JUMALAITA KODU

minu väike (266 cm) unistus

4. aprill 2022

Esiteks, appi kui närvi mind ajab see, et mu postitusest kadus pool teksti ära, mis ma siia usinalt kirjutanud olin. Lugesin veel enne, et vahi, mis kaunis kirjatükk. Paraku taevased jõud vist ei nõustunud ja jätsid alles ainult lõpu. Noh, mis seal ikka, kirjutan siis uuesti.

Nimelt on mul teile taaskord esimese maailma surmapatt üles tunnistada. Iga päev istun siin ja unistan uuest diivanist ja tunnen ennast sellepärast halvasti. Mul on nimelt väga ilus ja korralik diivan olemas, pealekauba veel kingituseks saadud ja üsna uus, nii et sellised mõtted tunduvad lausa patuna. AGA las ma seletan.

Esiteks on see tume samet küll hea, sest kassid teda väga kraapida ei taha. Teiseks paistavad selle pealt välja kogu tolm ja kassikarvad, mida on siin majas palju. Reaalselt pean 3x päevas nuustikuga neid karvu kokku kraapima ja mul on tunne, et pool mu elust läheb selle alla, et diivanit kasida. See on tehtav, aga tüütu.

Okei, selle võiks veel üle elada, kui ta oleks ka funktsionaalne onju. Aga tegelikkus on see, et diivan sai tellitud siis, kui ma siin veel seeski ei elanud. Seega oleks loogiline, et telekas asetseks selle diivani paigutusel selle ees, umbes seal, kus mul on köögisaar. Aga mul on ta kõrvalseinas ja see tekitab olukorra, et kui ma tahaks diivaninurgas maugi kombel lamades telekat vaadata, jääb mulle alloleval pildil olev käetugi ette. Teistpidi lamada ei saa, sest vot just seal käetuge pole.

Ja loomulikult ei osanud ma seda diivanit tellides ette läbi mõelda. Sest ma olen…mina. Ilmselt on teistelgi nii olnud, et osad asjad ilmutavad ennast alles siis, kui oled temaga natukene elanud ja kohanenud, enne ei oska mõeldagi.

Teiseks on ka see, et see diivan on nii suur. Võõrustamiseks kena küll, aga ega ma mingi seltskonnaleedi ole, kes iga päev aina võõrustaks. Seega on umbes pool diivanit, see osa mis akna ees, 90% ajast tühi ja võtab niisama ruumi. Pole nüüd jah elu suurim probleem, aga kui ma saaksin valida, teeksin praegu hoopis teise valiku. Kuigi see diivan on tõesti aus – mooduldiivan, saan neid juppe ära võtta ja vahetada jne, aga vot ei mahu teda siia teistpidi ka panema ja tõstma, kuna see on täpselt selle toa mõõtudega 🥲

bellus-lodge

Millest ma salamisi unistan, on Bellus Lodge diivan. See on täpselt nii parajalt suur (266 cm) et sobiks teleka vastasseina ja kui ma sinna veel tumba kah ostaks, saaks seal väga mõnusalt lebada. Minu unistuste maailmas oleks ta ikka sametist, aga sinepikollane, et heledad karvad nii hullult silma ei hakkaks.

Ja ma unistan sellest KOGU AEG! Nagu…ma ei tee nalja. See ei ole üks nendest asjadest, mida ma korraks mõtlen, et ah tahaks, vaid ma olen aktiivselt seda ihaldanud umbes eelmisest novembrikuust. Või isegi oktoobrist? Ma ei mäleta. Aga kaua. Sellegipoolest taandun ma lõpuks nende mõtetega sinna, et alguses tegin ju remonti ja raha läks igale poole mujale, siis korraks oli nagu raha, aga hakkasin mõtlema, et see oleks ikka jube inetu minust niimoodi kingitud diivan välja vahetada, mis spets siia teha on lastud. Nagu ma ei olekski tänulik. Ja siis kui ma jälle raevunult neid karvu kraapisin ja mõtlesin, et ehk leiaks diivan endale uue kodu, kus ta saaks olla kaunis ja ehk vähe mugavamas asendis teleka suunas ja mina ÄKKI IKKA võiks selle diivani endale osta, siis ei olnud mul jälle üldse raha.

Nii ma iseendaga seda tralli mängin. Sest odav lõbu see ei ole. Diivan ise 1895 eurot ja tumba 445€ sinna veel otsa. Ma ei kujuta ette, mis hinnaga ma üldse enda praeguse diivani maha müüa saaksin? Ja kas seda oleks üldse minust ilus teha? Seda enam, et enne siit majast lahkumist suutis Liisu talle paar auku strateegilistesse kohtadesse (patjade taha) ampsata ja see 2500€, mis ta väärt oli, ei ole ta enam kindlasti.

Ja palun mitte siit välja lugeda, justkui peaks see postitus “vihje” Bellusele olema, et nad minuga koostööd teeks. Ma nimelt tegin neile kunagi ammu lausa väga otsese vihje nende postkasti, aga nad ei vastanud mulle never, seega ei ole mul ka erilist lootust, et nad nüüdki mulle paremat hinda pakkuda tahaksid. Mis on täitsa okei. Ega iga matsiga Männikult ei peagi tahtma koostööd teha ja ilmselt on nende diivanid oma täishinda väärt ka. Vaevalt neid ilmaasjata nii palju netis ja külla peal kiidetakse.

Öelge mulle ometi, mida teie teeksite? MIDA OMETI? Ma ise mõtlesin, et kui ma nüüd tööle saama peaks (vestluse aeg juba kirjas 😬), siis esimese palga eest võiks ta ju endale osta. Nagu…kingitus iseendale selle eest, et tööle läksin. Aga noh, see peaks tähendama seda, et ma esiteks sinna üldse tööle saaks. Teiseks on diivani tarneaeg nii mitu kuud, et päris nii ei ole, et löön raha letti ja tassin aga diivani koju.

Iroonilisel kombel hakkasin just Belluse instast sellist kollast diivanipilti otsima ja avastasin, et nemad otsivad ka töötajat. Ma ei tea, kas ma just turundusvõlur olen, aga ühe Lodge jagu võin ennast võluriks maskeerida küll kui vaja. Kui diivan käes, võin teatepulga targematele turundajatele edasi pärandada, ega ma ise sellest teemast tegelt palju ei tea 😁

Vot täpselt midagi sellist võiks ta olla 🥲

Kas teil on ka nii olnud, et olete koju midagi valinud ja alles pärast aru saanud, et krt, palju parem/mugavam oleks hoopis mingi muu variant?

Loe ka neid postitusi!

80 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Hele 6. aprill 2022 at 10:45

    Minuga on just nii olnud, ostsime uue diivani Ermatiko oma, kui ma omaarust pole teab mis reklaami ohvriks langeja, siis sedakorda küll. Müüja ütles, et tema tuttavatel on ja pole pehmemat ja mugavamat diivanit maamuna peal. See on see kataloogist ostmine. Mäletan, et diivan jõudis peale pikka ootamist ühel detsembri reede õhtul pärale lõpuks. Ja terve laupäeva mul pea valutas kahesajaga. Ja sellele järgnes tõeline diivanidepressioon. See ei meeldinud mulle absoluutselt. Ei mugav, ei ilus, ei midagi. Nagu tuppa astusin, kohe ta mulle silma jäi ja meele kurvaks tegi. Kõige hullem, ma ise olin selle ju välja valinud. No ta oleks sobinud täpselt kuhugi arsti ooteruumi. Mitte minu koju. Kuna depressioon taandumise märke ei näidanud, hakkasin aga uusi variante vaatama. sain ise ka aru, et rahas me ei suple ja täiesti arutu on uus osta, keegi ju nö vana minu jaoks mõistliku raha eest ära ei osta. Aga lõpuks ma midagi neti kaudu välja vaatasin ja läksime Maskusse sedakorda istuma ja proovima. No jumal tänatud, et läksime. Sest me jõudsime lõpuks Belluse Lodge´ini. Mhmmmm kallis ja puha jne. Aga kuna oli just 10 kuud intressivaba, siis lõime käed 🙂 Kolm kuud ootamist ja nüüd ta ehib me kodu. Rohkem rahul ei saaks olla (va arvatud välja turritavad suled suurtes patjades, mõtlesin selle osas küll natuke kaevelda, aga aeg on lihtsalt läinud ja ma pole seda tehtud saanud).

  • Avatar
    Vasta Niina 5. aprill 2022 at 21:57

    Võib-olla oleks mõttekas panna diivan hoopis teise seina, (mitte akna alla,) sealt saaksid otse telekat vaadata ja selle aknaaluse osa kasvõi kunsttaimedega roheliseks kujundada. See praegune diivan on nii ilus ja sa ju kujundasid kogu elamise just selle diivani värvidega sobivaks. Sinepikollane ei sobi minu meelest sinu ülejäänud mööbliga. Ja küll sa leiad sellel uuel diivanil ka varsti vigu ja ouudusi! Ei saa ju lõpmatult jääda neid vahetama! Ja tahaks loota, et see “neerumüümise” olukord sind ka kuigivõrd õpetas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. aprill 2022 at 00:11

      Kui mu probleemile oleks nii lihtne lahendus, et keera diivan teise seina, siis ei oleks ju probleemigi. Lihtsalt see diivan on üle 3m pikk ja teleka vastassein on 270cm. Ehk siis… ei saa

  • Avatar
    Vasta N 5. aprill 2022 at 19:30

    Mina soovitan sellist sinepikollast diivanit, mis mul endal ka on. Super vastupidav ja peaks olema ka vetthülgav kangas (pole veel õnneks või kahjuks selles osas kogemust olnud 😅), samuti soovitatakse seda materjali siis kui kodus on lemmikloomad. Ilusti saab ka järelmaksuga osta, nii et suurt auku eelarvesse ei peagi korraga tekitama.

  • Avatar
    Vasta Kadi 5. aprill 2022 at 18:19

    Ma lasin ema juurest pesukuivati meile viiendale korrusele tassida (lifti ple), oleks muidu prügimäele läinud. Plaanisisn kohe kõvasti kuivatama kõike hakata, aga aasta jooksul olen kasutanud NULL korda. Ja nüüd vannitoas vähe rumi, sest kuivatusrest peab ikka sinna ära mahtuma. Aga noh, vähemalt on riiuli eest, hea vetsupaberit seal peal hoida, ja hambaharjalaadijaid 😛

  • Avatar
    Vasta Liina 5. aprill 2022 at 17:10

    Väga pettunud oma Belluses: napilt kaks aastat vana, aga krigiseb, mis hirmus (raam siis).

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. aprill 2022 at 00:12

      Esimest korda kuulen et kellelegi selline probleem😬

  • Avatar
    Vasta HL 5. aprill 2022 at 11:44

    No oli mul vaja seda lugeda. Ma juba ammu olen mõtisklenud uue diivani teemal, aga kuna meil oleks vaja kindlasti diivanvoodit ning sellist, mis oleks kvaliteetne ja mugav, siis pole võtnud üldse päevakorda. Lihtsalt hinnad on megad. Praegune on kasutatuna ostetud, 100 euroga ja ajab asja ära. Mujale on seda raha rohkem vaja, seega ootab. aga jah, Bellusel oleks täiesti olemas sobilik mudel, Preston.
    Muidu, eks ikka on saanud osta asju, mille puhul vaatad, et no oleks võinud rohkem läbi mõelda. Praegu kahetsen näiteks, et ei ostnud omale sellist raamaturiiulit, millel sügavust ei ole. Praegu on klassikalised, mille puhul on nii, et ette mahuks teine rida ka ja siis see tühi osa kogub tolmu. Topeltridu ei taha eriti panna, sest kes siis neid raamatuid sealt tagant üles leiab. Aga arvestades, et omajagu raha sai alla pandud, siis vahetama ka ei hakka.

  • Avatar
    Vasta Kats 4. aprill 2022 at 21:15

    Kolisin uude koju sügisel… Ei raatsinud kalasabaparketti panna – panek kallis ning oleks vist pidanud ka ootama, kuna laos kohe ei olnud jne. Nüüd kõik muu sobib, aga põen seda va kalasabaparketi puudumist. Ei hakka ju parketti kohe vahetama ka. Aga vähemalt diivani sain seda värvi ja sellise nagu tahtsin

  • Avatar
    Vasta H 4. aprill 2022 at 20:56

    Telli Atto’s omale sobiv diivan. Teevad neil pakkumises olevatele diivanitele aegajalt erimõõte ka ja hinnad on 2x odavamad. Diivanid ülimugavad ja ilusad.

  • Avatar
    Vasta Anne-Mari 4. aprill 2022 at 18:23

    Kindlasti võtad sa uue diivani auto järelvankrina kaasa, kui kodust mingil põhjusel põgenema pead. Praegu ma küll ei soovita sul raha nii kalli ja mõttetu ostu peale raisata, parem muretse lastele sobivat varustust (matkariided jms) juhuks, kui asjad siinkandis hapuks minema peaksid. Ja raha läheb siis ka ju vaja. vaevalt et su lugejatel seda sulle lõpmatult annetada on.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 22:08

      Ja kuhu ma sinu meelest oma lastega täpselt matkan?

    • Avatar
      Vasta Kaja 5. aprill 2022 at 10:32

      Täpselt samad mõtted. See oli vaid paar nädalt tagasi, kui olukord oli nii hapu, et lugejad saatsid sulle raha. Kas poleks mõtekam just praegu alustada mingi heaolufondi kogumisega ja see diivan ostmata jätta?

      • Mallu
        Vasta Mallu 5. aprill 2022 at 14:13

        Oleks 😀

    • Avatar
      Vasta Anne-Mari 6. aprill 2022 at 09:47

      Butša (Bucha) fotode taustal on ääretult masendav sinu diivanitotrusest lugeda. Sorry!

      • Mallu
        Vasta Mallu 6. aprill 2022 at 13:19

        Mul endal on ka masendav, ausalt. Aga mida ma siis teen? Ei ela elam? Ei mõtle enam? Ausalt, see on HAIGE mis seal toimub ja mul tulevad need pildid kogu aeg silme ette ja ma ei suuda lihtsalt sellest mõelda enam, see on nii õudne, et ma ausalt parem mõtlen diivanist.

  • Avatar
    Vasta Annely 4. aprill 2022 at 17:33

    Isegi kui jätad diivani alles ,ehk mõelda katte peale? 🙂
    Ma ei kujutaks ette kui mul diivanil kattet pole siis koguaeg aind küüri 😀(lapsed) 😀 omal roheline diivan

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 22:08

      Sry aga ma ei taha mingit katet 😄

      • Avatar
        Vasta Vaike 5. aprill 2022 at 14:05

        Sorry 2, aga milleks mulle üldse ilusad asjad, kui neid katte all peab hoidma 😀 Pigem küürin 😀

  • Avatar
    Vasta Yutulind 4. aprill 2022 at 17:33

    Väga kallis Soome Durat vann sai ostetud omal ajal, aga sel vannil polnud äravooluosal haisulukku ja nüüd kahetsen, et varem sellele rõhku ei pannud, et see sinna eraldi siis osta, nüüd siis vannitoas äravooluhais.Luksustoode nii nõmeda veaga……Teiseks on tüütuks osutunud patareiga uksekell, oleks pidanud panema ikka juhtmega. Kolmandaks:Männipuidust voodi rämedalt nagiseb. Praksub kui hull kui peale lähed, hiilida võimatu.

  • Avatar
    Vasta Kata 4. aprill 2022 at 16:17

    Otsisin vana postituse üles, et mõõte vaadata, aga krt see 240 cm külg vist ikka liiga pikk, muidu pressiks su praeguse diivani endale koju, siiasamma Laagrisse 😄
    Aga neid asju, millega ise ämbrisse astunud, on ikka mitu, esimene kodu ka ja paratamatult ei oska kohe kõigega arvestada. Kõige kallim asi, mille oleme välja vahetanud, oli küttekeha/pelletahi, aga selleks olime sunnitud, külmas ka elada ei kannatanud. Aga oleme ostnud teist korda ka asju, millega noh, oleks juba enne kannatanud elada, aga .. kui vaja, siis vaja. Seega kui ikka kripeldab, siis savi, tuleb see uus diivan majja tuua, see tunne tavaliselt üle ei lähe 🥲

  • Avatar
    Vasta Kirss 4. aprill 2022 at 15:29

    Mul oli kodus töötav nõudepesumasin, aga ma tundsid, et mul vaja uut. 100 miinust jõudsin sellele külge mõelda ja ennast veenda, miks mul uut vaja on. Ostsin ära ka. Sama probleem on tekkinud külmikuga, vana töötab. Ajab asja ära ka. Aga uus, oh see uus SBS jäämasinaga külmik, ohh unistus. Ilmselt saab teoks ka. Tundes ennast. Ma võin pool aastat istuda ja vahtida seda ja unistada. 10x veenduda, et mul raha ei ole sittagi ja pere eelarves oleks auk, kogu suguvõsa ohiks, et milleks seda sul vaja ja vana toimib ja pla pla pla. Ja ma ikka istun köögis, vahin tühjusesse ja unistan, liites ja lahutades 😁 ja mis ma tahan öelda, olgu teise või kolmanda maailma probleem, aga ma tunnen, et ma ei ole siia ilma sündinud ainult selleks, et käia tööl selleks, et oma pool palka coopi jätta ja teise poolega arveid maksta. Ja siis elada koos asjadega, mis käivad kah, töötab ju küll. Kuna siis veel kui mitte nüüd osta seda, mis meeldib. Siis kui surnud oled või. Ma selles suhtes mõistan sind. Ma ei ole muidu hull tarbija, ma ostan riideid harva, ma loen sente poes ja arvutan kilo hinda ja kalkuleerin. Aga kui ma tunnen, et miskit on puudu mu kodust või elust, siis ma ostan selle lõpuks ikkagi. Ahjaa vana seadme või eseme ma tavaliselt annan peenraha eest või šokolaadi eest sinna perre kus seda vajatakse väga väga.

  • Avatar
    Vasta Mann 4. aprill 2022 at 14:28

    Mul on kodus see Belluse Infinity sinepikollane diivan ja see on lihtsalt megaaaaaa. Mul on päris mitu sõpra kes peale mu diivanil istumist on ka selle diivani endale ostnud 😃 see lihtsalt nii mõnus ja mugav. No lihtsalt et sa teaksid 😃

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 15:19

      Ma olen seda kuulnud jah 🥲🥲

  • Avatar
    Vasta Tiina 4. aprill 2022 at 13:52

    Mul on ka suhteliselt uus korter ja veel uuem diivan ja kuigi see sai valitud selline, et kõikvõimalikult lebo oleks – diivan kahes kohas recliner funktsiooniga ja kiiktugitool juures – siis ka häda ja viletsus. Loomad pidin ära andma, kuna väiksem laps sai allergia, aga lapsed ise lagastavad seda nii õudsalt. Värv on tumepruun, mis alguses tundus sobivat, aga no üks plekk sellel piisab ja on kole. Nüüd on pruun ära tüüdanud ka. Kõige tipuks on see seljaosa kuidagi valet moodi pehme, nii et selg valutab, kui liiga kaua vedeleda. Kas sa lubad mul uue diivani osta omale 😀 ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 15:19

      Luban! 😀

  • Avatar
    Vasta S. 4. aprill 2022 at 13:09

    Tean seda tunnet. Osad asjad said koju ostetud enne kui siin reaalselt elanud olin ja täna ca 2,5a hiljem mõtlen kuidas oleks vaja seinad üle värvida, põrandad välja vahetada ja kõige suurem ämber oli hingehinda maksev diivan, millega kassid on 1-0 teinud. Lugesin just, et diivani/toolide kangas võiks olla enam vähem sama värvi nagu on koduloom, et karvad nii hästi välja ei paistaks. Toolid on beeži sametist kangaga ja uus diivan peaks/võiks ka olla.. aga mis see nali mulle kõik maksma läheb 🤷‍♀️

  • Avatar
    Vasta P. 4. aprill 2022 at 12:59

    Mul on igasuguste lastevankritega olnud nii, et tegelikud hädad ja mittemeeldimised selguvad ikka ja ainult reaalse kasutamise käigus, mitte poes vankrit kiigutades. Kui siin ilmas on midagi, mida ma ei salli, siis vankrite, kärude, turvahällide, toolide jne ostmine, sest ALATI saab kuskilt millegagi tõmmata, ikka ja alati on midagi, millega ei osanud arvestada, mis ei toimi nii nagu tahaks jne. Või ok, kindlasti on ka neid ideaalseid vankreid, kus küik on puhas kuld, aga ilmselt maksab siis sama palju kah ku diivan või miskit..
    Mööbliga püüan olla ses osas ettevaatlikum ja valivam. Seda mulle muidugi enamjaolt ka meeldib poodides vaatamas/ostmas käia. Kui südamerabandust tekitavad hinnad välja jätta 😀 😀 Nii suutsin ma ka diivani osta täies teadmises, kuspool peab olema käetugi, kuidas ma teda toas soovi korral paigutada saan, mis funktsioone ta täitma peab, millistes mõõtudes on täpselt paras meie toale jms. Samas pane mind lastetoa eritellimuskappi paberile joonistama ja tee või tina, ma ei oska. NIi võimatu missioon. Kuidas saada omale funktsionaalset maast laeni kappi, kus oleks panipaiku, kuhu mahuks laste asjad ära nii, et millegi kätte saamiseks ei pea terve riiulitäit asju eest tõmbama. Kui laiad või sügavad need kuradi riiulid ja sahtlid olema peavad, mis lahendused üldse.. Aaaargh, hulluks võib minna. Mööda olen pannud köögi põrandakatte valimisega. Ostsin aind pmst hinnast, toonist ja mustrist lähtuvalt. Teda puhastada ja kasida on aga selline vaev, et ma haruharva viitsin. Krt, raske poes juurde panna infot, et raskesti puhastatav materjal??? Osta ära ja saa alles siis teada, et lõid raha nii sita asja peale laiaks. Miks nii kehvasid asju üldse toota vaja on. Et kes omale paremat lubada ei saa, see peabki omale sellist jura soetama? Vihale ajab 😀

    Sinu diivanimurest saan ka täitsa aru. Kui ikka ei meeldi, siis ei meeldi. Seni käid ja nillid seda teist diivanit, kuni ikka lähed ja tellimuse sisse anand. MIs seal ikka. Nagu sa ise kirjutasid, kasutamise käigus saavad asjad selgemaks. Aind sellest sinepivaimustusest ma aru ei saa. Aktsendina on kohati äge küll, aga kas just diivani näol… No vb. siis. Kardo diivaniga vahetust ei taha teha? 😀 Talle sinna jäi vist mingi sinepikarva mööblitükke?

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 15:37

      Kardo juures pole miskit sinepikarvast 😀

      • Avatar
        Vasta P. 4. aprill 2022 at 17:00

        Tegelt? Kuidas ma nii valesti mäletan? Justkui mäletan diivanit ja tugitoole…. Aga okei, ju vist oli kuskil paralleelmaailmas 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 22:09

          Kunagi ammu olid jah, aastaid tagasi 😄

  • Avatar
    Vasta U 4. aprill 2022 at 12:43

    Uhh valesti on palju asju läinud 😀 isegi seda kus palju tubasid on, kus tubad uksed jne. Mees muidugi ei taha ümber ehitusest midagi kuulda 😀 aga minu arust muudmoodi ei saagi kahjuks aru kui kasutades kas asi sobib või mitte. Suht jamps 😀

  • Avatar
    Vasta pipiliis 4. aprill 2022 at 12:42

    Diivani koha pealt sõna ei võta aga ühe imevidina mis tõepoolest karvad eemaldab leidsin FB-st. No ulme, ühe tõmbega karvad koos, nii sametdiivanilt kui ka vaibalt . olin juba ahastuses, minu koerakarvad ei tulnud tolmuimejaga ka ära ja käisin samuti nuustikuga mööda elamist. https://www.facebook.com/Mybuy-154884587868411/photos/5184206008269552

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 15:37

      Mul on see ka, aga see nuustik teeb asja kiiremini ja puhtamalt ära 😀

  • Avatar
    Vasta Britta 4. aprill 2022 at 12:16

    Kas mingit sellist teenust pole juba välja mõeldud, et kust saaks mööblit laenutada kuuks ajaks, et tsekata, kas see sobib või vaja teistsugust katsetama hakata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 15:36

      võiks, onju 😀

  • Avatar
    Vasta K 4. aprill 2022 at 12:03

    On olemas selline diivanikattematerjal, mis näeb välja ja tundub nagu samet, aga tegelikult ei ole, hoopis parem on. Mingi spets materjal, kuhu kassikarvad kinni ei jää. Mu sugulasel on sellisest materjalist diivan ja tõesti – kass võib seal ennast vigaseks püherdada ja rullida, aga vot karvu diivanile ei jää 😃

  • Avatar
    Vasta Mes 4. aprill 2022 at 12:00

    Meil on suur nurgadiivan ja ma ühelt poolt vihkan seda ja teiselt poolt armastan. Ideaalis tahaks endale briljantrohelist sametdiivanit, mis ei täidaka kogu tuba.
    Samas on meie nahkdiivan üle elanid laste pissid ja koera jne.
    Auvel on nagkdiivan vastik vastu nahka ja talvel jahe. Aga puhastada on lihtne!
    Ja nagu selgus, 2 teismelise, 2 vanema ja 1 koeraga majapidamises jääb veel väiksekski.

    Tahaks uut, aga ei suuda otsustada. Samet on mehe jaoks nogo. Ja väiksemat ka nagu ei saa võtta.
    Vana jhba nii kulunud, aga no asi seisab minu otsustamise ja kahtluste taga.

  • Avatar
    Vasta K 4. aprill 2022 at 11:55

    me ostsime uude koju kolides suhteliselt suvalise voodi, mis tundus ilus ja mõnus jne, aga üsna ruttu sai selgeks, et ikka täiesti läbimõtlemata ost. all olid mingisugused ratastel pesukastid, mis igatepidi logisesid ja liikusid (ja voodi koos nendega), madrats oli mega ebamugav (aga välja ka ei hakanud vahetama, sest see poleks parandanud voodi muid puuduseid), voodi lihtsalt krigises igatepidi ja no ei olnud hea magada, lõpuks lausa vihkasin seal magamist ja vahepeal jäin meelega diivanile, mis oli 100x mugavam. ja siis lõpuks võtsime end kokku ja ostsime uue voodi. ja mu ainus kahetsus on, et seda varem ei teinud, nüüd ainult voodis elakski 😀

  • Avatar
    Vasta ML 4. aprill 2022 at 11:50

    Jaa! Samamoodi just diivan. Aga samas see pole meie süü. Diivan on ilus, hallist kangast ja alumine osa valgest kunstnahast. Sobib meie koju ülihästi, mahutab pool suguvõsa, aga.. Ta annab nii kohutavalt elektrit, et ei saa oma ilusat diivanil üldse nautida. Koguaeg peavad mingid katted peal olema. Muidu on sedasi, et anname koguaeg särtsu üksteisele. Ajuvaba ju! 🤷‍♀️

  • Avatar
    Vasta Nellu💖 4. aprill 2022 at 11:44

    Mul sama asi, mees valis uhke diivani välja tõime koju ja ei ole ikka see mis tahaks, natuke väike jne aga samas on väga mugav, kuid selle eest sai ka palju makstud ja ei raatsi uut osta kohe. 🥴😇

  • Avatar
    Vasta Kristine 4. aprill 2022 at 11:41

    kas sa ei arva, et asi on äkki selles, et sul on kodus nn ring peal, ja nüüd on mingi ärevus jälle sees, et midagi on vaja muuta-korraldada? 😀
    ausalt, minu silmis on see diivan, mis sul hetkel on, kordades ja kordades ilusam, kui see, millest nüüd unistad.. muidugi, ega mina ei pea kummagagi neist diivanitest elama, nii et see on ka üsna ebaoluline fakt 😀 kui vanale diivanile ostja leiad, kes sellest rõõmu tunneb, siis eks võid omale osta ja, mida iganes soovid ja mugavam tundub 😀 kas kingituste müümine eetiline on või ei, see jääb igaühe otustada ja selle üle võib vaielda lõpmatuseni 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 15:37

      See tunne tekkis nii ammu, et polnud siis veel mingit ringi peal 😀

  • Avatar
    Vasta Maivõi 4. aprill 2022 at 11:36

    Njaah, sinulik tõesti😀
    Mina laseks tv seinale kõrgemale tõsta lihtsalt. Ega sellest uuest diivanist on sulle suveks nagunii kopp ees juba.

  • Avatar
    Vasta Marite 4. aprill 2022 at 11:28

    Kui tegu on mooduldiivaniga, siis kas sa lihtsalt seda käetoega moodulit ei saa ära vahetada? Kassikarvad jäävas kollase diivani peal ka näha btw 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:31

      Saaks vahetada küll, aga et see oleks siis täesti mugav, peaks teise otsa mooduli ka välja vahetama ja need jupid kokku juba 1200 euri 😀 Lisaks sügavust see ikka juurde ei annaks 🙁

      • Avatar
        Vasta Leevi 4. aprill 2022 at 12:41

        Meil oli see diivan ja sellega oli see häda, et koguaeg oli vaja neid patju sh suuri, mis istumise all, kohendada. Vajusid ära. Oli ka sinepikollane ja muidu istumine mugav jne aga välja ei näinud kena suhteliselt kiirelt. Kassikarvad jne (6 kassi) paistsid ka ikka välja ja seda meeldis neile kraapida ka 🙂

  • Avatar
    Vasta H 4. aprill 2022 at 11:28

    Siis peab ka toolid välja vahetama ju.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:28

      Miks? 😀

  • Avatar
    Vasta Sille 4. aprill 2022 at 11:27

    Mul oli sama probleem, et käetugi jäi pikutades telekat vaadates ette. Lahendus – panin teleka seinale ja voilaa! Plussiks veel see, et lapsed ei saa enam telekale näpujälgi teha 😄

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:29

      See lahendaks pool mure, aga ainult ühe külje peal nadi mauku panna 😀

  • Avatar
    Vasta Hanna 4. aprill 2022 at 11:23

    Ma jumaldan ka oma Belluse diivanit. Mul on Belluse Infinity ja ausõna kõige mugavam ja ilusam asi mu kodus. Sai ka alles ostetud ja diivanihind koos tumbaga maksis lausa kaks neeru, aga see eest on mu diivan 3,2m. Ja sobib mu koju valatult, mul oli just elutoas nii suur auk sees diivani jaoks ja väga mugav. Mõtlesime ka pikalt, et äkki võtaks selle sinepi/kuldse, aga poes nägi see päris kole välja (vb oli poe valgus kole) ja valitud sai siiski sinaka sametise kangaga, kuna on ka kodus koduloomad.
    Seega kahe käega Belluse poolt. Ja ma isegi ei kahtleks, et uus diivan osta, kui ma tean, et vana ei ole ideaalne ja uus oleks. Siiski oma kodu ja oma heaolu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:29

      Tead see Lodge pmst ongi infinity teisik, aga natukene erineva välimusega. Muidu tahaks ka infinitit aga see veits suurem, mul võib max 270 olla 😀

      • Avatar
        Vasta Hanna 4. aprill 2022 at 12:09

        Meil teine variant oleks olnud Asko Fargo diivan, see oli ka väiksem, kuigi see vist siis ka sulle ei mahuks. Aga Fargo sinepitoonis diivan oli tõesti ilusat värvi. Mitu korda ilusam värv oli Fargol kui Belluse sinepitooni.

      • Avatar
        Vasta Elly 4. aprill 2022 at 12:24

        Mul bellus superb, 2 käega kiidan.. värv on adore 132 ja kodus 2 kassi ja 1 koer/ 2 neist pikakarvalist ja karvad üldse ei kriibi silma ja meega kerge puhastada 😊

  • Avatar
    Vasta Marr 4. aprill 2022 at 11:22

    Hah, ma panin majas maha valged põrandaplaadid esikusse ja kööki.
    Muidu on imeilus, aga kass, koer ja pere….ma pean iga päev seda pesema või sitase põrandaga elama.
    Täna teeks ilmselt mingi muu valiku.
    Diivanit vahetada on muidu lihtsam😁

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:30

      Haha, ma ka korraks unistasin valgest põrandast, enam mitte 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 4. aprill 2022 at 11:15

    Kui tahad ja saad, siis osta!

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:17

      Ma tahan, aga hetkel veel ei saa krt 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 4. aprill 2022 at 11:14

    Koostöö või mitte aga sina pead ju selle diivaniga elama 🙂Müü maha ja osta uus. Nii lihtne ongi 😉

  • Avatar
    Vasta Kairi 4. aprill 2022 at 11:09

    Kui nii pikalt juba unistanud oled, siis…tee ära! Pane praegune diivan müüki ja saad sealt kenakese summa uue ostmiseks. Ja ei ole inetu maha müüa, said selle kingituseks küll, aga see on seega ju sinu oma ja teed sellega mis soovid 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:11

      No ma ei julge veel panna, muidu ehk keegi ostab ära ja olen üldse ilma 😀 Sest uuega läheb ju aega mitu kuud. Ehk siis teoorias peaks mul raha enne olema, et diivan ära osta, kui vana müüki panna saan 😀

      • Avatar
        Vasta H 4. aprill 2022 at 11:25

        No sa ei pea ostes kohe täit summat maksma. Alguses küsivad mingi protsendi ja ülejäänud siis, kui tellimus valmis 🙂 Ehk müüd siis, kui tellimuse valmimise aeg kätte hakkab jõudma.

        • Mallu
          Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:29

          Ei pea või? Ma arvasin, et kohe tuleb kõik raha peo peale laduda

          • Avatar
            Anna-Liisa 4. aprill 2022 at 13:46

            Ma tellisin kuu tagasi Maskust Belluse Infinity (eile sai just kokku pandud, megamõnus diivan, nii-nii hea) ja maksin tellimisel 30% diivani hinnast. Ülejäänu maksin siis, kui teada anti, et diivan on valmis.

          • Mallu
            Mallu 4. aprill 2022 at 15:19

            Nii ruttu said kätte ka?

          • Avatar
            Anna-Liisa 4. aprill 2022 at 16:12

            No tõe huvides läks jah kuu ja üks nädal 😀 Olin valmistunud, et saame lubatud kuu asemel 2-3 oodata, arvestades igasuguseid viivitusi ja tarneraskusi praegu, aga vot, ikka üsna täpselt.

  • Avatar
    Vasta Liisu 4. aprill 2022 at 11:09

    Diivan on see asi. Aga mina olen oma kehva valikuga elanud ikka mitmeid aastaid. Maksis teine hingehinda ja ega ma päris täpselt ei teaks milline see uus olema peaks. Sest selline nagu sul valikus tähendab ikka kylalistega kuidagi veidrat istume silgud reas tunnet. Nurgadiivanil on nagu kuidagi mönusam. Lisaks ma soovin, et mu uuel diivanil oleks kast ja käiks ka voodiks. Praegune on lihtsalt meeletu kolakas ainus positiivne asi tema puhul on pestavad katted ja värv. Karvad ei hakka silma 😅 muusosas jahm. Tahaks nurgadiivanit mis oleks suur samas mitye nii suur.. Lootusetu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:11

      tead ma olen täheldanud, et kui sõbrannad külas, siis istumegi maas ja kes kus juhtub olema. Aga enamus aega mul pole inimesi külas, olen aint mina ja lpased 😀

  • Avatar
    Vasta Siks 4. aprill 2022 at 11:07

    Mulle niii meeldib su diivan,meie perre see sobiks,hea suur, mahutaks kolm last ja meid mehega . Praegune on oeh pruun pragunenud,plekkidega ja kaetud pleedidega 😆 Aga kui ma oleksin sina,siis jah ma vahetaks ka diivani välja,aga samas see praegune sobib ka sinna väga hästi

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:09

      Jaa, ma tean, et sobib! Peabki sobima, siia tuppa spets ehitatud ju 😀 Selles pole üldse mu mure, et kole oleks v ei sobiks 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 4. aprill 2022 at 11:06

    Sametdiivanile on karvade eemaldamiseks väga head need kleepuvad karvaeemaldusrullid. Need, mis lased vee alt läbi ja jälle kleepub, sõidad diivani sellega üle ja korras. Kasutan iga päev koera- ja juuksekarvade eemaldamiseks

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:08

      Ma olen siin kõike proovinud ja olen mõistnud, et kõige parem ja kiirem on üks spetsiifiline Vileda nõudepesunuustiku kare pool 😀 Aga need karvad, noh, saan veel kuidagi hakkama. Aga et diivan valele poole on, on krdi ebamugav 😀

  • Avatar
    Vasta Ave 4. aprill 2022 at 11:06

    Ma nuiasin uude majapidamistuppa 2000 eurost kuivatuskappi, no täiega vaja laste kombesid kuivatada seal jne… sai ostetud ja korra olen poole aasta jooksul kasutanud, muud riided jäävad seal megakõvad kuivades… no oli ikka üle võlli ost… nüüd võtab lihtsalt megalt ruumi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:07

      Ma isegi ei teadnud, et neid koju ka tehakse. Lasteaedades olen näinud 😀 aga müü maha siis 😀

  • Avatar
    Vasta hmmm 4. aprill 2022 at 11:06

    karvade/värvi puhul aitaks see, kui muretsed mingi sobivas suuruses katte, mis diivani üleni ära katab. eestis müüakse selliseid asju mitmel pool, alis samuti (3x odavamalt).
    meil on umbes selline https://www.aliexpress.com/item/1005002217392305.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2af43d38LsVDpB&ad_pvid=202204040105027713577514352140005627436_4&s=p heledal diivanil koerakarvade/käpajälgede ärahoidmiseks. kui külalised tulevad, võtan katte maha ja kamandan koera põrandale, katte alt välja tulev diivan näeb välja nagu polekski ta karvase koera pidev magamisase iial olnudki.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:07

      Jah, kate aitaks küll, ma ei tea, kui ilus see muidugi oleks. Ja kui riidest, hakkaks kassid kraapima 😀 Aga minu jaoks olulisem on just see MUGAVUSE pool 😀

    • Avatar
      Vasta Kadri 4. aprill 2022 at 11:19

      Et osta ilus diivan ja siis kata mingi riidega ära? Pole sellest asjast kunagi aru saanud 😀

  • Avatar
    Vasta LM 4. aprill 2022 at 11:01

    U like it u buy it 😉

    Praeguse müüd maha, alusta nt et paned tonniga müüki, kui ei õnnestu, siis juba 900 jne.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2022 at 11:05

      Tjah, tonn oleks juba peaaegu pool summast 😀