Lasteasjad Lende Mari

viimase aja head ostud

6. november 2016

Mul on siin mitu asja, millest ma olen mõelnud teilegi rääkida, et väike soovitus majja lüüa. Head kraami võib ju ikka soovitada, eksole. Keegi just jättis hiljaaegu kommentaari, et ma teeksin suure listi asjadest, mida enne beebi sündi omada võiks. Need on sellised asjad, et ilma päris ära ei sure, aga olemas võiks olla. Head asjad, mida näiteks katsikuks küsida 🙂

DSC_1835

Sinine vidin on TUUT (link), ehk siis tatrakestadest beebi tugipadi. Ma panen seda Lentsule tihti selja taha, et ta selili ei vajuks. Mul on paaniline hirm, et ta vajub selja peale ja ropsib endale kurku, seega kasutan ma seda ikka igapäevaselt. Muidugi võib selle asemel kasutada näiteks kokku kägardatud tekki või muud väikest padjakest, aga no see on selline ilus ja nunnu asjake. Hind umbes 30€. Mina sain selle kingitusena, aga no tõesti nunnuke.

Paremal pool on roosa Snuffy (link), millest ma kuulsin meie beebigrupist ja tellisin endale kohemaid koju. Neil on saatmine tasuta, nii et võite kõik otse endale ukse taha tellida, kui soovite. Ma olen väga imetamispatjade usku, sest nendega on lihtsalt nii palju mugavam lapsele süüa anda, aga snuffy on kohe eriti mugav. Tõmbad käe ümber ja annad lihtsalt tuld. Maksis vähekene alla 25€ euri ja kahe päevaga sain kätte. Ma ise olen täna nii rõve, et ei saand lasta Kardol pilti teha, aga sundsin Kardo käemodelliks, saate vast aru küll. Ja muuseas ma ise arvasin ka, et no kui palju mugavam see olla saab – vastus on: täiega! Lisaks ütleb koduleht, et kui sa selle käele tõmbad, siis on mugavam ka turvahälli kanda.

DSC_1838

Viimane asi on linaseemnetest soojakott lapse kõhule (link). Jajah, ega sa võid endale ise ka sellise teha, soki sisse ala riisi valada vms, aga mulle meeldib, et ta on armsas roosas sametkotis, hea kujuga, et sobib mugavalt lapse kõhule ja just täpselt parasjagu raske, et olla piisavalt toekas aga mitte beebi kõhule liiast. Mul eile Lents rabeles ja lausa kiunus, kõht oli gaase täis, aga soojakotiga magas rahumeeli tunde. Talle meeldis 🙂

dsc_1819-9158194

Viimane ost ei olnud mitte Lentsule, vaid Marile. Ma tahtsin talle juba ammu seda komplekti, kus saab puuvilju pooleks lõigata, sest mulle tundus, et nüüd lõpuks võiks see talle huvi pakkuda. Kunagi Kätu ka kinkis talle, aga siis näris ta need krõpsud lihtsalt maha ja ei tahtnud üldse neid lõigata. Mul oli õigus, nüüd meeldib talle see komplekt täiega. Mina tellisin selle Aliexpressist mingi 8 euri eest (siit), aga tegelikult ma näen ise ka, et nad on sellised natukene nirakad ja suvaline plastikjama, et oleks võinud kohe mingi kvaliteetsema puidust versiooni tellida. Näiteks Lelunurgas on lausa kaks erinevat puidust komplekti olemas (see ja see), mis on raudselt kvaliteetsemad ja vastupidavamad. Aga no praegu kärab see alikraam kah!

dsc_1823-4375107

DSC_1824

DSC_1829

DSC_1832

Mis teie viimase aja head ostud on, mida soovitada julgete? Ei pea just beebi/lastekraam olema. 

Loe ka neid postitusi!

36 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta MM 8. november 2016 at 20:19

    Lelud.ee lehel on superhead ja kvaliteetsed lõigatavad asjad ja muu kraam mängimiseks, meil sealt igasugu asju 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. november 2016 at 22:30

      oh, vaatan!

  • Avatar
    Vasta va 7. november 2016 at 10:33

    Ma kommenteeriks hoopis seda “löikamise”komplekti (viimase aja ostud on nagunii ainult närvi mustaks ajanud:)) Mul hea meel näha, et see Marile meeldib, sest tellisin oma peaaegu-kolmesele just ka, vist täpselt sellesama isegi, ebayst küll. Teised kommenteerisid, et see ju beebidele möeldud. Tore, et ikka ei ole:)! Ja mina ostsin ta tegelt sellepârast, et last harjutada LÖIKAMA toitu – sest lasteaias on neil söögiajal laual kenasti suur kahvel ja nuga, ja olgu olla; kui ma esitasin küsimuse, et mis imemoodi see kolmene peaks oskama nuga kasutada (eriti veel seda suurt, täiskasvanu môôdus nuga), siis tehti mulle selgeks, et ma olen vilets ema, sest justnimelt kolmesed peavadki oskama juba (suurt) nuga kasutada… nii ma siis hakkan teda harjutama nüüd.

    • Avatar
      Vasta Jaanika 8. november 2016 at 06:53

      Lssteaias on see nuga üldiselt või määrimiseks leivale. Midagi muud selles ei oodata. Minu kolmene saab sellega hakkama.

  • Avatar
    Vasta N33 6. november 2016 at 20:54

    Kas see Snuffy on siis parem ja mugava kui imetamispadi? Oskad võrrelda? Oled imetamispatja kasutanud? (selline pikk terakestega seest, uss). Mul oli imetamispadjaga täiega mugav ikka – mingi tavaline padjamajandusega ei anna võrreldagi. Mõtlen just, et kas sellest snuffist väheks ei jää? (Ei mäleta täpselt kuidas asi käis, kuna imetasin mitu aastat tagasi selle imetamispadjaga, aga varsti jälle vaja)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. november 2016 at 21:00

      Ma kasutan hetkel parasjagu seda, kumb lähemal on, aga imetamispadi toetab last üleni, snuffy fikseerib lapse pea ja teeb emal pigem selle mugavamaks.

  • Avatar
    Vasta meow 6. november 2016 at 20:07

    Saare piparkoogid! Meganämmad. Ja suhkru-kaneelilõhnaline õhuvärskendaja. Mul vist kergetsorti jõuluootus peal:D

  • Avatar
    Vasta Marianne 6. november 2016 at 19:22

    VIimase aja parim ost oli kahtlemata statoili kaneelikeerd hhahahaha… Appi!!! Kus ma enne elanud olen?? Ma võiks neid süüa vist hommikuks-lõunaks-õhtuks, päriselt ka. Täiesti oivalised saiakesed..!

  • Avatar
    Vasta Maria 6. november 2016 at 19:08

    Mantli tellisin, ei tea kas üldse selga läheb aga nuhh loodan, et läheb. Ei siis saadan tagasi. Siis käisin teise ringi poes hilpe ostsin. Ei tea mida siin soovitada, kes tahab seal käija see käib kellele vastu hakkab no ärgu käigu :D. Maxima ilunädalal käisin. Ostsin palmers kätekreemi- vot seda soovitan hästi imendub nahka ja lõhnab mõnusalt kookosega. Öö näokreemi ostsin. Noo ei tea veel soovitada pole veel peale määrinud. Kuivšampooni ostsin. Ns proovida.
    Mingi kosmeetika tuleb veel postiga kaup24 head hinnad. Kes tahab sealt tellida minge vaadake.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. november 2016 at 20:16

      mul on see kätekreem, tõesti hea!

  • Avatar
    Vasta Pi 6. november 2016 at 17:05

    Kulla Mallu, ütlen ikka taas kord, et need Sinu jutud ja pildid ja asjad… need on lihtsalt nii südantsulatavad ja armsad ja mõnusad ja südamlikud.. Mullegi, vanainimesele, tuleb selline beebi-nunnu-isu peale kõike seda jälgides 🙂 Te olete minu meelest lihtsalt nagu täiesti ideaal-pere.. Soojad tervised teile kõigile.

  • Avatar
    Vasta Liisbeth 6. november 2016 at 16:26

    Väga lahe on see lelunurk.ee. Tänud viite eest! Mallukas, teemaväline küsimus, aga why oh why the-watch-series ei avane enam??? Ma lähen kohe hulluks kui ma Grey Anatomia viimast osa ei näe!

    • Avatar
      Vasta M 6. november 2016 at 18:49

      123movies.com
      Seal subtiitrid ka!

  • Avatar
    Vasta Mia 6. november 2016 at 16:19

    Kanad:)

    • Avatar
      Vasta Nimetu 6. november 2016 at 16:25

      😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Marju 6. november 2016 at 15:45

    Meil just kiik viimase aja parimaks ostuks. Tellisime vahva käsitöö kiige lehelt http://www.facebook.ee/ylev6lli

  • Avatar
    Vasta Triin 6. november 2016 at 15:16

    Palun Aliexpressi linki, kust sa need shaun the sheep lambad tellisid…aitäh!

  • Avatar
    Vasta Angela 6. november 2016 at 14:33

    Viimane ost oki tikksaag ja sellel kuul ostan veel akutrelli
    Ja puitu.
    Ja hakkan aga jõukukingitusi tegema 😀 oma lastele teen siis mänguköögi ja pisema nukumaja.
    Ja ühte kingikotti peaks jõudma seinakell puidust 😉
    Tegemist ja aega õnneks on 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. november 2016 at 16:16

      issand kui lahe, et sa need ise teed!

  • Avatar
    Vasta Heh 6. november 2016 at 14:27

    Tänapäeval soovitatakse laps ainult ja ainult selili magama panna nagunii. Imikud ju magavad pea külje peal iseenesest. Ma ei oska sulle allikat praegu lisada, aga ma olen kuulnud, et selili magamapanek vähendab hällisurma riski väga suure protsendi vôrra. Mina igatahes panin lapsed selili ja elu muutus kohe lihtsamaks 😀

    • Avatar
      Vasta Mona 6. november 2016 at 16:47

      Ei, vahepeal soovitati selili jah, hetkel ka USA-s praktiseeritakse, aga tänapäeval soovitatakse just ikka KÜLILI hoida beebit tududes. Kõik sünnitusmajad ju ka Eestis juhendavad praegu nii.

    • Avatar
      Vasta Annegrethe 6. november 2016 at 16:59

      Külili siiski.

    • Avatar
      Vasta Heh 6. november 2016 at 17:32

      Eestis juhendatakse jah nii 😀

    • Avatar
      Vasta Heh 6. november 2016 at 17:47

      https://www.nichd.nih.gov/sts/about/Pages/faq.aspx#q2

      See on küll mingi USA lehekülg, aga siin on seletatud, kuidas titad ei tohiks selili ära lämbuda.

    • Avatar
      Vasta Heh 6. november 2016 at 18:02

      http://m.ije.oxfordjournals.org/content/34/4/874.full

      Siin mingi eriti keeruline uurimus ka, siin on rôhk muidugi kõhuli ja selili magamise võrdlemisel, aga ikka tuli kuskil välja see, et selili on ohutum kui külili.

      Mu point lihtsalt on selles, et uurimuste kohaselt on selili ohutu (muidugi on hällisurmal rohkem riskitegureid) ja kuigi külili pole ka vist nii palju ohtlikum, siis on last väga mugav selili panna ju 😀

    • Avatar
      Vasta Mm 6. november 2016 at 23:43

      Rootsis soovitatakse ka selili.
      Kui ma ütlesin, et olen Eestis oma eelmised lapsed sünnitanud ja seal just kästakse külili, siis arst vastas, et Ida-Euroopas seda veel tõesti soovitatakse, aga kõik uued uuringud siiski soovitavad selili magamist.

  • Avatar
    Vasta Liisa 6. november 2016 at 14:19

    Minu viimane parim ost oli uus helkur. Soetasin selle Selverist, toetasin samas ka sellega vähiliitu.

  • Avatar
    Vasta Ly 6. november 2016 at 14:17

    Ma soovitan julgelt beebikraami just : Voodipesusid just. Beebi riideid.

  • Avatar
    Vasta Karin 6. november 2016 at 14:15

    Viimase aja hea ost oli Elodie Details soojakott, vihmakile ja vankrikindad endale ?? ??

  • Avatar
    Vasta Liina 6. november 2016 at 13:50

    Lugesin vist su blogist, et sul enda voodis veekindel madratsikate, plaanin ka soetada, milline ja kust on pärit sinu madratsikate?

  • Avatar
    Vasta Grete 6. november 2016 at 13:44

    Neid puidust lõigatavaid sööke saab veel paremaid kaubamaja laste maailmast ja hind oli ka mu arust parem. Variante oli ka rohkem 🙂

  • Avatar
    Vasta Hanna-Greete Kilk 6. november 2016 at 13:09

    Mina tellisin isadepäevaks puidule graveeritud seinamaali, kus on mu mees koos lapsega :). Väga ilus ja kvaliteetne kaup.
    Ning ostsin ka lapsele kiigu. Aga noo hetkel ei näe ma üldse mõtet sellel. Pojale ei meeldi seal üldse lesida :D. Kuid küll suuremaks kasvab ehk siis hakkab meeldima? Ei tea seda keegi.
    Ostsime mehega ka kassile uhke kraapimispuu. Aga, mis kass siis tegi tema ronib ikka voodi alla kastide sisse :D.

  • Avatar
    Vasta Anna 6. november 2016 at 13:03

    Aliexpressi link ei tööta sul 🙂

    • Avatar
      Vasta Alina 6. november 2016 at 20:00

      Väga hästi töötas =) link!