Uncategorized

apppiiiiii, miks!??!?!?

28. november 2021

Lubasin eelmine kord, et kui koju jõuan, siis jätkan sama vana halaga, et pesta ei saa, aga nali on minu kulul. Ma saan hoopis jätkata selle sama vana halaga, et mul pudiseb hambaid suust. Viimane kord kui see juhtus, olin ma väikses metsamajakeses ja seekord ka olin ma kenasti kuskil Noarootsi metsade vahel. Ma olen siin elus vist ikka palju halba teinud, kui vanajumal vaatab, et hehe, Mallu on tsivilisatsioonist väljas, las sadagu nüüd hambaid!

Eelmine kord sain ma isegi aru, kuidas see juhtus. Mul on seal nimelt kaks krooni koos, üks on sillaks? Krt kellel hambad sama pekkis kui mul olnd on, saavad ilmselt aru. Kes ei saa aru, siis lucky you. Igatahes nätsukommi süües suutsin ta kuidagi lahti kangutada vms. Aga seekord lihtsalt keset ööd äkki tundsin, et ühe hambaga on midagi imelikku. Ma ei oska seda kirjeldada isegi, sest ma ei mäleta ega tea, kas selle hamba peal on kroon, või on see üks viimane õnnetuke, millel ei ole. Igatahes on see hambake viimase hingetõmbega mul suus hängimas. Õnneks sain ma homseks Gaili juurde aja ja ta teeb selle korda.

Muidugi oleks lihtsalt kenam kui mu hambad püsiksid suus, mitte ei kuks kahte lehte suust välja. Öeldakse, et hammaste värk on super geneetiline. Ma ei tea, ju siis on, sest ma ei ole ju mingi see vend, kes hambaid pesta ei viitsiks ja ma isegi niiditan neid ja puha, aga no mida paganat ma veel tegema peaks, seda teab. Ma ei saa ju eluks ajaks pudru ja suppide peale jääda, muidu olen äkki ootamatult hambutu ka veel. Peaks Gailil laskma homme kõik hambad üle…tsementida või miskit 😀

Mul tegelikult üks hammas taga on veidi tundlik ka, seega ma juba aiman, et hakkab jälle pihta see hambaarsti vahet siiberdamine. Ja kuigi Gaili on imeline, siis ma pean rõhutama, et ma vihkan hambaarsti juures käimist. Raudselt leiab ta nüüd sada asja mida veits kõpitseda ja mina saan jälle pool päeva tuima näoga ringi lasta.

Palun olge tänulikud, kellel hambaarstile asja pole. Ja tunnen südamest kaasa kõigile, kes peavad lähiajal hambaarstile minema. Palvetage nüüd minu eest, et ma homseni suudan enda suud piisavalt kinni hoida, et ma vähemalt tühja sahtliga ringi käima ei peaks ?

Loe ka neid postitusi!

26 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kot 30. november 2021 at 17:16

    mina ei julge enam hambaid niiditada, paar korda on jäänud tagumiste hammaste mingite pragude või naksude taha niit ja korra tõmbasin terve plommi välja. Või oli seal juba pool hammast katki ja ootas et saaks kuidagi tiste vahelt välja. Igaljuhul enam ei julge niidiga väga tegutseda

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. november 2021 at 17:40

      no olgem ausad, kui plomm juba niidiga välja tuli, siis oleks ta sealt lähiajal nagunii välja tulnud, ma kardan 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 29. november 2021 at 01:40

    Oh, ma tean, millest sa räägid. Ja mina olen puhta lehmapiima peal kasvanud, kuhu see klatsium kõik kulus???

    • Avatar
      Vasta Kaisa 29. november 2021 at 01:41

      Oh, ma tean, millest sa räägid. Ja mina olen puhta lehmapiima peal kasvanud, kuhu see kaltsium kõik kulus???

      • Mallu
        Vasta Mallu 29. november 2021 at 10:32

        Mina pole jälle suurem asi piimajooja olnud, aga ma olen ka kuulnud, et see tegelikult suurem asi hambatugevdaja ei ole 😀

  • Avatar
    Vasta Mina 28. november 2021 at 23:51

    Mul üldiselt hammastega korras, aga aastast aastasse käin kahte sama auku plommimas. Kord aastas ühte, kord teist. Lihtsalt plommid ei püsi kaua. Ja alati juhtub see siis, kui mul on veel sada muud miljon asja ajada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. november 2021 at 10:33

      Ma täna hakkan hambaarsti küsitlema, et miks see nii on 😀

  • Avatar
    Vasta Helle 28. november 2021 at 23:19

    Vot ei teagi millest see hammaste lagunemine tingitud. Mul mehel viimased kaks aastat aastas korra siis hammas suust tulnud, lihtsalt hammustas pooleks. Ja polnud midagi teha pandi implantaadid suhu. Ometi on hull hammaste pesija. Aga võimalik ka sellest et oli kunagi poksija ja hambad sai trauma. Räägitakse et kui hambad kunagi trauma saavad võivad sul alles aastakümned hiljem hakata välja tulema. ??‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. november 2021 at 23:20

      Ma poksija ei ole ausalt olnud 😀

      • Avatar
        Vasta Krr 29. november 2021 at 21:08

        Vähemalt seda pole sa meie eest varjanud 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 29. november 2021 at 21:57

          Tegelt olen salaja profipoksija??

  • Avatar
    Vasta Mari 28. november 2021 at 23:04

    Ma olen käinud mingi kuu hambaarstil – ja nagu 1 kord nädalas, uuest nädalast 2x nädalas, et aasta lõpuks hambad korda saada =)
    Jah mega raha läheb sinna, reedel oli nt arve 115 euri, mis minu jaoks mega suur raha. Aga no midagi pole teha kui homme jälle minna ja naeratades maksta.

  • Avatar
    Vasta kullakaevur 28. november 2021 at 19:36

    Sul veel hästi läinud, saad vähemalt peo alla panna kui pudenema hakkab. Mina olen kogemata kroonid suust välja aevastanud ja ühe korra suure krooni alla neelanud ja hiljem s.ita seest sõela abil üles otsinud ja tagasi suhu pannud 🙂

    • Avatar
      Vasta Lila 29. november 2021 at 15:15

      ???????
      Appi kui naljakas. See on nagu see, kui mehed toidu või joogi sisse kihlasõrmuse peidavad ja kallike kogemata alla neelab, siis saab pärast 8meetri soolestiku selle iluduse sõrme panna .

  • Avatar
    Vasta Sannu 28. november 2021 at 19:13

    Ei taha kedagi solvata, aga kui nii tihti need kroonid välja kukuvad, et äkki peaks hambaarsti vahetama??

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. november 2021 at 19:33

      Hambaarstis küll asi pole:D

    • Avatar
      Vasta Helina 28. november 2021 at 20:39

      Mul pole siiani kroon kuidagi ära tulnd, ilusti püsib paigal. Äkki 7 a möödas paigaldusest.

      • Mallu
        Vasta Mallu 28. november 2021 at 23:17

        No mul on kokku väääääääga palju kroone, probleeme on olnud kokku kahega (aga paar korda :D)

  • Avatar
    Vasta Lonni 28. november 2021 at 18:03

    See on veider jah, mul ei olnud 14 aastat ühtegi auku, aga kui last imetasi, olid kôik tarkusehambad äkki katki ja kaariest ka veel suus. Sai need korda tehtud ja lôpetasin imetamise ja jälle kôik korras, juba 6 aastat ei midagi. Kuigi ma ei viitsi niiditada, teen seda haruharva. Aga minu hambaarst ütles tookord, et iga laps vôtab kaks hammast. Nii et sul isegi hästi?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. november 2021 at 18:56

      Hea, et üldse midagi suus on ?

  • Avatar
    Vasta T 28. november 2021 at 17:36

    https://www.suutervis.eu/toode/apacare-hambapasta-palsam-poleerimispasta-ja-hambaparandusgeel/

    Äkki kuluks sulle midagi taolist ära?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. november 2021 at 18:59

      Mul ei tohiks olla midagi seal “parandada” enamik hambaid kroonitud 😀

  • Avatar
    Vasta Lips 28. november 2021 at 17:29

    Kroonide puhul vast ei mängi enam rolli aga oma hamba säilitamiseks:
    *Söögikordi päevas max 5
    *Joogikordi (va vesi) päevas max 5
    *Vett(kraanivett) lurista päevas kui mitu x tahes. Aga tavalist vett! Nt Värska vesi põhjustab samuti suus pH tasakaalust välja mineku ehk mõjutab halvasti

    Kui mitte isegi enda, siis oma laste pärast! Eeskuju siinkohal on väga oluline. Kui sööd, siis söö. Tv vaatamine jne venitab tavaliselt söögi aega pikale..

    Edu sulle! Sa oled väga vapper ja tubli ja saad kõigega hakkama!

  • Avatar
    Vasta A. 28. november 2021 at 17:11

    Avastasin oma kahe poolesel ühest hambast lausa kaks auku. Lotovõit vms. Pole kordagi käinud ka. Otsustasin, et panen kohe 2 järjestikust aega esimesel võimalusel, et enda omad ka üle vaadata ja mida imet! Saingi! A kes kurat läheb oma sünnipäeval vabatahtlikult hambaarsti juurde??

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. november 2021 at 19:01

      Issand, vaene inimene ???

  • Avatar
    Vasta Kristina 28. november 2021 at 15:36

    Putru ja suppi eluaeg süüa oleks päris õudne tõesti aga proovi siis vähemalt mitte neid kleepuvaid nätse, nätsukomme, iiriseid ja kõvasid suhkrukomme närida. Äkki piisab ja saad ikka koos hammastega mõned aastad veel kulgeda. 😀