JUMALAITA

kiire update, kuidas ma varsti vallavaene olen

4. märts 2022
dsc_8234-5892162

Oh jumal, tõesti sorri, aga no üldse ei ole täna mahti mingit pikemat postitust kirjutada. See kolme lapsega spaatamine on täpselt see, mida ma ette ennustasin – kogu aeg on vaja kuskile minna. Spast tuppa, toast mängutuppa, mängutoast sööma, söömast meisterdama, sealt jälle spasse, siis massaaži jne. Hetkel sain ka ainult maha istuda selle pärast, et suuremad lapsed läksid oma sädelusemassaaži ja mu ema viis Marta mängutuppa. Võitlen vaikselt sooviga uks ära barrikeerida, et keegi siia tagasi sisse ei saaks, sest ma isegi ei mäletanud enam, mis see rahu ja vaikus on 😁.

Ma nägin täna öösel nii rämedat sõjaunenägu, et olen kuskil poole kuuest üleval passinud ja paratsenud, õnneks päeva peale on paremaks läinud. Ei ole aega siin lastega ringi möllates muretseda, asi seegi.

Eile saime me kokku annetusteks 445€ (kreisi), mille ma kannan kohe üle Tallinna Lastehaigla toetusfondi, kes omakorda aitavad sellega Ukraina lapsi, kes vajavad haiglaravi ja muud säärast. Sorri, et ma igal pool sama juttu korrutan, lihtsalt eeldan, et mõned võib-olla ei kasuta instat või miskit.

Also avastasin, et see mu väike kampaania hakkab mulle varsti natukene backfire’ima, sest kui te samas tempos jätkate, saab mul firma arvelt lihtsalt raha otsa 😁 Selles suhtes, et need summad, mis iga päev täis tiksuvad, jõuavad ju minuni alles iga kuu lõpus. Ja kuna reklaampostituste pealt, mis on üldiselt ikka mu põhiline sissetulek, ei ole ju midagi peale tulnud, siis…. Krt, peaks vist hakkama tööd tegema, muidu annetan kõik ära ja istun lõpuks ise paljalt ja nälgas. Ok, ok. Veel saame hakkama, ei viitsi isegi kurta selle üle, et kui palju me head tehtud saame, tundub natsa kohatu. Lihtsalt täna konto jääki vaadates tekkis see arusaam, et ega ma võib-olla KÕIGE paremini seda läbi ei mõelnud 😁 Ma arvasin, et päevas mingi sott max tuleb, oleks juba super. Aga noh, mida rohkem, seda uhkem!

Rahaga olla selline lugu, et tuleb ja läheb, eks? Aga see oleks küll kindlalt asi, mis ainult minuga juhtuda saaks, et annetan nii palju et… endal saab otsa 😁

(Ps! Palun siit mitte välja lugeda, et ma meie kampaania varem lõpetaks või ülekaid ära ei teeks, ma lihtsalt niisama mõtlesin halada korraks sry)

Loe ka neid postitusi!

23 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta K 8. märts 2022 at 20:03

    😀 😀 😀 Ma lugesin pealkirja, kuidas sa varsti vallavanem oled 😀 😀 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. märts 2022 at 14:33

      See oleks üks hea üllatus alles 😀

  • Avatar
    Vasta Mina 5. märts 2022 at 09:32

    Väga hea, et sa siin kirjutad kõigest. Mul nt ei ole jah Instagrami ega Facebooki. Klikin ka reklaame, saame hakkama!

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. märts 2022 at 11:08

      No siis hästi, siis korruta edasi 😀

  • Avatar
    Vasta Kkk 5. märts 2022 at 00:57

    Mul hea meel, et sa sellist kampaaniat teed, sest tahaks ise ka kuidagi aidata neid, aga sellist raha endal pole. Aga sinu blogis võin reaalselt terve päev neid reklaame klikkida, vähemalt midagigi saab aidata.
    Ma niiiiii loodan, et see olukord saab varsti läbi ja Ukraina elanikud suudavad nii kaua vastu pidada 🤍🤍🤍

  • Avatar
    Vasta kats 4. märts 2022 at 21:41

    küsimus: kust te neid reklaame mallu blogis üldse näete. otsisin eile igalt poolt, ainus, koht, kus mingid reklaami moodi asjad olid, olid alalehel nimega “sooduskoodid”. kuskilt mujalt midagi ei leidnud 🙁

    • Avatar
      Vasta MP 5. märts 2022 at 11:19

      Minul on nt nii, et läpakas olles ka minul reklaame pole, aga kui loen telefoni kaudu, siis on reklaamid olemas ja nii ma siis neid klikin.

  • Avatar
    Vasta Krl 4. märts 2022 at 21:15

    Ma loen su postitusi suht alati, vahel ma kōigega ei nōustu, aga teisalt imetlen su sirget joont “oma asja” ajamises, nii peabki!
    Ja nüüd spetsiaalselt klikin su reklaamidel, sest teed nii ōiget asja. Ja ma tunnen, et sa teedki seda, mida ütled 🙂
    Aitäh sulle selle eest!

  • Avatar
    Vasta Liise 4. märts 2022 at 20:36

    Ja siit näed, kuidas sinu annetus reaalselt teele läheb ❤️ no piltlikult väljendades 😁https://paasteliit.ee/blog/2022/03/04/abiukrainale/?fbclid=IwAR3XBD9NBNhsVZWjFOhpejB1kL1_9m5R6AwzERf8vqJB-iIxYQP8snAaeXk

  • Avatar
    Vasta Mari 4. märts 2022 at 19:17

    Ära üldse põe, mul sama teema! Ise annetan küll 100% isiklikust rahast ja tunne on, et kohe on see isiklik raha otsas, sest vajavad ju loomad, lapsed, sõjavägi. Ausalt öeldes on selline tunne, et annaks lisaks rahale ka isiklikud püksid jalast ära, kui sellest mingit kasu sünniks…

  • Avatar
    Vasta Vaike 4. märts 2022 at 19:01

    Üks võimalus annetada, kopeerisin Eesti Sõjamuuseumi – kindral Laidomeri muuseumi seinalt:

    Ukraina toetuseks annetuste kogujaid on praegusel ajal palju. Kaitseliit on avanud arveldusarve väga konkreetse eesmärgiga osta meditsiinivarustust ja vajadusel kaitseotstarbelist varustust, millest meie Ukraina sõbrad kõige suuremat puudust tunnevad.
    Kui soovid toetada, siis tee pangaülekanne: KAITSELIIT, SEB Pank, a/a: EE461010022002422007, selgitus: UKRAINA, viitenumber: 62020100012 (kohustuslik)
    Annetada on võimalik ka KL e-poe kaudu: https://www.kaitseliidupood.ee/et/a/toeta-ukrainat
    Selliseid rinnalinte saab 2 EUR annetuse vastu aga sõjamuuseumi muuseumipoest Viimsi mõisas. Uuel nädalal on lootust, et meenevalik laieneb veelgi. Sõjamuuseumisse saab annetuse jätta ka sularahas. Toimetame kõik teie annetused edasi Kaitseliidule.

  • Avatar
    Vasta Janeli 4. märts 2022 at 18:45

    Kuigi see veel ei ole vist asjakohane, aga siiski igaksjuhuks soovitan kaeda ka annetamise maksustamist (endale lihtsalt teadmiseks), et ei ununeks neid deklareerida hiljem (oleneb kellele siis annetus tehakse). Hetkel on Ukraina aitamiseks ka tulumaksuseaduse muudatus menetluses õnneks.
    Scrollida kõige alla – https://www.emta.ee/ariklient/maksud-ja-tasumine/tulumaks-ja-sotsiaalmaks/kingitused-annetused-ja-vastuvotukulud

  • Avatar
    Vasta Jaanika 4. märts 2022 at 17:58

    Tere Mallu, veidi teemast mööda…..
    Kirjutasin ka insta story alla pks päev, kui rääkisid oma hirmudest ja kuhu minna ja mida trha emana. Minu tunded on samad ja öösel näen ka halbu unenägusid. Ütleme, et lausa raske on funktsioneerida, sest geograafia on mul hea ja maailma assjadega olen ka kursis.
    Ma olen kogu sellest asjast nii stressis ja mõte äraminemist taob seljas nuiaga. Eriti halb on mõelda lahkumisele, kui oled saanud oma kena kodu valmis ja lapsed kodukohas koolis. Samal ajal elukaaslane tahaks juba järgneval nädalal ettevaatusena ära minna..

    Kas ma olen peale sinu üksi selliste mõtetega? On veel selliseid inimesi? Mida teha, et end rahustada? Samas teisest küljest ei tule meedia poolt ka kindlustust, et me siin kaitsud oleme.
    Võinalused viimasel hetkel ära liikuda on ka kesised, kui näiteks leedu vahelt ära vüetakse, siis me oleme me maismaaga euroopast lõigatud. Järele jääb meretee ja lennutee, viimase võimalusega ma ei arvestaks..

    MIDA TEHA, ET MITTE MõELDA IGAPÄEVASELT SELLELE???

    • Avatar
      Vasta Liise 5. märts 2022 at 11:59

      Ega ongi raske sellest mitte mõelda, kuid ma ise siis panen telefoni käest ja vaata seda nii tihti, eriti õhtuti. Ja lohutaks siis sellega,et venemaa lähiajal Nato liikmesriike ja Euroopa liikmesriike ründaks, on vähetõenäine. Nende ressurss on küll suur, kuid me pole üksi ja vene on arvestatust rohkem ressurssi juba Ukrainas ära kulutanud-sed ei ole päris nii lihtne, et vallutan pool maailma korraga. Sõja pidamine on ropult kulukas ning venemaad aitavad väga vähesed riigid. Ma pole muidugi mingi ekspert, kuid seda kinnitavad ka meie Kaitseväe inimesed, kes seda on. Ehk siis mina hoian ennast selle teadmisega rahulikuna. Kuigi hing Ukraina pärast ikka nii valus. Aga eks aitab ka see, kui oled enda jaoks kindla plaani teinud, mis siis saab, kui… mina olen-lapsed turvalisse kohta ja ise siis tagasi appi

  • Avatar
    Vasta OhLaa 4. märts 2022 at 17:47

    Ma soovitaks samuti maksta siis, kui reaalne raha on laekunud. Vaata, laskmata karu nahka pole mõtet nülgida. Tulevad meile äkki ka rasked ajad ja lastakse sind reklaamirahadega üle, vot siis on tore lugu küll. Ja Ukraina puhul see asi, et isegi kui sõda seal loodetavasti lõppeb, siis abi on neil vaja veel kaua peale seda. Hetkel voolab neile raha üsna hoolega, aga kord saabub ka aeg, kus nii palju enam ei voola. Aga terve riik vajab ülesehitamist. Siis on samuti iga abi äärmiselt teretulnud.

    * läheb igapäevase tegevuse juurde tagasi, reklaame klikkima

  • Avatar
    Vasta Eva-Maria 4. märts 2022 at 17:33

    Ma klikkisin eile nii palju reklaame, et lõpuks enam neid ei lasknudki avada 😃 upss

  • Avatar
    Vasta Eva 4. märts 2022 at 17:21

    Aga tee siis kuu lõpus ülekanded. Pole ju mõtet end pankrotti viia. Palk ju selle kuu töö eest tuleb ka arvele järgmine kuu

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. märts 2022 at 17:25

      Ei mul veel jätkub, saan ilmselt ikka hakkama. Seda enam, et mina siin kodus nälga ei sure, aga annetusi oleks Ukrainas ikka asap, mitte järgmisel kuul. Issand, kas on minust naiivne loota, et järgmiseks kuuks on see hullus juba ammu läbi? 😬

      • Avatar
        Vasta Kristina 4. märts 2022 at 20:58

        Aga ärme seda ka unusta, et abi vajavad nad veel aastaid.

      • Avatar
        Vasta Kristi 4. märts 2022 at 21:57

        Ma ka loodan, et see hullus on järgmiseks kuuks läbi, aga et Ukraina enam järgmine kuu abi ei vaja… Neil on haiglad, koolid, elumajad, infrastruktuur, kõik vaja taastada. Samuti haavata saanud inimesed (ja keldris kodukootud vastsündinute palatis 😭) võivad vajada pikaajalist ravi, lisaks taastusravi ja psühholoogilist abi. Ehk annetusi sinna suunas läheb ilmselt pikemat aega kui kuu vaja, isegi kui homme sõda lõpeb

  • Avatar
    Vasta K 4. märts 2022 at 17:09

    Mallu, ma luban, et ma klikin järgmine nädal ka hoolega reklaamidel 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. märts 2022 at 17:20

      Abiks ikka 😁❤️

    • Avatar
      Vasta Keidi 4. märts 2022 at 17:23

      Teen sama 😊