KODU TESTIN JA ARVUSTAN

millist robottolmuimejat valida?

7. detsember 2015

Sellest ajast peale, kui Madiken kunagi oma robottolmuimejast nii hellitavalt kirjutas, olen mina pidevalt mõelnud, et tahaks ka. Ometi on igasuguseid muid väljaminekuid nii palju, et see tolmuimeja mõte on koguaeg lükunud kuskile kaugemasse tulevikku. Lõpuks halastas mulle jumal, või tegelikult Stokker.ee, kes pakkus mulle varianti kahte tolmuimejat testida. Kuna kaks on alati parem kui üks, võtsin ma pakkumise kiiresti vastu.

Testimiseks toodi siis mulle kallim ja soodsam variant. Kallima mudel on BotVacD85 (LINK), mille hinnaks on 599€. Odavama mudeliks on aga Neato Signature (LINK), mille hinnaks on tunduvalt rahakotisõbralikum 359€. Kohe esimesel päeval kraapisin ma ühe neist pakendist välja ja olin valmis teda kohemaid proovima. See oli siis see odavam, Neato mudel.

Küll aga selgus toote pakendist välja võtmisel selline tõsiasi, et toode peab vähemalt 12h laadima. Nõudmised olid veel sellised, et laadimispunktis peab olema mõlemalt poolt meetrike maad, et robotike ikka peale imemist koju oskaks minna. No selge, panin siis roboti laadima, aga tema kaunis vilkuv tuli, mis andis märku tühjast akust, tõmbas ligi ka meie pere näperdajat, Mari. Täitsa ausalt umbes 100x käisin ma teda selle masina juurest ära toomas ja minuti pärast oli ta jälle tagasi START nuppu tagumas. Seega see vaene robot muudkui sai sisse ja välja lülitatud, kuni meil tuli mõistus pähe ja ta tagumisse tuppa, kinnise ukse taha laadima peitsime.

Tagatuppa me ta muidugi unustasime, kuni hea leiutis jälle meelde tuli. Tõime masina suure tuppa tagasi ja panime tööle. Alguses, esimesed paar minutit, tegi masin no nii kõva lärmi, et ma arvasin, et naabrid saevad kuskil mingisuguseid puid või midagi. Tegime masina lahti ja vaatasime, et ehk on kuskil mingi paberike sisse jäänud või miskit, et ta sellist põrgumüra teeb, aga ei miskit. Kõik oli puhas. Samas koristades ta vahepeal mürises ja siis oli üsna vagusi ka, nii et kui mõni tolmuimejaekspert mulle öelda oskab, miks see masin nii teeb, siis olen üks suur kõrv. Juhend ja õpetus igatahes selle koha pealt ei aidanud.

Kui mürin välja jätta, tegi robot oma tööd usinalt. Tiirutas mööda tuba ringi ja muudkui imes. Ma ei mäletagi, kaua tal see üks raund imemist aega võttis, aga tehtud ta sai ja põrand oligi puhas. Kohe päris ausalt.

Mitte, et Mari sellegi lihtsaks oleks teinud, sest kui enne oli tal tarvis seda masinat sisse lülitada, siis hiljem oli tore sellel järele joosta ja seda omakora välja lülitada, no saa siis nüüd aru nendest lastest ja nende loogikast.

näperdis

Pildil Mari demonstreerimas, mismoodi masinat tööle pannakse.

Kui lõpuks see esimene masin testitud sai, oli järg teise ja kallima käes. Esiteks polnud me seda loomulikult veel laadima pannud, seega pidime jälle ootama järgmise päevani, et ta “kõhu täis sööks” ja siis imema hakkaks. Ettevaatlikult vaatasime üle kõik põrandad, sest lisaks sellele ühele nupunäppijale on meil majas teine vennike, kes pidevalt põrandale loiku tegema kipub. Kuna robot väga pissi imeda ei taha, siis on hädavajalik enne kõik loigud likvideerida ja asjad kokku korjata, et robot kenasti koristada saaks. Lisaks ei tahtnud ma, et see kallim katki läheks, sest minu koostöös Stokkeriga sai kokku lepitud, et kallim kuulub ikka tagastamisele, teisega võin aga elu lõpuni kodus tolmu imeda, kui tahan.

Mille poolest see kallim siis erines. No hmmm… Esiteks ta juba näeb välimuselt uuem välja. Uhke puutetundlik ekraan on tundlikum ja reageerib kiiremini. Töötab samuti põrisedes, kuid kordi vaiksemalt kui odavam mudel. Aku laadis tal ikkagi sama kaua, 12h.

Me alguses vaatasime, et no mis ta nüüd loll teeb. Ühe väikse tiiru ja ruttu oma pessa tagasi. Tegelikult ta töötabki niimoodi ringitades. Teeb muudkui suuremaid ja suuremaid ringe, kuni terve tuba kenasti imetud on. Mulle tundus, et kallim oli ka selle võrra efektiivsem, et tal olid ka küljel harjased, mis seinaääri kenasti kraamisid, samas on tal ka suurem mahuti, kuhu sodi sisse korjata, seega tuleb seda harvemini puhastada. Natikene madalam on ta ka, aga diivani alla ei mahtunud nad mul kumbki, kapi alla pugesid aga mõlemad. Navigeerimisoskus on neil mõlemal sama, seega nad mõlemad ongi sellised organiseeritud ja tiirutavad. Mõned robottolmuimejad tiirutavad niisama sihitult ringi, aga neil on mõlemal kindel plaan, et mis nad teevad ja kuhu nad lähevad.

masinad-7861313

Väikestest takistustest “astuvad” nad mõlemad üle. St tagarattad saavad ka kõrgemale minna, juhuks kui nad mingi vidina taga kinni jäävad, siis nad natukene ukerdavad aga saavad ikka lõpuks oma eluga edasi liikuda ja jätkata oma imemist.

Mis on minu arvamus praegu? Käsi südamel pean ütlema, et eks see uuem ole parem. Enamasti uued on ju alati paremad. Ikka uhkemad võimalused ja ilusam disain ja vaiksem imemine ja kui raha küsimuseks ei ole, siis eelistaksin mina BotVac. Uuema asja ostmisega kaasneb kindlasti ka see, et masinad püsivad siis kauem …moodsamad? Ma ei tea, kas ma väljendan ennast piisavalt selgelt, aga mingi 5 aasta pärast on raudselt ju veelgi uhkemad süsteemid ja siis on see Neatokene nende kõrval kuidagi eriti vanamoodne. Kui aga see vanamoodsus sind üldse ei huvita ja tahad lihtsalt, et su põrandad puhtad oleksid, ilma, et sa ise tolmuimejaga vehkima ei peaks, siis julgen soovitada ka Neatot.

Mis siis, et müriseb. Kõik tolmuimejad ju mürisevad, aga sellega ei pea sa ise vähemalt kaasas jooksma, vaid saad muid toimetusi teha samal ajal. See minu jaoks nii suur miinus ei ole isegi. Ok, ööseks seda vist tööle ei paneks, aga mina ei saa enda oma hetkel nagunii ööseks panna, sest Lotte võib ju kuskile ookeane maha jätta ja selle pärast tuleb mul robot tööle panna enda valvsa silma all.

Kes rohkem infot soovib, siis neil on endal kodukal ka väikene tutvustav video nende mõlema kohta:

Kui minul oleks praegu kohe vaja üks neist osta, siis mina isegi ostaksin Neato. Jah, on natukene kehvem, aga see on nii natukene ja selle lisa paari sotiga ma saan midagi muud põnevat teha, sest ma ju nägin oma silmaga, et imeb ju kenasti ja teeb oma töö 100% ära. Kui aga keegi tuleks ja ütleks, et kuule, kui tahad ma võin sulle selle lisa 200 kinkida, et sa parema roboti saaks, siis ma kätt ette ei paneks. Seega asi on lihtsalt rahakoti suuruses. Soovitan ausalt mõlemat ja ma usun, et iga koduperenaine oleks õnnelik ükskõik kumba enda kuuse alt leides.

Mina ka ei kujuta enam ette elu ilma sellise võrratu vahendita, kui robottolmuimejata. No lihtsalt nii hea ja mugav on. Eriti mugav oleks muidugi siis, kui ma Lotte pissi enne kraamima ei peaks, aga noh ehk see loom ka kunagi õpib ja siis ma saan hea elu peale üle minna. Nii kaua aga olen ise ustavalt kõrval ja kuulan, kuidas puitpõranda vahelt puru kolisedes masinasse imetakse. Kohe hea on olla!

Loe ka neid postitusi!

41 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Andreas 11. märts 2021 at 00:44

    Mallukas, kas sul juba tänapäevane üüber tark ja võimekas robot on asemele saadud?

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. märts 2021 at 11:54

      veel pole järele jõudnud krt 😀

  • Avatar
    Vasta KaIsA 5. mai 2020 at 12:40

    Kas robottolmuimeja on siiani töös?

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. mai 2020 at 09:42

      ikka

  • Vasta koduabiline, kes vaba päeva ei küsi* | Mallukas Mallukas % % 27. oktoober 2019 at 12:17

    […] enda vana masinaga. Ei mäletagi, mis ta nimi oli, pean kohe otsima netist… hmm, link SIIN. Ma vaatan nüüd, et ta nimi oli Neato ja nagu ma ka seal postituses välja tõin – jumal, […]

  • Avatar
    Vasta anti 11. jaanuar 2016 at 12:04

    Meil ca 2 aastat töötanud Neato
    .Peale 9 kuud andsid akud otsad- lulu
    ca 100.- eur-i..Järgmised töötasid
    umbes sama kaua jälle 100-eur..Nüüd
    kasutame Li-akusid.Kestavad
    paremini,kuid masin taob kogu aeg
    errorit 0002.Esindusest, Homeyardist
    abi pole.Viskan raisa minema.Ei
    soovita kellegile.

    • Avatar
      Vasta Jaan 16. jaanuar 2017 at 15:57

      Ei maksa müüjat süüdistada, kui sa ise oled mingid tundmatut päritolu akud sisse toppinud. Guugelda ja saad targemaks. Mina sain aku 49€ Homeyardist.

  • Avatar
    Vasta Oll 17. detsember 2015 at 10:29

    Kiidetakse ka Samsung powerbot VR9000 i
    kui robottolmuimejate lipulaev ja hinnalt
    umbes sama ,mis Neato kallim mudel
    On kellelgi kogemust?

  • Avatar
    Vasta Olavi 17. detsember 2015 at 09:23

    Meie kodus on ca 3 aastat toimetanud Neato XV-25, mis oma ehituselt laias laastus vastabki testitud odavamale robotile.
    Kuna komplektis olid kaasas nii Neato Pet & Allergy hari kui ka tavaline silikoonhari, siis sai mõlemat proovitud ja just tavaline
    silikoonhari on kõva kattega põrandal VÄGA lärmakas. Ma kahtlustan, et testis olnud odavamal tolmuimejal oli samuti
    silikoonhari – kasutage selle asemel Pet & Allergy harja ja robot on palju vaiksem. Tolmuimeja upgrade kit on saadaval,
    kindlasti leiab ka odavama kui amazonis: http://www.amazon.com/Neato-Allergy-Upgrade-Series-
    Vacuums/dp/B0083ONH1Y

    Neato puhul tuleb arvestada, et mõne aasta jooksul võivad lidari (ehk nägemissüsteemi) mootori harjad ära kuluda ja siis tuleb
    aliexpressist 3-4€ mootor tellida ja see ära vahetada. See on hind, mida tuleb maksta selle eest, et robot ei tuigerda suvaliselt
    ringi, vaid kaardistab ruumi ja peab meeles, kus juba töö tehtud on. Perenaisele pole parandamine sobiv tegevus, aga vähegi
    teemat valdav mees võiks hakkama saada.

  • Avatar
    Vasta Mats 17. detsember 2015 at 01:08

    Eks see tundub rohkem selle Neato reklaam olevat. Nii valjuhäälseid masinaid ei ole ma veel robotite seas kohanud, kui need
    testitud mudelid. Ja loomulikult on ka neil palju “omapärasid”. Sileda maapeal liiguvad kõik enam vähem normaalselt.

  • Avatar
    Vasta Olavi 16. detsember 2015 at 18:43

    Meie kodus on ca 3 aastat toimetanud Neato XV-25, mis oma ehituselt laias laastus vastabki testitud odavamale robotile.
    Kuna komplektis olid kaasas nii Neato Pet & Allergy hari kui ka tavaline silikoonhari, siis sai mõlemat proovitud ja just tavaline
    silikoonhari on kõva kattega põrandal VÄGA lärmakas. Ma kahtlustan, et testis olnud odavamal tolmuimejal oli samuti
    silikoonhari – kasutage selle asemel Pet & Allergy harja ja robot on palju vaiksem. Tolmuimeja upgrade kit on saadaval,
    kindlasti leiab ka odavama kui amazonis: http://www.amazon.com/Neato-Allergy-Upgrade-Series-
    Vacuums/dp/B0083ONH1Y

    Neato puhul tuleb arvestada, et mõne aasta jooksul võivad lidari (ehk nägemissüsteemi) mootori harjad ära kuluda ja siis tuleb
    aliexpressist 3-4€ mootor tellida ja see ära vahetada. See on hind, mida tuleb maksta selle eest, et robot ei tuigerda suvaliselt
    ringi, vaid kaardistab ruumi ja peab meeles, kus juba töö tehtud on. Perenaisele pole parandamine sobiv tegevus, aga vähegi
    biiti jagav mees võiks hakkama saada,

  • Avatar
    Vasta Tom 16. detsember 2015 at 16:39

    Minu umbes 120m2 elamist on juba 3a. koristanud Neato vanem mudel xv-25 ja olen väga rahul. Mõned korrad on juhtunud et on
    kuhugi kinni jäänud või on aku tühjaks saanud ja ei ole laadima miskipärast jõudnud. Tavaliselt suudab ilma laadimisetta ära teha.
    Iga tööpev kell 9 alustab ja umbes tunniga on valmis. Meeldib see et töötab loogiliselt mitte ei hakka risti-rästi tubasid läbisõitma.
    Korra olen akusid vahetanud.

  • Avatar
    Vasta Kristjan 16. detsember 2015 at 13:03

    Totaalne pettumus mul robottolmuimejaga. Sai ca 1 aasta tagasi ostetud kallis Miele SCOUT RX1. Ülibling ja puldiga said
    lapsed mängida, aku peab hästi vastu, ei mürise eriti, jne… aga ainus asi mida ta eriti teha ei oska, on tolmuimemine…
    Õigemini imemisest ei saa siin üldse rääkida – tegemist automaatse harja ja kühvliga, kus kühvel on konstantselt 2mm
    põrandapinnast kõrgemal… No ei ole võimalik ju niimoodi tolmu kokku koguda. Eks ta midagi ikka kokku kogub, aga ühte tuba
    peab ca 3-4x hõõruma, enne kui kõik enda tekitatud tolmurullid suudab uuesti ca 70% ulatuses kokku koguda. Pärast peab
    ikka “päris” tolmuimejaga üle käima. Samas vaipa suudab enam-vähem korrektselt puhtaks kaapida… Mõttetu aparaat…
    Ühesõnaga kui keegi on huvitatud, annaksin 350 euriga ära (poes uuena 550) – pealt on veidi kraabitud, kuna on üritanud
    ennast kummuti alla tulutult pressida… Vähe kasutatud, vedeleb muidu niisama, laadija, pult, karp ja dokumendid kah olemas.
    Helista: 514 4725.

  • Avatar
    Vasta Znap 16. detsember 2015 at 10:46

    Neato on hea, aga Vorwerk on parem veel. Testitud
    http://www.arvustus.com/a7070#vorwerk

  • Avatar
    Vasta kaja 15. detsember 2015 at 17:53

    Kas olete endiselt rahul oma
    tolmuimejaga? Ma väga tahan jõuludeks
    osta, aga natuke ikka kahtlen veel.
    Mul on koer ja kardan, et karvad
    hakkavad harjaste ja rataste ümber
    kinni jääma ja siis muudkui puhasta
    neid. Kas teil on sellega probleeme
    tekkinud? Tänan väga, kui viitsite
    vastata.

  • Avatar
    Vasta Helen 9. detsember 2015 at 16:26

    Mul mees ka ostis just Roomba (sest teda “õudselt” häirivad surnud kärbsed põrandal). Ei ole suutnud veel selle lühikese aja
    jooksul seisukohta võtta – lahmib niisama suvalt mööda elamist ja kipub ronima just sellistesse kohtadesse, kus on lootust kinni
    jääda. Millegipärast meeldib talle ka kohe sinna tulla, kus ma ise parajasti toimetan. Elamine muidugi tundub puhtam küll
    (tolmurulle, liiva ja minu juukseid igaljuhul nii palju ukse peal vastu ei tule).

  • Avatar
    Vasta silx 8. detsember 2015 at 08:59

    Ma otsin just hetkel sellist, mis tuleka toime ka
    pikemate koerakarvadega (kui kellelgi on ehk
    kogemusi)?! Kas see Signature saab hakkama nagu aru
    saan?

  • Avatar
    Vasta Sandra 7. detsember 2015 at 16:24

    Kas sul on seda võimalik ka igapäevasel kelleajalisel seadistada , et näiteks laupäeva hommikul kell 9 ja pyhapäeval kell 12 läheb
    teeb töö ära ja koju tagasi ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. detsember 2015 at 16:27

      Jah, ikka on, aga nagu öeldud, ei saa ma seda koera pärast teha veel 🙁

      • Avatar
        Vasta Sandra 7. detsember 2015 at 16:31

        Meil on iRobot ja sättisin ka alguses oi kella aja tööle , et enne kui ärkame teeb puhtaks, äh, hommikul kui hakkab mürisem
        jooksed ja vajutad kinni 😀 mingil määral ikka segab und 🙁 Aga alati kui kodust ära lähme siis paned tööle. Kuna meil suur
        maja ja koera karvu elamine täis aga beebi hakkas just ringi käputama siis se on iga mega mugav asi 🙂

  • Avatar
    Vasta Eneli 7. detsember 2015 at 13:26

    Meil on Neato kallim versioon. Umbes sama hind, mis BotVacil. Paar kuud aidanud kodu korras hoida ja tõesti väga rahul! Saad
    üle uksepiitade ja süstemaatiliselt koristab, mitte ei vura niisama ringi. Koristuspaak on samuti piisav, et terve maja ära koristada.

    • Avatar
      Vasta Eneli 7. detsember 2015 at 13:36

      Ausalt öeldes ma esialgu sain aru, et see must ei ole Neato. Aga meil ongi see sama BotVac, ei teadnud, et see ongi selle Neato
      mudeli nimi ja mõlemad Neatod enne kui kommentaare lugema hakkasin 🙂

  • Avatar
    Vasta EQ 7. detsember 2015 at 13:04

    Mind on robottolmuimejate puhul kummitanud üks küsimus. Kuidas nad teevad toanurgad puhtaks? Keegi kunagi mainis, et
    robotid toanurgad jätavad tegema, ei pääse ligi vm.

    Ja veel. Kas te Lottele õues käimist ei õpeta? Et kui näete, et tahab pissida v otsib kohta, siis automaatselt: ”Õue”. Hiljem ta
    hakkabki ootama, kuni õue saab vs annab ise märku. Kole lugeda, et koer laseb tuppa 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. detsember 2015 at 13:13

      Me spetsiaalselt panime toanurka penoplastijuppe (Mari hakseldas seal midagi) ja mõlemad imesid ära. BotVac kindlasti kiiremini, aga teise ringiga sai Signature ka. Ja noh, mis suurt sodi sa seal toanurgas ikka hoiad 😀

    • Avatar
      Vasta Ailen 7. detsember 2015 at 13:24

      Koer on ju ca 3 kuune veel? Nii noorelt koeralt ei saagi eeldada, et ta õues käib eeskujulikult. Kui koer 6. kuuselt ei käi veel 80%
      õues, siis tasuks hakata süümepiinu tundma.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. detsember 2015 at 13:29

      Koer on 2 kuud ja 1 nädal vana, isegi mitte kolme kuud 😀

  • Avatar
    Vasta KARDO TREIMANN 7. detsember 2015 at 13:02

    Ma pean veel mainima, et uuemal robotil oli kaasas veel erinevad harjased, mida saab vahetada ja sobitada erinevatele
    põrandatele ja pindadele ja uuel robotil oli kaasas veel varufiltrid, mis käivad tolmukasti ette. Ja ma arvan, et see vanem robot
    tegi meie põranda pärast sellist häält, sest vahepeal liikus see väga väga vaikselt ja üldse ei seganud teleka vaatamist.

  • Avatar
    Vasta Kristi 7. detsember 2015 at 12:54

    Tahaksin veel ühe asja lisada, nimelt need mõlemad
    mudelid on firmalt Neato, lihtsalt üks on Neato
    BotVacD85 ja teine Neato Signature. Sa aga eelviimases
    lõigus kirjutad: “Kui minul oleks praegu kohe vaja üks
    neist osta, siis mina isegi ostaksin Neato. Jah, on
    natukene kehvem… ” ja üleval pool on ka lõik, kus võib-
    olla mõni saab valesti aru, et justkui tegi oleks kahe
    erineva firmaga 🙂 Loodetavasti said mu mõttest aru ja
    ma ei ajanud liiga keeruliseks asja.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. detsember 2015 at 13:08

      Ahjaa, ma mõtlesin Signaturi siis 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 7. detsember 2015 at 12:38

    Me ostsime kusagil 2-3 kuud tagasi just selle kallima
    BotVacD85, kuna see tuli just uue mudelina välja ja kui
    juba niipalju raha alla panna, siis võimalusel osta ikka
    uuem variant, sest neid tehakse iga korraga aina
    paremaks ja mugavamaks. Ma pean ütlema, et olen
    ülimalt rahul. Alguses klienditeenindaja ütles, et ta 3 cm
    kiulise vaiba peale ei lähe, aga meil müttab ta seal peal
    küll ja küll. Käib ilusasti iga nurgataguse ära ja pärast
    läheb ilusasti oma kohale magama. Ma kahjuks ei oska
    võrdlusmomenti tuua selle teise mudeliga, aga igaljuhul
    tean, et see Neato on üks vààrt asi!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. detsember 2015 at 13:08

      No vot, mul hea meel, et te rahul. Meil vaipa maas ei ole, aga kui ma ise vaatan, millest ta kõigest üle tüürib, siis ma isegi ei näe põhjust, miks ta ei peaks vaibale saama.

  • Avatar
    Vasta Raquel 7. detsember 2015 at 12:07

    Su instagramist seda roboti häält kuuldes ma
    mõtlesin, et äkki ongi seal vahel midagi, et
    niimoodi undab. Kuna ma puutun palju kokku
    iRobotitega, siis soovitaks julgelt osta neid.
    ~300-350€ eest saad masina mis ei mürise
    nagu muruniiduk, imeb päris hästi, omab seda
    “nurga harjakeset”. Samuti see 12h laadimine
    tundub paris absurd.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. detsember 2015 at 12:24

      Iga kord ei ole 12h muidugi, see oli vaid esimene kord 🙂

    • Avatar
      Vasta Janis 7. detsember 2015 at 13:34

      12 h laadimine on vajalik teha kindlasti
      esimene kord ( kuid soovitatavalt kuni kolm
      esimest korda).
      Järgmised korrad on laadimisaeg kuni 3h, kuid
      robot ise reguleerib seda, millal aku täis on.

      Iroboril on sarnane, kysimus on pigem
      muudes eelistes nagu näiteks navigatsioon.

    • Avatar
      Vasta Miramii 7. detsember 2015 at 14:53

      Vahe on ka muudes asjades, mitte ainult lärmis, mida tolmuimeja teeb. Olen ise koeraomanik ja mul on olnud nii iRobot, Samsungi
      Navibot (emaplaat läks katki peale 2a-st kasutamist), Neato (läks garantiiajal katki) kui nüüd siis BotVac. Igal juhul kiidan Neatot,
      ainukesed robottolmuimejad , mis ei tõmba koheselt igal koristamisel koera- ja juuksekarvu endale harja, rataste jms muude
      detailide ümber nii, et koristamine tuleks pooleli jätta. iRobotiga oli see nt põhiline probleem, et koerakarvad keerutas endale
      suhteliselt ruttu harja jms detailide külge nii, et tekkis ülekuumenemine ja robot lakkas töötamast (harja ümbert sai need karvad
      veel kätte, aga rataste ümbert mitte enam nii lihtsalt). Neato robotitega seda probleemi ei ole (karvad kogunevad ka harja ümber,
      aga mitte nii kiiresti). Samuti on Neato robotid tunduvalt intelligentsemad – ei sahmi sihitult mööda tuba ringi. Lärmi teevad jah
      rohkem, aga saab ju roboti programmeerida koristama ajale, kui ise kodus ei ole 🙂

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 7. detsember 2015 at 15:12

        Vot seda on nüüd küll hea kuulda 🙂

      • Avatar
        Vasta Janis 7. detsember 2015 at 15:23

        Täpselt! Minul on ka robot programeeritud tööd tegema ajale, kui mind kodus pole (10.00 hommikul). Kui lõuna ajal koju
        satun, on robot ilusti oma pesas. Lisaks sellele tundub, et koeral pole ka temaga probleemi :)!

      • Avatar
        Vasta Raquel 7. detsember 2015 at 21:58

        See koerakarvade probleem sai tegelt uue mudeliga lahendatud juba mõnda aega tagasi, asendati
        kummist harjaga.

        • Avatar
          Vasta silx 8. detsember 2015 at 08:58

          Mis firma roboti uue mudeliga?

          • Avatar
            R 8. detsember 2015 at 10:58

            IRoboti mudelid alates 800 ja
            sellest üles poole.