JUMALAITA

sellised lood siis

10. märts 2022

Mul on tunne, et aasta on 2013 ja mina istun siin arvuti taga nagu lihtsurelik. Meenutagem, et need olid need ajad, mil mu blogi mulle poolt kopikat kah sisse ei toonud. Novot, nüüd on samad lood. Nii et teoorias ma võin siin heietada või mitte heietada – ei muutu sellest mu sissetulekus mitte midagi. Ent kuna ma blogisin enne tervelt miljon aastat lihtsalt oma lõbuks, oleks patt see nüüd ka järsku pooleli jätta. Tegelikult tahtsin kirjutada lausa täpselt välja mitu aastat, aga tuleb välja, et mu arvutamisoskused on kadunud. Seda oleksin pidanud juba siis aru saama, kui ma Mari esimese klassi matemaatika kodust tööd vaatasin ja tee või tina – ei osanud. Kuigi ma omast arust 20 piires nagu arvutada peaks oskama, siis lihtsalt vahtisin seda 10 minutit, kuni ohkasin, et küsigu homme issilt. Mari väitis, et tema oskab ise ja kirjutas sinna hunniku numbreid, aga kuna ma ei osanud kinnitada, kas see on õige või vale, jäin kindlaks soovitusele isa käest üle küsida.

Raske see lapse elu, kui ema juba esimeses klassis kodutöödega hätta jääb.

Sõnaga. Olukord on siinmail kehvake. Kuigi üks osa minust lootis, et kui ma ükskord korras kodus istuda saan, et siis kuidagi parem hakkab, siis sellega läks vett vedama. Kodu on nüüd korras, aga sees on ikka selline tunne, nagu kohe-kohe juhtuks midagi halba. Teate seda tunnet küll, eks? Ma ei tea täpselt, mis see halb asi on, mis nüüd nurga taga passib ja võib-olla ei ole teda seal üldse, aga see vastik hingevärin käib pinda. Pole eriti minulik ja mulle ei meeldi olla mitte minulik, kui see loogiline on.

Elu on mulle näidanud, et ei tasu suurt asjade üle muretseda. Asjad üldiselt kuidagigi ikka lahenevad. Samas on võimalik, et just praegu mõtles elu plot twisti teha ja mulle näidata, et päris IGA KORD ka asjad ei lahene ja nüüd tuleb see hetk, kus asjad…ei lahene ise ja ma pean actually midagi ette võtma.

Muidugi ei saa öelda, et ma siin niisama, käed rüppes, istun. Või noh, hetkel istun ma oma köögisaare taga, käed klaviatuuril. Aga üldiselt üritame me seda Google jama kuidagi lahendada (mitte väga edukalt). Teisalt tegin ma säänse sammu, et kandideerisin PÄRIS tööle. Mitte ei kraapinud oma vana ülemuse ukse taga, vaid täitsa uut sorti tööle. Võib-olla oleks vahelduse mõttes tore kindlat palka saada, aga eks seda näis, kuidas sellega läheb. Ma selles suhtes saatsin ainult CV ära ja ei ole isegi intervjuu aega saanud, aga mis seal ikka, jagada võib ikka. Siis pärast hea halada, et kurja, ei läindki läbi.

Teine variant oleks hakata teilt igakuiselt lunima, et nonii, kes see kuu mu kodulaenu või autoliisingu ära maksab, aga ma arvan, et see kah kuigi sünnis ei oleks. Kolmas võimalus oleks see, et ma teeksin seda, mida ma enne vandusin, et iial ei tee, ehk siis paneks blogi tasuliseks, aga see tunduks mulle ka nii…lamp? Mis kuradi jumalasõna või elutarkusi ma siin jagada oskaksin, olgem ausad. Siin võib ainult lollimaks jääda, nii et jäägu ka see variant selleks puhuks, kui ma juba otsapidi kuuse all elan.

Nii et jääme esialgu selle juurde, et küll kõik korda saab. Hetkel on vähemalt kõik arved ära makstud, sööki on nii et tapab (vanad head sõjavarud) ja nagu mainitud, siis kodu ka korras. Isegi pool paaki bensiini on, nii et mida siin ikka vinguda. Ja kui tuju väga morniks läheb, siis võin alati oma neeruhinnaga ostetud kleidi selga ajada ning endale ette kujutada, et ma tegelikult olen rikas kui troll.

Loe ka neid postitusi!

38 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Vaike 16. märts 2022 at 01:00

    Kui sa teeksid blogi tasuliseks nt ühe euro eest kuus, siis sa ju suurt lugejaid ei kaotaks ilmselt ja sissetulek oleks vast ka suurem kui Googlega?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. märts 2022 at 10:12

      ma kardan, et see feiliks kiiresti 😀

  • Avatar
    Vasta Soovitus 11. märts 2022 at 23:39

    Siin on üks huvitav lugu: https://www.sfgate.com/news/article/Playing-With-Money-How-a-95-093-35-junk-mail-2588766.php
    Võiksid ka ehk nö “jootraha” nupu oma lehele tekitada?

  • Avatar
    Vasta T 11. märts 2022 at 16:34

    Hakka vaikselt uuesti pildistamisega tegelema kuni jälle jalad all. Kindlasti oleks inimesi kes tuleks fotosessioonile.

  • Avatar
    Vasta T 11. märts 2022 at 12:00

    Kunagi, kui mu abikaasa oma rahvusvahelises blogis Google reklaame kasutas, siis rääkis ta mulle, et Google ei lubagi üldse blogis kirjutada “klikkige reklaamidel” ja et pereliikmed ei tohi klikkida ja palju kordi raha tekitamise eesmärgil klikkimine on lubamatu… See kõik pidi lepingus kirjas olema. Reeglite vastu eksimine viib konto blokeerimiseni. Huvitav, et su IT mees seda sulle varem ei rääkinud. Peab ka lugejaid edaspidi hoiatama, et siis ainult klikkida, kui ikka mingisugune huvi ka on toote vastu. Muidu on blogiomanikul varsti suur jama kaelas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. märts 2022 at 13:29

      Nii ta on jah 😀

  • Avatar
    Vasta Mariine 10. märts 2022 at 21:48

    Sa oled blogijana täiega äge, sinu kirjastiil mulle väga meeldib. Aga palgata sind küll ei julgeks, sest kui midagi ei meeldi, teab terve ilm seda. Loodame, et sinu uued tööandjad on julgemad. Või siis teeks mingi konfidentsiaalsuse kokkuleppe.

  • Avatar
    Vasta Aki 10. märts 2022 at 20:55

    A kas nii ei saa, et põhjendate Google’le, et sa lihtsalt mainisid kuskil, et annetad selle nädala tasud, mis reklaamide pealt tulevad, Ukrainlaste heaks ja siis inimesed läksid hulluks ja hakkasid kõik klikkama nendel reklaamidel. Et see oli ikkagi ju for a good cause noh. Või neile see ka kohe üldse ei sobi?

  • Avatar
    Vasta P. 10. märts 2022 at 19:10

    :[ nii kurb, et tahtsid nagu head, aga välja kukkus su enda jaoks ülijamasti. Ega vist ilmaasjata pole ütlust, et ükski heategu ei jää karistuseta 🙁 Ka mina loodan, et see jama ühel päeval lihtsalt….. laheneb. NIi paljudel on YT-s olnud see probleem, et kõik nende tasud jne on ära tühistatud, aga lõpuks on siiski lahenenud.. positiivselt.
    See tunne, et midagi on nagu väga valesti, on vist väga paljudel, ka mul. Ja see määramatus ja teadmatuks ajab hulluks. Aga ups, vist ei tohi enam millegi üle tänasel päeal enam kurta, kuni veel katus peakohal, lähedased elus ja terved jms.

  • Avatar
    Vasta Khonn 10. märts 2022 at 18:44

    Kes sul aitab neid Google asju ajada? Ma olen fbs sotsiaalmeedia turunduse grupis päris tihti näinud, et fb kontod pannakse lukku ja ei saada vastuseid, asi venib jne. AGA seal grupis on nüüdseks juba kogemustega tegijaid, kes teavad mida teha sellistel juhtudel. Raha eest aitavad ka. E

  • Avatar
    Vasta Miia 10. märts 2022 at 18:41

    Ma ütlen ausalt, et ma enne maksaks a la su liisingut kinni kui loeks tasulist blogi. Minu jaoks on see lihtsalt kuidagi nii põhimõtteliselt vale, umbes sama hea, kui sõbranna ütles ükspäev, et saame muidugi kokku, ainult et nüüdsest on see tasuline.
    Ma loodan et Google või kesiganes saab selle asja korda sul ja luban, et ma klikin siis nagu hull! Oot, või seepärast läkski pekki, et kõik seda tegid?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. märts 2022 at 18:44

      Just 😀 Ei tohi klikkida nagu hull 😀 Ainult siis, kui sulle actually reklaam huvi pakub 😀

  • Avatar
    Vasta Mann 10. märts 2022 at 18:23

    Mallu, neerusid on sul kah veel kaks. Saad ühe rahaks teha. Saab ühega kah hakkama 🙂 Munarakudoonoriks äkki, noh ja see kõige vanem amet…Kuuse alla veel pikk tee🤣

  • Avatar
    Vasta Piret 10. märts 2022 at 17:21

    Kas youtube pole üks võimalus – seal kuidagi uuesti figureerida ja reklaam või see kõik üks?
    Loodan, et läheb paremaks!

  • Avatar
    Vasta Vaike 10. märts 2022 at 17:15

    Ainuke blogi, mille eest ma tuima rahuga maksaksin. Lollimaks ma nagunii jääda ei saa. 😀

  • Avatar
    Vasta Sille 10. märts 2022 at 17:00

    Võid äkki patreoni vms peale mõelda? Kui Google ikka kuidagi ei taha kontot taasavada.

  • Avatar
    Vasta Kristi 10. märts 2022 at 16:40

    Mul ka laps esimeses klassis, jumal tänatud et ta on peres vist geenius sest teeb ise oma kodutööd ära ja klassijuhataja ütles et kust selliseid lapsi veel saada oleks, ei hakanud talle ütlema et 3 aasta pärast tuleb mu teine laps kooli ja ta on täielik vastand praegusele lapsele 😂😂 aga noh täna viisin auto remonti ja ma ei tea sealt tuleb küll arve mis teeb mind vaeseks ära ehk ma ei lähe äkki järgi sellele autole 😂😂

  • Avatar
    Vasta Erika 10. märts 2022 at 16:11

    Kas koostööd ei too leiba lauale hetkel üldse?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. märts 2022 at 16:12

      Mitut koostööd sa viimasel ajal siin näinud oled… 😀

      • Avatar
        Vasta Hanna 10. märts 2022 at 16:46

        Ma tglt mingiaeg mõtlesin, et kaua nad nii lubavad, kui kõik hordide kaupa klõpsavad neid reklaame ja selliseid summasid teenid. Aga noh mõtteks see jäi, sest pole ju minu asi, aga noh siit tagant järgi tarkus, et agarus on ka ogarus.

      • Avatar
        Vasta Triinu 10. märts 2022 at 21:23

        Selle tundega, et kohe juhtub midagi halba hakkasid minul kunagi ärevuse ja paanikahood.

  • Avatar
    Vasta Ingrid 10. märts 2022 at 15:52

    Imelik lugeda siin kui tõesti kohe mitte üht ainumastki reklaami kuskil ei ole. Spooky.
    Aga rääkides imelikust tundest kõhupõhjas, mul sama. Pean täna oma 10- aastasele rääkima et ta ei saa oma gf samasse kooli minna sügisel ja ma tõesti KARDAN seda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. märts 2022 at 16:00

      ghost town on siin :D! Ühtlasi, kas 10 aastastel on juba prutad ja peikad v? 😀

      • Avatar
        Vasta K 10. märts 2022 at 18:08

        Ma avastasin eelmine nädal, et mu 7-aastasel juntsul on pruut. Ühtlasi peavad nad juba plaani, et kui mina ja issi ära sureme, kolivad nad pruudiga kahekesi meie korterisse elama. Ühesõnaga, mu oma liha ja veri ootab mu surma. Thnx! 😀 Tegelikult ta hiljem täpsustas, et ma ei tohi ära surra enne, kui ta on põhikooli lõpetanud ja endaga iseseisvalt hakkama saab. 😛
        Mis puutub sellesse imelikku kõhutundesse, siis mul on ka see olnud viimastel päevadel. Midagi otseselt halvasti ei ole, aga siuke halb eelaimus on. Tegelikult ma tean küll, et kui ümberringi on kõik inimesed ängistuses ja ärevuses, siis see “bad vibe” matabki enda alla nagu must pilv. Selle asja nimi on ühisteadvus. Ja ongi kogu põhjus. Kõik saab korda, ma luban!

      • Avatar
        Vasta Raina 11. märts 2022 at 08:42

        Mõtlesin just sama.🤣 Et kas tõesti nii vara algab mõnel see.😬

      • Avatar
        Vasta Ingrid 11. märts 2022 at 13:55

        Kuule lasteaiast saadik, 8a, ninapidi koos olnud ja kõik nädalavahetused suheldakse ja plika ema ka räägib kuidas ainult ühest inimesest kodus räägitakse… ju siis on tõsine asi.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 10. märts 2022 at 15:52

    Ma siin mõned päevad tagasi kommenteerisin ka oma hirmudest. Nendest olen üle saanud, aga nüüd sama halb tunne sisse lihtsalt jäänud, nagu sa kirjutasid. Elan oma ilusas kodus, tervete lastega ja tunne, et midagi on valesti lihtsalt tapab.

    Ma väga loodan, et saad googli asja korda ja olukord paraneb!

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. märts 2022 at 16:00

      See tunne on lihtsalt nii rõve 😀

      • Avatar
        Vasta Nipitiri 10. märts 2022 at 19:35

        Olin sõbrannal külas ja sirvisin laual olevaid lapse töövihikuid. 5 klass. Üle poole matemaatikast ülesannetest oli nagu tuumajaama plaanid, täiesti null, isegi midagi tuttavat ei tulnud ette 😲. Sama loodusega. Füüsikat ei hakanud üldse avama see oli mul niigi vanasti pool vajalikust, ilmselt poleks üldse mitte miski tuttav tundunud 😄

    • Avatar
      Vasta Mari 11. märts 2022 at 10:38

      Aga vähemalt on sul su maasikatega kleit. Pane mõbi hommik selga ja ela terve päev teadmisega, et you are next queen!
      Kõik materjaalne siin elus on ületatav ja nagu minu 80 aastane äi armastab öelda, Raha, see on nii vana asi, et seda peaks küll kõigil olema 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 10. märts 2022 at 15:50

    No Marimell pani tasuliseks, peale seda pole seds lehte külqstanud. Instas ka ei jälgi enam neid 😀 sellest on veidi kurb, et Eveliis end tasuliseks pani, aga algul nägi meili peal eelvaates tema posti ära, nüüd pole seda ka.
    Igaljuhul, Sinu puhul insta jälgimist maha ei võtaks aga blogi eest maksma ka ei hakkaks 🤣

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. märts 2022 at 15:59

      Marimellil minu meelest enamus postitused on ikka täitsa tasuta?

      • Avatar
        Vasta Kats 12. märts 2022 at 13:47

        No vat, ei teagi seda, kuna suure suuga laulis, et tasuliseks läheb. Ju siis ei tulmud ikka niipalju neid maksjaid artiklite eest

  • Avatar
    Vasta Jaanika 10. märts 2022 at 15:47

    Ära põe, kõik loksub paika. Mul tekib vahepeal error oma koolieeliku lasteaia kodutööde lahendamisega, tunne nagu oleks jälle seitsmene 🤣ja krt, ma veel mõtlesin et tulen klikkan lisaks mõnel reklaamil ka, aga neid enam ei kuvagi, selle sama google jama pärast?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. märts 2022 at 15:59

      Jah, eks ta lõpuks loksub jah. Aga millal, on hea küsimus 😁 Siin jah midagi klikata ei ole ja ma ei tea, kas tuleb ka, sellised vahvad seisud 😀

      • Avatar
        Vasta Katariina 10. märts 2022 at 19:19

        Aga kas sa fotografeerimist ei taha jätkata? See tooks ju sõltumata blogist ka raha sisse.

  • Avatar
    Vasta Jjej 10. märts 2022 at 15:45

    Oo mis tööle kandideerisid kah?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. märts 2022 at 15:58

      Ma proovin ükskord elus seda, et ma ei hakka midagi enne hõiskama, kui miskit teada on 😀