TESTIN JA ARVUSTAN

kuiva naha muret küll enam pole*

13. detsember 2021
loodu

Ma nüüd täpselt ei tea, kas me pidutsesime end laupäevasel peol tõesti nii vaeseomaks, et pooled inimesed kambast erinevate tervisehädade käes vaevlevad. Kõik lurisevad ja ragisevad kuskilt otsast. Aga no pigem on tõenäoline vist see, et lihtsalt sihuke aastaaeg. Külm ja pime ja rõske. Igal juhul kimbutab mind ennast praegu köha ja teised kaebavad ka sama asja, kellel veel pealekauba nohu või miski kolmas.

Lisaks kõikvõimalikule hingamisteede jandile on teine ülisuur murekoht nahk. Nii kui väheke kütet peale keerata ja õues külma käes käia, on nahk kuiv ja krobeline. Täielik hädaorg, et isegi parima tahtmise juures ei jõua nii palju kreemi peale kütta kui ära kuluks.

Paljud kreemid kusjuures tegelt üldse isegi ei niisuta. Loovad lihtsalt nahale mingi sileda kihi ja seal all ägiseb nahk ikka kuivuses edasi. Eriti võigas on mõelda sellisele asjale, et osadesse nahahooldustoodetesse pannakse konkreetselt naftakeemiat. Veits vähem ehmatavad, aga ikkagi ebavajalikud koostisosad on kõikvõimalikud säilitus- ja värvained. Tahaks lihtsalt nahka toita ja niisutada, mitte keemiat peale kütta, on nii palju palutud v?

Ma räägin siin kreemidest, aga kas te teate, et niisutamise vaatenurgast on hoopis parem toode salv. Võiks ju arvata, et kuna kreemides on vett rohkem, siis need niisutavad ka paremini. Aga tõde on hoopis see, et tänu sisalduvale veele on kreemidesse vaja lisaks panna igasuguseid säilivust parandavaid lisaaineid, mis võivad pikas plaanis nahka hoopis kuivatada. Nii et kuigi kreeme on kergem naha sisse määrida ja korraks on jube hea moist olla, siis tegelt salvid seovad naha loomulikku niiskust ja toimivad pikaajalisemalt.

Ma olen päris kindel, et lisaks mulle pole ka teie varem kuulnud sellisest brändist nagu Loodu. Vot nemad toodavadki just nimelt erinevaid salve. Olen neid siin viimased paar nädalat hoolega kasutanud ja kiidan! Koostisosade nimekiri on kõigil väga napp ja see on ainult hea. Toodetel on hästi kerge lõhn, aga eraldi mingit parfüümi pole lisatud. Pumbaga pudelist on toodet kõige mugavam manustada – tuleb täpselt paras ports ja lisaboonusena ei solberda mustade sõrmedega salvi sees. See viimane on, ma oletan, toote säilivuse aspektist päris oluline.

Kõige rohkem kasutan ma praegu kummelisalvi. Viimaste krõbedamate ilmadega paljakäsi õue sattudes on käed pärast punaselaigulised ja kipitavad. Vot selle tunde vastu aitab kummelisalv ülihästi. Rahustab ja niisutab.

Kui nahk on lisaks kuivale põletikuline vms, siis õige asi selleks puhuks on kadakasalv. Mul endal nii hullu probleemi näonahaga pole, lihtsalt viskab vahepeal siia või sinna mõne punni. Aga kadakas on mikroobidevastane, niisutav ja hästi pehmendav.

Veel üks asi, mida ma eriti palju kasutanud olen, on huulepalsam. Külmast ja kuivast lõhenenud huuled on niiiiii valusad ja ma tõesti ei soovi oma pidevale ohatisele lisaks mingit valu tunda selles piirkonnas. Mitte et ma siis sooviksin, kui mu elus ohatist poleks… Igatahes jube halb on rääkida ja süüa, kui huuled peas tuld löövad.

Kuusevaigusalv aitab igasugu kriimustuste ja nahalõhede korral. Mina isiklikult olengi seda määrinud karedatele kätele ja kandadele. Kui mul mingeid nahavigastusi peaks ette tulema, siis proovin kohe seal peal ka järgi, pidavat super hästi aitama.

Mida ma veel innukalt kasutada olen üritanud, on silmaõli. Teadagi, et silmade ümbruse pehme nahk essa on, mis ligi hiilivast vanadusest märku hakkab andma. Ma ei soovi veel vanadusest märku saada, nii et kütan heaga seda õli 😀

Ma olen juba ahnelt mitu potsikut Loodu salvi jms endale käeulatusse paigutanud ja neid tõesti iga päev mitu korda kasutanud. Täitsa vist elan talve üle tänu neile ma usun, ei pudista enne oma nahka mööda ilma laiali. Ma olen ise ülirahul ja paar pudelikest sõbrannadele ka jaganud ning nemad samuti kiidavad kahte lehte. Nii et keda külmast ja kuivast kare nahk kimbutab või veel ei kimputa, aga tahaks seda ennetada, siis ma ei soovita midagi suurema heameelega kui nii puhtaid ja häid tooteid 🙂

Kõik nende salvid ja palsamid on müügil Loodu e-poes, aga ka Apotheka apteegis, sh Apotheka e-poes. Kui enne ostmist tooteid näha ja katsuda tahate, siis suurim valik on väljas Viru Keskuse ja Kristiine Apotheka apteekides.

*Postitus sündis koostöös Loodu’ga

Loe ka neid postitusi!

3 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta T. 14. detsember 2021 at 12:48

  Ee, kas keegi seltskonnast ikka koroonatesti ka tegi? 😀 Kõlab nagu koroona ausalt öeldes.

  • Mallu
   Vasta Mallu 14. detsember 2021 at 12:51

   Ma ütlen sulle täitsa siiralt, et peale koroona on veel harilik külmetus ka teemas 😀 tuba oli soe, aknad tehti vahepeal pärani lahti jne, seega pole ka imestada.

 • Avatar
  Vasta Kristina 14. detsember 2021 at 00:19

  Random kommentaar aga enne lugesin su blogi, 2a laps toimetas süles mänguautoga. Viskas pilgu su profiilipildile siin ja murelikult: tädil ei ole õueriideid seljas. Tädil külm. Tädi paneb nüüd õueriided selga. ?