Uncategorized

olen oma elu vist valesti elanud

2. november 2021

Nagu te teate (ma eeldan), siis oleme me laupäevast alates reisil olnud. See idee sündis mul Türgis käies, sest seal oli nii palju lapsi ja mul tekkis kohe süümekas, et ma ilusat ilma ja päikest ilma oma pudinateta nautimas käisin. Kuigi jah, kõik, kes kunagi sellise amee lastega reisinud on, teavad ilmselt isegi, et just eriline puhkus see ei ole, aga no saate mõttest aru küll.

Ainuke point on aga selles, et üksinda kolme lapsega reisida tunduks horror. Mingit sõbrannat kaasa kutsuda, et ta aitaks mul lapsi kantseldada, tunduks ka natukene nadi, sest mingit erilist puhkust ei oleks sellest tallegi. Nüüd te raudselt küsite, et miks ma siis ometi Gerdiga ei tulnud, aga ma tahaks meenutada, et tal on ka laps, mistõttu oleks me siis reisinud hoopis nelja lapsega, mis tundub hetkel veel täiesti utoopiline arv lapsi, kellega nädal aega kuskil pidevalt tegevust otsida.

Seega tunduski kõige loogilisem küsida Kardo käest, et kas ta tahaks meiega koos reisile tulla. Ta tahtis küll ja mure oligi lahendatud. Ma ei osanud arvata, et see aga omakorda nii palju jutuainet tekitada võib, sest mul polnud õrna aimugi, et me Kardoga oleme Eestimaa ainukene lahutatud paar, kes peale lahutust hästi läbi saada julgeb.

Kuna ma olin meie reisiideest enne bloginud ka, siis ma ei arvanud, et see inimestes nüüd nii palju imestust tekitab, aga kohe kui esimesed storyd üles panin, hakkasid tulema kirjad, et issand, kas see on Kardo? MIKS te koos reisil olete?! Kas te magate ühes voodis?!

Kes instas mind jälgib, siis täna sain ma sinna “toreda” kirja, kus inimene süüdistas mind selles, et kuidas ma julgen oma lastele nii teha, et “maalin neile pildi sellest, et oleme õnnelik pere, aga tegelikult oleme lahus.” Kuidas julgeme?! Kas ma üldse oma lastele ei mõtle?

Ma siis natukene hakkasin esimest korda mõtlema ja sain aru, et kirjutajal oli õigus: laste hüvanguks peaksime me tõepoolest Kardoga mitte iial suhtlema. Selles suhtes, et kui lahku mindud juba on, siis viisakas oleks ikka teineteist vihata, lastele rääkida, milline l*ts üks või teine on, omavahel mitte sõnagi vahetada ja emmale-kummale alimendid peale visata. Muidu pole ju ikka õige lahutus! Vot SEE jätab lastele mõnusa turvatunde sisse, et emme-issi on ikka LAHUS, mitte sõbrad, jumal hoia. Ja edaspidi üritame Kardoga hoiduda ka sellest, et me üldse ühte ruumi satuksime, sest muidu lapsed hakkavad veel mõtlema, et me teineteist ei vihkagi. Õige oleks ikka ennast üksikvanemaks kutsuda ja üldse peaksin ma vist laste hooldusõiguse 100% kohtu teel endale nõudma, sest kaua see Kardo üldse teesklema peaks, et tal huvi nende lastega kohtuda või aega veeta on? On tõesti aeg lõpetada lastele selle pildi maalimine, et vanemad peale lahutust saaksid hästi läbi saada, või veel hullem, sõbraks jääda. Mida ma endale õige luban?

Praegu ka seda postitust kirjutades kuulen, kuidas Kardo lastega teises toas asjapeitust mängib. Peangi nüüd kiirelt lõpetama, sest muidu jäävad lastele sellest reisist äkki veel mingid toredad mälestused. Seda küll tarvis pole.

Siinkohal tahan südamest tänada kirja saatjat, ilma temata oleksin ma veel ehk enda laste psüühika täisa pekki keeranud, aga nüüd olen juba tänaseks õhtuks planeerinud Kardoga laste ees ühe korraliku karjumismaratoni ja välja valinud paar taldrikut, mida vihahoos vastu seina purjuks taguda. Laste nimel (L).

Issand, selle unustasin ju mainida, et Kardo magab elutoas, lahtikäiva diivani peal. Loodan, et see sobib?

Loe ka neid postitusi!

48 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Triinu 5. november 2021 at 22:40

    Tunnistad, et kasutad Kardot lihtsalt ära lapsehoidmise eesmärgil ja siis räägid õnnelikust perest?
    Juu lugeja salvas ikka valusat kohta.

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. november 2021 at 22:50

      Aga palun ütle mulle, MIS muu põhjus mul peaks veel eksabikaasaga reisimiseks olema, kui et ma vajan tema abi lastega? 😀 Kas lastega tegelemine ja reisimine peaks teda õnnetuks tegema?

      Mullle tundub, et keegi on hoopis sul mingit valusat kohta salvanud 😀

  • Avatar
    Vasta Ohsaissand 4. november 2021 at 14:39

    Ei, sa ei ole ainus lahkuläinud inimene, kes oma eksiga läbi saab. Olen ka oma eksabikaasaga mitmel välisreisil käinud – mis teha, kui ta on üks vähestest, kes minu napakate ideedega kaasa viistib joosta? Lapsi küll ei ole, aga kui oleks, siis ilmselgelt suhtleks ikka samamoodi tihedalt. Mul abi vaja, ta aitab, tal abi vaja, ma aitan… Täitsa normaale mu meelest. LOllakad on need, kes arvavad, et lahku minnes peab teineteist vihkama

  • Avatar
    Vasta Ingrid 3. november 2021 at 21:15

    Eks ikka inimestel tekib uudishimu ja igasugu mõtteid. Minu arvates tore, kui inimesed saavad omavahel ka edaspidi läbi, seda enam, et on ühiseid lapsi.
    Aga ju siis neil, kel tekib neid küsimusi, ei ole tutvusringkonnas selliseid suhteid 😀
    Minu elukaaslasel on poeg ning mina saan lapse emaga normaalselt läbi ja kohati isegi paremini kui mu mees 😀 et meil küll nagu ei ole midagi imelikku. Selline tore kärgpere.. mõni võib-olla võiks öelda, et võtke kõik käest kinni ja olge omette või..
    Seetõttu ei julge ise ka väga igal pool esineda, et vot näed lapse ema rääkis seda või toda, sest siis vaatavad wtf…

  • Avatar
    Vasta Kaidi 3. november 2021 at 14:07

    See on ju nii tore, et hästi läbi saate. Paljud inimesed võiks teid endale eeskujuks võtta! Niimoodi oleks tunduvalt vähem probleeme ja õnnetuid lapsi.

  • Avatar
    Vasta Nat 3. november 2021 at 09:22

    No worries, mina mõistan Sind!
    Ma olen oma eksiga lahus üle kolme aasta, jagame lapsi samamoodi nädala kaupa ning saame suurepäraselt läbi. Mõtlen just ka, et ta läheb lastega paariks nädalaks reisile ja kuna mul kodukontor ning pole vaja siin tingimata olla, pakuks end äkki kaasa 🙂
    Lisaks on mul veel ka uus elukaaslane, kes aksepteerib, et mul on varasem elu ja kellegi teisega ühised lapsed ning just viimaste huvides on parem, kui me ilma nugasid loopimata läbi saame.

    Kusjuures lastele ma ütleks, et pole selline elukorraldus mingit segadust loonud. Lapsed teavad hästi (aga nad pole ka enam väga väikesed, kooliealised), et ema ja isa on lahus. Lahku minnes otsustasime kohe, et olles elu lõpuni läbi laste seotud, peame esiplaanile seadma nende huvid ning nende pärast hästi läbi saama, mistõttu olemegi läbi nende aastate kogu aeg neljakesi ühsieid tegevusi teinud. Alguses küll rohkem ja pärast, kui mul tekkis uus kaaslane, natukene vähem olenevalt olukordade sobilikkusest, kuid päris ära pole need kunagi jäänud.

  • Avatar
    Vasta P. 3. november 2021 at 00:25

    Inimesed ikka enda mätta otsast kommenteerivad. Vb ta ise nii armukade inimene, et sellises olukorras sureks lihtsalt armukadedusest maha. Kõik ei peagi kõigest aru saama, ju ta üks neist.
    Jumala tore, et kõik koos reisile saite. Lastele parim võimalik asi üldse.

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 2. november 2021 at 23:33

    Mida ma just praegu lugesin.? Ma ei kujutaks isegi ette et ma täiesti võõrale inimesel kirjutaks et hei kas sa jagad oma eksiga voodit või.? Aga ilmselt minu viga sest mind reaalselt ei huvita ka.
    Ma arvan et selliste kirjutiste taga on tegelikult kadedus ja enamus nendest naistest on ise õnnetus suhtes ja ei julge sealt välja astuda või läksid ise nii suure tüli ja vihaga lahku ja ei suuda taluda aeda et keegi seda ka viisakalt teha saab. Ja siis sind sapiga loopides saavad nad endale kinnitada et ise elavad ikka kõige õigemini.
    Minu arvates on see nii vahva kuidas te suudate vanematena edasi toimida. Just selline peaks olema tänasel päeval lahku läinud vanemate reaalsus, mitte pikad kohtuvaidlused ja alimendid ja palju viha. Väga väga kurb et tänases ühiskonnas just sinu olukorda ebanormaalseks peetakse.

  • Avatar
    Vasta Eda 2. november 2021 at 22:24

    Ja sina tunned nüüd end hästi, et said ühe inimese avalikku höbiposti riputada? Päris hale käik ühe NORMAALSE blogija kohta!

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. november 2021 at 22:43

      Ega ma halvasti tunne jah

    • Avatar
      Vasta P. 3. november 2021 at 00:20

      Aga äkki siis ei peaks selliseid asju kirjutamagi, eks. Põhjus, miks inimesed selliselt privaatselt igast riistvara tisside vahele julgevad pakkuda või kritiseerida teiste mistahes otsuseid, on see, et nad avalikult seda ei julge. See on juba märk sellest, et inimene tegelikult saab aru, et avalikult võiks ta lihtsalt ise sattuda kriitikatule alla, eks. Ainuvõimalik selliseid debiilsusi natukenegi vähendada, ongi kõik nad avalikuks tuua. Kui ta oleks oma arvamuse enda teada jätnud, poleks Mallul midagi sellist ka postitada olnud. NIi lihtne ongi.

  • Avatar
    Vasta Tyy 2. november 2021 at 20:56

    Tead ma arvan, et me tuleme siia oma elu kogemusega ja reageerime vastavalt. Antud neiu tegi sulle märkuse, mis ei olnud mõeldud salvamiseks, aga kukkus välja vastupidi. Sul oli põhjust pahandamiseks küll, aga häbiposti asemel võib veel kord teha postituse sellest, kui kurb sa oled, et liiga tihti saad kirju, kus inimesed ei suuda aktsepteerida lahutust ja poogivad sinna juurde asju ja mõtteid, mis nende endi maailmas keerlevad. Jah see on sulle kindlasti juba väga tüütu, aina korrutada kui kenasti te hakkama saate, ses mõttes ma mõistan sind. Lihtsalt enda huvides, tuleb need kirjad mis on nagu Wh …??????? kõrvale heita. Sa ei saa muuta teiste arvamisi ja suhtumisi, ainult enda oma. Vahel on ehk abi sellest, kui jätad suhtumata- reageerimata, kui vähegi suudad. Samas mõistan, et vahel saab lihtsalt mõõt täis.

    • Avatar
      Vasta Siiri 2. november 2021 at 22:35

      Miks inimesed arvavad, et on ok kommenteerida teise elu? See ei ole lihtsalt arvamuse avaldamine, see on kius. Millist tagajärge loodeti saavutada mainitud kirja kirjutades? Ilmselgelt maha tegemiseks. Meil kõigil erinevad elud ja elame nii kuidas oskame. Meile ei saagi kõigile samad asjad meeldida ja see ongi tore ju, et oleme erinevad. Ärgem mustake teisi. Ja kui inetult käitud, võta vastutus oma sõnade eest!

    • Avatar
      Vasta V 3. november 2021 at 00:54

      Oled väga kenasti kirjutanud, et inimene ei saa muuta teiste arvamusi ning suhtumisi ning vahel on abi sellest kui inimene jätab regeerimata. Miks see tore lause ei kehti selle naise kohta kes pidas vajalikuks teisele inimesele (keda ta isegi isiklikult ei tunne) teha märkusi tema pere, laste kasvatamise jne kohta. Viisakust ei näidanud muidugi üles ka mõnitav kirjutamise stiil ning smailid. Täiskasvanud inimene võiks osata väljendada oma mõtteid nii, et kui need ka peaks sattuma laiema ringi ette, siis ei pea inimene oma sõnavõtu tõttu piinlikust tundma. Kuna see naine nüüd tunneb, et hoopis talle on liiga tehtud, siis järelikult oligi tema eesmärk vaid “ära panemine” ning “häbipostis” olek on täiesti õigustatud.

  • Avatar
    Vasta Triinu L 2. november 2021 at 20:32

    Mu meelest on SUPER ÄGE, kui vanemad saavad peale lahku minekut hästi läbi. Täitsa tore vaadata ja näha, et selline asi on siiski veel võimalik. Viimastel aastatel on nii palju juttu olnud nendest peredest, kus lapsi hakkatakse teise vanema eest peitma, ei lubata kohtuda ja siis kritiseeritakse lastele ka veel – vot see on nõme. See, et omavahel on kehvad suhted, see on kahe täiskasvanu vaheline värk, aga lapsel peab olema võimalus mõlema vanemaga omada täisväärtusliku suhet. Laps ei ole mingi vahend, millega teisele keerata.

    Minu meelest iga inimene, kes kirjutab nii-öelda avaliku elu tegelasele oma arvamust, kritiseerimist või muud, peaks arvestama sellega, et tema kirjutis saab avalikuks ka teistele. Ja kui ei sobi see, siis hoidku enda teada. Lihtne ja loogiline.

  • Avatar
    Vasta H 2. november 2021 at 19:19

    Appi vahel tahaks küll sellistelt küsida, et kas on füüsiliselt valus ka nii loll olla. Ja see hala nüüd, et sa ta kirja ta nimega ülesse panid. Julged teha/öelda, siis julge ka vastutada.
    Ja mis exidesse ja läbisaamisse puutub, siis mu mehe ex ei saa siiani üle, et peale teda mees endale uue leidis. Mis siis, et nad olid ammu lahus ja ka proual oli uus peika, siis terve linn kuulis ikka milline pere lõhkuja libu ma olen ja kuidas nüüd lapsed isata kasvavad. Ma arvasin, et ma sattusin hullu otsa, aga ilmselt mõne jaoks on see siis täiesti normaalne käitumine.

    • Avatar
      Vasta T 2. november 2021 at 21:47

      See et su armastusel on segane ex ei tähenda et kõik sellised on. Minu olen oma ex-i naisega päris hea sõbranna nüüdseks ja samuti saab mu uus mees ja ex päris hästi omavahel läbi. Võib nimetada meid kärg pereks või kuidas tahes. Armukadedad me keegi pole, oleme sellest rääkinud ja esimesed suhted olid kõigil nn esimesest armastusest, kui ei teatud veel mida elult tahetakse ja kes sa ise ültse oled. Väga õige valik oli lahku minna, võibolla oleks kohe alguses pidanud sõpradeks jäämagi. Laps on samuti õnnelik selle üle et hästi läbi saadakse, vähemalt teab tulevikus et valesse suhtesse pole mõtet surmani hambad ristis kinni jääda.

  • Avatar
    Vasta Kristi 2. november 2021 at 17:15

    Ma annaks kõik, et ma suudaksin (kunagi kui vajdust peaks tekkima lahku minna ?) niiiiiii hästi laste isaga läbi saada. Mõnel on lihtsalt nii kibe elu, et ei saa aru, et kaks täiskasvanud lapsevanemat võiks päriselt ka hästi läbi saada peale lahkuminekut ? Mind ikka ja jälle üllatavad need pisikestes tikutopsides elavad inimesed – mõistus lihtsalt ei küündi kaugemale. Aga no sinust oleks kena kui te vähemalt eraldi lennukitega koju tagasi tuleksite ??‍♀️ Lapsed vähemalt ei saa nii traumeeritud

  • Avatar
    Vasta KätKät 2. november 2021 at 17:07

    Oh gad…Inimestel on liialt palju vaba aega. Siin kursaõega itsitanud, et kui inimestel liialt palju aega (vihakirju FBs kirjutada, tülitseda mingite suvalistega või üldse vinguda kõige kallal, mis pole üldse nende asigi), siis tasuks töö kõrvale soetada paar last ning minna samal ajal ülikooli, siis pole aega toppida enda nina teiste asjadesse. 😀 Ehk mu point – löö käega sellistele. Kindlasti on neid kirjutajaid palju, aga säästa end ja ära lasku sellistega vestlustesse. Palju jaksu edasiseks!

  • Avatar
    Vasta Hilde 2. november 2021 at 16:19

    Kõik lapsevanemad võiksid peale lahutust sellisel viisil suhelda, nagu teie. Ma isegi ütleks, et te olete super eeskuju, kuidas peaks üks-teist austama ja laste nimel olema heas sõprussuhtes edasi. Aga kuna 95% läheb lahku suure kisa ja vihaga, siis nende jaoks ongi arusaamatu, kuidas teisiti saaks. Enda egod on ennekõike, mis muud. Ja eriti see koht, KUS KARDO MAGAB?…NAGU OMG..mis küll inimestel viga on?!?!

  • Avatar
    Vasta neiuu 2. november 2021 at 15:48

    tsiisas.. minu vanemad läksid ka laiali kui olin kolmene. kahjuks ema ja isa küll on terve elu teineteist seljataga mulle mustanud, kuid sellegipoolest me jäime aeg-ajalt ikka koos nt suviti rannas käima, kuni mingi vanuseni vähemalt. kui ma praegu tagantjärele sellele mõtlen, siis ma ei taha ettegi kujutada seda, et sellepärast, et ema ja isa lahku läksid, me enam kolmekesi perena kuskil käinud ei oleks. praegu mõtlen et oleks võinud rohkemgi käia. minul isiklikult oli jumala poogen (vähemalt ma arvan et oli!) sellest et nad enam koos ei elanud ega olnud, aga lapsevanemateks nad jäid ju ikka. mind lapsena ema ja isa suhted ja see, kas nad seksivad ja musutavad või mitte, küll ei kottinud, minu jaoks nad olid lihtsalt emme ja issi :). ja on siiani, kuigi olen täiskasvanud naine. kui jõuludel või minu sünnal istumine minu pool toimub, kutsun alati mõlemad kohale pluss isa uue naise veel ka. kõik saavad omavahel normaalselt läbi. ema ja isa küll vahepeal lähevad vaidlema, aga mul jumala savi. vot nii on normaalne!

  • Avatar
    Vasta K 2. november 2021 at 15:13

    Aasta ema tiitlit siit tõesti tulemas ei ole ?? Aga samuti seda meelt, et on võimalik lapsevanema roll ja mistshes lahkumineku põhjus eraldi hoida ning pakkuda ka eraldi olles lastele normaalne pereelu. Tean peresid, kus edasine elu mõte on surmani vimma pidamine kuid tean ka positiivseid näiteid. Meie peres samuti normaalne ja sòbralik suhtlus vanema lapse isa ja tema perega. Olen oma laste ja elukaaslasega alati oodatud külaline eksi peres ja vastupidi.

  • Avatar
    Vasta K 2. november 2021 at 14:53

    Sellist asja tänapäeval ju tegelt palju ei näegi et lahutatud inimesed saavad hästi läbi.. emotsioonid keevad lihtsalt üle aga abi ka ei otsita nendega toime tulemiseks..
    Minu arust peaks ENAMUS Eesti inimesi kes on lahutanud võtma TEILT eeskuju..
    Oleks palju vähem katkiseid lapsi?
    Supper inimesed olete ???

    • Avatar
      Vasta Kristi 2. november 2021 at 15:21

      Täiesti õudne, et sa pead võõrastele inimestele üldse aru andma ?
      Maailm on hukas.
      You do you. Ja kõik ongi nii nagu olema peab.
      Kardo on super isa ja sina oled super ema, nii nagu teie suhe toimib ongi ok ja õige.
      Ära vasta sellistele kirjadele.
      Haters gonna hate.
      Ilusat puhkust!

  • Avatar
    Vasta K 2. november 2021 at 14:47

    Reis on väga hea viis teineteist taas leida. Palun mõelge selle peale õhtu lapsed magavad saate kahekesi aega veeta ja nii et mees ei magaks diivanil. See oleks niiii super kui juhtuks

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. november 2021 at 14:50

      Mina isiklikult unistan sellest, et sa uuesti selle kutiga koos oleksid, kes su esimene suudlus oli. See oleks nii ilus! Palun mõtle selle peale!!!

      • Avatar
        Vasta Kati 2. november 2021 at 15:31

        ? nii õige!

      • Avatar
        Vasta K 2. november 2021 at 20:39

        Sel kutil oma pere ammu juba ja tal läheb hästi. Mina samuti õnnelikus abielus oma kahe lapsega.

    • Avatar
      Vasta Kats 2. november 2021 at 16:42

      Wtf is this nonsense

  • Avatar
    Vasta Eku 2. november 2021 at 13:43

    Omg, see naine on nagu minu eksmees?
    Kui oled lahku läinud, siis peab ainult mustama, läbi saamist kellegile näidata ei tohi( mine tea mida teised pärast arvavad)
    Ma oleksin super õnnelik kui saaksin lapse isaga hästi läbi just lapse pärast aga tema on pähe võtnud, et kui elud on eraldi, siis tuleb teistpoolt kõvasti vihata, maha teha, ähvardada, rääkida kõigile milline l*** ta on ja kuidas kõiki üks üksikema ära kasutab…
    Minul käib selle psühhopaadiga juba 9 aastat selline trall ja nüüd saab jälle kohtuid mööda käima hakkata..
    Tervete laste tulevik on terved vanemad ja hästi läbisaamine vanemate poolt on nr 1 olgu siis lahutatud või mitte. Ma annaks kõik selle nimel, et mu hull eksmees ka sellest aru saaks. Kõige lõpuks on laps kannataja mitte meie

  • Avatar
    Vasta Aire 2. november 2021 at 13:38

    Minu mehel on vanemad, kes on lahutanud ja mõlemad oma pere. Nad saavad suurepäraselt läbi! Helistavad üksteisele ja alati räägivad, kuidas neil läheb ja mida uut. Neil on 3 ühist last. Minu arust see ongi okei, et vanemad saavadki läbi isegi siis, kui nad on lahku läinud.

  • Avatar
    Vasta Reely 2. november 2021 at 13:33

    Minu meelest on see igati normaalne,et lapse isa tegeleb lastega ja ei pea kedagi võõrast kaasa lunima.
    Mina ei kannata lapse isa varjugi aga lapsega tegeleb ja saavad omavahel suheldud.

  • Avatar
    Vasta Mia 2. november 2021 at 13:31

    Lende on nii kenaks neiuks sirgunud 🙂

  • Avatar
    Vasta F 2. november 2021 at 13:18

    Peale lahutust hästi läbisaamine näitab inimeste küpsust ja selliste idiootsete kommentaaride saatmine lihtsalt madalat arengutaset inimesena.
    Ei näeks probleemi ka samas voodis magamises. Ok, eraldi tekkidega 🙂

  • Avatar
    Vasta Vaike 2. november 2021 at 13:16

    Oot, aga kuhu jääb mööbli saagimine? Lapsed PEAVAD teadma, et kes kunagi millegi eest maksnud on, see peab selle ka endale saama. Soovitavalt aastatepikkuse sõja tulemusena.

    • Avatar
      Vasta Krr 2. november 2021 at 14:36

      Hahaaa, just-just, seda ka ei tasuks ikka unustada :D!

      • Avatar
        Vasta Tiina 2. november 2021 at 15:55

        siis pole vaja ju saagida, kui maksja teada 🙂

  • Avatar
    Vasta P 2. november 2021 at 13:14

    Mina näiteks saan oma lapse isaga samuti väga hästi läbi. Vahest helistame üksteisele ja räägime, kuidas meil läheb. Olgugi, et kummalgi meil on uued pered, läbi saame omavahel kõik. Kuigi tuleb tõdeda, et alguses vist osad meie sõbrad/tuttavad ei saanud samuti aru, et kuidas me omavahel ikka sõbralikult edasi suhtleme jne.
    Ma olen aru saanud, et ilmselt palju oleneb sellest, et mis põhjusel lahku on mindud. Kui seal on petmine või uue silmarõõmu leidmine olnud, siis jah, väga paljud ei suuda andestada ning unustada ja sellest ka need tülid, vihkamised, mitte suhtlemised.

    Ilusat puhkust teile ☀️

  • Avatar
    Vasta Kriss 2. november 2021 at 13:08

    Oh.my.god! Get a life, tõesti ?

  • Avatar
    Vasta Erika 2. november 2021 at 13:08

    Ma olen 20 aastane pisitütrega. Lapse isaga läks romantiline suhe aia taha aga elame ilusti sõpradena ja saame suurepäraselt läbi ja käime ka perena väljas. Vaene laps, peab kannatama sõbralikku läbisaamist ja ei saagi tülisid vaadata? Mallukaga ühte patta halvad inimesed.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. november 2021 at 13:10

      no mõned peavad ju need mustad lambad ka olema 😀

  • Avatar
    Vasta Kelly 2. november 2021 at 13:02

    Õudne, jah, et inimesed loovad oma lastele eluterve, sõbraliku ja armastust täis keskkonna kasvamiseks ja arenguks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. november 2021 at 13:03

      vastik!

  • Avatar
    Vasta s 2. november 2021 at 12:55

    Appi, kui haiged inimesed. Klassikaline lahkuminek on vist jah selline, et “kustutame igaltpoolt sotsmeediast üksteist ära, vihkame üksteist ja soovime üksteisele halba.”
    Minuarust igati eluterve ja tore, et te suudate vabalt läbi saada ja ilma tagamõtteta.

  • Avatar
    Vasta Liina 2. november 2021 at 12:52

    Ma juba ootasin, millal sellest teema välja aretatakse?kuidas sa küll julged niimoodi sõbralikult lahutatud olla, milline piinlik olukord ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. november 2021 at 12:56

      Mul endal ka nüüd väga piinlik 🙁

  • Avatar
    Vasta E 2. november 2021 at 12:49

    Nii veider suhtumine neil kommenteerijatel. Aga saan natuke neist aru ka, sest enamjaolt on kõik oma eksidega vaenujalal, see on millegipärast ühiskonnas aktsepteeritavam lähenemine. Mina olen oma lapse isast juba 10 + aastat lahus. Temal on uus elukaaslane ning 3 pisemat last. Hoolin südamest tema lastest, samuti oleme selle aja jooksul kogu pundiga käinud ca 5 korda välisreisidel ning eestisiseselt samuti palju koos puhanud, peame pühi ja sünnipäevi koos jne. Minu arust normaalne ja ainuõige 🙂 Ühist last pole ka “pekki keeranud” sellise sõbrustamisega, on teine juba peaaegu täiskasvanu ja tundub pigem vastupidi, et õnneliku ja toreda nooruki oleme kasvatanud 😀 Nii et mina igatahes kiidan!

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. november 2021 at 13:01

      Ma ei kujuta ette, et oleks ühtegi last, kes suurena ohkaks, et oh oleks mu lahutatud vanemad vaid omavahel sitemini läbi saanud 😀