KARDO NALJAKAS

hammastega v*tt

28. detsember 2018

Ma jagasin siin kahe postitusega oma esimest tüli Kardoga. Võttis viis aastat, aga lõpuks tuli ära. Naljakas on juba praegu seda tülina võtta, sest praegu on juba jumala suva ja noh, ega me niivõrd ka ei tülitsenud, kui… ei rääkinud omavahel.

Suures raevus panin need postitused lõpuks parooli alla, sest antud hetkel me veel “olime tülis” ja ma olin juba sellest nii emotsionaalne, et ma murdusin kõikide nende “ise oled ju süüdi!” kommentaaride peale. Ma nüüd lähen võtan parooli maha, saate mu dramaatilist hala lugeda.

Nüüd tagasi vaadates on kõik selgemast selgem – jõuluõhtul panin ilmselgelt mina üle. Ei olnud üldse asi nendes kinkides, mida ma sain ja isegi mitte nendes, mida ma EI saanud. Kui ma üdini aus olen, siis mul ei saaks sellest kotist rohkem pohui ollagi ?

Alustame algusest. Jõululaupäeval solvusin ma tegelikult vist selle peale, et Kardo mulle ütles, et ma käitun väga ebaviisakalt ja kingi üle ei viriseta. Eks ma vist sain ise ka aru, et ma KÄITUNGI ebaviisakalt ja kingi üle ongi lamp viriseda, seda enam, et ma enda soovitud asjad ju sain. Aga ma ei tea, hormoonid äkki? Igatahes solvusin ma sellest, et mu vigadele nii ebaviisakalt osutatakse, nii ära ja jäin lihtsalt vait. Ma ei kavatsenud eluks ajaks vait jäädagi, aga ma eeldasin, et Kardo ise vabadama tuleb või kuidagi juttu teeb. Kell oli palju ka, ma kebisin lastega magama ära.

Järgmisel hommikul Kardo küsis minult küll midagi, aga ma ei vastanud. “Ei, ega ma ei tee seda leppimist nii kergeks!” mõtlesin ma oma peas. Paar korda oli veel mingit asja, kus ta küsis, et kas ma midagi poest tahan vms, aga mina olin vait nagu sukk.

Ootamatult oli möödunud terve päev, kus me polnud sõnagi vahetanud. Minul hiilis ligi kahtlus enda adekvaatse käitumise suhtes. Ma sain väga hästi aru, et kui olukord oleks vastupidine olnud, siis oleksin ma MEGA solvunud olnud, aga kuna ma juba nii kaua vait olin olnud, siis ma füüsiliselt ei suutnud alla anda ja jäin ikka lootma, et ehk ta ise rääkima tuleks.

Ma kaalusin isegi dramaatiliselt lahkuda, et ta lõpuks ehk mulle helistaks ja küsiks, kus ma olen, aga ennast teades poleks ma raudselt lihtsalt vastu võtnud ja edasi jonninud ? Minna ma igatahes lõpuks ei viitsinud, aga tegin endale dramaatiliselt allakorrusele voodi ära, ma ise lootsin, et ehk ta mind ikka voodisse magama kutsub, aga ei midagi.

Mu peas käis miljon mõtet:

“Ei no jah, nüüd ma olen LIIGA emm olnd, ta vihkab mind ja hommepäev ta läheb ise lahutust sisse andma!”

“Meie suhe on surnud!”

“Ma jään elulõpuni üksikuks ja keegi ei taha mind, sest esiteks mul on miljon last ja teiseks olen ma räme emm. Olen ju! Isegi üks kommentaator ütles seda!”

tõsi, ma bännisin ta ära ?

Enesesse kaevudes sain ma aru, et … mul pole õrna aimu ka, MIKS ma üldse närvitsema hakkasin. Reaalselt. Don’t give a shit sellest kandekotist, kett on ka tegelt päris armas ja soovitud pusa ja kleidi sain ju ka. Miks ma üldse mölisesin?

“Ja nüüd on TOO LATE! Sest me juba magame eraldi voodites ja ta ei räägi minuga enam iial ja minust saab paks vanatüdruk, kes oma tütarde pulmades kuskilt nurgast Kardot ja ta uut, head, naist kõõritab, kellega nad armunult naeravad ja armunult kätt hoiavad.”

Aga samal ajal istusin ma ikka diivanil ja ei rääkinud sõnagi, sest nüüdseks olin ma juba kindel, et kui ma hakkaks midagi rääkima, siis ta sülitaks mulle näkku ja ütleks, et tema mõõt on täis ja head elu mulle ilma temata.

Lõunaks ei suutnud ma enam seda pinget taluda, aga ma ei julgenud rääkima ka minna. Seega tegin ma seda, mida iga täiskasvanud naine teeks – kirjutasin talle Facebooki: “Kas me ei räägi enam kunagi v?”.

Te ei kujuta ette, mida ta mulle vastas…

“Me räägime ju.”

Ühesõnaga, ta ei saanud arugi, et ma siin mingisuguseid dramaatilisi mõtteid haudusin, vaid mõtles, et ootab lihtsalt ära, kuni ma jälle normaalseks inimeseks saan ja maha rahunen ?

KUIGI! Me kumbki enam ei kanna enam oma abielusõrmuseid!

Põhjus on muidugi mittedramaatiline – ma raseduse ajal ei saanud kanda, nii paistes olid sõrmed. Nüüd paar nädalat tagasi surusin selle endale väevõimuga jälle sõrme, aga paar päeva tagasi sain aru, et see ikka MEGALT pigistab ja konkreetselt läks näpp sõrmuse alt lööbesse, karedaks ja sügeles. Kui ma eile Kardole rääkisin, et näed, sa ei pand tähelegi, et mul sõrmust jälle pole, siis ta ütles, et krt, mul ka sõrm sõrmuse alt megapunane ja võttis ka ära sõrmuse.

Ärge nüüd, naised, rabama tulge. Me ootame, kuni meie sõrmed kõhnuksid, et uuesti abieluinimesteks hakata.

Aga kõigi rõõmuks, kes mulle ette heitsid, et kui lambiasjade peale ma solvun ja kui loll ma ikka olen – tõstan käed ja ütlen, et ma olen süüdi. Jah, võingi olla hammastega v*tt, solvuda, jonnida ja jaurata. Õnneks siiani iga viie aasta tagant, seega on tore, et mitte tihemini. Ja veel toredam on, kui on mees, kes need tujud ära kannatab. Ta vaesekene võiks ju lihtsamat teed minna ja nt enesetapu teha vms, nagu Raul pakkus. Ma ka kõigest inimene.

Ja mis seal ikka – ma olengi SELLINE. Ülevoolav ja emotsionaalne ja naiivne ja tobe ja kohati maru isekas ja nõme. On vist nii, et ega inimene saa ju olla nii extra, nagu ma kohati olen, aga ilma mingisuguste negatiivsete omadusteta. Pfft. Ma olen kannatamatu ja ma tahan, et kõik oleks nii, nagu MINA tahan ja ma solvun kergesti. Aga samal ajal ma unustan kergesti, ma ei pea pikka viha, ma olen valmis kõike jagama ja kui ma viitsin, olen ma väga hea sõber ja naine. Ja need, kes mu lähedased on, need on vast aru saanud, milline ma olen või ei ole. Ja ilmselt neile meeldivadki sitapead …Või hammastega vitud.

Loe ka neid postitusi!

33 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tyy 31. detsember 2018 at 21:00

    NIII hea on uude aastasse minna ilma koormata, eks ju!
    Mõnusat aasta lõppu ja lahedat uut aastat!

  • Avatar
    Vasta Salme-Marta 30. detsember 2018 at 12:01

    Kardo on sellesmõttes küll huvitav mees, et laseb Sul üldse siin teie omavahelistest asjadest jaurata. ; P

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. detsember 2018 at 12:06

      Ega ma luba küsinud, me ju ei rääkinud ??

  • Avatar
    Vasta Kätlin 29. detsember 2018 at 20:20

    Ilma igasugu filtrita on küll see kommentaar sulle vist voorimehe suust tulnud. See, mille postituses välja tõid. Kuidas üks inimene küll nii öelda saab?? Ok, tean, et sulle hulleminigi kirjutatud, aga no ise lugeda…Uskumatu mu jaoks.
    Kui ma teaks, kes nende kommentaaride taga on, siis tänaksin avalikult ees -ja perekonnanimega teda (koos kommentaariga). Las siis sõbrad, tuttavad ja sugulased tunnevad uhkust!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. detsember 2018 at 01:32

      Ta ees ja perenimi olemas ju seal ?

  • Avatar
    Vasta Kaamos 29. detsember 2018 at 19:48

    Tülisid tuleb ette. Samas – tülid lähevad üle.
    Paraku vahepealne aeg “ette tulemise” ja “üle minemise” vahepeal on maailma lõpp.
    Aga noh…maailma lõppusid tuleb ette. No ja maailma lõpud lähevad üle.
    Muud üle ei jää kui leppida nii maailma lõppudega kui ka omavahel ?

  • Avatar
    Vasta mann 29. detsember 2018 at 11:38

    Pean tunnisatama, et me kaldusin ka teie tülis pigem Kardo poolele, ilmselgelt ei hakanud ma seda kommenteerima, kuna see on teie vaheline asi. Ja ma valetaks, kui ma ütleks, et me pole ise samas olukorras olnud. Õnneks ei tule seda tihti ette ja mulle on jäänud mulje, et mu mees ei pea mingit vimma mu (harva) esinemud tõmblemiste peale ja loomulikult olen ma vabandanud, kui ma saan aru, et olen valesti käitunud.

    Aga miks ma täna kommenteerima tuline siis…. Raul Soosaar… Oleks väga piinlik olla tema ema…

  • Avatar
    Vasta K.D 29. detsember 2018 at 10:44

    Ma juba ootasin seda postitust, et teada saada kuidas kõik lahenes. Te olete nii armas ja äge perekond <3

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. detsember 2018 at 16:48

      Aitäh?

  • Avatar
    Vasta M 29. detsember 2018 at 08:49

    Me pole ka abikaasaga siiani vist kordagi tülis olnud. No ei ole meie teema. Samamoodi on minu jaoks täiesti võõras mõte sellest, et ma võiksin mõne oma sõbraga nt tülitseda. Miks või kuidas ?! ? Ehk sul ka lihtsalt need hormoonikesed mängisid mäkra. Ma ise imestasin lihtsalt selle vaikusemängu üle, poleks üldse arvanud sind selliseks inimeseks ? aga no 1x viie aasta jooksul vast võib kah.

    Ma lihtsalt alati olen mõelnud, et see vaikimisterrror, mis mõned naised teevad on lihtsalt niii absurdne. Mul üks sõber oli aastaid koos naisega, kes mingi tüli või solvumise korral end mitmeks päevaks lukku keeras ja vait oli ja siis mees pidi tantsima ja muudkui mõistatama, et mis ja kus valesti läks. Täiskasvanud inimesed ja suud peas. Ma isegi ei kujuta ette, mis levelil ma ära flipiks kui mu abikaasa mulle nii teeks. Pesuehtne vägivald…. ja siis siin mõni itsitab, et hihihii, ta teeb iga kuu niimoodi. Noh… ma ei tea, mu meelest ei ole vaimne vägivald füüsilisest eriti palju parem just ja väga ei kujutaks ette ju, kui mingi mees ütleks, et ta nt iga kuu oma naisele molli paneb ja hihihii “niiii mina”. Muidugi ka selliseid suhteid on olemas, et noh.. igaühele oma.

    Mu sõber sai õnneks aru, et ta naine on pesuehtne mõrd ja suutis lahku minna. Uus naine õnneks selliseid asju ei korralda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. detsember 2018 at 16:52

      Ma pole muuseas kunagi enne elus seda vaikusemängu mänginud, päris tüütu oli 😀

  • Avatar
    Vasta peaaegu sajaaastane 29. detsember 2018 at 07:48

    Tubli tüdruk,Mariann!Sa meeldid mulle just sellepärast,et sa suudad enda üle naerda,saad aru ja julged tunnistada kui nõme oled olnud.Paljud seda teeksid,et avalikult tunnistaksid:olin jah loll ja nõme?!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. detsember 2018 at 16:53

      No kõik me oleme lollid ja nõmedad olnud aeg-ajalt 😀

  • Avatar
    Vasta Marju 29. detsember 2018 at 06:54

    Mallu sul on Kardoga täielik jackpot. Mees kes mõistab et see on hetke solvumine ja ootab kuni sa maha jahtud. Pole hullu. Mul endalgi selliseid apsakaid juhtunud. Aga siis tavaliselt tuleb ta järgmine hommik kuuma kohviga ja elu on jälle lill. Vahel jääb tunne et elus on vist ikka nati draamat vaja. ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. detsember 2018 at 16:53

      Mehe üle kurta ei saa jah 😀

  • Avatar
    Vasta Helina 29. detsember 2018 at 02:24

    Tundub, et see Raul oli ise ainetes, kui ta sulle selle kommentaari kirjutas.

    Tore, et Kardoga teil hästi taas ja Marta Kene näeb nii numpsilt äravajund välja teie nunnul selfil 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. detsember 2018 at 16:53

      Mulle tundub, et Raulil on vääääga sitt naine lihtsalt 😀

  • Avatar
    Vasta x 29. detsember 2018 at 01:29

    Loe palun seda: https://psychcentral.com/lib/characteristics-of-borderline-personality-disorder/ Sa ei pea seda kommentaari avaldama, aga ma olen sinu pikaaegne lugeja (juba aastaid) ja olen varemgi arvanud, et sul võib olla BPD. Muidugi ei hakka ma diagnoosi panema, sest esiteks ei ole ma spetsialist ja teiseks ei tehta seda arvuti teel. Aga lihtsalt mõtlemiseks. Kõikuvate tujudega on raske elada, tean seda isegi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. detsember 2018 at 01:47

      see on jah täitsa usutav, sest kui inimene korra viie aasta jooksul “tülis on” siis raudselt on BPD 😀

    • Avatar
      Vasta Kts 29. detsember 2018 at 19:48

      Oeh, Sa pole vist ühtegi päris borderline isiksushäirega inimest kohanud. Mina olen, oma töö tõttu. Mallukas (puhtalt blogi põhjal) pole ligilähedalegi diagnoosile. Vbl on mõned jooned, mis kergelt väljendunud ja nagu on väga paljudel tavalistel inimestel.

    • Avatar
      Vasta M 30. detsember 2018 at 10:30

      Nagu päriselt ? Ma saaks aru kui sa oleks pakkunud BiPolär diagnoosi (sest enamus naisi on vahel selle doagnoosiga) aga no borderline on ikka midagi muud

    • Avatar
      Vasta Älis 30. detsember 2018 at 16:46

      ?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️no comments lihtsalt!

  • Avatar
    Vasta L.M 28. detsember 2018 at 23:40

    Ma elasin nii kaasa su vaikuse perioodile, sest ma olen tülide puhul veel suurem vaikija ? Mul on selliseid olukordi päris mitmeid olnud ja üks kordki oleks tahtnud näha, et mees tuleb ja palub andestust ilma mingisuguse selgituseta naise poolt, mis ta valesti tegi ?? Aga kus sa sellega. Mehed, nagu ikka, ei tea maast ega ilmast, mis üldse toimunud oli/on ?? Ja sa olid peaaegu juba välja kolimas ??
    Ma tunnen suurt sarnasust sellel teemal sinuga ?. Ainult et sul juhtub tüli 1 kord 5 aasta jooksul, mul 1 korda kuus ? Vähemalt mu mees on juba kõva nahaga ja kannatab mu tujud välja ?

  • Avatar
    Vasta Janne 28. detsember 2018 at 22:43

    Selle jutu peale tuli meelde, mu oma mehe lause, kui ütlesin et meil tuleb 6s pulma aastapäev(kokku oleme siis juba 12a koos) Tema ütles, et talle tuleks noobeli preemia anda, et mind nii kaua välja on kannatanud. ? Äkki on Kardole ka preemiat vaja. ?

  • Avatar
    Vasta Ann 28. detsember 2018 at 22:23

    Kui visata Google otsingusse härra Soosaare e-maili aadress, hüppab kohe ette ühe teise blogi postitus, kus autor kurdab depressiooni üle (2016). Härra Soosaar on muidugi hellalt abikätt pakkunud ning jaganud oma kontakte – huvitav, kas antud naisterahva abistamisel rakendas samasugust sõnavara? Et noh, mis sa hälvar nüüd vingud, sinusuguse nimel teeks iga mees eneka.

    Uskumatu muidugi, et üks 40-dates “härra” käib naisterahvast solvamas – seletab ilmselt seda, miks tal endal (pealtnäha) naist ei ole :D.

  • Avatar
    Vasta Liisu 28. detsember 2018 at 22:20

    Pole hullu, milline oled:) pôhiline, et sa päeva lôpus iseendaga voodisse minnes tülis pole;) btw vahel vôib ju perutada;) samas said aru, et tegid valesti ja elu läheb edasi;)

  • Avatar
    Vasta Ma 28. detsember 2018 at 21:53

    Nüüd kõik guugeldavad Raul Soosaart. ?

  • Avatar
    Vasta E 28. detsember 2018 at 21:48

    Hahaaa, ma oleks nagu endast lugenud…no va see hammastega v*** teema…aa mine tea, vbl mõni arvab minust nii ka ???

  • Avatar
    Vasta Agnes 28. detsember 2018 at 21:47

    Jeebus Maria, kui sina oled hammastega v**t, sest solvud iga asja peale, olen mina siis ikka täielik t*rahiinlane. Täna nt solvusin härra peale, sest ta ei aitanud mul tainast rullida ja ma ise ei küsinud ka. Närvitsesin selle taignaga ja taignarulliga ( rulliks oli veini pudel) ja ta küsis kas ma vajan abi. Ma ei öelnud midagi, härra kõndis ära ja ma käratasin kas sa siis ei aitagi ning siis ma sain pahaseks. Õnneks peiks on mu tujudega harjunud ja suudab alati selle naljaks teha, nii et ma ei ole enam vihane.

    Praegu seda kirjutades avastasin, et mul härra ikka täielik ingel ?

    • Avatar
      Vasta Carmen 28. detsember 2018 at 22:08

      Haha, ma samasugune ? nt kord solvusin mehe peale, sest ta mängis arvutis ja siis küsis, kas teeme midagi ja ma vastasin et ei vahet pole. Ja hiljem olin solvunud, et me ei teinud midagi ? õnneks ta teab mu tujusi, aga endal on hiljem nõme ?

    • Avatar
      Vasta Elx 28. detsember 2018 at 22:23

      Niiiiii mina ??

  • Avatar
    Vasta AP 28. detsember 2018 at 21:40

    NB! Ühe oksa süttimisest võib maha põleda terve mets!

  • Avatar
    Vasta Sirly 28. detsember 2018 at 21:37

    Nii tore, et kõik jälle korras. Tublid olete!!

    No see kommentaator Raul, vauuu, ma tahaks seda Imenaist, kes tema standarditele vastab, lausa nãha. Pigem ei, sest see tüüp tundub naistevihkaja :/

    Martakene on niiiiii nunnu… ma ei väsi kordamast, kui armsad nad kõik on 🙂