LAPSED Lasteasjad Lende Riided

aastase kevadriided*

14. märts 2018

Mõned lugejad on uurinud Lende riidekapi sisu kohta. Tõele au andes ta alles täna sai endale Ikeast esimese riidekapi, mis esikus kokkupanemist ootab, aga lisaks sellele saabus täna ka pakk Scandikids’ist, et lapsed saaksid kevadele julgelt vastu astuda. Täna otsustasingi teile näidata, mis kevadriided meil aastasele lapsele on. Eks nendel kevadriietel ongi ju kaks põhitingimust: et oleks soe ja hoiaks lapse kuivana. Seega mängivad rolli just erinevad kihid!

Kõige esimeseks kihiks on ideaalne meriino, sest see hoiab sooja, kuid ei aja last higistama. Juba Lende sünnist saati on tal alati olnud paar Joha kombinesiooni. Vastsündinutel on need veel eriti mõnusad, naha vastas pehmed ja hoiavad mõnusalt temperatuuri. See muidugi ei tähenda, et suuremal lapsel ei võiks sama mõnna olla kui beebil, seega sai tellitud nüüd üks suurem (90 suuruses) rüü kevadkombe alla. Valikule jäi Joha siidivillane kombe, mis on 85% meriino ja 15% siid (link).

Jalas JOHA meriinovillast sokikesed (LINK)

Kuna õues on veel omajagu külm ka, siis päris niisama õhukest kevadkombekat peale visata on veel vara, seega sobib keskmiseks kihiks ideaalselt Gugguu onesie. See on mõnusalt soe ja kuna ta on ühes tükis, siis ei tule kuskilt vahelt külma ka sisse.

Ma ei tea, miks nad nii naljaka näoga on 😀

No ja siis ei jäägi muud üle, kui pealmine kiht ja saab õue minna. Selleks kevadeks valisin lastele välja Smafolk firma kevadriided (LINK), mis on veekindlad ja vastupidavad, et õues möllamisele ikka korralikult vastu panna. Mulle meeldib, et tal on palju helkureid, on ROOSA (sest miskipärast paljud arvavad, et õues mängimise riided peavad just tumedad olema, sest muidu lähevad mustaks) ja kapuuts käib ka ära (osades lasteaedades näiteks ei tohi kapuutsiga riideid olla).

Ärge pragage, ma tean, et lapsel peaksid kindad käes olema, aga Lende VIHKAB kindaid, ma ei saa sinna mitte midagi parata. Seega lasin ma kodurahu huvides tal täna ilma kinnasteta õues mängida, ega me vaid oma koduaias olime, seega vast väga hullu polnud.

Ma muuseas tellisin Scandikidsist Lendele paksud kummikud ka, aga lapse värk – keeldus neid täna jalga panemast. Mis siis ikka, panime siis tema edevad BOGS’id jalga ja sai vähemalt lapse õue, muidu olekski kemplema jäänud temaga.

Kas teil on lastele kevadvarustus juba ostetud? Kõikide kaasarääkijate vahel loosin välja võitja valikul ühe meriinovillase JOHA pikkade varrukatega pluusi või väiksemale mudilasele body! 

*Postitus sündis koostöös Scandikids’iga

Loe ka neid postitusi!

128 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta S 21. märts 2018 at 09:41

    Kuna esimene laps, siis väga ei tea, mis vaja on ja olen selle poolt, et käigu pealt vaatab. Hetkel britid Lenne k/s kombe ja tellitud puuvillane kombe, millel minky kangas sees. Kuna laps alles kuue kuune, siis rohkem nagu ei oskagi midagi juurde osta ?

  • Avatar
    Vasta Nella 17. märts 2018 at 14:21

    Esimene laps ja kui aus olla, ma isegi ei olnud sellele mõelnud, et peaks vihmariided vms kevadeks soetama. Mitte midagi pole olemas ? Meriino pluus kuluks alustuseks ära küll.

  • Avatar
    Vasta M-M 17. märts 2018 at 08:04

    Ei,ole kevadvarustust.
    Aga meil on see mure,et laps on kogu aeg higine.
    Mõtlen ka just seda meriinot proovida.

  • Avatar
    Vasta Liisi 16. märts 2018 at 13:39

    Lähiajal peaks saabuma vanemale lapsele kileriided ja siis on puudu veel vaid jalanõud ning siis oleme valmis.

  • Avatar
    Vasta K 16. märts 2018 at 10:40

    Meil ostetud Soomest hea hinnaga (oli vist 15-20euri) mônus Five seasonsi ôhem kombekas ja oleks vàga sinna alla vaja mingit mônusalt sooja aluskihti. Pluss poristeks ilmadeks olemas Kummikomplekt. Nyyd oleks veel mingit jopet ja jalatseid vaja. Jalanôudeks Crocsi kummikud (kàis nendega ka terve talve) 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 16. märts 2018 at 07:57

    Eile just hakkasin vaikselt mõtlema kevad garderoobi peale. Ma loodan, et tulevad mingid soodukad veel ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. märts 2018 at 08:45

      ma arvan, et kui soodukad tulevad, siis talvekaubale 😀

  • Avatar
    Vasta Krissu 15. märts 2018 at 22:30

    Meil on peres kolm last ja hirmuga mõtlen, et kõigile on uusi riideid ning jalanõusid kevadeks vaja. Õnneks on veel pisut aega enne, kui õhemaid riideid vaja läheb.

  • Avatar
    Vasta Vesta 15. märts 2018 at 15:38

    Meil on Celavi kummist komplekt ja lisanduvad Crocs kummikud. Kindaid veel polegi valinud, kuna pole nii häid leidnud. Mütsi pole ka valinud, kuna ei ole leidnud veel ideaalset oma preilile.

  • Avatar
    Vasta Ra 15. märts 2018 at 15:26

    Hetkel on veel kevadasjad ostmata, kuid nimekiri on valmis?

  • Avatar
    Vasta Raili 15. märts 2018 at 15:00

    Veel ei ole miskit varutud, oleme veel talveunes?

  • Avatar
    Vasta Raili 15. märts 2018 at 14:57

    Pole veel miskit ostetud, aga lähipäevadel peab kevade teemaga tegelema küll. Pisipoja hakkas just käima ja tõotab tulle tegus kevad?

  • Avatar
    Vasta Katrin 15. märts 2018 at 14:49

    Jaa, kevadvarustus olemas, ma loodan ? meil kevade laps tulemas ja riiete ostmisega läks veits käest ära ?‍♀️ Lubasin, et ei osta rohkem midagi enne, kui reaalselt vaja läheb. Aga neid meriinobodisid olen vaadanud küll, sügis-talveks on see minu arust must have!

  • Avatar
    Vasta Piret 15. märts 2018 at 14:13

    Ostsin just lasteaeda trööpamiseks Didriksonsi fliissisuga kummikomplekti – no nii tänuväärne riietusese see ikka

  • Avatar
    Vasta Jane 15. märts 2018 at 13:59

    Olen mõelnud osta midagi õhukese kombe alla. Peab end lihtsalt kokku võtma ja kaltsukaid tuulama minema. Kummikud sain 1.50 eest ?

  • Avatar
    Vasta Lisbet 15. märts 2018 at 13:23

    on üks kevadisem komplekt ja softsellkombe. peaks mingi paksema kombe ka vaatama,aga ei leia nagu,tahaks teise ringi oma,sest pliks jookseb toas ringi,aga õues kukub kohe ninuli,kui käest lahti lasen. ühesõnaga uut kombet mudaseks tegema ei läheks….pliks aasta,2 kuud vana

  • Avatar
    Vasta Kristi 15. märts 2018 at 13:16

    Olen vaikselt uudistanud, aga midagi kindlat veel välja valinud ei ole. Ahjaa, vihmakomplekti ostsin ära, aga see vist ei ole päris kevade komplekt (ma ei tea neid asju veel, alles esimene kevad kõndiva lapsega). Üks meriinovillane body kuluks küll marjaks ära (või pluus, oleneb, kust maalt see väikese mudilase piir läheb).

  • Avatar
    Vasta Kaja 15. märts 2018 at 13:08

    Meil on kevadeks shell jope ja kummikud olemas, puudu veel püksid. Piiga 2,7aastane.

  • Avatar
    Vasta A 15. märts 2018 at 11:37

    Ei ole kevadriideid veel. Õues nii külm ju :d üht meriino pluusi sooviks küll. Tükk aega juba vajadus sellele olnud et kpriga välja minnes hea meriino kiht alla panna aga no nii kallid teised kuidagi 😀

  • Avatar
    Vasta M. 15. märts 2018 at 10:21

    Suuremale tundub enam-vähem kõik olemas olema, aga vot poisile ei oska ette veel osta. Ei tea kas hakkab kohe-kohe käima ja siis vaja veekindlamaid riideid kui vankrilapsele. Ja jalanõusid 🙂

  • Avatar
    Vasta Eliis 15. märts 2018 at 10:16

    Meil on kevadeks pisemale softshell kombe. Kuna veel jalgu all pole siis jalatsiks óhemad kapukad.

  • Avatar
    Vasta Mari-Jaana 15. märts 2018 at 09:47

    Miskit on kapis, aga kas veel selga ka läheb – jumal teab. ? ei ütleks küll vôidust ära ?

  • Avatar
    Vasta Kristiina 15. märts 2018 at 09:44

    Kuna laps alles sünnib mõne nädala pärast, olen praegu faasis, kus sorteerin saadud riideid ja üritan aru saada suurustest ja muust ABC-st. 🙂 Millised riided mis ilmaga jne alles hakkab selguma… Põnev, aga natuke ajab segadusse ka!

  • Avatar
    Vasta Darja 15. märts 2018 at 09:23

    Vanemal lapsel õnneks läheb veel selga sama kombe, millega sügisel käis. Kummikud tuleb ainult juurde osta ja müts-salli. Pisemale ei teagi, mis riideid osta 😀 ta mul õues enamasti soojakotis. Peab mingi mõnusa onesie ostma vist.

  • Avatar
    Vasta Alisa 15. märts 2018 at 08:56

    Ma ei ole veel kevadriideid lapsele ostnud, kuna ta sünnib alles suvel, aga hetkel otsin ka JOHA või muid meriinovillaseid riideid. Mõned on soetatud järelturult, aga ühe uue body üle oleks hea meel! Neil on nii mõnusad riided.

  • Avatar
    Vasta Maris 15. märts 2018 at 08:47

    Joha villa-siidi onesie on olemas suuremale lapsele kuid mais sündivale beebile pmst ei ole veel mitte midagi ostnud. Joha riided on eesti kliimas perfektsed!

  • Avatar
    Vasta Evely 15. märts 2018 at 08:22

    Ei ole veel, aga üsnagi varsti 😛

  • Avatar
    Vasta Sirle S 15. märts 2018 at 08:14

    Veel ei ole kõik olemas, peab kiirustama ostmisega juba…

  • Avatar
    Vasta Margit 15. märts 2018 at 07:16

    Peangi garderoobi inventuuri tegema, jalatsid vist olemas, muuga on küll kitsas käes. Poisil on meriinovillakombe, kodune sügise kombe on ilmselt väike. Tüdrukul peaksid ühed püksid ja jope olema, aga vaja 3 komplekti: koju pori sisse veekindel tumedam, lasteada ja linnas käiguks miskit ilusamat 🙂

  • Avatar
    Vasta gellu 15. märts 2018 at 07:02

    Hetkel veel pole kevadriideid.

  • Avatar
    Vasta K. 15. märts 2018 at 06:58

    Jah, eelmisest aastast peaks olema

  • Avatar
    Vasta Ragne 15. märts 2018 at 06:49

    Kui nüüd täitsa aus olla siis ei ole. Kuna esimene laps, esimene kevad siis pole aimugi, mida kõike vaja oleks. Ning suurus ka veel natuke lahtine, et pärast ostan asju kokku ja mul pisike neiu ei mahugi enam nendesse riietesse. Aga saab olema põnev aeg, sest kevadel peaks ta juba tegema katseid püsti tõusmiseks.

  • Avatar
    Vasta Mirjam Tammerik 15. märts 2018 at 06:42

    Pesamunale olemas, suuremale lapsele veel vaja
    🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 15. märts 2018 at 00:19

    Meie preili on veel vankrilaps, nii et õnneks veeoludega me arvestama ei pea, aga kevadriided on meie poole teel. Tellisime Jonsu kombe pealmiseks kihiks ja selle all kasutamiseks on tellitud Joha meriinovillane kombe, Joha meriinovillane bodi ja Cosilana villa-siidi püksid. Jalakeste otsa Joha villased sokid ja vanutatud villast Disana papud ning pähe Joha villafliisist tuukrimüts 🙂 Joha villased asjad on meil sünnist saati kasutuses olnud ning üks bodi lisaks kulub alati ära, sest need riided kipuvad just kõige ebasobivamal hetkel piimaseks saavat.

  • Avatar
    Vasta AiriR 14. märts 2018 at 23:29

    Meriinot pole meie kapis kunagi liiga palju! 🙂 kevadeks ongi varud juba kahanenud 🙂 pikkust viskab isuga 🙂

  • Avatar
    Vasta Renna 14. märts 2018 at 23:27

    Ei ole miskit veel ostetud ning ei kujuta ette ka kust midagi head leida. Joha toodetele olen ammu mõelnud aga poiss kasvab nii kiiresti ja jube kahju hakkab kui jälle miski kallis väikseks jääb. Eks kevadel, kui poiss jalad alla saab, tuleb ikka panustada sellistele riietele.

  • Avatar
    Vasta Liis 14. märts 2018 at 23:18

    Tüdruk on kevadeks valmis, pojale vaja veel kõik osta. Hetkel kahtlen veel suuruste vahel, aga pean ennast vist kiiremas korras käsile võtma?

  • Avatar
    Vasta Karoliina 14. märts 2018 at 22:46

    Meie beebil on kottkombe. Kuna beebi nii tutikas veel ja päris kindel pole , kas teen õigeid valikuid siis kuluks yks meriinovillane body ära?

  • Avatar
    Vasta Anneli 14. märts 2018 at 22:40

    Mu lapsel on ees elu esimene kevad ja ei teagi mida oodata. Vastaündinule varutud meriinokad hakkavad nüüd kõik väikseks jääma ja need esimesed aastad on kasv vist ikka nõnda kärme, et igal hooajal jälle uut garderoobi vaja, niiet kvaliteetne bodi või paar ei lähe kunagi raisku.

  • Avatar
    Vasta Tiina 14. märts 2018 at 22:37

    Suuremal lapsel puudu kummikud, pisemal pole veel suurt midagi, aga ta veel ei kõnni ka, niiet väga palju ei muretse kah, kui nagunii vankris põõnab. Küll aga läheb head meriinokraami sügisel vaja.

  • Avatar
    Vasta Margitta 14. märts 2018 at 22:36

    Me pole veel sobivaid kevadriideid leidnud, on üks fliiskombe eelmisest aastast mis veel paras.

  • Avatar
    Vasta Meryt 14. märts 2018 at 22:23

    Kuna minu kevadbeebi on kohe-kohe sündimas, siis usina esmarasedana on selleks kevadeks varud kogutud ilusasti. Küll aga ühest mõnusast meriinobodyst ära ei ütleks.

  • Avatar
    Vasta Oksana 14. märts 2018 at 22:21

    Tere. Meil kummipüksid tellitud ja tellin voodriga ka samasuguse kummijope ka. Otsingi just alla mingit õhemat toakombet mis sooja hoiaks ja hingaks hästi, sest kummiriided on nagu nad on 🙂 Jalatsiteks tahaks leida Demari omi, just neid kergeid saapaid, nad peavad hästi sooja ja on väga vastupidavad, ning selle voodriga on super kanda juba praeguste ilmadega. Mütsi ja salli on ka vaja alles soetama hakata. Vanema poisi sain kevadeks ette valmistatud, kuid pisikese tüdruku veel mitte kahjuks..

  • Avatar
    Vasta Triin 14. märts 2018 at 22:10

    Mina olen ka kahe käega meriino riiete poolt ja loomulikult kihiline riietumine. Hetkel on igapäevane riietusese Bredeni meriinokombe ja kevadeks varutud kollased Po.P püksid-jope. Kollane on ilus kevadine ja minupoolest las saab mustaks, pesen jälle puhtaks ja laps saab rahus ilusaid riideid edasi kanda 😀
    See pikkade varrukaega pluus oleks üli ideaalne, kuna mul on meriinovillased püksid olemas, aga pluusi mitte, ainult pükse on ka kuidagi imelik panna 🙂

  • Avatar
    Vasta Maret 14. märts 2018 at 21:58

    Soetasin juba lenne kevad/sügis kombe, rull sallikese ja brendeni mütsi 🙂 Joha riideid oleme kasutanud talvläbi, aga nüüdseks oleme kohe välja kasvamas ning uus kuluks hädasti uue kombe alla ära

  • Avatar
    Vasta Triin 14. märts 2018 at 21:47

    Pole midagi veel vaadanud:(

  • Avatar
    Vasta Mari 14. märts 2018 at 21:35

    Kombekas olemas-võimalikult värviline aga üks komplekt kummiriideid võiks veel olla.

  • Avatar
    Vasta Katri 14. märts 2018 at 21:29

    Kõik on juba olemas ?

  • Avatar
    Vasta Kirsika 14. märts 2018 at 21:22

    Mu plikal on kevadeks vaid müts ja softshell jope ja saapad/kummikud.
    Tuleb suund poodi vôtta. Kavatsen jopele lisaks osta softshell püksid ja meriinovillased pluusi ja püksid. Vahepealseks kihiks peaks kapis riideid jaguma. Vihmariidedki tuleb uued osta. Ideaalis tundub mulle, et see Lende kombe ongi nagu vihmakombe?

  • Avatar
    Vasta Ingrid M 14. märts 2018 at 21:22

    Pean kurbusega tõdema, aga mittemidagi ei ole… Ei kombet ega korralike vihmariideid. Noh see on see vaeseinimese elu ? Aga eks natuke aega on, vast jõuab enne varuda, kui soojemaks läheb. Lubab ju jälle jõle külmaks minna, niiet minu jaoks positiivne. Rohkem aega varuda asju ?

  • Avatar
    Vasta Mariliis 14. märts 2018 at 20:44

    Olemas on vaid kõige pealmine kiht ehk jope ja traksipüksid. Kõik, mis sinna alla sobiks, on veel puudu ja lisaks tuleks ka kummikuid valima hakata. Meie tirtsule on ka kindad üsna ei-ei, ma ikka ütlen, et no eks sa ise ta paremini. ? Igatahes oleks meriinovillane igati superlux.

  • Avatar
    Vasta T 14. märts 2018 at 20:25

    Meil kombe olemas. Aga alla pole midagi veel mõelnud. Üks pluus sobiks ideaalselt ?

  • Avatar
    Vasta E. 14. märts 2018 at 19:35

    Mul endal lapsi veel pole, aga kevadel saan esmakordselt tädiks. Beebile mõned riided on juba varutud, kuid nt kombet veel ei ole.

  • Avatar
    Vasta Kristi 14. märts 2018 at 19:35

    Mul on veel lastele kevadeks varustus ostmata. Midagi head kuluks ära küll.

  • Avatar
    Vasta Kaie 14. märts 2018 at 19:31

    Suuremale plikale lähtevad loodetavasti sügisel seljas olnud riided veel selga, väiksemale peab uued vaatama.

  • Avatar
    Vasta Liis 14. märts 2018 at 19:29

    Mis kevadriietus, mul juba järgmiseks talveks kombekas + komplekt ostetud 😀 Kevadasjad tellisin detsembri allahindluse ajal – pomp de lux lehel on väga mõnusad ja kvaliteetsed softshell kombekad, mis ka vee ja tuulekindlad. Lisaks kasutame pop-i tuuletõkkefliis + shell jope kombot juba mitmes suurus järjest. Poeg on 2a5k vana ja lasteaialaps. Üldiselt lasteaias kombekas ja nsm koos õue minnes jope+püksid.

  • Avatar
    Vasta Liisu 14. märts 2018 at 19:25

    Kuna meil on kevadepreili sündimas (aprilli lõpp on tähtaeg) ja täpselt tema suurust ei tea veel, siis pole ka saanud meriinovillast pesu soetada. Eks väikeste beebidega on see natukene nukker asi ka, et nad kasvavad nii kiiresti oma riietest välja ja kui rahakott pole just kõige suurem, siis on see eriti raske. Aga beebile sellised asjad kindlasti soetamata ei tohi jääda!

  • Avatar
    Vasta Noomi Sameli 14. märts 2018 at 19:24

    Jaa, kevadkomplektid on olemas ja varun alati lapsele riided soodukatega ette pikaks ajaks ja erinevates numbrites. Ei osta kunagi täishinnaga, ikka poole hinnaga need samad kvaliteettooted.

  • Avatar
    Vasta Merka 14. märts 2018 at 18:56

    Meil kombekas olemas. Müts, kindad ja sall veel puudu.

  • Avatar
    Vasta Häli 14. märts 2018 at 18:42

    Minul esimene laps ja pea on kergelt õeldes täiesti sassis mis nüüd talle sellisteks ilmadeks vaja on. Esmapilgul oleks vaja rekkatäit riideid ? Sest mis see parim variant oleks? Laps on 1a ja 2k noor ja alles kõndima õppinud,seega soovin, et tal oleks mugav kõndida ja riie kindlasti seljas peaks olema ilmastiku kindel, ning mis on parim mäng kevadel ja sügisel õues lapsel, eks ikka sopalompides ja poris müttamine. Enda last teades,juba eos aiman kuidas kõik sopalombid saavad tema poolt vallutatud ? Niisiis olen uudistanud hetkel vaid kummiriideid ja softshelli kombet aga veel olen firmade kohapealt võhik, et milline see hea on.. siis vaja on korralik eeltöö teha ?

  • Avatar
    Vasta Riina 14. märts 2018 at 18:38

    Ei ole ostetud. Alati tuleb see kevad ootamatult. Pean selle aja võtma ja kusagilt pojale riided tellima, sest muidu saab talve kombe liiiiiga palju koormust 🙂

  • Avatar
    Vasta Riini 14. märts 2018 at 18:32

    Üks kombe olemas, kuid midagi soojemat kihti vajaks sinna alla küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 14. märts 2018 at 18:29

    Aluskihiks Joha kombe on, aga pealmine kiht on puudu. Scandikidsist leiaks kindlasti midagi lahedat.

  • Avatar
    Vasta Liisa 14. märts 2018 at 17:57

    Minul pole veel midagi kevadeks muretsetud. Laps muudkui kasvab ja ei tea, mis suurust lõpuks vaja läheb. Aga selline kilekast kombe on päris hea mõte! Ning tõesti, miks peaksid õue riided tumedad olema? Ikka lõbusalt värvilised:)

  • Avatar
    Vasta Laura 14. märts 2018 at 17:54

    Olen üritanud rõhku panna kvaliteedile, et minu rõõmuplikal oleks kevadilmadega võimalikult hea olla. Hetkel on esimeseks kihiks meil MiBe meriinobody ja sipukad. Järgmiseks kihiks on meil paksem Joha meriinovillast roosa kombesioon, mida ma laitmatult fännan. Tõsiselt, päris ost! Isegi nii hea, et ostsin juba järgmiseks sügiseks ka vastava suuruse varuks. 🙂 Kõige peale olen ostnud PO.P tuuletõkkefliiskombe, mida samuti väga kiidetakse. Joha toodetest oli meil 50 suuruses triibuline 100% meriinovillast body, ent vill-siid pesu pole proovinud. Tundub mõnusalt pehme ja sooviksin võidu korral just seda tüdrukul proovida. 🙂

  • Avatar
    Vasta Keidy-Liisa 14. märts 2018 at 17:51

    Veel ei ole kevadriideid soetatud. Väiksemale lapsele ostsin ära Po.P shell püksid jaanuaris, kuna neil oli suur allahindlus ja sain need vaid 16€ eest. Muu varustus tuleb siis, mui vajadus tekib, praegu veel talvisem õnneks õues 😀

  • Avatar
    Vasta Anneli 14. märts 2018 at 17:42

    Kahjuks veel ei ole jõudnud, kuid kohe kohe on vaja kevadriietus ära osta. Seega Joha pluus oleks super, üks asi olemas ?

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 14. märts 2018 at 17:30

    Kevadkombe olemas kuid auluskiht jâi just väikeseks. Olen plaaninud tellida, aga muudkui lykkan edasi. Peab ikka ära ostma nyyd:)

  • Avatar
    Vasta Geidi 14. märts 2018 at 17:29

    Suurele poisile tellisin just kevadiseks sportimiseks täisvarustuse ja see maksis LIIGA palju aga seda kõike on ka vaja, sest laste trennid kolivad varsti varsti õue.
    Väike poiss on nii kuumalembene, et meil on vaid 2 kihti riideid. Kindlasti üli vihmakindlad ja purunemiskindlad! Kevadriided soetasime sügise lõpupoole kuna lapsed otsustasid kasvuspurdi kasuks. Riided on õhukese voodriga, seega sobiks alla just selline asi, nagu Lendekesel esimeses kihis. Kahtlustan, et varsti peab uued riided ostma, sest kasvuspurt on metsik.

  • Avatar
    Vasta Maria 14. märts 2018 at 17:21

    Kombekas olemas, ootab just meriinokihti alla. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 14. märts 2018 at 17:16

    Mul on kaks kraaget. Tüdruk kohe viis ja talle ostsin siis koklallase boardmani didriksoni oma, et lasteaias hea möllata oleks. Tal on ka all meriinovillane pikavarrukaga pluuse. Kui kuivem siis panen softshelli, see meil oranz saksast tellitud. Poiss aga on poolteist tal on olemas george aluskombe, lego kummiriided ja ka softshell kombe. Ma loodan et sellest piisab. Kummikud ka olemas. Mütside osas aga ma ei ole suutnud otsustada. Olen vaadanud bredenit, aga kahele tellida on suht kulukas.

  • Avatar
    Vasta Annika 14. märts 2018 at 17:15

    No mis kevadriided, külm on ju! ?

  • Avatar
    Vasta MariaB 14. märts 2018 at 17:09

    Peagu valmis, ostsime PoPist shell jopet ja tuuletõkefliisi, tahtsin ka meriino kombet osta, aga seal juba kevad/suvi riided väljas ja meriino riided rohkem ei ole ?

  • Avatar
    Vasta K 14. märts 2018 at 16:48

    Meil samasugune joha meriino-siidikombe nr 80 ja kasutame juba 68 pikkusest alates seda, väga hea asi! Kevadkombe ka olemas, bodisid võiks alati rohkem olla 🙂

  • Avatar
    Vasta M 14. märts 2018 at 16:10

    Pojakesele hakkab varsti vanaema õmblusmasina all valmima mõnus kevadkombe. Kuna on veel vankrilaps, siis tahan nunnut pehmet heledat kombet. Varsti hakkab ju ka sopalompe külastama ja siis peab juba midagi asjalikku olema. Suuremale õele on kombe ja kummikud kapis ootamas.
    Ma olen terve talve kaalunud lastele meriinost riideid osta, aga ainult mõtteks on see kahjuks jäänud.

  • Avatar
    Vasta M. 14. märts 2018 at 16:00

    Lapsel on kevadkombe täitsa puudu. Küll aga on olemas 3 linnajopet 😀

    Tahtsin küsida hoopis sinu kevadriietuse kohta 🙂 mis suuruse Happeak roosa seeliku sa kannad seal viimasel Insta pildil? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. märts 2018 at 17:23

      L suurust 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 14. märts 2018 at 15:41

    Minul ei ole veel kevade riideid pojale ostetud ja üks body kuluks küll väga ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 14. märts 2018 at 15:33

    Hetkel on aastasele lapsele olemas üks kombekas kevadeks, kuid kahtlen kas see suurus kevadel ka veel paras on. Olekski vist tagumine aeg kevadrüüd soetada 😀 tänks meeldetuletuse eest 😀

  • Avatar
    Vasta Heleryn 14. märts 2018 at 15:25

    Olemas on hetkel vaid kombed ja joped ja kummikud. Alumisi kihte pole soetand veel ja müts vaja ka soetada veel.

  • Avatar
    Vasta Kristina 14. märts 2018 at 15:24

    Hetkel käib just kapisisu ülevaatamine. Meriino on puudu ?

  • Avatar
    Vasta Mia 14. märts 2018 at 15:21

    Just otsin kevad-sügis kombet, paras peavalu, kuna valik on nii suur 🙂

  • Avatar
    Vasta EP 14. märts 2018 at 14:56

    Kusjuures, kevadvarustus täitsa puudu, peabki vaikselt hakkama asjaga tegelema… ja head esimesed saapakesed tuleb ka hankida, sest varsti-varsti saab kõndimine selgeks.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 14. märts 2018 at 14:51

    Ma riietan pigem last selle põhimõttega, et kui läheb mähkmevahetuseks, oleks kiire ja lihtne ligipääs. Ekstra kevadriideid ei otsi- mingi õhem talvekas sobib ka- lihtsalt vaatan selle alla mingeid kihilisi riideid sel juhul 🙂 Väiksemale kuluks 1 soe body küll ära- väga õuelembene laps on.

  • Avatar
    Vasta Mary 14. märts 2018 at 14:47

    Bredenist on müts tellitud ja crocsi lörtsikummarid ka olemas, muud peab veel vaatama hakkama. Siiani pole veel otsusele jõudnud, kas kummist vihmariided on must have või mitte ?

  • Avatar
    Vasta MaKi 14. märts 2018 at 14:43

    Sellist nö esimest kihti pole siiani soetanud. Ma ei teagi, kuidas see nii on läinud, kui päris aus olla siis need on oma jagu kallid ka… Küll aga pidasin VÄGA vajalikuks päikese prillide soetamist. Nüüd ongi aastasel Remil polorized kvaliteet prill ees. Vähemalt kevadpäike nüüd silmadele haiget ei tee. Kuid meriinokad on endiselt puudu 😉

  • Avatar
    Vasta Helena 14. märts 2018 at 14:39

    Hetkel käib pisike veel Huppa talvekombega, kuid kolan netipoodides, et kevadriideid leida. Suuremate ostudega natuke veel ootan, sest ei tea millal see õige kevad jõuab ja tibu kasvab nii kiiresti.

  • Avatar
    Vasta Merli 14. märts 2018 at 14:36

    Poisile on riided olemas, pole sügisel soetatud komplektist välja kasvanud. Jalatsid tuleb osta. Aastasele tüdrukule pole veel soetanud, aga hoian juba silmad lahti, et see ost teha.

  • Avatar
    Vasta Anny Saar 14. märts 2018 at 14:36

    Pole nende peale veel mõelnud….st pole olemas.
    Meriinovillasest pluusist ära ei ütleks:)

  • Avatar
    Vasta Karmen 14. märts 2018 at 14:33

    Ma olen oma poisile päris palju asju kevadeks juba ostnud aga nipet-näpet on ikkagi veel vaja 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 14. märts 2018 at 14:30

    Ei ole, sest ma lihtsalt ei suuda sobivaid riideid leida. Enda kootud aluskombet saab ta veel ilusti ka kevadkombe all kanda, aga sügisel ostetud kombe on tänaseks paraku väike (ja see oli meil niiii lemmik, nunnude rebastega ja neid lihtsalt enam ei müüda ning järelturul pole ka leidnud). Oleme lapanud igasugu epoode, käinud tavapoodides, käinud kirbukatel, jälginud fb müügigruppe, aga kombet, mis meile meele järgi oleks vist lihtsalt pole olemas! 😀 Saapad/papud on õnneks varutud, ühed kummikud peaks veel leidma ning mütsid/sallid on tellitud ja kindad sobivad veel sügisesed ka. Mina just roosat ei taha, tumedat ka ei taha, tahaks midagi kevadiselt kirjut – kollast, oranzi – aga tundub et Eestis tüdrukule riideid ostes kehtibmi reegel, kas tumedad, et ei määrduks või siis igas toonis roosad…

  • Avatar
    Vasta Kata 14. märts 2018 at 14:18

    Oh meriino minugi lemmik, pônn talvebeebi, neljakuune ja kevadvarustus täitsa puudu:)

  • Avatar
    Vasta Kristi 14. märts 2018 at 14:17

    Minu lapsel ei ole ühtegi meriinovillast riideeset veel olnud ning ma ei ole ka varem selle variandi peale millegipärast mõelnud. Nüüd aga tundub, et ka minu pliks vajaks ühte meriinovillast body ?
    Õues möllamiseks kevadriided ostetud ei ole, kuid viimastel päevadel olen avastanud end selle peale mõtlemast. Peab lähiajal ikka korraliku softshell kombeka ära ostma. Ise ju ootan nii väga kevadet, aga samas absoluutselt valmistunud ei ole ?

  • Avatar
    Vasta Triinu P 14. märts 2018 at 14:14

    Just täna hakkasin surfama ja otsima vihmakomplekte. Ilm juba selline et võiks ju, aias mõnusam mütata. Joha siidvillane body ja püksid olid meil terve talve au sees aga nüüd need on kahjuks oma aja ära elanud, kuna laps kandis kaks talve neid ja nüüd lõpuks kasvas välja. No tõesti ei saaks firma kvaliteedi, välimuse ja kasvuvaruga rohkem rahul olla. Sooviks osaleda loosis et saaks lapse soojalt aeda saata ?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 14. märts 2018 at 14:13

    Meil on meriinovillast pikkade varrukatega kombe olnud sügises peale kasutuses ning see näeb üsna inetu juba välja. Pikkusest iseenesest puudu ei tule ja ehk peaks kevadenigi vastu, kuid sisse on tulnud augud, mis hargnevad. Ühe augu päritolu ma tean 😀 Oktoobrikas sai suure õe käärid kätte ja raks auk sisse. Teine on lihtsalt taevakingitus 😀 Ei ole lasknud tal sellega niisama möllata või toas ringi joosta, sest tean, kui õrn ja habras materjal see on, aga aeg teeb oma töö. Jälgin ikka soodukaid, et muretseda kvaliteetseid esimese aluskihi riietust, kuid alati ei jõua silma peal hoida ning kahele lapsele korraga osta on ikka nats kallis 🙁

  • Avatar
    Vasta Kätu 14. märts 2018 at 14:10

    Armastan käsitööd ja olen tellinud lapsele kombe just kàsitòòna valmistatult. Nii meeldib! Teisele lapsele on eelmisest aastast k/s riietus, aga ilmselt peame vahetuskomplekti ostma. Ja K/s riided jope/ komplekt ka pisemale . Soovin osaleda loosis

  • Avatar
    Vasta Ere 14. märts 2018 at 14:09

    Peale pealmise kihi pole midagi.
    Muu pärast väga ei muretse ka aga müts….. see on alati probleem. Seda õiget ei leia kusagilt.

  • Avatar
    Vasta Mai-Liis 14. märts 2018 at 14:09

    Meil on preilil k/s kombe olemas ja vihmariided. Tossud ja kummikud ka
    Aga 1 meriinokiht kuluks küll ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Marta J 14. märts 2018 at 14:08

    Kevadeks olemas kummiriided,po.p shell jope,kuid eile just avastasin,et shell kombe on liiga paras,vaja välja vahetada. Mingi sooja pesu toode oleks kindlasti vajalik,siiani pole meriino-siidi pesusid kasutanud,kuid tavalist sooja pesu küll.

  • Avatar
    Vasta Mari 14. märts 2018 at 14:08

    Meil on aga sõbranna beebile oleks kull ühte ilusat sooja body vaja 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirjam 14. märts 2018 at 14:08

    Eile just suurema lapsega proovisime kas eelmise aasta riided veel sobivad ja üks “linnakam” jope õnneks veel läheb aga kummiriided tellisin h&mist uued, seal olid soodukad, kui kohale jõuavad eka siis paistab kas sobivad. Väilsem poiss on kehvemas seisus tal pole veel midagi peame lörtsisaabaste, temaga isegi ei oska veel valida kas on kummiriided ja kilekaid mõlemaid vaja või mitte ja kuna ta alles väike siis riided peaks olema sellised millega saab korralikult trööbata aga lihtsalt puhtaks ehk tahan võimatut ?

  • Avatar
    Vasta Laura 14. märts 2018 at 14:07

    Ma JUST PRAEGU murdsin pead selle üle, kas osta oma 11-kuusele kevadeks õhem soojakott kärusse, softshell kombe, korralik veekindel kombe või mingi kombo nendest. Ühe villa ja/või villa-siidi aluskombe plaanin ka osta. No vähemalt Bredeni mütssall on olemas juba. 😀

  • Avatar
    Vasta Kertu 14. märts 2018 at 14:07

    Teen juba ka uurimustööd mida lastele selga osta! Väga hea postitus, nüüd vähemalt aimu mida võiks kaaluda osta! 🙂

  • Avatar
    Vasta Käta 14. märts 2018 at 14:06

    Tellisin Gretule softshell kombe. .kuid kätte pole siiani saanud. No kas tulebki – loodame!

    Vihmariideid pole.
    Kuna autosse panen ta ainult Guggu kombega oleks ülihea kui all oleks meriinokombe/bodi?

  • Avatar
    Vasta Eylin 14. märts 2018 at 14:05

    Vanemale lapsele on kõik olemas. 10 kuusele poisijõmmile pole veel midagi jõudnud soetada. Eks peab sellega nüüd tõsisemalt tegelema hakkama.

  • Avatar
    Vasta Signe 14. märts 2018 at 14:04

    Ei ole küll midagi ostnud veel. Kasvavad nii kiiresti,mis siin varuda,kevadeks väike.juba äkki ? kui vaja siis poodi…ilmselt tuleb kõik uus osta.

  • Avatar
    Vasta Merily 14. märts 2018 at 14:04

    Kevadvarusrus olemas. Kilekombe ja alla fliiskombe, meriino kuluks pojale ära küll.

  • Avatar
    Vasta Anne 14. märts 2018 at 14:03

    Mul on kaks tütart! Suuremal läheb õnneks kõik eelmise aasta asjadest selga. Kindlasti on midagi juurde vaja aga seda siis kui juba vaja on! ?
    Väiksem on poolteist ja temale on uusi asju vaja, hetke seisuga on kevadine jope ja püksid olemas. Olemas ka kummiriided. Eile proovisin kummikuid – veel on suured aga nii väikesed kasvavad kiiresti ja kui juba vaja siis kindlasti parajad. Seni saab talve papudega hakkama, need ei lase vett ka läbi.
    Aga meriino asju mu lastel veel pole. Väikesemal oli aga need on väikesed juba ?
    Kokkuvõtteks pean veel asju juurde kindlasti soetama aga seda omal ajal! ☺️
    Järgmisel aastal veel raskem siis on juba kolm last, keda riietada. ? ? ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 14. märts 2018 at 14:01

    Olukord on selline, et midagi ehk ikka leiaks selga, aga üldiselt ootan veel neid kenamaid ilmu, et siis vaaadata, mis suuruses asju üldse vaatama peab. Meie laps kasvab kuidagi imelikult ja ei julge ette väga asju vaadata 🙂

  • Avatar
    Vasta Eva 14. märts 2018 at 13:58

    Viimastel päevadel olengi netis ringi tuulanud, et leida sobivad kevadriided poistele. Meriinovillased riided ja saapad on puudu.

  • Avatar
    Vasta Mari Liis 14. märts 2018 at 13:55

    Veel ei ole, ootame kõigepealt kevade ära.

  • Avatar
    Vasta Heili 14. märts 2018 at 13:55

    Lastele on enam vähem varustus olemas (kombekad ja joped), aga just meriinovillased alusriided on puudu.

  • Avatar
    Vasta Kai 14. märts 2018 at 13:55

    Joha meriinovill+bambus alla. Olemas. Peale? Tuleb hakata otsima voodriga vihmariideid ja jalga kummikuid.
    See laps saab olla kaelani mudas kui riided vastu peavad. Ideid vihmariiete osas kellelgi? Veidi värvilisem võiks ju olla, et mudast laps lihtsam üles leida oleks.

  • Avatar
    Vasta hannak 14. märts 2018 at 13:55

    Meil on kõik varutud – kombe, tuuletõkkefliis ja jope+püksid kombo ka. Hetkel käib õues fliisvoodriga kummiriietega, kuni see löga ükskord ära kaob. Meriinobody võtaks hoopis sündivale beebile. Suuremal on meriinopluus ja püksid olemas 🙂

  • Avatar
    Vasta Kady 14. märts 2018 at 13:54

    Olen totaalne ettevaruja ja asjad vaja vaid kapist välja võtta. Mõndade arvates ilmselt vägagi imelik, kuid mulle nii meeldib. Asjad ostan suurte soodukatega ja ma ei pea kunagi väikse lapsega poepoole jooksma kui riided või jalanõud on väikseks jäänud, tuleb vaid kapist uued välja võtta ;).

  • Avatar
    Vasta Marianne Malberg 14. märts 2018 at 13:54

    Just täna tellisin softshelli kombe, vaja veel vihmariideid. Oleks tore küll, kui oleks üks meriinovillast body riiete alla panna ?

  • Avatar
    Vasta Kristiina T. 14. märts 2018 at 13:54

    3 ja poole aastasel piigal kasutan ka kas kaheosalist kummiülikonda (firma Swedemount) või kummikombet(Jonathan), mõlemad fliisvoodril ja alla paksult ei pea midagi panema, lisaks head kerged Crocs kummikud. 7 aastasel pojal on ka kaheosaline kummiülikond fliisvoodril ja lisaks Demari voodriga kummikud. Eile tuldigi lasteaiast korra tuppa mulle ütlema et nii emme me lähme nüüd lompidesse hüppama! Ise olid nii elevust täis, no ega ma neid kunagi selle tegevuse juures keelama ole hakanud kui hea soe riietus seljas 😀 Pere 4,5 kuusele beebitüdrukule kuluks üks mõnna Joha body ära küll 😉

  • Avatar
    Vasta Mariann 14. märts 2018 at 13:53

    Meil tuli see kevad küll ootamatult. Kummikud on aga mitte kuigi soojad, niiet nendega veel välja ei lase. Alumised kihid saab kaetud aga pealmised on veidi liiga soojad kevadeks varsti.

  • Avatar
    Vasta svetlana 14. märts 2018 at 13:53

    Ei ole veel j6udnud osta?

  • Avatar
    Vasta Kerts 14. märts 2018 at 13:53

    Veel ei ole, ehk uuest kuust hakkab vaatama, aga järeltulult.
    Täna käisin mõlemale lapsele vihmakindaid vaatamas, karp jäi lahti hindu nähes 15€ paari eest ?
    Hetkel käes Huppa talvekindad, aga sellise ilmaga on need 10 minutit hiljem märjad. Õnneks läheb külmaks tagasi. Kevadet veel ei taha, alles siis, kui riided korralikud olemas.

  • Avatar
    Vasta Sirli 14. märts 2018 at 13:53

    Ma olen see nobenäpp emme, kes õmbleb ise enamiku enda ja poja riietest. Kevadeks on fliisist aluskombe valmis, nüüd hakkan sobivat softshelli otsima, et õuekombe ka teha. Mütsid-kaelused-kindad tulevad jooksvalt.
    Mulle meeldib õmmelda, üldiselt näevad asjad head välja, saan valida öko kangad, elan välja oma loomingulist poolt… ?

  • Avatar
    Vasta Liis 14. märts 2018 at 13:52

    loosis võitmist ma ei eeldagi aga eile sai just preilile tellitud vihmariided. püksid on samuti roosad ja jope on kirju – mulle meeldib. kuna need on kummised siis sinna alla läheb mikrofliis kombe, mis hoiab samuti keha soojas aga laseb ka hingata. see on juba varasemalt olemas, oleme kasutanud seda autosõidu kombena ja ka suve lõpul juba kasutasime, kuna on nii suure kasvuvaruga.
    kummikud tellisin crocsi omad ning tean et nendega oleks ka praegu jalg soojas koos villase sokiga ning kerge kõndida ja mis peamisem – ei libise. didriksoni fliisist sisuga vihmakindad on ka veel sügisest parajad ning bredeni meriinovilla müts-sall samuti 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisi 14. märts 2018 at 13:50

    Enamus asjad on olemas…vaja on vist ainult väiksemale lapsele kummikuid veel 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin Een 14. märts 2018 at 13:50

    Minul on ka aastaseks saav tüdruk ja otsin just kevadriideid, millega ta saaks koduhoovis ringi maurata 🙂

  • Avatar
    Vasta Moonika 14. märts 2018 at 13:50

    Ei ole, aga viimane aeg muretseda. Täna olid lapsed väljas talvekombedega ja talvesaabastega (temperatuur küll 0 kraadi, kuid hästi jäine tuul) ja kuna väljas on väga märg, siis lõpuks suurem poiss, kes korralikult igalpool lompides möllas, oli ikka täiesti märg. Sai kohe sooja vanni ning mina olen homme riietades targem. Lapsel endal oli vähemalt väga lõbus.

  • Avatar
    Vasta Maria 14. märts 2018 at 13:48

    Ei ole! Eriti hädas oleme jalatsitega, sest alles kuujagu kõndinud kratt õuejalatseid ei taha ikka. Kuna kihiti ja villariietega ka talvel kompunnisime, siis veel pole kriisi riietega, aga kui ilmad veidi soemaks veel lähevad, siis on küll miskit ruttu vaja..

  • Avatar
    Vasta Marge 14. märts 2018 at 13:46

    Peaaegu olemas, aga Joha pluusist või bodyst ei ütleks mu aastane küll ära 😉

  • Avatar
    Vasta Kaili 14. märts 2018 at 13:45

    Voodriga vihmariided ja kummikud on olemas. Tuleb vaid muretseda veel kummikindad.