KODU

kuidas ma enne kardinateta elasin?*

28. oktoober 2021

Mulle on alati meeldinud, kui kodus on kardinad ees. Isegi kui me räägime siin ainult nendest õhukestest päevakardinatest – ikka annavad nad toale kuidagi hubasust ja soojust. Küll aga pean ma tunnistama, et kõik minu kardinad on eelnevalt ostetud Jyskist või Hemtexist ja millestki “paremast” ma puudust ei tundnud, sest noh, mida sul olnud ei ole, ei tea ka igatseda. Siis aga kirjutas mulle Dever, et nad nägid, et mul pole uues kodus kardinaid ja et nemad tahaksid mulle enda tooteid soovitada. Best soovitus ever!

ENNE
NÜÜD

Esiteks oli minu jaoks hämmastav, kui ruttu kõik valmis sai. Mul olid enne laes vanade kardinate siinid ja ma arvasin, et siin on siin – saab uute kardinate jaoks ka kasutada. Nüüd sain teada, et uued siinid ei maksa oluliselt palju, kui vanemad mudelid, aga issand jeesus, kui ludinal nad liiguvad. Reaalselt ma saaksin vist väikse sõrmega oma kardinaid kinni-lahti tõmmata. Igatahes võtsid nad vanad siinid maha, panid uued asemele, kardinad ette ja isegi ära aurutasid nad need kardinad, et nad imeilusad oleksid. Ja vaadake nüüd pilte ja öelge, et nad ei ole… Reaalselt tunni ajaga oli kolme toa üldmulje 100% uus. Soe, hubane ja ilus! Ma poleks arvanudki, et ma kardinaid nii väga igatsesin. Ja kui ma täiesti aus olen, siis mul pole iial külgkardinaid olnudki! St nagu kahte rida kardinaid, nagu hotellides. Männikul panin lihtsalt suvel õhukesed kardinad ette ja pimedamal ajal vahetasin nad paksemate vastu.

ENNE
NÜÜD

Magamistoas oli kardinatel veel eriti suur tähtsus, sest nagu te enne pildilt näete, on seal seinas väga kole radikas, mille suhtes ma alguses mõtlesin, et lasen sinna ümber ehitada mingi puidust asjaduse, aga Dever ise soovitas, et teeks kardinad terve seina ulatuses, mitte ainult akna juurde. Nii hea soovitus, sest nüüd näeb tuba sada korda parem välja, ma ei pea hakkama radika ümber midagi välja mõtlema ja magamistuba on automaatselt MÕNUS. Seda enam, et mul on seal juba pimendavad rulood ja kui ma sinna ette veel pimendava kardina tõmban, siis ma magaks nagu mõnusas koopas. Reaalselt mul oli vahepeal probleem, et ma ärkasin isegi lasteta umbes kell 8 üles, aga nüüd magan suvalt kella kümneni, sest mul pole reaalselt aimugi, mis kell on, sest tuba on KOTTPIME. Reaalselt väiksed luksused siin elus.

Eriti hea on see veel laste lõunaune ajal, sest kõik lapsevanemad teavad vist seda mure, kui üritad neid lõunaunne panna, aga õues on jumala valge. Mul enam seda probleemi ei ole – kardinad ette ja uni tuleb loetud minutitega. Nii neil, kui mul 😀

ENNE
NÜÜD

Kui väga ma ei unistaks minimalistlikust Pinteresti lastetoast, siis pean ma leppima sellega, et lastel on palju mänguasju ja tuppa need ära mahtuma peavad, seega andke andeks mulle see veidi segamini tuba, sest ma ausalt koristasin seda ja rohkem korda seda teha võimalik ei ole. Mitte, et see mind tegelikult häiriks, sest toas on kõik laste lemmikasjad ja midagi ära võtta võimalik ei ole. Sellegipoolest peate te ka ise tunnistama, et need kardinad annavad toale NII palju juurde, et midagi hullu kohe.

Mul on nii hea meel, et Dever aitas mul ise ka värvi valida: elutoas ja magamistoas on sama naturaalvalge toon. Lastetuppa mõtlesin ise ka sama võtta, aga nemad soovitasid halli. Üli hea valik, sest see hall sobib sinna ideaalselt. Kaalusin ise ka roosat, aga lõpuks jõudsime järeldusele, et see oleks toa liiga roosaks teinud. Seda enam, et äkki on tüdrukud kunagi selles eas, et roosa pole enam teema, seega on roosat seina lihtne üle värvida, aga kardinate vahetus läheks kallimaks. Hall sobib aga kõigega ja seega kõige loogilisem valik.

Oluline aspekt, mida ma pean veel kindlasti teile vajalikuks välja tuua on see, et klassikalised “pimendavad tekstiilkardinad”, mida poodidest leiab, ei ole reaalselt 100% pimendavad. Reeglina on tegemist hämardava funktsiooniga ehk DIMOUT kangastega, mida ainult nimetatakse pimendavateks. Selliste kangaste puhul kehtib reegel- mida heledam on kangas, seda rohkem laseb valgust läbi,  mida tumedam, seda rohkem hämardab. 
Need kangad, millest mulle kardinad valmistati on 100% pimendavad vaatamata värvitoonile. See on turgudel võrdlemisi haruldane leid ja seega kui keegi soovib heledaid või mis iganes muus värvitoonis külgkardinaid, mis reaalselt teevad ka toa pimedaks, siis Deveri kardinasalong on õige koht mida külastada!

Kui ma instas kardinaid näitasin, siis sain ma nii palju küsimusi, et palju need kardinad maksma läksid. Eks see oleneb muidugi sellest, et kui suured on su aknad ja millised kardinad endale valid, aga lihtsalt nii infoks saan öelda, et minu kolme toa kardinad, mille sees olid siis mõõtmine, päevakardinad, pimendavad kardinad, vanade siinide eemaldus, uute paigaldamine, kardinate ette panemine ja aurutamine läks kokku maksma 2 662.80 eurot. Jah, see ei ole odav lõbu, aga see on ikka väga pikaajaline väljaminek ja nagu näete, annab kodule nii palju juurde! Ja et see väljaminek teile natukene kergem oleks, siis kood MALLUKAS annab teile aasta lõpuni 15% soodustust. Tean, et mõned lugejad on seda juba kasutanud ja ootavad põnevusega enda koju ka uusi kardinaid, nii et ma saan teile kohe päris kindlasi lubada, et seda väljaminekut te ei kahetse.

*Postitus sündis koostööd Dever aknakatetega

Loe ka neid postitusi!

11 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Tyy 30. oktoober 2021 at 00:34

  Kas tohib küsida, mis jubinad sul elutoa laes on ? Lambi ja akna vahel ?

  • Avatar
   Vasta Mariine 30. oktoober 2021 at 15:12

   Õhupall tundub

   • Mallu
    Vasta Mallu 30. oktoober 2021 at 16:42

    On jah 😀

 • Avatar
  Vasta Mariine 29. oktoober 2021 at 15:43

  Meeletu hind, aga eks seal on kvaliteet ja töö taga.
  Kui sissetulekud seda ei võimalda, siis tuleb teiste piltide pealt nautida ja Jyski omadega edasi elada.

  Ilusad on küll.

 • Avatar
  Vasta Kati 29. oktoober 2021 at 11:55

  Väga kena lõpptulemus! Magamistoas loob see seinast-seina lahendus palju luksuslikuma ilme. Jääb mulje, et terve seina ulatuses on aken.
  Ma ise pooldan ka ainult seinast-seina ja laest-põrandani lahendusi – need jäävad kõige kaunimad.
  Lastetuppa oleks valinud veidi heledama halli (u sellise nagu laste nimed seinal või vaip), seda mõeldes just pimedale ajale, lambivalgusele ja seina suurusele. Päikeselisel päeval ja avatud olekus ei ole ka tumedamal toonil miskit viga, aga nagu piltideltki näha, siis hele toon annab elutoas ja magamistoas nii palju õhulisust ja helgust juurde. Need on toonid, millest inimene ei väsi.

 • Avatar
  Vasta Kristina 28. oktoober 2021 at 20:57

  Vau, mida hinda! 😀 Aga tulemus on muidugi imeilus!

 • Avatar
  Vasta Anneli 28. oktoober 2021 at 19:46

  Kas hind tuli kokku 2662€ või 662€?

  • Mallu
   Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 19:51

   ikka 2662

 • Avatar
  Vasta Katre 28. oktoober 2021 at 18:26

  Mari tuppa ei pannud neid kardinaid?

  • Mallu
   Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 18:49

   Mari tuba on paras ladu praegu 😀

 • Avatar
  Vasta Maaarissss 28. oktoober 2021 at 17:17

  Kolides tahtsin uusi kardinaid osta ja köik mis olid minu nöuetele vastavad, maksid ühe toa akente ette ~300€, seega isiklikult olen üllatunud löpphinnaga. Seal ju ikkagist paigaldused ka, mitte ainult kardinad.
  Magamistoas tasub talvel arvestada sellega, et radikas ei pruugi tuba korralikult soojendada kui kardinad ees on. Radikas soojendab kardina taguse ära ja termostaat arvab et kogu tuba on soe.