LAPSED

minu jõulud 2019

29. detsember 2019

Ma polegi rääkinud, et mismoodi need jõulud mul mööda vuhisesid. Te kindlasti pole viis päeva magada saanud, vähkrete teadmatuses ja värki. Kaua ma teid ikka piinan, räägin siis välja. Nimelt me käisime päev enne jõule vanaema juures Kohilas ja tema seal rääkis, et maru üksik on elada. Pole ka ime, mees tal ammu surnud (ma pole näinudki teda iial), lapsed ka ammu välja kolinud ja isegi kass maha surnud. Kassid on tal alati olnud, aga nüüd ta ei julenud uut võtta, sest ta on vana ja kartis, et kes selle kassi eest ikka hoolitseks, kui temaga midagi juhtuks ja ta peaks näiteks haiglasse minema vms.

Istusin seal ja mõtlesin, et issand jumal, vaene inimene. Ei saa looma võtta, sest kardab, et see muutub kellelegi kohustuseks. Mõneti väga ratsionaalne ja värki, aga teisalt issand… vaene inimene. Kirjutasin kohe pesaleidjasse ja üsna ruttu leiti Lindale sobiv sõbralik kass, kelle ma siis jõululaupäeval talle koju kingituseks viisin. Kass, muuseas, on minu nimel – et Linda ei peaks muretsema, et kes temaga tegeleb, kui vajadus olema peaks.

Vanaema oli NIII rõõmus, te ei kujuta ette. Kohe hakkas teda nunnutama ja plutitama seal. Tegemist umbes kaks aastat vana kassijurakaga, kes kunagi tänavatel elas ja nüüd hoiukodus. Et lõpuks sai ka hea elu peale, sest Linda on ikka ehe kassinaine. Ma pilti teha ei saand, ta alguses pelgas ja läks korraks kapi alla ja mul oli kiire koju, sest me pidime kell 3 hakkama juba Muuga poole sõitma, et pere seltsis jõul vastu võtta.

Nali oli minu kulul, sest varsti võttis minuga ühendust mu sõbranna, kes ütles, et ta kukub nüüd sünnitama ja kui ma tahan, siis kena oleks haiglasse seda pildistama minna. Nojah, ega need perega jõuluõhtud ollagi overrated, seega läksid teised muugale ja mina jälle ITK’sse, kus umbes 10 tunni ootamise, passimise, pulli tegemise, tantsimiste ja lollitamise peale lõpuks üks väike poiss sündis.

Üli äge oli see, et kui muidu need sünnitusvideod on sellised nn pisarakiskujad, siis esimese laksuga ma panin neile kokku video ühest räpiloost, mis neil haigla pleilistis oli, et minu meelest selline täiesti teistsugune ja äge ja upbeat, aga no obv ma ei saa teile seda näidata, sest noh.. üks sünnitab seal, aga reaalselt mega äge. Peaks olema kohustuslik sünnivideo vaatamine, et siis ei kardaks minna ?

Ehk siis minu jõuluroog oli kohvi, red bull ja mingi bensuka saiake, mis Kristina vahepeal tõi, et ma päris nälga ära ei sureks. Ja jõuluvana ei näinud, aga sain oma hea sõbranna kätt hoida, talle tuult teha ja nii casually pealt näha tema esimese lapse sündi.  Ja mis veel, ma sain ESIMESENA teda hoida, nagu… whaaaaa. Küll ma järgmisel aastal jälle lastega olen, aga selline jõul oli ka tore vaheldus. Ütleme nii, et jääb meelde 2019 aasta jõul, kus kinkisin ühele seltsilise ja teise “seltsilise” liitumist perre sain lausa jäädvustada.

Best. Freaking. Christmas.

Ma vist käin seal ITKs nii tihti, et kõik töötajad juba ka hõumid, et noh, keda täna pildistad jne ?

Ps! Avapildil olen mina kohvi rüüpamas ja värskeid anekdoote lugemas. Nagu ikka sünnitusmajas. Sry, et ei ole kaunist pilti meie perest kuuse all. Parim, mis ma pakkuda saaksin, on see:

Marta casually mind iga sekund ära kasutamas, et kui ligi saab, siis tal on vaja…?‍♀️

Loe ka neid postitusi!

13 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ly 30. detsember 2019 at 23:24

    Olen isegi jõulud haiglas veetnud, et tuua koju üks äärmiselt armas kink. Tänaseks sellest juba 7aastat möödas??? Teine poeg mul sündinud 2015 täpselt isadepäeval (kuigi isadepäeval on liikuv püha, siis kunagi tulevikus on tal vähemalt 1 kord sünnipäev jälle nii et on ka isadepäev) nüüd ootan tütart ja tähtaeg 8-9 märts, loodan, et sihib täpselt naistepäevale oma kuupäeva? siis kõik kolm last mingil tähtpäeval sündinud?

  • Avatar
    Vasta Mardikas 30. detsember 2019 at 18:12

    Oh kui tore lugu! Mul nii hea meel, et memm sai kassi! Ja sina said olla toeks sõbrannale sel erilisel ajal.
    Mul ka üks hoiukass, väga sõbralik , otsib kodu. Ma üürikas ja uuest aastast enam ei tohi teda pidada, kuhugi anda ka pole. Kasutan võimalust teda siin reklaamida, üks päev jäänud, homne, ja ehk saan ajapikendust, aga siiski…Kilpkonnavärvi, 5 aastane emakass, steriliseeritud. Tuli meile tiinena, oli ühe vanamemme kass, memm viidi hooldekodusse. Kui keegi on huvitatud, kirjutage saialill9@gmail.com Väga loodan. Head vana -aasta lõppu ja kaunist uut teile kõigile!

  • Avatar
    Vasta A. 29. detsember 2019 at 22:09

    Offtopic, aga naljakas, kuidas sa kerjad raha mingite kaartide müügiga ja hädaldad, et oled rahalises mõttes omadega pees ja siis loeme fb-st, et vaja küünehooldust. Prioriteedid:)

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. detsember 2019 at 00:15

      No ma ei tea, kas ma just kerjan, kui ma müün midagi. Kas Selver ka kerjab sult raha, kui sa sealt piima ostad? Mul on endal mega nõrgad ja katkised küüned, kui neid mitte geeliga katta, siis nad kihistuvad ja murduvad nii naha ligidalt, et teevad haiget. Seetõttu olen ma umbes aasta aega ainult geellakkkinud neid, peaksin nüüd lõpetama või?‍♀️ siiani muidu sain täitsa tasuta ka käia, et polnud just kontimurdev summa või nii, lihtsalt mu tehnikul pole praegu aega ja ei saa 6 nädalat nagunii tenekal neid korda, seega pean nad enne reisi võimalikult neutraalseks ja lühikeseks saama. Loodan, et kiidad ikka heaks ja tohin käed korda teha. Pliiiiis *kerjates*

  • Avatar
    Vasta Kristel 29. detsember 2019 at 21:25

    Sa doula ametit lisaks pole mõelnud õppida.?Sulle kohe sobib see lapsed/pere/emadus teema. Niikuinii oled oma fotokaga kohal paljude sünnitajate juures.

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. detsember 2019 at 00:15

      Olen mõelnud 🙂

  • Avatar
    Vasta M 29. detsember 2019 at 15:52

    Nii imearmas pilt Sinust lastega ja nii kena jõuluõhtu ka!

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. detsember 2019 at 16:39

      tavaline argipäev :D!

  • Avatar
    Vasta kirt 29. detsember 2019 at 14:38

    kas pesaleiodjas tõesti polnud mitte ühtegi teist kassi, et anda 2 aastane nooruke kass vanainimese seltsi. Vanale inimesele sobilik kass on vanuses ca 7-10 aastat. Liiatigi tõsiasi et sina mallu pole ju mingi looma eest vastutaja ega looma pidaja, sa lihtsalt pole suuteline.

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. detsember 2019 at 14:50

      Pesaleidjas on kindlasti palju kasse, aga ju siis leiti, et tema just üksikule inimesele hästi sobib. Ka hoiukodus oli tema hooldaja üks vanem naine, nii et ilmselt talle meeldib. Meil muuseas kodus loomi jalaga segada, vist ikka olen suuteline, kui nad kõik elus ja terved on 😀

    • Avatar
      Vasta K. 30. detsember 2019 at 12:01

      Igal juhul on sellel kaheaastasel kassil parem memme juures, kes tema eest hoolitseb! Lemmikloom tihti annab põhjuse elada ja toimetada. Olla vajalik! Põhjuse hommikul voodist püsti tõusta ja tegus olla. Nagu Eestis oleks kassidele järjekord!
      Kui sa just oraakel pole, et tead kuna mõni inimene/loom teistele radadele läheb.

      Väga armas tegu!

  • Avatar
    Vasta Maiken 29. detsember 2019 at 14:10

    Ma olen kanolnud oma parima sõbrannaga sünnitamas.
    Ja eriti äge oli see et see oli minu enda sünnipäev ka!
    Seal ajal mees töötas Soomes üksi,nüüd nad elavad seal ja juba kaks last.
    Hakkasin siis välja minema,ja üürisime veel kõrvuti korterit(nii äga aeg oli:D),koputasin tema uksele ka et kui kidagi on siis hella.
    Ja juhtuski nii et jõudsin vaevu taksoga kohale ja helistas et tuleb minna.Sõitsin siis tagasi koju.
    Olin temaga terve öö ja hommikul kella 10 ajal kui mees kiirustades esimese laevaga tuli ja koju seal välja vahetas tuli neil laps kohe ära kah.Rt ma ise essana näha ei saanud aga väärt kogemus ikka!Ja nüüd ju ühine sünnipaev:)

  • Avatar
    Vasta Liisa-Kai 29. detsember 2019 at 13:41

    Linda ei olegi võib-olla kassinaine, võib-olla on ta hoopis Kassnaine 😉