KODU

hea pehme otsas talluda*

18. oktoober 2021

Kuna viimasel ajal on jälle sagenenud küsimused vaibateemal, siis mõtlesin, et võtan vahepeal selle asja jälle ühes postituses kokku. Hea mugav link visata, kui keegi midagi uurib selle kohta. Ma isegi ei tea, millest see sõltub, et need arupärimised kuidagi hooti käivad, aga nad vist käivad. Just viimasel ajal satun ma jälle kuidagi väga sagedasti sel teemal inimestega rääkima. St nemad satuvad minuga rääkima, ma vastan. Nagu viisakas inimene muiste.

Aga okei, ilma pikema sissejuhatuseta. Põhimure on mu lugejatel vist see, et kaua üks siuke ilus kohev vaip ka koheva ja ilusana püsib. Täna just seletasin sõbrannale, et selle vaibaga on nii, et isegi kui see enam pole just värskelt-pakendist-välja-võetud pehme, siis see on ikkagi selgelt pehmem kui mistahes muu vaip. Isegi aasta(te) pärast.

Muide, vaiba nimest ja selle pehmusest võiks järeldada, et tegu on jänesenahast tootega. Päriselt muidugi ükski jänku nende vaipade valmistamise käigus viga pole saanud. Täiesti jänesevaba polüester. Mis näoga ma muidu Liisule otsa vaataks, eks. Samas see võib-olla paneks ta just veits elu üle järele mõtlema. Jätaks ehk mõne tapeedinurga või juhtme närimata…

Aga pehme on see vaip tõesti nagu sinder. Ma ei tea, kuidas teistel selle asjaga on, aga mul viskavad külalised alatasa vaibale pikali ja teevad…vaiba-ingleid 😀 Ise ahhetavad ja ohhetavad, kui ebareaalselt siidpehme see ikka on. Ja see tõesti on, pole salata.

Pehmuse osas ma jah rohkem ei oska kosta. Eks ta natuke ikka laste tatsamise ja vaibal püherdamise käes annab järele. Aga ausalt enamus inimesi ei saa midagi aru. Kui see on aasta aega põrandal elu näinud ja keegi külla tuleb, kes enne pole käinud, siis lööb ta ikka uskumatusest käsi kokku. Eks ma ise märkan veits paremini, et ta mingi aja peale enam päris tutikas pole, aga nimetage üks asi, mis on, kui sellel pidevalt talluda. Nii et peab kõike arvesse võttes väga eeskujulikult vastu.

Koristamisega on selline asi, et esiteks puru – heledamalt paistab ülivähe midagi välja, kui üldse. Pikakarvalise vaiba boonus, et eks need karvad ise üht-teist varjavad ära ka, nii et igal sekundil ei pea sellega meeletult tegelema. Sellest saab hästi aru, kui tolmuimejaga üle vaiba sõita ja siis ühtlane purukõrin kostub. Sellele mõeldes – ikka väga hästi peidab sodi 😀

Tumedama pealt hakkavad hele puru ja loomakarvad mõistagi veits paremini silma. Samas kellel on nt musta värvi kass või koer, siis ilmselt seda muret nii väga pole. Mul seitsesada erinevat pudulojust, kellest suurel osal ka heledaid karvu, nii et heledama vaibaga on suts lebom.

Robottolmuimeja saab õhema karvaga vaibale ilusti peale, paksema karvaga omale paraku mitte. Aga nagu öeldud, siis vaipa on tolmuimejaga väga lihtne üle tõmmata. Nagu mistahes muud pinda, hahha 😀 Aa ja vaiba heale väljanägemisele ning pehmusele tuleb kasuks, kui seda aeg-ajalt koerakammiga kammida.

Ma ei suuda praegu meenutada, kas oli veel midagi, millele ma sel teemal pidevalt vastama pean… Võiks oma postkastist need kirjad üles otsida, aga kahjuks see on nagu Bermuda kolmnurk, kust on võimatu midagi tagantjärele leida. Seega tuleb lihtsalt loota, et ma midagi olulist ei unustanud. Kui kellelgi torkab nende konkreetsete RUG-i vaipade osas veel mõni küsimus pähe, siis jäta küsimus siia postituse alla. Siis on kõik oluline sel teemal ikkagi ühes kohas olemas.

Kui keegi mõtleb uue vaiba ostmise peale ja kaalub pikakarvalist vaipa, siis minu soovitus on RUG Rabbit vaip. Lihtsalt niiiiii mõnus pehme, ega siin muud pikemat põhjust polegi 🙂

*Postitus sündis koostöös RUG’iga

Loe ka neid postitusi!

20 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kätlin 21. oktoober 2021 at 16:07

    Sooduskood võiks olla, telliks lapsele ka vaiba õra ?

  • Avatar
    Vasta Mannu 20. oktoober 2021 at 10:51

    Kas saaksid täpsustada millised vaibad sul on ? Rabbit fur s või m / rabbit fur (värv) / rabbit fur maxi.
    Loodan et saad aru ? neid variante seal lihtsalt mega palju.
    Ja kood mallukas on kehtetu ?

  • Avatar
    Vasta Liis 19. oktoober 2021 at 07:48

    Kas hele vaip musta värvi riietele “jususid” ei jäta külge, sellel istudes nt?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. oktoober 2021 at 10:05

      Alguses jätab natsa küll 😀

  • Avatar
    Vasta M 18. oktoober 2021 at 21:35

    Mina andsin selle vaiba ära, kuna see ajas lihtsalt meeletult karvu..terve korter oli neid täis pidevalt..muidu pehme ja mõnus oli küll, lastele meeldis.

  • Avatar
    Vasta Kristina 18. oktoober 2021 at 20:42

    A kuskohast see vaip ostetud on?

    *seeolinali*

  • Avatar
    Vasta LiiSi 18. oktoober 2021 at 18:28

    Mina vahin neid juba pikka aega netis, Rugis kohapeal ka käisin ag ikkkkka ei tea millist võtta, värv enamvähem teada aga millise põhjaga, kui pika karvaga?? Osad õhemad mingisuguste kummilaadsete täpikestega tundub nirakam aga hind sama) teine tugevama/jäigema põhjaga. Siis on karv eri pikkusega, 3 varianti äkki… noo ei suuda lihtsalt otsustada. Netist peaaegu leidsingi õige suuruse ja värvi aga sellel krt nirakas põhi ?

  • Avatar
    Vasta Kats 18. oktoober 2021 at 17:01

    Tänu Sulle on need vaibad kahjuks otsas igaltpoolt ? Ma juba 3 nädalat ostan, maksan ära ja 2 päeva hiljem kantakse raha tagasi – ei ole enam! Okei, ma tellisin Rug-ist väiksema suuruse, võib-olla suuremaid ikkagi saab. ?

  • Avatar
    Vasta M. 18. oktoober 2021 at 16:07

    Minul kaks sellist vaipa kodus ja esimene neist läks väga ruttu koledaks. Kuna teine, uuem, kõrval siis on vahest väga hästi arusaada. Kui kirjutasin Rugi selle probleemiga, ja küsisin nõu, kuidas hooldada, siis sain väga üleolevaid vastuseid ja lõpuks ei viitsinud enam. Vaip ise meeldib väga (eriti uuena) aga ilmselt enam ei ostaks.

    • Avatar
      Vasta LiiSi 18. oktoober 2021 at 18:41

      Kui pika karvaga ja kas samasugused põhjad?

      • Avatar
        Vasta M. 20. oktoober 2021 at 10:08

        Vastus Liisile: jah täpselt samasugune nagu Mallukal, lihtsalt väiksem ja lumivalge

    • Avatar
      Vasta Kristina 18. oktoober 2021 at 19:11

      Palun palun kas sellele ka sooduskoodi on? ? Nimelt ma juba tükk aega ilastan seda suuremat vaipa aga 269€ pole kuskilt otsast selle korontsikuga välja käia ? ehk äkki saad meile ühe sooduskoodi! ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 19. oktoober 2021 at 10:06

        kood mallukas peaks veel täitsa töötama

        • Avatar
          Vasta Kristina 21. oktoober 2021 at 13:22

          Kood Mallukas kahjuks ei tööta 🙁 proovitud

        • Avatar
          Vasta Edith 28. oktoober 2021 at 11:50

          Kahjuks see ei toimi enam. Kas uut koodi ei saa 🙂

        • Avatar
          Vasta Edith 28. oktoober 2021 at 11:51

          Ei toimi kahjuks enam. Kas uut koodi ei oleks võimalik saada?

    • Avatar
      Vasta Hundu 19. oktoober 2021 at 09:32

      Mul sama häda. Suvel sai ostetud, nüüdseks (tegelikult juba septembriks) on selline õnnetu välimusega lapik pulst. Olen ka teda kassiharjaga kamminud, aga tolku sellest eriti ei ole ja pealegi tundub mulle, et põrandavaip peaks ikka natuke astumist ka kannatama, mitte nii, et tipid kord päevas kikivarvul üle ja õhtuti hingad armastavalt vaibakarvu ühte suunda. Eks ma võtan nüüd hoogu, et vaibapoed läbi kammida ja midagi uut leida.

      • Mallu
        Vasta Mallu 19. oktoober 2021 at 10:14

        Mai tea, ma hetkel Kardo juures, kus on mitu aastat vana vaip ja ma ei ütleks küll, et ta lapik pulst oleks 😀

        • Avatar
          Vasta Hundu 19. oktoober 2021 at 11:58

          Ei, selles ma absoluutselt ei kahtlegi – piltidelt on ju näha, et sinu omad on aastaid ilusad püsinud ja kui mul ka selline oleks, oleksin väga rahul 😀 Aga minu oma (vaatasin üle, ikka 7. aprill sai tellitud) on praegu selline: https://i.imgur.com/RZ6QIfJ.jpg
          Ma saan kommentaaridest aru, et neil ongi mingi põhja ja karva vahe; no me tellisime netist suuruse ja värvi järgi, mingit põhjavalikut seal ei näidanud. Meie oma on vist odavam ja nirakama põhjaga. Aga nagu ma ütlesin, eeldaks, et kui juba vaipa müüakse, siis võiks ta olla normaalseks pealeastumiseks mõeldud (ausõna ei hoia seda lehmalaudas, kodus on kaks last ja kaks kassi).

          • Avatar
            LiiSi 20. oktoober 2021 at 11:42

            See just selle normaalsema põgjaga paistab olevat ?‍♀️