Uncategorized

materiaalne mutt

17. aprill 2019

Ma muidu olen ju esimene vend, kes räägib, et tal on asjadest maksimaalselt suva, eksole. Aga praegu on nii, et ma saan kuue päeva pärast oma tutika auto kätte ja ma lihtsalt ei suuda oodata. No nagu mingi väike laps, lihtsalt niiii väga tahan juba. Ma olen valmis isegi välja mõtlema, et kuhu ma nüüd igale poole sõidan oma uhke ratsuga, aga noh, tõenäoliselt lasteaeda ja maximasse. Aga mis siis, vähemalt saan uue autoga minna, ehheee.

Ma räägin nüüd veits rohkem lahti, kuidas see kõik käis ka. Nimelt me tahtsime kohe peale lubade saamist auto liisida, aga ei antud. Mina olin dekreedis ja Kardo üldse sissetulekuteta vallavaene. Siis kui minu dekreet läbi sai ja Kardol hakkas isapalk tiksuma, proovisime uuesti. Ikka ei antud – minu palk polnud püsivalt 6 kuud laekunud. Nojah, dekreedis olles ju ei laekunud ja nüüd hakkas ta niiöelda nullist pihta.

Läksin juba max närvi, sest mulle tundub, et kõik inimesed võtavad asju liisingutesse ja järtsudesse ja laene ja – meil pole isegi ühtegi järelmaksu, aga ei anta liisingut ka. Solvusin nii ära ja mõtlesin, et kõik. Vahet pole. Ma siis ei liisi seda autot ja hakkan nagu loom lihtsalt paberraha koguma. Andsin 50€ Lea kätte ja ütlesin, et tee mulle autoümbrik ? Kinnitasin endale, et mul pole ju VAJA uut autot. Et mu auto on täiesti töökorras ja ustav kaaslane. Et ma ei vaja uut ägedat autot, et lahe vend olla. Tuleb panustada hoopis kodule!

Meil muuseas praegu ehitustöö käib. Ei julge ära sõnuda, aga jumala normaalsed töömehed tunduvad. Käivad iga päev ja usinalt toimetavad ämma majakese ümber. Soojustasid ära, nüüd krohvivad ja kui see valma, siis ehitatakse sinna ka suur ja mõnus terrass. Siis on selle majaga ühel pool vähemalt ja see on rohkem valmis kui suur maja ?

Olen siin vahepeal protsessipilte teinud, see oli siis, kui maja penoga üle löödi, nüüd on mingi krohvikiht ka peal.

Nad pidid veel meie vundamendi ka ära soojustama ja plaan oli et edasi vaatame suve lõpus, kui jälle paar euri korjatud on, sest kallis lõbu on see ehitusvärk. Nüüd aga iga jumala kord kui räägin ehitusmeestega, siis tuleb uus jutt. Noh näiteks, et kui me su vundamendi soojustame, siis me võtame ju kiviparketi osaliselt üles, et mis sellega saab? Et kas võtame siis juba KÕIK üles ja paneme ehk killustiku peale? Et siis suve lõpus lihtsam seda uut kiviparketti panna peale ja pool tööd siis juba tehtud ja puha. Noh, minu poolest võiks seda teha küll, aga silme ees jooksevad ainult eurimärgid, muud pole öelda miskit. Ja kuna ta pole mulle juba nädal aega suutnud hinnapakkumist teha, siis nüüd ma elangi teadmatuses, et kas see nali maksab kokku 20€ või 40 miljonit euri. Midagi sinna vahepeale, ma kujutan ette.

Ühesõnaga ma olin juba valmis, et okei, matan oma uue auto soovi sügavale enda sisse ja tegelen majaga, kui äkki halastas meile LHV ja peale miljoni küsimuse küsimist oli ta valmis meile 30% sissemaksega autoliisigu andma. Ehk siis mul oleks olnud vaja neile maksta 10 000€. Muidugi mul sellist summat tagataskus ei vedelenud, seega müüsin ma maha kõik oma vankrid, neerud ja muud kraami, et näha, kas ma üldse suudaks sellise summa kokku kraapida. Etteruttavalt – ei suutnud ? St oleksin ehk kuidagi saanud, aga siis ma oleks pidanud oma remondifondi kallale minema ja see tundus ka veits tobe.

Siis küsis sõbranna, et miks ma Mobirest autot ei võta. 0% sissemaks ja täisteenus rent. Ehk siis fix summa ja saad sellise auto, nagu tahad. Selle summa sees on kõik kindlustused ja kaskod ja rehvid ja hooldused ja see on umbes nagu liising. Selle vahega, et liisingupakkumise sain ma nii, et kuumakseks oli 440€. Mobires jäi mul kuumakseks 459€ aga ma ei pea midagi sisse maksma ja saan lihtsalt KOHE selle auto, mida ma tahan. Võite nüüd arvata, kas ma tegin eile lepingu või jaa ? Ma oleksin isegi veel odavama kuumaksu saanud, kui ma oleks teinud sissemakse, aga ma leidsin, et mitu tonni korraga välja anda on rohkem tunda, kui paar kümpsi kuus rohkem maksta. Keda see Mobire värk huvitab, siis SIIT saate lugeda.

Ja ma lihtsalt… olen niiii õnnelik. Olen jah vastik pealiskaudne materiaalne mutt, pole midagi teha, aga tuttuus auto otse salongist (või no Paldiskist) teeb mind miskipärast ebanormaalselt õnnelikuks ? Ja kuna sissemakset polnud, siis saame mingile maale selle remondiga ka minna ja eks näis, mis elu edasi toob. Nii kaua ma olen lihtsalt max õnnelik, woohhhoooo. Valituks sai siis Peugeot 5008, võtsin musta värvi (sai ise valida), et gansta olla.

Ootan nüüd õnnesoove, sest ma keksin nagu väike eit siin edasi tagasi.

Ps! Kas keegi on seda kodutunde reklaami näinud, kus mingi Siim kasvatab üksi kolme last. Pliis kontakti, ma tahaks neile midagi kinkida ?

Loe ka neid postitusi!

80 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta UFO 20. aprill 2019 at 23:41

    Hmm tundub mu meelest suht müstiline otsus. Excelit sa vist käima pole pannud, aga mul tekkis täitsa idee…..
    Peaks ka hakkama autot välja rentima….

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2019 at 08:13

      Anna takka, mis sind takistab 🙂

  • Avatar
    Vasta Peeter 19. aprill 2019 at 10:12

    Jeerum küll, seda Peugeotti on viie aasta pärast võimatu müüa, jääbki kätte või annad võileivahinna eest ära. Keegi pole minu arvamust küsinud, aga selline rahapõletamine on vähe imelik 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. aprill 2019 at 10:45

      Mina ei müügi seda ju 🙂

      • Avatar
        Vasta Ege 20. aprill 2019 at 05:27

        Meie, muide, ostsime just suvel 5 aastat vana peugeoti. Sest. 7 kohta, suht öko ja varuosad normaalse hinnaga. Ilmselt need kellel pole sadat last ei saa selle auto eelistest kunagi aru (näiteks, et teises reas on 3 täis istekohta mitte 2,75 jne).

        Saad lahti küll kui tahad 😉

  • Avatar
    Vasta hmm 19. aprill 2019 at 08:31

    Liisitud auto saab lõpuks sinu omaks.

    Renditud auto eest maksad sama palju, aga see auto ei ole sinu oma ega saa sinu omaks.

    5 aasta pärast oled maksnud sama palju kui auto uuena väärt oli. Eent siis läheb auto tagasi rentijale, kes selle ütleme 10k eest maha müüb. See 10k on raha, mis sina oled rohkem välja käinud liisimise või ostmisega võrreldes.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. aprill 2019 at 09:35

      Ma saan sellest aru, täitsa ok olen sellega 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 18. aprill 2019 at 22:23

    Kui ma ôigesti aru saaan siis sa tahaksid enda auto kinkida Siimule. Vaatasin selllepeale KOHE kodutunde saate järgi. Ja ma pean ütlema, et kui nii on, et Siim selle auto endale saab, siis selle aasta heategu on juba tehtud. Tahaks omalt poolt aidata kôigega kui vaid saaks. Endal ka mured, kuid Siimu nàhes, tilkus süda verd.. 3 last.. tubli isa. Ära yldse lase end kôigutada idiootsete kommide pàrast, ostad mis auto tahad, igayx teeb seda mis tahab.
    Kôik ei kingiks end vana autot àra, kui, siis üksikud. Tubli! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 22:51

      Ei, ma ei taha oma autot talle kinkida, nii kõva vend ma veel kahjuks ei ole.

  • Avatar
    Vasta meow 18. aprill 2019 at 21:07

    Minu silmale ilus auto ja must värv on klassika, see määrdumise teema on niiiii pseudo, meil mehega oli vahepeal mõlemil must auto ja varem ka peres olnud meil must auto ja no… megasuva, mu praegune valge ei näe tolmusena samuti kena välja, niiet… ainus värv, mida ma ei eelistaks, on hõbedane, aga kui see oleks hinna-kvaliteedi suhtes parim variant, siis kamoon, värv ei saa ju määravaks. See rendisumma tundub vähe suur, aga kui inimene saab seda lubada ja ei pea selle juures nälgima, siis jeerum maria, milles probleem?! Nael kummi ja eduuuu!

    • Avatar
      Vasta K. 18. aprill 2019 at 23:39

      Luna meil need jäämäed siin sulavad, siis valge auto on selles osas parem, et ta peegeldab rohkem Päikest kosmosesse tagasi.
      Soovitatakse ju ka majade katused valgeks teha sel samal põhjusel.

  • Avatar
    Vasta Ei ole peugeot fänn 18. aprill 2019 at 19:32

    Mis teil viga on, et kellegi võõra inimese rahakott teid nii väga kõnetab? Vastik lugeda, kui õelad inimesed eestlased salamisi on. Kujutage ette, kui teie autovalikut teie sõbrad ja tuttavad salamisi kritiseerivad. Seejuures täiesti mõttetute, subjektiivsete asjade üle nagu värv või välimus. Tehnilistelt näitajatelt (mootor) ja hinna-kvaliteedi suhte osas on tegu hea autoga. Mis rentimist puudutab, siis jällegi – see pole teie asi. Kas te tahaks, et teie tutvusringkond salamisi kritiseeriks seda, kuhu te raha panete? Igal inimesel on kategooriliselt erinev arusaam sellest, kuidas raha peaks pulutama – punkt. Kahtlen, et teie sõbrad/ tuttavad kõiki teie materiaalseid otsuseid pühaks peavad. Nii et mõelge selle peale. See sapp, mis te siin pritsite, tuleb teile ringiga tõenäoliselt tagasi (eeldusel, et ümbritsete end samasuguste mürgiste inimestega, nagu te ise olete). Karma is a bitch.

  • Avatar
    Vasta Peep 18. aprill 2019 at 15:22

    Eks see on iga ühe oma asi kui oluline see transpordi vahend talle on ja milline see välja näeb.
    Tean ka üht paarikest, kes rendivad alati mersu kõige uuemat mudelit. Maksavad ainuüksi auto rendi eest üle 700 EUR-i kuus. Nad on ise öelnud, et auto on neile väga oluline, sest näitab nende staatust. Ma ise ei tunne ennast kehvasti sellepärast, et sõidan vanema autoga ja et võõrad tänaval mind vaeseks peavad 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 16:41

      Aga ei peagi ennast ju kehvasti tundma, või ma ei tea, enamik eestlasi sõidab u 10a vana autoga, vaevalt et nad teineteist kõik vaeseks peavad 😀

  • Avatar
    Vasta Offf 18. aprill 2019 at 13:22

    Üks võimalus 500 EUR eest autot pidada… ostad 300-500 EUR hinnaklassis rondi, millel ülevaatust veel aastajagu olemas.
    Muidugi, tasub asjatundjaga nõu pidadad, mis margi ja mudeli ronti soetada, sest kõik autod pole vennad 🙂
    Kindlasti ka tehn. seisukord üle vaadata. Sõidad… jätab teele… Kuusakoskisse. 500 eest uus ront. Enamasti sõidad aasta lõpuni välja. Ülevaatus… juhtub IME ja saad ülevaatuselt läbi. Sõidad edasi. EI saa läbi… Kuusakoskisse ja uus 500ne ront.
    Mul on mitu tuttavat niimoodi ronti pidades rõõmsasti sõtnud autopidamise kuluga (soetus ja hooldusmaksumus) keskmiselt 700 EUR … aastas (mitte kuus, aastas)

  • Avatar
    Vasta Mari 18. aprill 2019 at 12:54

    Hr Siim Aosaar on Siimu FB kasutaja

  • Avatar
    Vasta Kristine 18. aprill 2019 at 09:18

    Ma sain täpselt 2 kuud tagasi oma Škoda Karoqi esindusest kätte ja tõesti suht obsessed temaga. Sain kõik, mis tahtsin lisavarustusena külge ka ja isegi värvi sain täpselt sellise, mida tahtsin kuigi tegu ei olnud nn endale kokku pandud autoga.
    Nii, et tean, mida tunned ja palju õnne! Naudi seda uue auto lõhna ka.

  • Avatar
    Vasta Pisi 18. aprill 2019 at 08:01

    Loen neid kommentaare ja imestan. Mõne kohta ikka käib see, et mida rohkem, seda uhkem. Lisaks ei saa ma aru sellest, et kas ollakse lollid või tehakse ennast lolliks. Kui sul on ostetud kodu laenuga või liisitud auto, siis see saab sinu omaks alles siis, kui oled pangale võla tasunud. Seni on kõik pangale kuuluv.
    Meie peres on olnud opel, audi, honda, ford, skoda ja toyota. Ütleme nii, et kui oled olnud toyota kasutaja, siis sa enam muud autot ei taha. Ei ole see peugeot minu maitse aga miks toodetakse nii palju erinevaid autosid? Ikka selle pärast, et igal inimesel on erinev maitse ja kõik ei saagi kõigile meeldida. Lisaks tundub, et siin enamus kommenteerijaid on lapsetud, 1-2 lapsega või lapsed juba nii suured, et ei ole vaja panna rohkem, kui kaks turvatooli autosse. Ise tean seda tunnet, kui oli vaja panna 2 turvatooli ja kolmas laps siis istus kahe tooli keskel. Väga vähe on turul neid autosid, kuhu mahub veel kahe tooli vahele kuidagi istuma aga kolme tooli sa kuidagi ei pane kõrvuti.
    Ise leian, et kuna tahad uut autot, siis tasub rentida. Selle suur pluss on see, et kui see auto sulle ei meeldi, siis rendid uue. Liisingu puhul see aga nii lihtne pole. On ju jääk. Vaja vaadata, et vanat autot uue vastu vahetades, ei jääks vana auto liisingut alles.
    Meie peres on hetkel väike auto, kuna seda kasutatakse enamjaolt tööl käimiseks ja kõigi kolme lapsega on vähe sõite. Oleme isegi mõelnud, et kui minek 300+ km kaugusele, siis peaks rentima suurema auto. Mahub rohkem asju kaasa võtta, kui ikka 5 inimest kuskile lähevad. Lastega reisides on ikka riideid vaja, kui ei ole pesumasina kasutamise võimalust.
    Minule tundub see rendi summa suur aga kui liising tuleks sama hinnaga, siis igal juhul rent. Selle summa, mis sa liisingu sissemaksele kasutad, sellele parem investeering on maja korda saamine, kuna maja on see, kus sa elad aga autoga sa lihtsalt sõidad.
    Mul mitmed tuttavad sellised, et liisisid uhke auto aga söögi jaoks raha alati ei jätku, kui arved makstud. See on minu arust väga vale, et lapsed kannatavad nälga, kuna emmel/issil peab uhke auto tagumiku all olema, millega siis tööl käia. Enne maksud, söök ja tarbeasjad ja alles siis uhkem auto.
    Sulle aga soovin õnne. Mäletan, kui sain load ja käisin enda esimest autot ostmas. Kahjuks auto asus 500km kaugusel ja oli ikka suur hirm sõita esimest korda maanteel, kus kiirus 110-120km/h. Kui mõelda, et autokoolis oli suurimaks kiiruseks 60 km/h.

    • Avatar
      Vasta Kassiomanik 18. aprill 2019 at 10:54

      No mul on laenuga osetud kodu, aga kinnistusraamatu järgi olen omanik mina, mitte pank. Ja nii on enamusel.
      Seega, tee endale enne mõisted selgeks, kui prääksuma kukud.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 11:41

        klge mis siin ikka kakelda, rahunegem, ilus päev ja puha 😀 igaüks elab ja ostab ja rendib mida tahab ja asi ants 😀

      • Avatar
        Vasta lugeja 18. aprill 2019 at 13:38

        Oled-oled omanik… aga hüpoteek on ilmselt ikka panga kasuks ehk pank võib Su kodu rahumeeli maha müüa, kui võlgu jääd ja pole midagi prääksuda. Autoliisingu puhul on enivei kindlalt kuni lepingujäägi tasumiseni auto omanik liisingfirma, nii et üks rent kõik. Ei peagi alati kõike omama. Kortereid ju ka renditakse, kah mahavisatud raha? 🙂

      • Avatar
        Vasta Merlin 18. aprill 2019 at 15:48

        Küsimus on hüpoteegis-hmm kes nüüd mida omale selgeks peab tegema? Kui jääd makseraskustesse saad väga ruttu aru kui väga SINU kodu ikka pigem panga oma on:) Kinnisturaamatus on alati kirjas ju inimene mitte pank-kui oleks viimane siis vist 50% Eestimaast vb ka rohkem oleks pankade jagu:)

  • Avatar
    Vasta mammu 17. aprill 2019 at 22:11

    Tsiisas, kui palju vingu teise inimese raha kulutamise pärast 😀
    Jumala ilus auto ju ja kui kõik asjad selle summa sees, siis kuidas ta kallim saab olla, kui liisimine :S nkn auto väärtus langeb 😀
    Ühesõnaga õnnitlused uue auto puhul! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kassiomanik 17. aprill 2019 at 20:58

    Minu arust kole auto, aga õnne ikka!
    Uue asja saamine on ikka tore. Minul pole kunagi uut autot olnud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. aprill 2019 at 21:05

      Ma ei mäleta, kus ma täpselt küsisin, et kas sinu arust on kole või ilus, aga aitäh 😀

      • Avatar
        Vasta Tups 17. aprill 2019 at 23:24

        Uus Peugeot on superilus! Ainult üllatun, et kollast värvi ei valinud 😀 (jah, tean küll, et kollast pole põhivärvides, aga allmighty Mallukas ikka saaks ju :D)

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 18. aprill 2019 at 09:36

          issand ma ei tulnd selle peale et allmighty malluka kaarti mängida :D:D

  • Avatar
    Vasta Geidi 17. aprill 2019 at 19:18

    Ma saan täna oma 10 aastat vana Hiluxi värvimisest tagasi. Ma vist sõidan terve öö ja siis vaatan aknast kh veel seda ilu 😀
    Aga mõnusaid kilomeetreid kui auto kätte saad!

  • Avatar
    Vasta Jokk 17. aprill 2019 at 19:08

    Ostsime ka esimese auto uue ja musta. Subaru outback oli. Oi kui vale otsus. Üks suur raharöövel ikka. Ja must auto on äge peale pesulas käimist 2 päeva umbes 😀 Pluss igasugu kriimud ja mõlgid paistavad nii hästi välja. Aga palju õnne ja olgu teil hea klapp 🙂

    • Avatar
      Vasta jj 18. aprill 2019 at 09:00

      No samas ega enamus värvidel paistab ju kohe mustus kenasti välja 😀 praegusel ajal hea, kui tuled hommikul pesulast ja õhtulgi veel auto puhas on, kuna nii tolmune igal pool 😀

  • Avatar
    Vasta R. 17. aprill 2019 at 18:58

    Palju-palju õnne 🙂 ma tunnen isegi läbi ekraani seda rõõmu ja see teeb mul ka tuju heaks 🙂 kui võimalust on, siis võib end ikka hellitada ka ja lubada midagi uhkemat, kui lihtsalt neli ratast, mis viivad punktist A punkti B. Sujuvat veeremist!
    Mina olen ka max õnnelik ja rahul. Lugesin jaanuaris sinu vana postitust 6-nädalasest Tenerife reisist ja kohe tundsin, et tahan ja vajan ka! Bronnisin meile lapsega ka reisi, küll kaheks nädalaks ja praegu peesitamegi lõunamaa päikese all 🙂 kümme päeva on veel ees! Ma muidu reisin igal aastal kuhugi, aga selleks reisiks sain ma inspiratsiooni sinult 🙂 käisin täna katamaraaniga sõitmas, shoppasin meeneid perele ja sõpradele ja nüüd istun tänavakohvikus ja limpsin kohalikku õlut 🙂 krt, mul on ikka hea elu 😀

  • Avatar
    Vasta K. 17. aprill 2019 at 17:27

    Kõlab nagu SMS laen. Maksad auto liisingu 150 prossa kinni ja peale 5 aastat oled ikka autota. Kui enda auto eest maksaksid, saaksid ju vähemalt auto peale 5 a kasutust maha müüa, kui enam ei sobi. Kas tõesti pole mõistlikum, kasvõi kelleltki sissemaksu summa laenata? Ega seda rendilepingut ilmselt päevapealt üles ka öelda ei saa? Pikaajaline leping sõlmiti?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. aprill 2019 at 19:56

      Mul on sissemaksuraha olemas, aga eelistan siiski seda varianti, sest selle sissemaksu raha eest ma teen parem sellel suvel nii palju remonti ära kui võimalik. 🙂 Kuna mul Peugeoti maaletoojaga kontakt jne, siis oleme rääkinud paarist võimalusest, kuidas selle auto hiljem endale ka saan, kui tahan. Ei ole vaja muretseda minu üle 😀

    • Avatar
      Vasta kai 17. aprill 2019 at 20:07

      Miks see ei kõla nagu usutav jutt? Sissemaksu raha oli olemas aga selle asemel eelistasid rentida??? Sa ju maksad- ja mitte vähe- ning lõpuks pole sul mitte midagi. Liisingu korral saab auto sinu omaks, rentides mitte. Sa vist ei mõelnud seda plaani väga hästi läbi. Ja kui eelistadki rentimist, siis võiks ju võtta mõne uhkema ja kvaliteetsema auto ja seda kasvõi iga paari kuu tagant vahetada, meeldimise korral pikemalt rentida. See summa, mis sa pesukoti rendi eest igas kuus välja käid on suht ulme. Või on see hind, mida peab lugejatele näitama, reaalselt saad koostöö raames 50% alla?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 17. aprill 2019 at 20:11

        Tead, sina usu mida sina soovid, mul laias laastus suva 😀 Või mis see minu rahakotisisu ja auto rendihind sind nii hirmsasti painab? Ma saan täitsa aru, et paljude meelest mõttetu raharaiskamine, aga see on ju minu raha, raiskan kuidas soovin, eks :)? Minu poolt teema lõpetatuks lugeda, ma ei viitsi vaielda võõrastega teemal kuidas oma raha kulutada tahan.

      • Avatar
        Vasta Vaike 17. aprill 2019 at 20:18

        Auto ei ole kinnisvara, mille väärtus ajaga üldiselt tõuseb, et seda peaks nii meeletult endale tahtma. Nagunii liisiks uue, kui ühe liising läbi saab.

      • Avatar
        Vasta K 17. aprill 2019 at 20:37

        Juhiks tähelepanu siiski sellele, et väide, justkui liisinguga saab kohe auto omanikuks, on väär. Liisingu puhul saab auto omanikuks liisinguandja (enamlevinud juhtudel siis pank), kes annab auto liisinguvõtjale (tasu ehk liisingumaksete eest) kasutusse ehk sisuliselt samamoodi rendile (registreerimistunnistusel siis vastutav kasutaja). Mh on liisingulepingu liikideks kasutusrent ja kapitalirent, mis samuti viitavad sellele, et tegemist on siiski rendiga ning auto reaalsest kasutajast omanikku ei saa.

        • Avatar
          Vasta kaisa 18. aprill 2019 at 10:02

          kapitalirendi puhul lõpuks ju ikka saad omanikuks, kui liisingumaksed kõik ära teed 🙂

          • Avatar
            Ksenia 22. aprill 2019 at 10:11

            Kaisa,
            kapitalirendiga on kuumakse ka kordades kõrgem kui kasutusrendiga!

  • Avatar
    Vasta G 17. aprill 2019 at 15:46

    Uhh kujutan ette millise ärevusega sa nüüd ootad, et saaks juba auto kätte 🙂 Meie, aga jääme arvustust ootama, kuidas on selle autoga kolme lapsega perel 🙂

  • Avatar
    Vasta Helika 17. aprill 2019 at 15:44

    Noo, imeilus auto! Suured õnnesoovid!
    ??? Unistan isegi, et saaks kunagi käed roolil uue auto lõhna tunda.

  • Avatar
    Vasta Rosa 17. aprill 2019 at 15:43

    Pesukott on muidugi, kuidas viisakalt öelda… kehv valik. Kas sa hinnanguid ja arvestusi või tehnilisi andmeid ka enne lugesid või võtsid lihtsalt selle mis anti?
    Kuna sa seda autot ei osta, vaid rendid, siis muidugi pole väga vahet. Samas rendihind on ikka meeletu mis sulle keevitati. Materiaalsed mutid ei peaks laskma endal nahka üle kõrvade tõmmata.

    • Avatar
      Vasta Tups 17. aprill 2019 at 23:30

      See nii vahva, kui autospetsid platsis. Selle mudeli väikevend 3008 oli Euroopa auto 2017.a.

    • Avatar
      Vasta sm 18. aprill 2019 at 09:15

      Miks “pesukott” halb valik on? Ma sõitsin enda omaga 5 aastat tagasi esindusest välja ja mitte ühtegi probleemi pole olnud. Samuti pole ka kuulnud, et need autod kuidagi vähem vastupidavad oleksid. Eks eestlasele meeldib ikka neid “pesukotte” ja “sidruneid” tümitada, aga oma kogemus ja tutvusringkond näitab, et pole neil miskit häda.

      • Avatar
        Vasta Offf 18. aprill 2019 at 13:17

        Räägi mõne aasta pärast… siis vaatame.

    • Avatar
      Vasta Emmy 18. aprill 2019 at 09:22

      Õnne uue auto saamise puhul?
      Mind hoopis huvitab, millisest poest sa soetasid rööprähkleja pusa? ??

  • Avatar
    Vasta NataSha 17. aprill 2019 at 15:22

    Ära sellega siis kohe kuskile otsa tagurda! 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 17. aprill 2019 at 15:11

    Siimule kingid oma vana auto? ?

  • Avatar
    Vasta Edu 17. aprill 2019 at 11:22

    Meil töömeeste ekipaazi auto 5008, no edu, maitseasi 🙂 Pole tegu ega nägu. Ma usun, et sulle esimeseks uueks autoks sobib küll, nagunii varsti kõks siin ja kõks seal, kunagi maha müües need autod nagunii olematu hinnaga 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. aprill 2019 at 12:23

      Nagu ütled, maitseasi 🙂

    • Avatar
      Vasta Tups 17. aprill 2019 at 23:37

      Hästi elame, kui 30 000 eurone auto “esimeseks autoks kena küll” 😀 Kui sellel autol pole tegu ega nägu, siis millisel autol on… 60 000 mersul nt või? Ma ei saa ikka rahus olla. Väiksem vend 3008 on nii ülemõistuse ilus, et ei mahu pähe, kuidas saab ütelda, et pole tegu ega nägu. Üks kõige stiilsem auto üldse praegu. Ausalt öeldes ei tulegi pähe, mis oleks ligilähedaselt nii originaalse ja julge disainig.

  • Avatar
    Vasta Pille 17. aprill 2019 at 11:06

    Ma ei kujuta ette kui palju sa raha vihkad aga ligi 500€ kuus maksab ainult hull auto eest, mis isegi tema oma pole liisingu lõpus. Täiesti ebareaalne summa. Intress on vist miljon?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. aprill 2019 at 12:23

      Mulle polegi oluline, et ta lõpuks mulle jääks 🙂

      • Avatar
        Vasta Älis 17. aprill 2019 at 12:53

        Palju õnne uue auto soetamise puhul! 🙂

    • Avatar
      Vasta Lugeja 17. aprill 2019 at 12:32

      Loeb nüüd uuesti: 0-sissemakse ja “summa sees on kõik kindlustused ja kaskod ja rehvid ja hooldused”.

      • Avatar
        Vasta Ksenia 17. aprill 2019 at 14:47

        Täitsa nõus “LUGEJAGA”.
        ca 28 000€ väärtuses uus auto 0 sissemaksega kätte ja kuumakses sees kõik kindlustused, rehvid, tehnohooldused ja rehvivahetused, ladustamised (nagu kodulehel kirjas), siis mulle tundub üsna mõistlik pakkumine.
        Uus auto on ikka uus auto.

        • Avatar
          Vasta Marileen 17. aprill 2019 at 19:09

          Ikkagi kuidas on see hea mõte maksta selliseid asju kui auto pole ega saa sinu omaks. Autorent on nagu üürikorter, kasutad aga endale ei saa. Hoolduses jne ei ole nii suur summa, et rentida tasuks. Endal uus auto liisingus ja aastas hetkel kaks hooldust olnud ca 280€, kindlustus aasta 80€, kasko paar sotti. Arvestades valitud auto hinda (mobire lehelt mudel vaadatud) paneb firma hea kopika vahelt tasku+saab endale auto, mis siis hiljem maha müüa või uuesti rentida.

          • Mallukas
            Mallukas 17. aprill 2019 at 19:40

            Aga mis see sind puudutab, kuidas ma oma raha raiskan või mitte? Ei ole vb jah mingi kõige odavam variant, aga mul ausalt suva, viie aasta pärast nagunii tahaks juba uut ja kui tahan, küll siis ostan v liisin.

          • Avatar
            Pupsik 18. aprill 2019 at 07:10

            Hmm ? huvitav millise täiesti uue auto kasko maksab täna paar sotti aastas? Mul 4 aastat tagasi maksis kasutatud auto kasko 480/aastas! Ei kujuta ette mis täna!? Õnneks saan endale uut autot lubada ja võõra rahakotis pole huvi tuhnida!

          • Avatar
            jj 18. aprill 2019 at 09:23

            Autot rentida tegelikult ei ole ju halb mõte. Kui aeg saab täis, siis ise otsustad, kas soovid uuemat, teistsugust autot või soovid ikkagi seda, millega juba aastaid sõitnud. Sest eks see auto müümine ole ju ka tüütu tegevus. Eriti kui mingit riisiraketti müüd. 🙂 Lisaks ei saa kunagi seda summat tagasi, millega ise ostsid. Ainult paned sinna alla raha ja siis müüd ikka odavamalt. Jah, okei.. mõndade autode väärtus tõesti kasvab ajaga.
            Ühesõnaga kui mõelda pikas perspektiivis, siis võib tulla isegi rent odavam või samaväärne uue auto ostmise/liisimisega. 🙂 Ja eks päeva lõpuks inimesed ikkagi teevad otsuse vastavalt oma võimalustele.

          • Avatar
            Aveli 18. aprill 2019 at 09:27

            Marleen, vaatasin ka autot Mobire kodulehelt , mille Mallukas võttis.
            Viking Motorsis maksab see Peugeot 5008 Crossway alates 30 000+ ilmselgelt tuleb sinna ka mingi lisavarustus juurde + registreerimine jne.
            Kiire kalkulatsioon – kui lüüa SEB liisingusse, auto hind 30 000€, 0 sissemaksega , 25% jääk , tuleb kuumakse 422, 38 – ja see on ainult liisingu kuumakse + siia lisanduks siis kasko, liiklus, tehnohooldused 1x aastas jne, siis see hind ei tuleks 450€ nagu Mallukal sai vaid 550- 600€.
            küsimus selles, kas pangad täna üldse 0 sissemaksega nii kallist autot kellelegi annavad?
            Ei maksa targutada kui pole kõik kulud kokku löönud.
            Palju õnne Mallukas uue auto puhul!

    • Avatar
      Vasta Kristi 17. aprill 2019 at 12:37

      Selleks ei pea raha vihkama vaid mugavust armastama.

  • Avatar
    Vasta Merli 17. aprill 2019 at 11:04

    Jaas. Tean seda tunnet. Ostsin omale 1300€ objektiivi nii. Nüüd on see juba varsti 2a seisnud ja keegi ära ka ei osta. ? masendav noh! Aga vaja oli.. ?

  • Avatar
    Vasta Edrin 17. aprill 2019 at 10:45

    Me saime enda 5008 septembris kätte ja max rahul☺️

  • Avatar
    Vasta Kriss 17. aprill 2019 at 10:42

    Aiii Mallukas, vale värvi auto ja varsti näed seda ?. Mul eelmine oli musta värvi ja KOHUTAV, iga mustus näha. Hetkel hall ja talvel äkki 1x pesin ?. Õietolm (mändidelt eriti julm) jne. Aga vahva auto ja edu sõitudel. Lastega kunagi lõuna osariikidesse asja, siis Antsla kandis liikluslinn vahva, Cantervilla mängumaa, suur muna, rõuge ööbikuorg oma pesapuu torniga jne.

    • Avatar
      Vasta Maru 17. aprill 2019 at 18:13

      Musta auto rõõmud jaaaaa….. iga portipritsmeke paistab välja, iga õietolm… suht närvi ajab, aga must on ikka maailma ilusaim värv ka 😀
      (jap, mul on must auto 😀 , salongis vaatasin sinist, värvikaardilt halli, hõbedast, no ei kõnetanud…. tellitud sai must 😀 max ilusam ikka kui mingi jube pruun ) 😀

      Mallukas, palju õnne uue auto ja igakuise 459 + bens kulutuse eest 😀
      Eile instas küsisid, et arvaku me mis auto saad mõtlesin, et kirjutan pesukott 5008, aga ikka kirjutasin Kia 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 17. aprill 2019 at 19:55

        Ega ilmaasjata kolm last saadud-täpselt autorendi raha koos ?

  • Avatar
    Vasta Mirjam 17. aprill 2019 at 10:37

    Hih sa oled nagu mina. Aga ma ootan oma fööni. 😀 Nimelt olen ma juuksur ja kurja ma tahan uut fööni, mis maksab pisut üle 400 euri ? Aga ma tahan seda ? Ja no ta on igati parem, kui see, mis praegu on. ? Ootan ka seda nagu väike laps ja tean, et pean mõned päevad veel ootama, siis saan oma nunnu kätte ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. aprill 2019 at 10:41

      Mis föön tuleb?

      • Avatar
        Vasta Mirjam 17. aprill 2019 at 12:48

        Dysoni föön ? See niiiii mega vaikne ja kerge.

  • Avatar
    Vasta Marileen 17. aprill 2019 at 10:33

    Aga sa ju rendid autot, mitte ei saa sinu omaks nagu liisingus saaks? Pm 500 kuus ikka päris julm summa auto peale maksta, mis ei ole sinu omagi ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. aprill 2019 at 10:42

      Samamoodi saab pärast ära osta või uuema vastu vahetada. Nagunii endale ei taha laias laastus, 5a pärast uuemat “vaja” 😀

      • Avatar
        Vasta Marileen 17. aprill 2019 at 12:48

        Jah, aga rumal oled ikka, kui maksad 5a eest kokku 27540 eurot auto eest renti ja siis jäed tühjade kätega. Kui auto oleks liisingus saaksid auto maha müüa (kui tahad 5a pärast uut) ja saaksid selle võrra uue auto odavamalt (seda enam, et blogid hakkad vaikselt ajalukku vajuma). Võta ühendust mõne asjatundjaga kes aitaks sul selgusele jõuda. Hetke samm tundub ääretult loll.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 17. aprill 2019 at 12:54

          Ma arvan, et sa ei pea mu rahakoti üle muretsema 🙂

        • Avatar
          Vasta triin 17. aprill 2019 at 14:07

          kahjuks pean nõustuma 🙁

        • Avatar
          Vasta Mirjam 17. aprill 2019 at 14:13

          Tsiis, miks on vaja kedagi rumalaks nimetada?? Mallukas ise teab, mis oma rahadega teeb ja kuhu paneb. Mis see kellegi asi, on kuhu keegi raha raiskab? Kui tema tahab autot rentida selliselt, siis on see tema otsus.

          Üldiselt paljud võtavad liisingusse ja hiljem annavad selle tagasi ja võtavad uuema asemele.

  • Avatar
    Vasta peeter 17. aprill 2019 at 10:31

    Kena auto, alguses mulle ei meeldinud. Meeldis 3008 rohkem, kuid nüüd olen vaadanud, et see 5008 ka ikka ilus. Kuigi ma oleks hõbedase värvi valinud

  • Avatar
    Vasta Ann 17. aprill 2019 at 10:29

    Mul jäi ka silma laps koos vanemaga tahtsin abi pakkuda aga kahjuks kodutute ei avalda andmeid aga soovitati nende omavalitsuse poole pöörduda ja sealt sain info

  • Avatar
    Vasta Raili 17. aprill 2019 at 10:27

    no ma olen selle kõik värskelt läbinud (sama autoga 2 kuud sõitnud) ja ei suuda seni naeratust näolt pühkida. Hea on!!! Ja poleks ennast ka asjade inimeseks pidanud, aga olen – selle autoga olen. Nii et palju õnne ja kohe südamest!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. aprill 2019 at 10:42

      Niiiii ägeeeeee, ma ei suuda ära oodata 😀