KURB ON OLLA Mari

Katk oleks ka leebem variant

12. detsember 2013

Mind on terve elu painanud ohatised. Ah, mis me siin ikka ilustame – täiesti harilik herpes on mul aeg-ajalt näos ja see on JUBE!

Ma ei mäletagi üldse aega, millal mul neid ei olnud, küll mäletan ma aga, kuidas ma mõnikord hommikuti ärkasin ja keeldusin kooli minemast, sest ma olin lihtsalt nii rõve. Või kui ma ärkasin ühel aastavahetusel, mil ma pidin enda juures suure peo tegema ja avastasin enda ohatised. Siis ma läksin lebasin köögipõrandal ja nutsin.

Kui te nüüd arvate, et mis ma loll ikka siin väikse ohatise pärast nutan, siis uskuge mind, minu kehas on mingi koletisohatiseviirus. Usually tuleb mulle korraga vähemalt 5-6 ohatist, halvimal juhul lugesin üla- ja alahuule pealt kokku 65 ja siis lõpetasin lugemise ja nutsin natuke.

Nagu Murphy ette näib, tekivad nad mulle ALATI siis, kui ma olen maininud: “Oo, kuule, mul pole eriti ammu ohatist olnud!”. Muidugi ärkan ma siis järgmine päev paistes huulega, nagu peksa saanud Balti jaama parm.

Selles ongi point, et okei, need on megarõvedad, ma võiks lihtsalt ennast kodus peita. Aga nad on esimesed kaks päeva ka valusad ja takistavad mind joomast-söömast. Eriti siis, kui neid mingi miljon on. Ja kuna mul on neid elus nii palju olnud, siis mul on tekkinud isegi eelistused, et kus need ohatised VÕIKSID olla 😀 Näiteks alahuule all, sest mul on nii sügav lõug, et siis neid pole näha. Või tegelt üldse alahuul on parem, siis on kergem midagi juua.

Selle loo point on see, et täna ärkasin ma *trummipõrin* ohatistega!

dramatic-gif-pagespeed-ce_-nuvknusvac-6469645

Muidugi ülahuulel. Õnneks on neid praegu umbes neli, aga mul on olnud nii, et ärkan kahega ja magama lähen kahekümnega. FML!

Aastatepikkune kogemus igasuguste ohatistekreemidega on mulle näidanud, et kõige mõjuvam ja abistavam nendest on Silicea, kui kellelgi peaks sama jama olema. Kõige vähem aitavad aga need plaastrid. Ma ei tea, võib-olla, kui mul ÜKS ohatis oleks ja ma sinna peale selle kleebiks, siis see aitaks, aga kuna mul sellist luksust pole iial olnud, siis pole saanud ma seda kleepsu edukalt kasutada. Ma ei hakka seletamagi, mida see kleeps seal huule peal teeb, ilma, et me kõik ropsima ei hakkaks.

Et midagi head ka olukorras näha, olen ma rõõmus, et eile tuli Kätu külla ja me saime ilusaid pilte teha siis, kui mul veel ohatist ei olnud.

sopsud-3123961

Nagu näha mu suurepäraselt koostatud kollaažilt, siis oleme me Kätuga juba ammuilma suured sõbrad olnud. Ja muuseas, teisel fotol on mul muidugi ohatis 😀

 

blokki-231x300-9546588

Maril tuli väike hellushoog ja tahtis könni mängida

img_2805blokki-4462552

WOW!

 

mall-682x1024-7695574

Mari ja tema võimas lott. Kuskil seal olen mina ka.

Loe ka neid postitusi!

73 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta kätriin 7. oktoober 2015 at 23:14

    Tunnen kõigi valu…kuigi mu ohatis pole näos siis minu
    ohatised tulevad seljale ja põlvele…hirmsa
    närvivaluga…öö enne istun palavikus ja hirmsa
    närvivalu käes mis läheb seljast kuni alla jalga. See on
    jube haigus. Olen Acivloviri ravil olnud & mingil
    imeväel tekkis nüüd kõrvalmõjuna paistetus seega
    pidin oma kihlasõrmuse ära lõikama sõrmest. Mingi
    kuu pooleteise jooksul on 6-s ohatis nüüd seljal & ei
    oskagi midagi teha. Lootusetu feeling. Ei tunne et
    vitamiinid aitaks üldse. ?

  • Avatar
    Vasta Johnk21 14. mai 2014 at 17:02

    Good writeup, I am normal visitor of one’s site, maintain up the excellent operate, and It’s going to be a regular visitor for a long time. gfaddcedkcdd

  • Avatar
    Vasta Kiisi 29. detsember 2013 at 18:12

    Minul ka terve elu ohatised olnud, vähemalt nii kaua kui ma mäletan. Olen ka kõik need kreemid ja muud möginad ära kasutanud, aga ükski pole kunagi kuidagi aidanud, vbla isegi tegid hullemaks. Kõik see õudus kestis senikaua kui üks tuttav mulle ka siin juba palju mainitud urgot soovitas. Alguses ma olin väga skeptiline, et ah pole ükski asi aidanud ja ei aita see ka, aga pean tunnistama, et see on üks paganama hea asi. Kusjuures hakkasin praegu mõtlema, et sellest ajast alates kui ma urgot olen kasutanud, on mul ohatised ikka väga harvaks nähtuseks jäänud. Samas kui ma lõpuks selle urgo ära kasutasin olin ma nii vihane, et mitte ükski apteeker seda mulle kunagi soovitanud ei olnud, kuigi läksin alati apteeki jutuga, et paluks mulle seekord ravim, mis aitaks ka. Ja kõigile teile urgo kummardajatele veel üks hea nipp- nimelt avastasin, et urgo võtab väga kiiresti ära sellise põletikulise ja valusa punni :D:D

  • Avatar
    Vasta Kats 17. detsember 2013 at 15:21

    Ohatise vastu aitab peaaegu alati tavaline söögisooda. Kui tunned, et ohatis hakkab endast märku andma siis huul pisut niiskeks ja sõrmeotsaga soodat peale. Ise olen tähele pannud, et kui hakkab pisut kipitama siis on toime kõige parem.

  • Avatar
    Vasta Maria 15. detsember 2013 at 02:13

    Mul endal ka see probleem ohatistega eluaeg olnud, kogunevad ka näkku. Nii palju kui mina nendest retseptiga tabletidest tean, siis minu arst neid ei soovita, sest need mõnda aega töötavad, kuid siis muutub ohatis immuunseks selle suhtes ja vaja veel tugevamat ravimit. Minu loodusarmastajast perearst leidis sellele ideaalse lahenduse ja kirjutas mulle homopaatilise ravimi, mis näeb välja küll nagu suhkruterad aga imelisel kombel nagu lubatud oli ohatis 2-3 päevaga kadunud täielikult ja siiamaani pole veel uut tulnud(tavaliselt nii kui külmaks läheb siis neid ikka tuleb). Roht ise on Spagyros natrium muriaticum C30 ja välja näeb totsik selline :
    http://www.medvergleich.de/img/amf/400/9184763_G.jpg

  • Avatar
    Vasta Kristi Kikerpill 13. detsember 2013 at 18:55

    Seda võib juhtuda, et sellest lahti saada. Aga ühest väga targast raamatust lugesin, et kui ükskord see viirus kehasse sisse saab, siis ta enam seal ära ei lähe ja ilmutab ennast ikka ja jälle mõne aja tagant.

  • Avatar
    Vasta Muhv 13. detsember 2013 at 16:39

    Lase arstil võtta oma ohatisest proovid ning määrata kindlaks selle tüvi, siis on võimalik määrata õiged retseptiravimid ning seejärel on ka lootust ohatistest 99% tõenäosusega praktiliselt priiks saada. Mu enda õde oli samuti alatihti oma kohutavate ohatistega hädas ning peale retseptiravimite saamist ei ole juba aastaid ohatised ennast ilmutanud. Seega ära oota järgmist korda, vaid mine kohe! 🙂

  • Avatar
    Vasta kadi 12. detsember 2013 at 21:54

    Mul on täpselt sama lugu nende ohatistega, just hiljuti oli neid kaksteist korraga..õudne. Tänan siiani karmajumalaid, et mulle pulmapäevaks midagi sellist näkku ei tekkinud 😛

  • Avatar
    Vasta Liisa S 12. detsember 2013 at 21:07

    Nojah, aga samas sul on ka tavalisest palju ilusamad ja selgemad näojooned : )
    Mida paljud kindlasti kadestavad . Ega kõike head ka korraga ei saa ju ; p
    Kellel on suured rinnad, aga tselluliit jne …

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2013 at 21:10

      Kus nüüd alles komplimenteerid. Tänan!

  • Avatar
    Vasta Triin V 12. detsember 2013 at 20:56

    Uskumatult palju uut infot ravimite kohta:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2013 at 21:11

      Ka mulle 😀

  • Avatar
    Vasta E4 12. detsember 2013 at 20:35

    Ohatisi peaks saama ennetada, kui oma immuunsüsteemi tugevdada. Kohe, kui mingi jama lahti kehas, tulemuseks ohatis. Endal on täpselt sama. Kui õigel hetkel jaole saad, aitavad ka kõige odavamad atsükloviirid. Kallimatel peaks olema sama toimeaine tegelikult.

  • Avatar
    Vasta Heli 12. detsember 2013 at 20:01

    Mul on olnud ohatis 3 korda elus. Esimesel korral kasutasin seda valget möga, mille nimegi ei mäleta. Teisel korral proovisin plaastreid, no pakk päevas – koguaeg tulid lahti. Kolmandal korral ostsin selle Urgo. Parim variant neist kolmest 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. detsember 2013 at 21:11

      Huvitaval kombel pole minusugune ohatiseveteran kunagi Urgot kasutanud 😀

      • Avatar
        Vasta Mannu 12. detsember 2013 at 22:58

        Proovi Urgot! Ta on enamvähem samas hinnas kui need plaastrid aga sellest pisikesest potsikust peaks küll piisama lausa mitmeks korraks 😀 Neid pulgakesi on aga vähevõitu ja mina viimaseid desinfitseerisin aseptiga peale kasutamist ja kasutasin mitu korda 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirle 12. detsember 2013 at 19:38

    Mul on samuti ohatis väga tihti ja need kreemid ei aita üldse. Mul on alati üks Valtrexi tablett tagavaraks ja nii kui ohatis tuleb, siis kohe võtan rohu sisse ( ja kohe helistan arstile ja lasen uue paki välja kirjutada) Ja see aitab! Just eelmine neljapäev tuli kaks ohatist ja tänaseks pole midagi alles. Lase arstil endale ohatiserohi välja kirjutada ja ravi on tunduvalt tõhusam.

  • Avatar
    Vasta kris 12. detsember 2013 at 16:21

    paraku ei mõju see kõrvavaik ka ohatisele kuidagi (individuaalne muidugi).
    tabletikuur on ainus asi, mis mul selle mure on umbes 98%liselt kaotanud. ei mäletagi, millal viimati oli, varem oli ikka pidevalt.

    see suhu kolinud asi ei ole mitte ohatis, vaid stomatiit ja see valge laik on aft jah. mul endal pole seda iial olnud, aga lapsel (2aastasel) juba korduvalt, vaesekene. ja iga korraga aina rohkem afte. selle vastu aga, nagu ikka kõige vastikumate katkust-hullemate-tõvedega, ei ole mingit rohtu, deem küll.

  • Avatar
    Vasta Getter 12. detsember 2013 at 16:05

    Minul on suunurgas isegi arm ohatisest.

  • Avatar
    Vasta Karu 12. detsember 2013 at 15:46

    oeh Mallu.. tegid täpselt õigel ajal postituse. mul kolmandat päeva kaks ohatist (sinuga võrreldes küll leebe) ja kohe üldse ei taha nad ära minna. alahuul näeb välja nagu mingil multikategelasel. homme lähen veel ühele suurele üritusele ka, nii et lucky me!

  • Avatar
    Vasta Liisa 12. detsember 2013 at 15:27

    Oh tean seda ohatist, tore kui see käib huulel , aga mina olen olnud see õnnelik kellel on käinud see nina otsas ja silmas ja korduvalt… alles ravisin seda silmast . tean et kunagi tehti mingi antibiootikumi kuur vms ja siis oli tükiks ajaks rahu , aga tuli siiski ikka tagasi …

  • Avatar
    Vasta Krr 12. detsember 2013 at 14:50

    Üliarmsad pildid on!
    Aga ohatisest – ma olen ka seda kõrvavaigujuttu kuulnud. Vähemalt imetamisele ei tohks see erinevalt igasugu ravimitest kuidagi mõjuda.

  • Avatar
    Vasta Lillu 12. detsember 2013 at 14:46

    Oeh mul oli ka neid ohatisis koguaeg, ja ma võin öelda, mis on veeel vastikum, kui see ohatis suhu kolib, okei tglt on see mingi aft or smth. Tekib selline valge laik suhu ja mitte miski ei aita, ma olen kolm päeva toppinud sinna peale briljantrohelist, teepuuõli ja urgo mingit jama ja mitte miski ei aita :(( see on niii valuuus lihtsalt, et nutt tuleb peale. Ja veel on mul allergia mis tuleb närvidest, ehk väiksena enne sünnipäeva, siis enne lõpetamist siis kui suur armumine oli ja ma palju pabistasin siis iga kuu oli korra 🙁 ja see allergia väljendub punastes punnides, mis meeletult sügelevad ja kipitavad ja vesivillides mis tulevad ümber suu, ja see kogu kupatus tuleb näkku ja rinnale :))))) ma näen välja nagu mu nägu oleks põlenud 🙁 ja mitte miski ei aita, peale hormoonkreemide, mis soodustavad suurt karvakasvu näos 🙂 niii, et ohh jahhhh 🙁

  • Avatar
    Vasta Tuuliki 12. detsember 2013 at 14:22

    Ma siin ka mingi aeg mõtlesin , et ammu pole ohatist olnud thank god 😀 ja tadaa mul tuli ohatis 😀 viimati oli umbes 7 aastat tagasi … kuna apteeki ei saanud minna siis panin hambapastat ja teepuukreemi ja -õli vaheldumisi..

  • Avatar
    Vasta Pia 12. detsember 2013 at 14:22

    Minu arst lubas imetamise ajal 2x 500mg Valtrexit võtta päevas.
    Ja jälgi ikka, et hoolega ise käsi pesed, et Mari kogemata ei nakatuks. Nakkus kandub ju selle villi-sisese vedelikui kaudu.
    Head paranemist!

    • Avatar
      Vasta Ann 12. detsember 2013 at 19:23

      Võtta võib, aga see jõuab mingil määral rinnapiima.
      http://www.drugs.com/pregnancy/acyclovir.html

      Sinu filosoofia, kas tabletikuur teha lähiajal või peale imetamisega lõpetamist 🙂

      Mind ka ikka vahel kimbutab see tore viirus. Ptui-ptui aga viimasel ajal pole olnud.
      See eest eelmisel kevadel läks veits lappama kui tekkis tsükkel päevad+ohatis. Iga kord kui veritsema hakkas ilmus ka ohatis, jippikajee.

      Pildid on imelised. Punase kleidiga pildi võid jõulukaardi asemel tuttavatele saata (ma ei tea, kas sa tegeled sellega üldse :D)

  • Avatar
    Vasta Kristi 12. detsember 2013 at 14:03

    Olen täheldanud ka seda, et kui juba katkise ohatise peale seda puhastusvedelikku panin (see, mida pannakse haavale, tapab pisikud ja bakterid – ei kipita ka), läks kuidagi palju kiiremini mööda see OHAKAS.

  • Avatar
    Vasta Kristi 12. detsember 2013 at 14:00

    Mina soovitan sul mitte otse tassist juua, vaid kõrre abil. Mina alati ohatise ajal joon kõrrega, palju mugavam on.
    Rohtu pane aga alati KOHE, siis kui juba mitagi n a t u k e n e g i tunned. Mina kasutan Acicit, kohe kui sügeleb või mingi kubla tuleb, siis topin peale. Heal juhul pääsen sellest siis täielikult või põen selle kergelt läbi.
    Vanarahvatarkusest pidi imeline ohatiseravim olema kõrvavaik 😀 Eks ürita siis kuidagi seda urgitseda, kui on midagi võtta, aga proovida võid.
    Üldse, huuli õues ära kindlasti limpsi, ka siis kui ohatist ei ole. Tuul ja päike on ka suured ohatisetekitajad (päike siis suvel). Katsu alati huulepalsamit kasutada õue minnes, niisama võib ka muidugi.

  • Avatar
    Vasta www.minajamuud.blogspot.fi 12. detsember 2013 at 13:46

    Piltidelt vaadates tundub, et teie väike preili on issi näoga :).
    Ja sinu nägu vaadates tundub, et oled vist päris palju alla võtnud, põsesarnadest on eriti kuidagi näha. Samas mul endal kadusid ka pärast esimest sünnitust ära mu suured hamstripõsed, mis mul alati olnud olid 😀

  • Avatar
    Vasta Pisi 12. detsember 2013 at 13:31

    Mina ja ohatistega hàdas. Koolis sai kàidud sall lôuga katmas, kuna ohatis oli terve lôua peal. Minul olnud abiks teepuuôliga vistrikupulk, mida saab oriflamest. Sai kunagi katsetuseks tellitud ja nûûd ainult seda kasutangi. Tupsutad vedelikku peale ja mône pàevaga oled prii.
    http://ee.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=21347

  • Avatar
    Vasta Annu 12. detsember 2013 at 13:15

    Kui tunnen, et ohatis tekkima hakkab, määrin kohe Elizabeth Ardeni 8 hour Cream’i peale. Siiani on alati aidanud, suureks ja rõvedaks pole läinud. See muidugi üsna kallis kreem, aga jätkub väga pikaks ajaks ja on tõesti väärt kraam.

  • Avatar
    Vasta Helena 12. detsember 2013 at 13:13

    Ole nüüd Mariga ettevaatlik. Mul õnnestus oma 7 kuusele viirus anda nii, et mul endal polnud midagi näha. Tal tulid seljale. Arst kinnitas, et sama asi ehk Herpese viirus. Lapsel aga polegi midagi teha. Ei vannile ja oodata paranemist. õnneks twda need villid ei seganud. Tabletide ja rohtudega küsi nõu arstilt. Paljud asjad imetamisega keelatud. Huvitaval kombel aitab minu abikaasal ainsa asjana omaenese kõrvavaik. Vanarahvatarkus.

  • Avatar
    Vasta L 12. detsember 2013 at 13:01

    Kusjuures mul tulevadd ohatised siis kui ma söön värvainete rikkaid asju, NT: fanta ja värvilised lutsukommid ja ültse selline keemiline värviline toit, jook. Proovi hoiduda, mul on juba lasteaiast saati see jama olnud ja ma olen ka põrandal nutnud 😀 😀 😀 ja tegelikult ma olen nüüd hoidunud täielikult neist värvainetest ja mul on mingite aastaste pauside suunurka veel tulnud korra need suured jäledad saja otsaga ohatised.

  • Avatar
    Vasta Kellu 12. detsember 2013 at 12:58

    Vaata ettte, seesama herpes viirus võib kanduda ka suguelunditele!

  • Avatar
    Vasta Rents 12. detsember 2013 at 11:40

    Meil Skandinaavias on need suht tavalised ja mida vanemaks inimene saab, seda tõenäolisem on, et see viirus organismis pesitseb (kuigi paljud on immuunsed – st see on neil olemas, nad võivad seda isegi teatud tingimustel edasi kanda, aga neil endal ei avaldu see iial või avaldub nii, et nad ei märkagi seda). Aga ma nägin hiljuti esimest korda elus ühel välismaalasel sellist asja, et piffil oli näkku ohatis tulnud ja tüdruk oli seda vist öösel magades katsunud vms, igatahes oli see käele edasi kandunud, nii et terve käeselg oli ka rõvedaid ville täis. Siis mõtlesin küll, et päris tore on tal minna tagasi Lõuna-Euroopasse ja öelda, et “Tõin idast elukogemusi ja suguhaiguse.”

  • Avatar
    Vasta Helen 12. detsember 2013 at 11:39

    Kohutavad asjad on need ohatisd, minu arust need kreemid üksi midagi väga oluliselt ei leevenda. Olen hakanud ise Punase Päevakübara tinktuurigarohkelt tupsutama neid ja noh ikka iga natukese aja tagant, et neid ära kuivatada. Lisaks veel võtan neid tilkasid sisse ka kohe kui mingi tunne juba tuleb. Mina saan päris kiirelt saab lahti võrreldes sellega, kui ainult kreeme kasutada.

  • Avatar
    Vasta Bianka 12. detsember 2013 at 11:22

    Ma tean, millest sa räägid 🙁 Olen ise samuti sellega pool elu hädas olnud ja Silicea osas olen sinuga täiest nõus, see on parim. Igaks juhuks mainin, kui sa ei tea, et on olemas ka suukaudu võetavad tabletid Valtrex. Kui õnnestub õigel ajal esimese kiheluse ilmnemisel tablett sisse võtta, siis suudab see mõnikord isegi haigushoo tagasi tõrjuda. Aga vähemalt peale tabletikuuri on rohkem aega rahu.

  • Avatar
    Vasta Triin 12. detsember 2013 at 11:18

    Ka mina olen ohatiste LEMMIK sihtmärk. Absoluutselt igal aastal olin ma põhikooli klassipiltidel “kaaslasega”. Mina aga soovitan Sul proovida ravimit nimega Valtrex, need on tabletid, mis kuivatavad villid kiiresti ja on ka ennetava toimega ehk siis peaks mingi aja suu puhtana hoidma. Täna õnne, et ohatis silma pole löönud, meie peres on sedagi esinenud ja usu sellega sarnaneksid sa veelgi rohkem peksasaanule 😀

  • Avatar
    Vasta luize 12. detsember 2013 at 11:16

    Kas sa teepuuõli oled ka proovinud? Mina panen enda omadel seda ja kuivatab väga efektiivselt. Muidugi kõige efektiivsem on, kui saad panna nö ennetavalt, et kui tekib tunne, et on tulemas, siis paned ja ei tulegi.

  • Avatar
    Vasta Siiri 12. detsember 2013 at 11:10

    Ma saan su murest täielikult aru, mul algas ka see kunagi ammu aastavahetusel ja järgneva nädala veetsin haiglas, sest mul tekkis veel kõrge palavik ja muud jamad. nüüd samuti tavaliselt 5-10 ohatist huulel ja nii nad seal on kaks nädalat, ühed tulevad ja teised lähevad 🙁

  • Avatar
    Vasta Stine 12. detsember 2013 at 11:09

    Kolmas pilt kollaažilt on sitaks kena sinust! Nii ilus jumekas 🙂

  • Avatar
    Vasta Astra 12. detsember 2013 at 11:01

    Mul oli sama jama kunagi..Esmaspäeval tulid ohatised ja pühapäeval läksid. Ja nii kuu aega järjest.. Läksin perearsti juurde ja ütlesin et enne ära ei lähe kui sellele jamale lõpp tuleb… Ja siis ma sain tabletid (kallid küll) , mille sissesöömine on mind säästnud juba 2 aastat ohatistest! Nii et soovitan sul sama teha ja saad vaevast lahti (see apteegi kaup on suht jura)

  • Avatar
    Vasta Marii 12. detsember 2013 at 11:00

    Tegelikult antakse sellisel juhul juba tablette. Neid saab vaid retseptiga, kuid tabletikuur aitab. Eriti rasketel juhtudel (aga siis peaks ohatiselööve olema juba kehal) tehakse ka vastava lahuse tilgutamist veeni.
    Rohu nimi on (hääldatakse: atsükloviir).
    Nii et perarstile vutt-vutt.

  • Avatar
    Vasta Gerlin Eilaste 12. detsember 2013 at 11:00

    Oehh, ma kujutan su valu ette. Mul endal on sama lugu, ohatisepoiss käib jumala tihti külas ja kui tuleb siis ikka 6-7 tükki korraga. Praegu võitlen ka nendega ja teen igast imeasju, aga siiamaani pole tulnud. Loodan et need mu eesti tulekut ära ei riku!

  • Avatar
    Vasta Triin 12. detsember 2013 at 10:53

    Tean mida tunned. Ohatised piinavad mind ka. Ja samamoodi mustmiljon tükki korraga. Eriti haige on see, et tavaliselt nad tulevad siis kui neid kohe kindlasti vaja pole. Rrrggghhh kuidas ma neid ikks vihkan

  • Avatar
    Vasta Kadi 12. detsember 2013 at 10:52

    Ma olen ka alati nende ohatistega kakelnud ja ei aidanud kreemid ega plaastrid. Oli neid samamoodi mitmeid korraga ja tavaliselt veel nii, et kui osa ära kadus tuli kohe viis tykki asemele. Mul viskas nii kopa ette, et lasin oma arstil tabletid välja kirjutada. Hetkel on mul Aclovir tabletid. Esimene arst soovitas mul neid koguaeg syya, umbes 2kuud järjest. Teine arst aga soovitas just siis alustada 2-3 päevast ravikuuri kui tunda annab et tulema hakkab. Nii saan mina yhe 25 tabletise pakiga hakkama ypris kaua. Ning aitavad, eks igale inimesel möjuvad erinevalt kuid proovida ju tasub. Imetamise ajal neid syya vist ei tohi, kuid hiljem tasub ikka proovida, äkki on kasu 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin V 12. detsember 2013 at 10:51

    Palju õnne, Mallu 😀 ma tean, mida tunned! Mul tavaliselt tekivad need jõletised ninale, selle alla ja huultele-damn, how beautiful!!:D umbes 5 aastat tagasi oli mul megaherpes JUULIS, tekkis täpselt selleks ajaks kui läksin uude kohta tööle( pean mainima, et terve nina oli kärnas). Inimesed lihtsalt vaatasid mu nina ja ilmselt mõtlesid, et kena koorikloom ju 🙁

    Need plaastrid suht toimeta, ainult hoiavad kohta umbsena mu meelest. Silicea on hea!!

  • Avatar
    Vasta unetiiger 12. detsember 2013 at 10:41

    Uuri arstilt, kas selle ravimi kasutamine oleks sulle lubatud http://www.derma.ee/articles.php?id=5

  • Avatar
    Vasta kata 12. detsember 2013 at 10:34

    Kollaazilt kolmas ehk keskmine pilt- WOW! Nii ilus oled seal 😛 Mitte, et sa praegu poleks kaunis, aga selline pruun jume sobib eriti hästi sulle..

  • Avatar
    Vasta Gerly 12. detsember 2013 at 10:28

    Heee…
    I know what u mean!
    Mul on ka juba kolm pàeva mokk paistes…Ja nagu sinul, on need ka mul suht tavaline nàhtus – aasta-ajast olenemata. Paar aastat tgsi olin keset augustikuud Kreekas…ja oh happy me-d..mokk oli igast kandist paistes..yleval ja all 😀 Kàisin ringi jààkuubikutega, et paistetust alla saada.
    Ykskord isegi tuli mulle see jama 6lapeale..siiamaani on arm seal. Jube asi ikka… Keegi vòiks mingi pysiva ravi sellele leiutada!

  • Avatar
    Vasta Kati 12. detsember 2013 at 10:26

    Mina olen ka nendega õnnistatud, küll mitte just täna (nüüd on oodata et homme ärkan nendega et nii ütlesin) ja alati on terve suu neid täis. Ikka ka nii 3-5 tükki korraga, mõlemal huulel, nii suured et isegi see plaaster ei suuda neid katta! Kuigi see plaaster on üsna tõhus ja kakub seda meeletut paistetust päris hästi maha siis no nii nagu reklaam näitab, et paned peale ja kõik on kohe oo- kaa, no minul see küll nii ei toimi. Miski ei toimi! Nad ikka tulevad, siis nad on, koledad, suured, ilatsevad, huuled paistes.. Mul on komme nad katki kratsida, paistetus kaob ja huulele jäävad veretäpid vaid. Aga kaovad need suured ilatsevad koorikud vähemalt!
    Mäletan, olin kunagi restoranis tööl, tähtis üritus ka ja terve mu huulestik kattus tunniga nendega, mu huuled olid nii paistes et nägin neid ise, peeglita. Ma isegi nutsin, minu asemele ei pandud ka kedagi teist tööpostile (ometi oleks võimalus olla varjulisemalt see päev tööl), ma nutsin siis veel natuke. Ja siis ma teenindasin nii tähtsaid kliente, nägu villis ja paistes.. rääkisin ülematele, et saate aru, ma ajan nii söögiisu ka inimestel ära, nad ei mõistnud minu muret. See oli pikk päev.

  • Avatar
    Vasta Egle P. 12. detsember 2013 at 10:26

    Olen sinuga ühes paadis, kuigi mul tuleb enamasti ülahuulele “ainult” 2 ohatist, siis siiski tean, mida sa tunned. 😀 Kooliaeg oli alati nii, et kui pildistamine või jõulupidu või ükskõik mis tähtis päev lähenemas oli, oli sõber ohatis kaa platsis ja ma nägin välja nagu peksa saanud jänes, mokk paistes 😀 Lõpuks läks närv nii mustaks ja otsustasin arstile minna. Selgus, et see ohatise bakter orsmth on mul veres sees ja arst kirjutas mulle sellise ravimi nagu :
    valtrex.
    Võttis päris hästi selle jama ära, päris mitu aastat ei olnud, kuid nüüd, paar nädalat tagasi sain taas sõbra, õnneks seekord sain kiirelt jaole, tabletti küll ei julgenud võtta ( kuna annan rinda), kuid toppisin hambapastat sinna ohatise peale, ei tea kas see aitas, aga igatahes väga hulluks asi ei läinud 😀

  • Avatar
    Vasta Külle 12. detsember 2013 at 10:21

    Kas oled proovinud nt Valtrex tablette?

  • Avatar
    Vasta Inger 12. detsember 2013 at 09:55

    See teema on mulle ka nii kaua kui ma ennast mäletan tuska tekitanud. Kui üks ohatis kadus siis teine tuli asemele, olenemata aastaajast. Olen ka proovinud kõiki kreeme, kuid nüüd mõned aastad tagasi avastasin, et kreem teeb asja hullemaks. Kui kreemi peale panin, siis läks huul rohkem paiste ja hakkas valutama. Ühe korra sattusin koos ohatisega perearsti juurde ja ta kirjutas mulle hoopis mingid tabletid (nime ei mäleta) ja iga kord, kui ohatis hakkas tulema pidin neid võtma ühe kuuri, nagu antibiootikumid. Algul ei saanud aru, et oleks aidanud. Vahepeal ei olnudki aega kus mul ohatist ei oleks olnud, tundus et läks hullemaks. Tegin läbi ligi 5-6 kuuri aasta-pooleteise jooksul. Ja võin praegu tunnistada, et ei mäleta millal mul viimati ohatis oli, kevadel vist üks pisikene.

  • Avatar
    Vasta Reet 12. detsember 2013 at 09:50

    Ooo ma tean seda tunnet! Mul väiksest saadik olnud hullud ohatised ja mäletan aegu kui palusin emal et ta mind haiglasse viiks, et mind narkoosi alla pandaks, kuna ma lihtsalt ei suutnud enam ohatistega olla (mõlemad huuled olid paksult neid täis alati) ja soovisin vaid ärgata üles mil nad on paranenud… sest ei ole normaalne süüa ainult püreesid ja neid ka kõrrega, kuna valus oli suud liigutada ja üldse olla… Ja ei saanud ma sõpradega koos saunas käies lume sisse hüpata ja üldse kõik kuuma külma protseduurid lõppesid alati ohatistega ja suvine rand ja ujumine, et pidev koll oli õla peal ja hirmutas mind et äkki nüüd jälle tulevad (muidugi olid nad ka täiesti lambist ka suvalistel hommikutel huulel platsis) 😀 Aga siis ma sain perearsti käest ühed tabletid, mis panevad selle viiruse nö magama ja ma ei tea kuidas aga see toimib, ohatisi on vähem kui need tulevad (enamasti 1-2) ja päris pikad vahed on ka sees (vahest pole ühtegi olnud isegi mitu aastat). Et see on selline minu meelest 6 päevane vms tabletikuur, kus iga päev võtad 1 tbl, aga vot seda ma küll ei tea kas imetamise ajal neid võtta tohib, ma väga ei usu et tohib…. Samas kui sul lõpuks imetamise aeg läbi, siis võid seda varianti uurida, ma toote nime kahjuks ei mäleta, aga kirjelduse järgi perearst teab seda kindlasti. Ah jaa, niipalju võin ka veel soovitada, et minul aitab see et kui ohatis tuleb, siis hoian sellel menovasiini peal, see kuivatab väga hästi ja ei lase ohatisel enamasti edasi paisuda. Õrna naha puhul tuleb olla lihtsalt ettevaatlik, et alguses hoiad vähem või hoiad nii et vaatad et naha peal ei hoia, vaid just täpselt ohatise peal, muidu võib nahale liiga teha (ma tavaliselt vatipulgaga hoian peal). Neid kreeme just ei soovitata peale määrida, et need tekitavad ohatise ja kreemi alla sellise niiske vahekihi mis just teeb asja hullemaks, mina olen kunagi kõik kreemid järgi proovinud ja mulle need tõesti ei aidanud. Isegi hügieenilist huulepulka ei tohi huultele panna, kui isegi juba tunnet et ohatis vist hakkab tulema, et see tekitab soodsa keskkonna ja muidugi pärast on huulepulk ka seda viirust täis. Jeerum kui pikk jutt tuli, aga noh ehk midagi abiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kea 12. detsember 2013 at 09:39

    Ei tahaks kuidagi ära sõnuda, aga mul ole ka tõsti pikka aega olnud. ptui ptui ptui
    Kunagi kui ma veel tatt olin siis 1 vill tegi sellist nalja et paari päevga olid mul topelthuuled ja ma nutsin kodus sest ei tahtnud kooli minna 😀

  • Avatar
    Vasta Mirja 12. detsember 2013 at 09:38

    Minul on ka kogu aeg ohatisega probleeme ning samuti mu abikaasal. Perearstilt on võimalik saada retsept Valtrexi nimelisele ravimile (tablett). Väga tõhus on 🙂

  • Avatar
    Vasta Käxu 12. detsember 2013 at 09:36

    Kas sa tähesalvi e vietnami või tiigrisalvi oled proovinud? Minu jaoks on need kaks nagu Harry Potterid purgis – paned peale ja ravib mega kiiresti või kui on tunne, et hakkab tekkima ja peale määrida, siis ei teki. 🙂

  • Avatar
    Vasta cucara 12. detsember 2013 at 09:35

    Ohatiste vastu ei oska mingit nõu anda, küll aga tean, mida tunned, sest mind on “õnnistatud” halva näonahaga, oi, küll ma olen sellega elu jooksul võidelnud! Pole üldse võõrad need keskkooliaegsed hommikud, kus enesehinnang oli nii madal, et tahtsin lihtsalt kodus olla ja nutta.

    See mustvalge pilt on lihtsalt imeilus 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna 12. detsember 2013 at 09:32

    Selline retseptiravim nagu Valtrex on, mis aitab mõneks ajaks ohatise tekitaja organismist eemale peletada. Kui ma õigesti mäletan, siis vist pakendil lubatakse vähemalt aastaks ohatise sümptomid kaotada. Maksab võrdlemisi palju, kuid tõesti aitab. 🙂

  • Avatar
    Vasta Anette 12. detsember 2013 at 09:31

    Mul oli esimene ohatis nina all. Nüüd on huule peale kolinud. Eriti haardkoor oli siis, kui mul samal ajal nohu oli. Õõh, nina hakkab juba mõttest kipitama. Õnneks väga tihti seda ei esine ja korraga on võib olla kahes kohas olnud. Loodan, et nüüd ära ei sõnunud.
    Mu tütar on hakanud mulle kaissu pugema ja see on niii armas! Nii hea on kaisutada 🙂

  • Avatar
    Vasta Ragne 12. detsember 2013 at 09:26

    Lase perearstil endale Valtrex-i tabletid kirjutada, teed ühe kuuri ära, siis on mõnda aega rahu majas. Järgi proovitud ja töötab.

  • Avatar
    Vasta Kaili 12. detsember 2013 at 09:24

    Mine perearstile ja lase endale välja kirjutada Acic tabletid. Kunagi aastakse tagasi ma veel naersin ja mõtlesin, et mismõttes mingine tablett mu hullu ohatist peaks tagasi hoidma, aga näed hoiab. Kõige parem on esimene tablett sisse võtta kui kipitust tunned. Aga need kuramused tulevad ju öösel, kui magad ja mingit kipitust ei tunne. Igal juhul kui hommikul sisse võtta tablett ( ja siis iga 3 tunni tagant vist peab veel võtma), siis ei lähe see vill vähemalt ÜÜRATUKS ja ei tule meeletud vesivillid ja ei valuta terve nägu. Sa praegu muidugi imetad rinnaga ja ma ei tea kas seda neid võib nüüd võtta aga ega need villid käivad ju elu lõpuni vist, niiet uuri asja. Elu läheb tunduvalt paremaks:) Neid peab küll kuurina võtma, aga ma pole seda teinud, vaid kasutan niikaua kui tunnen,et see vill enam oma elu ei ela mu näos.

  • Avatar
    Vasta Grete 12. detsember 2013 at 09:20

    Perearstilt saad sa ohatise vastu tablette, mis peaksid aitama. Ma olin kunagi samasugune õnnetusehunnik ja ei elanud ühtegi nädalat ilma ohatiseta läbi. Siis mõned korrad tegin need tabletikuurid ära ja nüüd on mul palju vähem kui vanasti. Samuti on minu asendamatuks sõbraks saanud selline ohatiserohi nagu Urgo (http://www.farmavazquez.com/tienda/157845-4569-thickbox/157845-urgo-calenturas-filmogel-3-ml.jpg)
    Esiteks see on selline geelipõhine, mis tähendab et su pool nägu ei ole valget kreemi täis ja minuarust aitab ta selle hullema valu kiiremini mööda saata kui teised 🙂

  • Avatar
    Vasta elex86 12. detsember 2013 at 09:20

    ehh, mul pole elu sees ühtegi ohatist olnud. Kuid oleme alati naljatanud, et mu õel on minu eest ka need. 🙂 Tal ka pea-aegu pool nägu alati täis seda jama :S

    • Avatar
      Vasta naine50+ 12. detsember 2013 at 13:24

      Ära hõiska, asi võib muutuda.
      Mul oli esimest korda viiekümne-aastasena. Siiani on õnneks vaid korra olnud ja mingi käsimüügiravim ( ei mäleta enam milline ) aitas hästi.
      Kui viirus on juba veres ( ja see pidi olema 80% inimestest), siis ohatis lööb välja külmetudes või stressiolukorras.
      Aitab ka üldine organismi tugevdamine.

      • Avatar
        Vasta elex86 12. detsember 2013 at 15:36

        Unustasin mainida, et mul mõlemal lapsel korra juba ohatis olnud(lapsed 5 ja 8).

        Aga, ma ei mõelnudki sellele, et natuke vanemas eas võib see ikkagi tekkida.

  • Avatar
    Vasta Gerda 12. detsember 2013 at 09:18

    I feel your pain! Mul on täpselt sama olukord ja keeldun tööle minemast. Mul pole kreemid väga aidanud ja nüüd ostan selle elektroonilise ohatise lambi ( pole õrna aimu kust seda Eestis saaks,või kuidas seda nimetatakse). See vist ei enneta ohatiste teket,aga kiirendab paranemist.Ma maksaks ükskõik kui palju,et nendest lõplikult lahti saada!

  • Avatar
    Vasta Silja 12. detsember 2013 at 09:16

    Minul on täpselt sama jama olnud ohatistega terve elu! Viimati avastasin sellise imeravimi nagu urgo. Mingi geelimoodi asi mida pulgaga sinna ihatise peale määrid ja siis ta muutub selliseks.. kileks. Aitab selle jubeda valu ja sügeluse vastu täiega! Pool tundi mõju ja valma. Soovitan 🙂

    Lisaks on selline retseptiravim nagu valtrex. Valatsükloviir siis. Eelmine aasta arst esimest korda kirjutas mulle selle välja kuna vingusin, et mul iga kahe nädala tagant ohatis. See rohi on veeeel suurem ime. Mul on nüüd aastas max 3-4x sda rõvedust huulel. Kui suudan tabada hetke, kus tunnen, et see jurakas hakkab tekkima ja löòkannusena seda valtrexi sisse võtan, siis imekombel sdeda ei tekigi!
    Ainult ma ei mäleta kas seda imetades võis võtta.

    • Avatar
      Vasta Mannu 12. detsember 2013 at 15:16

      Mina sekundeerin ka Urgo kiitmisele! Tõesti tõhus ja mina suur ohatisekoll olen sellest ikka megalt leevendust saanud! 🙂

    • Avatar
      Vasta Anu 12. detsember 2013 at 18:35

      Tahtsin ka just Valtrexit võtta. Ju on raviskeeme erinevaid, aga minul lasi arst kõigepealt kaks kuud neid tablette võtta, et viirust kehas maha suruda, hiljem pidin võtma kohe kui tundsin, et hakkab tekkima. Aitas väga! Mine nahaarsti juurde.

  • Avatar
    Vasta T 12. detsember 2013 at 09:13

    Väga ilus 🙂 (pildid siiski mitte ohatis ) 😛