KODU

palun andke ideid!

26. jaanuar 2022
img_2892-2328470

Nagu te teate, siis ma oman ise null sisekujundusmaitset ja ideed, elan ainult teie loorberite naljal. Seega loodan jälle teie abile, sest mul on jälle mõistus otsas. Vaadake, mul on saare kohal see asjandus, kus enne jõuluehted rippusid. Nüüd mõtlesin, et jõulud on suht tuhat aastat tagasi läbi saanud, et peaks need maha võtma. Seda ma ka tegin, aga nüüd ripub mul lihtsalt saare kohal paljas raam kettide otsas. See just erilist silmailu ei anna, seega küsisin eile ka instas nõu, et mida ma sinna panna võiks.

Paljud soovitasid, et sinna võiks küünlad riputada nende klaaskuulide sees. Mis iseenesest oleks täitsa ilus mõte, aga esiteks peaks ma neid teeküünlaid seal sees hommikust õhtuni vahetama, mida ma enivei unustaksin. Ehk siis ilus küünaldega asi oleks mul enamik aega mingite tühjade teeküünlaalustega rippuv vidin. Lisaks on mul hirm, et need klaaskuulikesed oleks kassidele enam kui ahvatlevad mänguasjad. Seega see peab ära jääma.

Veel soovitati sinna raami asemel plaat panna, et seal peal klaase ja asju hoida, aga esiteks see ei kannata eriti palju raskust ja teiseks oleks plaat jälle kassidele kutse tantsule. Ehk siis nad kargaksid sinna peale, lõhuksid mu klaasid ja sajaksid selle kogu kupatusega veel alla kah. Jälle ei saa teha, kuigi mõte oleks ilus.

Kõige rohkem meeldis mulle idee lasta teha kuivatatud lilledest mingisugune kaunistus sinna peale. Näiteks alloleval pildi. Nii suur ta muidugi olla ei saa, sest mul ei ole siin vahes nii palju ruumi, aga umbes midagi sellist oleks ju mega ilus! Kas keegi oskab kedagi soovitada, kes sellise asja mulle valmis teha ka oskaks? Ja kaua selline asi üldse säilida võiks? Päris paariks nädalaks ei raatsiks teha lasta, tahaks ikka veidi kauem nautida sellist iludust.

Samas ei pea see muidugi just kindlasti olema kuivatatud lilledest. Green4ever müüb ka igasuguseid ilusaid kunsttaimi, mida ilmselt peaks ka saama ilusasti siia raami külge panna. Selle pluss oleks ka see, et see ei pudiseks ja püsiks kaua ilus. Aga jällegi, mis taimi kasutada? Rohelus iseenesest oleks ilus onju. Iseeasi, kui rasked nende taimed on. See suur puu, mis nende käest ostsin on küll MEGA raske, aga ta ilmselt peab ka olema, et noh, toekam oleks.

Oeh, oleks mul vaid endal mingitki lilledeseadmisannet. Aga nope. Ei ole.

Mul on muidugi veel küsimusi, ärge arvake, et te nii lihtsalt pääsete. Nimelt tõstsin ma oma kohvimasina pliidi kõrvale, mistõttu on nüüd saar täiesti tühi. Selle vastu pole mul iseenesest midagi, sest siia kipub kogu aeg asju kuhjuma ja see tekitab kohe tunde, et terve elamine on super sassis. Samas täiesti tühjana on siin ka kuidagi…lage? Ma ei tea, ehk kui ma selle lillekuhila siia rippuma saaks, oleks ilusam lugu ja täidaks nagu selle tühjuse siin ära?

Räägime korraks sellest nurgast ka. Uksest vasakule jääb see tühi valge sein, kus enne oli suur peegel, mis sodiks kukkus. Ma tellisin sinna terve seina suuruse peegli Klaasissepast, mille ma lähiajal kätte saama peaksin, seega selle seinaga on nagu klaar. Küll on aga mul täiesti ebaratsionaalselt suur tung värvida üks seinajupike samaks roheliseks, mis mul magamistoas on. Mul jäi seda tsutikene järgi ja mu meelest on see köök kuidagi nii hele ja steriilne, et lausa nõuab kuskile seda rohelist jupikest. Ma olen nüüd ainult kahevahel, et kas see jupike peaks olema see sein, kus uks on, või siis hoopis see, kus telefon ripub.

Ühest küljest tunduks mulle, et rohkem sobiks see ukseseinale, lisaks oleks seda kergem värvida, kui sealt kapipilu tagant urgitseda (sest loomulikult tahan ma seda umbes täna kohe praegu teha). Teisalt sobiks ta sinna telefoniseina ka kenasti. Vist?

Uut fonoluku telefoni oleks ka vaja. See on mingi miljon aastat vana ja see nupp veidi jamab, aga ma ei tea, kas ma saan lihtsalt siia suvalise uue telefoni ühendada, või on see mingi spets kortermaja… telefon? Kahjuks ei tea neist asjadest ööd ega mütsi. Kui keegi teab, siis öelge palun mulle ka, ma ka inimene.

TEGELIKULT tahaks ma teilt veel ideid saada Mari toa suhtes, sest see on endiselt selline …nadi. Ja muidugi on mul tekkinud mingi imelik tunne, et tahaks suurest lastetoast ühe poole seinakappe maha lammutada lasta, et saaksin sinna ruumi juurde. Ja ma tegelikult tahaks sügavama istumisosaga diivanit ja uut vaipa, sest mul võttis kaks päeva aega, et aru saada – valgel vaibal pole minu põrsakarjas kohta. Aga ma nüüd proovin ennast veidi tagasi hoida ja mõtlen ainult lilleseadest ja rohelisest seinast.

Lõpetuseks tahaksin teile näidata ühte sisekujundusideed, mille võite kindlasti ka enda kodus kasutusele võtta. Ma pead panti panna ei oska, aga ma kipun arvama, et autor on Marta. Teose nimi on “saare alla tsementeeritud piparkook detsembrikuust”.

Ja kõikide mu ideede peale … no seda kirjeldab kõige paremini see pilt. Niiet te teate küll, mida nende reklaamidega teha onju 😏😏😏

Loe ka neid postitusi!

53 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Evelin 27. jaanuar 2022 at 14:58

    Kui suur see sein on kuhu peegel tuleb ja mis peegli hinnaks tuli? Tahaks ka suurt peeglit, aga mõtlen, kas tasub raisata 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 15:11

      Ma kirjutan kõigest, kui peegel käes! Ma lasin veits kujundust ka teha sinna 😄

  • Avatar
    Vasta Ly 27. jaanuar 2022 at 11:26

    Lillebaar Pojeng. Mina sain sealt imelise jõulupärja kuivatatud lilledest.
    https://www.facebook.com/lillebaar/photos/a.357952658370172/1088090805356350/

  • Avatar
    Vasta Tiina 27. jaanuar 2022 at 11:12

    Ma tegin enda jaoks elu avastuse ja pean nüüd usukuulutajana jagama. Meil oli ka see probleem et köögisaar kuhjus random asjade alla, lisaks raamaturiiuli servad, esikukapi riiulid, minu meigilaud. Panin nendesse kohtadesse nüüd dekoratiivsed käsitöö kandikukesed või kausikesed – reegel on et kõik nodi peab olema seal sees-peal. Silmale palju ilusam, ja ma lõpuks ometi leian oma kõrvaklapid üles kui need otsin! Kaks nädalat oleme nii vastu pidanud ja kõvasti vähem koristamist on

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:23

      palun saada pilte, millised sul on

  • Avatar
    Vasta Morgie 27. jaanuar 2022 at 10:03

    Raami külge võib (magmetiga? On see magneetuv?) kinnitada ka väikestes ümmargustes pildiraamides laste fotosid ja neid miniatuurseid tahvlikesi, kuhu saab kriidiga kirjutada. Aga kas see raam on sul nii madalal, et kassid peale jaksavad hüpata?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:10

      mkmm, see raam on puidust. aga kassid jaksavad igale poole hüpata 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 27. jaanuar 2022 at 02:26

    Ma ei tea palju Sa piildil kokkad, praed aga kohvimasin pole hea mõte seal. Igasugu õlipritsmed ja rasv.

  • Avatar
    Vasta JJ 27. jaanuar 2022 at 01:00

    Esiteks, jah, kunsttaimed võid ka sinna raamile kokku keerata, teiseks võivad need teeküünlakuulid ka olla, aga sa osta sinna led-küünlad. Ikeal on näiteks 8see tuletab meelde, et ostsin endale ka tervelt… eelmisel kevadel, aga endiselt on pakis). Igatahes on need ledid tihtipeale taimeriga, et hakkavad ise teatud kell põlema eelmisest korrast, mis sa nad tööle panid, ja kui sa neid vahepeal välja ei lülita, põlevad 6 tundi ning alustavad järgmisel päeval samal ajal jälle. Täitsa hea ja hooletu värk.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:11

      Krt ma ei oska “kokku keerata” 😀

  • Avatar
    Vasta Siiri 26. jaanuar 2022 at 21:43

    Pane ikka põrandaliistud enne 🤣aga sinna ei peagi ju midagi riputama..minimalism nö👌

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:12

      krt, liistud…. 😀

  • Avatar
    Vasta Marie 26. jaanuar 2022 at 20:32

    1. Mõlemad seinad rohelised

    2. Kunstlilled on out ja kuivanud lilled halb feng shui. Hoopis väike alus mõlemasse otsa ja lillepotike vähenõudliku ronitaimega mis teeb ilusa roheluse ja värske mulje mööda seda asjandust. Toob elu sinna. Ja ilus silmale ka.

  • Avatar
    Vasta Silvia 26. jaanuar 2022 at 17:22

    Roheline uksesein – jah.Terve nurk siis äkki? Telefoni juurest ei värviks.
    Rippuva raami külge oleks pakkunud ka neid klaasist kuule, kus taimed sees on. Üldiselt, see mis sa sinna paned peab kassitesti läbima niikuinii.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:15

      teen jaa terve seina!

  • Avatar
    Vasta LM 26. jaanuar 2022 at 16:29

    Melandia – lilled ja deko (fb) on täpselt sellise käekirjaga + üli tore naine, kes teeb kindlasti selle kaunistuse ära!
    Mina värviks telefoniga seina – siis on magamistoast vaadatuna samad seinad rohelised (see ja teleka tagune sein).

  • Avatar
    Vasta Kaisa 26. jaanuar 2022 at 16:10

    Kui kuivatatud lilled sinna paned, kas siis kassid ei tee 1-0?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 16:29

      ilmselt teevad 😀

  • Avatar
    Vasta Liisukas 26. jaanuar 2022 at 15:43

    Ma ei julgeks soovitada seda seina värvida. Ma usun ka, et peeglist peaks piisama.
    Saadan Sulle meilile pildi, kuhu ma selle rohelise värvi lisasin, vaata, kuidas tundub 🙂
    Kappe ei soovitaks välja lõhkuda, pärast on kapiruumi puudu .

  • Avatar
    Vasta Kaisa 26. jaanuar 2022 at 15:25

    Mõlemad seinad ikka värviks. Muidu jääks nagu poolikuks. Ma paneks sinna rippuva asja külge tulukesed, siis on nagu uus valgusti 😀

    • Avatar
      Vasta mai 28. jaanuar 2022 at 12:04

      jah, ma teeks ka valgusti, mõnus hubane lisavalgus.
      Ja kunstlilled ei ole out. Out on need odavad kunstlilled, mida venelased kalmistutele viivad, aga tänapäeval müüakse isegi jyskis ilusaid, maitsekaid kunstlilli.

  • Avatar
    Vasta Sandra T 26. jaanuar 2022 at 15:14

    Mina värviks ka kindlasti telefoniseina ära, mitte ukse oma 😊 Ja sinna laua kohale teeksin ma lilleseade ja äkki mingid väiksed led lambid nagu säramas seal tähekestena lillede keskel, et hubast valgust ka juurde anda 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:19

      krt aga why not both… 😀

    • Avatar
      Vasta Anu 26. jaanuar 2022 at 20:45

      ma värviks ukseseina, mitte köögiseina, siis on ta kuidagi toaga rohkem ühendatud, muidu vaatab köögi poole. pealegi, välisukse ümbrus võib lastega (kes mustade kätega õuest tulevad) üsna kergesti määrduda, seega tume oleks ka praktilisem

  • Avatar
    Vasta K 26. jaanuar 2022 at 15:08

    Soovitaks oodata peegli ära ja mitte enne värvida, peegel annab ise juba väga palju efekti, vb läheb kirjuks😃 saare peale mingi dekoratiivne kandikuke, kuhu siis mõni küünal, vaasiga lilled ja/või kodulõhnastaja panna nt

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:21

      krt aga ma juba saatsin töömehe poodi 😀

      • Avatar
        Vasta K 26. jaanuar 2022 at 15:39

        Ära põe, sa oled naine ju, ta kindlasti mõistab😂

  • Avatar
    Vasta ee 26. jaanuar 2022 at 15:01

    Ja sa ei arva, et need kuivatatud taimed on kassidele veel põnevamad kui küünlad? Kuuseterror meelest juba? 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:28

      mul on jah lühike mälu 😀

  • Avatar
    Vasta Getter 26. jaanuar 2022 at 14:23

    Mina paneks nende klaaskuulikeste sisse hoopis sukulendid.. 😀 thymeout kodus on ka sarnane lahendus. Või teine variant luuagi sinna miski valgustus nii, et väikeseid tulukesi täis ja siis lülitist käima aga see tundub parajalt keeruline

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:34

      Need sureksid ära ma kardan 😀 Sukulendid siis.

      • Avatar
        Vasta T 26. jaanuar 2022 at 21:34

        Eiii, ära värvi kumbagi seina, see roheline pole feng shui järgi üldse hea seal! Ei Su sisemisele rahule ega karjäärile, kui ma õigesti vaatan fotode järgi Su kodu planeeringut. Lilleseade teeks kunstlilledest, kuivatatud kraam samamoodi halb feng shui. 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 27. jaanuar 2022 at 11:12

          ma kahjuks juba pean, sest ma otsustasin nii 🙁

      • Avatar
        Vasta Tiina 27. jaanuar 2022 at 11:06

        Sukulentidel oleks just hea meel kui tähelepanu ei saa, eriti talvel ja eriti kui ei kasva otse akna peal. Mul üks sõber terve talve ei kastnud nii et kaktusest oli alles krimpsus plönn, ja kui lõpuks kastis oli kaktus jälle vana hea.

    • Avatar
      Vasta Raugaga metsas 26. jaanuar 2022 at 15:08

      Sokke saab selle peal kuivatada 🙂

    • Avatar
      Vasta Grete 26. jaanuar 2022 at 16:18

      Ehkki Su töömees juba läks värvi ostma, siis oota peegel ära ja tee kaunistus köögisaare kohal olevale rippuvale asjandusele. Ja siis vaata edasi 🙂
      Seinu ei pea värvima, saab detailidega ka värvi sisse tuua.

      • Mallu
        Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 16:26

        ma kahjuks ei saa ühtegi asja pooleli jätta, mis ma juba korraks mõelnud olen 😀

  • Avatar
    Vasta K 26. jaanuar 2022 at 14:12

    Mulle meeldiks telefoniseinas roheline endale rohkem, argumenteerida ei oskagi väga millegagi hetkel 😀 aga kappide väljalõhkumine kõlab nii, et heal juhul paari aasta pärast on kapiruumist puudus 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:35

      Ma vist juba otsustasin ära, et teen ikka hoopis mõlemad seinad rohelised 😀 Töömees läks värvi ostma 😀

    • Avatar
      Vasta Mari 26. jaanuar 2022 at 15:04

      ei sure, kôige lollikindlam taim, vóid kprd kuus ka kasta kui meeles

      • Mallu
        Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 15:26

        kord kuus on liiga tihti 😀

  • Avatar
    Vasta Jo 26. jaanuar 2022 at 14:01

    Ma soovitaks samm-sammult edasi liikuda. Oota see suur peegel ära, äkki siis ei tundu enam nii steriilne. Kapiruumist ei julgeks ma ka loobuda, sest sellest on a-la-ti puudu. Seega keskendu lilleseadele, oota peegel ära ja vaata uuesti 😊

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:35

      Ma teaaaan, aga have we met? Ma ei oska samm-sammult elada 😀 Mul oleks vaja minna punktist A punkti S ja siis punkti C 😀

    • Avatar
      Vasta Maarit 26. jaanuar 2022 at 15:42

      Kappe välja ei lõhuks ja diivani paneks kappi ette.

  • Avatar
    Vasta Kadi 26. jaanuar 2022 at 13:55

    Ma vist värviks selle telefoniseina siiski. Peeglist peegelduks seda siis ka ja oleks rohkem värvi. Pluss, kraanikausi kõrval vist nagunii toetad asju vastu seina? Siis on see hele kohe rikutud nagunii ja olekski põhjus rulli ja pintsli järele haarata. Aga enne uuriks selle telefoni kohta. Äkki saab selle sups välja vahetada ja ei pea pärast üle värvima kui uus on väiksem vms. Facebookis Steliinanteeb igasugu kunstlilledest lilleseadeid/küünlaaaluseid. Äkki saab aidata?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:35

      Ma teen vist hoopis mõlemad 😀

  • Avatar
    Vasta Helen 26. jaanuar 2022 at 13:46

    Klaaskuulide sees tulevad need taimed, mis pmst õhust ja aramstusest elavad. Ja neid on vist ilma kuulideta ka. (Ma olen taimede lainel, täiega paneks midagi sellist). Mine Hortesest läbi ja küsi sealt üle. Nad on minu meelest väga abivalmis. Neil oli ka uute sisustuskaupade välja panemine käsil – leiab ehk miskit ägedat sealtki.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:36

      õhku ja armastust mul on! 😀

  • Avatar
    Vasta Anna 26. jaanuar 2022 at 13:44

    Thymeoutil on väga lahedalt need küünlahoidjad kasutusel, rohelisega sees – https://thymeout.ee/et/2019/01/28/kuidas-planeerida-koogimooblit/. Äkki see või LED-küünlad sobiks.
    LED-küünlaid on puldiga, mõnus kasutada https://pood.magaziin.ee/product/teekuunal-led-puldiga-10tk/.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:36

      Jaa, tal mega ilusad, aga tahaks vist rohelust rohkem 😀

  • Avatar
    Vasta RK 26. jaanuar 2022 at 13:38

    hei, vaata Stuudio DecoRento FB-st – Olga teeb imelisi asju 🙂 https://www.facebook.com/StuudioDecoRento
    ja nad teevad ka neist uinuvatest lilledest!

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 14:36

      tänks!

  • Avatar
    Vasta Helina 26. jaanuar 2022 at 13:15

    Tead mu disainerist vanaemal on hea silm olnud ja tal esik on tumesinist tooni – reaalselt aastate jooksul pole see kordagi häirinud, nii et ma teeksin su ukseseina siis tumeroheliseks. Praktiline oleks ka, kui nt porist plekid peaksid tulema.