SPORDIJUTUD TESTIN JA ARVUSTAN

elu fitbitiga, fitlife?

3. august 2019

Paar nädalat tagasi tuli mul hull tuhin, et ma tahan ka teada, mitu sammu ma päevas teen. Ma olin veendunud, et ma olen oma eelmise aktiivsusmonitori ammu ära andnud ja seetõttu ostsin endale uue. Okei, mitte uue-uue, vaid kellegi kasutatud Fitbit Versa. Sama päev, kui ma sain smsi, et pakk kellaga on kohal, leidsin ma enda eelmise kella üles, haha. Õnneks pahasti pole midagi, sest mulle meeldib Fitbit PALJU rohkem ja sõbranna just tahtis ka enda sammudel pilku peal hoida, seega on kõik siinpool sood hästi.

Praegu olen kella kasutanud umbes kaks nädalat ja päris huvitav on ise ka jälgida neid tulemusi, kuigi samas mõni kella antud “info” tundub mulle äärmiselt kahtlane. Näiteks see unede mõõtmine. Et kui kell on käel, siis ta peaks tsekkima su unepikkust ja kvaliteeti ja nii. Enamasti on see üsna täpne, selles suhtes, et ma ju ise ka umbes tean, millal ma ärkan ja magama lähen, aga mõni päev on jumala lappes.

Näiteks eile ma läksin küll umbes 2 magama, aga ma ärkasin kell kaheksa, mitte kell neli ?‍♀️ Ja täna ma ka kell 4 magama ei läinud, vaid mingi 1 vms. Ma ei tea, miks ta mõnikord niimoodi aiateibaid näitab? Ma vahepeal mõtlesin, et äkki see on selle pärast, et ma temaga pesus käisin, aga nüüd googeldasin, et ta peaks veekindel olema, seega ma ei tea, miks ta mulle nii teeb.

Üldpilt on siiski suhteliselt nadi, ma magan tõesti way liiga vähe ja peaksin varem magama minema, sest ma ju tean, et lapsed kauem kui kaheksani nagunii naljalt ei maga. Seega võiks ise see täiskasvanu olla ja normaalsel ajal voodisse minema. Või noh, ma enamasti voodisse lähengi norm ajal, aga siis scrollin seal nagu mingi loll ja ei jää magama. Peaks uuesti selle kasutusele võtma, et telefoni hoian kenasti allkorrusel ja ei tassi seda üldse magamistuppa kaasa. Äratusegi saan ju oma kella pealt panna.

Sammude osas – ma olen ennast väga positiivselt üllatunud. Ma mäletan, et kui ma vanasti kella kandsin, siis oligi mul päevas keskmiselt 5000 sammu ja see tundus võimatu, et niiöelda niisama tavalist elu elades kuidagi selle 10K sammu täis saaks. Imede-ime, aga ometi just see mul päris edukalt õnnestunud siiski on. Midagi väga rohkem ei ole teinud, lihtsalt palju aias möllanud ja koristanud ja lapsi taga ajanud. Kuigi jah, paar päeva on lebopäevad ka olnud, nagu näha ?

Üldiselt ma võin öelda, et kell motiveerib liigutama. Mitte küll mingi metsikult, aga näiteks ta tahab, et ma iga tund 250 sammu teeks ja kui mõni tund puudu jääb, siis ta annab mulle 10 mintsa, et puuduolevad sammud ära teha. Siis kebin küll üles ja teen ära, kui märkan.

Mis veel hea on  – kui keegi helistab, sii annab kell ka märku (mul ju alati telefon hääletu peal). Lisaks saab selle kellaga viipemakset ka teha, aga ma pole veel enda kaarti ära seadistanud. Kohe kui viitsin, siis tegelen sellega. Ma ju põhi kaardi kaotaja vend, hea oleks, kui saaks kellaga maksta. Ma selle m-tasku seadistasin ka enda telefoni ära, aga ma pole proovinud maksta, ilmselt peaksin saama?

Ma avastasin, et kellale saab neid nn taustapilte ka osta (tasuta versioone on ka). Minu see lilleline maksis mingi 1.50€, täitsa nunnu teine, aga ega tal mingit erilist muud pointi ja võlu pole, kui et näeb veits armsam välja. Ma vaatasin, et paari euriga saab enda kella taustaks hoopis koera/kassi osta, et siis temaga nn jalutada ja talle maiustusi anda, mida sa sammude pealt teenid. Aga seda ma veel ei viitsi teha ?‍♀️

Mina olen igatahe selle kellaga väga rahul. Ma olen omanud mingi nelja kella ja see mu vaieldamatu lemmik. Tutikana on see vist pea kaks sotti, aga järelturul müüakse teda tihti sotiga ja sama hinnaga sain ka mina selle oma valdusesse. Seda raha täitsa väärt, mina soovitan soojalt.

Ilmselt saate ise aru, et tegu ei ole reklaampostitusega (või no on, aga ise tahan kiita, tore kell on) maksnud pole selle eest küll keegi. Lihtsalt tore vidin, mis veidikene liigutama motiveerib ja no kuigi mu unistus 55kg kaaluda tundub mägede taga, siis ehk see veits aitab, haha.

Ma olen miskipärast kõik need kaks nädalat IGA HOMMIK ennast kaalunud ja kaal on kõikunud 60,2-62,8 vahel. Nagu jeesus küll, nii tüütu ? Kuigi ma tean, et iga päev kaaluda on jumala lamp ja mõttetu, aga lihtsalt endal on selline fiiling, et oojee, tegin täna täiega samme ja sõin korralikult, et nüüd peaks küll viis kilo maas olema, haha ?

Ja tõesti, ega ma väga toitumisega puusse ei pane. Okei, jaa, ma söön pastasid jne, aga ma ei viitsigi ainult mingit kapsast nosida. Või no… viitsin, sest konkreetselt mu lemmiktoit on igasugused erinevad salatid. Aga ikka eksleb sinna sisse ka hessi tortillaeine ja red bull ja muu jura, mida ma tean, et ei peaks üldse sööma. Samas aeg-ajalt pole ka hullu. Samas eile õhtul oli nii, et ma ei suutnud külmiku juures käimist lõpetada. Lihtsalt sõin paljast saia lõpuks, nagu teretulemast mu ellu fitlife ? Aga ega elame kenasti edasi. Täna kavatsen ma täiega koristada, ehk tuleb 10K ikka täis ära, loodan vähemalt. Kuigi raske on koristada, kui sul on kolm last ja null Kardot. See läks kolmeks päevaks pidu panema, on siga ?‍♀️

ma eile ?

Tore on vähemalt see, et olen nagu ma olen, VÄGA hull seis ikka pole. Võiks hullem olla. Muidugi parem võiks ka olla. Vahepeal mõtlen, et tahaks olla selline mõnus, tihke ja slim, mitte selline pehmeke. Aga siis mõtlen, et ah suva. Ehk läheb paremaks, eks näis.

Kuidas teil muidu see fitlife edeneb? ?

Loe ka neid postitusi!

37 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta T. 9. august 2019 at 11:14

    Mul endal ka Fitbit kell juba üle aasta ja olen väga rahul. Nüüd muidugi lisandus veel üks boonus ka juurde. Nüüd saab kellaga ostude eest maksta ka 🙂 Jube hea kasutada, kui lähed jooksma ja pärast tahaks vett vms osta. Lihtsalt viipad kellaga ja ongi korras 🙂 Esimene kord kui seda võimalust kasutasin, siis teenindaja tegi üllatusest suured silmad 😀

  • Avatar
    Vasta Kaja 8. august 2019 at 08:20

    See kassi ja koera taustapilt on tasuta, vähemalt minul küll oli. See, kus neid sööta saab. Nali on see, et minu kass oli järgmiseks hommikuks lahkunud ja ainult kirja jätnud, et sai liiga vähe süüa 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. august 2019 at 08:59

      haha, appi 😀

  • Avatar
    Vasta Lily 4. august 2019 at 21:28

    Mul on Xiaomi Mi Band 3, mis maksab praegu poes u 25 eurtsi ja ma ei saa aru, miks peaks kallimat üldse ostma. Loeb samme, mõõdab pulssi, jälgib und (päevaund mitte), veekindel kuni 50 meetrit, seal on trennirežiimid, telefonirakendus näitab pärast joostud/kõnnitud teed, kiirust jm üksikasju, seal on stopper, telefoniotsija (telefonis vastupidi kellaotsija), isegi ilmateade. Aku peab konkreetselt 3 nädalat kuni kuu aega mul ja kõik töötab laitmatult. Seega selgitage palun keegi, miks on vaja 100 v 200 v rohkemgi maksvat nutikella?

    • Avatar
      Vasta Mai 5. august 2019 at 17:40

      Selle pärast, et inimestel on erinevad soovid, vajadused ja eesmärgid. Pelgalt sammude lugemiseks ja ilma vaatamiseks sobibki 25-eurone kell, kuid aktiivsema eluviisiga inimesed, kes regulaarselt treenivad, võivad tahta midagi enamat. Ise kasutan Polar Vantage M’i just seetõttu, et mul on vaja näha detailset ülevaadet oma treeningust. Näiteks seda, kui palju jalgrattaga sõites kadents oli või kui suur oli üleeilse treeningu koormus mu kehale võrreldes tänasega. Sammude arv päevas ei huvita mind suurem osa ajast üldse. Lisaks on kallimad isendid loomulikult kvaliteetsemad ja täpsemad nii materjali, tarkvara kui ka andurite poolest. Tihti loevad odavamad kellad autoga sõites ka samme jms. Ja muidugi tõstab hinda igasugune “lisavarustus”, nagu sisseehitatud GPS, erisugused trennirežiimid, pulsivöö ühendamise võimalus, altimeetrid jne.

      • Avatar
        Vasta Lily 6. august 2019 at 12:09

        Kuidagi üleolev vastus. Ei tea, kust sa lugesid välja, nagu ma kasutaks kella “pelgalt sammude lugemiseks ja ilma vaatamiseks”. Nagu ma ütlesin, on ka Mi Bandil eri trennirežiimid: kõndimine, jooksmine ja rattasõit (ja eraldi vist veel üldine exercise režiim, mida saab muu jaoks kasutada) ja pärast trenni saab rakendusest vaadata vägagi üksikasjalikku ülevaadet pulsi kohta trenni vältel, tempot, kiirust, sammu pikkust, kadentsi ja igasugu muid graafikuid, millest mõni mind isiklikult ei huvita. Sinu nimetatutest pole mu kellal vaid sisseehitatud GPSi, aga kui jooksen koos telefoniga, joonistab rakendus kaardil eri värvidega, kus ja kui kiiresti ma jooksin- Ei kujuta ette, milleks veel GPSi vaja peaks minema üldse. Rääkimata siis sellest, et sinu Polar Vantage M-i aku peab 30 h ja minu Mi Band, nagu öeldud, 3-4 nädalat. Seda, et kallimad isendid “loomulikult” ja tingimata kvaliteetsemad on, ei usu ma juba ammu. See võib, aga ei pruugi nii olla. Kõik oleneb sellest, millises maailma otsas ja mis kuludega asi valmistatud on ja Hiina toodetega võib küll kaasneda teatud eetilised küsimused (intellektuaalomandiga seotud jne), aga et need oleks odavale hinnale vastavalt alati ka halva kvaliteediga… No ei ütleks. Nt Xiaomi on ennast Lääne elektrooniliste seadmete tugeva konkurendina juba ammu tõestanud.

    • Avatar
      Vasta Mallu 5. august 2019 at 22:25

      Mul pole seda olnud, ei oska võrrelda ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Kate 3. august 2019 at 21:22

    Kuidas seda kellamakset saab seadistada? Seb üldse toetab seda?

  • Avatar
    Vasta Liina 3. august 2019 at 21:08

    Mis sellest orgutamisest sai siis?

  • Avatar
    Vasta Ursula 3. august 2019 at 20:10

    Mul ka mingi odavamat sorti kell-sammulugeja ja tegelikult iga päev ikka jälgin oma samme ja tunnen suurt uhkust, kui mõni päev neid eriti palju kogunenud on. Vahel vean end ekstra sammude pärast välja ka, et end vähekenegi rohkem liigutada. Et selles mõttes motiveerib küll, aga samas on ka neid päevi, kus logelen terve päeva diivanil ja päevane sammude hulk on mingi paarsada, siis on küll veits piinlik. Eriti sellepärast, et ma viimasel ajal üritan kuu keskmist ka jälgida ja seadsin omale eesmärgi, aga viimased kaks kuud pole selleni siiski jõudnud 😀

    • Avatar
      Vasta Mallu 5. august 2019 at 22:27

      Mmm diivanil logelemine…mu lemmik ?

  • Avatar
    Vasta Kristin 3. august 2019 at 15:55

    Kas sul mitte eelmine samuti fitbit polnud?

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. august 2019 at 16:57

      Mkm garmin vivofit

  • Avatar
    Vasta Lellllu 3. august 2019 at 13:49

    Mina kasutan ka alates aprill Fitbit Versat. Millal magama lähen ja ärkan on siiani õiged olnud, trenne loeb ja samme samuti. Telefonis äpiga ka probleeme pole ja kasutan Iphone. Seega ütleks, et kellaga on vedanud ja ei streigi vastu ??

    • Avatar
      Vasta Mallu 5. august 2019 at 22:28

      Mh, miks minu oma siis jonnib ?

  • Avatar
    Vasta Jane 3. august 2019 at 13:41

    Minul ka juba üle aasta Fitbit Versa, väga hea ja ilus kell, töötab nii kui kellavärk?. Motiveerib päris ilusti liikuma, mul on eesmärgiks muidu ikka 12 000 sammu, aga puhkuse ajal sai ennast diivani pealt kokku kraabitud ja ukse taha saadetud ja mis seal muud ikka teha kui siis ringi sammuda. Päevad tulevad juba 18-20 000 sammu vahele. 3 kuud proovisin elada ainult puu ja juurviljadest, aga 2 kg tuli ikka juurde ja tuli uuesti fitlapi kava meelde tuletada ning nädalaga juba 2 kg jälle all. Täna läheme muidu oma bändiga jälle esinema, seal saab laval kindlasti sammud täis hüpatud.
    Aga igatahes kella juurde tagasi tulles on kell ilus, saadab iga nädal ka raporti meilile, kuidas nädal möödus, AliExpress toetab kenade rihmadega ja minu meelest võib igati rahule jääda.
    Ja aitäh Mallu, et selliseid igapäevaseid postitusi teed, mis on sama elulised, kui meil kõigil ?

    • Avatar
      Vasta Mallu 5. august 2019 at 22:32

      Ja aitäh sulle, et kommenteerid ?
      Aga ebaaus, et kaalu ikka juurde tuli. Kas need juurviljad, mis sa sõid olid friteeritud? ?

  • Avatar
    Vasta M 3. august 2019 at 13:08

    55kg on vähe, minu unistus on olla 60kg. Ma kaalusin vahepeal mitu aastat 55kg, nüüd olen paar kg juurde vötnud, aga ei ole endiselt rahul. Pikkust 164cm ja nagu piitsavars.. jube ?

  • Avatar
    Vasta L. 3. august 2019 at 12:17

    Mul on nüüdseks olnud kolm erinevat kella, mis on kõik olnud erinevate firmade omad. Alustasin polar a360-ga. Täitsa tore isend oli, aga kuvas vähe infot. Seejärel läksin üle fitbit versale. Alguses mulle meeldis see kell väga. Mida aeg edasi, seda rohkem sain aru, et tegu üsna jama isendiga. Äpp jooksis iphones kokku (ilmselt androidis on parem?), ei lugenud samme õigesti ja ei kuvanud und õigesti. Kaks korda viisin garantiisse (kusjuures mõlemal korral sain tutika kella). Lõpuks kannatus katkes ja ostsin Apple watchi. Ma ei saaks elus rohkem rahul olla! ma saan kellaga helistada, messengeris suhelda, mapsi vaadata, trennid ära logida.. KÕIKE. lisaks on äpp mugav, sujuv, kiire. Kellal erinevaid taustapilte lademetes, kusjuures ka ise saab neid koostada. Parim kell turul minu jaoks! 🙂

    • Avatar
      Vasta Mari 3. august 2019 at 12:42

      Minul pole sellist kella olnud, aga just olen uue kella otsingutel. Esimene kell oli Polar A370, mis oli ikka suht mõttetu, nüüd kasutan Suunto 3 Fitnesssi, väga ilus ja praktiline, kuid äpp ei meeldi. Sõbrannal on Garmin vivoactive 3 ja kiidab taevani, minu jaoks on miinuseks puutetundlik ekraan. Tahaks Garmin Fenix 5 plussi omale, aga selle hind on ikka väga krõbe? (799€)

      • Mallu
        Vasta Mallu 3. august 2019 at 14:05

        Kas see garmin lohistab su ise igapäev välja treenima ka v miks ta neeruhinnaga on? 😀

        • Avatar
          Vasta Vaike 3. august 2019 at 14:41

          Neer on odavam! ?

    • Avatar
      Vasta K 4. august 2019 at 19:58

      Minu huawei p20 litega versa koostööd ei teinud, müüsin sama kiirelt maha kui ostsin

  • Avatar
    Vasta Liisi 3. august 2019 at 12:11

    Uneaega võib äkki lampi näidata ka siis, kui päeval rahulikult olles sul väga madal pulss, nagu magaksid.

    • Avatar
      Vasta Andrus 3. august 2019 at 21:27

      Mulle on need kandilised kellad alati kuidagi inetud tundunud. Ja neid iga õhtu laadida ma ka ei viitsiks. Seega pidi aktiivsusmonitor nägema kella moodi välja ja aku peak rohkem kui päeva vastu pidama. Ja ma leidsin, u. aasta tagasi oli ta veel Nokia nime all, nüüd Withings. Krt, ma nii rahul ? Viska silm peale: https://www.withings.com/ca/en/steel-hr

      • Avatar
        Vasta Mallu 5. august 2019 at 22:37

        Ilusad ?

  • Avatar
    Vasta Evelin 3. august 2019 at 12:06

    Kuigi suvi on täis olnud erinevaid üritusi ja väljasõite, pluss juulis oli trennipuhkus, siis fitlife edeneb üsna hästi tegelikult.
    Ma see vend kahjuks pole, kes viitsiks ise kodus trenni teha, aga selle võrra olen siis üritanud rohkem jala käia.
    Mingi hull gurmaan pole ma kunagi olnud st ma ei mõtle pidevalt, et “oo, tahaks seda ja teist head süüa”. Siis on normaalse toitumise hoidmine ka üsna lihtne. Vahel ikka tahaks midagi head ka ja eks siis lubangi endale, See on küll, et pidevad sõpradega veinitamised- õlletamised olen praktiliselt ära jätnud. Kuna viimasel ajal on ka pohmakad järjest hullemaks läinud, siis seda enam ei kutsu. Väljas käies võib vett ka juua:D
    Kaal langeb ja enesetunne on hea, nii et all good vist;)

    • Avatar
      Vasta Mallu 5. august 2019 at 22:39

      Mul peaaegu kõik vastupidi ?

  • Avatar
    Vasta Margit 3. august 2019 at 11:56

    Kui pikk sa oled?
    Ma kaalun ka kuskil 60 ja vahel natuke peale. Unistus samuti 55kg. Tundub võimatu ?
    Üritan korralikult toituda ja see tähendab minu jaoks ka tööpäevadel hommikusööki süüa. Patustanud paari viimase nädala jooksul ühe korra kanalihast pelmeenidega.
    Sellessuhted olen enda üle uhke.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. august 2019 at 11:58

      Kanapelmeen on patt v?‍♀️?‍♀️

      • Avatar
        Vasta Margit 3. august 2019 at 12:06

        Mis toiteväärtus neil ikka on?

      • Avatar
        Vasta Ave 3. august 2019 at 12:08

        See une jälgimine on üldse veidrik, ses mõttes, et kui ma lapsega lõunat magan, siis ei näita seda 2h und ?‍♀️

        • Avatar
          Vasta M 3. august 2019 at 20:37

          Miinimum uni peab olema 3h alles siis hakkab näitama

          • Avatar
            Triinu 4. august 2019 at 17:21

            Vaidlen vastu. Ma olen täna teinud päeval 2x tunnised uned ja mõlemad on kell ära loginud 🙂 Kuigi arvasin ka, et päevaseid unesid ei tunne kell ära

  • Avatar
    Vasta Krete 3. august 2019 at 11:50

    Muidu ilus tore kell jep, aga käruga sõites samme ei loe eriti. Ma vahepeal pole kella ajaarvamise järgi nädal aega maganud ?
    Esimese versa viisin kuu pärast ostu tagasi garantiisse ja öeldi, et praak…tundub, et teine partii ka väga 100% töökorras ple :p
    Aga välimuselt tip top ja selle sisseehitatud trenni äpiga saab ka ikka higipiisa lahti ?

  • Avatar
    Vasta Kassiomanik 3. august 2019 at 11:43

    Mina proovin käia vähemalt korra nädalas joogas või bodybalance. Ma lihtsalt ei suuda enam rabeleda mingit higistama panevat trenni. See tekitab minus viha, kui vastu tahtmist pean tegema.
    Samme proovin ka teha, aga nii palju küll kokku ei saa, kui sina (kontoritöö).

  • Avatar
    Vasta Liis 3. august 2019 at 11:29

    Mul on fitbit charge 3 ja ma olen sellega väga rahul, eriti meeldib mulle see et pesema või ujuma minnes ei pea kella ära võtma. Ainuke asi mis mind häirib on see, et autoga sõites tuleb tohutult palju samme juurde. Minu arust minu kell loeb küll und täpselt, vähemalt seda millal ma magama lähen ja millal tõusen.