Uncategorized

pikk nädalalõpp Pariisis

1. veebruar 2022
sam_9031-1113130

Oh sa jessas ja jummel juuda – lõpuks ometi olen mina tagasi kodus! Okei, esiteks jõudsin ma juba eile öösel tagasi koju ja tõele au andes ei ole ma eriti terve ka. Alguses kartsin, et vana inimese organism ei talunud seda mitmepäevast kulistamist ära, aga nüüd lisandus sellele ka kinnine nina, valus kurk, uimane olek ja valusad lihased. Andral sama lugu, seega ilmselt me kuskil linna peal tuterdades külma saime.

Kes mind instas jälgivad, siis nendel on ilmselt päris hea pilt ees, mis me seal reisil tegime, aga kuna siin on ka neid, kes instat ei oma, siis räägin natukene siin ka viisakama versiooni ära. Ma ütlen viisakama, sest mu storyd olid paaril päeval ikka üsna… veinised 😁 Küll aga võin lubada, et ma ei helistanud kellelegi ja öelnud, et ta on p**e moega, seega võib tinutamise edukaks lugeda.

Ma üritan meenutada, et mis need enimküsitud teemad olid, et ehk on sellest postist kunagi kellelegi tolku ka. Esiteks lennupiletid. Need ostsin ma AirBalticust ja ma pean ütlema, et ma pole vist ammu nii uue lennukiga sõitnud. Jalaruumi oli küll ja veel, toolid nii mugavad, kui nad lennukis olla saavad. Kokku sõitsime sinna veits alla kolme tunni ja kuna mu viimased lennud on wayy pikemad olnud, siis eriline piin see ei tundunudki.

Ööbimiskoha valisin huupi välja Airbnb lehelt (näete SEE). Ega mul erilist aimu polnud, et kaugel see korter “kesklinnast” on, aga kuna kõik tagasiside oli superpositiivne ja lubas kaunist vaadet, sai ta ära bronnitud. Võin öelda, et jäime super rahule. Korteri omanik oli mega sõbralik, korter ise küll pisike, aga täiega hubane ja tõepoolest imelise vaatega. Enamik vaatamisväärsusi paistis aknast kenasti kätte.

Reis läkski muuseas täpselt nii, nagu ennustasin: suht plaanivabalt, uitasime ringi, sõime, jõime ja enamuse ajast lihtsalt naersime. Ma ei liialda, kui ma ütlen, et meil ühel hetkel tekkis hirm, et me oksendame ennast suurest naerust täis, sest kõik organid lihtsalt valutasid suurest rappumisest. Tõsi on see fakt, et hea seltskonnaga võib ükskõik olla, aga ikka on tore. Muidugi kui on võimalik hea seltskonnaga Pariisis olla, võiks sellest kinni haarata.

Need pisikesed pagariärid, vaatamisväärsused, kevadine loodus ja sinine taevas – ei ole just paha kombo.

Üks asi, mida me super ette ei plaaninud, aga lõpuks siiski spontaanselt ära tegime, käisime Moulin Rogue showd vaatamas. Ma isegi ei oska seda sõnadesse panna, sest ma ei arvanud, et ma millestki üldse nii rabatud olla saaks, aga see oli IMELINE! Terve saal ohhetas ja ahhetas ja meie Andraga oleks napilt pisarat pannud, nii uhke oli neid esinejaid vaadata, nagu oma lapse üle rõõmustaks 😁 Kallis on see pilet küll (me ostsime viimasel hetkel ja läks 230 euri kokku), aga kuna see on ilmselt selline kord elus kogemus, siis võiks võimaluse korral siiski ära käia. Seal on ka võimalus võtta show koos õhtusöögiga, mis tundub VEEL kirvem, aga kuna restod ongi Pariisis üsna kallid, siis tegelikult ei ole eriti vahet, kas käid enne mujal söömas, või teed seda seal. Meie õhtusöögiga pileteid ei saanud (olid juba otsas) ja käisime enne ühes restos, kus kulutasime kahe peale 200 euri ja ei jäänud kahjuks toiduga super rahule.

Muuseas – seal on selline reegel, et show ajal pildistada ja filmida ei või. Kui see pihta hakkas, siis ma sain aru miks. Enamik tantsust on pooled seal paljaste pepude ja tissidega, ise ka vist ei tahaks, et keegi mind niimoodi pildistaks, eksole. Selles suhtes, et see ei olnud nagu nilbe vms, kõik oli väga maitsekas ja ülituusad kostüümid olid, aga keha nägi ikka omajagu. Juhuks kui kellegi mees kobisema hakkab, et tema ei viitsi minna, haha. Siis saad lubada talle vägagi kaunist vaatepilti.

Muidugi sõime konnakoibi ka – olen neid kunagi enne Eestis maitsenud, aga siis küll suurem asi ei olnud. Need seal olid IMELISED, krõbedad ja küüslaugused. Ja imekombel sai neid alla 10 euriga kätte, niiet soovitan ära proovida, kui kuskil silma jääb.

“Selle pusaga oleksin ma Eestis ikoon, aga siin olen lihtsalt sitane turist!” olid mu kuldsed sõnad 😁 Tegelikult ma nii turist olla ei tahtnud, aga ma hindasin ilma natukene üle ja külmetasin linna peal, kuni taipasin endale suveniiripoest pusa osta. Aga ei kurda, pusa on aus ja enamuse ajast olen ma ju Eestis, seega saan rahus ikoon olla, mitte turist.

Vot selline see reisike meil oligi. Sai uut kultuuri nautida, palju veini juua, ringi tuiata ja noh Pariisis olla. Ütleme nii, et loeme reisi kordaläinuks ja nüüd pole muud teha, kui enda vana keha natukene turgutada, edaspidi veiniga natukene koomale tõmbama, sest muidu on mul varsti minek ka. Ei jõua enam nii, nagu 20-aastane Mallu. Mis on super imelik, sest sellest on möödas ainult… varsti 12 aastat kui ma 20 olin.

Mis tähendab omakorda seda, et varsti tuleb mul sünna ja märtsis lähen juba teise sõbrannaga reisile. Sedapuhku võtame ette retke Amsterdami, kus ma ka muuseas kaks korda käinud olen, haha. Läheks siis uude kohta onju, aga eiii.

Kui kellelgi küsse on, siis andke tuld, ma nüüd keeran oma kondid pleedi sisse ja kogun ennast, enne kui lapsed aiast koju toon. Oiiii jummel, kus ma neid igatsenud olen❤️

Loe ka neid postitusi!

38 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Lill 3. veebruar 2022 at 14:17

    Kas maandusite Beauvais lennujaamas? Kuidas sealt transport oli kesklinna?

    • Avatar
      Vasta S 7. veebruar 2022 at 18:44

      Beauvais lennujaamast lähevad iga natukese aja tagant bussid Pariisi. Hind on 17 euri, saab kohe lennujaamas osta, netist ostes veidi odavam.

  • Avatar
    Vasta Covidiot 2. veebruar 2022 at 17:13

    Sul ilmselt jälle koroona. Eriti kui Andral on ja teil samad sümptomid. No ei ole reaalne, et sul ei ole. Lihtaslt juhuslikult sama asi, aga mitte koroona. Mul paraku tuttavad, kes reisil saanud, naasnud sealt samamoodi koroonaga. Nagu ka need, kes harrastavad praegu ikka veel suuremaid istumusi ja pidusid. Ka koroona garanteeritud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. veebruar 2022 at 10:36

      Mul oli ainult järgmine päev nadi olla, edasi täiesti fine. Ma arvan, et pigem andis keha sellele magamatusele ja veinitamisele alla 😄

      • Avatar
        Vasta Mdk 3. veebruar 2022 at 11:25

        Mul oli ka just koroona, millega üks päev oli nohu ja 2 päeva kurk valus ja that was it.

  • Avatar
    Vasta Birtsu 2. veebruar 2022 at 13:19

    Nädalavahetusel avasin insta ainult sinu storide pärast. Elasin teile väga kaasa. Nagu oleks ise kaasas käinud 🙂 (bonuseks – ei mingit pohmelust) 😀

  • Avatar
    Vasta F 2. veebruar 2022 at 12:36

    Ära ole nii kindel, et sul pole covid, kui Andral ju on. Kiirtest hakkab erinevatel inimestel näitama erineval ajal. Tee veel paar päeva, et kindel olla.

  • Avatar
    Vasta Merili 2. veebruar 2022 at 09:58

    Andral on koroona, sul ka ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. veebruar 2022 at 11:17

      Ei, ma parem kui Andra 😀

  • Avatar
    Vasta Mellu 2. veebruar 2022 at 02:52

    Palju maksab pudel veini või siidrit ? Poes, tänaval?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. veebruar 2022 at 11:18

      Veinid olid odavad, siidrit ei joo, aga ühes pagariäris maksis suur pudel 4.50

  • Avatar
    Vasta H. 1. veebruar 2022 at 23:19

    Oskad öelda selle suure toidupoe nime, kus käisite? Äkki saad nt konto väljavõttest vaadata. Ma kusjuures elan Pariisis päris kaua juba aga see ei tulnud üldse tuttav ette. Ja tegelikult see oleks ka huvitav, mida ostsite või mis siin toidupoes põnev tundus 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. veebruar 2022 at 11:19

      Suured toidupoed ei tule tuttavad ette? See oli mingi kaubanduskeskus 😀

      • Avatar
        Vasta H. 2. veebruar 2022 at 11:39

        See konkreetne pood ei tule jaa. Tavalistes toidupoodides ei ole päris niimoodi eri maade riiulitesse jagatud ja valik tundus ka suurem.

        • Mallu
          Vasta Mallu 2. veebruar 2022 at 12:28

          See oli see suur Carrefour 😀

  • Avatar
    Vasta Eeps 1. veebruar 2022 at 20:03

    Lihtsalt uitmõte, et kas sa pohmakaplaastreid oled proovinud? 🙂 mina oma 40+ eluaastaga ei julge enam ühtegi joogist õhtut ilma nendeta mööda saata. Day after ei olegi enam lost day 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. veebruar 2022 at 11:19

      Tead kunagi elus vist olen, aga peaks veel vist 😀 Kui ma enam elus kunagi juua suudan 😀

  • Avatar
    Vasta Lea 1. veebruar 2022 at 18:10

    Nädalavahetuse parim osa olid sinu stoorid! Aitäh! Väga värskendav ja aus:) Ja lõbus:)

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. veebruar 2022 at 19:58

      Ütleme nii, et nalja sai 😀

  • Avatar
    Vasta Ruth 1. veebruar 2022 at 18:06

    Lähed äkki zevakini uude telesarja ka, see ka omaette reis? 😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. veebruar 2022 at 19:58

      Hea, et ma veinisena sinna ei kandideerinud, see oleks kuld olnud 😀

  • Avatar
    Vasta Renate 1. veebruar 2022 at 18:00

    Ma armastan Pariisi! Kuidas korontš reisi mõjutas? Kas kõik vabalt avatud või küsitakse passe?

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. veebruar 2022 at 19:59

      Restos küsitakse passi, aga kui õues tahad istuda, siis mitte. Mul pass vahepeal lõpetas kehtivuse, aga läbipõdemistõend käras ka 😀

  • Avatar
    Vasta Mariii 1. veebruar 2022 at 17:30

    Pariis tundub lahe! Aga kas te sealt koroona ei saanud? Sümptomid on küll tüüpilised. Ja see, et sul varem on koroona olnud, ei takista nüüd saamast. Mul tuttav sai 8 nädalase vahega kaks korda koroona.

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. veebruar 2022 at 20:00

      Ei nagu… ma ei usu, aga mul vahet pole ka 😀 haige olen, siis olen nagunii kodus ja see koroona läbipõdemine oli minu jaoks nii suva, et ausalt ei põe 😀

      • Avatar
        Vasta Ehh 2. veebruar 2022 at 01:03

        Sa ju just kirjutasid, et hakkad lasteaeda minema… Äkki teeks kiirtesti, teiste inimeste pärast.

        • Mallu
          Vasta Mallu 2. veebruar 2022 at 11:18

          Ma olin tolleks hetkeks juba teinud ja tegin õhtul veel – ma olen free elf 😀

      • Avatar
        Vasta Kristine 2. veebruar 2022 at 10:11

        Sinu jaoks võis ju suva olla, ja väga hea, et nii läks, aga mind tõesti teeb väga kurvaks, kui iniemsed unustavad ära, et kogu see draama ongi ju sellepärast, et kõigil meist ei ole läbipõdemine nii kerge ja nii suva, paljude jaoks on see väga raske haigus, mis halvemal juhul lõpeb haiglas, isegi elu kaotusega või pikaajaliste terviseprobleemidega. S.t jah, sa ise oled kodus, aga ega su lapsed ju sellepärast sinuga koos kodus ei istu, nemad ju lähevad ikka kooli ja lasteaeda ja kuhu iganes mujale. Seal omakorda on nendega koos teised lapsed kes võivad haigust edasi kanda ka oma haavatamatele sugulastele.
        Ega keegi ei käsigi sul paaniliselt diivani all istuda, aga praegu ei ole me ÜHISKONNANA veel sellises seisus, et see “nii lebo” ja “nii suva” oleks.

        Aga meeldiv lugeda, et reis oli tore, ja head paranemist

        • Mallu
          Vasta Mallu 2. veebruar 2022 at 11:17

          Kuna Mari jäi ka eile haigeks, siis tegin kõigile kiirtestid, no worries, ei ole me keegi taudi edasikandjad 😀

          • Avatar
            Kristine 2. veebruar 2022 at 18:12

            Ma lihtsalt isiklikust kogemusest tahtsin lisada, et negatiivne kiirtest ei garanteeri, et nakkust ei oleks. Eriti hetkel sinu puhul kui tead, et sõbrannal on samad sümptomid ja nakkus on olemas. Me tegime sümptomaatilisena mitu negatiivset kiirtesti enne kui lõpuks PCR positiivse andis. Eriti kuna teil nüüd on tõenäoliselt omicron, mida ongi kiirtestil raskem tabada.
            Aga kui niikuinii vastutustundliku kodanikuna süptomaatilisena kodus oled, pole sul vast vahet, mida test näitab.

  • Avatar
    Vasta Antsik 1. veebruar 2022 at 17:20

    Ma tean, et sa hiljuti põdesid koroonat, aga see uus omikron nakkab mitu korda kahjuks 🥲 Tean inimesi, kes juba teist korda koroonas. Aga see selleks. Jälgisin teie reisi storydest ja no niiii tahaks uuesti minna. Aga tõesti, Pariis on kallis koht. Sinna peaks suht palju ikka kulutamise raha kaasa võtma.

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. veebruar 2022 at 20:00

      Pariis on tõesti kallis, aga väärt minemist vähemalt korra elus!

  • Avatar
    Vasta Pariii 1. veebruar 2022 at 16:15

    Räägi palun veits hinnatasemest. Kuidas väljas söömisega on (kui fäänsid restoranid pinget ei paku, tahaks lihtsalt kõhu maitsvalt täis saada)?
    Tahaks kevadel väga Pariisi minna, teen veidi eeltööd enne 😁

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. veebruar 2022 at 16:27

      Selliseid pitsa-kebabi kohti oli iga nurga peal, selliseid kohvikukesi ka (mis õhtul baariks muutuvad suht) kus saab odavamalt kõhu täis. Aga nagu korralikumad restod (eriti kesklinnas) on päääris kirved. Alla 50 eurist arvet ma ei näinud 😀

  • Avatar
    Vasta Anna 1. veebruar 2022 at 16:01

    Kui palju sul see trip kokku maksma läks? Detailselt palun!:)

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. veebruar 2022 at 16:08

      ausalt ma kardan, et ma pean ennast maha lööma, kui ma selle kokku arvutan 😀

      • Avatar
        Vasta Kiivi 2. veebruar 2022 at 09:47

        Aga võibolla selle kõrval ei tundugi siis see siidist voodipesu olevat teab mis hingehinnaga? 😉

        • Mallu
          Vasta Mallu 2. veebruar 2022 at 11:17

          Ega jah, perspektiivi küsimus 😀