Lende TESTIN JA ARVUSTAN

kingi aega! päriselt kah!*

10. veebruar 2022
6a00d83451f25369e20147e266271b970b-800wi-3634985

Ei tule vist üllatusena, et mu lapsed on asjadega üsna ära hellitatud. Miks? Eks see ole kahe asja kombo: esiteks on mu töö juba selline, et mänguasju tuleb koju palju tihemini, kui enamikel. Teiseks ilmselt mingi sisemine tung oma lastele kõike võimaldada, et neile rõõmu teha. Ma muidugi ei ütle, et lastele EI tohiks ägedaid mänguasju lubada, sest meil on kodus mitmeidki asju, millega igapäevaselt tegeletakse, millest nad esimese minutiga ära ei tüdine ja mis neid arendavad. Sellised asjad on toredad. Paraku satub sinna sisse ka hunnik asju, mille kohta poes väidetakse, et ilmtingimata on tarvis, aga lõpuks vedeleb see lihtsalt nukralt kuskil nurgas.

Seega kõnetas mind kampaania “kingi aega” kohe eriti. Kuigi ma olen oma lastega väga palju aega koos, siis sellist üks ühele kvaliteetaega pole kunagi liiga palju. Seda tunneb vist iga mitme lapse ema – tahaks küll kõigiga eraldi midagi koos teha, aga samal ajal taob süütunne peale, et kuidas ma nüüd ühega midagi toredat teen ja teised jäävad ilma…

Sedapuhku surusin selle tunde alla ja valisin kingi aega kampaanialehel pikalt, et leida tegevus, mis Lendele meeldida võiks. See “õnnetu keskmine” eksole. Ma pean ütlema, et valik võttis silme eest kirjuks ja kui ma aus olen, siis leidsin ma sealt väga palju tegevusi, mida teha siis teiste lastega, või hoopis sõpradega. Eestis saab ju nii palju ägedaid asju teha ja toredaid kohti külastada, aga tihtipeale on seda infot raske leida. Nüüd on aga sadu valikuid ühel lehel olemas – sisesta ainult piirkond ja kategooria ning asu valima.

Muuseas, ma ise olen ka viimasel ajal mõelnud (sest mul tuleb kohe sünnipäev!) sellele, et vist ei ole mitte midagi, mida ma kingiks saada tahaks. Ma mõtlen just ASJADEST, sest kõik, mis mul eluks vaja, on mul nagunii olemas või saan endale ise sobiva soetada. Samas kõige meeldejäävamad kingitused, mida siiani heldimusega meenutan, on just olnud emotsioonid või elamused. Jätke see heaga meelde, sest ma usun, et nii on enamikel? Ei? Meie siseturismi sektor vajab praegu täieha meie abi, et inimesed kingiksid asjade asemel hoopis kvaliteetaega Eesti erinevate teenusepakkujate juures. Miks mitte seda siis ka teha?

Igatahes sirvisin ma valikut ja sain rõõmuga tõdeda, et ma olen päris paljusid kohti juba külastanud! Eestis on tegelikult nii palju ägedaid asju, mida teha ja nii kauneid kohti, kus käia. Ma ei hakka siin neid ükshaaval välja toomagi. Ma küll üritasin, aga ma sain kokku mingi 40 vahelehte erinevate elamustega, mille kohta tahaks öelda, et jaaaa! Minge sinna! Seega ma usun, et saate ise hakkama lehel uudistamisega ja mõtlema, kellele teie lähedastest mis elamus sobiks.

Tulles nüüd tagasi selle juurde, et ma tahtsin Lendega midagi kahekesti teha, siis lõpuks jäi valik jälle Hestia hotel Haapsalu Spa peale. Jälle, sest ma olen siin juba vist kolmandat korda? Mulle meeldib see, et see on meie juurest umbes tunnikese kaugusel, aga samas piisavalt kaugel, et Lendele jäi kohe see tunne, et lähme kahekesti “kuskile kaugele”. Samas mitte nii kaugele, et autos igav hakata ei jõuaks 😏 Vana hea “kaua veeeee-eeee-eeeel??” ei ole asi, mida roolis eriti tore kuulda oleks ja seekord õnneks kuulma ei pidanud ka.

Te oleksite pidanud Lende nägu nägema, kui ma ütlesin talle, et lähme AINULT KAHEKESTI spasse. Ta oli reaalselt nii rõõmus, et mul tekkis süümekas, et ma tihemini nendega eraldi selliseid asju ei tee. Ühe lapse vanemad, hinnake korra seda, et saate kõik elamused ainult jäägitult ühele lapsele pühendada, eksole. Igatahes jõudsime me Haapsalusse, käisime kahekesti jalutamas ja söömas, ning ma lubasin, et need kaks päeva teeme kõike, mida tema tahab. Ehk siis Lende lõunasöök oli eile jäätis ja vahvel, mis seal ikka.

Kui spasse jõudsime, ajasime trikood selga ja käisime erinevaid basseine proovimas. Kuna ma olen siin ennegi käinud, siis ma teadsin, et siin on kõik basseinid soojad ja ei pea kuskil lõdisema. Minu lemmik on muidugi Jaapani vann (tuleb välja, et Lendel ka). Ja kuna sai lubatud, et teeme, mida tema tahab, siis umbes pool tundi hiljem ütles Lende, et ta tahab nüüd tuppa minna jäätisekokteili jooma ja limaga mängida. Nii me siis tegimegi. Riietasime ta mingisugust poni ja keerasime teda lima sisse nagu homset polekski.

Käisime veel poes, ostsime õhtuks veidi snäkke ja kui tagasi tulime, läksime jälle spasse. Hiljem vaatasime üle spa mängutoa, jooksime mööda hotelli ringi ja “mängisime kulli”, ning õhtusöögi tellisime endale hotellirestost otse tuppa, sest Lende ütles, et ta tahab söömise ajal multikaid vaadata. Mis mul sellegi vastu olla sai, täielik tsill!

Enne magama minekut rääkisime Lendega veel palju tähtsaid jutte. Näiteks rääkis Lende mulle, et ma lõhnan nagu liblikas ja kui ta suureks saab, siis ta tahab minna tööle lennukijuhiks, sest siis ta saab kogu aeg soojale maale minna. Minu imestuseks tundis ta muret, et kas Maril ja Martal on ikka kõik hästi ja kas jägmine kord lähme ikka koos spasse. Eks emmega kahekesti on vahelduse mõttes tore, aga kolmekesti ringi joosta on ilmselt veel toredam 😁 Lõpuks küsis Lende, et kas ta võib mulle kaissu tulla nagu “väike tita” ja nõnda me magama jäimegi. Püha jeesus, mu süda plahvatab lihtsalt armastusest!

Lende hommikul õndsat und põõnamas❤️

Niiet nagu ma ütlesin – kinkige aega! Lastele, sõpradele, kaaslasele! Sellised hetked koos on hindamatud ja jäävad palju kauemaks meelde, kui mingi mänguasi või materiaalne kingitus. Peaks teinekordki lastele mainima, et paar limapurki ja plastikust junni mitte ostmisel saaksime koos hoopis spasse minna, huvitav, kas siis läheks poes see hirmus asjade vajadus üle 😁

Ahjaa, mis veel eriti äge! Kui teil ka mõte Haapsalus Hestiat külastada, siis praegu on neil kampaania, et kui nädala sees neid külastad, siis saate mõlemad koos kaaslasega 25 minutilise klassikalise massaaži. Mis puhkus see massaažita ikka oleks, eks ❤️

PS! Vaata kindlasti ka minu instagrammi kontot, sest sealt leiad loosi kinkekaardile 150€ väärtuses, et saaksid ka enda lähedasele kvaliteetaega kinkida ja mälestusi looma minna!

*Seda projekti toetab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Loe ka neid postitusi!

5 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Vaike 10. veebruar 2022 at 20:07

    Me kingime emale igaks ümmarguseks sünnipäevaks mingi suurema kultuurireisi, ta meil vähe kunstihull. Neljakesi on seda hea lihtne pakkuda ka, hind per laps tuleb okei. Asju kingime siis, kui tal midagi konkreetset vaja on, aga ühel mitteümmargusel sünnipäeval sai ta minu käest kingituseks matka. Oli lahe küll rabas kahekesi oma kalli emmega ekselda😊

  • Avatar
    Vasta Liis 10. veebruar 2022 at 18:42

    Ma sügisel hestias käisin, siis suur bassein oli ikka täitsa külm, lastele igatahes väga külm. Soojaks seda küll nimetada ei saanud

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. veebruar 2022 at 09:28

      Ma olen enne ka kuulnud, et Hestias külm bassein olnud on, aga ma ei tea, kas on siis jopanud, et kõik 3x kui ma käinud olen, on väga soe olnud. Ja ma olen mega külmavares ja ei ütle seda kergekäeliselt 😀

  • Avatar
    Vasta Liisukas 10. veebruar 2022 at 14:37

    Ma tean millest sa räägid 🙂 Mul on 4 last. Üks on teistest tiba suurema vanuse vahega ja kolmest väiksemast siis üks on kogu aeg see vähem tähelepanu saanud keskmine, kellega isegi psüholoogi abi oleme vajanud. Õnneks see oli vaid nooremas eas probleemiks.
    See personaalne tegelemine on lastele hästi oluline. Kuna mul käivad lapsed nädala kaupa minu juures, siis nad tavaliselt ongi ühekaupa, kõik naudivad seda personaalset lähenemist ja jäägitut tähelepanu.
    Ma Hestias pole käinud, aga just täna sain kutse sinna homme minna. Hea kuulda, et seal soojad bassud, sest külmetama küll ei tahaks minna 🙂

  • Avatar
    Vasta Kärol 10. veebruar 2022 at 13:39

    Nii armas postitus!🥰