KODU

aidake mind palun poti valikuga!

26. oktoober 2021

Ma arvan, et see ei ole mingi saladus, et kui ma teen kodu pilte, siis ma koristan enne selle nurgakese, mida ma pildistama plaanin hakata kenasti ära ja ülejäänud osa kodust on üldiselt pigem… segamini. Ma ütlen, see krdi remont noh – kõik on laiali ja blaablaa, ma olen seda siin sada korda halanud. Point on aga selles, et kui ma ennast kätte võtaks ja päriselt pihta hakkaks, mitte ei toksiks siin blogis niisama juttu rääkida, siis ma saaks selle vast korda ka, aga vannituba… Noh, seal ei ole mul eriti midagi pihta hakata. Võimed veel sinna ei küündi ja seda naljakam on see, et osad kohad kodus on nagu täitsa valmis ja siis on üks ruum, mis on casually selline:

See on siis vaade vannitoauksest sisse astudes. Vasakut kätt tuleb WC pott, valamukapp ja piklik kapp. Teise otsa sinna kaugel tuleb vasakut kätt ka vann. Paremat kätt jääb siis see duši…auk? Süvik? Nukake? Ma ei oska seda mitte mingit muud moodi kutsuda isegi, aga noh, seal ta on. Alumiselt pildilt saate vast paremini aru:

Paremale poole tuleb musta värvi vihmadušš, mida ma imekombel ei pidanud ostma! V noh, ma ostsin selle küll, aga kunagi siis, kui Männikul vannitoaremonti tegin, aga seal oli mingi jama, et see ei mahtunud vanni kõrgusega ära ja pidin sinna uue ostma. Üli hea, sest üle ta oli ja nüüd tuleb ta hoopis minu koju. Duši taha seina tuleb see plaat, mida ma teile ka enne näidanud olen.

Vasakule poole tuleb siiis püstine boiler ja teisele poole üksteise peale pesumasin ja kuivati. Mõlemad ehitatakse kapi sisse, nii et vastu nad ei vahi, nii on ilusam ma arvan. Sinna kuskile kõrvale tuleb väike tasapind ka, kuhu alla saan ma mustapesukorvi ja muu säärase panna.

Milles aga mul nüüd küsimus on ja mul teie abi vaja on: mis värvi WC poti ma sinna vannituppa panema peaks? Töömees pildistas mulle poes igasuguseid erinevaid Vitra potte ja pakkus omalt poolt välja, et need peaksid olema seinal, et oleks alt mugav puhastada ja üldse need uuemad potid peaksid vist olema seest ka kergem puhastada? Nüüd on aga küsimus, et MIS VÄRVI?

Ma juba niigi olen praegu segaduses, sest dušš on must, valamukraani ostsin ka musta, aga see valamukapp ise tuleb valge kraanikausiga. Kas see jääb imelik kooslus? Männikul on must kraanikauss ja ausalt pigem ei valiks enam seda, sest seal jääb kõik katlakivi ja hambapasta ja kõik niiii hästi näha, et noh, ei tundu just parim valik. Aga kas valge kraanikauss musta kraaniga imelik ei jää? Vann on muidugi ka valge.

Ja nüüd ma ei teagi, et kas võtta üleni valge pott? Beežikas/hallikas pott? Või üldse MUST wc pott? Kas see oleks imelik? Issand ma ei teaaa! Ma ei ole kunagi kellelgi musta WC potti ausalt öeldes isegi näinud, te olete v? Või peaksin minema “kindla peale välja” oma valge potiga?

Ma saan aru, et see on suht lamp küsimus, millega oma pead vaevata, aga ma pean midagi ära valima ja ma lihtsalt ei oska. Seda enam, et mul on ju see väike WC ka, seega oleks loogiline, et potid on ikka samasugused, mitte erinevad. Ja selle väikse vetsu suhtes ma ei ole veel üldse midagi ära otsustanud, tundub suht tulevikumuusika, sest ma ei suuda praegu seda vannitubagi valmis olekus ette kujutada.

Niiet kui keegi aitaks mul selle valiku teha, oleksin väga tänulik, pliis!

Aga otseloomulikult ei ole ma veel valinud välja ei mikrotsemendi värvi, ühtegi muud plaati, uut boilerit, kuivatit jne, küll aga tellisin ma ära kõige vajalikuma asja vannituppa – PLEASE BE NAKED led valgusti, mis läheb vanni kõrvale seinale, kui vannituppa sisse astud, siis otse kõige ette seina. Ma juhtme kavatsen seina sisse ära peita, seega peaks see päris äge elemendike vannitoas olema või nii, ma ise nii rahul, et Konverterist selle leidsin!

Loe ka neid postitusi!

50 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helena 28. oktoober 2021 at 01:31

    Meil must pott ja väga rahul valikuga.

  • Avatar
    Vasta Sannu 27. oktoober 2021 at 16:55

    Ma hoopis tahaks teada, kuskohast sa ehitajad leiad? Ma ajan varsti kuu aega plaatijat taga, alustada võiks juba eile, aga mida pole, on plaatija! Kõigil graafikud nii täis, et esimesed vabad ajad on kevadel. KEVADEL! Soovitusi?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 16:57

      tead see oli ausalt joppamise asi, keegi soovitas, kui otsima hakkasin ja siin ta on 😀

  • Avatar
    Vasta aadu 27. oktoober 2021 at 12:45

    Ma paneks kogu santehnika valge, ilma igasuguste mustade lisanditeta, sest see effektsein ei vaja mingeid muid värve, ainult mõned väikesed lisandid, nt. käterätikud vm.
    Ja veel üks asi. Sa, Mallu küsid blogis nõu igasuguste olmeasjade kohta, sageli ka nende kohta, mis on puhtalt nn. “meeste rida”. Kas Gert ei saa sind aidata nõuannetega, ta ju maaklerina igasuguseid kortereid ja lahendusi näinud. Või on ta ainult sinu elus meelelahutuslik pool, kellega sa oma olmemuresid ei jaga ( aga võiks).
    Ja ikka veel üks asi – tundub, et sa läksid alt oma korteriostuga veidi, sest nii kallile korterile teha nii suurt remonti, sisuliselt terve sanitaar-ruumide uuesti ehitamine, see on ikka suur ettevõtmine ja väljaminek.
    Oleks hea, kui see ka viimaseks jääks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 12:51

      Kujutad ette, ma räägin oma sõpradega ka kõikidest nendest asjadest, aga IKKA kirjutan blogis ka. Selles suhtes, et kui ma siin blogis jagaks eksklusiivselt ainult infot ja küsiks nõu asjade kohta, mida ma mitte kelleltki teiselt küsinud ei ole, siis ei oleks mul siia sõnagi kirjutada 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 27. oktoober 2021 at 10:05

    Valge pott ja kui saaks mustad nupud oleks eriti hea. Siis kõik valamud potid valged, aga detailid mustaga. Kraan must ja kraanikauss valge on väga ilus kombo minu arust.
    Must pott- ei ole skidmarke näha. ? suht rõve sest pigem oleks hea kui näeks ja saavad külalised enda järelt ise ära koristada siis. Ja lisaks veel kõik veepritsmeid jne jäävad koledasti segama nagu juba eelpool mainitud.
    Lambi jätaks üldse sealt välja aga see on ainult minu arvamus. Minu jaoks tundub lihtsalt veider et lahed vetsu ja keegi anub “pleaaaaase be naked!” Mis see üldse tähendama peaks. Olen näinud igasugu vannimatte jne mis ütlevad “get naked” jne juba need segavad kuidagi selline nagu need pildid seintel “live Love laugh” jne nuud need võta paljaks asjad igal pool, pole originaalne ja kole ka veel pealekauba ? aga see on ainult minu soovitus ja pole minu vannituba! Muidu tundub et tuleb väga kaunis kodu sul, kui ükskord valmis saad. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 10:18

      Õnneks sa suht kindlalt mu vetsu ei satu:D üldse külalised ilmselt hakkavad ju väikses vetsus käima, niiet ma kasutan oma lampi edasi, aitäh 😀

  • Avatar
    Vasta Evelin 27. oktoober 2021 at 00:35

    Must tundub äge ?

  • Avatar
    Vasta Lambine 26. oktoober 2021 at 18:22

    See lamp – ei soovita panna seina sisse jäädavalt, pärast raske lahti saada. Veits bordelli mulje jätab see neoonlambike. Don’t do it, gal.

  • Avatar
    Vasta Lee 26. oktoober 2021 at 17:45

    Mu ämmal must pott ja ma ei suuda seal iial käia. Tundub nii räpane. Kuigi ämm on mega hoolas koristaja.

  • Avatar
    Vasta Irma 26. oktoober 2021 at 17:15

    Meil kodus valge kraanikauss ja must kraan ja musta raamiga peegel. Väga kena kooslus 🙂

  • Avatar
    Vasta Mu 26. oktoober 2021 at 16:15

    Kindlasti valge pott. Santehnika võiks olla ikka ühte tooni. Aga lambi osas see teema, et märgruumides peab olema VÄHEMALT IP44 märgistusega, vanni kohal seinal ideaalis tegelt lausa IP66, sest et noh….vesi ja elekter, ei pea vist pikemalt seletama 🙂 uuri selle lambi märgistus järgi kindlasti enne!!!

  • Avatar
    Vasta KatKat 26. oktoober 2021 at 16:03

    Soovitaks valget ainult tänu isiklikele traumadele, mis seotud muu värvi pottidega peale valge. Olgugi, et külla ei ole ma arvatavasti kunagi oodatud ja ei peaks vahet olema. XD Alles hiljuti sain teada, et see võib olla tulenenud sellest, et mul kahtlustatakse Aspergerit + ATH 😀 😀 Ehk üks kõike õudsaimaid asju siin ilmas minu arvates on musta värvi pott. Ka õudusunenägudes näen neid ja ärkan higimull otsa ees üles XD XD

  • Avatar
    Vasta Merilin 26. oktoober 2021 at 15:42

    Valge

  • Avatar
    Vasta Kadri 26. oktoober 2021 at 15:11

    Valge pott kindlalt! Palju praktilisem ja valge kraanikauss + must kraan pole üldse imelik, ei pea 100% kõik musta värvi olema 😀
    mul tekkis aga küsimus, kust sa kapi pesumasina-kuivati ümber tellid, kui pole saladus?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. oktoober 2021 at 15:34

      Ma selle kapi tellin oma meistrimehe käest, üks noormees nimega Kaspar ja tal kuldsed käed 😀

    • Avatar
      Vasta Ann 26. oktoober 2021 at 15:46

      Kindlalt must, valge pott tundub isegi üle päeva küürides räpane ??

  • Avatar
    Vasta J 26. oktoober 2021 at 15:08

    Mina jällegi ütleks 100% must pott! Töötan hoones, kus on absoluutselt kõik potid mattmusta värvi ning just eelkõnelejatele vastupidi – pott näeb kogu aeg puhas välja! Minu arvates kuluvad valged potid kiiremini, lisaks tekib valgele potile alati kollane kusekivi (lovely nimi, ma tean). Valgel potil on alati kõigi karvad ja triibud ja muud näha.
    Katlakivi valgete triipude vastu on loputuskasti panemiseks spetsiaalsed vahendid ka olemas. Minu arvates läheb must kuidagi su korteri üldise vaibiga ka kokku, selline mõnus ja hubane.

  • Avatar
    Vasta Regina 26. oktoober 2021 at 15:07

    Must pott on muidu kift, aga siis jääb seal ka katlakivi paremini näha, kui valgel. Ehk siis pigem valge pott. Beeži kindlasti mitte, see läheks võrreldes kõige muuga juba liiga teise ooperisse. Ja kui suured san.tehnilised asjad on valged (pott,vann,kraanikauss, pesumasin jms), siis väiksed võivad olla mustad küll (segistid). Vb paned ka muid väikseid musti detaile veel…

  • Avatar
    Vasta maurus 26. oktoober 2021 at 14:51

    Soovitan ainult valget WC potti, isegi mitte musta kaanega. Nupud võivad küll mustad olla, aga must kaan jääb liigselt domineerima ja jätab mulje musta värvi potist.

  • Avatar
    Vasta Lenna 26. oktoober 2021 at 14:07

    Valge ikka, aga tänapäeval on ka olemas sellised potid, kus on kiht peal, et jube kerge kõntsa maha puhastada, silikoonkattega potid.
    Töötab ka, tänan õnne, et selle isegi valisin.

    Selline https://www.grohe.ee/et_ee/euro-ceramic-wall-hung-compact-wc-with-pureguard-3920600H.html
    Gröhest saab täpsemalt küsida, nad on väga kontaktsed ja seletavad asjad hästi ära.

    Ja vesi peale tõmmates ei pritsi välja kui tõmbamise ajal kaant peal pole (see on ka tänapäeva pottidel probleem.

  • Avatar
    Vasta Liisa 26. oktoober 2021 at 13:47

    Palun ära võta musta potti! Meil on ja see on lihtsalt nii räme. Iga veetilgake jääb paistma, mis mõjub kohe räpakalt. Seega isegi kui keegi lihtsalt käsi peseb vetsus, siis juba tundub pott vastik.

  • Avatar
    Vasta Kati 26. oktoober 2021 at 13:37

    Need matid pastelsed WC potid on nii armsad, aga Sinu vannituppa nad värvi poolest ei sobiks, jääksid võõrkehana, sest midagi muud ei haaku nendega. Mina musta potti ei valiks. Valiks hoopis valge poti koos musta prill-lauaga. Kuna sel tootjal on tootenomenklatuuris nii must kui valge variant, siis kindlasti oleks võimalik selline komplekt saada. Meie oma kodus sellise valiku tegime ja olime väga rahul.
    Valge kraanikauss + must segisti on igati kena kooslus, sellepärast ei ole vaja muretseda 🙂

  • Avatar
    Vasta Marianne 26. oktoober 2021 at 13:22

    Ma ostsin valge poti ja nädal hiljem vahetasin musta vastu. Best decision ever, nii ilus ? Aga mul must kraanikauss ja dušiseina raam ka must.

  • Avatar
    Vasta Marianne 26. oktoober 2021 at 13:21

    Ma ostsin valge poti ja nädal hiljem vahetasin musta vastu. Best decision ever, nii ilus ?

  • Avatar
    Vasta K 26. oktoober 2021 at 13:14

    Mina paneks poti ikkagi valge, kuna must pott meenub mullegi mingi ööklubiga. Kui mahti, mine telli Hiiu Loungest süüa (nüüd on see vist Hiiu BBQ või UQ BBQ & Grill või mis iganes) ja mine külasta nende tualetti – seal on mustad potid ja saad kohe aru, kas kujutaksid seda ette enda wc´s või mitte 😀

  • Avatar
    Vasta MP 26. oktoober 2021 at 13:02

    Ma valiks ikka klassikalise, valge poti. Aga head ideed jälle pinterestist seoses mustapesukorvidega vms: https://www.pinterest.com/pin/760756562059568574/ ja nt: https://www.pinterest.com/pin/760756562059568576/

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. oktoober 2021 at 13:05

      appii, kui tuusad :D!

  • Avatar
    Vasta annu 26. oktoober 2021 at 12:55

    võta ikka valge pott, must on too weird.. valge valamu, vann ja pott sobivad väga hästi, dont worry! 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. oktoober 2021 at 13:00

      krt, KUIDAS ma teen valiku, kui osad on mingi KINDLALT valge ja teised et KINDLALT must 😀

      • Avatar
        Vasta K.D 26. oktoober 2021 at 13:44

        Kindlalt valge

        • Avatar
          Vasta Anna-Liisa 26. oktoober 2021 at 19:52

          Vali kindlalt valge lihtsalt, sest sa ei viitsi elusees neid kuivanud veejälgi jms küürida sealt musta pealt nii tihti, kui vaja oleks, et asi normaalne välja näeks. Pea keegi ei viitsi ja siis kaob selle musta poti efekt täiesti ära.

  • Avatar
    Vasta E4 26. oktoober 2021 at 12:51

    valge pott ja nt mustad need nupud vms, siis nagu matchib ülejäänud vannitoaga ( must kraan+ valge kraanikauss, valge vann ja äkki must segisti? jne), must pott oleks äge aga samas kas sinna ei jää samamoodi katlakivijäljed? Ei ole kindel muidugi.

  • Avatar
    Vasta Helina 26. oktoober 2021 at 12:51

    Ma vetsupotsi valiks ikka klassikalise valge. Ei kujutaks ette kellegi kodus musta potti ja kuidas siis kõik n-ö plekid likvideerida, kui miskit ei eristu 😀

    FB on ka mul viimasel ajal reklaamisoovitused nende led kirjadega, ma lihtsalt ei saa aru, miks see nii kallis on kohapealt ostes, kui nt Etsyst tellides tuleb ikka tuntavalt odavam..

  • Avatar
    Vasta JJ 26. oktoober 2021 at 12:49

    Pott olgu mis värvi tahes (valge!), aga peaasi, et see sulpsu ei korralda, kui paksem häda tuleb. See on kõige olulisem.
    Aga kas see Naked silt sul niiskust kannatab? On vähemalt IP44, mitte IP20?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. oktoober 2021 at 13:01

      Pidi niiskust kannatama küll 😀 Aga sulpsukontrolli ma teha ei oska 😀

      • Avatar
        Vasta JJ 26. oktoober 2021 at 13:43

        Seda ei saagi teha kahjuks. Ainult uurida foorumitest-gruppidest, et kellel on selline pott ja kuidas on lood kasutamisega. Endal just sama asi käsil, et uut ja sedakorda seinapealset potti vaja. Vitral välimus muidu täpselt selline, mida tahaksin, aga samas on funktsionaalsuse poolest mul vaja jällegi aquablade-süsteemiga potti: https://www.youtube.com/watch?v=4iA4FaH9EQY

    • Avatar
      Vasta Hanna 26. oktoober 2021 at 13:51

      Kindlasti valge pott. Kui keegi enda järelt nr 2 jälgi ei likvideeri, siis ma ei tahaks teada milline see pott siis oleks.
      Pealegi valge ei mõju liiga massiivsena ruumis.
      Valge vann, valge kraanikauss, valge pott ja mustad detailid (segistid, nupud jne) oleks stiilne ja ilus 🙂

  • Avatar
    Vasta Merili 26. oktoober 2021 at 12:40

    Must oleks mega äge, eriline, kui nii võib öelda sitapoti kohta.?‍♀️?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. oktoober 2021 at 12:58

      haha 😀

  • Avatar
    Vasta Lea 26. oktoober 2021 at 12:32

    Väga lihtne – valge vann, valge valamu, valge WC pott. poti nupu võid musta otsida, et segistitega klapiks. Minu isiklik arvamus on, et kõik peale valge on kuidagi weird.
    Mustad WC potid on kuskil ööklubis, meenub nii.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. oktoober 2021 at 12:58

      ma sinna ööklubisse pole sattunud 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 26. oktoober 2021 at 12:31

    Must näeb ilus välja ja sobib kõikide värvidega?

  • Avatar
    Vasta Kessu 26. oktoober 2021 at 12:30

    Jaa.. mul on ka must kraanikauss ja must pott. Kraanikauss on kohutav, iga piisk paistab välja aga must pott on jälle hea, midagi ei paista välja ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. oktoober 2021 at 12:52

      Ma mõtlen ka, et männikul see must kraanikauss oli viga, aga vot musta potti ma ei ole veel kohanud 😀

    • Avatar
      Vasta Lenna 26. oktoober 2021 at 14:09

      Valge ikka, aga tänapäeval on ka olemas sellised potid, kus on kiht peal, et jube kerge kõntsa maha puhastada, silikoonkattega potid.
      Töötab ka, tänan õnne, et selle isegi valisin.

      Selline https://www.grohe.ee/et_ee/euro-ceramic-wall-hung-compact-wc-with-pureguard-3920600H.html
      Gröhest saab täpsemalt küsida, nad on väga kontaktsed ja seletavad asjad hästi ära.

      Ja vesi peale tõmmates ei pritsi välja kui tõmbamise ajal kaant peal pole (see on ka tänapäeva pottidel probleem.

  • Avatar
    Vasta Mari 26. oktoober 2021 at 12:26

    Mina võtaksin küll kraanikausi ja poti ikkagi klassikalise valge. Hea lihtne koristada ka. Kujutan ette kuidas musta pealt jääb tolm ja näpujäljed inetult näha. Kraanikausilt ka. Ma valiks mugavuse koristamisel kui ilul. Ja poti võtaksin kindlalt selle mis seinal Praeguses korteris on põrandal ja no kui tüütu seda koristada on. Dushi nurga teeksin ka ilma kõrgenduseta. Maailma mugavaim asi on dushiga vannitoa põrand veega üle lasta ja äravoolu kraapida. Moppi pole vaja, puhastusvahend peale, veega üle ja tehtud.

    • Avatar
      Vasta Alis 26. oktoober 2021 at 14:52

      Musta pealt jääb jah kõik näha, tuttav ostis musta külmkapi ja seda peab koguaeg lapiga üle käima sest jäljed peal ja üldse kõik näha, olen ka sattunud wc’sse kus must pott ja no sealt absull kõik mustus näha seega pigem mitte must.

  • Avatar
    Vasta Mash 26. oktoober 2021 at 12:25

    Kindlasti ära võta must potti, suurim pain in the ass ever!! Katlakivi jääb kohe näha ja pidevalt pead puhastama!! Kui sul kraanikausiga kogemusi siis see veel hullem ? valge kraanikausiga ja valge tasapinnaga on must segisti ja dušš väga ok! Mul on sisekujundajate poolt paika pandud samuti eelmainitud kombo ja nad ytlesid et see on ilus (vannituba veel pole valmis, aga usun neid) ??

  • Avatar
    Vasta Vaike 26. oktoober 2021 at 12:24

    Musta kraanikausiga on minu jaoks lihtne, kuna ma kuivatan alati (päriselt alati) kõik segistid ja kraanikausid pärast nende kasutamist üle, aga vetsupotti seest vist ikka iga kord kuivatama ei hakkaks, seega ei tea, kui kaunis ta tegelikult oleks. Must segisti aga valge kraanikausiga, miks ta ei peaks sobima? Must ja valge on ju alati sobinud. Kuna ma saan aru, et olemasolevad värvid on roheline must ja valge, siis ma neljandat värvi enam poti kujul ei lisaks ja võtaks lihtsalt vana hea valge.