka neid postitusi!

357 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Carmen 11. november 2021 at 16:04

    Ostsin siis ka selle kõigi soovituste peale ja pettusin. Tavaline kraadiklaas näitab palaviku 37,8 ja see kontaktivaba näitab 36,6 ja üldse mitu korda mõõtes igakord näitab erinevat nr kord 36,1 siis 37,1 ja siis 37,6

  • Avatar
    Vasta Teele 21. oktoober 2021 at 12:05

    Microlife elektrooniline kraadiklaas on täitsa tubli ja usaldusväärne, aga beebit on sellega nii tüütu kraadida. Seega kuluks kontaktivaba termomeeter hädasti ära.

  • Avatar
    Vasta Maria 17. oktoober 2021 at 21:40

    Evolu kontaktivaba termomeeter on. Täielik jama, elavhõbedaga kraadiklaas näitas 38,3, aga Evolu oma näitas 37,1… Ei soovita.

  • Avatar
    Vasta Ene 16. oktoober 2021 at 12:55

    Siiani olen kasutanud seda kõige tavalisemat sest neid “piiksukaid” ei ole usaldanud 100% igakord erinev näit ja noh usaldada ei saa seda näitu. Alles ostsin uue “piiksuja” pidi näitama ikka õiget temperatuuri. Kui eelmised veel näitasid enamvähem ok näitu siis see 8€ oli küll maha visatud. Lapsel kel oli üle 38 palavik näitas see 36,8?

  • Avatar
    Vasta Epp Aus 15. oktoober 2021 at 15:44

    Mul on tegelikult elektrooniline termokas, apteegist ostetud ja maksis 82 eurot (!!!). Ja see on mu üks kehvemaid investeeringuid, täielikult mahavisatud raha, sest see näitab mulle kord üht ja kord teist numbrit. Olen mitu korda uuesti juhendi välja otsinud, et mis krdi jama see on ja äkki ma teen ise midagi valesti 😀 aga ei saa ikka pihta. Juhend utleb, et kahe mõõtmise vahe peab olema teatud aeg minuteid, aga mul ausalt ei ole aega öösel oodata, kui laps on tulikuum ja termokas näitab 36.2??‍♀️
    Sellepärast osalengi loosis! ♥️

  • Avatar
    Vasta Angelika 15. oktoober 2021 at 14:44

    Opaa… kui mõtled et vaja, siis sealt tuleb ka soodustus või loos ? No pisike on juba teist korda haige. Esimene kord sai digitaalsega hakkama. Nüüd pole seda ka leidnud. Mõtlen siin päev otsa kas tellida see meile koju või saame olemasolevaga hakama.
    Kui seekord loosiõnn ei naerata siis tuleb ka ära osta.

  • Avatar
    Vasta Hl 15. oktoober 2021 at 07:18

    Mul on kodus mingi 4-5 seda ravalist elektroonilist termomeetrit (kraadiklaasi). Siis on vähemalt lootust, et ükski neist kuskilt leitav on, kui vaja kraadida on. Suurema koristamisega leian jälle kõik üles. Lisaks on üks vanakoolikas ka, ma ei teagi, kas elavhõbedaga või uuem, aga see lihtsalt ootab, kuni ükskord kuhugi jäätmdkäitlusesse ära anda saab.

  • Avatar
    Vasta Janika 14. oktoober 2021 at 15:54

    Kasutasime seda elavhõbedaga, mis läks katki. Ning tavaline digitaalneon hetkel olemas. Nüüdseks lapsel on palavik ja oleks hädasti vaja. Kuna ta ei lase väga kaenlaalt kraadida.

  • Avatar
    Vasta Mirje 14. oktoober 2021 at 15:18

    Meil kasutusel tavalised kraadiklaasid ja mingi alist tellitud kontaktivaba. Kuna väikseid neiusid on kokku 3 siis paras tegu on neid kraadida/ravida.

  • Avatar
    Vasta Kristel 13. oktoober 2021 at 22:51

    Meie tütreke hetkel 10kuune ja no anna otsad, kui tahad palavikku mõõta. Praegu on meil kasutuses tavaline digitaalne termomeeter. Laps vaatab alati uudistavalt, et mis see nüüd on. Ja nii kui olen selle kaenla alla ära pannud, hakkab ta seda igatepidi ära kiskuma. Ja korralikust mõõtmisest on asi kaugel. Saame ainult umbkaudse kraadi teada. Seetõttu mõtlen juba tükk aega, et peaks ostma kontaktivaba termomeetri. Termoplusi olen mitu korda Kidsmedi lehel ka piilumas käinud. Tundub palju kiirem ja lihtsam meetod lapse palaviku kindlaks tegemiseks. ☺️

    • Avatar
      Vasta Sandra 14. oktoober 2021 at 15:42

      Ma kasutan tavalisi kaenla alla käivaid elektroonilisi, aga need lähevad suht ruttu patareidest tühjaks või otsik paindub kõveraks. Ei ole väga rahul.

  • Avatar
    Vasta A. 13. oktoober 2021 at 15:43

    Meil on tavaline termomeeter, eile jäin haigeks praegu kuluks ära küll.

  • Avatar
    Vasta Dea Veeremäe 13. oktoober 2021 at 09:21

    See kraadimine on üks peavalu. 2 digitaalset kraadiklaasi ja mingigi tulemuse saamiseks tuleb mitu korda järjest mõõta. Kontaktivaba pole julgenud osta sest ka nende kohta vastakaid arvamusi ja odavad pole need kaugeltki mitte. Jään lootma fortuuna peale.

  • Avatar
    Vasta Jaana 13. oktoober 2021 at 01:16

    Kasutusel kontaktivaba termomeeter, palaviku näitab ära, aga kraadis kindel pole. Uuema vastu poleks midagi.

  • Avatar
    Vasta D 13. oktoober 2021 at 00:40

    Mul on ka tavaline termomeeter ja hiljuti mõtlesin, et ostan ka kontaktivaba. Hinnaklassi poolest oli see soodsam. Kahjuks aga ka täiesti ebausaldusväärne, seega mul on taas 1 kasutu asi kodus seismas.
    2 pisikese lapsega oleks aga ülimugav hea kontaktivaba termomeetriga mõõta, seda enam et mu 3 a ei taha üldse kraadida?

  • Avatar
    Vasta Marget 12. oktoober 2021 at 23:10

    Mina ?kraadin siiani lapsi elavhöbeda omaga. Olen elektroonilist proovinud, aga see meil tundus veel hullem, kraadisin 2-3 x ja alati erinev tulem.
    Ei tea kas mul lapsed koguaeg haiged või ei oska muud tahta, aga hetkel veel istuvad kraadimise aja paigal. Eks oma osa muidugi ka käpapatrullil, sest olgem ausad, see kraadimine ka enda jaoks üpris tüûtu. Meeleldi kergendaks oma elu Termopluss kontaktivaba termomeetriga ?.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 12. oktoober 2021 at 20:48

    Kontaktivaba kasutan aga näitab aiateibaid. Täiesti tervel lapsel kas kõrvast või lauba pealt võib erinevus olla 3 kraadi. Vist aeg uue jaoks .

  • Avatar
    Vasta TP 12. oktoober 2021 at 17:28

    Okei, see on lausa hirmus, kuidas selle postituse ajastus läks. Siri saadab otse sulle infot, mida inimesed kodus räägivad? Just eile rääkisin abikaasale, et peab ikka digitaalse termomeetri majja tooma. Laps läks lasteaeda ja heihoo, kus tulevad nüüd haigused. Kahtlustasin tal esimest korda ka palavikku. Olen ka endal mõnikord palavikku kahtlustanud, aga no kust sa tead, kui kraadiklaasi pole? Digitaalne on, jaa, aga mu on trust issues, täiega palaviku tunne on ja see ütleb et you fine, get back to work. Ma loodan, et see sooduskood kehtib kauem, kui loosi aeg, ja et sa annad teada, et kõik te vaesekesed, kes ei võtnud, nüüd vudinal ostma.

  • Avatar
    Vasta AL 12. oktoober 2021 at 15:55

    Meil kõrvast möödetav ja juba siis see tundus hi-tech. Teine nüüd mõned aastad vanad, niiet kontaktivaba oleks hea asendus

  • Avatar
    Vasta Margit 12. oktoober 2021 at 14:49

    Olen kasutanud erinevaid kraadiklaase, küll tavalisi ja ühte kontaktivaba, kuid see viimane on tase omaette, iga nupuvajutusega erinev näit, seega väga ebausaldusväärne. Mu kahele lapsele kuluks uus kraadiklaas hädasti ära ?

  • Avatar
    Vasta Raja Raag 12. oktoober 2021 at 12:51

    Kasutan ikka veel veneaegset kraadiklaasi.

  • Avatar
    Vasta Lea Ilves 12. oktoober 2021 at 12:11

    Kasutan mingit suvalist hiinakat, näitab tõesti aiateibaid, igakord erinevalt! Uut oleks küll vaja!

    • Avatar
      Vasta Ulvi 12. oktoober 2021 at 12:45

      Meil on digitaalne kasutuses. Pole raatsinud kontaktivaba osta, sest nad on päris krõbeda hinnaga.. Ja teiseks ei raatsi osta nii kallist termomeetrit, kui mõned räägivad, et näitab valesid numbreid. Ega enne ei teagi, kui ise ära proovida. Meie 1.5 aastane küll sillas pole kraadimisest.

  • Avatar
    Vasta Monika 12. oktoober 2021 at 11:51

    Meil kasutuses veel vana hea elavhõbedaga kraadiklaas. Eks tüütu on, see ootamine aga vähemalt näitab usun täpselt. Mugavam lapsega oleks kindlasti digitaalne.

  • Avatar
    Vasta Merkel Mei 12. oktoober 2021 at 11:41

    Kasutan mingit kõige tavalisemat ja no olgem ausad, jube tüütu. Neli last, kellest enamasti 3 väiksemat korraga haiged ?

  • Avatar
    Vasta Marit Murunit 12. oktoober 2021 at 11:38

    Mu kolmekuusel läheb seda tulevikus kindlasti vaja ? juba susserdasin ta üles paar korda selle tavalise kraadiklaasiga ?
    Heade unede nimel – Kidsmed?

  • Avatar
    Vasta Merite 12. oktoober 2021 at 10:59

    Praegu meil kodus see vanakooli elavhõbeda kraadiklaas. Iseenesest olen sellega väga rahul, sest see vähemalt näitab õigesti, erinevalt nendest digi termomeetritest, mis senini meil olnud on ja mis tihti mingeid aiateibaid näitavad. Jah, see ei näita sekundiga kehatemperatuuri aga ega see paar minutit ootamist ka ära ei tapa. Ok, beebidega on keerulisem seda vanakooli kraadiklaasi kasutada, kui suuremate lastega ning just seetõttu võtaks sellest loosist osa, sest kolmest lapsest pisem on mul seitsme kuu vanune ning teda oleks selle digitermomeetriga palju mõnusam vajadusel kraadida. 🙂

  • Avatar
    Vasta M 12. oktoober 2021 at 10:52

    Meil väikese lapsega kasutusel ikka vana hea kaenla alla pandav, sest pole normaalseid kontaktivabasid veel kohanud 🙂

  • Avatar
    Vasta Katukairit 12. oktoober 2021 at 10:38

    Uhh mul on seda vaja!! Aga kahjuks minu jaoks liiga kallis 🙁 kasutan hetkel seda elavhõbeda vaba allapekstavat kraadiklaasi. Õuduskuubis! Mina ei saa seda never ise alla löödud. Need tavalised elektroonilised on ka täielik käpp mu meelest. Näitavad aiateibaid. Niiet pliiispliiis Fortuuna tee nii et mina,mu neli last ja kolm kassi saaksid selle imelise termomeetri endale??

  • Avatar
    Vasta Maarja 12. oktoober 2021 at 10:23

    Ma kasutasin vahepeal mingit termomeetrit, mis kingiti, sellega sai nii otsa eest kui kõrvast mõõta ja see näitas nii valesti . Kuna elektrooniline on hetkel katki ja pole uut ostnud siis kasutame praegu klaasist kraadiklaasi.. jah , ka lastel, mis eriti tüütu ?

  • Avatar
    Vasta Gaisa 12. oktoober 2021 at 10:20

    Hetkel kasutan elektroonilist, mis on päris hästi asja ära ajanud. Samas on kohe väike ilmakodanik tulemas, keda on kindlasti lihtsam kontaktivaba termomeetriga kraadida. 🙂

  • Avatar
    Vasta Helina 12. oktoober 2021 at 10:13

    Kas ma ainuke kellel digitaalne aastaid normaalset tööd teinud? ? See mis 10min kaenla all peab olema, selle ostu isegi ei kaalunud, no never ei viitsi ju nii kaua oodata. Ja ostsin mingi tavalise digitaalse, aga ka see aeg (1-2min) on laste jaoks too much. Ja tulemused on alati adekvaatsed, ka mitu X järjest mõõtes alati sama tulemus. Patareisid 6-7a jooksul pole vahetama pidanud. Aga siiski oleks see kontaktivaba ideaalsem, kuna kohati surun tavalise lastel kaenla alla liiga kõvasti 🙁 ja neile muidugi ei meeldi et kätt ka liigutada ei saa terve see aeg.

  • Avatar
    Vasta M 12. oktoober 2021 at 09:55

    Tavaline digitaalne termomeeter on hetkel kasutusel kuid 2,5a ei lase kraadida. Niheleb nii palju ja siis pole kindel kas sai nüüd õige tulemus. Uuesti kraadides sama lugu. Uus kontaktivaba oleks super kingitus

  • Avatar
    Vasta Maris 12. oktoober 2021 at 09:49

    Mul tavaline laste kraadiklaas mis peaks 20sekundiga tulemuse andma. Tihti kui isegi tundub et laps soe ja võiks kraadida näitab see 35,9. Ma ei usu hästi et see õige temperatuur on. Üksikud korrad olen kuuma lapsega vaevu 37.3 saanud. Uut oleks kindlasti vaja. Eriti kuna 2a laps ei lase kraadida ja sipleb palju. Oht on talle haiget teha

  • Avatar
    Vasta MERLE 12. oktoober 2021 at 09:44

    Kasutan digitaalset termomeetrit, aga kui beebi tuleb, oleks super mugavam seda teha kontaktivaba termomeetriga ?

  • Avatar
    Vasta Kelly 12. oktoober 2021 at 09:30

    Kasutan “klassikalist” termomeetrit (elavhõbedata), kuna digitaalsel on numbrid vaid ilu pärast ja seda “õiget” kontaktivaba ei ole veel leidnud.

  • Avatar
    Vasta Silve T 12. oktoober 2021 at 09:16

    Ise olen kasutanud digitaalset termomeetrit aga nüüd on beebi majas ning oleks selline termomeeter häda ajalik. Olen mitmetelt veel kuulnud selle kohta väga häid arvustusi ja väga loodab, et loosiõnn ka naeratab ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 12. oktoober 2021 at 09:16

    Mina kasutan hetkel tavalist digitaalset aga sellega see jama,et laps ei lase ju kraadida. Nii,et kui arst kûsib palju palavik on siis ma saan öelda,et nii kaua kui lubas kraadida oli niipalju. Lôpuni piikusini pole saanud môôta ?

  • Avatar
    Vasta Nelli 12. oktoober 2021 at 09:03

    Olen proovinud nii “superkiireid” 10sek kaenla all termomeetreid mis pärast tuleb vàlja, et oih hoopis 2 min peab hoidma ja tegelt et saada adekvaatne tulemus siis ikka 5 min – ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Liina 12. oktoober 2021 at 09:03

    Mul on kodus 4 erinevat elektroonilist kraadiklaasi ja kõik näitavad erinevalt ?tavaliselt kraadin kõigiga järjest, siis saan enamvähem kindel olla kas on palavik ja palju.

  • Avatar
    Vasta Anne 12. oktoober 2021 at 08:57

    Tavaline vanakooli oma. Ammu oleks aeg välja vahetada.

  • Avatar
    Vasta Kadri 12. oktoober 2021 at 08:46

    Meil on peres 2aastane laps ja 1kuune beebi ja kasutusel on 2 digitaalset kraadiklaasi ja veel jäänud kasutusse ka üks elavhõbedaga. Õnneks pisemaga ei ole kraadimine veel vajalik olnud, aga kahese kraadimine mis iganes termomeetriga on siiani olnud paras peavalu ja noh tulemused on ka tavaliselt üpris kahtlase väärtusega. Kontaktivaba termomeeter kuluks küll marjaks ära.

  • Avatar
    Vasta Liina 12. oktoober 2021 at 08:45

    Meil on olnud läb aegade mitmeid erinevaid kraadiklaasi. Näiteks vene oma, digitaalne ja nordbabyst aastaid tagasi soetatud kiirelt temp mõõtev termomeeter.
    Vene oma on nendest kõige täpsem olnud.Kahjuks on sellega see suur miinus,et liiga kaua peab seda all hoidma. Ise veel ootad rahulikult,aga 4 lapsega on see paras õudus.
    Digitaalsetega on minul seni olnud üks suur pettumus. Alati ideaalne temperatuur. Ja kui vene oma alla paned… ohjah. 😀

    Ja tegelikult on see loos meie jaoks nii õigel ajal, sest ma ise ning mu neljast lapsest kolm on hetkel haiged. Ja kes see siis tahaks tund aega kulutada kraadimistele. Võiks ikka kiirelt kõigi temp kätte saada, et parem ülevaade oleks hetkeolukorrast.
    Pöidlad pihus loodame õnnele. 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit M 12. oktoober 2021 at 08:30

    Kasutan Evolu kontaktivaba.. ja no iga kraadimine täpselt samast kohast näitab omaette tulemust ?

  • Avatar
    Vasta Piret 12. oktoober 2021 at 08:06

    Kasutame peres digitaalset termomeetrit. Kontaktivaba termomeeter oleks igati tänuväärne ja vajalik meie peres. Igakord kui pean last kraadima hoian kraadiklaasi kinni, et see ära ei vajuks. Sooviksime väga kontaktivaba termomeetrit ?

  • Avatar
    Vasta Maris 12. oktoober 2021 at 07:54

    Kasutuses microlife kontaktivaba termomeeter aga saan enamasti mitu korda mõõtes mitu erinevat temperatuuri. Oleks vaja midagi töökindlamat.

  • Avatar
    Vasta Laur 12. oktoober 2021 at 07:41

    Täitsa tavaline kaenla alla. Töötab päris hästi, aga võtab ikka aega mõõtmine

  • Avatar
    Vasta katrina 12. oktoober 2021 at 07:04

    Mul on kaks erinevat digitaalset termomeetrit, aga päris sama vastus nendega kunagi ei tule ? Ja mul on veel kaks poissi ka, keda päris tihti viimaselajal kraadida tuleb. See on ikka paras katsumus, et nad seda digitaalset kraadiklaasi ilusti all laseks hoida. Juba ammu olen unistanud kontaktivabast termomeetrist ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 12. oktoober 2021 at 06:36

    Digitaalne seisab kapis. Õnneks lapsed vähe haiged ning kui nähtavat rohu vajadust pole siis see ka jääb. Ei ole usalduslik suhe

  • Avatar
    Vasta Joonas 12. oktoober 2021 at 00:44

    Siiani hoian seda vana head kraadiklaasi 10min all, aga hea meelega saaks sekunditega vastuse 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 12. oktoober 2021 at 00:33

    Hetkel kasutame digitaalset termomeetrit, kuid kontaktivabaga oleks see asjaajamine tunduvalt lihtsam, kiirem ja mugavam

  • Avatar
    Vasta K. 12. oktoober 2021 at 00:30

    Hetkel kasutame digitaalset termomeetrit, kuid kontaktivabaga oleks see asjaajamine tunduvalt lihtsam, kiirem ja mugavam.

  • Avatar
    Vasta Egle P. 12. oktoober 2021 at 00:24

    Oeh, kraadime ka siin tavalise kraadiklaasiga ja oi milline sõda see mul mu 1 ja 3 aastasega on, sest no pole ju mõnus kui mingi pulk sulle kaenlaauku lükatakse ja siis sa lampi 10mintsa passima pead… 8 aastasega on nüüd juba lihtsam aga ikkagi maru tüütu…oleme pikalt juba mõelnud sellist moodsamat kraadiklaasi soetada, aga pole leidnud ühtegi mis kõnetaks ja mille puhul saaks kindel olla, et see mingeid kalossinumbreid ei näita ?? seega selline tore masin kuluks marjaks ära ?

  • Avatar
    Vasta Pille 12. oktoober 2021 at 00:18

    Hetkel kasutan elektroonilist aga väikeste lastega, ega nad ju väga ei taha ja lase näiteks öösel ennast segada, et see veidi aegagi kaenla all hoida. Aga ei ole julgenud kontaktivaba peale raha raisata kuna need ei ole ka odavad ning olen palju erinevate kohta kuulnud, et näitavad aiateibaid. Kuid kidsmed’i oma tundub siis täitsa asjalik ja lausa hädavajalik väiksemate lastega. Eriti kui saab on pidevalt nohused-köhased, palavikuliselt.

  • Avatar
    Vasta Mirjam 11. oktoober 2021 at 23:58

    Minu laps kardab kraadiklaase. Lihtsalt kiljub ja ei luba ühtegi ligi. Kui beebi oli siis polnud probleemi aga nüüd jagab juba matsu ja millegipärast on täiesti kraadiklaasi vastane. Kontaktivaba oleks ikka imeline abimees. ?

  • Avatar
    Vasta Gerli 11. oktoober 2021 at 23:49

    Kasutan perearsti poolt antud kraadiklaasi, mis annab vastuse alla minutiga. Seni parim mia olnud on, aga ei ütleks ära ka kontaktivabast. Eriti veel magava laste puhul

  • Avatar
    Vasta Aveli 11. oktoober 2021 at 23:39

    Kasutan Braun kõrvatermomeetrit, aga seda tegelt veidi ebamugav kasutada ja tulemused ka nii erinevad. Beebiga oleks kontaktivaba ikkagi ainuõige valik. 🙂

  • Avatar
    Vasta Naine 11. oktoober 2021 at 23:09

    Kasutan tavalist digitaalset, uurisin ka reklaamitut, kuid ka 60€ käib hetkel selle eest üle jõu. Ega väiksemad ei malda tõesti piiksumist ära oodata, on vaja enne ära kiskuda ja tähtsalt arve vaadata.

  • Avatar
    Vasta Evelyn 11. oktoober 2021 at 22:58

    meil kodus nii vanakooli elabhõbedaga kraadiklaas, digitaalne ja oli ka Hiinast tellitud distantsilt mõõtmimseks termomeeter. Hiinakas töötas üle aasta normaalselt. Kuu aega tagasi enam mitte. Polegi suutnud uut valida, mis ka õigesti nàitaks. atäiega hea asi ikka, eriti öösel, kui palavikku vaja mõõta

  • Avatar
    Vasta Kadri 11. oktoober 2021 at 22:56

    Ma pikalt kasutasin 3 kraadiklaasi korraga ja võtsin sealt siis keskmise sest no need elekteoonilised panid koguaeg puitu.
    Siis hakkasin mingil hetkel ikkagi elavhõbedaga tavalist kasutama, vot see oli hea aga keegi lastest viskas vastu maad ja oligi otsas see. Nüüd kasutan allaraputatavat piiritusega kraadiklaasi. Veits aasta 1980 tundub aga elektrooniline lihtsalt ei näita.

  • Avatar
    Vasta Britt 11. oktoober 2021 at 22:40

    Hetkel kodus ainult digitaalne termomeeter. Olen just otsimas kontaktivaba termomeetrit, niimoodi selle postituseni jõudsin ka. Ise vōiksin teleka eest selle digitaalsega istuda ka ja oodata, kui see mu ära kraadib. Aga peale minu vajavad kraadimist ka üks 4-aastane ja beebi, kelle kraadimine kontaktivaba termomeetriga oleks ilmselt lust ja lillepidu! 🙂

  • Avatar
    Vasta Tairi 11. oktoober 2021 at 22:22

    Enne oli kasutuses vana hea aeganõudev vene kraadiklaas, aga siis laps mõtles, et viskab selle maha katki ja sellega oli asi selge, siis ostsin kiiruga suvalise digitaalse termomeetri, vist toimetab, kuid täitsa kontaktivaba termomeetri vastu poleks meil midagi.

  • Avatar
    Vasta Kati 11. oktoober 2021 at 22:20

    Meil on olnud mitmeid digitaalseid termomeetreid, aga kahjuks pole neist ükski osutunud täpseks. Seega hoian siiani kui varandust nõukaaegset elavhõbeda kraadiklaasi. Tõesti ainuke, mida saan täielikult usaldada. Näitab ülitäpselt, aga on ohtlik (juhul, kui peaks kogemata libisema ja purunema) ja tüütu on teda 5-10 minutit kaenla all hoida. Pärast veel vaja näit alla raputada, mis vahel haigena on üpris vaevaline kui mitte võimatu tegevus.

  • Avatar
    Vasta Kerlin 11. oktoober 2021 at 22:15

    Kasutan ultraheli oma,aga igaksjuhuks veel otsa kaenla alt digitaalsega. Ultraheli omaga tuleb ikka 3x kindlasti môôta, siis saab sellise keskmise vōtta ?

  • Avatar
    Vasta Tibuemme 11. oktoober 2021 at 22:11

    Oeh. “Tore” on see haiguste aeg lastega. Eriti kui saad koos nendega haige olla. Täna just ütlesin mehele, et enne lapsi ma poleks tänase enesetundega isegi voodist välja tulnud. Aga kui lapsed ennast haige olles päeval enam-vähem tunnevad, siis on ju teada et toimetamist jagub, ükskõik kas võitsid või mitte. Ja siis kui saabub see õnnis öö ja tahaks lõpuks puhata siis nad enam ei tunne ennast nii väga reipalt ja ei maga eriti hästi sest nina on kinni ja kehv on olla. Ja siis muudkui jooksed rohtudega, inhalaatoriga ja kraadiklaasiga kahe toa vahet. Mmh. Imeline. Kirjeldasin just oma viimaseid nädalaid ?
    Aga oleme kasutanud mitmeid suvalisi apteegi kraadiklaase, nii digitaalseid kui puutevabasid ja noh ütleme nii et saab vast teada KAS on palavik aga mitte PALJU on palavik. Ammu olen tahtnud seda Kidsmedi oma Sest tõesti kellel on see soovitab ☺️
    Äkki siis seekord õnn naeratab ?

  • Avatar
    Vasta Siiri 11. oktoober 2021 at 22:04

    Meil on üks kontaktivaba, aga kuna see on vahel võsa pannud, kasutan pigem selleks, et näha, kas on 37 või 40 kraadi. Täppismõõtmiseks usaldan praegu vana head kaenlaalust.

  • Avatar
    Vasta Liilian 11. oktoober 2021 at 21:56

    Minu 2 -aastane on väga aktiivne ,tema ei lase end väga kraadida ,pean teda multikatega ära ostma ,et saaks kraaditud või jooksen õe juurde ja laenan tema lapse kontaktivaba termomeetrit. Meil on digitaalne termomeeter,mis kraadib 30 sek ,aga võiks olla teemomeeter mis kiiremini annaks tulemuse. ?

  • Avatar
    Vasta Merilin 11. oktoober 2021 at 21:54

    Me hetkel enam ei teagi mida kasutada ? Meil elavhõbedaga kraadiklaas,digitaalne ja siis üks infrapuna oma .Jäin oma 7 kuusega palavikku ja kui üritasin nii end kui last kraadida näitasid kõik kolm termomeetrit eri kraade ja lõpuks olin nii segaduses ega saanudki aru milline õige on. Noo kindel oli ainult see,et palavik oli mõlemil,aga kui palju ei tea ma siiani ,mis on nii väikse lapsega õudne,sest ei tea kuna õige aeg rohtu anda või kui asi väga hull,et kuna haiglasse tormata. Elavhõbedaga näitas madalat palaviku umbes 37,5 digitaalne näitas u 36,8 ,infrapuna kaenlaalt38,1 ,peast mõõtes oli ka see näit u 37,3vms igaljuhul väga madal mis tegelikult tundus. Õnneks ei püsinud palavik kaua . Nüüd paar päeva tagasi öösel tundsin kuidas mul endal jälle palavik tekkis ja siis kraadides infrapunaga kaenlaalt oli 38,5 ja peapealt polnudki palavikku ,elavhõbe näitas 37,4 ehk siis jällegi palavik oli ,aga palju ei tea ?.Nüüd ei teagi millist siis uskuda sest kõik kraadiklaasid olid uuemad alles lapse sündides igaksjuhuks ostetud et kui peaks selline olukord olema ja siis palaviku ajal ostsime infrapuna oma apteegist ja mitte nüüd ka mingi väga odav,et ei peaks näitama, kuna teisetega oli keeruline kraadida last. Aga kuna nad niiiii erinevat näitasid siis ,ei tea millist uskuda või milline nüüd kõige ligilähedasem on või millist nüüd ära visata ja täiesti kasutu on? Olen väga nõutu nende osas juba ,kuid ometi on ju hädavajalik.
    Kuluks igati ära midagi mis tõesti toimiks ja elu lihtsaks teeks , sest kolme erinevat kasutada on ikka jube tüütu et aru saada ,et kuhu kanti see palavik nüüd jääda võiks.

  • Avatar
    Vasta Liina 11. oktoober 2021 at 21:49

    Kodus mitut varjanti digitaalseid,lapsi kolm ja pidevalt panen kuskile ära,et lapsed kätte ei saaks. Aga üsna keeruline on aastast kraadida. Väga kuluks selline koju ära, nii mõnigi närvirakk jääks alles.

  • Avatar
    Vasta Enn 11. oktoober 2021 at 21:46

    Eks ta täpselt nii ongi, et nö selle elavhõbedalaadsega kraadides, no keegi ei jõua oodata…teistel patareid tühjad. Lihtsalt katsungi oma ninaga laste ninasi..ja täpsemalt ei oska küll tempi öelda …

  • Avatar
    Vasta Kaidi 11. oktoober 2021 at 21:45

    Ostsin enne esimese lapse sündi ühe kontaktivaba termomeetri, aga no peale esimest haigust andsin alla ja kraadisin tavalisega, sest selle kontaktivabaga ei saanud õiget temperatuuri kätte.. Õnneks on siiani laps olnud kodune ja pole väga viiruseid külge korjanhd, aga kuna ta hakkas eelmisest nädalast lasteaias käima, siis olen suht kindel, et neid haiguseid alles tulema hakkab.. kuluks väga ära üks normaalne kontaktivaba termomeeter..

  • Avatar
    Vasta Tuuliki 11. oktoober 2021 at 21:32

    Kasutan tavalist kraadiklaasi ja last kraadida mega tüütu. Kui ise ei hoia seda korralikult, siis lapsel vajub ise kraadides koguaeg paigast ja siis peab uuesti üle kraadima. Mis teeb siis topelt ajakulu.
    Olen ka digitaalset kasutanud ja see oli mega mõttetu.

  • Avatar
    Vasta Mari Liis 11. oktoober 2021 at 21:30

    Mina ostsin endale 8 aastat tagasi apteegist üsna suvalise digitaalse kraadiklaasi ja kuigi ta on päris aeglane siis väga täpne 😀 ei mingeid aiateibaid. Ja isegi patareid pole veel vahetama pidanud! 😀 imeasi ma ütlen

    aga kidsmedi oma oleks ikka tarvis sest noh – kole aeglane see olemasolev

  • Avatar
    Vasta Janely 11. oktoober 2021 at 21:30

    Meil on mingi digitermokas, mis on nagu daatlemata alkomeeter, näitab iga minuti tagant erinevat numbrit, olenemata, kas oled vahepeal vett joonud või ei. Mu kraadiklaas on mu käsi :/ pole leidnud usaldusväärset, mida julgeks osta.

  • Avatar
    Vasta Kristi 11. oktoober 2021 at 21:27

    Mul on see aiateivaste kontaktivaba termomeeter palaviku tuvastamiseks ja kaenla alused termomeetrid täpsemaks määramiseks. Üks korralik aparaat kuluks küll marjaks ära.

  • Avatar
    Vasta Teele 11. oktoober 2021 at 21:26

    Meil omron kõrvatermomeeter, aga palavikku sellega küll mõõta ei saa kahjuks.. täiesti mõttetu masin minuarust 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaia 11. oktoober 2021 at 21:24

    Mul on terve hunnik neid digitaalseid kraadiklaase- minumeelest näitab igaüks ise numbrit. Et kraadi köigiga ja arvuta välja keskmine:D sellist kontaktivaba termomeetrit oleks küll väga vaja, et vanad puhkusele saata;)

  • Avatar
    Vasta Marika 11. oktoober 2021 at 21:17

    Digitaalne teemomeeter,mis näitab aiateibaid ? Ühel ilusal päeval oli tervel perel termomeetri näit sama, nagu reaalselt paika ei pea ega pidanud.
    Väga oleks vaja uut ja head.

  • Avatar
    Vasta Alice 11. oktoober 2021 at 21:16

    Oleks ka vaja uut . Kui gripp tuleb siis kõik kolm haiged ja selline masin teeks elu lihtsamaks meile. Ehk loosiõnn naeratab minu kolmele põnnile ?

  • Avatar
    Vasta Madli 11. oktoober 2021 at 21:09

    Kasutame digitaalset kraadiklaasi. Ega selle kraadiklaasi üle kurta ei saa, aga beebiga oleks lihtsam ja kiirem antud kraadiklaasiga toimetada. ?

  • Avatar
    Vasta Maarja 11. oktoober 2021 at 21:07

    Hetkel üks kontaktivaba termomeeter ja digitaalne kraadiklaas on aga eriti ei usalda neid ja kraadin pigem ikka tavalisega.

  • Avatar
    Vasta M. 11. oktoober 2021 at 20:59

    Mul on elavhõbedaga kraadiklaas.
    Mul on mingi alkoholi baasil kraadiklaas.
    Mul on 3 digitaalset kraadiklaasi.
    Mul on kaksikud keda haiguste perioodil saab kordamööda kraaditud.
    Mul on ausaltöelda räigelt kopp ees nende kraadimisest eelnevalt loetletud kraadiklaasidega, sest kaksikud ei kannata neid üldse ja iga jumala kord on sõda selle pärast.
    Uurimegi hetkel neid termomeetreid, et saaks kraadimise lõpuks nii enda kui laste jaoks mugavamaks teha.

  • Avatar
    Vasta Ave 11. oktoober 2021 at 20:46

    Meil on 10a jooksul olnud mingi 4-5 termomeetrit. On olnud mingeid tavalisi peenikesi piiksutajaid ja raputatavaid. 5a tagasi oli ka microlife kontaktivaba aga see hakkas suht kiirelt teibaid näitama (oli ka kallis). Vahepeal, kui lapsed on haiged olnud, olen laenanud õelt kõrvasisest termokat (Braun). Kahjuks Eestis seda enam müügil pole ?
    Praegu on kõige tavalisem, see raputatav. Just täna kraadisin, ei tea kas uskuda või mitte ? aga kuna lapsi 3, siis uus kraadiklaas kuluks marjaks ära.

  • Avatar
    Vasta Liivika 11. oktoober 2021 at 20:46

    Mul ka kodus üks digitaalne.. Endal kasutades ajab asja ära, aga nüüd kodus uhiuus beebi, niiet see kontaktivaba termomeeter kuluks küll väga ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 11. oktoober 2021 at 20:37

    Ma olen alati kahetsenud, et esimese lapsega kontaktivaba kraadiklaasi ei ostnud. Ei raatsinud. Nüüd läheb ta peagi kooli. Üks uskumatult rumal ostmata jätmine… igakord kui lapsed haiged, siis kirun ennast, aga kui terveks saavad, siis unustan osta. Ja nii kuna 6 aastat. Lapsigi juba rohkem. Help!

  • Avatar
    Vasta Jaana 11. oktoober 2021 at 20:29

    Digitaalset millega peab kaenla alt kraadima.

  • Avatar
    Vasta Kerli 11. oktoober 2021 at 20:25

    Mul on üks nukker digitaalne termomeeter, mis näitab suht aiateibaid.. see kuluks meile väga ära.. eriti nüüd, kui pere lisa saab 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelli So 11. oktoober 2021 at 20:24

    Meil on kodus Omroni digitaalne termomeeter, millel on veel pehme nn kummist ots. Sai see ostetud 9a tagasi esimese lapsega.
    Toimib siiani, kuid ainus miinus on, et peale piiksumist tuleb veel all hoida seda paar minutit, et õiget tulemust saada, lastega on see veidi keeruline.
    Kasutame ka veel õiget elavhõbedaga termomeetrit.
    Samas kodus on 2 kuune beebi, kellel lihtsam kasutada Omroni oma.
    Uue termomeetriga saaks lapsi ja vajadusel ka meest kraadida neid äratamata ja nende teadmata ka seda isegi teha.

  • Avatar
    Vasta Liivi 11. oktoober 2021 at 20:14

    Mulle toodi Venemaalt see vanaaegne elavhõbedaga kraadiklaas. Toimib ilusti, aga aega võtab palju. Kraadimine on üldiselt tsirkus meie majas 🙂

  • Avatar
    Vasta Helery 11. oktoober 2021 at 20:08

    Ma kasutan seda vanakooli kraadiklaasi. Pikk lapse piinamine sellega aga ta vähemalt ei valeta mulle näkku.
    Olen kasutanud ka seda elektroonilist, mille kaenla alla paned ja paari mintsaga piiksub ja vastuse annab. Uskusin seda. Kuniks juhtus nii: ühel ööl mu väikelaps karjus hullu moodi. Tundsin, et ta on kuum. Panin selle digitaalse kraadiklaasi talle alla ja see näitas temperatuuriks 36.9. Okei, ju nii palju karjunud, et tundub mulle kuum. Peale kahte tundi kisa, veel paar korda kraadimist ja ikka ja jälle vastuseks alla 37 kraadi saades, peaaegu kõike tehes jäi ta uuesti magama.
    Hommikul ärgates sama jama. Tundub nii kuum ja karjub nagu ratta peal. Saatsin mehe vanakooli kraadiklaasi järele. Kraadisin ja lapsel palavik 39?. Okei. Palavikualandaja sisse ja juba varsti sain hingerahu tagasi. Sel päeval viskasin digitaalse kraadiklaasi prügikasti ja lubasin endale, mitte iialgi ei osta ma ühtegi digitaalset kraadiklaasi.
    Nüüd loodan loosiõnnele, kui lubad, et väärt kraam, siis oleks nii tore see võita. Aga vot, ma osta ei julge?.

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 11. oktoober 2021 at 20:06

    Täitsa tavalist apteegist ostetud, nagu koopainimene? Aga No ei hakka hammas selle kontaktivaba peale, ehk loosiõnn naeratab.?

  • Avatar
    Vasta Helen 11. oktoober 2021 at 19:59

    No ma ikka klassikalise juures. Mitte too elavhõbedaha, but still. Hea meelega prooviks uus tehnoloogia ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 11. oktoober 2021 at 19:55

    Meil mingi tavaline digitaalne kraadiklaas, mida siiski 100% usaldada ei saa..

  • Avatar
    Vasta Maris 11. oktoober 2021 at 19:51

    Tavalist piiksukat kasutan ja vahepeal raske, sest lapsed ei püsi paigal. Ja kuna nad on koguaeg haiged, nädal lasteaias, kaks kodus, siis see lihtsustaks vähemalt temperatuuri mõõtmist selle muu hulluse kõrval 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelly 11. oktoober 2021 at 19:42

    Meil on digitaalne kasutuses ja no on tüütu küll. Kogu aeg kisu last une pealt või hoia ise kinni kätt, et saaks normaalselt mõõdetud. Olen ammu juba mõelnud selle kontaktivaba termomeetri peale, aga pole veel ostuni jõudnud.

  • Avatar
    Vasta Maarja 11. oktoober 2021 at 19:42

    Hetkel kasutan digitaalset termomeetrit, millele otsisin uut patareid nagu tikutulega taga. Eeldasin, et, kui kunagi selle termomeetri apteegist ostsin, siis peaksin sealt sellele ehk ka uue patarei saama, aga võta näpust.. selliseid asju nemad ei müü. Lõpuks ma ei mäletagi, kust poest ma selle imepisikese uue patarei sinna sain. Kammisin ikka korralikult poode läbi, endal vana patakas näpus, et suurust ikka võrrelda ning valet mitte koju osta.
    Külmetuse hooajast rääkides, siis ongi meie pere pisemad praegu rajalt maas. Mõtlesin, et reede ööd vastu laupäeva üle ei elagi. Pisemal larüngiit ning hingamine oli esimesed ööd ikka väga vaevaline ning ega ka palavik olemata jäänud. Ajasime oma termomeetriga veel asja ära aga tüütu on küll niigi ennast halvasti tundvat last veel paigal hoida, et see kraadiklaas saaks oma töö ära teha. Hetkel terve lasteaiarühm rivist väljas. Kohal oli olnud täna ainult 1 laps ?

  • Avatar
    Vasta Toomas 11. oktoober 2021 at 19:37

    Meil rossmax kontaktivaba, aga 100% selle peale loota ei julge, tahaks proovida küll kas tõesti termoplusi saaks usaldada ?

  • Avatar
    Vasta Piret 11. oktoober 2021 at 19:36

    Oi ma elan nii kiviajas, et meil kõige kindlam veel vanaaegne elavhõbeda kraadiklaas. Aga hea meelega vahetaks selle mõne töökindla ja kiire aparaadi vastu. Meil 2 elektroonilist ära koolanud ja sõid patareisid ainult et nende nimesid ei tasu nimetadagi.

  • Avatar
    Vasta Triin Jefanov 11. oktoober 2021 at 19:35

    Meil ikka digitaalne tavatermokas, aga tõesti tüütu on. Eriti kui tahaks teada, kas öösel on palavik juba kriitilise piirini jõudnud. Alles suvel oli Jetel selline haigus, kus palavik allus alandajale vaid 3 tundi ja juba tõusis uuesti kõrgustesse. Tundus suht lapse piinamisena teda iga natukese aja pärast sülle paigale sundida ja kraadida. Ammu juba plaanis osta, aga võita oleks ju veel toredam.

  • Avatar
    Vasta Liisa 11. oktoober 2021 at 19:34

    Kôige usaldusväärsemaid tulemusi näitab microlife digikraadiklaas..Küll aga eeldab see ka kauem kaenla all hoidmist kui piiksude kôlamiseni..milleks vôi kellele need piiksud, ma ei tea.. Olemas on ka mingi kontaktivaba termomeeter, aga see näitab ikka täiesti suvalisi tulemusi järjest môôtmistel.
    Olen kaalunud ja vaadanud ka Kidsmedi termomeetrit, aga siiani pole veel ostmiseni jôudnud..kuid tundub, et see meil kodust siiski puudu on.

  • Avatar
    Vasta Jane 11. oktoober 2021 at 19:24

    Kasutan mingit tavalist digitaalselt ja no see näitab ka suht aiateibaid mu meelest??‍♀️ Iga kord on erinev tulemus? ma juba vanakala ja õnneks saan juba katsudes aru kui kellegil on palavik (loe: kolme lapse ema) Aga selle termoka kohta olen ainult head kuulnud ja kuluks vägagi ära???

  • Avatar
    Vasta Liina 11. oktoober 2021 at 19:24

    Mul on neli last(10, 9, 7 aastased tüdrukud & 3 kuune poiss). Kodus aiateibaid näitav digitaalne & vanakoolikas elavhõbedaga. Suuremad saavad selle 10 min hoitud küll, aga öösel näiteks kraadimine võimatu. Lisaks beebil täiesti lootusetu?
    Selline kontaktivaba termomeeter teeks meie perel elu haiguste ajal palju-palju kergemaks ?

  • Avatar
    Vasta Kärolin 11. oktoober 2021 at 19:06

    Juma ammu nillin seda.
    Endal tavaline, elektrooniline. Aga peale piiksu ikka peab all hoidma ja tõuseb veel 0.20 seega jah, uus paha ei teeks. ?
    Kunagi ostsin taolise ja pani mega villast, lausa 1 kraadiga. Sellest ka skeptilisus.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 11. oktoober 2021 at 18:59

    Minul vanaaegne elavhõbedaga kraadiklaas, ikka veel. Jube tüütu igakord seda alla nulli lüüa. Ja kaua peab alla ka seda hoidma. Oleks aeg millegi uhkema vastu vahetada.

  • Avatar
    Vasta Kerli 11. oktoober 2021 at 18:56

    Hetkel on meil kodus digitaalne termomeeter mida viimati kasutasime ilmselt rohkem kui aasta tagasi. Lihtsalt ei ole olnud vajadust. Aga nüüd veebruaris on sündimas meie esimene beebi? ja juba ammu nillin seda Kidsmedi kontaktivaba termomeetrit, sest just selle kohta on palju positiivset tagasisidet. Beebiga elu teeb see palju lihtsamaks, isegi vannivee temperatuuri saab lihtsa vaevaga teada. Kasutan sinu sooduskoodi, aga vòita tahaks ikka, sest óel on ka kaks pisikest kellele see ära kuluks ?

  • Avatar
    Vasta Elke 11. oktoober 2021 at 18:54

    Mul laps sõimes ja nädal haige- nädal lasteaias periood?. Siiamaani kraadisime digitaalsega, aga laps pole nõus enam selle kaenlaaugus hoidmise ja paigal passimisega. Täna just laps jäi haigeks ja ei lasknud kraadida, niiet perearstile ütlesin vana hea enda suuga lapse laubalt katsutud “vist ei ole palavikku” temperatuuri.

  • Avatar
    Vasta Kristi 11. oktoober 2021 at 18:51

    Minul tavaline elektrooniline termomeeter. Kuna beebi alles päris uus siis pole veel vaja läinud teda kraadida aga selle kontakti vaba termomeetriga oleks see kindlasti 100x lihtsam.

  • Avatar
    Vasta Liis Poom 11. oktoober 2021 at 18:44

    Värskete lapsevanematena proovisime kraadida digitaalse termomeetriga Gima, mis näitas 37,4, teine hetk 35,8. Edasi sai kraadida nn veneaegse kuid elavhõbedavaba kraadiklaasiga, mis oli väga aeganõudev ja keeruline, kuid lõpuks sai selgust ja lapse õue viia. Seetõttu tunneme meie pered väga puudust kontaktivaba st termomeetrit, kuna see tundub nii mugav nii vanemale kui lapsele.

    • Avatar
      Vasta Mina 11. oktoober 2021 at 22:45

      Nonii, täpselt mulle sobilik postitus.
      Kasutasime tavalist kraadiklaasi(ilma elavhõbedata varjanti) aga kahjuks just täna kukkus see põrandale katki. Seda kidsmedi termomeetrit tahaks ja vajaks küll kohe enda tüdrukutele ?
      #säästakskanärve #säästakskaaega

    • Avatar
      Vasta Kadri K 12. oktoober 2021 at 08:35

      Arvestades seda aega, kus üks viirus algab, teine lõppeb ja siis selle kõige tipuks on veel koroona ja kõigekõige tipuks on mul kodus ainult “vanahea” elavhõbedaga kraadiklaas ja 2 kuune beebi, kes pole sellest väga vaimustuses, kuluks marjaks ära küll üks korralik digitaalne termomeeter ?

  • Avatar
    Vasta Alice 11. oktoober 2021 at 18:39

    Oleks ka vaja uut . Kui gripp tuleb siis kõik kolm haiged ja selline masin teeks elu lihtsamaks meile. Ehk loosiõnn naeratab minu kolmele põnnile 😉

  • Avatar
    Vasta Kristel 11. oktoober 2021 at 18:36

    Meil oli on üks digiaalne termomeeter, mis lastel mänguhoos on veidi viga saanud, tulemuseks kohati imelikud numbrid. Nii et väga oleks uut ja seekord head aparaati vaja

    • Avatar
      Vasta Sandra 12. oktoober 2021 at 07:53

      Täitsa dinosaurus ei ole, st kasutan digitaalset termomeetrit, aga selline asi oleks kindlasti samm tänapäeva ja mugavuse suunas ?

    • Avatar
      Vasta Sandra 12. oktoober 2021 at 07:54

      Täitsa dinosaurus ei ole, st kasutan digitaalset termomeetrit, aga selline asi oleks kindlasti samm tänapäeva ja mugavuse suunas ?

  • Avatar
    Vasta Geilika 11. oktoober 2021 at 18:21

    Meil just hiljuti läks vana hea vene kraadiklaas katki ja pole veel uut jôudnud soetada. Aga tegelikult oleks ju hâdasti vaja, et beebit kraadida

    • Avatar
      Vasta KARIN 11. oktoober 2021 at 18:52

      Hetkel kasutan sellist digitaalset termomeetrit mis ostsin kui esimene laps sündis, ehk siis pea kohe 15.a tagasi ? Vahepeal ostsin uue, aga minu arust see näitab lambi numbreid ?

    • Avatar
      Vasta Mirjam 11. oktoober 2021 at 21:12

      Peres on kasvamas kolm last ja aastate jooksul on kasutusel olnud erinevaid digitaalseid termomeetreid, aga no mitte ühegagi ei ole saanud päris rahul olla. Kord näitab, et palavikku pole ja järgmisel hetkel juba väga kõrget kehatemperetuuri. Viimase aasta jooksul oleme kasutanud vana head elavhõbeda kraadiklaasi, aga no selle miinus on tõesti väga pikk kraadimise aeg. Päeval kannatab ära, aga just öösiti on keeruline ja ega siiani polegi öösel last kraadinud, vaid usaldanud oma sisetunnet. Nii et hädasti oleks vaja ka head ja kvaliteetsed digitaalset termomeetrit.

  • Avatar
    Vasta Annika 11. oktoober 2021 at 18:15

    Olen lõpuks peale pikki katsetusi Evolu kontaktivaba kraadiklaasga ikka jõudnud kõige klassikalisema kraadiklaasini, st 10 min kaenla all ?

    • Avatar
      Vasta Alice 11. oktoober 2021 at 18:42

      Oleks ka vaja uut . Kui gripp tuleb siis kõik kolm haiged ja selline masin teeks elu lihtsamaks meile. Ehk loosiõnn naeratab minu kolmele põnnile 😉

  • Avatar
    Vasta Sigrid 11. oktoober 2021 at 18:12

    Ise olen kasutanud digitaalset termomeetrit aga nüüd on beebi majas ning oleks selline termomeeter häda ajalik. Olen mitmetelt veel kuulnud selle kohta väga häid arvustusi ja väga loodab, et loosiõnn ka naeratab ?

  • Avatar
    Vasta Kiine 11. oktoober 2021 at 18:10

    Mina kasutan ka vana head klaasist termomeetrit, saab kõige adekvaatsema vastuse, aga peatse uue ilmakodaniku saabumisega on selline vidin must have 🙂

    • Avatar
      Vasta Tiina 11. oktoober 2021 at 19:47

      Meil mingi kontaktivaba termomeeter, pidi olema väga hea, kuid näitab aiateibaid. Kasutame tavalist apteegist ostetud digitaalset termomeetrit, mis vist näitab õigesti, kuid ei julge ka alati kindel olla. Oleks ikka vaja sellist, mis kindlasti õiget temperatuuri näitab.

    • Avatar
      Vasta Merle 11. oktoober 2021 at 21:40

      Meil vanem digitaalne kraadiklaas. Meie ühene kohe ültse ei lase ennast sellega kraadida.

  • Avatar
    Vasta Anari 11. oktoober 2021 at 18:07

    Hetkel on digitaalne termomeeter, aga peres kasvab pisike poiss keda oleks hea kraadida kontaktivaba termomeetriga ?

    • Avatar
      Vasta Evelin 11. oktoober 2021 at 19:09

      Ohh, meil on üks digitaalne termomeeter, mida hoiame peale piiksumist ikka veel minutikese kaenla all, et saada enam-vähem õige näit..kui õige on, ei tea ? Ning siis on ka veel üks imeline kontaktivaba termomeeter, mis näitab otsaeest üht, kaenlaaegust teist ja suust kolmandat näitu ??‍♀️ Ja kusjuures, suust näitab see kõige täpsemalt, võrdlesime selle teise poolpiduse termomeetriga ??

  • Avatar
    Vasta Kristina 11. oktoober 2021 at 18:01

    Microlife digitaalset kraadiklaasi. Olemas ka kontaktivaba aga see kahjuks näitab aiateibaid.

  • Avatar
    Vasta merilyn 11. oktoober 2021 at 17:48

    Minu lapsed ei armasta ka kaenlaalust kraadinist ja sellega on koguaeg mingi ving pluss ootamine ja siis kisutakse kaenlaalt ära. Otsustasin siis ka muretseda termomeetri millega otsaeest kraadida hirm kallis ja puha pidi täpne olema paari kopra kraadimisega sai selgeks et see näitab väga mööda nüüd istume, vingume ja tirime jälle seda vana head elavhõbeda kraadiklaasi ? nii et ma oleks päris happy kui saaks kätt proovida kidsmed termoplusiga ♥️

  • Avatar
    Vasta Helle 11. oktoober 2021 at 17:44

    Tavaline digitaalne kraadiklaas mis aga just nüüd paar päeva tagasi katki läks. Nii et oleks uut küll vaja. Ehk loosiõnn naeratab ?

  • Avatar
    Vasta Kristhel 11. oktoober 2021 at 17:41

    Kasutan tavalist digitaalset kraadiklaasi, aga hea meelega vahetaks selle välja ?

  • Avatar
    Vasta Gerda 11. oktoober 2021 at 17:36

    Siiani olen kasutanud tavalist digitaalset termomeetrit, kuid kuna sündimas on beebi, siis kontaktivaba termomeeter on üks mu nimekirjas olev ootel asi, mida veel soetada. Võit oleks nagu kirss tordil 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 11. oktoober 2021 at 17:35

    Mul on kodus see elavhõbedast uuem variant. Sai ostetud, kui laps sündis. Aga viimasel ajal on mul tunne, et see näitab aiateibaid. Laps on haige ja kuum, see näitab 34, 36, ja siis üldse 33 kraadi ?‍♀️?‍♀️Laenasin emalt Kraadiklaas, mis on noo 10+a vana ja no palavik mis palavik.
    Nv just mõtlesin, et krt võiks mingi inimlikum viis olla, et last kraadida.
    Laps siin järjest haige olnud ja esimest korda mitu päeva palavikus. Viimane kord üritasingi kraadida, laps loid, pahur ja ürita siis see Kraadiklaas sinna kaenlaalla saada. Selline kontaktivaba oleks küll vajalik kodus, eriti lastega peres.

  • Avatar
    Vasta Elisa 11. oktoober 2021 at 17:35

    Meil on hetkel ka nö “aiateibaid” näitav kontaktivaba variant. Väga vajaksime TermoPlusi!

  • Avatar
    Vasta Hel 11. oktoober 2021 at 17:26

    Meil digitaalne kraadiklaas. Väiksemale lapsele väga ei meeldi kraadimine, ei suuda paigal püsida nii kaua. Kontaktivaba termomeeter oleks väga vajalik 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 11. oktoober 2021 at 17:19

    Lastega ideaalne asi.
    Kasutan microlife oma aga tundub, et 7a oma töö teinud ja vajaks uut väikse präänikuga?

  • Avatar
    Vasta Anneli 11. oktoober 2021 at 17:19

    Naljakas, ma just eile öösel mõtlesin, et pean ostma digitaalse kraadiklaasi – kassipojale. Leidsin kolmenädalase kassibeebi, kes natuke nohune ja aevastab. Tahaks teda kraadida, aga proovi sa talle kraadiklaasiga läheneda, hahaa! Pärast annaksin taolise kraadiklaasi edasi enda õele, kellel 3 last, kõik alla 4 aasta vanad, nii et eks tal sama jama – proovi sa neid marakratte tavalise kraadiklaasiga kraadida!

  • Avatar
    Vasta Anni K 11. oktoober 2021 at 17:14

    Kasutan seda 10 minutilise ooteajaga termomeetrit. Pärast õnnetult maha kukkunud elavhõbeda kraadiklaasi ja nende elavhõbedakuulikeste tagaajamist põrandalt ja vana parketi vahedest sain vähemalt niipalju targemaks, et ostsin elavhõbedavaba asemele ? No ilmselt jäi nii mõnigi kuul kätte leidmata ja mind põranda vahedesse piidlema. Tarkpea nagu olen, kasutasin ju tolmuimejat osade kuulikeste kätte saamiseks, kuna pipetti polnud võtta käepärast ja egas midagi, tolmuimeja koos elavhõbeda ja katkise kraadiklaasiga läksid ohtlike jäätmete kogumispunkti ?. Kindlasti oleks megamugav kiirelt temperatuur teada saada ning jääks igasugu kulukad õnnetused ka juhtumata ?. Eks paar seda elektroonilist on ka, aga ei saa aru mida need üldse näitavad, parem pista juba lihatermomeeter kaenlaauku, saab ka ilmselt õigema tulemuse ?.

  • Avatar
    Vasta Annika 11. oktoober 2021 at 17:02

    Kasutame klassikalist termomeetrit. Sellega see jama, et seda alla uuesti saada siis vaat et kätt otsast ei raputa ? Vanasti olid head elavhõbeda omad.

  • Avatar
    Vasta Elisabeth 11. oktoober 2021 at 16:55

    Hei, meil kasutusel klassikaline klaasist termomeeter, näitab küll kenasti temperatuuri, aga nu jube tüütu on seda lapsel all hoida, kes sipleb ja ei soovi seda sinna kanela alla panna, elektriline on ka, aga sellel juba mitmes kord vahetanud patareisid ja kohe tühi jälle ja üldse ka mitu korda näidanud täiesti valet temperatuuri seega ei viitsi enam oma energiat sellele kraadiklaasile suunata.
    Varasemalt ikka kuulnud, et need kontaktivabad ei pruugi õigesti näidata, aga usun, et nüüdseks on asjad väga arenenud ja kohe kindlasti tahaks selle uudse kraadiklaasi ära katsetada. 🙂

  • Avatar
    Vasta Nele 11. oktoober 2021 at 16:51

    Kasutame tavalist digitaalset kraadiklaasi ja on oma asja ära ajanud. See sai juba ammu ammu ostetud, arvan, et umbes 12 aastat tagasi. Uue võtaks hea meelega.

    • Avatar
      Vasta Sigrid 11. oktoober 2021 at 18:09

      Olen ka ise kasutanud digitaalset termomeetrit aga nüüd kui beebi on majas siis väga oleks sellist termokat vaja aga pole veel raatsinud seda osta. Olen selle kohta ainult häid sõnu kuulnud 🙂 kui loosiõnn ei naerata siis lähen ostan ikka sinu koodiga selle ära ka.

  • Avatar
    Vasta Eret 11. oktoober 2021 at 16:50

    Olen kasutanud mitmeid nn.kraadiklaase. Tavalist elavhõbeda oma, kraadimine võtab sellega igaviku, aga minu arvates näitab kõige täpsemalt. Tavalised digitaalsed näitavad aiateibaid mul. Kunagi oli ka mingi otsmikutermomeeter, mida pidi kuidagi mööda nägu libistama, igavene jamamine oli sellega. Praegu, peale koroonat palavikuga maadeldes, on mul juba kaks klaasist termokat puruks läinud. Mis teha nisanäpp. ?

  • Avatar
    Vasta Andra 11. oktoober 2021 at 16:49

    Kasutan ikka seda vana hea “10 min kraadimist” termomeetrit, küll mitte elavhõbedaga. Vähemalt see hirmgi jääb tundmata. Aga kuna need palavikud pisikestel kipuvad kõrged olema, siis tahan 100% kindel olla, et see hirm on õigustatud, mitte termomeetri huvist mind hulluks ajada,näidates aiateibaid! Ajas (loe vanusega ?) on laste haigestumine kuidagi hellaks teemaks muutunud ja siis oota seda 10 minutit nagu hingeõnnistust, mis teiselt poolt maakera teo sammul tulema hakkab, et kas tuleb lapsele palaviku alandaja sisse anda ja kiirkorras helistada ja uurida, mis edasi.

  • Avatar
    Vasta Monika 11. oktoober 2021 at 16:44

    Just see, mida praegu vaja. Majas on kaks koolilast, kel kannatust sõrmeotsajagu ainult. Ja hetkel on majas vana hea elavhõbeda kraadikas ja üks elektrooniline, mis ei ole üldse töökindel asi. Nii et selline kraadiklaas kuluks väga ära.

  • Avatar
    Vasta Pille-Riin 11. oktoober 2021 at 16:41

    Uhhh….nagu teemasse kohe…potsatasin tugitooli ja vaatan vaheldumisi ekraani ja magavat haiget last. Hädast oleks seda kontaktivaba kraadiklaasi praegu vaja. Laps pole ammu haige olnud ja kodus on see digitaalne kaenla alla paneku oma aga no öösiti on see igavene nuhtlus tõesti. Sega magavat last et kontrollida kas on aeg rohtu anda taas või ei. Laps küll juba 7 aga no kes tahaks et teda öösel segatakse kontrolli eesmärgil. Ma küll rõõmus ei oleks kui keegi ärataks et kontrollida kas magasin ? Tsekkasin üle, sooduskood toimib aga äkki sel korral näkkab teisiti! Eelmine aasta selle aurumasina ostsin küll kohe kui koodi nägin ja no tänuväärt ost oli….aastaid tegime selle kompressorilärmi sees auru….sai tehtud aga uhhhhhh….. Igatahes hoidke endid ja me loodame ka ruttu ikka terveks saada!

  • Avatar
    Vasta Berit 11. oktoober 2021 at 16:40

    Kasutan hetkel digitaalset termomeetrit . Vahepeal laseb laps ilusti sellega mõõta, kuid tihtipeale ei jaksa nii pikalt paigal olla (see mõõdab umbes paar minutit). Kontaktivaba termomeeter väikese (haige) lapsega teeb elu kindlasti kordades lihtsamaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu 11. oktoober 2021 at 16:38

    Mina kohe täitsa hâdas termomeetritega. Üks näitab aiateibaid ja teisega pole veel aru saanud, kas ta töötab või mitte. Selleks, et mingit tulemust saada peab all hoidma vähemalt 5 minutit. Ehk ma ei usalda kumbagi.
    Varsti on ka esimene pisipere tulekul, mistõttu vajam kindlasti mugavat ja töökondlat termomeetrit ???

  • Avatar
    Vasta Piret 11. oktoober 2021 at 16:38

    Kuidas sellel termomeetril valgusega on? Meil kontaktivaba olemas ja muidu on hea ja näitab õigesti. Aga sellega mõõdetakse otsaeest ja mõõtmise ajal sinine valgus põleb otsas. Ja no ei saa lapsel salaja mõõta. Ta nimelt ei taha lasta isegi sellise termomeetriga oma temperatuuri mõõta ja kui muidu saaks seda vaikselt salaja teha kui ta nt hakkab magama jääma, siis see totakas valgus on nii ere (mitte siis led-ekraani valgus, vaid selle mõõtmisotsa valgus), et ta alati ikkagi märkab ja hakkab rapsima. Tüütu. Et selles mõttes oleks sada korda lihtsam kui saaks oimukohalt mõõta, seda saaks ikka täitsa salaja teha.

  • Avatar
    Vasta Kertu 11. oktoober 2021 at 16:34

    Kasutame elektroonilist, aga kui see korralikult all ei ole, siis ei näita üldse õiget temperatuuri.

  • Avatar
    Vasta Gertu 11. oktoober 2021 at 16:28

    Meil kasutusel tavaline digitaalne kraadiklaas ja no nüüd kui beebsi on vaja kraadi olnud, mega tüütu. Tal ju kohe vaja seda ära kakkuma hakata, et you mis panid siia, näita kuida see maitseb?Pole just kõige lõbusam tegevus.

  • Avatar
    Vasta Merlin M 11. oktoober 2021 at 16:27

    Meil on hetkel digitaalne termomeeter, mis peaks justkui kiirem olema, kuid pärast piiksumist peab ikka vähemalt 5min lisaks all hoidma sest muidu ei näita õiget tempi. Ja väikesed lapsed ju sahmerdavad nii palju ning tülikas kraadi kaenla all hoida.

  • Avatar
    Vasta Kirsika 11. oktoober 2021 at 16:26

    Juba pea 3 aastat samuti kontaktivaba, kuid Geratherm’i oma.
    Lapsed on seda aga mitu korda maha pillanud … tükid väljas, sees mingi tükk kõriseb ja sellepärast pole ma enam selle töökvaliteedis ja usaldusväärsuses enam 100% kindel 🙁

  • Avatar
    Vasta Anett 11. oktoober 2021 at 16:24

    Kasutan elavhōbedaga, enamasti näitab täitsa õigesti

  • Avatar
    Vasta Silja 11. oktoober 2021 at 16:24

    Meil on tavaline elektrooniline termomeeter, millega saime hakkama, kuid kui beebi sündis, siis ostsime ka kontaktivaba termomeetri. Kahjuks ei ole too kontaktivaba üldse usaldusväärne, mistõttu olen ka last elektroonilisega kraadinud. On väga tüütu, aga tulemus siiski usaldusväärne. Kui võidaks ka usaldusväärse kontaktivaba termomeetri, oleks supeerr ?

  • Avatar
    Vasta AV 11. oktoober 2021 at 16:23

    Meil kasutusel see sama Kidsmedi oma. ? Olime just parasjagu terve perega koroonas ja nentisin fakti, et tõepoolest ülihea abimees.
    Termomeetri võidu korral kingin selle lähedasele, kellel ka väikesed lapsed, et tema elu ka lihtsamaks muuta. ??

  • Avatar
    Vasta Crislyn 11. oktoober 2021 at 16:22

    Kasutan elektroonilist, kuid sellega alatihti mingi jama ja võib visata ka täitsa suvalisi temperatuure kahe erineva mõõtmise korral, kuigi piisav vahe on sees. Elavhõbeda kraadiklaasiga on lapsepõlvest trauma kui vanemad käskisid ilusti seda hoida, sest elavhõbe on mürgine, paar sekundit hiljem suutsin selle ikka maha pillata ??‍♀️?

  • Avatar
    Vasta Marili 11. oktoober 2021 at 16:15

    Ikka vana “hea” elavhôbe. 4-kuusele suht tüütu ?

  • Avatar
    Vasta Kaia 11. oktoober 2021 at 16:11

    Hetkel kasutan elektroonilist aga mitte kontaktivaba. Kuna peagi liitub meie perega meie esimene beebi, siis kontaktivaba termomeeter oleks nagu must have! 🙂

  • Avatar
    Vasta Merit 11. oktoober 2021 at 16:10

    Kasutan kahe lapsega tavalist elektroonilist ja iga kord kaotan sellega paar ajurakku kindlasti. Iga kord mõtlen, et miks ma kontaktivaba pole ostnud juba, järgmise korrani 😀

  • Avatar
    Vasta Jo 11. oktoober 2021 at 16:10

    Kontaktivaba polegi olnud, kuid kraadimist viimasel ajal küll ja veel, seega kuluks väga ära. Praegune elektrooniline tõesti pole usaldusväärne, kraadide kõikumised liiga suured. Varem oli vana elavhõbedaga, seda sai ka rohkem usaldada.

  • Avatar
    Vasta Liis 11. oktoober 2021 at 16:10

    Meil tavaline digitaalne ja siis see vanaaegne elavhõbedaga veel kodus. Kasutame seda mis juhuslikult kätte jääb?

  • Avatar
    Vasta Käti 11. oktoober 2021 at 16:09

    Meil mingi kõrvatermokas, aga et ilusti näitaks peab korralikult kõrva lükkama. Aga nooh, milline laps lubab oma kõrva kallal surada ja eriti veel kui kõrv haige

  • Avatar
    Vasta Annika 11. oktoober 2021 at 16:09

    Meil ka kasutuses see “vanakooli” kraadiklaas. Juba ammu mõtlesin, et vahetaks selle välja, ja nüüd nii hea sooduskoodiga ka seda teen. Tellisin selle nüüd ära ja veel enne kui see minuni jõuab, tunnen, et üle pika aja üks parim ost. Loosist võtan ka osa ja kui peaks võitma kingiks selle ühele aastaseks saavale härrale, või no ta vanematele. 🙂

  • Avatar
    Vasta Ka A 11. oktoober 2021 at 16:08

    Mul ikka vana hea elavhõbedaga ja paar seda piiksuvat ka. Õnneks väga tihti vaja ei lähe…veel.

  • Avatar
    Vasta Ave 11. oktoober 2021 at 16:06

    Kusjuures mul on ainult elavhõbe ja toimetan sellega 3 lapse peal ?‍♀️? üks nendest beebi,annab kraadiga teda.

  • Avatar
    Vasta Elge 11. oktoober 2021 at 16:05

    Pean tunnistama, et ei ole veel endale termomeetrit soetanud, kuid värske emana on mul see plaanis endale osta või siis näiteks siin selles loosis see enda pisikesele võita ??

  • Avatar
    Vasta Merike 11. oktoober 2021 at 16:05

    Meie kasutame täiesti tavalist nö. Oldschool kraadiklaasi. Aga sellega maru raske lapsel mõõta .

  • Avatar
    Vasta E. 11. oktoober 2021 at 16:04

    Meil on tavaline kraadiklaas. Üks kontaktivaba termomeeter on ka, aga see ongi just selline, mis näitab neid aiateibaid. Selles osas tast nii palju kasu on, et kui on palavik, siis enamasti näeb selle ära, aga kui tavalisega üle mõõdan, siis vahe on suur. Vahel näitab rohkem, vahel vähem. Selleks oleme jäänud tavalisele kraadiklaasile truuks. Kui aga terve pere on suutnud haigeks jäänud, siis kõik järjest ära kraadida võtab omajagu aega ning 1-aastane väga koostööd selles osas ei tee ja püüab vastu võidelda. Et noh…suht tüütu. Kuna praegusel ajal neid haigusi meie majja jagub, siis kuluks väga ära selline töökindel termomeeter.

  • Avatar
    Vasta Marlen 11. oktoober 2021 at 16:03

    Mul on aliexpressist tellitud ?

  • Avatar
    Vasta Piret 11. oktoober 2021 at 15:58

    Me kasutame lapsel termomeeterlutti. Sel hetkel, kui otsisin, et millist tahta, leidain, et see lutt parim variant beebile. Tol hetkel, ma isegi ei teadnud sellistest kontaktivabadest midagi. ? Nüüd olen rohkem näinud ja kuulnud, et paljud on mega halvad ja see antud kontaktivaba on parim. Pole raatsinud seni veel endale soetada ?. Ilmselt tuleb see lüke ikkagi teha, sest praegu lapsel hambad tulemas ja siis palavikuga ka mässamist. Seda lutti ta ei taha väga enam imeda, sest saab aru, et see mingi täiesti vale lutt ?

  • Avatar
    Vasta Liisa 11. oktoober 2021 at 15:56

    Sai kiiruga ostetud ka kontaktivaba aga kahjuks nii halb valik tehtud, et nüüd ikka peab maadlema 1a, et tavakraadiklaasi kasutada. Kindel ja usaldusväärne kontaktivaba kuluks ära küll, eriti veel nüüd kui teine laps ka kohe tulemas.

  • Avatar
    Vasta Triin S 11. oktoober 2021 at 15:55

    Meil on kasutusel beueri kontaktivaba termomeeter aga igaks juhuks kraadime ka tavalistega paralleelselt. Üks kindel ja usaldusväärne kontaktivaba termomeeter on hädavajalik!

  • Avatar
    Vasta Kätlin 11. oktoober 2021 at 15:52

    Kodus kaks digitaalset kraadiklaasi, aga no üks näitab ühte numbrit ja teine teist . ?‍♀️?

  • Avatar
    Vasta KaisaK 11. oktoober 2021 at 15:48

    Appi kuidas oleks vaja ühte head ja normaalset termomeetrit. Laps saab kohe aastaseks ja meil ikka pea iga 2 kui tagant palavik. Kõige rohkem tudsin puudust sellest siis kui laps oli 5 kuune ja koroonas. Lihtsalt nutab ja ei lase mõõta. Olemas ka ostetud apteegist termomeeter mis näita neid numbrid mida ise heaks arvab.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 11. oktoober 2021 at 15:48

    Meil on kontaktivaba microlife jaaaa..see näitab ikka aiateibaid ? seega kasutame tavalist “piiksukat”. Kuna laps on just oma kahe eluaasta jooksul ESIMEST korda haiga, siis oioioioi kuidas kuluks meile hetkel see hea kontaktivaba termomeeter ära! ?

  • Avatar
    Vasta Maritta 11. oktoober 2021 at 15:46

    Digitaalse kraadiklaasi kasutaja. ? No ütleme nii, kui 2 aastane põnn rahulikult suudab istuda, siis saame mingi normaalse numbri sealt kätte..

  • Avatar
    Vasta Marleen Krijer 11. oktoober 2021 at 15:45

    Minul tavaline Chicco kraadiklaas.. aga no see vist ikka paneb puusse vahest.. kraadin ära.. näitab üht temperatuuri.. no vaatan et ei saa olla selline temp.. panen uuesti.. hoopis teised numbrid ja nii igakord.. olen neid erinevaid proovind.. prooviks siis selle ka ära ja ehk saan ka kiita seda siis 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerty-Brita 11. oktoober 2021 at 15:44

    Mina kasutan nii endal kui lapsel tavalist kraadiklaasi,mu laps vihkab seda ja alati on suur kisa kui vaja kraadida?

  • Avatar
    Vasta Jane Müller 11. oktoober 2021 at 15:38

    Mina kasutan 2-te termoneetrit korraga ? üks on ka kontaktivaba mida ma sugugi ei usalda aga kuna laps püsimatu siis kasutan suures hädas ikkagi seda, võimalusel kontrollin tavalise elektroonilisega kaenlaalt üle kui laps laseb.

  • Avatar
    Vasta Liis 11. oktoober 2021 at 15:36

    Kasutan tavalist digitaalset kraadiklaasi. Väikestel lastel sellega kraadimine on paras omaette töö.. tavaliselt nad rahmeldavad selle aja sees kui kraadime ja siis näitab see kraadiklaas et on palavik kuigi tegelikkuses ei pruugi ollagi..

  • Avatar
    Vasta Marelle 11. oktoober 2021 at 15:35

    Kasutame vanakooli oma sest siiani see meie kodus olevatest ainukesena näitab õiget tempi. Muidugi jube tüütu on 10 minutit passida ja paluda lapsel mitte liigutada end 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 11. oktoober 2021 at 15:32

    On üks chicco elektrooniline termomeeter, aga ei usalda seda eriti. Vahel mõõdan tavalise kraadiklaasiga üle. Niiet oleks väga õnnelik kidsmedi termomeetri üle. 🙂

  • Avatar
    Vasta Janika 11. oktoober 2021 at 15:30

    Hetkel kasutan digitaalset termomeetrit. Paari kuu pärast oma beebi sündimas, niiet tulevikus kuluks selline kontaktivaba termomeeter kindlasti ära ?

  • Avatar
    Vasta Kristin 11. oktoober 2021 at 15:27

    Mul see nn vene vanaaegne siiani, töötab ja toimib aga pikalt peab kraadima. Laps tüdineb pidevalt ja täpne temp jääb suht igakord mõõtmata.

  • Avatar
    Vasta Nele 11. oktoober 2021 at 15:24

    Kasutan hetkel mingit hiinakat 😀 Kohe olen saamas (loe novembris) kaksikute emmeks ja meile kuluks hädastiiiii üks korralik termomeeter ära !! ?

  • Avatar
    Vasta Elke 11. oktoober 2021 at 15:21

    Meil ka kontaktivaba termomeeter aga ma seda ei usalda, tihti näitab ikka nii erinevalt. Oleks natuke usaldusväärsemat vaja kùll!

    • Avatar
      Vasta Piret 11. oktoober 2021 at 15:36

      Digitaalset kasutame. Õnneks mu lapsed on lasknud end ilusasti sellega kraadida, aga mugavuse pärast oleks kontaktivaba ikka parem ?

    • Avatar
      Vasta Gerty-Brita 11. oktoober 2021 at 15:47

      Ma kasutan enda ja lapsega tavalist kraadiklaasi,mu laps vihkab kraadimist.. alati löppeb see kisaga ja pisaratega.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 11. oktoober 2021 at 15:20

    Kasutan mingit sellist, mille peab lapsele kõrva toppima. Nime ma ei tea ? Aga no niiii raske on sellega tempi võtta kui lapse pea käib 10sekundi jooksul 5 eri suunas?

  • Avatar
    Vasta Annakas 11. oktoober 2021 at 15:20

    Just olid lapsed haiged ja oli vaja pidevalt kraadida, sest ühel poisil tõusis palavik juba 39.5 kraadini. Kasutasin tavalist digitaalset kraadiklaasi, aga sellega oli kohati ikka väga raske temperatuuri kätte saada. Laps liigutas pidevalt ja siis pidin mitu korda kraadima, sest tulemus oli kord 37.2, siis 38.6 jne. Praegusel viiruste ajal oleks korralik kraadiklaas ikka väga vajalik.

    • Avatar
      Vasta Liina 11. oktoober 2021 at 16:36

      Vanaaegne elavhõbeda kraadiklaas on kodus. ?

  • Avatar
    Vasta Liis 11. oktoober 2021 at 15:20

    Meil on igasuguseid ja kõik näitavad aiateibaid. Väga tahaks proovida seda, äkki see tõesti näitab igakord sama ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 11. oktoober 2021 at 15:18

    Hei,meil on ka digitaalne ja see ajab nii totaalselt närvi sest selle sisse/väljalülitamis nupp on otsapeal ja see vahepeal lihtsalt kas ei lülitu sisse või ei lülitu välja ja kui tahaks uuesti kraadida sest ei saanud täpset vastust siis ei anna ka seda normaalselt teha nii,et närvi ei peaks minema.Ühesõnaga on see kraadimine üks paras närvikulu ja veel last kinnihoida kui ta ei taha koostööd teha .

  • Avatar
    Vasta Hegle 11. oktoober 2021 at 15:09

    Ma alles hiljuti ostsin selle termomeetri. Siiamaani ei kahetse,ega mul seda väga palju veel vaja pole olnud ka 😀 Laupäeval õde kahtlustas et mu väiksemal palavik, tundus kahtlane,et kraadiks. Tõin selle termomeetri välja,kraadisin sekundiga ära, polnud mingit palavikku, õe rahustuseks kraadisin tavalisega üle ja tavaline näitas täpselt samat numbrit 😀 seega ma ütleks et väga täpne ja mina kiidan. 🙂
    Mul endal küll olemas, aga kingiks võidu korral õele. 🙂

    • Avatar
      Vasta Laura 11. oktoober 2021 at 15:24

      Meil mingi suvakas microlife piiksuv mida peab siiski kaenla all hoidma. Ja millele tuleb julgelt 0.5 kraadi juurde mõelda, et saaks täpse kraadi teada ?siplevate lastega muidugi see õigesse kohta ka alati ei lähe niiet üks selline kiire korralik asi kukuks ära küll ?

  • Avatar
    Vasta Merle 11. oktoober 2021 at 15:08

    Sai ka hiljuti see sama soetatud. No nüüd läks kohe vaja ka. Laps jäi haigeks. Ikka kindlamad numbrid saab selle pealt. On 2 mingit hiinakat mis näitavad seda mida ise heaks arvavad ja tavalise kraadiga ei saa üldse kraadida, 2 minutit ja jooksu panek.
    Loosi õnne korral oleks hea see kellelegi kinkida

  • Avatar
    Vasta Tairi 11. oktoober 2021 at 15:08

    Ostsin lapse viimase palavikuaeg elektroonikapoest kontaktivaba termomeetri, tavahinnaga 79.90 ja no pole üldse rahul ausaltöeldes . Näitab vahepeal korralikult aiateibaid.
    Nt näitab 36.8 ja sek hiljem samast kohast 38.4 ?
    Aga kuna see väljaminek sai juba tehtud ja samas korduvalt proovides mingi tulemuse kokku ikka saab, siis ei ole raatsinud ka uut osta ?
    Õnneks senimaani pole väga tihti vaja ka läinud.

  • Avatar
    Vasta Dagmar 11. oktoober 2021 at 15:04

    Kasutan elavhõbedaga, näitab kuidas kunagi :/. Sellega veidi paha mõõta, ka laps ei püsi väga paigal ja talle ei meeldi olen kraadinud ss kui magab.

    Olen ka pikkali mõelnud kontakti vabale aga pole ost veel

  • Avatar
    Vasta Mariliis 11. oktoober 2021 at 15:04

    Kasutan digitaalset termomeetrit ja see näitab minu meelest suhteliselt advekaatset tulemust. Aga kui lapstel ikka tuju kraadimiseks pole, siis on ikka tükk tegemist, et asjaga ühele poole saada. Kontaktivaba termomeeter ka olemas (firma ei tule meelde), aga selle tulemused on umbes sama täpsed, kohvipaksu pealt ennustamine ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Merilyn 11. oktoober 2021 at 15:04

    Mul just on laps haige ja no ma ei tea, üldse ei saa kraaditud. Lihtsalt ei lase. Ta just alustas lasteaias septembris ja juba teist korda kodus haigena. Esimene kord oli 3 nädalat kodus, nüüd ehk saab nädalaga hakkama.

  • Avatar
    Vasta Mqriliis 11. oktoober 2021 at 15:04

    Kasutan digitaalset termomeetrit ja see näitab minu meelest suhteliselt advekaatset tulemust. Aga kui lapstel ikka tuju kraadimiseks pole, siis on ikka tükk tegemist, et asjaga ühele poole saada. Kontaktivaba termomeeter ka olemas (firma ei tule meelde), aga selle tulemused on umbes sama täpsed, kohvipaksu pealt ennustamine ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Kats 11. oktoober 2021 at 15:03

    Me kasutame ka digitaalset termomeetrit, aga see näitab iga kord eri numbrit ja üldse ei suuda seda usaldada. Õnneks siiani pole vist ka palavikku olnud. Oleks küll hea kui saaks usaldusväärset ja kiiret termomeetrit kasutada.

  • Avatar
    Vasta Liis 11. oktoober 2021 at 15:03

    Minul on kasutusel täiesti tavaline digitaalne. Kevadel on beebi tulemas ja koostasin nimekirja, mis osta oleks vaja. Esimese asjana tuli pähe, et kindlasti vaja kontaktivaba termomeetrit. Saab mehel ka kiiresti ise ära mõõta mitte ei pea koguaeg pinda käima, et igaks juhuks kraadiks ennast. ??

  • Avatar
    Vasta Ave-Mariia 11. oktoober 2021 at 15:00

    Üli piinlik. Mul on kaks last. Üks neist lausa 15 aastane.. ja mul pole mitte ühtegi kraadiklaasi. Üks oli. Mis mulle äia majast näppu jäi. Aga seegi kadus ära. Mitu korda mõelnud osta. Aga kes seda vajdust enam mäletab, kui haigus läinud ja tervis korras.

  • Avatar
    Vasta Merili kauküla 11. oktoober 2021 at 14:59

    Mina kasutan mingit suvalist apteegist ostetut, aga tahaks väga seda proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Tuut 11. oktoober 2021 at 14:49

    Meil on peres tavaline elavhõbeda kui ka digitaalne kraadiklaas. Ühte on jõle tüütu kasutada, sest ootama peab nii kaua, et mingit vastust näha ja teise puhul olen ma kindel, et see raudselt valetab. ? Ja tegelt neid “teisi” on meie peres isegi mitu ja nad kõik näitavad mulle erinevaid kehatemperatuure. Aga võimalik on ka see, et võibolla ei oska ma neid lihtsalt õigesti kasutada. ?
    Seega ma nagu olen rahul sellega mis on aga ei ole ka, sest mugav inimene on ikkagi mugav inimene ja kui saaks veel kiiremini kõik oma lapsed(3 tükki) vajadusel ära kraaditud siis kätt ette ei paneks.

  • Avatar
    Vasta Ester. P 11. oktoober 2021 at 14:46

    Ma olen vaadanud seda kidsmedi termomeetrit pikalt, isegi kirjutasin neile korra, kas näitab tõesti nii õigesti? elu teeks kõvasti lihtsamaks eriti nüüd kui kaksikud majas, aja nad korraga haiged siin olid aga kuna ma olen kontaktivabades nii petttunud. *(Nii Benu oma kui Microlife näitas aiateibaid) siis üldse ei isuta seda tellima ? kuid võita tahaks küll! ? ja proovida kas tõesti on siis nii hea ?
    Jään õnnele lootma! ?

    • Avatar
      Vasta Merlys 11. oktoober 2021 at 14:59

      Kasutan hetkel Dr. Check kontaktivaba termomeetrit. Siiani olen rahul olnud, aga kidsmedi oma prooviks hea meelega ?

  • Avatar
    Vasta Ann Lillemaa 11. oktoober 2021 at 14:40

    Olen peale lapse sündi ostnud kaks digitaalset termokat, mis mõlemad näitavad seda, mis parasjagu ise heaks arvavad ning ilmselgelt mitte samaaegselt samalaadseid numbreid?seega olen senini jäänud vana elavhõbeda kraadiklaasi juurde, mida pole tõesti mugab kasutada, kuid millele saab kōige kindlam olla,

  • Avatar
    Vasta Evelyn Jäer 11. oktoober 2021 at 14:39

    Me kasutame apteegist ostetud täiesti suvalist digitaalset termomeetrit. Kahjuks laps totaalselt vihkab sellega kraadimist, sest ta ei salli, et see pulgake seal kaenlaaugus olema peab ja siis ta kisab alati nagu siga aia vahel kui jube ja valus see kõik on. Kontaktivaba termomeeter lihtsustaks meie elu haigusperioodidel ikka väga! ?

  • Avatar
    Vasta Aki 11. oktoober 2021 at 14:39

    Meil on olemas 2 kontaktivaba, digitaalne ja vanakooli elavhõbeda oma. Kõige enam usaldan nendest seda viimast.

  • Avatar
    Vasta Eliise 11. oktoober 2021 at 14:39

    Meil erinevaid elektroonilisi aga nendega koguaeg mingi jant+kaovad ära 😀 unistan küll sellisest uuest ja moodsast aga pole raatsinud osta

  • Avatar
    Vasta Antsik 11. oktoober 2021 at 14:38

    Elektriline kraadiklaas, mis käib kaenla alla. Aga kummalegi lapsele ei meeldi olla paigal nii kaua kuni see mõõdab.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 11. oktoober 2021 at 14:38

    Kasutan nii kontaktivaba, kui digitaalset termomeetrit. Aga praegune kontaktivaba on ei tea, mis ajast ja näitab ikka korralikult aiateibaid. Ühest kohast mõõtes pidevalt erinev temperatuur ning siis digitaalsega üle mõõtnud. Igatahes jube tüütu mässamine ja lapsele ka ebameeldiv.

  • Avatar
    Vasta Sigrit 11. oktoober 2021 at 14:37

    Kasutan elavhõbedaga kraadiklaasi, ka väiksel lapsel. Seni on olnud ainuke, mis näitab täpselt 🙂 Kui laps oli veel täitsa beebi, siis kasutasin ka neid palavikuplaastreid, ka päris head asjad 🙂
    Uus beebi tulemas ja elu oleks kontaktivaba termomeetriga tunduvalt kergem küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Vivian 11. oktoober 2021 at 14:33

    Olen siiani ainult elavhõbedaga kraadiklaasi kasutanud. Aga varsti sünnib beebi ning oleks hädasti ühte kontaktivaba termomeetrit vaja. Kidsmed TermoPlus oleks ideaalne varjant.

  • Avatar
    Vasta Liina 11. oktoober 2021 at 14:33

    Meil Dr Check termomeeter, väga aru ei saa tihti kas näitab õigesti või mida ta näidata tahab. Aastase lapsega suht keeruline, kui ühe korra mõõtes üks number ja minuti pärast täiesti teine..

  • Avatar
    Vasta Mariliis 11. oktoober 2021 at 14:33

    No seda tavalist kasutame ikka.. kui laps väga haige siis on keeldunud ka kraadimisest. Väiksem rohkem. Seega sellist oleks väga vaja meile ?

  • Avatar
    Vasta Pauliine 11. oktoober 2021 at 14:32

    Hetkel on elektrooniline kraadiklaas ja isegi täiskasvanule see tüütu ning ebatäpne. Beebi tähtaeg 31.12 ja see kindel toode mu nimekirjas. Must have!

  • Avatar
    Vasta Kristin 11. oktoober 2021 at 14:32

    Oli kasutuses üks odavapoolne termomeeter. Tänase seisuga see aga kadunuks kuulutatud. ? Seega uus oleks vägagi teretulnud! ??

  • Avatar
    Vasta Ann 11. oktoober 2021 at 14:29

    Mul ei ole kunagi klaasikraadi olnud. Lihtsalt pole. Mul pole õrna aimu ka, mis mu normaalne kehatemperatuur olla võiks (olen kuulnud, et see võib erinevatel inimestel erinev olla). Vahel mõni sõber räägib, et tal (või ta lapsel) oli midagi koma midagi (a la 37,1) ja ma ei saa mitte muhvigi aru, et kas see number on siis normaalne (=terve) või mitte (=palavik ehk siis haige).

  • Avatar
    Vasta Jelena 11. oktoober 2021 at 14:22

    Aa, mul on Alist tellitud miski mõõteapraat ? midagi nagu näitab, aga ega kindel ei ole ja oma kätt olen alati rohkem usaldanud- seda siis lapse puhul. ?‍♀️ Üks kaenlaalla pandav digitaalne kraadiklaas on ka aga see on ka ajast ja arust ja ega selles ka kindel olla ei saa. ?

  • Avatar
    Vasta Kaisi 11. oktoober 2021 at 14:21

    Kodus on olemas ainult tavaline kraadiklaas.
    kodus 2 last. 6a ja kohe 2a saav laps. 6aastasega ei ole väga probleem kraadida tavalisega,kuid selle kaheaastasega????.. hullumaja.

    Niiet meile kuluks see küll marjaks ära??

  • Avatar
    Vasta Marleen Rosin 11. oktoober 2021 at 14:21

    Digitaalne termomeeter kasutuses ja no ei näita õigesti,õnneks on varem lapsed vähem haiged olnud ja pole väga palju vaja kasutada,AGA nüüd kui nad lasteaias mõlemad käivad, siis üks haigus ajab teist taga? Ühesõnaga digitaalsest termomeetrist kindlam variant on isegi vana hea ” oma suu vastu lapse otsaesist”saan vähemalt aru kas on palavik. Just olime terve perega haiged ja nii palju lihtsam oleks oleks olnud selle kontaktivaba termomeetriga toimetada,sest 3ne ja 1,9 a ei taha ikka üldse kraadida kaenlaalt,pidin ikka paaaaalju vaeva nägema,et mõttetu näit kätte saada?

  • Avatar
    Vasta Teele 11. oktoober 2021 at 14:20

    Meie kasutame omroni oma, sellega peab peale piiksumist mingi aja veel ootama, et õige näit kätte saada. Kontaktivaba kuluks küll ära!

  • Avatar
    Vasta Joanna 11. oktoober 2021 at 14:20

    Praegu mingi lambikas elektriline. Ajab asja ära aga keeruline beebilt võtta kui ta pidevalt ringi sahmib.

  • Avatar
    Vasta Reena 11. oktoober 2021 at 14:18

    Kasutan mingit täiesti suvakat digitaalset. Üks rist ja viletsus on aastast põnni kraadida, see ei püsi ka 40 kraadise palavikuga paigal ja üritab järjekindlalt kraadiklaasi ära süüa. ?

  • Avatar
    Vasta Kairi 11. oktoober 2021 at 14:18

    Täitsa suvakat elektroonilist kasutan, aga väga vajadust pole olnud ka selle jaoks. Nüüd peres beebi ja kontaktivaba kuluks ära küll.

  • Avatar
    Vasta Maria 11. oktoober 2021 at 14:18

    Mul on Tommee Tippee termomeeter, õnneks on ainult kaks korda vaja läinud ja titt väike ka, saab veel vist hakkama. Varsti, noh, ilmselt ei õnnestu teda koos kraadiklaasiga kinni hoida:D

  • Avatar
    Vasta Kristel 11. oktoober 2021 at 14:18

    Meie kasutame hetkel digitaalset termomeetrit, aga sellega on oma aastast üli energilist last väga keeruline kraadida, sest ta ei püsi pudelis ka paigal. ?Elu muutuks palju kergemaks, kui meil oleks selline kontaktivaba termomeeter ?

  • Avatar
    Vasta Kea 11. oktoober 2021 at 14:16

    Ikka see vanakoolikas? muud on ajaga alt vedanud ja tuleb ikka see elavhõbedaga kärakas kasutusele võtta, kuigi jah, aastasel sellega tiba jama kraadida

  • Avatar
    Vasta Kristlin 11. oktoober 2021 at 14:15

    Mina kasutan elektroonilist, aga lastega oleks kontaktivaba muidugi mugavam.

  • Avatar
    Vasta Kätlin Kivisalu 11. oktoober 2021 at 14:14

    Mul benu apteegi elektrooniline. Ta küll näitab päris hästi kui all õigesti. Aga minu põnnidega suht võimatu.

  • Avatar
    Vasta Kati 11. oktoober 2021 at 14:11

    Kui laps sûndis,kasutasin elavhõbedaga kraadiklaasi.Siis oli seda lihtne kasutada,magas palju ja oli suht liikumatult.Nûûd olen kasutanud tavalist elektroonilist.Tundub,et see paneb aiateibaid.Paar päeva tundsin,et laps kuum aga kraadiklaas ei näita midagi.Elavhõbeda jaoks liiga suur rahmeldis .See kontaktivaba sobiks ideaalselt meie perre. ?

  • Avatar
    Vasta Anne-Belle 11. oktoober 2021 at 14:11

    Kasutan microlife kraadiklaasi, mis on suht juba 10 kuuse lapsega. Paned alla ja suht kohe piiksub ja näitab ma ei tea mis temperatuuri. Kontaktivaba oleks väga vajalik

  • Avatar
    Vasta Lili 11. oktoober 2021 at 14:11

    Me kasutame seda mega vana kraadiklaasi mida peab n-ö “alla raputama”, kui uuesti kraadida tahad. Korralik nuhtlus on sest minu käes pole seda jõudu ja ainus kes seda teha oskab on mu mees. Kuna nüüd on perre tulemas esimene ilmakodanik siis annaks kõik, et kidsmed termomeetrit katsetada ja no, kui loosiõnn ei naerata siis kasutan sooduskoodi ja teen kiire shoppamise 😉

  • Avatar
    Vasta Jaanika 11. oktoober 2021 at 14:08

    Mina kasutan elektroonilist Microlife termomeetrit. Muidugi oleks beebiga kontaktivaba termomeeter hooooopis parem, eriti nt öised mõõtmised..

  • Avatar
    Vasta Kristina 11. oktoober 2021 at 14:08

    Kasutan täiesti tavalist odavat mis apteegis müügil. Väikesel on küll raske mõõta sellega aga hakkama olen saanud.

  • Avatar
    Vasta Birgit K 11. oktoober 2021 at 14:08

    Endal kasutan siiani seda elavhõbedaga kraadiklaasi. See näitab ikka normaalseid numbreid ? laps vihkab kraadimist ja temaga on isegi digitaalsetega võimatu kraadida. Nii et üks korralik kontaktivaba kraadiklaas kuluks hädasti ära! Siiani need kontaktivabad millega kokku olen puutunud näitavad ühel hetkel üht ja järgmine hetk hoopis teist?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Signe 11. oktoober 2021 at 14:07

    Pikalt kaalun nende oma osta. Nüüd siis tuleb ikkagi see ost ära teha.
    Vana kontaktivaba termomeeter näitas õigeid numbreid vaid siis kui laps terve ( enda puhul koguaeg ?). Palavikuga mitu korda järjest ühest ja samast kohast mõõtes võisin saada näite 38..40 ??‍♀️ Paar päeva tagasi andis termomeeter üldse otsas ?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 11. oktoober 2021 at 14:07

    Mul on ka mingi odavam kontaktivaba, aga tõesti näitab kahtlaseid numbreid. Kiire elektroonilisega olen saand ikka ära kraadida, aga lõpuks sellega ka ei saa päris kindel olla. Kidsmedi oma võtaks rõõmuga vastu.

    • Avatar
      Vasta Reelika 11. oktoober 2021 at 14:15

      Kasutame tavalist digitaalset, aga no sellega ikka väga tüütu, et laps rahulikult paigal püsiks. Olen ammu silma peal hoidnud nendel kontaktivabadel termomeetritel. Oleks megahea võit??

  • Avatar
    Vasta Marianne 11. oktoober 2021 at 14:05

    Kasutame tavalist digitaalset. Vahest oleks tõesti mugavam kontaktivabaga, seega kuluks see meie peres kindlasti ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Kris Lo 11. oktoober 2021 at 14:02

    Mina kasutan tavalist elektroonilist Okeim kraadiklaasi, aga 99% näitab aiateibaid. Tunnen, et laps jumala kuum ja näha, et palavik, aga 37,3 jne. Enne oli microlife kontaktivaba, oli ka alguses üsna hea, aga mida aeg edasi, seda rohkem hakkasid ka sealt aiateibaid tulema. Kokkuvõttes, lastega on see termomooteri asi ikka väga jama ja head raske leida. Katsetamisele ju 100€ st ka osta ei raatsi.

  • Avatar
    Vasta Marion 11. oktoober 2021 at 14:02

    Meie kasutame mingit elektroonilist, mis vahest näitab nii valesid numbreid kui üldse võimalik on.. ja ikka on tükk tegemist, et meie väikemees terve selle aja paigal ka veel püsiks. Kontaktivaba aitaks meid küll palju ?

    • Avatar
      Vasta Tiina 11. oktoober 2021 at 14:40

      Mul see kõige tavaline microlife mille laps alati ära kisub, jube tüütu, hädasti oleks vaja kontaktivaba, oosel pimedas veel ei näe ka mis näitab, poolunise peaga, laps on haige just 4 päeva palavik, muidugi hakkama saab aga mugavus ka maksab ?

  • Avatar
    Vasta Ave 11. oktoober 2021 at 14:01

    Siiani kasutanud vana kooli elavhôbedaga kraadiklaasi. Nûûd beebi tulekul, seega kontaktivaba oleks mônusam kôigile ❤️

  • Avatar
    Vasta Birgit 11. oktoober 2021 at 14:01

    Ütlen ausalt, et olen sellist kraadiklaasi tahtnud juba mitu aastat, aga pole raatsinud osta. Ma oleks ikka 10000% õnnelik, kui selle võidaks.

  • Avatar
    Vasta Kadi 11. oktoober 2021 at 13:59

    Tavaline piiksuv. Kannatab kasutada aga uus oleks kindasti palju etem?

  • Avatar
    Vasta Kerli 11. oktoober 2021 at 13:58

    Digitaalne on, aga minule tundub, et isegi see näitab aiateibaid ? jJa praegu kuluks tõesti see kontaktivaba termomeeter väga ära, hetkel 1 aastasel palavik ja teeks elu lihtsamaks kindlasti.

  • Avatar
    Vasta K. 11. oktoober 2021 at 13:58

    Meil just paar päeva tagasi kogemus kidsmed kontaktivaba termomeetriga, kuid kahjuks negatiivne kogemus.. lapsel 38.5 palavik (klaasist elavhõbedavabaga mõõdetud) ja kidsmedi oma näitas max 37.2 – üsna suur erinevus ?

    Meie oleme kahjuks selles kidsmedi omas pettunud, kõige täpsem ja kindlam on siiski elavhõbedavaba klaasist termomeeter (jah kordades ebamugavam aga täpne)

  • Avatar
    Vasta Lii 11. oktoober 2021 at 13:58

    Meil on ka mingi kontaktivaba aga tundub, et ei näita päris õigesti. Viimane kord kui lapsed haiged olid olin sunnitud selle elavhõbeda kraadiklaasi kapist üles otsima, et teada saada õiget temperatuuri ?

  • Avatar
    Vasta Kaie 11. oktoober 2021 at 13:58

    Minul on elektrooniline kraadiklaas, mida lapsel kasutan. Just paar päeva tagasi oli palavikus ja nägin kurja vaeva, et teada saada, kui kõrge palavik on.

  • Avatar
    Vasta K 11. oktoober 2021 at 13:57

    Ma vist imelik ja vahel lastest kahju ka aga no ma tahan alati kraadis kindel olla. Seega esimese hooga panen digitaalse alla ja kui sealt midagi suuremat kui 37 näitab siis kontrollin veel selle vanaaegse klaasist omaga üle. Ja kui ikka palavik on siis ma kardan alati, et see tõuseb kiirelt..seega tunnis korra ikka kraadin neid (nende arvates piinan ühe koha peal istumisega eksole) ja öösiti kraadin ka ..siis tavaliselt digitaalsega kuna see veits kiirem ja siis telefoni valgusega vaatan mis see ekraan näitab ? .. ok seda kõike välja kirjutades on küll küll tunne et ma ebanormaalne ?kas nüüd just rahul olen oma digitaalsega aga kui paremat pole siis elab üle .

    • Avatar
      Vasta Helen 11. oktoober 2021 at 14:50

      Meil kodus mitu varianti, olemas ka mingi suvaline kontaktivaba termomeeter, kuid, see näitab iga kord sellist tulemust nagu ise tahab. Kõige suurem vajadus ongi kontaktivaba termomeetri järgi öösel, sest siis ju tavaliselt palavik tõuseb ning last äratada ei tahaks. Väga oleks vaja ühte korralikku kontaktivaba termomeetrit 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 11. oktoober 2021 at 13:57

    Mingi roheline digitaalne käkk, millega pole vist kunagi õiget tulemust saanud?
    See, et nad seda ei lase üldse kaenla allagi panna ei aita just kaasa ka?

  • Avatar
    Vasta Hanna-Liisa 11. oktoober 2021 at 13:57

    Meil vanakooli termomeeter, näitab õigesti, aga laste jaoks liiga raske rahus istuda ja oodata, mis tulemus on. Proovisime kunagi kõrvatermomeetrit ka, aga see näitas üsna ruttu valesid tulemusi.

  • Avatar
    Vasta Liizukas1 11. oktoober 2021 at 13:54

    Uhh..kraadimise saaga ei lõppe kunagi kui on väikesed lapsed. Hetkel on meil tavaline odav digitaalne kraadiklaas. Enne seda mitu erinevat pluss elavhõbeda oma, mille lapsed muidugi ära lõhkusid. Nii, et oleks jumala õnnistus kui saaks ka magavat last stressivabalt kraadida öösel 😉

  • Avatar
    Vasta Evelin 11. oktoober 2021 at 13:53

    Siiani kasutanud Agu infrapuna oma ja see näitab nii aiateibaid,õudne. Ennem seda kasutasin Nuk oma ja see oli veel hullem , nii raske arusaada et mismoodi töötab jne. Me nii tahaks ühte normaalset! Kopp ees raha tühja raiskamisest juba ??

  • Avatar
    Vasta Liis 11. oktoober 2021 at 13:52

    Hetkel kasutuses tavaline elektrooniline, aga kolmekuuse beebiga on selle kasutamine ja õige näidu saamine korralik katsumus. Kontaktivaba oleks suureks abimeheks!

  • Avatar
    Vasta Kätlin Kimmel 11. oktoober 2021 at 13:51

    Me kasutame ikka vanat piiksu varianti. Kahjuks pisem laps pole selle üle just väga õnnelik ja siis pean teda natuke kinni hoidma, et ta paigal püsiks ja mingigi temperatuuri kätte saaksime.
    Suurima heameelega vahetaks piiksuva välja ja lõpetaks lapse kiusamise ?

  • Avatar
    Vasta Anni 11. oktoober 2021 at 13:51

    Meil on digitaalne termomeeter, kuid see on lastega üpriski ebamugav. Pole veel kontaktivaba suutnud välja valida, seega hetkel on veel soetamata.

  • Avatar
    Vasta Annika Vannus 11. oktoober 2021 at 13:51

    Meil microlife kraadiklaas aga pea kahe kuust last ei saa selle kraadiklaasiga kraadida seega oleks hädasti vaja sellist kontaktivaba kraadiklaasi.

  • Avatar
    Vasta Kristina 11. oktoober 2021 at 13:50

    Appi kuidas oleks vaja ühte normaalselt toimivat termomeetrit.. praegu on kasutusel ka mingi kontaktivaba(rossmax), ka on elektriline (patareidega) ja olemas on ka elavhõbedaga. Viimased 2 on täielik nuhtlus ja kontaktivaba termomeeter näib iga kord eri temperatuuri (isegi kui sama koha pealt mõõta).

  • Avatar
    Vasta Kristus 11. oktoober 2021 at 13:50

    meil kasutusel mingi alist tellis 7€ kontaktivaba, mis näitab ühel sekundil 39 ja siis 36.5 ?

  • Avatar
    Vasta Maire 11. oktoober 2021 at 13:50

    Siiani kasutusel digitaalne kraadiklaas. Koguaeg mõtlen et peaks ikka kontaktivaba ostma aga no ikka kõhkled et äkki näitab aiateibaid ja no mis kasu sellest siis on. Lõpuks kontrollid ikkagi tavalisega üle sest ei usalda… Pole teps mitte odav just ju ka.
    Nende oma olen pikka aega vaadanud ja peaaegu hakkasin ka tellima aga miskipärast ikka nagu ei tellind.. ei tea 😀 Aga samad tahaks ? ja vaja oleks, kodus kolm alla 8a last.

  • Avatar
    Vasta Tiina Klaas 11. oktoober 2021 at 13:49

    Meil kodus kaks suuremat last kes käivad juba koolis. Ega nemadki siis ole õnnelikud ey et peavad paigal istuma 5-10min et teada saada kas on palavik või ei. Ise olime abikaasaga ka elektroonilise kraadiklaasiga hädas. Ämma oma näitas koguaeg ühte tulemust ja meie omaga temperatuur langes kuni 33ni. Aga oleme hakkama saanud. Kuigi ikka sooviks uut ja kiiremini kraadida. ?

  • Avatar
    Vasta Olga 11. oktoober 2021 at 13:49

    Tavaline elavhõbedaga

  • Avatar
    Vasta Maire 11. oktoober 2021 at 13:48

    Siiani kasutusel digitaalne kraadiklaas. Koguaeg mõtlen et peaks tellima ikka kontaktivaba ostma aga no ikka kõhkled et äkki näitab aiateibaid ja no mis kasu sellest siis on. Lõpuks kontrollid ikkagi tavalisega üle sest ei usalda… Pole teps mitte odav just ju ka.
    Nende oma olen pikka aega vaadanud ja peaaegu hakkasin ka tellima aga miskipärast ikka nagu ei tellind.. ei tea 😀 Aga samad tahaks ? ja vaja oleks, kodus kolm alla 8a last.

  • Avatar
    Vasta Liis 11. oktoober 2021 at 13:48

    Kasutan seda vanakooli kraadiklaasi, mis on kõige täpsem. See on isegi veel elavhõbedaga, mida ammuilma enam ei toodeta. Aga no pole leidnud mitte ühtegi ausat digitaalset kraadiklaasi… Võit kuluks hädasti ära, eriti veel nüüd haiguste perioodil. Ja muidugi kui 1 laps haigestub, siis on kõik 3 siruli. Mis saaks veel parem abimees olla kui Kidsmedi kraadiklaas!

  • Avatar
    Vasta Jane 11. oktoober 2021 at 13:48

    Esimese kontaktivaba tellisin Alist, see käras alguses küll. Siis läksin tavalisele üle, see mis kaenla alla käis. Lapsed õnneks kannatasid. Siis tuli tuulerõugete aega ja suur palavik, valisin kiirema(kõrvast). Hetkel tundub, et näitab ka aiateibaid(maksis mingi 25eur Prismas). Nii oleks vaja töökindlat, hullud siiberdised hetkel mul lapsed.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 11. oktoober 2021 at 13:46

    Olen korra proovinud ühte kontaktivaba termomeetrit,aga nh see näitas ikka suht aiateibaid ja siiani olen pidanudhakkama saama tavalise digitaalse termomeetriga, väga tahaks seda uut termomeetrit proovida???

  • Avatar
    Vasta S 11. oktoober 2021 at 13:46

    Meil täitsa tavaline kraadiklaas. Aga just nüüd jälle 3 last haiged ja 2 (8 kuune ja 1a7k) pisemat ei luba end tavalisema kraadida. Vägisi kinni hoida ka ei taha ja praegu kuluks selline kontaktivaba ära, et natukenegi ühte niigi depressioonis ema päästa ja lastel ka kergem oleks ?

  • Avatar
    Vasta Susanna 11. oktoober 2021 at 13:45

    Ma alles mõned päevad tagasi avastasin, et selline imeasi olemas. Hakkasin juba Azetast tellima, kui märkasin, et neid tegelt mitmeid erinevaid. Ja nii nagu ikka, kui valikut palju, siis ma ei suuda üldse midagi valida ja nii see ost sinnapaika jäi. Kodus see hea painduva otsaga paindus kahjuks katki?‍♀️ aga no paar tavalist on veel varuks.

  • Avatar
    Vasta Maarja 11. oktoober 2021 at 13:45

    Meil on ostetud mingi kontaktivaba termomeeter, aga tundub ka, et näitab aeg-ajalt aiateibaid, sest väikse vahega kraadides on nii suur erinevus. Kui tundub kahtlane, siis üritan ikka tavalise kraadiklaasiga üle kontrollida, aga väikeste lastega suht lootusetu üritus, sest vähemalt minu omad ei jaksa küll sekunditki paigal istuda, kui paluda ?

    • Avatar
      Vasta Cathy 11. oktoober 2021 at 13:58

      Siiani kasutasin digitaalset. Nõustun, alati näitab ebamääraseid numbreid ? seejärel ostsin nö elavhõbedaga (mis ei pidabudki enam elavhõbedaga olema ?‍♀️) – aga see ootamine nii pikk.
      Nüüd on meil aga esimene beebi.. ei kujutanud kunagi ette, et temperatuuri mõõtmine võib nii stressirohke olla. Digitaalne näitab täiesti mõttetuid numbreid ja “elavhõbeda” termomeetriga pean ma beebit kinni hoidma, et kraadiklaas paigal püsiks.. ei kujuta ette veel kui beebi kasvab, kuidas siis saab teda üldse koha peal hoida ??
      Kidsmedi termomeeter tundub kirjelduse järgi olevat nagu “valgus tunneli lõpus” ?
      Oleksime väga rõõmsad selle üle! ?‍♀️?

      • Avatar
        Vasta Pille 11. oktoober 2021 at 16:13

        Meil on mingi no-name kontaktivaba termomeeter aga tihti näitab ikka nii erinevalt. Oleks väikse lapsega usaldusväärsemat vaja küll ?

  • Avatar
    Vasta Silja Ojakõiv 11. oktoober 2021 at 13:44

    Kasutan “elavhõbedaga” kraadiklaasi, sest see täpsem kui mu 30 eurine kontaktivaba termomeeter. Aastast last suht nigel kraadida kui tuju ka veel kiita pole ?

  • Avatar
    Vasta Nele 11. oktoober 2021 at 13:44

    Tavaline elavhõbe kraadiklaas,see on ohtlik nii endale kui lastele kui katki läheb siis peab olema ettevaatlik. Väiksena oli hea suuremat kraadida sellega,aga nyyd kui 3a on siis on tükk tegemist et kraadida saaks teda. Olen ka kasutanud üht teist termomeetrit kuid to näitas aiateibaid.

  • Avatar
    Vasta Marta 11. oktoober 2021 at 13:42

    Meil mingi kontaktivaba, aga näitab koguaeg erinevaid kraade ?

  • Avatar
    Vasta Birgit Pärna 11. oktoober 2021 at 13:42

    Hetkel kasutan Microlife kraadiklaasi.
    Aga sellega on võimatu kraadida mu 2 kuust poega. Poiss sipleb, siis hoia tal kätt kinni, et saaks korralikult kraaditud. Lõpuks on endal higimull otsa ees, kui kraaditud saame.
    Kidsmedi kontaktivaba termomeeter päästaks, meid piinadest??

  • Avatar
    Vasta Janika 11. oktoober 2021 at 13:41

    Meil digitaalne termomeeter, kuid viimasel ajal siiski mõelnud just selle sama termomeetri soetamisele. Loodan enne siiski loosiõnnele.

  • Avatar
    Vasta Helen 11. oktoober 2021 at 13:40

    Meil on hetkel vaid täitsa tavaline kraadiklaas. Tahtsime enne beebi sündi osta kontaktivaba, aga meie beebi otsustas natuke varem tulla ja me ei jõudnudki uurimistööd teha, mis oleks hea. Enne grioihooaega peame kindlasti hea termomeetri saama.

  • Avatar
    Vasta Sandra 11. oktoober 2021 at 13:39

    Meil käib ka üks igavene moosimine, et see digitaalne sinna kaenla alla üldse jõuaks. Terve on siis tuleb annab ise kraadi ja näitab, et davai, pane alla, aga kui haige siis ei luba mitttte midagi teha ja see kraadimine on nagu krokodilliga võitlemine! Kui laps haige on siis üks asi võiks selle kõige juures lihtne olla-kraadimine.

  • Avatar
    Vasta Liis 11. oktoober 2021 at 13:38

    Üks digitaalne on, aga laps ei taha väga mõõtmiseks paigal püsida.

  • Avatar
    Vasta Marii 11. oktoober 2021 at 13:38

    Meil praegu elektriline, mis kaenla alla käib ja ka mingi apteegist ostetud kontaktivaba juust, mis näitab aiateibaid. Väga oleks vaja just sellist töökindlat varianti, sest meil käimas esimene aasta lasteaias ja rütmiks hetkel nädal lasteaias, kaks kodus. Seega palun mulle see tore tööriist ?

  • Avatar
    Vasta -Ja4- 11. oktoober 2021 at 13:38

    Kasutusel tavaline elavhõbedaga kraadiklaas. Väga tüütu sellega tõesti kraadida. Sooviksin väga Termoplus kontaktivaba termomeetrit, oleks kraadimine 3 lapsega tunduvalt lihtsam ?

  • Avatar
    Vasta Triin 11. oktoober 2021 at 13:38

    Kasutusel Geratherm termomeeter Classic (elavhõbedavaba ). Teoreetiliselt olen justkui rahul, selle numbreid usaldan. Samas on see väikelapse jaoks paras piin- peab pikalt paigal olema, see on külm ja ebamugav (eriti kui sul niigi hell olla haigusest). Lisaks see hirm purunemise ees, neid pulkasid meil ikka päris mitmeid puruks kukkunud, nii enda nisanäpluse süül kui ka laste “Mina ISE!” läbi.
    Praegu on mitmed korrad päevas kasutusel, laps peale nädalast pausi jälle haige ja no ta suht heidib seda klaasjurakat ja ilmselt näeb sellest juba õudkaid, sest öösel ärkab kuumana ja karjudes “Eii taahaaa kaadida”.

  • Avatar
    Vasta Sandra 11. oktoober 2021 at 13:37

    Hetkel elektrooniline, aga tagavaraks ka elavhõbedaga. Oi ma ei kujuta ette, mitu elavhõbedaga kraadiklaasi ma nooremana ära lõhkusin ja vanematele öelda ei julgenud, niisiis lükkasin elavhõbeda vaiba alla peitu ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Rita 11. oktoober 2021 at 13:36

    Hetkel meil tavaline digitaalne, kui teine beebs syndis oli selline huvitav lugu et pidime oma pisikest koguaeg kraadima kuna ta ei osanud temperatuuri hoida ja koju tulles kasutasin mingit vana kraadiklaasi, see naitas koguaeg et beebsul on alla 36,5 kraadi, rääksisin siis arstile et beebs ikka ei hoia temperatuuri, mässin aina tekkidesse ja niikui mässu vahetus voi pesu on lapsel kohe temp madal. Arst muidugi tegi lapsele kohe analyysid ja siis soovitas veel lisaks kraadiklaasi vahetada 😀 ostsin siis uue kraadiklaasi ja kohe oli temp ka korras lapsel.
    Kontaktivaba termomeeter oleks super, kuna haigustest ei pääse, kraadida tuleb ikka pm terve elu.

  • Avatar
    Vasta Merli 11. oktoober 2021 at 13:35

    Tavalist elektrooonilist ja Oh häda! Minu üliaktiivne aastane pole nõus üldse seda paari minutit ootama ja nutab hüsteeriliselt kui kraadime (mis võrdub kohe vale tulemusega). Sellist oleks küll väga väga vaja – loodan nüüd kõik pöidlad peos võidule ???

  • Avatar
    Vasta Kairi 11. oktoober 2021 at 13:35

    Hetkel mõõdame kontaktivabaga ja kui see tuvastab miski palaviku, siis võtame digitaalse mõõtmise ette, et täpsem tulemus saada. Miks nii? Sest see olemasolev kontaktivaba näitab aeg-ajalt aiateibaid ehk oleks hädasti vaja korralikku isendit.

  • Avatar
    Vasta Kätz 11. oktoober 2021 at 13:35

    Meil on kasutuses olnud digitaalne kraadiklaas, aga see tõesti näitab aiateibaid ja saa siis aru, kas on palavik 38 või 36, sama näitu kunagi ei saa. Seejärel läksime üle sellele elavhõbedaga kraadiklaasile, aga no nii raske “alla lüüa” ja kraadimine võtab terve igaviku. Koguaeg on hirm, et omg, mis saab, kui see maha peaks kukkuma. Kontaktivaba termomeeter oleks jumala õnnistus. 😀

  • Avatar
    Vasta Brenda 11. oktoober 2021 at 13:34

    Ma proovisin oma kahenädalasel digitaalse termomeetriga kaenla alt temperatuuri mõõta. Polnud lihtne siplevat ja nutvat last kraadida. Kontaktivabaga oleks kõigile palju valutum kraadida ?

  • Avatar
    Vasta Maiu 11. oktoober 2021 at 13:34

    Üks lasteaia laps, kes toob piaemale koguaeg pisikuid koju.. Tunne, et koguaeg haiged.. Appi.. Praegu ka. Digitaalne kraadiklaas on, näitab aiateibaid vahepeal…tellisin ühe suvaka kontakti ava termomeetri ja.. Aga see näitab ikka täiega mööda ja niiiii mõttetu ost oli? oeh, täiega oleks uut vaja

  • Avatar
    Vasta Cristina 11. oktoober 2021 at 13:33

    Meie Beurer vms näitab selliseid numbreid nagu jumal juhatab ?.
    Oleks väga, väga huvitatud selle välja vahetamisest.

  • Avatar
    Vasta Annu 11. oktoober 2021 at 13:32

    Tavalist klaasist, sest meie kontaktivaba läks katki ? jubedalt soovime uut, sest noh selle klaasist omaga jäàbki ootama ja kui unustad alla lyya kohe, siis jaadki taguma ???‍♀️

  • Avatar
    Vasta TA 11. oktoober 2021 at 13:32

    Kasutan digitaalset ja üldse pole rahul. Pooltel kordadel tulemust ei anna ja teistel pole ühtlased vastused. Ammu olen kontaktivaba termomeetrit soovinud aga pole aru saanud, et milline neist reaalselt ka tõhus on.

  • Avatar
    Vasta Karina 11. oktoober 2021 at 13:32

    Seda tavalist digitaalset, aga ikka on alati mingi kahtlane tunne, et kas näitab ikka õigesti. Igaksjuhuks on kodus ka klaasist termomeeter olemas ?

  • Avatar
    Vasta Krista 11. oktoober 2021 at 13:31

    On olemas klaasist “klassikaline” ja nö “kiirtermomeeter”. See viimane näitab küll suht aiateibad, aga kiire palavikukontrolli kannatab sellega teha, et teada saada, kas on vaja klassikalisega pool tundi reaalset tulemust oodata. Seni olen rohkem sellele klaasist termomeetrile truuks jäänud, kuigi selle miinus on, et tulemust tuleb oodata ning kui öösel last kraadida vaja, siis peab ise sama pika aja pingsalt valvama, et klaasikildudega voodis ei lõpetaks. ?
    Praegu just laps jälle tõbine ning hea oleks vahepeal põhimõtteliselt mööda jalutades kiirkontrolle teha nii magavale kui ka mängivale lapsele.

  • Avatar
    Vasta Maria 11. oktoober 2021 at 13:31

    Minul on praegu see nn tavaline kraadiklaas. Mingi elektrooniline on ka, aga selle kasutamisest ma olen juba loobunud 😀 Ma nüüd lähen ostan endale selle ulmevinge kraadiklaasi ära, aga ma sooviksin võita ka, sest kui ma võidan, siis ma kingin selle oma kahe pisema lapse isale, et ta saaks ka natuke mugavamat elu elada, kui lapsed koos temaga on. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 11. oktoober 2021 at 13:30

    Tänapäeval vist päris neid elavhõbeda omasid ei müüdagi enam..seal vist midagi muud sees nüüdseks?võin mudugi eksida ka…aga 2tk seda on kodus ja elektroonilisi ostsin ka 2tk järjest apteegist ja kõik näitavad pigem vastavalt nii kuidas ilm õues mitte kuidas kraade inimesel?tagatippu alati kirunud, et selle raha oleks võinud ühe korraliku peale raisata hoopis…aga noh nagu öeldakse loll pea on nuhtluseks kehale?seega üks korralik on meile vägagi teretulnud?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Mari Nõlvak 11. oktoober 2021 at 13:30

    Meil on beebi perre tulemas ja mõtlen koguaeg, et appike temal ju ei hoia mitu minutit kraadiklaasi kaenla all. Samas olen kokku puutunud selliste kontaktivabade kraadiklaasidega, et no kohe mitte ei taha seda tulemust usaldada. Kuna sina seda kiidad, siis seda julgen ka proovida ja 20€ on tõesti hea soodukas 🙂

  • Avatar
    Vasta Kamps 11. oktoober 2021 at 13:30

    Kodus on 2 sügisel lasteaiaga alustanud last. Pole vist vaja rohkem rõhutada, et juba haiged. Kraadiks olemasoleva digitermomeetriga, kui vaid sellega ligi lastaks. Kontaktivabasse on mul tunduvalt rohkem usku.

  • Avatar
    Vasta Heili 11. oktoober 2021 at 13:29

    Minul on see tavaline aga kardan et kui laps sipleb, siis läheb paigast ja katki…täna hommikul kell 3 avastasin et patareid said teisel tühjaks…üks teine patareidega pidevalt jamab…seega see palaviku möötmine alati üks suur jama…tahaks lõpuks midagi mida saan usaldada ja on töökindel…

  • Avatar
    Vasta Morgan R 11. oktoober 2021 at 13:29

    no meil see vana hea peopesa kraadiklaas, mis käib vastu lapse otsaesist ja siis vaatad mis kõhutunne ütleb. pigem ebatäpne ja tekitab hunnik segaseid tundeid, aga paremat kodus pole ??‍♀️

  • Avatar
    Vasta Mirru 11. oktoober 2021 at 13:29

    Mul on kasutusel see nõukaaegne kraadiklaas. Kapis ka üks digitaalne, aga teda ma ei usalda. Kontaktivaba kuluks mulle ja mu kahele püsimatule lapsele ära küll. Ja ehk viitsiks edaspidi ka mees end kraadida, kui end haiglaselt tunneb ?

  • Avatar
    Vasta Kai 11. oktoober 2021 at 13:28

    Üks digitaalne aga see näitan vahepeal kraadist erinevust kuigi monekymned sekundid ainult kraadimiste vahel ?

    • Avatar
      Vasta Liizukas1 11. oktoober 2021 at 13:55

      Uhh..kraadimise saaga ei lõppe kunagi kui on väikesed lapsed. Hetkel on meil tavaline odav digitaalne kraadiklaas. Enne seda mitu erinevat pluss elavhõbeda oma, mille lapsed muidugi ära lõhkusid. Nii, et oleks jumala õnnistus kui saaks ka magavat last stressivabalt kraadida öösel 😉

  • Avatar
    Vasta Kamps 11. oktoober 2021 at 13:26

    Kaks lasteaiaga sügisel alustanud last, pole vist vaja rohkem rõhutada, et haiged juba. Kraadiks olemasolev digitermomeetriga, kui ligi lastaks sellega. Kontaktivabasse on mul tunduvalt rohkem usku.

  • Avatar
    Vasta Kai 11. oktoober 2021 at 13:26

    Kasutan tavaliselt digitaalset kraadiklaasi, kuid beebi temperatuuri on sellega raske mõõta. Seega sooviks väga kontaktivaba kraadiklaasi.

  • Avatar
    Vasta Kristina Koni 11. oktoober 2021 at 13:26

    Appi kuidas oleks vaja ühte normaalselt toimivat termomeetrit.. praegu on kasutusel ka mingi kontaktivaba(rossmax), ka on elektriline (patareidega) ja olemas on ka elavhõbedaga. Viimased 2 on täielik nuhtlus ja kontaktivaba termomeeter näib iga kord eri temperatuuri (isegi kui sama koha pealt mõõta).

  • Avatar
    Vasta Emili 11. oktoober 2021 at 13:26

    Meil on kasutuses kaks digitaalset termomeetrit, aga tulemused on kogu aeg erinevad.. Uus kvaliteetne termomeeter tuleks vägagi kasuks 🙂

  • Avatar
    Vasta H 11. oktoober 2021 at 13:25

    Elektrooniline kraadiklaas on endiselt kasutuses. Vahest viskab ikka villast ka. Ostsin ka mingi kontaktivaba kuid see paneb selliseid aiateibaid et andsin lastele mängimiseks nukude peal 🙂
    Selline termomeeter kuluks ära küll. Lastele üldse ei meeldi paigal püsida ja kraadida või et topib neile miskit kaenla alla 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura Joorik 11. oktoober 2021 at 13:25

    Elektrooniline kraadiklaas aga sellega nii keeruline, vahe peal oli mingi odav kontaktivaba kraadiklaas aga no see näitas aia teevad. ?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 11. oktoober 2021 at 13:24

    Tõesti üks hädavajalik asi minu meelest mida pole raatsinud siiani osta. 8 kuust beebit kraadin mingi konnakujulise laste digitaalse kraadiklaasiga. Täis pullikaka ma ütlen. Ennast mehega kraadime ka tavalise digitaalsega ja ütleme nii, et õudne. Olen nende kahega mõlemaga kraadinud korraga samal ajal ja täiesti suurte erinevustega vahed on. Igakord mõtle lolliks kumba kraadiklaasi uskuda ??‍♀️. Noh endast tegelikult savi aga beebil oleks nii hea saada nii kergelt teada kas on palavik või ei ole. Jääks see mässamine ära mida poja ei kannata ka ja saaks alati südamerahus edasi elada mitte lolliks kraadida ja mõleda milline vastus õige.

  • Avatar
    Vasta Emeri 11. oktoober 2021 at 13:24

    Meil on kodus mitu erinevat ja ka erinevad näidud. 2 aaatasel lapsel on ikka väga raske ühe kohapeal istuda. Kidsmedi kontaktivaba teemomeeter oleks puhas rōõm! ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 11. oktoober 2021 at 13:23

    Kodus on olemas mingi hiinakas. Sellega ka väga hästi hakkama saanud. Kuid olen pikalt mõelnud hoopis meile lasteaeda selle ostmiseks. Väiksemad tihti ei jõua ära oodata seda piiksumist elektrilisel või hoopis elavhõbedaga. (Eriti jama on veel siis kui mõni laps hirrrmsasti kõdi kardab)
    Suurtemate lastega saab küll ilusti hakkama, aga olgem ausad, kui elu on juba lihtsamaks tehtud, siis võiks ka lasteaias selline imehea vidin olla.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 11. oktoober 2021 at 13:23

    Oeh,see kraadimine on paras peavalu. Elektrilisega see jama,et lapsel ju huvitav koguaeg vaadata,et kas piiksub juba vōi ei ?‍♀️See pidev liigutamine ja vaatamine ei anna õiget kraadi. Kui kinni hoiad,siis hakkab hala ja nutt, “emme ei taha”
    Üldjuhul kui on näha,et laps loid,siis katsun keelega laupa,et fikseerida kas on palavik või ei?? Sellega väldin seda mõtetut ajaraiskamist ?
    Meie perre kuluks üks korralik termomeeter ära. Hoiaksime aega kokku ja samuti närvirakke.
    ??

  • Avatar
    Vasta Katrin 11. oktoober 2021 at 13:22

    Meie kasutame tavalist elektroonilist termomeetrit ja iga kord on see kraadimine üks suur ettevõtmine?kõigepealt naer ja siis nutt. Meie 1,8 aastasele Juuliusele kuluks selline termomeeter väga ära?

  • Avatar
    Vasta Maris 11. oktoober 2021 at 13:21

    Meil kasutusel digitaalne termomeeter. Sel sügisel ostsin mingi kontaktika ka. Selle järgi on kõigil meil koguaeg 38 palavik ja kui ongi päriselt 38 palavik, siis selle järgi 41 ikka. Ühesõnaga…piinan ma endiselt enda lapsi digitaalsega edasi. Tunnen küll, et vaja oleks kvaliteetset termomeetrit, sest lapsi on palju ja väiksematel sel aastal juba mitu tiiru palaviku möllu! Hõõh! Loodan võidule

  • Avatar
    Vasta Anni 11. oktoober 2021 at 13:21

    Minul on 1 digitaalne, mille tulemused on alati kaheldavad ja teine elavhõbeda oma, mida jah peab ikka hoidma seal kaenla all tükk aega, et teada saada mis seis on. Olen kaua mõelnud soetada kontaktivaba aga hind on suht krõbe ja ei ole kuulunud mis see kõige parem on, tuttavatel tihti näitavad ikka aia teibaid. 3 lapsega kuluks tõesti selline ära, sest isegi mu vanim 8a ei viitsi oodata ja istuda, veel vähem püsib paigal mu väikseim 8kuune. Praegu loodan sellele, et ei jäägi palavikku siin keegi aga arvata on, et see varem või hiljem tuleb ja siis on kõik siin lapiti maas.

  • Avatar
    Vasta Siret 11. oktoober 2021 at 13:20

    Kasutan digitaalset, seda kahe komakohaga. Sellega mõõtmine kui lõputu õudus, venib ja venib ja venib enne kui piiks tuleb. Pealegi poiss vihkab sellega mõõtmist. Üks kontaktivaba oleks ideaalne. Just praegu maadleme järjekordse viirusega ?

  • Avatar
    Vasta Liis 11. oktoober 2021 at 13:20

    Meil elektrooniline kraadiklaas, aga alati kui vaja mõõta, siis kaob lastelt kaenlaalt ära( isegi haigena ei püsi lapsed paigal:) ) ja ei saa õigeid numbreid kahjuks.

  • Avatar
    Vasta Kersti 11. oktoober 2021 at 13:19

    Täna just jaurasin oma palavikus lapsega. Ei saanudki kraadida, kõik kiskus ära. Pidin siis end ise kraadiklaasiks mõtlema, tundus et pole liiga kuum. Hiljem see palavik juba veidi alanes. Lapsi on mul 3 ja mees ka, et kraadida saab haiguste perioodil omajagu ?

  • Avatar
    Vasta Merit 11. oktoober 2021 at 13:18

    Me kasutame tavalist, sest painduva otsaga elektrooniline annab 5 x järjest (mõneminutiliste vahedega) iga kord erineva tulemuse. Võtab küll omajagu aega ja nõuab lapselt kannatlikkust, kuid on usaldusväärsem kui elektrooniline ja täpsem, kui ema-põsk-vastu-laupa-meetod.

  • Avatar
    Vasta Mari 11. oktoober 2021 at 13:18

    Muidugi tahaks. Mõõdan tavalisega hetkel, oli üks Braun oma, aga see andis alla kiirelt ?

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 11. oktoober 2021 at 13:18

    Kasutame tavalist digitaalset ja siiani pole aiateibaid näidanud aga no see kontakti kontaktivaba teeks ikka elu palju kergemaks ühe nelja aastatega ja beebiga, kes kohe sünnib.

  • Avatar
    Vasta Siret 11. oktoober 2021 at 13:18

    Ma kasutan tavalist digitaalset kraadiklaasi. Poja ise teatab, “Kaadida!” Ja siis kraadime ?

  • Avatar
    Vasta Kerti 11. oktoober 2021 at 13:17

    Kasutame hetkel tavalist digitaalset kraadiklaasi mis kaenla alla pannakse. Meie 2aastast on sellega üpris keeruline kraadida, sest mingil põhjusel ta kardab seda 🙁
    Kontaktivaba termomeetriga oleks elu kohe palju lihtsam.

  • Avatar
    Vasta Gerda 11. oktoober 2021 at 13:17

    Elektrilist kraadiklaasi kasutan, millel pole isegi mitte valgust! Rääkimata sellest, aastast last kraadides peab seda tal kaenla all paigal hoidma teatud minutid. Ammu olen mõelnud, et võiks olemas olla aga pole raatsinud osta. Meest hakkaks ka niimoodi salaja kraadima, see kipub oma kehva enesetunnet alati kiivalt varjama.?

  • Avatar
    Vasta Triin 11. oktoober 2021 at 13:16

    Kasutan tavalist elavhõbedaga ja jube tüütu lapsi mõõta küll.

  • Avatar
    Vasta Sille 11. oktoober 2021 at 13:16

    Kasutan tavalist kraadiklaasi. Aga lapsed ei taha üldse seda pikalt kaenlaall hoida. Elektroonilistega alati nii erinevad numbrid saanud, et ei teagi, kas usaldada. Loomulikult tahaks ja normaalset kraadiklaasi /termomeetrit millega saaks kiiresti ära mõõta ja oleks usaldusväärne.

  • Avatar
    Vasta Annika 11. oktoober 2021 at 13:16

    Hetkel on digitaalne. Aga noh, suht aiateibad. Täna just kaasa üritas end kraadida. Kord ei hakka piiksumagi ja lülitab enne välja, kord hakkas lampi õhku mõõtma ja siis piiksus ka ? ja iga korraga erinev temperatuur ?
    Niiet läheks vaja küll, kas või selleks et härra laksust oma temeperatuuri teada saaks ?
    Aga no vähe sellest, laps kisub juba enne selle alt kui mõõtmagi jõuab hakata. Aga no ser on kökimöki härra probleemide korral ?

  • Avatar
    Vasta Veronika 11. oktoober 2021 at 13:15

    Kuna pole võimalik sellist termomeetrit osta, siis meil kodus täitsa tavaline kraadiklaas. Aga ütles ausalt, sellega on nii raske pisikest last kraadida, eriti praegu kui tütrel(1,9a) juba 3p palavik ja ta lihtsalt ei lase kraadida, kui aint siis kui magab. Seda kontaktivaba termomeetrit oleks väga vaja.

  • Avatar
    Vasta Kaia 11. oktoober 2021 at 13:13

    Hetkel kasutusel digitaalne termomeeter. Töötab enamasti hästi, aga peab kontrollima, et ilusti paigas on. Hea meelega prooviks kontaktivaba varianti.

  • Avatar
    Vasta Stella 11. oktoober 2021 at 13:12

    On olemas ja kasutan kontaktivaba termomeetrit aga meil on selline, mis pidevalt näitab täiesti suvalisi numbreid kui mitu korda järjest mõõta, ja tundub et valetab ka tihti. Seega hea meelega vahetaks selle välja ühe töökindlama kontaktivaba termomeetri vastu.

  • Avatar
    Vasta Maris 11. oktoober 2021 at 13:12

    Mõõdan palavikku täiesti tavalise digitaalse kraadiklaasiga, halastagu Kidsmed mu lapsele ja saatku normaalne kraadiklaas, aitäh!

  • Avatar
    Vasta Paula 11. oktoober 2021 at 13:10

    Meie kasutame täiesti tavalist kraadiklaasi. Enda peal kasutada pole hullu, aga oi kui raske on kraadida 1,5aastast last. Olen ka varem mõelnud, et kontaktivaba termomeeter osta, aga olengi kartnud seda, et kas ikka näitab õiget asja.
    Niiet see oleks super ja kuluks väga ära ???

  • Avatar
    Vasta Helen Lepalo 11. oktoober 2021 at 13:10

    Meil on kodus 4 erinevat nn tavalist kraadiklaasi ja nad näitavad alati eri temp?. Eriti tüütu on see,et kuigi loogika järgi peaks piiksuma hakates ära võtma ja temp saavutatud olema siis apteeker ütles kohes,et tglt tuleb ka neid hoida ikka 2min all…

  • Avatar
    Vasta Liisa Teedla 11. oktoober 2021 at 13:09

    Agu baby infrapuna termomeeter aga vahest tundub, et see valetab kraade ? ja muidugi ei tundu nii mugav ja kvaliteetne kui Kidsmedi termomeeter.

    • Avatar
      Vasta Ragne 11. oktoober 2021 at 13:24

      Meil on kasutuses mingi u 10 aastat tagasi Rimist ostetud nimetu kõrvatermomeeter. Endal on mugav kasutada, aga väiksemate pereliikmete (1 aastane) kõrvad on liiga väikesed vist selle jaoks janpike kuigi usaldusväärne.

      • Avatar
        Vasta Ragne 11. oktoober 2021 at 13:25

        Ja pole*

        Näpud nagu vorstid ??‍♀️

    • Avatar
      Vasta KellyK 11. oktoober 2021 at 13:26

      Kasutan digitaalset sellist painduvat kraadi. Tegelikult on väga hea ja juhuslik leid apteegist. Aga ammu olen mõelnud ka kontaktivaba peale ?

  • Avatar
    Vasta Elis 11. oktoober 2021 at 13:08

    No ütleme nii, et just hetkel olen kolme haige lapsega kodus ja oi õudust… Järjest neid kolme digitaalse Microlife kraadiklaasiga kraadida… Ei ole lõbus 😀 Kõlab lausa nagu luksus, et saaks mingi 100x kiiremini ja väiksema närvikuluga selle jama kaelast ära, nii et ?

  • Avatar
    Vasta Maarja 11. oktoober 2021 at 13:08

    Meil on tavaline kraadiklaas. Ostsin küll kunagi kontaktivaba aga see näitas täiesti aiateibaid ja pidin vanakoolika juurde naasma. Sellega veidi usk neisse kadus. Praegu oleks just õige hetk mind uuesti kontaktivaba usku muuta?

  • Avatar
    Vasta Kristel Jürgenson 11. oktoober 2021 at 13:08

    Me kasutame nii tavalist kui ka elektroonilist kraadiklaas. Sõltub sellest mis esimesena kätte jääb. Kui just ei ole kuhugile ära pandud.

  • Avatar
    Vasta Triinu 11. oktoober 2021 at 13:07

    Meil on kaks digitaalne kasutuses. Aga selline oleks kindlasti parem ikka.

  • Avatar
    Vasta Jane 11. oktoober 2021 at 13:07

    Siiani olen kasutanud vana head elavhõbedaga kraadiklaasi. Kuid tunnen, et ammu oleks aeg moodsamale lahendusele üle minna. Last sellega kraadida on ikka paras huumor.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 11. oktoober 2021 at 13:06

    Meil tavaline termomeeter aga selline kulub pisikese lapsega kes end kraadida ei lase vägagi ära.

  • Avatar
    Vasta D. 11. oktoober 2021 at 13:05

    Elektrooniline aga siiski on raske lapsi hoida paigal see aeg ja ma ei tea mulle tundub et ma pean ilgelt seda surama kaenlaauku et kraadiks!

  • Avatar
    Vasta Mervi 11. oktoober 2021 at 13:05

    Hetkel tavaline termomeeter, aeg oleke uus soetada küll.

  • Avatar
    Vasta G 11. oktoober 2021 at 12:57

    Kasutan täitsa tavalist termomeetrit aga selline uhke riistapuu tundub küll väga mõistlik. Pöidlad pihku ja lastele tugevat tervist!

  • Avatar
    Vasta Jaanika L 11. oktoober 2021 at 12:54

    Ostsime just uue termomeetri, aga ikka sellise mida kaenla alla toppida. Otsime küll veidi kallima ja näitas et 60sekiga annab tulemuse. No ütleks et ega ikka ei anna küll 😀 Ootad ikka kauem…

    Nii et üks kontaktivaba kuluks siin elamises kahe lapse jaoks väga ära!!! 🙂

    • Avatar
      Vasta Eleri 11. oktoober 2021 at 13:09

      Kasutan ka täiesti tavalist, aga alates esimese lapse sünnist juba mõtlen et tahaks head kontaktivaba kraadiklaasi

  • Avatar
    Vasta Merilyn 11. oktoober 2021 at 12:16

    Hetkel kasutame seda tavalist termomeetrit. Ja tõesti see ootamine ja laste paigale püsima saamine on ikka omaette ooper. Mu kahene ja ühene ei allu kuidagi mingile jutule, et paigale neid saada. Juba kuu aega haiged ka, siis ikka tuleb seda kraadimist ette.

  • Avatar
    Vasta Merilyn 11. oktoober 2021 at 12:15

    Hetkel kasutame seda tavalist termomeetrit. Ja tõesti see ootamine ja laste paigale püsima saamine on ikka omaette ooper. Mu kahene ja ühene ei allu kuidagi mingile jutule, et paigale neid saada. Juba kuu aega haiged ka, siis ikka tuleb seda kraadimist ette?

  • Avatar
    Vasta Leili 11. oktoober 2021 at 12:15

    Minul on ka mingi lambikas kontaktivaba termomeeter ja näitab aiateibaid ? nii kuluks ära 2 väikese lapsega ??