TESTIN JA ARVUSTAN

käisin ükspäev võluri juures*

21. aprill 2022

Okei üks jutt on tegelt veel rääkida, alles siis tänaseks kõik. Kui just midagi veel pähe ei karga, mida võib vabalt juhtuda. Igatahes, nagu te teate, siis ma olen viimasel ajal trenniga väga hoogu sattunud. Mis on ilmselt hea, aga püha mooses, kuidas mu kere pidevalt ühest, teisest või mitmest kohast korraga valutab… Nii et kui Ivar mulle kirjutas ja massaaži kutsus, lõin jalapealt autole hääled sisse. Mingeid muid ootuseid kui tunnike lihaseid lõdvestava mudimise käes lamada mul ausalt öeldes polnud, aga nali oli minu kulul. Mida uut.

Eks ma saan ju teoorias aru, et massööril ja massööril ilmselt on vahe, aga laias laastus üks mudimine kõik? Tuleb välja, et päris nii vist ikkagi pole. Erinevus hea ja semi-hea massaaži vahel on mu meelest seisnenud peamiselt selles, kui kõvasti seda massaaži parasjagu tehakse. Päris läbi klohmitud ei taha saada, aga samas midagi tahaks ikka tunda. Ma võin nüüd eksida, aga mis mulje mul Ivari juures käimisest jäi, oli see, et ta on pooleldi nagu ravitseja ja pooleldi massöör. Mis kõlab nagu pooleldi tavaline inimene ja pooleldi võlur. Või midagi niisugust.

Veel enne kui ta massaži tegema asub, täidab ta põhjaliku terviseankeedi ja uurib-puurib igast otsast. Küsib, kas miski valmistab muret või ehk on inimesel mingeid vaevuseid. Mul tol päeval otseselt muud häda polnud kui va trennivalu. Aga üldiselt on ikka puusad mu nõrgim lüli, nuuks. Noh ja alaselg, mille üle pole mõtet imestada, kui ma vähegi mõtlen, mis konna-asendis ma siin köögisaare taga kössitan päevast päeva. Ükski füsioterapeut ega töökeskkonnavolinik ei kiidaks sellist asja heaks.

Ivar ise ütleb, et talle on nii pilte kui videosid saadetud, mille põhjal ta isegi tasuta kontsultatsiooni on pakkunud. Tuleb välja, et ta oskab ainuüksi pildi või video põhjal kohe öelda, kas või mis tähelepanu vajaks. Nii et kui elutempo ei võimalda tunnikest näpistada, siis täitsa vabalt tasub Ivarile ikkagi kirjutada ja nõu küsida. Seda on ta nõus täitsa tasuta andma. Ma ei tea, kuidas teiega, aga mina ei ole varem kuulnud, et terapeut oskaks sedasi peale vaadates öelda, kas on vaja spetsiaalsele teraapiasessioonile tulla või piisab täitsa kodustest harjutustest (mille ta ka heldelt ette laob). Või et keegi mingitki nõu või asja tasuta jagaks.

Ivari poole võib pöörduda igasuguste murede ja küsimustega, sest ta on aidanud inimesi nii peavaludest lahti saamisel kui ka inimesi ratastoolis kõndima aidanud. Eee…kuidas palun? Nii uskumatu kui see ka ei ole, siis ta rääkis sellest, kuidas mitmed ratastoolis patsientid suutsid pärast temaga tehtud sessioone uuesti kõndida. Ega siin väga palju lisada ei ole vaja, vast saate aru, et ta on vähemalt peajagu üle igast SPA massööridest ja muidu mudijatest.

Aga kui keerulisemad juhtumid nagu kõndimisvõimetus jms kõrvale jätta, siis üldjuhul inimesed ise ei pidavat teadmagi, et neil selg kõver või kõndimine/seismine vildakas on. Või et mingid lihased ei ole piisavalt treenitud ning tänu sellele ongi valud siin ja seal. Peamine süüdlane on selles asjas ikka vana hea istuv töö. Ja siis töövälisel ajal ka veel niisama lösutamine ja mitte liigutamine. Selline eluviis hakkab varem või hiljem igasugu hädasid ja valusid põhjustama…

Aga kui nüüd massaažist endast rääkida, siis teate suht suu ammuli lamasin seal. Ei ole elus varem kuulnud, et keegi kümnetest erinevatest lihastest nii palju rääkida oskaks. Samuti ei ole ma vist elus varem nii põnevat elulugu kuulnud. Ivar on näiteks mingi 7-8 aastat mungana elanud. Nii et eks see, et ta ise eluaeg sporti on teinud ja lisaks väga erakordseid teadmisi omandanud, teebki kõik kokku ta kellekski, kes mõistab inimkeha ja selle ravitsemist. Piinlik lausa, kui hätta ma jään selle asja väljendamisega, kui huvitav ja haruldaste oskustega inimene ta paistab olevat. Aga no kui sa esimest korda elus tunned mingeid lihased, mille olemasolust sul polnud varem õrna aimugi, siis noh… Ta seletas täpselt miks kuidas miski toimib ja näitas veel pärast mingeid harjutusi ka, mida kodus teha.

Kusjuures tema juurde ei pea üldse minema siis, kui midagi tingimata viga on. Võib niisama ka, sest kui tõesti midagi häda pole, siis lihtsalt hea massaaž ei jookse ometi kellelgi mööda külgi maha. Minul küll mitte. Aga kellel vähegi selja ja muid keha-, lihas- või luuvalusid, siis vot teile on siin küll täpselt üks soovitus. Kes ikka pikalt pidanud vaevlema, see ilmselt pikka veenmist nagunii ei vaja. Võtke aga Ivari koduleht lahti, pange aeg kirja ja thank me later 🙂

*Postitus sündis koostöös massöör-terapeut Ivar Lettensiga, aga raudpolt lähen sinna omade kulude ja kirjadega tagasi veel!

Loe ka neid postitusi!

4 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Leila 26. aprill 2022 at 15:25

    100% nõus! Olen omal nahal kogenud seda erilist lähenemist ja abi saanud.

  • Avatar
    Vasta Krõll 26. aprill 2022 at 15:10

    Olen ka Ivari juurde pidama jäänud. Kallis, aga väga hea massöör.

  • Avatar
    Vasta Mare Nõu 26. aprill 2022 at 15:00

    Nõustun täiega eelpool oleva kiitusega Ivari aadressil. Ta pole lihtsalt massöör, vaid palju, palju enamat. Olen ise ja paljud mu tuttavad professionaalset abi saanud. Samuti annab harjutusi, mida vaja igapäevaselt teha, et tervislik seisund püsiks ja paremaks läheks. Tore on näha tema siirast rõõmu ja säravaid silmi, kui kedagi aidata saab ja neid ikka jagub!
    Töö kiidab tegijat, sest peale tema massaazi oled kui uus inimene.

  • Avatar
    Vasta Kerli 26. aprill 2022 at 14:37

    Olen ka ca 2 aastat Ivari klient ja omalt poolt samuti vaid kiidusõnad! Täpselt nii nagu Mallukas kirjutab, nii ongi. Kogenud silm märkab paljut, mida igapäevaelus ise ei teadvustanudki – seismine ühel jalal, selle asemel, et kahele toetuda jne. Näiteks sain teada, et armastatud Bodypump ja muud kangi-trennid pole mu kehale üldse head. Jalad vaja tasakaalu treenida jne. Omaarust just suur lombakas ja sant ei olnud, aga… Mingid lülid, mille olemasolust ma ei teadnudki, pani ka paika. Iganädalast putitamist õnneks ei vaja, aga korra kuus 1,5h 70Eurost väljaminekut olen kavasse võtnud küll.