Lasteasjad Mari

Inimesed on ilusad ja head

13. november 2013

Et te nüüd teaksite, siis 300 eurot on koos. Ma tahaks lausa nimepidi kõiki rahasaatjaid tänada, aga ei hakka nimesid avaldama ilma luba küsimata. Kas lubate? 

Suurim annetus oli lausa VIISKÜMMEND eurot! Ma arvasin, et ehk inimesel käsi vääratas, aga selgus, et see oli tahtlik lüke. Ma sain suurest heldusest südamerabanduse. Aga ma hindan absoluutselt iga eurot. Ausalt kallid lugejad ja kommenteerijad, mul on tunne, et te oletegi mu uus sõprusringkond, kellega ma võin kõike arutada ja kes mulle oma kogemusi jagavad. Tänud teile!

Rääkides ilusatest asjadest, siis pean ka ära mainima ema kingituse Marile esimese minisünnipäeva puhul. Selleks on kullast ripats, mille peal Mari nimi ja sünnikuupäev. Mis aga kingituse eriliseks teeb on see, et selle ripatsi valmistamiseks lasi mu ema üles sulatada oma ema abielusõrmuse, mis ema talle jättis. 

Oeh, pisar tuleb kohe silma.

20131110_203733 20131110_223600 20131110_223613

 

Ega kõik inimesed ka ilusad ja head olla saa. Näiteks sain Ask Fm’i “küsimuse”: “Nägin sind täna rimis ja päris haige on see, et ostad lugejate raha eest endale meikki. Ma nägin küll, et sa ostsid silma pliiatsi. Ja lapse kõrv oli ka paljas. Imelik naine oled…….“.

Jah, muuseas ostsin süüa ka. Ja tegelikult hoopis laineri, mitte “silma pliiatsi”. Kas ma nüüd ei tohi enam kunagi midagi muud osta, kui läppareid :D? 

Oh seda elukest. Aga täna lähen väisan ma hea sõbra sünnipäeva ja Kardo saab jälle Mariga kahekesti aega veeta 🙂 

Loe ka neid postitusi!

53 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta agnes 15. november 2013 at 11:53

    ” I don’t want to live on this planet anymore :S ” 😀 parim kommentaar!!! :))
    hea,et see kommenteerija teab TÄPSELT, mis rahadega keegi omale MIDA ostab! 😉 ütleks,et kõrgema leveli Sherlock…
    Mallukas, peaksid end tundma meelitatuna ju! Et kui juba selliseid asju pannakse tähele… hea tagasiside ju ! 😉

  • Avatar
    Vasta kah ema 15. november 2013 at 08:05

    mul endine naabrineiu oli ka kodune lapsega…a isegi prügi ei läinud enne välja viima kui polnud meiki teinud 😀 …

  • Avatar
    Vasta karin 14. november 2013 at 22:36

    Mina olen ka noor ema, ja ei meigi end. No milleks,kui hetkel niikuinii kodus passin? Kui väljas käin, ss ehk kasutan ripsmetuši vms. Isegi poes käies ei kasuta meiki. Ja mind ausalt ei koti mida minust arvatakse 🙂 ei tunne end lihtsalt mugavalt kui meik koguaeg peal..
    Mallu, su blogi on aga super, jätka samas vaimus ..

  • Avatar
    Vasta kah ema 14. november 2013 at 21:27

    http://naistekas.delfi.ee/kirevmaailm/uudised/moistan-et-kusija-suu-pihta-ei-looda-aga-kas-avalik-kerjamine-blogides-on-ikka-oige-tee.d?id=67094796

    Mariann kallike, sa oled kellegile JÄLLE ette jäänud.
    tundub et on proovitud kirjutada sellist “üldistavat” artiklit, kuid tegelikult käib see ju sinu pihta….täiega kohe…

    aru ma ei saa…kui inimesele “kerjamine” ei meeldi, siis ära anneta…keegi ei käse!
    samas tahaks näha, mis teeb sama kritiseerija siis, kui raha “kerjatakse” lastekodudele, lastehaiglatele jms…teeb suht sama välja juu?? või mis?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2013 at 22:22

      Ah, mis seal ikka, ma ei oska selle peale isegi midagi kosta. Eks ikka on neid, kellele ma ette jään, ükskõik mida tehes

  • Avatar
    Vasta Karin 14. november 2013 at 15:22

    Rahateema oli iga annetaja oma otsustada, keegi ei istunud kahvel ribides kõrval, et andke või muidu. Ja sellele laineri ost veel otsa ussitada? Hoidku siis mokk maas, kui tulevikus meikimata emasid näha on, saab kohe sosistades luuresalga sappa võtta, et kelle papi eest end mukitakse 😀 Blogi rokib, kaunist lugejate ärritamist Mallu! 😀

  • Avatar
    Vasta Haly 14. november 2013 at 15:06

    Ja mina ei saanudki aidata oma eurtsidega 😀
    Arve on miinuses ja ainult sula rahakotis.. Ei saanud arvele panna :S
    Teine kord püüan ikka aidata 😉

  • Avatar
    Vasta päka 14. november 2013 at 14:20

    naljakas lihtsalt et inimene rahvalt raha kerjab kui sünnitusrahad just saadud ja igakuine emapalk, mees ju töötab ka…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2013 at 14:43

      naera siis, kui naljakas on :))

  • Avatar
    Vasta Ann 14. november 2013 at 13:12

    Ehheee. kuna mina kandsin ka raha ja läpaka jaoks on siin paljud kandnud , siis ei ole mul mitte kõige vähematki sellest, kui sa minu raha eest silmaPLIIATSI ostsid 😀 ( kahjuks ma ei tea, mis hinnaklassi see kuulus ). Soovin ainult sirget kätt joonte vedamisel ja nobedat-ladusat blogimist.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2013 at 13:14

      Lainer oli viis euri 😀 Tänud heade soovide eest 😀

  • Avatar
    Vasta Nelzukene 14. november 2013 at 10:39

    Just that you know – kui ma su blogi külastan ja uut postitusi ei leia, siis loen kommentaare. Peaaegu sama hea 😀 Nunnu kingitus ja Marile. Ja no silma pliiats…for f**** sake 😀

  • Avatar
    Vasta Pihel 14. november 2013 at 09:16

    Ma jäin ka natuke hiljaks (8-kuuse beebi kõrvalt on keeruline leida aega (kokkulangevalt hetkega, kus see plaan meeles oleks) koos ID-kaardi ja kaardilugejaga arvutisse istumiseks), aga kandsin nüüd ikkagi raha. Osta omale natuke parem läpakas, kui raha üle jääb. Või siis tee mida ise tahad. Ja suure tänud tasuta meelelahutuse pakkumise eest!

  • Avatar
    Vasta Lihtsalt pisike mõte 14. november 2013 at 00:37

    Mõtlesin lihtsalt kirjutada, et raha mis läpakast üle jääb võiksid heategevusse annetada (loomadevarjupaik nt) 🙂 lihtsalt hea soovitus

    • Avatar
      Vasta S 14. november 2013 at 21:56

      Kaunis mõte, aga 300-st eurost pärast läpaka ostmist – mis sealt nagu nüüd loogiliselt mõeldes üle saaks jääda?? 😀

  • Avatar
    Vasta Merilin 13. november 2013 at 23:49

    Oii,kuidas ma sind hindan kulla Mallu ! Kui julge ja konkreetne naine sa ikka oled 🙂 .Ütled kõik välja nii nagu sedanäed ja ütlema pead. Ma igapäevaga aina rohkem ja rohkem mõtlen, et vot seeeee on NAINE ! Üha enam ma näen , kui huvitavaks läheb su igapäeva elu, kui imetled isegi seda, mis sinuperes toimub 🙂 . Vot see pere siin on küll selline, mis teeb uhkeks,et eestis selliseid inimesi elab! Ja , väga kiiduväärt see, et oled nii julge.. ja julged abi paluda seal,kus seda vajad.. kahju,et seda võetakse kui ..sinu ära kasutamise võtet .Ja ,kui abi ei palu öeldakse ..ära ole nii uhke.. Uskumatu.. Mari saab kindlasti õnnelik olema, et ta just teie laps on:)

  • Avatar
    Vasta merka 13. november 2013 at 23:17

    Sa ära üldse väiklaste inimeste ütluste peale “leili” mine. milleks end vaevata, onju:). aga see lapse läheduse vajaduse jutt oli küll nats imelik. isa on samaväärne emaga ja ausalt öelda olen ma küll korduvalt käinud omapead ära ja mees on olnud lapsega. kõik on suurepärses korras olnud. laps rõõmus ja rahulik ja isa kah saab järjest isamaks:). ta lausa tahab tütrega omapead olla, et siis issi ja tütre jutte rääkida ja laulda jne. ma isegi kaalun tööle minna, kui laps saab aastaseks ja mees jääb koju selleks järelejäänud pooleks aastaks. isegi siis, kui laps oli tissisõltlane, siis pumpasin välja ja muudkui käisin ujulas ja mõnikord ka sõpradega kohvikus jne. esimesed 3 kuud muidugi väga ei raatsinu minna, kuna pliks oli gaasivalude ohver ja siis tundsin vajadust koguaeg ta juures olla. peale seda aga küll hakkasin tasahilju last issiga jätma. pealgi kuidas muidu tekib isasl enesekindlus, et ta saab lapsega hakkama ja seda on ju väga vaja, sest ema võib ju haigeks jääda vmiganes.

  • Avatar
    Vasta getlin (@kiizupoeg) 13. november 2013 at 22:50

    Nii nunnu ripats 🙂 Ning nagu teisedki lugejad ei saa minagi aru mis on kellegil teisel sinu poe korvi ning sinu tibu kõrvaga… Ninu tõsiselt kui julged netis öelda julge ka näkku öelda. Ning ma ütles seda ka et mul on poisil tihti üldse poes müts peast ära… Kas ma lähen nüüd vangi selle eest???
    Muideks ma nägin seda õhtulehe artiklit mis sinust kirjutati 😀 täitsa tasemel oli 😀

  • Avatar
    Vasta Kerli 13. november 2013 at 22:49

    Apppiiiii 😀 sain hea peatäie naerda… milliseid sala perverte ikka ringi liigub. Piiluvad ja luuravad, ning siis tulevad salaja Ask-is kapist välja astuma 🙂

  • Avatar
    Vasta ninnu 13. november 2013 at 22:42

    haters gonna hate ! Väga südamlik kingitus lapsele 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 13. november 2013 at 22:02

    Ma ise oleks tahtnud ka anneteada, aga kuna endal mega rott ring jookseb, siis ei saanud suureks kurvastuseks. Samas teadsin kohe, kui seda konto numbriga postitust nägin, et pole üldse küsimustki selles, kas uue läppari raha kokku saad või mitte! 🙂

  • Avatar
    Vasta ann 13. november 2013 at 21:49

    kaunis ripats! ja kaunis kuupäev ka, minu piiga sündis 10.10.11:)

  • Avatar
    Vasta LG 13. november 2013 at 21:12

    Minul nt, imelikul kombel, on üldse sinu blogi lugemisest jäänud nii sügavad jäljed, see puudutab mind nii palju, et näen sind lausa unes, kus me hullult sõbranjetame, 😀 ei tea nüüd kas kõlab imelikult või ei, aga vahet pole 😀 nii see on. Nii et elan vägagi sinule kaasa ! 😀 ja no titeisu tekitaja oled sa ka suurepärane. Nii et kokkuv6tteks ma ei olegi väga yllatunud, et sa selle raha juba kokku said :))

  • Avatar
    Vasta kah ema 13. november 2013 at 21:08

    KUIDAS SA VÕISID!!!!…nüüd pead kole ka olema!!! alles viriseti et ema ei peaks end käest ära laskma!! ja kui sa silmapliiatsit ei osta ei saa sa ennast “ilusaks” ka teha…
    lisaks. mis **** on teistel asja sinu lapse kõrvaga? mul on ka lastel aeg ajalt kõrv paljaks läinud, kui müts ära liigub. ikka juhtub. ega sa teda tuule ja külma kätte vii juu.
    ja tõesti…sul on jälitaja…peaksid meelitatud olema 😀 sa “meeldid” kellegile piisavalt, et sind jälitataks.

  • Avatar
    Vasta Ave 13. november 2013 at 20:57

    Ajakirja Pere ja Kodu Suvi 2013 “Beebi” väljaandes on artikkel, kus öeldakse, et “beebi vanus pluss kaks on tundide arv, millepikkust eemalolekut talub laps oma esimesel eluaastal probleemitult.” Ehk sinu puhul, Mallu, on selleks max 3 tundi. “Loomulikult ei tähenda see, et last võib kõigiks tööpäevadeks rahulikult hoidjaga jätta.” Isa ei asenda ema. Muidugi ei pea su elu seisma jääma lapse pärast, aga mõneks ajaks võiksid ta siiski pausile panna. Niikauaks, kuni su tütar vajab sinu lähedust rohkem kui midagi muud maailmas.
    just sayin´

    • Avatar
      Vasta Oimakas 13. november 2013 at 21:18

      ma ei tea, välismaal peaks kõik imikud juba ammu surnud olema selle loogika järgi. See, et eestis 3 aastat lapsega kodus võib olla, on lihtsalt üks plusse siin riigis. On riike, kus emad vaid kuu kake või vähemagi pärast juba tööle tagasi peavad minema.

    • Avatar
      Vasta Krissu 14. november 2013 at 08:30

      Nu sellisel juhul minu nelja-aastane on tõsiselt katki nüüd.
      Ta oli 2 kuud vana kui ma ta lausa 4 päevaks!!! issi hoolde jätsin.
      Ja kujutad pilti ta oli 10 kuud vana kui ta veetis terve nädala oma tädiga!

      Kõike ei pea nüüd ka uskuma, mis kusagil ajakirjas kirjutatud on. See on kellegi mingi x-loogika. Tõestage ära, et midagi hullu sellest juhtub.

      PS – alles paarkend aastat tagasi läksid ka siin riigis emad hiljemalt 6 kuu vanuse lapse kõrvalt tööle.

    • Avatar
      Vasta IRW 14. november 2013 at 11:46

      Mõttetu demagoogia Ave. Iga inimene peab toimima oma sisetunde järgi. Kohusetundlikud 100% emad lõpetavad pahatihti sügavas depressioonis – kas ka siis ei asenda isa ema? Küll ja rohkemgi veel. Just sayin’.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 14. november 2013 at 13:13

        Muuseas, ma olingi ära täpselt kolm tundi, seega pole põhjust paanitseda 😀

      • Avatar
        Vasta Oimakas 15. november 2013 at 15:28

        ma pakun, et Avesugused äratavadki oma mõnusasti magava imiku ka iga 2 tunni tagant üles, sest muidu sureb ta nälga.

  • Avatar
    Vasta karin 13. november 2013 at 20:51

    Ohoh, juba raha koos? Ma tahtsin just hakat raha kandma 🙂

  • Avatar
    Vasta Jessika 13. november 2013 at 20:10

    See, et sul läpakas katki läks ja polnud kohe raha võtta, et uut osta, tähendab seda, et sa oled tegelt ju nii rott, et ei võimalda ‘silma pliiatsitki’ osta ja teed seda lugejate rahade eest… loogika on paigas ju 😀 😀 😀
    Oh seda nalja!

    Aga minul on hea meel su üle, et raha kokku said ja su ema ka nii armsa kingituse tegi ;))

  • Avatar
    Vasta ilona 13. november 2013 at 20:08

    Sa oled ikka nii ilus inimene 🙂

  • Avatar
    Vasta elex86 13. november 2013 at 20:07

    Poes ei julgenud otse midagi ütlema tulla ja nüüd netis kõva ütleja 😀

    Mallu, sul on nüüd keelatud omale peale läpaka midagi muud osta! 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Andra 13. november 2013 at 20:05

    Väga väga armas ja südamlik kingitus ema poolt 🙂 Nii ilus mälestus Marile kogu eluks! Ja muide kunagi nägin siinsamas blogis vist ka Su empsi pilti. Väga särav ja imekaunis naisterahvas!

  • Avatar
    Vasta Jane 13. november 2013 at 19:57

    Kui ma oleks se Ask’i küsija, sureks praegu maa-alla ja tuhat korda veel häbi kätte.. Inimestel pole lihtsalt muud teha,kui teiste poekorvis sorida?
    Tavaliselt ma pole kerge solvaja, aga WTF? Haige inimene oled! Kõrv paljas.. mida veel???
    Fkk.. Ma pole mitte seepeale endast väljas et Mallut kaitsta,aga MIDA??? I don’t want to live on this planet anymore :S

  • Avatar
    Vasta päka 13. november 2013 at 19:44

    scrollisin küll aga ei saanud vastust, et mis teema selle rahakogumisega siis oli üldse?

    • Avatar
      Vasta KirsikaH 13. november 2013 at 20:28

      Mitte selle postituse lehel alla scrollida vaid sa pead scrollima paar postitust allapoole! 🙂

    • Avatar
      Vasta getlin (@kiizupoeg) 13. november 2013 at 22:43

      Mallul läks arvuti katki ning ta palus lugejatelt 1 eurot, et siis saab ta omale uue arvuti 🙂

  • Avatar
    Vasta rita 13. november 2013 at 19:40

    ma ei saa aru,kelle asi see on kes mida poest ostad.,ärge olge nii õelad koguaeg,natukene headust,ja näete,elu on palju ilusam!!!! Mallu,sulle aga tugevat närvi,ja marile pai!!<3

  • Avatar
    Vasta berit1984 13. november 2013 at 19:38

    Aga pole ju kuskil kirjas, et jooma 🙂

    • Avatar
      Vasta Kärt 13. november 2013 at 19:51

      Küll vingujad loevad seda välja ja rohkemgi veel 😀

  • Avatar
    Vasta A 13. november 2013 at 19:36

    haha jeerum, mallu, terve maailm on nüüd näljahädas sest sa ostsid laineri, kuidas sa küll võisid ? Ja laps tuleks sult ka ära võtta sest no kujuta ette, tal oli poes kõrv paljas!

  • Avatar
    Vasta Kärt 13. november 2013 at 19:35

    No nüüd hakkab kohe kindlasti tulema kisa ja hala, et mis ema sa selline oled, et nii väike laps kodus, aga vaja kuhugile sünnipäevale jooma minna. Kerge on öelda, et ära tee välja, aga siiski oled sa neile vingujatele nii tähtsaks saanud, et ei saa ilma sinuta enam kuidagi ja vahet ei ole, mis sa teed, ikka oled neil hambus.
    Väga tore, et raha õnnestus kokku saada )

  • Avatar
    Vasta Jänx 13. november 2013 at 19:34

    Sul on stalkerid!:O

  • Avatar
    Vasta Laura 13. november 2013 at 19:34

    Apppiii, kohutav ema oled! Endale ostad laineri ja süüa ja lapsel jätad kõrva paljaks! TA JU NÄGI KÜLL!!

    … tule jumal appi…

  • Avatar
    Vasta Marika 13. november 2013 at 19:32

    Loodame siis varsti näha ka uut läpakat :):) või uudist parandatud läpakast. Mul on hea meel, et inimesed nii head on:)

  • Avatar
    Vasta Kelli Soomann. 13. november 2013 at 19:30

    Issand, ma tahaks küll seda küsijat oma näoga näha, mis see kellegi asi on, mida keegi ostab. :/
    Häbi peaks olema, ja minu imikul oli ka kõrv vahepeal paljas, sooviks what, poes ei juhtu selle kõrvaga midagi. :/

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. november 2013 at 19:32

      ma tahaks teada, kas ta käis mul poes järgi või 😀

  • Avatar
    Vasta IRW 13. november 2013 at 19:30

    Mis see meikk on?

  • Avatar
    Vasta päka 13. november 2013 at 19:28

    ooot miks sa inimestelt raha kerjasid üldse :D?