Kingiloos TESTIN JA ARVUSTAN

räägime täna…rinnapumpadest?*

7. november 2021

Kidsmed kirjutas mulle mingi aeg, et neil on üks maru hea akuga rinnapump, mida nad tahaksid ka minu lugejatele tutvustada. Kuna mul endal on rinnapumbaga hetkel sama palju peale hakata kui metskitsel kiivriga, tuli mingi muu lahendus välja mõelda ja seda ma ka tegin. Nimelt olete te küll ja veel lugenud minu sulest tulnud arvustusi. Ja oi kui palju olen mina vastukaaluks kuulnud, et nojah, talle ju makstakse, muidugi kiidab!

Sedapuhku otsisin ma aga Instagramist lugeja, kellel pole rinnapumpadega enne eriti õnne olnud, ning küsisin, kas tema oleks nõus pumpa proovima ja arvustama. Mõtlesin, et selline tutvustus lihtsalt ühelt emalt oleks ilmselt täitsa tore vaheldus mu blogisse. Kusjuures eriti tore oleks veel see, kui talle pump päriselt abiks oleks. Ja kae perra – inimene kiidab taevani! Aga mis ma ikka lobisen, lugege parem Hedi enda arvustust.

***

Kidsmed saatis mulle paki, milles oli elektriline AKUGA (!) rinnapump Lola Lykke ning säilituskotid koos adapteriga. Pump on auhinnatud Mother and Baby 2021 kullaga ning samuti Made for moms 2021 kullaga, olles parim rinnapump. 

Aga kas see seda ka on?

ON! Päris kindlasti on! 

Pumbaga on kaasas lihtsasti mõistetav eestikeelne kasutusjuhend, mis hõlbustab pumba niigi lihtsat kokkupanekut ning annab ka ülevaate pumba kasutamise võimalustest ning programmidest.

Sisse lülitades on pump automaatselt stimuleerimisfaasis, mis jäljendab beebi loomulikku imemisviisi, et piim voolama hakkaks. Kahe minuti möödudes lülitub pump automaatselt ümber väljutusfaasile. Kui aga piim hakkab voolama juba enne, nagu minul hakkas, saab ka juhtnuppu vajutades ise väljutusrežiimile ümber lülituda. Ekraanilt on ilusti näha, kummas faasis oled, mõlemal on oma ikoonid.

Miks see pump mu eelmiste lastega proovitud pumpadele aga silmad ette teeb? Üheks põhjuseks see, et Lola Lykkega saab reguleerida nii imemiskiirust kui vaakumit. See pump jäljendab täpselt beebi imemist, sest võimalus nii kiirust kui vaakumit eraldi reguleerida, annab võimaluse panna pump tööle umbes täpselt samuti kui seda teeb mu beebi.

Kui eelmiste pumpadega olen pidanud 15 minutit kuni pool tundi maadlema, et vähemalt 30 ml piima kätte saada, siis selle pumbaga kulus mul täpselt NELI minutit 120 ml välja pumpamiseks. 

Ma olen ausalt sellest pumbast lummatud. Eelnevalt arvasin, et kuna ei manuaalse kui ka elektrilisega pole mul kuigi suurt edu olnud, siis ju on see mu enda viga, et pumpadega piima voolama ei saa. Võta aga näpust, oli hoopis pumpade viga.

Teiseks põhjuseks on fakt, et pumba otsa on võimalik kinnitada pudeli asemel adapteri abil säilituskott, et ükski tilk kallist kraami pudelist kotti ümber valades raisku ei läheks. Aga nagu topshopiski – see pole veel kõik! Säilituskoti saab keerata külge ka lutile, millest taas tilkagi raiskamata saab lapsele süüa anda. Geniaalne!

Kaasas olev lutipudel ning selle otsa käiv lutt on meie muidu tavalisest lutist keelduva kohe neljakuuse beebi jaoks sobiv. Komplektis on 0+ lutt, kuid taas on e-poest võimalik osta ka 3+ või 6+ nii lutt kui ka pudel. Piim voolab paraja tempoga vastavalt imemisele ning tundub, et on samuti suupärane. Seda imedes ta öökimise nägu (nagu tavalise lutiga) ei tee.

Kolmas ja väga oluline põhjus on silikoonist lehter. See on mugav ja õhuke. Võrdluseks tooksin õmblusteta pesu – seda peaaegu ei tunnegi ümber rinna. Lehter võtab väga kenasti rinnale vastava kuju ning erinevalt plastikust või tugevamast silikoonist lehtritega, ei teki selle pumbaga tunnet, et pean lehtri tugevamalt vastu rinda suruma, et õhk kusagilt vahele ei pääseks. Teadagi ju, et kui õhk vahele pääseb, ei teki vaakumit, mistõttu ei hakka piim voolama.

Ning taaskord pole seegi veel kõik! Nii palju kui on naisi, on ka erineva kuju ja suurusega rindasid. Pumbaga on komplektis kaasas 24 mm suurune lehter, mis sellise keskmise või pigem tagasihoidliku rinna jaoks on täiesti sobiv. Võimalus on aga ka vahetada lehter 21 mm suuruse või hoopis 27 mm suuruse vastu. Suurepärane võimalus ja nii palju kui ma tean, siis selline variant võimalikult endale vastav lehter leida, on teiste rinnapumpade puhul harv, kui mitte isegi olematu.

Neljas ning samuti suur-suur põhjus on see, et pump on ju akuga! Mitte ühtegi segavat juhet ega voolikut. Ning pump ise on kerge! Ja vaikne! (Ühtlasi ka viies ja kuues põhjus.) Vajab vaid veidi toetamist, õigete kiiruste ja vaakumitega mängides ei ole välistatud, et käed täitsa vabaks saad. Ideaalne teisel rinnal toituva lapse kõrvalt piima näiteks säilituskotti või järgmiseks söögikorraks emast eemal lutipudelisse pumbata. Teadupärast pidigi piim pumbates paremini voolama kui teed seda paralleelselt last imetades.

Oleme lapse vanusega varsti sealmaal, kus lisatoiduga tutvumine on päevakohane. Vanemate lastega oli samas vanuses putrude valmistamine tüütu, sest pidin otsima sellise pudru, kus piimasegu juba sees oli, et ainult vett juurde valada. Piimapulbrit me muidu ei kasutanud, polnud vajadust. Tüütu oli ka oodata kuni vesi jahtub õige temperatuurini, et pudru valmis segada.

Lola Lykke pumbaga ma aga ootan pudruaega, sest nii lühikese ajaga saab hommiku või miks mitte ka õhtupudrudele või muudele püreedele sisse segamiseks piima värskelt välja pumbata. See lihtsustab beebile lisatoidu tutvumist kahe rübliku kõrvalt kõvasti. Lisaks ei pea ma enam oma aja võtmist beebi söögikordasid arvesse võttes planeerima. Pumpan vajaminevad kogused piima aegsasti välja ning jätan lapse südamerahus isa seltsi.

Lisaks on kasutusjuhendis ka hea tabel rinnapiima säilitamise kohta. Ka kuluosasid, erineva suurusega lehtreid ning pudelilutte või lisa säilituskotte on võimalik Kidsmed e-poest vajadusel juurde tellida.

***

Mina olen igatahes müüdud ja kui mul oleks rinnapumpa vaja, siis prooviks selle kindlalt ära. Kuna aga mul seda vaja pole, siis ehk kellelgi teie seast on 🙂

Et endale see rinnapump parema hinnaga soetada, soovitan Kidsmedi lehel kasutada koodi “MALLUKAS”, mis annab 20€ allahindlust. Muidugi loosin ma ka siin postituse all kommenteerijate vahel välja ühe sellise uhke rinnapumba – võitjaga võtan ühendust nädala pärast!

Kuidas teil rinnapumpadega kogemused on?

Postitus sündis koostöös Kidsmed’iga

Loe ka neid postitusi!

180 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kerli 29. november 2021 at 09:36

    Kui ma täna öösel kogu maja oma ülivalju vana pumbaga üles ajasin, tuli meelde, et siin loosis osalesin.. ja jäin mõtlema, huvitav kas võitja on teada juba, sest mulle kuluks see uus pump lihtsalt nii väga ära ?

  • Avatar
    Vasta Tiina K 17. november 2021 at 13:11

    Mul esimene beebi ja hetkeseisuga rinnapumba kasutamise kogemus puudub.
    Kuna varsti opile minek, siis selleks ajaks pean beebile piima varuma ja miks mitte teha seda just selle kiidetud pumbaga ?. Kindlasti leiaks see kasutust ka hiljem, et saaks vahepeal iseendale ka aega leida ( juukseid värskendamas käia jne).
    Näpud varbad risti, et loosiõnn naerataks ?

  • Avatar
    Vasta Kristiina 16. november 2021 at 20:49

    Esimene laps on tulekul ja sooviksin seda väga.

  • Avatar
    Vasta Eneli 14. november 2021 at 03:17

    Olen proovinud kahte Medela pumpa (Swift ja Harmony) ja erilise eduta, mõlemad on lühikese aja pärast töötamise lõpetanud ja üldse vähe tootnud. Tahaks proovida ära ka Lola Lykke pumpa, ehk oleks sellega rohkem õnne ?

  • Avatar
    Vasta Kairi 13. november 2021 at 16:58

    Siiani juba teise lapsega kasutusel medela kahefaasiline – igati väärt tegelane ja ennast kenasti õigustanud. Samas seda kirjeldust lugedes tekkis soov ka see masin ära proovida, sest paistab, et see protseduur saab olla siiski meeldivam ? Hetkel nelja kuuse beebi kõrvalt ikka läheb aeg-ajalt vaja.

  • Avatar
    Vasta Cäroly A. 12. november 2021 at 14:24

    Ootan esimest last ja nii tore oleks, kui saaks kohe hea kraami peale 🙂

    • Avatar
      Vasta Tiina K 17. november 2021 at 13:10

      Mul esimene beebi ja hetkeseisuga rinnapumba kasutamise kogemus puudub.
      Kuna varsti opile minek, siis selleks ajaks pean beebile piima varuma ja miks mitte teha seda just selle kiidetud pumbaga ?. Kindlasti leiaks see kasutust ka hiljem, et saaks vahepeal iseendale ka aega leida ( juukseid värskendamas käia jne).
      Näpud varbad risti, et loosiõnn naerataks ?

  • Avatar
    Vasta Di 12. november 2021 at 12:50

    Ma ootan kolmandat last ja tahaks ka lõpuks proovida pumpa mille otsas ei peaks pikalt piinlema ja “pea peal seisma” et vajalik kogus piima kätte saada

  • Avatar
    Vasta Kerli 12. november 2021 at 08:58

    Esimene laps tulekul ja oleks nii tore, kui halvad kogemused pumbaga kõrvale jääks ja kohe hea pumba haardesse saaks ?

  • Avatar
    Vasta Triin 12. november 2021 at 00:58

    Minul on teine laps kohekohe sündimas ja esimesega kasutasin manuaalset rinnapumpa.
    See oli paras tüütus, sest olgugi, et ma ei pidanud tihti pumpama, siis kui vaja oli, sai sellega ühekorraga piima nii vähe kätte.
    Öösel, kui lapsel jäi pikem söögiaegade vahe, siis istusin vannitoas ja pumpasin, sest rinnad olid valulikud ja piima täis, aga see kõik võttis meeletult aega.
    Sama siis, kui oli rinnapõletik..õudus.
    Olen mõelnud elektrilise rinnapumba peale, aga pole veel raatsinud osta..

  • Avatar
    Vasta Sandra 11. november 2021 at 23:34

    Kolmanda lapsega võiks ju ometi leida rinnapumba, mis päriselt ka minu jaoks toimiks.?

  • Avatar
    Vasta Ethel 11. november 2021 at 23:02

    Pean tõdema, et esimeste lastega polnud need kogemused üldse head.
    Esimese lapse ajal käisin koolis ja olin sunnitud piima pumpama ette, aga vot ei tulnud seda kuskilt välja. Ma ei tea, kas asi oli minus, aga vähe sellest, et miskit õieti ei tulnud, see oli nii ebamugav ! Kõik see jama lisaks kõigele muule, tekitas stressi ja lõpuks pidi laps leppima tehispiimaga.. Teise lapse ajal üritasin ka mingeid kasutada, kuid leppisin siiski jälle sellega, et beebi peab minuga lihtsalt olema. Kolmanda ajal ei julge midagi enam arvata. Seda arvustust siin lugedes, tekkis tõesti sportlik huvi, et kas päriselt saaks ka nii kergelt piima välja pumbata ja see “mässamine” asenduks kerglusega ? ? Igatahes sooviks kindlasti katsetada ?

  • Avatar
    Vasta Liis 11. november 2021 at 17:28

    Mul on esimene laps, kes on ainult rinnapiimal. Pole seni saanud kodust kuskil ära käia, sest seni pole pumbaga piisavalt piima välja saanud pumbatud – mul on samasugune tunne, nagu arvustajalgi, et ju siis lihtsalt ei saagi pumbaga hästi piima kätte. Tahaks siiski vahel kodust välja saada ja oma hooletusse jäänud keha juuksurisse, kosmeetikusse ja trenni viia. Selle abistamiseks kuluks kindlasti üks hea rinnapump ära!

  • Avatar
    Vasta Ellen 11. november 2021 at 15:21

    See pump kõlab täpselt nagu taevaõnnistus! Praegu, oma 16päevasega, tunnen nii hädasti puudust korralikust elektrilisest rinnapumbast.. Laps on tudumõmmm, minul piimanire (endalegi üllatuseks) järgi ja ei suuda lapse ärkamist ära oodata. Olles ka väga liikuv pere, siis praegusel jahedal ajal on nii suur küsimärk – mis lapse toitmisega saab. Aku oleks jällegi siin nii suur päästerõngas.

  • Avatar
    Vasta Heidy 11. november 2021 at 14:32

    Uue beebiga oleks vägagi abiks:)

  • Avatar
    Vasta poliitiliselt korrektne printsess 11. november 2021 at 11:09

    Just proovisin üle seitsme aasta, ja manuaalsed rinnapumbad tunduvad ikka ilge skämm. Eelistaks küll seda uhket riistapuud!

  • Avatar
    Vasta Agnes 11. november 2021 at 11:08

    Esimese lapsega puutusin pumpamisega kokku ainult nii palju, et proovisin ise käsitsi midagi kätte saada – täiesti lootusetu ettevõtmine. Teise lapsega sooviks küll pumpa proovida, et rinda stimuleerida ja vajadusel piimahulka suurendada või paisude ajal leevendust saada. Mitme lapsega ikka rohkem tegelemist ja kindlasti vajadus oma tassi täita suurem kui esimesega ning oleks ju hea titt teistega koju jätta ja piim sügavasse pumbata.

  • Avatar
    Vasta A 11. november 2021 at 10:57

    Väga oleks vaja rinnapumpa, et pärast keisrit beebile rinnapiima anda.

  • Avatar
    Vasta Annu 11. november 2021 at 10:51

    Osalen loosis. Väga sooviksin nüüd detsembris sündivale teisele lapsele kauem rinnapiima anda. Esimese lapsega tundus see pumpamine niiiiiii võimatu tegevusena. Proovisin küll kolme pumpa, aga ei sobinud ükski.

  • Avatar
    Vasta Kri 11. november 2021 at 02:40

    Sünnitusmajas sain kasutada Medela Swing ja jäin rahule. Kuuldavasti on Lola Lykke veel parem. Igatahes tundub, et pump on hädavajalik, et mehega vastsündinuga tegelemist jagada saaks, ning et üldse millegi muuga tegelemine veel võimalik oleks ?

  • Avatar
    Vasta Janet 10. november 2021 at 22:22

    Olen proovinud Medela manuaalset käsipumpa ning see on täielik õudukas. Nüüd sain sõbrannalt Philipsi manuaalse pumba ja see on veidi parem. Kuna laps eelistab enamuse ajast ainult ühte rinda, siis välja pumpamine on väga vajalik ning elektriline pump oleks täielik elupäästja nelja päeva vanuse lapse kõrval.

  • Avatar
    Vasta Karmel 10. november 2021 at 21:22

    Kiirelt oli vaja rinnapumpa ja ostsin mingi odava jura, tükk aega pidin jamama, et üldse midagi kätte saaks ja lõpuks andsin lihtsalt alla, mõtekam oli juba käsitsi ise pumbata? Kuna piima tuleb niiiiii palju, siis oleks hea kui oleks ikka korralik pump kodus olemas, et saaks ka nt. külmikusse säilitada. Viimasel ajal olen tähele pannud, et kõik kiidavad just Lola Lykke pumpa?

  • Avatar
    Vasta Siiri 10. november 2021 at 18:54

    Esimese lapsega proovisin manuaalselt Philipsi pumpa, see eriti hästi mul ei töötanud. Piima sain arvestatava koguse pika pumpamise peale ainult siis kui piimapais oli. Kuna olen uuesti lapseootel ja plaan on lapse kõrvalt varem tagasi tööle minna, siis kohe kindlasti pean endale asjaliku rinnapumba soetama ja selle postituses jättis mulle Lola Lykke väga hea mulje!

  • Avatar
    Vasta Kristiina 10. november 2021 at 15:03

    Täiesti negatiivseid emotsioonid siiani, sest enda pumbaga välja pumbata ei õnnestunud midagi ja lõpuks viskasin selle ära.

  • Avatar
    Vasta Mari 10. november 2021 at 14:48

    Uhh, esimese lapsega läks rinnaga toitmine aia taha, õiget pumpa mul ka ei olnud, selle manuaalse pumbaga ei saanud üldse hakkama, piim kadus kui laps oli kolme kuune. Kui teine laps peaks tulema, siis kindlasti tahan investeerida heasse elektrilisse rinnapumpa, Ehk aitab see kaasa minu unistusele saada ilus kogemus rinnaga toitmisest.

  • Avatar
    Vasta Maria 10. november 2021 at 11:42

    Give IT to me baby . Eelmise lapsega oli käsipump, nutsin meeletult, sest ei saanud hakkama, tundsin end nii mõtetuna.. Imetamine ei läinud hästi ja pumpamine oli teine piin. Nüüd olen uue lapse ootel ja kindlasti ostan seekord (kui siin ei võida) uue pumba, mis oleks elektriline ja kiidetud ja katsetatud.

  • Avatar
    Vasta Kata 10. november 2021 at 11:12

    Osalen loosis

  • Avatar
    Vasta Lii 10. november 2021 at 10:35

    Mul on esimene beebi aprillis tulemas ja kindlasti ei tahaks halba kogemust- keegi ilmselt ei taha ?

    Hea, et seda meiega jagasid. Kunagi jälgisin sinu lapseootuse kogemusi aga nüüd sa ilmselt uut ei plaani teha ja tuleb vanades postitustes uuesti tuhnima hakata, et sinu kogemustest õppida ? vahelduseks tore, et sellised teemad jälle üles võtad!

  • Avatar
    Vasta Kelly 10. november 2021 at 08:37

    Märtsis on teine beebi tulekul ning Lola Lykke pump oleks kindlasti väärt proovimist. Eelmise lapsega oli medela swing kuid minule see kahjuks ei sobinud. Praegu olen palju mõelnud millist pumpa see kord vaadata ja olen seda lola pumpa tegelikult paar korda epoes ju juba piilumas käinud.

  • Avatar
    Vasta Kaia 10. november 2021 at 05:48

    Kas on nüüd kiidulaul või reaalselt toimib ka, peaks ikka ise ära proovima. Ootan hetkel oma 4.last. Esimene sai rinda ca 3 nädalat. See oli nii ammu, et siis polnud sellist pumpade valikut. Teisega, 7 a tagasi,peale erinevaid katsetusi ostsin Medela Swing elektrilise pumba. Ja uskumatu aga see toimis! Nimelt mul mingi veider omadus, et rinnast raske piima kätte saada. 1 nibul oli kunagi väike füüsiline vigastus. Igatahes lisalehtri ostsin juurde ja suutsin tänu pumbale ikka 5k lapsele rinda anda. Ja ka kolmas sai tänu pumbale 4kuud rinnapiima. Loodan, et õnnestub ka nüüd jälle ikka mõnda aega rinnapiima anda.

  • Avatar
    Vasta Helen 10. november 2021 at 05:08

    Osalen loosis ?

  • Avatar
    Vasta N 10. november 2021 at 01:26

    Vägev, et juhtmevaba ja vaikne! Minu varasem tegi ikka nii palju müra, et ajas lapse iga kord üles 🙁

  • Avatar
    Vasta Kerlin 10. november 2021 at 00:56

    Osalen loosis

  • Avatar
    Vasta Liis 10. november 2021 at 00:04

    Mul on ainult manuaalne rinnapump olnud – esimesega tuli piima ise rinnast nii palju, et ainult vajuta rinnale! Teisega kasutasin pumpa ja see oli eriliselt ahastusse ajav. Ei tulnud palju seda ja siis läks piim mööda lehtrit lappama ja siis oli seda piima kõikjal, see kleepumine. Õudus. Mulle tundus siis juba elektriline suur edasi minek, aga akuga kõlab eriti luksuslikult.

  • Avatar
    Vasta Siiri 9. november 2021 at 23:08

    Mul täiesti puudub rinnapumba kogemus. Praegu neljandat oodates- seekord poissi, tahaksin võimalikult palju ikka tissitada jne. Et ometi sel korral oleks mida anda.
    Esimene tütar sai rinda vaid 6 nädalat, teine tütar 3 nädalat ja 3 tütar 4 päeva. No ei olnud mida anda ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Siiri Vändrik 9. november 2021 at 23:05

    Mul täiesti puudub rinnapumba kogemus. Praegu neljandat oodates- seekord poissi, tahaksin võimalikult palju ikka tissitada jne. Et ometi sel korral oleks mida anda.
    Esimene tütar sai rinda vaid 6 nädalat, teine tütar 3 nädalat ja 3 tütar 4 päeva. No ei olnud mida anda ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Eha 9. november 2021 at 22:49

    Oeh, mina ei saa ka oma manuaalsega hakkama… vb siis ikkagi pumba viga?! 😀

  • Avatar
    Vasta Erika 9. november 2021 at 21:45

    Märtsis on esimene beebi tulekul ning see Lola Lykke pump oleks parim kingitus! ?

  • Avatar
    Vasta Triinu 9. november 2021 at 21:40

    Oi, ma olen just paari nädala jooksul sünnitamas ja olen koguaeg seda pumbavàrki edasi lükanud, kuna MA EI TEA MILLIST OSTA ?
    Aga see tundub mega äge! Niiet kui ma nüüd ei võida, siis ostma pean ikkagi.

  • Avatar
    Vasta Jaana Pass 9. november 2021 at 20:19

    Hetkel ka otsin endale rinnapumpa. Olen kuulnud sellest vaid head. Sooviksin väga katsetada kui pisikese kätte saan 🙂

  • Avatar
    Vasta Diana 9. november 2021 at 17:17

    Minul on sarnane varasem kogemus nagu Hedilgi – palju tööd pumbaga ja tulemuseks kesine 5-30 ml. Pole kahjuks abiks olnud ka nn “power pumping” ega järjepidevad igapäevased pumpamised… Piimasäilituskotte on koju varutud pakkide viisi, aga sisse pole sinna kahjuks suurt miskit panna ?

  • Avatar
    Vasta Sirli 9. november 2021 at 17:06

    Uue beebiga oleks väga vajalik ? Varem olen elektrilist kasutanud küll, kuid siis sõltusin koguaeg sellest, kus pistikupesad on.

  • Avatar
    Vasta Ct 9. november 2021 at 16:54

    Esimene beebi tulekul ja tegelikult olengi lugenud/uurinud just Medela ja Lola Lykke kohta ning Lola Lykke tundus ka variant, mida kindlasti proovida tahaksin. Siiani kogemus rinnapumpadega puudub, niiet supeer oleks ära proovida varsti 🙂

  • Avatar
    Vasta Elisabeth 9. november 2021 at 16:52

    Kuna esimene laps alles detsembris tulemas siis oleks hea proovida. Meie peres on rinnaga toitmine uldiselt keerukas protsess olnud siis kardan isegi et mul voib raskusi tulla. Kindlasti ei taha mina oma lapsele koheselt rinnapiimaasendajat hakata andma ning loodangi sellise abilise peale nagu rinnapump.

  • Avatar
    Vasta Marit Murunit 9. november 2021 at 16:33

    Ausalt? Pole kunagi omanud ? aga mõte osta on olemas, saaks hetkel kolmekuuse nt isaga koju jätta, et paar tundi juuksuris aega veeta jm selline “puhkus” ette võtta, et vähegi inimene välja näha?

  • Avatar
    Vasta Regina 9. november 2021 at 16:06

    Ostsin käsipumba apteegist viie eurise, môtlesin, et ah savi saab hakkama kui vahel korra vaja. Tegelt ikka ei saa küll, 20 minutit jebimist ja 10ml piima.. juhuu?? Nüüd tahaks autokooli sôidutunde jätkata aga polegi jõudnud veel korraliku pumpa muretseda, kasutan parem vôimalust ja osalen loosis. See pump tundub justkui ideaalne lahendus. Ehk saab ükskord load kätte ja piima vähe môistlikuma ajaga rinnast välja?

  • Avatar
    Vasta Marili 9. november 2021 at 15:38

    Minul ei lähe väga hästi ei välja pumpamisega ega lapsele lutipudeli andmisega. Seega sooviksin väga sellist mugavat pumpa saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Marika 9. november 2021 at 15:01

    Sooviks ka seda uut ja uhket rinnapumpa proovida, esimene kogemus oli päris tüütu ja väsitav kui sai käsitsi pumbatud (käsi väsis ennem ära kui piim väljas)

  • Avatar
    Vasta Helerin 9. november 2021 at 15:00

    Esimese lapsega kasutasin Medela pumpa aga siiski niipalju piima tulema ei hakanud, et laps vaid rinnapiimast kõhu täis oleks saanud. Nüüd teise lapsega sama mure, et ei tule endal piisavalt ja lisastimulatsioon pumba näol kuluks väga ära.

  • Avatar
    Vasta Kati 9. november 2021 at 14:53

    Ise medela rinnapumpa proovinud. Aga ka juhtmega. Sellist ilma juhtmeta varianti ja nii paljude plussidega tahaks täitsa proovida.

  • Avatar
    Vasta Triin 9. november 2021 at 14:49

    Rinnapumbaga kogemus puudub, sest esimene laps alles ja pole julgenud sellist väljaminekut teha ? kuigi piima on meeletult, pidevalt rinnad valusad ja lekivad sest beebi ei jõua ära süüa nii palju kui mul seda tuleb ? seega kui võitma peaksin siis hoopis uurin kuidas saaksin nt haiglasse pakkuda seda piima mida minu oma süüa ei jaksa ?

  • Avatar
    Vasta Heidy 9. november 2021 at 14:34

    Uue beebiga oleks väga vajalik:)

  • Avatar
    Vasta Sirts 9. november 2021 at 14:29

    Esimese lapsega kasutasin Hiinast tellitud rinnapumpa, tegi oma töö ära, kuid müratase ja juhtmed olid nii nagu olid, lisaks nende paljude jubinate lahtivõtmine. Hea meelega prooviks nüüd uue lapsega akuga varianti millel mõnusam lehtriosa?☺️.

  • Avatar
    Vasta Merilin 9. november 2021 at 14:21

    Meie beebi imes kuni 3nda elukuuni absoluutselt kõike ja ei olnud probleem talle ka lutipudelist anda piimasegu. 3nda elukuu alguses võtsime talt luti ära ja ta otsustas, et ta ei taha siis pudelit ka ning hakkas gurmaaniks ja midagi muud peale emapiima ei taha. Me oleme proovinud peaaegu kõiki piimasegusid ja pudeleid. Isegi igasugused topsid olen ostnud proovimiseks… aga null. Nii kui saab aru, et sealt tuleb mingi veider vedelik suhu, on okse nägu peas. Pumbata ei ole mul aga viimased 2 kuud õnnestunud. Olen proovinud 3 erinevat pumpa ja parim oli suvaline odav hiinakas, mis imes piima välja, kuid tegi nibudele tohutult liiga ja peale kahte päeva pumpamist sain rinnapõletiku. Isegi palju kiidetud medela ei toimi. Ja nüüd ma ei saa minna mitte kuskile kauemaks kui 3h ja pean üli täpselt kõiki käike planeerima. See ei oleks probleem kui ma ei käiks kord kuus teises linnas koolis ?. Praegu on õnneks distantsõpe ja ma saan kaamera kinni panna, et loengu ajal imetada, aga kaua ka see õnn kestab… varsti on eksamid tulekul ja ma juba õudusega mõtlen, mis saama hakkab.

  • Avatar
    Vasta Sigrid 9. november 2021 at 14:06

    Ka minul on sama kogemus rinnapumbaga mis ka arvustajal. Pumpan 15 min ja saan ka healjuhul 30-50 ml kätte. Oleks suurepärane saada selline pump, mis teeb seda kiirelt ning oleks võimalik jätta lihtsalt beebi issi hoolde. Praegu ma külmkappi ette pumbata ei saa, sest sügavkülm on katki ning see kõik võtaks väga kaua aega. See pump kindlasti lihtsustaks mu elu ?

  • Avatar
    Vasta Kelly 9. november 2021 at 13:58

    Ei ole rinnapumpadega kogemusi aga saabuva beebiga sooviks väga katsetada. 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiia 9. november 2021 at 13:48

    Mina eelmiste lastega kasutasin Medela Swing rinnapumpa ja täitsa hästi toimis. Eriti oluline abivahend oli see siis kui lapsed haiglas olid ja ise neist eemal pidin olema. Kuid minu jaoks oli üheks oluliseks miinuseks oli juhe. Jube tüütu oli koguaeg juhtme otsas rippuda. Selle imemasina prooviks küll hea meelega ära.

  • Avatar
    Vasta G P 9. november 2021 at 13:45

    Kuna mul esimene beebi hetkel 4 kuune, siis olen väga värske kogu imetamise-pumpamise maailmas. Alustasin manuaalse pumbaga ja sellega oli täitsa lootusetu. Siis proovisin erinevaid elektrilisi ja kõige parem tundub Medela, mis on aga väga kallis ja küllaltki suur ja juhtmetega. Reklaamitud pump tundub ekstra mõnus just juhtmevaba lahendusena 🙂

  • Avatar
    Vasta Meirit 9. november 2021 at 13:37

    Rinnapumpadega on kogemus 0,kuna kõik kolm poega olid väiksena üsna “memmekad “ ja olin kuni aastaseni neil koguaeg olemas,ilma nendeta kuhugile naljalt ei läinud.
    Nüüd 4-nda lapse 5-kuuse preiliga prooviks heameelega rinnapumba ära,sest nii kui issi töölt koju tulles tuppa astub ,olen unustatud ?.
    Saaksin rahuliku südamega ta koos vendadega isale jätta ja nt sõbrannadele või õele vahelduseks külla minna.
    Käsi ei tõuse ise nii kallist asja ostma,aga võita oleks tore küll ☺️.

  • Avatar
    Vasta Age 9. november 2021 at 13:31

    Kahjuks läks minul nii, et piima tekkis vaid ühte rinda. Selleks, et piima kogust kontrollida, hakkasin alguses ka pumpama sellest rinnast välja.. kogus oli väike.. ? koostöös beebi rinnal oleku ja ise lisaks pumpamisega saime koguse juba enam-vähem normi. Aga seda pumbatud piima hakkasin nagu kurja- andma lõpuks pudelist, on rinnale streik kuulutatud.
    Olen nüüd maadlemas oma augusti beebiga, kasutan manuaalset pumpa, kuna piima kätte saamine võtab tohutult aega- 30min ~50ml, oleks see imemasin igati tervitatav.
    Oleks aega rohkem beebiga tegelemiseks, kui ka ise magamiseks- siiani istun õhtul 24ni oma pumbaga voodis, kui võiks õndsat und beebi kõrval nautida? Või kasvõi vahelduseks mehega mõnda filmi vaadatagi nii, et ei pea pool aega jämedama pump käes, tunne nagu lehmal kevadisel lüpsil?
    Loodetavasti stimuleeriks kogused jälle tagasi ja saaks varutud rpa laiali jagada?

  • Avatar
    Vasta Kerli 9. november 2021 at 13:26

    Kuna esimene laps alles tulemas, siis rinnapumpadega kogemus puudub, kuid sooviksin väga seda proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 9. november 2021 at 13:11

    Veebruaris on beebi tulemas ja siis tahaks küll kasutama hakata. ?

  • Avatar
    Vasta Laura 9. november 2021 at 13:06

    Sellist pumpa sooviks kindlasti endale ?

  • Avatar
    Vasta MK 9. november 2021 at 13:02

    Kogemused on väikesed (ja nigelad), mistap nüüd detsembribeebiga oleks ideaalne ka katsetada sellise pumba võlusid 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel 9. november 2021 at 12:53

    Oi ma nii tahaks ka selle rinnapumba omanik olla. Ja rõõmsalt seda kasutama hakata?

    • Avatar
      Vasta Kati 9. november 2021 at 14:40

      Kogemused on vähesed ja ausalt, suht nigelad. Olen proovinud manuaalset rinnapumpa, see oli jube, sest käed krambitasid veel pikalt peale pumpamist. Olen proovinud elektrilisi mis olid juhtmega ja no pole ma juhtmete inimene ? Lisaks polnud lehter kunagi selline mis mulle hästi sobinud oleks rinnale ?
      Kuid arvestades minu tootlikust eelmiste lastega on rinnapump minu jaoks siiski must have asi! Seega meeleldi prooviks akuga rinnapumpa mida nii kiidetakse ❤️

  • Avatar
    Vasta Kersti 9. november 2021 at 12:52

    Esimesega lapsega sain lõpuks kuidagi enamvähem manuaalse pumbaga kätte piima. Nüüd teisega möllan manuaalsega või elektrilisega – vahet pole. Piima lihtsalt niriseb natuke. Nii et hea meelega prooviks seda masinat 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 9. november 2021 at 12:43

    Loe ja imesta, kui imeline võib elu olla!
    Eelmise lapsega läksin kohe pärast dekreeti kontorisse tööle tagasi, aga tahtsin rinnapiima andmist jätkata. See tähendas, et ma veetsin kokku tunde mõnes koosolekuruumis, puhketoas või kohati isegi kontorivetsus piima pumbates. See oli väga aeganõudev, raske ja stressitekitav. Jutt, et on võimalik MINUTITEGA valge kuld endast välja saada, kõlab nagu muinasjutt!
    Nüüd kui uus laps on tulekul vaatan ja valin ka juba uut rinnapumpa ja see tutvustatud variant tundub ülimugav ja parim valik!

  • Avatar
    Vasta E. R. 9. november 2021 at 12:30

    Ooo. Mul esimese lapse sünnitähtaeg küll alles jaanuari lõpus, aga selle loosivõidu võtaksin küll heameelega vastu 😛

  • Avatar
    Vasta Helina 9. november 2021 at 12:25

    Esimese lapsega kasutasin elektrilist rinnapumpa, millega pidin pumpama väga kaua, et saada kätte normaalne kogus piima.
    Teise lapsega kasutasin 3 erinevat manuaalselt pumpa ja nendega ka ei olnud hea piima kätte saada.
    Kolmanda lapse sünnitähtaeg on 23.12 ja meeleldi prooviksin seda pumpa 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisi 9. november 2021 at 12:20

    Loodan väga, et kolmas ja ilmselt ka viimane imetamine möödub minu jaoks kergemalt kui eelmised kaks. Kus olin korduvalt rinnapõletikes, nii kodus kui haiglaseinte vahel. Rinnapump oli asendamatu kaaslane aga kuna teist last kaua imetada ei saanud andsin oma pumba järgmisele emmele. Seekord tean ilmselt juba ette, et selle sama ma ostma pean. Loodetavasti aga mitte ??

  • Avatar
    Vasta Inga 9. november 2021 at 12:20

    Väga asjakohane arvustus ja hästi ajastatud ka.
    Kui õnn naeratab, oleksin pumba üle väga-väga rõõmus!

  • Avatar
    Vasta Sandra 9. november 2021 at 09:57

    Tundub tõesti liiga hea, et tõsi olla? prooviks heameelega ?

  • Avatar
    Vasta A-Ly 9. november 2021 at 06:15

    Kuna esimesele lapsele kahjuks rinda anda ei saanud ja pumpadega kogemust ei ole, siis nüüd 3 kuu pärast sündiva teise lapsega sooviks kindlasti rinda anda ja ära proovida ka pumba. Oleks kindlasti väga hea abimees! ?

    • Avatar
      Vasta Kerstin 9. november 2021 at 12:23

      Olen kasutanud ainult manuaalset rinnapumpa ja igavene tüütus on olnud. Kohe varsti sündimas kolmas laps ja olen mõelnud elektrilisele.

  • Avatar
    Vasta Liisa 9. november 2021 at 06:06

    Sünnitasin just 4 päeva tagasi ja praegu käib korralik piima tootmine ? niiet selline pump kuluks meile kindlasti ära ☺️

  • Avatar
    Vasta Kaidi Niidas 9. november 2021 at 04:20

    Oi kuidas oleks vaja seda. Ma olen küll ootamas hetkel esimest last, aga ma juba tean et mul läheb seda nii vaja.

  • Avatar
    Vasta Inna 9. november 2021 at 03:09

    Jeesus Maria kui hädasti oleks seda pumpa vaja. Arvustus kõlab tõesti kui unelm ? olen getkel 2 nädalase beebsuga kodus ja maadlen rinnapõletikuga. Sõbranna käest sain Medela Swingi kasutamiseks, no ei saa sellega midagi kätte ?

  • Avatar
    Vasta Krista 9. november 2021 at 00:57

    Teine laps tulemas ja lootuses, et elu tuleb kergem kui esimese lapsega tahaksin kah selle pumba ära proovida, aga siiani on krõbeda hinna tõttu ost ikka tegemata jäänud.

  • Avatar
    Vasta Pille-Riin 9. november 2021 at 00:48

    Esmarase ja olen näinud kõrvalt kuidas piima väja pumbadakse. Tundus elu tüütu ja aeganõudev protseduur aga selle pumba kohta lugedes tekki huvi, et kui midagi üldse lõpuks omada siis just seda, sest tundus mugav ja kiire?

  • Avatar
    Vasta Merilyn 9. november 2021 at 00:27

    Palju kiidetud rinnapump ning endalgi on peatselt rinnapumpa tarvis ?

  • Avatar
    Vasta Joanna 9. november 2021 at 00:26

    Mul kogemus veel olematu, ootan hetkel esimest ning just olen jõudnud samale järeldusele, et pumbaks valin Lola Lykke ? Rõõm järjekordset positiivset tagasisidet lugeda, mis kinnitab minu valikut!

  • Avatar
    Vasta Siisu 9. november 2021 at 00:01

    Hetkel ootan oma rsimest last ja mullegi on silma jäänud Kidsmedi rinnapump. Teisega oleks nii palju jamamist nende juhtmete ja voolikutega, pluss ma ei kujuta ette seda pesemist. Õõh beebi kõrvalt tundub nii keeruline ja aeganõdev tegevus. Kuna ma kavatsen ka aeg ajalt last issiga koju jätta siis see otse kotti pumpamise variant on küll üks väga steriilne värkk! Mina igastahes oma esmase raseduse ajal ei karda mitte sünnitust vaid imetamist ja selline armas aku pealt toimiv imeline imepump leevendaks kindlasti stressi seoses tulevase imetamisprotsessiga! ??❤️??

  • Avatar
    Vasta Anett 8. november 2021 at 23:45

    Mul on pump olemas, aga seda postitust lugedes kohe tahaks välja vahetada ?
    Nii lahe, et ka see aspekt järjest areneb.

  • Avatar
    Vasta Kats 8. november 2021 at 23:36

    Eelmise lapsega ei proovinudki elektroonilist pumpa, sest lihtsalt ei raatsinud osta. Tagant järgi mõtlen, et muidugi esimese lapse ajal oleks kõige kasulikum kohe see suurem ost ära teha, et teisega ka juba kasutada saaks ja tasuks enda paremini ära. Nüüd samas teine laps tulekul ja jälle dilemma ees, et kas teha see väljaminek või ei. Loodan, et äkki õnn naeratab. Hiljem hea veel mõnele sõbrannale edasi pärandada 🙂

  • Avatar
    Vasta Marta 8. november 2021 at 23:23

    See oleks mulle da best asi… beebi kohe neljakuune, rinda ei võta, ainult röögib tissi otsas, ta algusest peale laisk sööja ka olnud. Kasutasin medela manuaalset rinnapumpa, aga sellega sain ka mingi 20 mindaga ainult 30-50 ml. Seega soovin loosis osaleda.

  • Avatar
    Vasta Merilin 8. november 2021 at 23:14

    Polegi proovinud ühtegi pumpa. Aga selle prooviksin ära küll.

  • Avatar
    Vasta Reili 8. november 2021 at 23:13

    Rinnapumpadega mul endal kogemusi pole sest ootan alles oma esimest last 😀 Aga no ausalt öeldes mul väike (või tegelt vist päris suur) hirm rinnaga toitmise ees ja üldse sellega seonduvaga ja sp ma ilmselt endale rinnapumba soetada tahakski (eriti äge oleks kui loosiga võidaks eksole :D)

  • Avatar
    Vasta Liis 8. november 2021 at 23:09

    Mu kogemus on selline, et mina ja rinnapumbad kokku ei käi (ei saanud sellega suurt midagi kätte). Mõtlesin, et nüüd kevadel sündiva teise lapsega isegi ei proovi enam, aga seda arvustust lugedes puges küll uudishimu hinge…

  • Avatar
    Vasta Vivian 8. november 2021 at 22:21

    Kogemust ei ole, jaanuaris on tulekul esimene laps ning kogu toimuma hakkavale piimamajandusele tsükliõppes tunde eemal olles mõtlen juba praegu õudusega. Kindlasti loodan loosiõnnele. ??

  • Avatar
    Vasta Mari 8. november 2021 at 22:12

    Minul on null kogemust, aga kuna olen esimese beebi ootel, siis loodan, et see saab olema sama positiivne. Hea meelega osaleksin loosis

  • Avatar
    Vasta Getter 8. november 2021 at 21:08

    Üks selline rinnapump oleks ilmselt suureks abineheks ühe sünnist saati tissistreigitaja söötmisel?

  • Avatar
    Vasta Kersti 8. november 2021 at 20:48

    Peale tagasiside lugemist on see rinnapump küll just see asi, mida niiiiii väga vaja oleks! ?
    Sest oii kui tüütu on niigi ülikoolis loengute vahel kuskil nurga taga pumpamas käia, et jälle rinnapõletiku tekkimist vältida.
    Juba juhtmete ja voolikutega sahmerdamine ning piima ümber kallamine võtab pool päeva aega.
    Lisaks teeb hetkel kasutusel olen Medela Swing nii kõva häält, et pool maja vist kajab kui ma kuskil piima vaikselt pumbata üritan ??

  • Avatar
    Vasta Mariliis 8. november 2021 at 20:33

    Oii, kuidas tahaks seda rinnapumpa endale
    koju ? Esimese lapsega kasutasin Medala Swing pumpa ja no me masinaga ei saanud koostööd toimima, vast teise beebi ja teise pumbaga piima probleemi ei teki ?

  • Avatar
    Vasta Eeva 8. november 2021 at 20:15

    Väga sooviksin seda rinnapumpa proovida. Kuu aja pärast sünnib beebi ning olen just kaalumas, milline pump osta. Varem pole pumpa kasutanud.

  • Avatar
    Vasta Rents 8. november 2021 at 20:12

    Oh, üks kord elus ma ühinen ka innukalt loosiga – pärast viimast nõuküsimist guugeldasin innukalt ja vaatasin, et hetkel kiidetakse seda isegi rohkem kui Medela oma, nii et tahtsin seda juba iseendalt jõuluvana kingikotti panna. Nii et kas või soodukas tuli väga õigel hetkel.

  • Avatar
    Vasta Merili 8. november 2021 at 19:42

    Esimene beebi sünnib veebruari lõpus. Oleks hea kui saaks selle oma ostunimekirjast maha kriipsutada. ??

  • Avatar
    Vasta Tupsulotu 8. november 2021 at 18:53

    Mul sama pump. Kiidan taevani. 4-5 min kulub jah 120 ml pumpamiseks. Töö kiire ja korralik

  • Avatar
    Vasta Merilin 8. november 2021 at 18:20

    Sooviks väga seda pumpa, kuna olen seda juba ise ka väga pikalt piilunud aga just hinna tõttu on ostmata jäänud. Hetkel on kasutuses teine elektriline pump, aga seda on väga tüütu kasutada, kuna on juhtmega.

  • Avatar
    Vasta Angela 8. november 2021 at 16:55

    Esimese beebi imetamiskogemus lihtsalt nii hull. Lapse imemisvõte oli vist vale või ma ei tea mida ma küll nii valesti tegin, aga verd tuli rohkem kui piima. Nibud olid nii lõhedes. Kuna laps ei saanud õieti kätte tuli palju pumbata. Rahakott peale käsipumba rohkemat välja ei lubanud. Mulle tundus aga et too käsipump lõhkus rindu veel rohkem. Tohutu võitlus kestis 3 kuud kuni piima üldse ei tulnud.
    Olen seekord pisut paremini valmistunud, lugenud imetamise kohta rohkem ja nii hommikul kui õhtul kreemitan nibusud et neid ette valmistada beebi tulekuks. Kui vaid selle imelise rinnapumba ka saaks, siis usun et julgen sirgema selja ja rahulikuma meelega imetamisele vastu minna. Ehk seekord läheb see kõik nii mulle kui beebile lihtsamalt ??????

  • Avatar
    Vasta Kristi 8. november 2021 at 16:54

    Esimese kahe lapsega erinevad pumbad olnud. Üks hakkas aga megalt lekkima ja oli suht looduskatastroof kasutada (ega siis kallist kraami tohi raisata). Nüüd 2.5 nädala pärast plaaniline keiser ja rinnapump on veel ostmata ?.

  • Avatar
    Vasta Alice 8. november 2021 at 15:54

    Minu kogemused rinnapumbaga jäävad ~12 aasta tagusesse aega ning seda on sõna otseses mõttes valus meenutada. Mäletan, et ma ei saanud hakkama rinnaga toitmisega ning et laps ikkagi rinnapiima saaks, siis kasutasin manuaalset rinnapumpa. Nibud olid niigi hellad ja ma mäletan, kuidas ma läbi nutust märgade silmade nägin, kuidas pudelisse veresegust piima voolas.
    Seda arvustust lugedes tunnen juba ette kergendust kui taas pumpamine vajalikuks peaks osutuma. Samas täna ma olen juba vanem ja targem ning ka oskan abi otsida vajadusel.

    • Avatar
      Vasta larisa 8. november 2021 at 16:34

      Sündimas on teine laps siis see oleks abiks ?

    • Avatar
      Vasta Külli 9. november 2021 at 00:42

      Oleks hädasti vaja sest võitlen hetkel rinnapõletikuga.

  • Avatar
    Vasta Elis 8. november 2021 at 15:15

    Olen juba MITU MITU kuud nillinud seda pumpa. ? Mitmes kohas nii hea tagasiside, et pole isegi kaalunud midagi muud. Ja kuna see on nii vaikne ja akuga, siis saaksin lõpuks öösel paisunud rinnad tühjaks pumbata, beebi lihtsalt ei söö nii palju ?

  • Avatar
    Vasta Liina 8. november 2021 at 15:03

    Kogemus käsipumbaga. Täielik horror

    • Avatar
      Vasta Kadri 8. november 2021 at 18:26

      Esimene beebi tulemas aasta alguses ja oleks ideaalne omada koheselt nii kiidetud toodet 🙂

  • Avatar
    Vasta CH 8. november 2021 at 14:50

    Kuluks ära! Esmarase ja varsti sünnitama, kuid valik nii suur ja lai, et ei oska millegi kasuks otsustada, et kas ka manuaalset või automaatset. Ühest küljest ei tea ette, kas üldse vaja läheb ja kui palju, et kallis ja automaatne osta – teisalt kui juba võiks korralik ja mugav olla… Seega oleks auhind nagu rusikas silmaauku (tore väljend 🙂 )

    • Avatar
      Vasta Kristi 9. november 2021 at 00:50

      Mul 2x olnud väga õudne rinnapõletik ja oli vaja ka pumbata veidikegi tühjemaks rindasid- see põrgupiin, see põrguvalu. Öösiti on rinnad piima nii täis, et lausa valus, aga ei- olemasoleva pumbaga ka koostööd ei kavatse ma teha, õudne jändamine. Poleks uskunud, et rinnapumba olemasolu nii oluline on ja muidugi kvaliteet. Hea meelega katsetaks kui kiidetakse ❤

  • Avatar
    Vasta Kertu 8. november 2021 at 14:37

    Oi kuidas oleks vaja ??. Katsetasin just teise lapsega sõbrannalt laenuks saadud pumpa ja no nii tüütud on need juhtmed ja voolikud ?. Lisaks see piima ümber valamine. Väga tahaks proovida ?!

    • Avatar
      Vasta Merilyn 9. november 2021 at 00:25

      Palju kiidetud rinnapump ja endalgi läheb peatselt rinnapumpa tarvis ?

    • Avatar
      Vasta Leana 9. november 2021 at 08:14

      Siiamaani ei ole vaja läinud aga juunis läheb vaja. Ja tahaks, et esimene kogemus oleks imeline sellepärast olen selle rinnapumba tagasidet juba palju uurinud ja nüüd olen kindel, et see on parim valik! ?

  • Avatar
    Vasta Maris 8. november 2021 at 14:37

    Kogemus vaid manuaalse pumbaga, aga see oli paras agoonia. Uue lapse sünniks oleks ideaalne, kui kordki loosiõnn naerataks?

  • Avatar
    Vasta Maret 8. november 2021 at 14:20

    Olen juba silma peal hoidnud selle pumbal küll ? Nüüd aga pean tõenäoliselt hakkama piima sügavkülma varuma, sest maadlen põskkoopapõletikuga ning tõenäoliselt ootab ees antibiootikute kuur, mille ajal rinda ei tohiks anda ?
    Esimese lapsega kasutasin aegajalt manuaalset pumpa, noh üks paras kasitöö ??

  • Avatar
    Vasta Kerli 8. november 2021 at 14:05

    Kogemus puudub täielikult, isegi käes ei ole kunagi ühtegi hoidnud. Aga kuna ma veebruaris saan esmakordselt emaks, siis olen sellele samale juba silma peale visanud ?

  • Avatar
    Vasta Kaire 8. november 2021 at 13:59

    Hädasti oleks vaja. Mul endal on manuaalne rinnapump ja nii raske on piima kätte saada sellega. Ühe korra pidin südari saama kui tavalise 100ml ühest rinnast asemel sain mõlemast kokku ainult 30ml. Tekkis kohe vastu ööd paanika, et piim on otsa saanud ja kus ma öösel lapsele süüa võtan. Selgus aga, et piima on piisavalt lihtsalt pump ei töötanud korralikult.

  • Avatar
    Vasta Paula 8. november 2021 at 13:56

    See rinnapump kuluks mulle kindlasti ära, täna on tütre sünni tähtaeg ja rinnapumpa ei ole veel ostnud.? Seega oleks väga vahva see pump võita?

  • Avatar
    Vasta Marion 8. november 2021 at 13:55

    Minul 5 aasta tagune kogemus Aliexpressist tellitud pumbaga – ajas asja ära küll. Nüüd 2 kuu pärast teine sündimas ja kindlalt tahaks midagi kvaliteetsemat proovida!

  • Avatar
    Vasta Laura 8. november 2021 at 13:50

    4min 120ml on ju iga värske ema unistus! Lausa uskumatu unistus. Praegu istun igapäevaselt Medela pumbaga kuna laps keeldub rinnast ja 4 minutiga on seal pudelis küll 120ml tühjust. Selline uus pump annaks tähtsaid minuteid juurde, ja kes teab, saaks ehk isegi pesus ära käia nende minutite arvelt! ?

  • Avatar
    Vasta Karin 8. november 2021 at 13:41

    Minul samuti kogemus puudub, aga beebi on tulekul ja üks korralik rinnapump kuluks ära küll?

  • Avatar
    Vasta Raili 8. november 2021 at 13:36

    Oeh. Nii vaja seda. Käsipumbaga enam ei jõua..

    • Avatar
      Vasta Laura 8. november 2021 at 13:58

      Päriselt, kui ma peaks võitma, siis annan oma Medela sulle! ?

  • Avatar
    Vasta Merike 8. november 2021 at 13:30

    Samuti, nagu paljud Teised siin kommenteeriad on ka minul esimene laps sündimas ja eeltööd rinnapumpadele juba oi kui palju tehtud ? Imetore oleks üks selline pump oma majandamisse saada juba enne, kui pisike meiega ühineb? Postitus meeldis väga, kuna andsid võimaluse täitsa nö. võõrale inimesele seda imelist seadet katsetada, et saada selline tagasiside, mis tulevasi emmesid kõige efektiivsemalt aitaks! Suur aitäh ?

  • Avatar
    Vasta Eva 8. november 2021 at 13:23

    Kogemust veel pole, aga beebsu on tulekul ja kindlasti sooviks ära proovida!

  • Avatar
    Vasta Kati 8. november 2021 at 13:17

    Kasutan seda pumpa ja kiidan samuti väga! Eriti hea on, et tal pole voolikuid, mida on suht võimatu puhastada. Kokkupanek käib 1-2-3 ja kiiresti saab ka piima kätte. Soovitan väga!

  • Avatar
    Vasta Liisa 8. november 2021 at 13:15

    Olen seda rinnapumpa nüüdseks juba mitu kuud vaadanud ja korduvalt ka ostukorvi pannud, kuid “vormista ost” on tegemata jäänud 🙂 Olen kuulnud selle pumba kohta ainult head ning huvi ise ära katsetada on päris suur!

  • Avatar
    Vasta A 8. november 2021 at 13:08

    Ootan esimest last ning olen küll erinevaid rinnapumpasi vaadanud, kuid ei oska otsustada, milline neist see kõige parem oleks, mida osta. Oleksin väga ōnnelik, sellise pumba üle.

  • Avatar
    Vasta Karmel 8. november 2021 at 13:06

    Oo, see oleks supper võit kuna just plaanis osta ning see tunduks ainuõige valik!

  • Avatar
    Vasta Kerli 8. november 2021 at 13:01

    See tundub päris mõnus pump olevat. Natukese ajapärast on üks väike põnn ilmavalgust nägemas ja loodan, et seekord on imetamisega ka teised lood.

    Esimese lapsega oli imetamine suur stressiallikas vähese piima ja lapse rinnastreigi tõttu. Sellest tulenevalt pidin ka piima tekkeks palju pumpama ja see oli nii tüütu.
    Mul oli elektriline pump ent see juhtmete otsas istumine jms raskendas kõvast olukorda. Pluss ma ei tundnud, et mul nüüd kõvasti piima juurde oleks tekkind.
    Seega ära sellest uhkest pumbast ei ütleks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 8. november 2021 at 12:58

    Olen oma esimese lapse ootel ja kuuldes erinevaid lugusid kardan hirmuga juba rinnaga toitmist ja sellega kaasnevat. Ei ole veel rinnapumpasid jõudnud vaadatagi! Tean kuidas uued emad valmistuvad oma elu lihtsamaks tegemise osas juba varakult ette aga kuna rahaline seis on nagu ikka maja ehituse ajal siis enda vajadused on ammu taha plaanile jäetud – nii et ausalt ei ütleks ära, kui selline abivahend majja tuleks ?

  • Avatar
    Vasta Kristiina Liukanen 8. november 2021 at 12:53

    Seda juttu lugedes ei tahakski miskit muud soetada. Veel ühegi pumbaga kogemust ei ole, aga varsti varsti läheb vaja küll. Jaanuaris saame oma esimese ?
    Pöidlad pihku?

  • Avatar
    Vasta Helen 8. november 2021 at 12:50

    Väga hea meelega võidaks rinnapumba. Nagu artiklis juttu, siis ka minu pump pumpab ainult 30 ml 15 minutiga ja seda heal juhul. Beebi saab kohe kahekuuseks ja ma pole mitte kuskil käinud, sest pumpamine kõigi juhtmetega nii keeruline ja meie väike Kristofer tahab AINULT süles magada. Juhtmeta pumbaga oleks elu natuke rohkem lill. Praegu olen kodus diivani”kaunistus”.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 8. november 2021 at 12:43

    Paar korda proovinud manuaalset. Ei teagi, kas nii saamatu aga reaalselt tõmbas vere ka välja. Prooviksin hea meelega akuga pumpa.

  • Avatar
    Vasta Liina 8. november 2021 at 12:40

    Pole otseselt veel rinnapumpadega kursis, aga paari kuu pärast peaksin kindlasti midagi endale soetama, sest sündimas on esimene laps. Arvestades seda, et olen migreenik ja imetada peale ravimi võtmist ei tohi, siis see rinnapump oleks imeline abivahend ja kõik oleks õnnelikud. ☺️

  • Avatar
    Vasta Triin 8. november 2021 at 12:39

    Beebi 7-kuune ja pigem olen andnud RPAd kui viitsinud manuaalse pumbaga jaurata. Katsetaks suurima heameelega!

  • Avatar
    Vasta Grete 8. november 2021 at 12:28

    Kuna detsembris saan esimest korda emaks siis kogemust teiste pumpadega ei ole aga kui selline pump juba kummutisahtlis ootaks, oleks küll superluks 😛

  • Avatar
    Vasta Kerli 8. november 2021 at 12:15

    Oi, praegu 10-päevase beebiga kuluks väga ära. St, mul on pump olemas, aga polegi kasutanud veel, kuna eelmise lapsega oli see hull möllamine? et sellise mugava pumbaga oleks kasutamine puhas rõõm!

  • Avatar
    Vasta TV 8. november 2021 at 11:52

    Mul hetkel kogemusi veel pole, aga tundub, et varsti oleks selline pump vägagi kasulik ?

  • Avatar
    Vasta Kairi 8. november 2021 at 11:49

    Kogemus on ainult Medela Swingiga, aga kuna see on laenuks saadud, siis tahaks päris oma pumpa ka.

  • Avatar
    Vasta Maarja 8. november 2021 at 11:47

    Kogemus vaid manuaalse pumbaga ja ütleme nii, et kõige meeldivam polnud. Esiteks nii tüütu see manuaalne pumpamine. Lisaks vahel ka üsna aeganõudev. Ma esialgu tegelikult ei uskunud, et üldse lapsega sellist asja vaja làheb, aga reaalsus on ikkagi midagi muud. Väga kasulik abivahend ja selle konkreetse mudeli kohta olen kuulnud veel väga palju kiidusõnu. Nii et talvel sündiva teise lapsega prooviks hea meelega Lola Lykke pumpa. ?

  • Avatar
    Vasta Triin 8. november 2021 at 11:44

    Olen siiani vaid manuaalset proovinud, kuid väga hea meelega prooviks ka elektrilist! ?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 8. november 2021 at 11:42

    Kogemust veel ei ole, aga varsti on aeg sealmaal, et tuleb kasutama hakata. Hetkel just teen uurimistööd, milline pump parim oleks ja selle arvustuse põhjal ma ütleks, et just see!

  • Avatar
    Vasta Janne 8. november 2021 at 11:37

    Mul kahe lapsega vaja pole olnud aga nüüd kus uus beebi tulekul ja samal ajal teisepool eestit õpingud pooleli oleks see pump ju ideaalne lahendus, et jätta beebi issiga❤

  • Avatar
    Vasta Maris 8. november 2021 at 11:35

    Ma reaalset olin just endale seda rinnapumpa tellimas kui nägin sinu postitust! Milline kokkusattumus 😀

    • Avatar
      Vasta Viivika 8. november 2021 at 11:47

      Kohe-kohe peaks tutikas beebi kohale jõudma ja olen siiani pumba ostmist edasi lükanud 🙂 siiski tean, et võib tulla olukordi, kus pumpa võib vaja minna, nii et kuluks ära kindlasti.

  • Avatar
    Vasta Merilin 8. november 2021 at 11:32

    Ootan hetkel oma esiklast ning olen väikest viisi teinud juba googleonu abiga researchi, et leida üks hea pump. See postitus müüs selle mulle kohe maha, kohe pumpaks, kuigi alles ise rase 😀 Kuna tahaksin last graafiku alusel magama saada, siis on soovituslik piima jätkuks pumpa kasutada, oleks see ideaalne!! ??
    Ps! Väga tore oli lugeda sinu lugeja arvustust, ikka teistmoodi vaheldus! ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. november 2021 at 11:43

      noh, endal ei õnnestuks vist tilkagi pumbata, seega oleks raske kirjutada olnud 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 8. november 2021 at 11:26

    Kogemused puuduvad veel küll aga detsembrini enam palju jäänud pole. Oleks hea proovida just seda palju kiidetud rinnapumpa.?

  • Avatar
    Vasta Marii 8. november 2021 at 11:14

    Esimese lapsega kasutasin manuaalset rinnapumpa ega polnud hea kogemus. Hea meelega prooviks nüüd miskit muud. ☺️

  • Avatar
    Vasta Liis 8. november 2021 at 11:14

    Kogemust on nii manuaalse kui elektrilisega. Manuaalsega(KHMKHM andke andeks aga no ma ei saa hakkama) on väga aega kulukam ja lõpuks väsib käsi ära. Elektriline on ikka palju parem aga mul on juhtmega. Raske on lühikese juhtmega midagi üldse teha. Istud ebamugavas asendis ja pärast vingun et selg haige ? Ja mis kõige hullem… juhtmega pumpa ei saa kasutada igal pool. Nt vahest oleks hea abiline see autos olles.

  • Avatar
    Vasta Nele 8. november 2021 at 11:14

    Minul oleks hädasti vaja head rinnapumpa, kuna novembri lõpus sünnivad kaksikud kavatsevad emme “tühjaks pumbata” kuluks meile selline super abimees ära 🙂

    • Avatar
      Vasta Kats 8. november 2021 at 21:51

      Postitan just selle Sinu Nele postituse all,et kui juhtumisi loosiõnn naerataks,siis kingiksin sulle.Kaksikutega kulub see sulle kindlasti ära. ☺️?
      Loodame loosiõnnele!??
      Rinnapumpade kogemus endal jääb 19 ja 15 aasta tagusesse aega. Oli mingi sõnaotseses mõttes manuaalne s***nikerdis millega ma piima kätte ei saanud… kui siis mõni tilk. Lihtsam oli tõesti nö käsitsi tühjaks lüpsta,kui vaja oli lihtsalt nö tühjendada.

  • Avatar
    Vasta Elina 8. november 2021 at 11:12

    Praegu enda kogemus puudub, kuid olen paljudelt kuulnud erinevaid arvamusi, pigem pole need alati just positiivsed. Kuna ootan oma esimest beebit, siis üks mu mure kohti toodete soetamiseks on tõesti olnud rinnapumbale mõeldes. Valik on ikka üsna lai, kuid kuidas teada, mis siis mulle sobib..

  • Avatar
    Vasta Kaisa 8. november 2021 at 11:05

    Esimese lapsega kasutasin manuaalset pumpa ja pole vist nõmedat asja olemas ? pumpa nagu hull . Kohe detsembri alguses sünnib teine laps . Ja no pole veel ära ostnud rinnapumpa sest no hinnad on sellised ,et hoia ja keela ? ja järelturul ka valik kehva . Tuleb seda musta reedet oodata või lihtsalt enda neer annetada kuskile ,et seekord ei peaks käsitsi pumpama . Äkki siis nüüd õnn naeratab ja ei peagi neeru müüma ?

  • Avatar
    Vasta Kelly 8. november 2021 at 10:58

    Olen proovinud päris mitut manuaalset pumpa ja iga kord on “maha visatud raha” tunne. Enne pumpad käed rakku, kui midagi kätte saad! Lõpuks loobudki täielikult ning lepid olukorraga, et tisse kahjuks koju jätta ei saa

  • Avatar
    Vasta Carola 8. november 2021 at 10:57

    Ootan oma esimest beebit ning oleks suurepärane kohe emadust selle pumbaga alustada! ?

    • Avatar
      Vasta Siks 8. november 2021 at 11:30

      Esimene laps sündis 17a tagasi ja mäletan et mul oli jube sitanikerdis käsipump (äkki oli Campol vms.) Lihtsalt ulgusin oma piimapaisuga, sest pumbast polnud kasu ja l6puks tuli käsitsi (s6rmedega) rind tühjaks pumbata. Teine laps on 12a ja sellel ajal ostsin Avendi manuaalse pumba, noooh ajas asja ära küll. Nüüd kolmandaga v6iks sellise viguri ka ära proovida ?

  • Avatar
    Vasta Kata 8. november 2021 at 10:52

    Veel kogemust pole, aga kuna ootan esimest last, läheb seda varsti vaja küll. Et esmarasedana on nagunii pidevalt erinevate toodete osas silme eest kirju ja kunagi täpselt ei tea, mis siis ikka sobida võiks, oleks selline ülikiidetud pump kindlasti abiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaia 8. november 2021 at 10:49

    Hetkel kogemused puuduvad aga novembri lõpus, kui meiega liitub pere pesamuna, siis võib sellest masinast väga palju abi olla 🙂 Hetkel veel rinnapumpa soetatud ei ole ning seda prooviksin hea meelega 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati 8. november 2021 at 10:48

    Olen nüüdseks proovinud kahte manuaalset rinnapumpa. Ûhe ostsin nûûd alles hiljuti, aga järjekordselt ebaõnnestunud ost,kuna sain kokku ainult 20ml ja tuli kogu aeg vaakumist lahti. Sooviks väga proovida,kuna hakkasim beebi kôrvalt koolis káima ja esimene tàispikk koolipáev kuu lôpus tulemas.Kuluks meile nagu rusikas silmaauku.Hetkel olen proovinud talle anda kahte erinevat rpa-d aga nende peale ainult öögitakse ?

  • Avatar
    Vasta Birgit 8. november 2021 at 10:45

    Kogemus hetkel puudub aga kuna olen esimese lapsega 12.nädalat rase siis rinnapumba võiks ju aegsasti juba koju varuda küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 8. november 2021 at 10:45

    See oleks nii ideaalne! Aprillis on kolmas beebsu sündimas ja see annaks nii palju vabadust juurde! Nii loodan, et loosiõnn naeratab mulle ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 8. november 2021 at 10:45

    Minu esimene laps on 10 aastane, hetkel olen viimaseid nädalaid rase teise lapsega ja rinnapumba valimine on minu jaoks korralik peavalu. Ma tean, et ma ei ole superema sest ma vajan teinekord oma aega, klaasi veini või linnapral tsittsätti sõbrannadega ja sellepärast peab mul rinnapump olemas olema. 10a tagasi proovisin kahte pumpa ja üks oli nökatsim kui teine. Piima oli mul korralikult aga pumbaga see piima kättesaamine oli nii pikk protsess, et lõpuks tuli beebil toitmisaeg peale aga vahepeal ei olnud aega, et uus piim tekkida saaks sest pump ikka veel undas tissi otsas!
    Hetkel ma siis nüüd olen valimas endale ja sellised arvustused on minu jaoks hetkel suurepäraselt kasulikud ja seda pumpa ma väga tahaksin endale küll. Tundub lausa liiga hea arvustus, et tõsi olla ? aga eks ma olengi skeptiliseks muutunud.

  • Avatar
    Vasta L 8. november 2021 at 10:44

    Esimene beebi kohe sündimas ja siiani pole veel pumpa suutnud välja valida, tahaks omale küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Marleen 8. november 2021 at 10:44

    Rinnapumbaga kogemus puudub, sest olen enda esimese beebi ootel aga väga-väga tahaks seda endale! ???

  • Avatar
    Vasta Piret 8. november 2021 at 10:43

    Kuna tulemas on esimene beebi, siis see oleks väga vajalik asi.

  • Avatar
    Vasta HS 8. november 2021 at 10:39

    Hetkel veel kogemusi pole, aga kuna aprillis sünnib meie perre uus ilmakodanik, siis sooviks väga antud pumpa?

  • Avatar
    Vasta Lisandra Šianov 8. november 2021 at 10:36

    Ootan oma kolmandat ja rinnapump on olnud asendamatu abimees. Võit oleks äge?

  • Avatar
    Vasta Nele 8. november 2021 at 09:09

    Sooviks väga! Hetkel kasutusel manuaalne.

    • Avatar
      Vasta Kerli 8. november 2021 at 10:49

      Endal vajadust pole olnud, aga cõidu puhul kingiksin pumba oma sõbrannale, kes saab peagi esimest korda emaks ja miks mitte kohe alustada seda super pumbaga 🙂

  • Avatar
    Vasta HeiLi 8. november 2021 at 00:09

    Läbi aastate on katsetatud igasuguseid, ainuke mis toimis oli kunagi haiglas olev elektriline kuid poest sellist ei leidnud ja sinna see jäigi.
    Ei ole õnne olnud veel toimiva pumbaga kuid võimalusel katsetaks seekord ära selle palju kiidetud pumba.. Viimane võimalus vähemalt proovida õigepea ?

    • Avatar
      Vasta Aila 8. november 2021 at 10:39

      Mul seda väga vaja, tahaks minutitki oma aega saada.

    • Avatar
      Vasta Kärt 8. november 2021 at 10:59

      Kasutan hetkel philips avent manuaalset rinnapumpa, ajab asja ära küll, aga päris kaua aega läheb ikka, et sobiv kogus piima kätte saada. Üldjuhul jääb see pumpamine alati viimasele minutile, kui kusagile vaja kiirelt minna on ja laps vaja mehega jätta?. Hea meelega prooviks seda uhket Lola Lykke pumpa?

  • Avatar
    Vasta D 7. november 2021 at 23:54

    Olen philips avent manuaalset kasutanud ja kuigi sellega on tüütu, siis olen nagu hakkama saanud, sest teisi pole ka raatsinud proovimiseks osta, kui see juba olemas ja enam-vàhem toimib ??‍♀️

  • Avatar
    Vasta Sandra 7. november 2021 at 21:18

    Kogemus veel puudub, ootan enda esimest beebit. Hea meelega prooviksin selle pumba ära.

  • Avatar
    Vasta T 7. november 2021 at 20:53

    Minul oli piimaga kehvasti ja kodus manuaalse pumbaga tunde pumbates tahtis käsi otsast kukkuda.
    Teise lapsega oli plaan nagunii see pump osta, eriti tore oleks, kui nüüd hoopis võidaks selle ??

  • Avatar
    Vasta Kristi 7. november 2021 at 20:10

    Olen proovinud medela omasid ja nendega pumpamine on võrreldes toitmisega ikkagi nii vaevaline olnud, üle poole tunni masina küljes ja vaevu üks toidukord olemas. Kui see pump tõesti ni imeline on, võib olla saaks mees varem lapsehoolduspuhkusele jääda

  • Avatar
    Vasta CK 7. november 2021 at 18:24

    Kohe tulemas teine laps ja rinnapump kuluks hädasti ära. Esimese lapsega kasutasin Medela elektrilist rinnapumpa, kuid kuna imetasin päris pikalt siis ajaga väsis masin ära ja koostööd enam teha ei tahtnud. Seekord sooviks midagi uut ja paremat kasutada.

    • Avatar
      Vasta Evelin 8. november 2021 at 16:35

      Jaanuaris sünnib teine laps ja see kuluks nii ära! Esimese lapsega kasutasin absoluutselt igapäev pumpa iga paari tunni tagant seega kuluks nii ära. Eriti kui ta veel nii hea on kui kiidetakse.

    • Avatar
      Vasta Karina 9. november 2021 at 00:31

      6,5 aastat tagasi kasutasin käsipumpa, mäletan kuidas käsi valutas pidevalt. Nüüd proovisin elektrilist rinnapumpa, aeganõudev tegevus 15-30min, et saada vajalikku kogust. Heameelega katsetaks, tundub tõesti väga praktiline ja paljude lisadega.