NIISAMA JUTTU

jõulutunne ja ASJAD (jälle)

2. detsember 2018

Ma võtsin ennast nii palju kokku, et elutoa tegin korda, tellisin kuuse ja ehtisime seda Mariga eila õhtul. Mulle meenus, et osad teevad detsembrikuus vlogmasi (iga päev dets mingi video) ja ma ei saa garanteerida, et ma seda teha viitsin ja jõuan, aga õhtul veits filmisin küll seda tohuvabpohu mis siin majas toimus. Üks pidev nutt ja naer ja jonn ja jaur, vana hea! Ei kandideerigi siin mingiks vlogijaks, aga endal ehk kunagi tore vaadata suvalisi klippe meie argipäevadest.

Tahtsin tegelikult täna veits lapsi pildistada, aga siis meenus, et mul on ju kaamera paranduses ja pole siin midagi pildistada. Mis siis ikka, proovin selle võrra mõned videoklipid rohkem teha ja asi ants. Üldse ma viimasel ajal rohkem instas tegusam, sest mul lihtsalt kogu aeg taob peas, et krt korista ja sorteeri see maja ükskord ära ja siis saan ma mingisuguse kauaigatsetud rahu. Vähemalt elutuba on nüüd korras, aga tegelikult ikka kibeleb see, et tahaks asjadest lahti saada, mitte mõelda, et ooo jõulud ja mida kinkida jne.

Mul on aint ühele sõbrannale kink olemas, seda juba mingi pool aastat ? Lihtsalt jäi kunagi silma, et talle meeldiks ja ostsin ära, muu suhtes pole nagu hetkel üldse tahtmist mõelda. Aa, Marile ostsime Prismast ühe barbie ka, alguses mõtlesin, et kingin siis kui Marta koju tuleb, aga ei olndki nagu vaja, Marta tundus piisavalt huvitav ja nõnda rändas nukk kapi otsa jõule ootama. Mari aga räägib, et ta tahab jõuludeks “hai kaisukat” ja saate aru, seda EI eksisteeri. Tal on lemmikmultikas, Zig&Sharko, aga see pole nii popp vist, et neid kaisukaid müüdaks ja ma ei teagi, kust see välja võluda. Ehk mõni käsitööga sina peal inimene saaks hakkama? Kui on mõtteid, siis võite mulle kirjutada! Hai ise on selline: ja ma mõtlen JUST SEDA haid, mitte suva haid, mis vedelema jääb ja ei ole kellegi jõulusoov. Ise oleks ka pettunud, kui tahad ala konkreetse firma käekotti, aga saad hoopis kõhukoti, sest kott on kott..

Lendele ostsin ühe paarieurise Peppa raamatu, aga laias laastus ei ole vahet, ta ausalt ei saaks enivei väga aru, ma arvan, kogu sellest jõuluvärgist ja ta hindab igasuguseid suvalisi asju. Üldse mõlemad lapsed hindavad, mis on tore. Nagu te teate, siis nad asjadega suht ära hellitatud – minu enda “tahan lapsele seda ja toda!” pluss sajad kingitused, mida nad firmadelt pidevalt saavad. Õnneks tulemuseks ei ole (veel) vinguvad jõmpsikad, kellele midagi ei sobi. Poes ei nõua Mari midagi ja lepib vabalt, kui ei öelda. Ja päkapikud toovad see aasta ainult asju, mis meil juba olemas on. Ma tahtsin näha, kas nad saavad aru, või on pettunud, aga absoluutselt mitte. Ja igast suva pudi meil jätkub küll ja veel, seega ei ole meil mingit “issand mul pole sussi sisse midagi panna”. Lendel on tegelt ka pudist suva, piisab kommikesestki, neid meil on nagunii majas siin-seal.

Eile tõi päkapikk Marile poniajakirja, ma mingi hetk sain terve portsu neid (vist vanad numbrid, aga no ega Mari ei huvita :D)

Lende sai eile lepatriinuklambrid

Täna tõi päkapikk mõlemale oravakese kommi ja snoopy mänguasja – need on suvest saadik Kardo sahtlis vedelenud, kunagi mäkis lasteeinetega sai ja jäid vedelema. No näed, nüüd oli kohe hea välja võtta ja päkapikukraam olemas.

Homme saavad mõlemad väikse topsi plastiliini ja edasi saab jooksvalt vaadata. Ehk ma viitsin vahepeal koristada, leiaks vabalt hunniku asju. Ühesõnaga – kui on kodu sama paksult jama ja pudi täis nagu meil, siis ei nõua päkapikuaeg üldse ekstrakulutusi ja lisasodi ostmist. Ja õnneks lapsed nii väiksed ka, et ei ole seda, et lasteaias keegi hakkaks, et issand see ju mäki mänguasi vms, ega nad neid kaasa ei tassi ja omavahel vist nii detailselt ei aruta ka. Mari vastaks lihtsalt, et päkapikk tõi “kutsu” ja kõik, nii et ma selle üle ka ei muretse, et nad nüüd jube palju kehvemad oleks või ennast nii tundma peaks.

Mina ise muuseas ei taha jõuludeks mitte kui midagi. Reaalselt nagu vaja pole midagi ja niisama stuffi toob töö nagunii pidevalt. Pingsalt mõtlesin, aga no VAJA pole midagi. Isegi parima tahtmise juures ei mõtleks välja midagi… Oh ei, tegelikult mõtlen küll! Villasokke tahaks ?

Aga ok, ma lähen nüüd ja üritan kasulik olla. Kui kunagi koristamiseks läheb, siis mõtlesin, et teen uuesti instamüügi, nagu ükskord. Nii hea oli asjadest lahti saada, eriti kuna enamik tulid ise järele, siis oli kohe eriti mugav see värk. Aga eks näis, mis päeval ma ennast nii palju kätte võtan, äkki saame homme suuremad röövikud aeda viia, Lende nohu on juba pmst taandunud, aga… jumal teab!

Jeesus, mis suva lobajutt jälle kirja pandud sai, aga mis seal ikka, mõnikord võib nii ka!

Aaa ja ERITI iroonilisel kombel olin ma kahevahel, et kas ma kirjutan seda, või jagan teiega kollaaži ägedatest lasteasjadest ja riietest, mis mulle viimasel ajal silma jäänud on, mida idee poolest tahaks nagu OSTA, ehk siis eriti seinast seina mõtted siinpool 😀 Aga ma olen täheldanud, et mõnikord ma netis ka mega pikalt “window shoppin” ja lõpuks mõtlen, et ah pekki, ei ole mul vaja seda mega armast kassidega body osta, on neid titeriideid juba küll ja veel. Ja ei osta ka! #proud

Lõpetuseks nautige siis meie eilse õhtu videoklippi ja ootan siis hulganesti anonüümseid kommentaare teemal, kui kasvatamatud ja vägivaldsed mu lapsed on ?✌️

Loe ka neid postitusi!

32 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta LiisaK 18. detsember 2018 at 15:50

    Edu hai otsimisega! Kindlasti vaja kohe seda sama haid. Mul pisike tahtis mingit Hatchisatchi vms nimega muna, mida ta telekast nägi. Jäingi siis üks päev vahtima reklaame, et kas nüüd siis tuleb õige reklaam. Jube jabur oli reklaamipauside nimel elada. Keegi teab millest munast jutt võis olla?
    Teine mure on mehega. Kui laps vähemalt teab, mida ta tahab (olgugi et nimi pole meeles), siis mees lihtsalt mühatab vastu, et ei tea. Niisiis austatud lapsekasvatuseksperdid ja muud asjatundjad. Kas on normaalne talle siit miskit valida: https://www.kingitus.ee/joulukingitused/joulukingitused-mehele-isale-kallimale või peaksin panustama millegile praktilisele ja sokipoode ründama?

  • Avatar
    Vasta Kairi 4. detsember 2018 at 16:04

    https://m2.ikea.com/fi/fi/p/blahaj-pehmolelu-hai-30373588/

    Hai saab ikeast.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. detsember 2018 at 16:19

      See pole ju SEE hai, jumala haud

  • Avatar
    Vasta A 3. detsember 2018 at 23:38

    Jäin vaatama, et ilusad jõuluehted ja siis suvalt Marta jõuluehtel märkasin peegeldust et sa vist paljaste boobsidega teed pilti ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. detsember 2018 at 00:02

      Apppppiiii kui mark, hahhahaha ????

  • Avatar
    Vasta maisa 3. detsember 2018 at 19:49

    Oi, Mallu sul küünealused mustad 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. detsember 2018 at 20:04

      krt, ongi 😀 või noh, hetkel enam pole 😀

  • Avatar
    Vasta A 3. detsember 2018 at 18:44

    Malluka talv tuleb?? 🙂

  • Avatar
    Vasta Brit 3. detsember 2018 at 11:56

    Vaatasin takkajärge viimast saadet ja nii vahva kuusk kuidagi seinale kleebitud. Kust sellist saaab?:)) vabandan kui jälle sajas kes küsib:(

  • Avatar
    Vasta C. 2. detsember 2018 at 23:02

    Mulle nii meeldivad need kommentaarid, et ikeas või mujal mingi hai müügil. Samas sa juba postituses ja ka paarile kommentaarile vastad, et ainult see üks konkreetne sobib ja mingit suvalist ei taha. Ja siis ikka pakutakse edasi… See lugemis oskus või sellest aru saamine on inimestel ikka nii valikuline.

  • Avatar
    Vasta Hanna 2. detsember 2018 at 23:02

    Kust see veiniriiul pärit on? Jube äge. Tahaks ka…

  • Avatar
    Vasta Signe 2. detsember 2018 at 20:31

    Olen tööalaselt koostööd teinud firmaga Miapupe, http://www.miapupe.com. Tehakse käsitööna kasvõi lapse joonistatud pildi järgi mänguasi, ehk õnnestuks sul see konkreetne hai küsida?
    Väga kvaliteetne ja ilus asi sai minu puhul lõpuks.

  • Avatar
    Vasta Kati 2. detsember 2018 at 19:11

    Kus neid puidust ehteid leidsid? Nimelised videos.

  • Avatar
    Vasta Pömm 2. detsember 2018 at 18:11

    Kust nii ilusat kuuske saab? Kunstkuusk nagu ma aru saan? Oskad öelda kust ja mis mudel?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. detsember 2018 at 21:58

      Päris ikka, miks ma plastikjunni koju tahaks, ikka kuuselõhna ?

  • Avatar
    Vasta Kadi 2. detsember 2018 at 17:20

    Appi kui armas 😀
    “Mari, kui sind pigistatakse, siis jookse!”
    Peab meelde jätma sellisteks olukordadeks… 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirly 2. detsember 2018 at 16:03

    Nii vahva video. Kergendus vaadata, et pole vaid minu 3 tüdrukut sellised vahepeal hullupöörad vaid teistel ka 😀

    Marta on niiii armas, et selline titaisu tuleb peale…

  • Avatar
    Vasta Sigrid 2. detsember 2018 at 15:45

    https://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30373588/ Ikeas lihtsalt selline mega suur hai kala, mida minu lapsed fännavad

  • Avatar
    Vasta Kadi 2. detsember 2018 at 15:29

    Ikeast leiab üsna suure hai. https://m2.ikea.com/fi/fi/p/blahaj-pehmolelu-hai-30373588/

  • Avatar
    Vasta Evelin 2. detsember 2018 at 15:24

    On jaa õudsalt vägivaldsed lapsed. Kohutav!:D

    Mul ema muidu õmbleb igasuguseid lahedaid mänguasju, on ka tellimuse peale teinud, usun, et saaks ka sellise haiga hakkama. Võin uurida.

    Vaatasin teie videot ja tuli õudne tahtmine ka sellel aastal kuusk tuua (muidu pole olnud), ilusaks kaunistada ja üldse elamise peale midagi kena teha, aga mu kass ilmselt retsiks kõik täiega ära:( Üks aasta ma meisterdasin mingeid ingleid ja riputasin nad kapi külge, aga kui õhtul töölt tulin, olid kõigil pead otsast ära rebitud. Ela siis sellisega…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. detsember 2018 at 15:25

      No uuri, äkki ta KUIDAGI saaks selle sharko teha 😀

      • Avatar
        Vasta Evelin 2. detsember 2018 at 15:49

        Davai!;)

  • Avatar
    Vasta Nimi 2. detsember 2018 at 15:16

    Kui ehk mingilgi moel võimalik, siis ma usun, et ehk saaksite Marile hai kaisuka Soome Sea Lifest, seal oli neid igasugu erinevaid veetegelasi, mida tõesti mujal näinud ei ole. Oleks miljon tagataskus oleks vist kõike lapsele ostnud – ta lihtsalt maailma suurim veeloomade fänn.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. detsember 2018 at 15:19

      Lihtsalt haid saab igalt poolt, aga mul SEDA haid vaja ?

    • Avatar
      Vasta Sirli 2. detsember 2018 at 22:04

      Tahtsin ka just sama kohta pakkuda, seal oli tõeliselt armsaid veeloomi. Aga kas just sharki nägu/tegu, ei tea.

  • Avatar
    Vasta S 2. detsember 2018 at 15:15

    https://www.kaubamaja.ee/keeltoys-suur-valge-hai-35cm-h0369810
    https://mebstore.ee/lastetuba/m-nguasjad?product_id=31450

    Pole küll päris selline nagu multikas, aga midagigi vähemalt,

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. detsember 2018 at 15:20

      midagigi ei taha, kas õige või mitte midagi 😀 Muidu on jälle üks suvaline kaisukas maja peal juures ja kõigil sellest suva.

  • Avatar
    Vasta Kats 2. detsember 2018 at 14:57

    Nii ootan sinu lobapostitusi 😀 ausalt kohe!
    Aga tegelikult tahtsin küsida, et kus selliseid nimelisi ehteid saab?
    Nb! Ma googeldasin kûll aga leidsin ainult neid puidust, kuhu nimed sisse laseriga tehakse vôi lôigatakse!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. detsember 2018 at 15:04

      need valged ma sain … issand nüüd otsin ja krt EI LEIA. Fbis mingi tädi teeb neid… kui meelde tuleb nimi, siis ütlen 😀

      • Avatar
        Vasta Inger-Liis Rennit 2. detsember 2018 at 22:23

        FB-Karola looming