Kingiloos TERVISEJUTUD TESTIN JA ARVUSTAN

meie igapäevast vitamiini anna meile tänapäev*

26. oktoober 2021

Päris täpselt ei saa aru, mis hetkel sai troopilisevõitu suvest see, et õues rahet ja jäävihma sajab, aga noh. Siin me oleme. Otsaga selles aastaajas, kus heal juhul ühe käe sõrmedel saad need sõbrad ja pereliikmed kokku lugeda, kellel nina EI lurise või pole muud tõbe küljes. Eriti viimasel ajal muud juttu polegi kui et inimesed kordamööda haigusega siruli on.

Ma pole alati just suurim asi tervislikkuse etalon. Aga nii palju loorbereid saan küll, et mingid väiksed asjad, mille tervise hoidmiseks ära saan teha, neid teen. No näiteks et talvisel ajal toas õhuniiskuse normis katsun hoida. Megalt abiks. Ja vitamiine proovin ka nii regulaarselt võtta kui mu aju vähegi välja veab meeles pidamisega.

Miks mul vitamiinide võtmine vahel soiku jääb, on tegelt päris labasel põhjusel. Nimelt kui üks purk tühjaks saab, siis läheb meelest uus osta. Puhas õnn, et koostööpartnerid mulle aeg-ajal neid asju ikka saadavad. Ausalt kui ise peaksin meeles pidama ja ostma, siis vireleksin haledas vitamiinivaeguses. Luud oleksid D-vitamiinipuudusest hõredad nagu marliriie ja sääremarjad tõmbuksid pidevalt krampi, sest magneesiumit ei tule piisavalt peale. Ain’t nobody got time, et nii palju banaani ja spinatit süüa. Nii et selline see eluke oleks.

Sada prossa kindlalt on minusuguseid veel. Ega muidu poleks Skandinaavia Tervis tulnud selle peale, et müüa vitamiine mitme kuu varu jagu korraga. Noh ja lisaks sellele, et ei pea pidevalt meeles pidama oma vitamiinivarusid täiendada, tähendab mitme kuu jagu korraga ostmist kokkuvõttes ka soodsamat hinda. Parim järeldus sellisele diilile on vist nagu vanarahvas tavatses öelda – win-win!

Enne kui keegi mõtleb, et ahaa! Odav, järelikult kehva kvaliteediga! Siis ei. Tegelt seda odavat hinda nad saavadki pakkuda tänu n-ö hulgi müümisele, mitte vitamiinide kvaliteedi arvelt. Seda viimast nad katsuvad hoopis elu hinnaga hoida. Näiteks nende magneesium sisaldab magneesiumglütsinaati ja B6 vitamiini. Kes juba rohkem on vitamiinimaailma üksikasjadesse süvenenud kui toidupoest suvaliste kihisevate “vitamiinide” ostmine, see peaks mõistma. Et kauba headuses tõesti ei maksa kahelda.

Igatahes praegu on tõesti kõige aktuaalsem konkreetselt immuunsüsteemi tugevdamine. C-vitamiin on näiteks üks klassikaline abiline igasugu gripiperioodidel jne. Kolme kuu jagu C-vitamiiniga saab suuremast haiguste perioodist kenasti läbi seilata. Saan aru küll, et see kolme kuu ports korraga välja osta võib tunduda palju. Aga samas kui mõelda kui rehmates me iga kuu maksame kümpa Netflixi eest, kuidas nt kulleriga valmistoidu tellimus maksab mul isiklikult harva alla 20€. Kuidas toidupoodi kulub vahel täiesti märkamatult igasuguseid summasid… Ehk siis see on konkreetselt prioriteetide seadmise küsimus. Tobe ju kui mingid täiesti suvalised kulutused teed silmagi pilgutamata, aga siis vot vitamiinid krt…ei tea, siit peaks kokku hoidma. No lamp ju 😀

Ma ütlen ausalt, et kui ma sealt C-vitamiini tootelehelt loen, mille kõige poolest see hea on, siis on hulganisti sõnu, millest ma aru ei saa. Bioflavonoidid, hmm… Aga no laias laastus kui miski aitab insulti, infarkti, vähki, põletikku jms ära hoida, siis I’m in. Saab natuke reipama ja julgema sammuga sellele aastaajale vastu minna, mis meist siin Eestimaal sellise sinakashalli olekuga rahva teeb. Skandinaavia Tervise toodete valik koosneb väga vähestest toidulisanditest. Seal on tõesti ainult need esmavajalikud vitamiinid ja mineraalained, mida meie kliimas üks organism kõige rohkem vajab. Novot.

Teine asi, mida ma just praegu väga oluliseks võtta pean, on omega-3. See konkreetne õli neis konkreetsetes vitamiinides saadakse süvamerest püütud anšoovistest. Seda selleks, et õli ei sisaldaks raskemetalle jms halba, mida kõrgemates merekihtides paraku leidub. Kusjuures Skandinaavia Tervis hoiab oma toodetes lisaainete hulga üldse nii minimaalse kui saab. Kui nüüd korra tagasi vitamiinide kvaliteedi juurde põigata…
Aga jah. Jällegi üks neist vitamiinidest, mida loodan mitte võtta unustada. Seda enam, et seal vajalik D-vitamiini kogus ka hulgas. Vot ja seda saab terve aasta varu jagu ka korraga osta. Päris mõistlik vitamiini puhul, mida on soovitatav tarvitada aastaringselt.

Kes nüüd tunneb, et väga tahaks ka vitamiine, aga kohe pole võimalik suuremat summat korraga välja käia, siis neil on selline maksmise variant ka nagu ESTO Slice. Saab maksta kolmes osas, mingit intressi vms ei lisandu.

Muide, vitamiinid on mega hea kingiidee mu meelest. Eriti kui need on niiiiii hea kvaliteediga ja päriselt ülivajalikud vitamiinid. Jõulud tulemas, gripid asjad tuure kogumas, nii et täitsa soovitan kaaluda seda varianti 🙂 Ja muidugi annab kood mallukas15 teile ka 15% allahindlust. Seda kuni aasta lõpuni!

Ja ühele õnnelikule, kes klikkab FBis Skandinaavia Tervise lehele LIKE, loosin siin kommentaariumis välja terve komplekti kõiki vitamiine (sh omegat terve aasta varu). Võite siia alla kommenteerida, mis vitamiine võtate ja kas tajute nende kasutegurit?

Loe ka neid postitusi!

69 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ivika 4. november 2021 at 12:24

    Tarbin igapäevaselt c-vit, d-vit ja magneesiumi ning periooditi ka rauda. Nii et kulub omajagu 😀 Loodan ja usun, et nendest on abi.

  • Avatar
    Vasta Ülle M 2. november 2021 at 14:14

    D-vitamiini.

  • Avatar
    Vasta Ülle M 2. november 2021 at 14:12

    ..D vitamiin kulub alati ära, isegi vahetult peale suve on tase väga madal.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 28. oktoober 2021 at 15:48

    Oleme perega kõik juba pikemat aega on-off tõbised olnud, seega vitamiine kulub päris palju. C, D, mul lisaks veel raud ja probiootikumid, lapsel köhasiirup ka.. päris terveks pole saanud, aga praegu ongi jube viiruste aeg!

  • Avatar
    Vasta Lisett 28. oktoober 2021 at 11:22

    Võtan oomega kalaõlisid, olenevalt hooajast ka tsinki, C-vitamiini, D- vitamiini. Haigeks pole siiani aastaid jäänud ja oomega tõstab oluliselt ka meeleolu.

  • Avatar
    Vasta Kaie 28. oktoober 2021 at 00:59

    C-vitamiini. Kasuteguri osas ei oska kommenteerida, aga ptüi ptüi ptüi, väga tihti tõbine pole olnud.

  • Avatar
    Vasta Marii 27. oktoober 2021 at 22:26

    Mina võtan Ecoshi B-kompleks vitamiine, C-vitamiini ja D-vitamiini et talv võimalikult tervelt ja viirusevabalt üle elada.. 🙂 Olen väga rahul.

  • Avatar
    Vasta Kerli 27. oktoober 2021 at 22:21

    Ma olen ka nii kehv võtja. Kuigi endal igasugu jamasid tervisega. Aga viimati märkasin erinevust d-vitamiini võtmisega, et igasugused nö luuvalud kadusid ära, mis enne kimbutasid. Ja no omega3 on lihtsalt kõigele hea.. mõjub nii välimusele(juuksed, nahk) kui ka sisemusele.

  • Avatar
    Vasta Merit 27. oktoober 2021 at 20:22

    Enam-vähem järjepidevalt igapäevaselt võtan D-vitamiini, sest selle tase kipub väga madal olema. Covid-kõrgajal manustan ohtralt C-vitamiini ja vähemalt psühholoogiliselt on küll tugevam tunne :). Magneesium on viimasel aastal olnud väga vajalik abiline ning tulemus on kohe tuntav- jalakrampe ei ole ning uinumine läheb lihtsamalt. Skandinaavia Tervis on minu jaoks täitsa võõras firma, aga tundub väga sümpaatne ja nii äge kontseptsioon mitme kuu varu korraga pakkuda. Igal juhul kavatsen ära proovida, sest talveks sooviksin multivitamiine ja tahaksin teada, kas selle firma D-vitamiin suudaks mu D-vitamiini taset lõpuks normi viia.

  • Avatar
    Vasta Maarit 27. oktoober 2021 at 19:35

    Juuksevitamiine võtan.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 27. oktoober 2021 at 18:09

    D-vitamiini ja biotiini võtan.

  • Avatar
    Vasta Kerli 27. oktoober 2021 at 12:55

    C ja D vitamiini võtan pm aastaläbi ja olen üldiselt kogu aeg terve.

  • Avatar
    Vasta Merili 27. oktoober 2021 at 12:08

    Uuri vitamiiniabc.blogspot.com, mida millega võtta ja millal. Ntks d3+k2 oli koos oluline

  • Avatar
    Vasta Liis 27. oktoober 2021 at 10:53

    Võtan vitamiine – mees naerab, et oleme nagu vanurid. Sest nimekiri on tõesti pikk – omega, D, C. Harva ja kuuriti võtame multivitamiine, vahepeal võtsime küünte tugevdamiseks kaltsiumi, siis jälle mingeid küüne/juustevitamiine või hoopis B-12. Et ikka katsun lisada, et immuunsus parem oleks. Õnneks seni on olnud ka, et ehk siis ikka on kasu?!

  • Avatar
    Vasta Sille 27. oktoober 2021 at 09:38

    Minul sama probleem, et unustan neid koguaeg võtta. Kui kapi peale silmale nähtavasse kohta tõstan siis ikka võtan. Magneesiumi puudus annab endast kõige kiiremini märku ja seda kõige korralikumalt. D ja C vitamiini harvem kui peaks.

    • Avatar
      Vasta MrsG 27. oktoober 2021 at 11:10

      C- ja D- vitamiin sügis-talvisel perioodil ja magneesium kui meelde tuleb

  • Avatar
    Vasta Sandra 27. oktoober 2021 at 09:25

    Ma just eile hakkasin uurima, et peaks midagi juurde võtma. Kindlasti tahan Dvit ja B grupi vitamiine. Mälu ja närvide tase ei anna enam edasi lükata seda!

  • Avatar
    Vasta Kaija 27. oktoober 2021 at 09:12

    D, C, B, Mg, jne aga peale pikaajalist haigust on alati seleen. Lapsed alati saavad D vitamiini.

  • Avatar
    Vasta Kati 27. oktoober 2021 at 02:40

    Hetkel tarbin D vitamiini ja B-kompleksi, aga alati on kodus varuks sipelgapuukoore kapslid ja C-vitamiin. Need aitavad väga hästi, kui külmetusnähud ilmnevad. Võtta mitu tükki korraga ja üldjuhul järgmisel päeval juba palju parem olemine.

  • Avatar
    Vasta Jaana 27. oktoober 2021 at 01:05

    C ja D vitamiini

  • Avatar
    Vasta Anu 27. oktoober 2021 at 01:03

    Võtan sügisest kevadeni D, K, Zn ja haiguste perioodil C vitamiini. Mõtlesin just, et Mg oleks ka vaja, närvid tuksis. Täna ostsin piimhappebaktereid, võtnud veel pole.

  • Avatar
    Vasta Sille 26. oktoober 2021 at 23:13

    Mul oli B12 sellises miinuses, et jube. Ise ei osanud selle peale tullagi, et kõigesööjana see võib mu hädade põhjuseks olla. 😀

  • Avatar
    Vasta Epp 26. oktoober 2021 at 23:00

    Praegu igal hommikul:magneesium, d vitamiin, c vitamiin, tsink ?

    • Avatar
      Vasta Anu 27. oktoober 2021 at 01:06

      Kas Mg ka hommikul? Ma olen aru saanud et seda parem õhtul võtta

  • Avatar
    Vasta Tuuliki 26. oktoober 2021 at 22:36

    Ei ole eriline vitamiinide sööja, sest unustan koguaeg võtta, aga just hiljuti ostsin c vitaminii ja proovin nüüd tublilt seda tarbida.

  • Avatar
    Vasta Merlin 26. oktoober 2021 at 22:32

    Praegu krõbistame tütrega rauda ja iga aasta D-vitamiini

  • Avatar
    Vasta Laura 26. oktoober 2021 at 22:29

    Võtan C ja D vitamiini (v.a suvekuudel)

  • Avatar
    Vasta Kaisa 26. oktoober 2021 at 21:33

    Võtan igapäevaselt D-vitamiini, omega-3 ja C vitamiini ca üle päeva. Lisaks teen magneesiumi ja raua kuure. On küll tunda, et mõjub, kuna koos regulaarse liikumise ja trenniga ei ole ammu (ptüi-ptüi-ptüi) haige olnud. 🙂

  • Avatar
    Vasta Leili 26. oktoober 2021 at 21:05

    Me võtame praegu terve perega d-vitamiini. Mina võtan veel magneesiumi õhtuti sest jalakrambid ei lase magada muidu ja placent activ juuksevitamiinid. Magneesium töötab hästi, kohe annab tunda kui pole võtnud ja juuksevitamiinid toimivad ka. Pea on beebijuukseid täis?

  • Avatar
    Vasta Maria 26. oktoober 2021 at 21:04

    Talvisel ajal olen endale ikka õpetanud külge kombe D-vitamiini võtta, samuti peab mõned korrad aastas magneesiumikuure tegema, muidu on jalad krampis. Ja kui talvel suunurgad katki lähevad ja ära ei taha paraneda, on aeg B-vitamiini sööma hakata. Ehk siis ei taju võib-olla nende kasutegurit, küll aga seda, kui need puudu on 😀

  • Avatar
    Vasta Karen 26. oktoober 2021 at 20:54

    Võtan magneesiumi, zinki, c vitamiini, D, biotiini. Imetava ema rõõmud?

  • Avatar
    Vasta Maria 26. oktoober 2021 at 20:19

    Võtan d-vitamiini ja viimati soetasin kalaõli et omega-3 saada. See õli on küll söödav, siiski tableti kujul oleks tegelt ilmselt palju mugavam/maitsvam. Seega kui õli otsas siis tuleb jälle otsida, seekord valisin õli sest selles oli tugev annus EPA ja DHA-d, häid tablette tundub olevat raskem leida 🙂
    Omega-3 soetasin tegelikult sellepärast et see peaks aitama depressiooni vastu võidelda (mõned kliinilised uuringud väidavad nii).

  • Avatar
    Vasta Hanna 26. oktoober 2021 at 20:18

    Eelmisel talvel võtsin multivitamiini ja tundsin küll head mõju. Selleks talveks ei ole veel vitamiine soetanud.

  • Avatar
    Vasta Liis 26. oktoober 2021 at 19:57

    Vasospasmi tõttu võtan letsitiini ja omega3, lisaks veel d vitamiini, muidu oleks imetamine ikka väga valus.

  • Avatar
    Vasta Jaanika L 26. oktoober 2021 at 19:39

    D vitamiini ikka võtame perekondlikult kui päikest vähe. C vitamiin ka nüüd sügisel käigus 🙂
    Ise muud peale nende ei tarbi aga mees on väga vitamiinide usku ja oleks tore väike üllatus teha 😉

  • Avatar
    Vasta Karin 26. oktoober 2021 at 19:36

    Võtan D-vitamiini, aga mälu veab tihti alt ja unustan võtta?

  • Avatar
    Vasta Liis 26. oktoober 2021 at 19:32

    Võtan ka Omega3, C- vitamiini, D-vitamiini, tsinki, B12 ja kui meelde tuleb kollageeni ja sügistalvisel perioodil ühte kompleksi, kus on beeteklükaan, tsink, küüslauk, seleen ja veel mõni oluline mineraal sees ?. Töötasin 5 aastat loosuspoes, tean nii mõndagi vitamiinidest ja omajagi enda peal ikka järgi neid proovitud ?. Siiamaani 2 aastat polnud nohus ka. Aga nüüd niitis covid ikka mu maha.

  • Avatar
    Vasta MP 26. oktoober 2021 at 19:20

    Vitamiinid kuluvad alati täiega ära. Ennist jõin endale sisse ühe lahustuva, sest muud pole. Oleks materiaalselt võimalik, siis oleksin koguaeg vitmiinidega hästi varustatud. Isegi vb liiga hästi? 😀 Täna just jäin haigeks. Varahommikul juba ajas ülesse, et pidevalt vaja nuusata ja nuusata ja väga kehv uni oli ka ning hommikul sellevõrra magasin kauem, kui muidu ja kurk valus ja täiega nohu. Pikemalt heietama ei hakka, aga vitamiinid praegusel ajal kuluvad ära küll. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kairixxx 26. oktoober 2021 at 19:16

    Võtan tsingiga C vitamiini ning D vitamiini. Aga vitamiinivaru võtaks küll! ?

  • Avatar
    Vasta Katrin 26. oktoober 2021 at 19:13

    D, C, Mg, tunduvad toimivat. Muidu oli pidev väsimus ja tõbine olek. Nüüd on nagu vähemaks jäänud.

  • Avatar
    Vasta Helen Jürisson 26. oktoober 2021 at 19:03

    Võtan c, d-vitamiini ja magneesiumi. Komplekti sooviks küll.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 26. oktoober 2021 at 19:01

    Olen võtnud erinevaid ikka omast arust korralikumalt kui kunagi varem. D, C, B , kaltsiumi ja magneesiumi ja biotiini ka. Aga kasu nagu oleks võinud rohkem olla, olin septembris grippi moodi haiguses ja nüüd sai koroona kätte. Imuunsus ikka nüüd nii maas kui olla saab, tuli suur ohatis lõua otsa veel.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 26. oktoober 2021 at 18:56

    Ikka d-vitamiini võtnud ja magneesiumi, B-vit ka vahepeal. C-vitamiini ka, ei tea kas kasu on otseselt olnud, olin septembris grippi moodi haiguses ja nüüd koroona otsa, et nüüd imuunsus küll nii madal, et kuluks ära selline varu. Ilge suur ohatis ka veel tuli lõua otsa.

  • Avatar
    Vasta Mammmu 26. oktoober 2021 at 18:55

    Kasutan a ja e vitamiini, samuti k vitamiini, kaltsiumit d-vitamiiniga, rauda, multivitamiini, biotiini, oomegat niiet võit kuluks ära megalt ikka ?

  • Avatar
    Vasta Aureliisu 26. oktoober 2021 at 18:51

    Vana hea d vitamiin ja c+zn kihisev tablett. Ei oska kosta, kas mingit erilist vahet on tunda, üks hooajaline nohu on läbi pöetud, loodan, et enne kevadet kordama ei pea. ?

  • Avatar
    Vasta Liis 26. oktoober 2021 at 18:47

    Kusjuures mina olen selline, kes apteegis käies küll vaatab vitamiine, aga ma kunagi ei osta hinna pärast ja nii ma siis elan ilma vitamiinideta. Siiano olen küll hakkama kuidagi moodi saanud ? aga ma olen enam kui kindel, et tegelikult peaks neid ikkagi tarvitama. Loodan, et kui ma peaksin võitma ja vitamiine võtma hakkama, siis saan lõpuks aru ka et need ikka head on ja jään ka edaspidi tarvitama ?

  • Avatar
    Vasta Sirle 26. oktoober 2021 at 18:26

    D-vitamiini võtan kui meeles on ja C-vitamiini ka. Praegu kõik otsakorral.

  • Avatar
    Vasta Kristi 26. oktoober 2021 at 18:16

    Igapäevaselt võtan c- ja d-vitamiini ning omega-3e. Põletikulise liigesehaigusega elades on omega-3 olnud mulle suureks abimeheks. ?

  • Avatar
    Vasta Maarja 26. oktoober 2021 at 17:55

    Hetkel kasutusel D3, tsink (vedelal kujul), c-vitamiin, biotiin ja L-Lysine. Lisaks retseptiga raud, kuna olen aneemik. Ilma nendeta oleksin puhta zombie.

  • Avatar
    Vasta Doris 26. oktoober 2021 at 17:51

    Võtan D-vitamiini nagu tubli põhjamaalane ikka, lisaks ka D-mannoosi, mis ei ole küll vitamiin, aga mainin lootuses, et ehk keegi teine kroonilistes põiepõletikes vaevleja saab ideid ja abi (paistab täitsa funkavat).

  • Avatar
    Vasta Kätlin 26. oktoober 2021 at 17:39

    Hetkel võtan d – ja c- vitamiini, silmade jaoks vitamiini, ivybears’i juustele. Neid viimaseid võtan täpselt nii palju, kui ühest purgist veel alles on. Kuna maksavad omajagu, siis pidevalt neid ei osta. C-vitamiini tarbin sellepärast, et ema andis ühe megasuure purgi, mida ise ei jõua ära tarvitada. See kaotab enne kehtivuse, kui tabletid otsa saaksid. Aga regulaarselt tarbingi vaid d- vitamiini.

  • Avatar
    Vasta K 26. oktoober 2021 at 17:38

    Minu menüüs on d-vitamiin ja magneesium. Oomega oleks ka kindlasti vajalik, olen kuulnud, et me siin Eestis peaks kõik ka seda juurde võtma.

  • Avatar
    Vasta Kristhel 26. oktoober 2021 at 17:26

    B12, C, D-vitamiini võtan kindlasti . Aegajalt omega-3, rauda, boulardiid jne ka.

  • Avatar
    Vasta Tiina P 26. oktoober 2021 at 17:16

    Raud ja D-vitamiin ✌️

  • Avatar
    Vasta Elisabeth 26. oktoober 2021 at 17:14

    D-vitamiin, B-vitamiin ning magneesium on peamised, kui just ei unusta 😀 Kui oleks varu olemas ja tõesti iga päev võtaks, tajuks ilmselt ka mõju rohkem.

  • Avatar
    Vasta Mariann 26. oktoober 2021 at 16:59

    Ma pole kunagi olnud kohusetundlik vitamiinikrõbistaja. Kui on meeles, siis võtan, kui ei ole, siis puudust ka nagu ei tunne. Seda kuni viimase, kolmanda raseduseni, mil vedelesid voodis nagu laip ega jaksanud midagi teha. Diagnoos: väga madal D-vitamiini tase. Hakkasin sööma vitamiine ja eluvaim tuli tagasi. Nüüd võtan korralikult ja surun mehele ning kolmele tütrele ka iga päev sisse.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 26. oktoober 2021 at 16:59

    Võtame C- ja D-vitamiini. Täpselt ei teagi, kas asi tugevas uskumises või tõesti töötavad 😀

  • Avatar
    Vasta Marika 26. oktoober 2021 at 16:40

    Mina võtan aastaid Ecosh firma vitamiine. Eriti oluliseks pean Sipelgapuukoort, tänu millele olen lahti saanud põiepõletikust, närvipõletikest, mao probleemidest ja gripp pole mind kätte saanud juba pikki aastaid.
    Lisaks võtan D vitamiini ja samuti Omega-3 ja C vitamiini. Tegelikult olen ma vitamiinide hull, selles mõttes, et võtan ka B-vitamiini komplexi, Magneesiumi ja Kaltsiumi. Kuna ma ei toitu tervislikult (selles suhtes, et ei näri juurikad ja puuviljade fänn ka pole). Hetkel imetamise tõttu võtan ainult imetamise vitamiine, seal peaks kõik hää kraam sees olema.

    Vitamiine võttes, tuleks jälgida kindlasti mida ja kuna ja kuidas võtta. Osasid vitamiine ei tohiks koos võtta. Näiteks D ja Kaltsiumi. D vitamiini peaks võtma pigem peale lõunat koos rasvasema toiduga. Magneesiumi peaks võtma enne magama minekut. B vitamiini peale hommikusööki. Osasid vitamiine ei tohiks võtta koos koffeiiniga (näiteks raud) jne. Lisaks tuleb juua palju vett. Ja C -vitamiin on kasulik kõigile. Aitab paljudel vitamiinidel imenduda. Ma arvan, et enda immuunsuse tõstmine vitamiinidega on parim lahendus lisaks pole väsimust, peavalusid ega midagi muud mille üle kurta. Oluline on lihtsalt järjepidevus ja kannatlikkus. Vitamiine tuleb järjepidevalt võtta vastavalt vajadusele ja aastaajale siis on sellest ka kasu. Paljud võtavad pool purki ära ja viskavad käega…

  • Avatar
    Vasta Mari-liis 26. oktoober 2021 at 16:39

    Hetkel rauda ja biotiini kus on erinevad ained juba sees nagu tsink ja seleen .üldjuhul suudan korralikult neid võtta aga kui otsa saavad siis unustan pidevalt ära ,et oleks aeg uusi osta ?

  • Avatar
    Vasta Kessu 26. oktoober 2021 at 16:39

    Hetkel võtan multivitamiine ja vahepeal c vitamiini veel lisaks.

  • Avatar
    Vasta Kristina 26. oktoober 2021 at 16:38

    Hetkel tarbin D3, C-vitamiini, biotiini, boulardiid ja probiootikume.

  • Avatar
    Vasta Raili 26. oktoober 2021 at 16:36

    D-vitamiini, loodetavasti on kasu 😀

  • Avatar
    Vasta Helen 26. oktoober 2021 at 16:34

    Peale seda kui hakkasin võtma igapäevaselt magneesiumi ja tsinki, siis on juuksekasv hoo sisse saanud ja samuti on küüned tunduvalt tugevamad. Enne kippusid küüned kihiti katki minema, enam seda muret ei ole. Lisaks eelmainitule võtan igapäevaselt ka d-vitamiini.

  • Avatar
    Vasta Kairi Mägisalu 26. oktoober 2021 at 16:33

    Hommikut alustan kalamaksaõliga, päeva peale d ja c vitamiin, ja õhtul enne magama minekut magneesium. Iga natukese aja tagant teen ka sidruni/ingveri vee kuuri.

  • Avatar
    Vasta Kairi 26. oktoober 2021 at 16:31

    Hommikut alustan kalamaksaõliga, päeva jooksul c ja d vitamiin ja õhtul enne magama minekut magneesiumi.
    Iga natukese aja tagant teen ka sidruni ingveri vee kuuri.

  • Avatar
    Vasta Heidi Rettel 26. oktoober 2021 at 16:27

    Aastaringselt tarvitan D-vitamiini. Aeg-ajalt Omega3 ja B kompleks. Praegu on menüüs ka Q10 ja C vitamiin.

  • Avatar
    Vasta Kady 26. oktoober 2021 at 16:25

    D- vitamiini üritame kõik võtta, aga mälu veab alt 😉 . Panin purgid kapile, siis oli iga päev meeles. Kuna lapsele hakkasid Moomie D- vitamiinid väga maitsema, siis pidin ära peitma.

  • Avatar
    Vasta Annika 26. oktoober 2021 at 16:20

    Hetkel võtan ainult dvitamiini, siis kui meelde tuleb ? ilmselt tajuks mõju paremini kui järjepidevalt võtaks ?

  • Avatar
    Vasta Annika 26. oktoober 2021 at 16:19

    Hetkel võtan ainult dvitamiini, siis kui meelde tuleb ? ilmselt tajuks mõju paremini kui järjepidevalt võtaks ?